Tuesday, February 28, 2023

Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά: η επόμενη μέρα

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του τουρισμού η «Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά» πραγματοποίησε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 την ετήσια εκδήλωση της στo Παλιό Λιμάνι Χανίων. Διανύοντας φέτος τον 5ο χρόνο δράσης της, η «Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά» υποδέχεται τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμό (ΕΟΤ) στο σχήμα συνεργασίας της, μεγιστοποιώντας τη δυναμική και την περαιτέρω προβολή του προορισμού. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ «Η επόμενη μέρα του τουρισμού θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική σε σχέση με την προ covid εποχή. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε όλα τα όπλα που έχουμε στην διάθεσή μας. Κυρίως χρειαζόμαστε ένωση δυνάμεων. Γι’ αυτό αποφασίσαμε στον ΕΟΤ να συμμετάσχουμε ενεργά στις συμπράξεις της Marketing Greece και του ιδιωτικού τομέα σε συγκεκριμένους προορισμούς. Απόψε παρουσιάσαμε μια από τις συνεργασίες μας στα Χανιά. Ο προορισμός αποκτά ένα ακόμα πλεονέκτημα το οποίο πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά το επόμενο διάστημα! Ενισχύουμε στην πράξη το τουριστικό μας προϊόν!»

Έχοντας υλοποιήσει πλήθος ενεργειών, ψηφιακές καμπάνιες προβολής, δημιουργία content (video, φωτογραφικό υλικό, ταξιδιωτικά αφιερώματα στο discovergreece.com, δημοσιογραφικά ταξίδια με διεθνή ΜΜΕ) η «Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά», με όχημα 3 νέα videos, εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στις ξεχωριστές εμπειρίες και την αυθεντική ταυτότητα του προορισμού.  

Ειδικότερα, τα videos Chania By Locals αφηγούνται το πλήθος των ιστοριών που πηγάζουν από τις παραδόσεις και τους πολιτισμούς που ζουν μέχρι σήμερα στην παλιά πόλη των Χανίων, προσδίδοντας της αυτόν τον μοναδικό χαρακτήρα. Τρεις (3) διαδρομές με διακριτό χαρακτήρα παρακινούν τον θεατή να ανακαλύψει την ιστορία, την αρχιτεκτονική, τις τέχνες και τη γαστρονομία της πόλης, ενώ παράλληλα τον προτρέπει να έρθει σε επαφή με τους ίδιους τους κατοίκους, αποκτώντας πρόσβαση στην ουσιαστικότερη πλευρά του προορισμού.

Η κ. Ιωάννα Δρέττα, CEO της Marketing Greece εστίασε στο σημαντικό έργο που πραγματοποιεί η Σύμπραξη λέγοντας πως «Η αποτελεσματικότητα του έργου της Σύμπραξης είναι κυρίως προϊόν της εξαιρετικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους partners της. Και η ένταξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Σύμπραξη όχι μόνο επιβεβαιώνει την ποιότητα του έργου που υλοποιείται εδώ και πέντε (5) χρόνια, αλλά έρχεται να υποστηρίξει δυναμικά και τη συνέχειά του. Οι συνθέσεις δυνάμεων είναι και αυτές που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυση ενός προορισμού και θέτουν τις βάσεις για την  επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού. Ένα θερμό ευχαριστώ στους partners για την εμπιστοσύνη, τη συνέπεια και τη συνέχεια στο κοινό μας όραμα για τον προορισμό των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής τους».

