Sunday, January 21, 2024

1ο Διεθνές Συνέδριο για την «Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών στο Ξενοδοχείο»

«Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών στο Ξενοδοχείο» είναι ο τίτλος καινοτόμου συνεδρίου που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον οργανισμό IRITEL (International Research Institute for Telemedicine), σε συνεργασία με την ιατρική εταιρεία HOMED, στις 24 Φεβρουαρίου 2024 στο συνεδριακό κέντρο OTE ACADEMY στο Μαρούσι.
 
Το διεθνές συνέδριο “Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών στο Ξενοδοχείο” αποσκοπεί να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην εκπαίδευση και την ετοιμότητα του προσωπικού των ξενοδοχείων για πρόληψη και σωστή αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων. Τα περισσότερα από αυτά έχουν σχέση με την ανθρώπινη υγεία.
 
Η υγεία όλων μας μπορεί να παρουσιάσει μικρά ή μεγάλα προβλήματα οποτεδήποτε και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στις διακοπές μας ή κατά τη διάρκεια κάποιου επαγγελματικού ταξιδιού.
 
Τραυματισμοί, τροφικές δηλητηριάσεις, λοιμώξεις και απρόβλεπτες επιδεινώσεις χρόνιων καταστάσεων, όπως είναι ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι πνευμονοπάθειες.
 
Όταν ο ταξιδιώτης αντιμετωπίσει ένα τέτοιο πρόβλημα, βρίσκεται πάντα μακριά από το σπίτι του, τους θεράποντες γιατρούς του και το σύστημα υγείας στο οποίο έχει συνηθίσει να απευθύνεται. Είναι καθήκον μας, όλα αυτά να τα υποκαταστήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να του μειώσουμε το άγχος και να εξασφαλίσουμε την καλύτερη περίθαλψη, που μπορεί να του δοθεί.
 
Η κινητοποίηση πρέπει να είναι άμεση, εύστοχη και με άψογο συντονισμό όλων των συντελεστών (ξενοδοχείο, τηλεφωνητές, επισκέπτες ιατροί, ασθενοφόρα, φαρμακεία, νοσοκομεία), ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος σε άσκοπες ενέργειες και να μην διαφύγει κάποια σοβαρή διάγνωση με κίνδυνο της υγείας ή της ζωής του πάσχοντος.
 
Η πρόληψη όμως είναι πάντα καλύτερη από οποιαδήποτε θεραπεία. Έγκαιρη ανίχνευση κάποιας τροφικής δυσανεξίας, τήρηση πρωτοκόλλων υγειινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους, σωστές ρυθμίσεις του εξαερισμού, κατάλληλη συντήρηση τροφίμων και εντοπισμός παγίδων που μπορεί να
προκαλέσουν ατυχήματα, είναι μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο.
 
Εκτός από την πρωτογενή, υπάρχει και η δευτερογενής πρόληψη.
Για παράδειγμα, μετά από περιστατικό δηγμάτων από κοριούς, υπάρχουν τρόποι περιορισμού της διασποράς των εντόμων. Άλλο παράδειγμα είναι η ιχνηλάτηση του ένοχου τροφίμου μετά από τροφική δηλητηρίαση, ώστε να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο, κατατάσσονται στους παρακάτω άξονες:
 Ατυχήματα.
 Απρόβλεπτες εξάρσεις χρονίων νόσων.
 Νεοεμφανιζόμενα νοσήματα.
 Τροφιμογενείς λοιμώξεις.
 Τσιμπήματα & Δαγκώματα εντόμων, ακάρεων και ερπετών.
 Αερογενώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις.
 
Η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων που μας τιμούν επιλέγοντας τη χώρα μας για τις διακοπές τους, είναι ύψιστη υποχρέωση όλων μας.
Καθώς όμως τέτοια συμβάντα είναι αδύνατο να αποτραπούν ολοκληρωτικά, έχει μεγάλη σημασία για τον τουρισμό ο έλεγχος και αποφυγή των δυσμενών επιπτώσεων.
 
Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου θα είναι ο διεθνούς φήμης Καθηγητής Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Γεώργιος Πανηγυράκης.
 
Στόχος είναι να δοθούν στους συνέδρους εργαλεία διαχείρισης και στρατηγικές αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών στο σύνολο τους, ώστε να αποτρέπονται πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στη δημόσια εικόνα της επιχείρησης.
 
Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση Ελληνικά-Αγγλικά.
 
Κόστος συμμετοχής

Οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι διευθυντές και στελέχη ξενοδοχείων δικαιούνται μαζί με τη συμμετοχή τους και το έντυπο-ηλεκτρονικό υλικό του συνεδρίου. 

Το κόστος συμμετοχής στο συνέδριο διαμορφώνεται στο ποσό των 100 ευρώ το οποίο θα προσφέρεται για στήριξη θεραπειών των Γενναίων Παιδιών με Αναπηρία της ΕΛΕΠΑΠ, γιατί το διεθνές συνέδριο “Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών στο Ξενοδοχείο” έχει και ανθρωπιστικό-κοινωφελή σκοπό, .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Γραμματεία InnHealth:
1. Ελένη Νικολάου
2. Αρετή Πουλορίνη
Τηλέφωνα επικοινωνίας:

  • 210 8060098
  • 693 2814824 (κ. Ελένη Νικολάου)
Email επικοινωνίας:
info@homed.gr

The post 1ο Διεθνές Συνέδριο για την «Διαχείριση Έκτακτων Περιστατικών στο Ξενοδοχείο» appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/npozQtA
via IFTTT

No comments:

Post a Comment