Ο κ. Μανώλης Γιαννούλης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων δήλωση: «Με ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή ικανοποίηση υποδεχτήκαμε στα Χανιά όλους τους εταίρους του cluster  που έχει δημιουργηθεί από το  2019  (Marketing  Greece, Eurobank, AEGEAN, Fraport Greece) . Μια πρωτοποριακή ιδέα, η οποία ευόδωσε και έγινε ένα πετυχημένο παράδειγμα και για άλλους προορισμούς. Η παρουσία όλων των εταίρων αλλά και η ένταξη του ΕΟΤ σε αυτή την προσπάθεια, και φυσικά  η σταθερή και διαρκής στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, δείχνει ότι το χτίσιμο συμμαχιών και η συλλογική προσπάθεια φέρνουν αποτελέσματα, ανεβάζουν τον τουρισμό μας και αποδίδουν τα οφέλη στην κοινωνία και τον τόπο. Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια σταθερά και με συνέπεια ώστε τα Χανιά να γίνουν ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς όπως ακριβώς το αξίζουν».

Ο κ. Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, δήλωσε: «Νιώθουμε υπερήφανοι για το έργο που έχει υλοποιήσει τα τελευταία τρία χρόνια  η “Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά”, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής των Χανίων ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού και πέρα των στενών καλοκαιρινών ορίων. Το επιτυχημένο στρατηγικό σχέδιο προώθησης του προορισμού που υλοποίησε με επαγγελματισμό και δημιουργικότητα η Σύμπραξή μας σε συνδυασμό με τα επιτευχθέντα αποτελέσματα,  αναδεικνύουν την άψογη συνεργασία μεταξύ των εταίρων της Σύμπραξης και αποδεικνύουν ξεκάθαρα την αξία των συντονισμένων ενεργειών μεταξύ φορέων που μοιράζονται το ίδιο όραμα και κοινούς στόχους. Συνεχίζοντας με την ίδια συνέπεια και με ακόμη υψηλότερες προσδοκίες, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες φορείς που συνέβαλαν μέσω της κοινής αυτής προσπάθειας στην επιτυχημένη έκβαση ενός πρωτοπόρου εγχειρήματος. Τέλος, καλωσορίζω τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το νέο μέλος της Σύμπραξής μας, που θα συμβάλει με το κύρος και την τεχνογνωσία του στην περαιτέρω αναβάθμιση του ρόλου και του έργου μας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αξία των συνεργασιών ως βασική προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη ενός προορισμού».

Η κ. Μαρίνα Βάλβη, Marketing Director της AEGEAN, δήλωσε: «Η AEGEAN αποτελεί ιδρυτικό μέλος της  Σύμπραξης Τουρισμού για τα Χανιά αναγνωρίζοντας τη μοναδική δυναμική του προορισμού αλλά και το όραμα των ανθρώπων του τόπου για τον τουρισμό.  Μπαίνοντας στην 5η χρονιά επιτυχούς συνεργασίας, χρονιά που σηματοδοτείται  από την εξαιρετικής σημασίας ένταξη του ΕΟΤ στη Σύμπραξη, αισθανόμαστε περισσότερο σίγουροι από ποτέ ότι είμαστε μια ενωμένη ομάδα με κοινή στρατηγική και ένα στόχο. Να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μοναδικότητα των Χανίων και να προσκαλέσουμε τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο να ζήσουν την αυθεντικότητα του τόπου και των ανθρώπων του. Η  AEGEAN θα συνεχίζει να συνδράμει στον κοινό αυτό στόχο, τόσο προσφέροντας προβολή σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας της όσο και δημιουργώντας ένα  δυνατό πρόγραμμα σύνδεσης των Χανίων όλο το χρόνο, μέσω των κόμβων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και με απευθείας πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού το καλοκαίρι, όπως αυτή του Ισραήλ που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες από τη βάση των Χανίων».

 

Ο κ. Ευθύμιος Λαμπαδιάρης, Επικεφαλής Διεύθυνσης Ξενοδοχείων & Τουρισμού της Eurobank δήλωσε: «H Eurobank στηρίζει κάθε μπροστά του Τουριστικού Κλάδου. Η συμμετοχή της Τράπεζάς μας σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την σημασία του ελληνικού τουρισμού και συμβάλλουν στην ενίσχυση της κοινωνίας  και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ,έχει στρατηγικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει να και παρέχει την στήριξη της έμπρακτα μέσω τόσο της στρατηγικής της συνεργασίας με τον ΣΕΤΕ και την Marketing Greece όσο και με την χρηματοδότηση οποιουδήποτε βιώσιμου επενδυτικού σχεδίου μικρού η μεγάλου που δρομολογούν οι υγιείς δυνάμεις του κλάδου. Στα πλαίσια αυτά η Τράπεζα είναι κοντά στις επιχειρήσεις του κλάδου, συζητά τα επιχειρηματικά τους πλάνα και σχεδιάζει λύσεις με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών τους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους. Ο ελληνικός τουρισμός παράγει άμεσα και έμμεσα το  25% του ΑΕΠ της χώρας με την τάση να είναι αυξανόμενη. Η χρηματοδότηση λοιπόν  του εν λόγω πολύ σημαντικού κλάδου για την ελληνική οικονομία αποτελεί βασικό πυλώνα επίτευξης των στρατηγικών μας στόχων. Τα εργαλεία που έχουμε στην διάθεση μας πολλά. Πλέον της ισχυρής μας ρευστότητας  έχουμε πλέον και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία και διαθέσιμους πόρους που διασφαλίζουν την ομαλή χρηματοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων με τους πλέον ανταγωνιστικούς όρους όπως ενδεικτικά  η χρήση πόρων του  Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ή προγράμματα εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που παρέχουν πολύ ανταγωνιστικούς όρους. Σε όλα αυτά τα προγράμματα η Τράπεζα έχει επενδύσει σημαντικά  σε πόρους και δομές με σημαντικά και απτά αποτελέσματα έως σήμερα».

The post Σύμπραξη Τουρισμού για τα Χανιά: η επόμενη μέρα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/i0TpxJH
via IFTTT

Saturday, February 25, 2023

O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και o Δήμος Θεσσαλονίκης ενισχύουν τη γαστρονομική εξωστρέφεια της πόλης

Με μεγάλη επιτυχία και με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε ο 12ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης 2023 που πραγματοποιήθηκε από τις 17 ως τις 20 Φεβρουαρίου  στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης Detrop – Oenos.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την Culinary Professionals Greece σε συνεργασία με τη ΔΕΘ- HELEXPO, υποστηρίζεται από την Worldchefs (Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων) και συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των σεφ και των σχολών μαγειρικής με αναγνωρισμένους επαγγελματίες του κλάδου.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 15 χώρες με 400 συμμετοχές και περιλάμβανε  27 διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίες ήταν σύμφωνες με τους κανονισμούς και τα κριτήρια που ορίζει η Worldchefs.

Οι συμμετέχοντες εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά τους κριτές αλλά και όσους επισκέφτηκαν  της Detrop Oenos.

Η συνάντησή τους  αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία υγιούς ανταγωνιστικότητας, ενώ ταυτόχρονα προβάλει την γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης ήταν πως πραγματοποιήθηκε υιοθετώντας πρόγραμμα just go zero για την κυκλική διαχείριση των αποβλήτων.

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELEXPO. Βραβεία στους νικητές απένειμαν η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα  Πατουλίδου και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Μαρία Καραγιάννη.

Η κ. Πατουλίδου έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και διαγωνιζόμενους και τους παρότρυνε να συνεχίσουν με επιμονή το δημιουργικό τους έργο: «Οι διακρίσεις και η κατάκτηση μεταλλίων της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, η προβολή των προϊόντων που παράγει η Μακεδονική γη  και η Θεσσαλονίκη  ανταμείβουν τις προσπάθειες που γίνονται για την προβολή της πρωτεύουσας της Θεσσαλονίκης, της μοναδικής ελληνικής πόλης που εντάχθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of Gastronomy) της UNESCO».

Η κ. Καραγιάννη, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, δήλωσε ότι «οι διαγωνιζόμενοι ανέβασαν ψηλά τον πήχη της μαγειρικής δεξιοτεχνίας και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Οι διοργανώσεις αυτές ενισχύουν την εξωστρέφεια της πόλης, καθώς 400 αρχιμάγειρες από 15 χώρες μυήθηκαν σε γεύσεις της πόλης και βίωσαν τη φιλοξενία της».

The post O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και o Δήμος Θεσσαλονίκης ενισχύουν τη γαστρονομική εξωστρέφεια της πόλης appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/1wV8XyA
via IFTTT

ΥΠΠΟΑ: Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο αποκτά η Λευκάδα

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στη Λευκάδα, σε χώρο που παραχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά την έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος, που εκπονήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο πρόκειται να στεγάσει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του νησιού από τη μέση παλαιολιθική εποχή μέχρι το 1864, οπότε ενσωματώθηκε η Λευκάδα με το ελληνικό κράτος.  

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη «Τα Μουσεία δεν είναι μόνον χώροι έκθεσης θησαυρών που έρχονται στο φως από το μοναδικό πολιτιστικό απόθεμα κάθε περιοχής της πατρίδας μας. Είναι εστίες παιδείας και ψυχαγωγίας, χώροι μελέτης και προβολής της ιστορίας μας, αλλά και αυτογνωσίας για τους εντόπιους και γνώσης για τους επισκέπτες τους. Είναι, συγχρόνως, θύλακες κοινωνικής συνοχής, αλλά και καθοριστικοί παράγοντες ανάπτυξης για κάθε περιοχή. Η Λευκάδα, ένα νησί με σημαντικό μνημειακό πλούτο, που ωστόσο σήμερα αναδεικνύεται πλημμελώς, αποκτά ένα νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, με σύγχρονη μουσειακή αντίληψη, ανοικτή και προσβάσιμη όχι μόνον στους ειδικούς αλλά και στην κοινωνία. Στόχος μας, στο πλαίσιο της μουσειακής μας πολιτικής, είναι τόσο η δημιουργία νέων μουσείων, όπου χρειάζεται, όσο και η αναβάθμιση των υπαρχόντων, ώστε με κάθε νέο, που προστίθεται στη μεγάλη αλυσίδα των μουσείων μας, να προβάλλεται η ιδιαίτερη πολιτιστική φυσιογνωμία κάθε τόπου και να αξιοποιείται η αναπτυξιακή δυναμική που δημιουργεί η λειτουργία χώρων πολιτισμού. Ένα όνειρο πολλών χρόνων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων μπαίνει πλέον στις ράγες για την υλοποίησή του».

Λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες μουσειακές απαιτήσεις, το κτηριολογικό πρόγραμμα του νέου Μουσείου αναπτύσσεται σε ένα συνολικό εμβαδόν 2.460 τ.μ. και διαρθρώνεται σε χώρους της μόνιμης έκθεσης, αίθουσα περιοδικών εκθέσεων και πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα πολυμεσικών και διαδραστικών εφαρμογών, αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χώρο υποδοχής, αποθήκες αρχαιοτήτων, εργαστήρια συντήρησης, βιβλιοθήκη-αρχείο, αναψυκτήριο, χώρους εξυπηρέτησης του κοινού και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Στον αύλειο χώρο αναπτύσσεται υπαίθρια έκθεση λίθινων αρχιτεκτονικών μελών, που σήμερα φυλάσσονται σε αποθήκες.

Το οικόπεδο εμβαδού 3.812 τ.μ. παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την κατασκευή του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Λευκάδας, με παράλληλη μεταβολή της χρήσης γης του οικοπέδου σε «Εγκαταστάσεις Πολιτιστικών Λειτουργιών – Αρχαιολογικό Μουσείο». Το εν λόγω οικόπεδο βρίσκεται εντός του πολεοδομικού σχεδιασμού της πόλης της Λευκάδας, πλησίον του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων-ΚΤΕΛ, του Διοικητηρίου και της μαρίνας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας φιλοξενείται σήμερα σε πτέρυγα του κτηρίου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, σε έναν περιορισμένο σε έκταση χώρο. Η δημιουργία ενός σύγχρονου Μουσείου με διαχρονικό χαρακτήρα θα συντελέσει στην πληρέστερη εποπτεία της ιστορίας της Λευκάδας και των γύρω νήσων διαχρονικά. Το Αρχαιολογικό Μουσείο αποτελείται σήμερα από τέσσερις αίθουσες και έναν μικρό χώρο γραφείου (συνολικό εμβαδόν Μουσείου 300 τ.μ.), ενώ διαθέτει ένα πολύ μικρό πωλητήριο δίπλα στο εκδοτήριο. Λόγω της περιορισμένης έκτασης του Μουσείου, στις προθήκες του φιλοξενούνται μόνον μικρός αριθμός αντιπροσωπευτικών δειγμάτων από τον αρχαιολογικό πλούτο του νησιού.

 

The post ΥΠΠΟΑ: Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο αποκτά η Λευκάδα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/saUqoYV
via IFTTT

Wednesday, February 22, 2023

The Rhodes Co-Lab. Sustainable Destination: Επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του ομίλου TUI που θα μετατρέψει τη Ρόδο σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού

The Rhodes Co-Lab. Sustainable Destination:

Το πρόγραμμα που θα μετατρέψει τη Ρόδο σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού 

Παρουσιάστηκαν στη Ρόδο η στρατηγική και το σχέδιο υλοποίησης της συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον όμιλο TUI 

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος: “Ξέρουμε ότι το μέλλον ή θα είναι βιώσιμο ή δεν θα υπάρχει μέλλον.  Η παγκόσμια μοναδική πρωτοβουλία «The Rhodes CoLab» είναι η δική μας δέσμευση στις γενιές που έρχονται για ένα βιώσιμο μέλλον. Με συγκεκριμενοποιημένες δράσεις, πόρους και αναλυτικά χρονοδιαγράμματα μετατρέπουμε τη Ρόδο σε πρότυπο βιώσιμου μετασχηματισμού των τουριστικών προορισμών σε όλο τον πλανήτη”

H στρατηγική και το σχέδιο υλοποίησης της εμβληματικής παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ομίλου TUI για τον μετασχηματισμό της Ρόδου σε πρότυπο Βιώσιμο Τουριστικό Προορισμό παρουσιάστηκαν, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο νησί.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι διοργανωτές της, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος TUI Care Foundation και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου TUI, Thomas Ellerbeck. Αμέσως μετά, πήραν τον λόγο ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, που βρέθηκε στο νησί για να παρευρεθεί στην εκδήλωση και ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, αφού τόσο το Υπουργείο Τουρισμού όσο και ο Δήμος Ρόδου στηρίζουν το “The Rhodes Co-Lab.  Sustainable Destination”. Το έργο χαιρέτισαν μέσω διαδικτυακής σύνδεσης,  ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος ήταν παρών όταν ανακοινώθηκε το έργο στο πρωθυπουργικό γραφείο πριν από ένα χρόνο περίπου καθώς και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Η διεξοδική παρουσίαση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Rodos Palace, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου Μαρίας Αναστασοπούλου, παρουσία  των εκπροσώπων του συνόλου των παραγωγικών, τουριστικών, οικονομικών, κοινωνικών και επιχειρηματικών τοπικών φορέων, από υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη  της PwC Ελλάδας, της εταιρείας συμβούλων που διενέργησε εκτεταμένη διαβούλευση μεταξύ των τοπικών φορέων το προηγούμενο διάστημα, στη βάση της οποίας εκπόνησε στη συνέχεια το επιχειρηματικό σχέδιο.

Η στρατηγική του The Rhodes Co-Lab. Sustainable Destination εξειδικεύεται σε  3 πυλώνες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την προώθηση της κοινωνικής ανάπτυξης και της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη  διασφάλιση οικονομικής ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς.  Οι τρεις αυτοί πυλώνες εξειδικεύονται σε 6 στρατηγικές προτεραιότητες και 26 επιμέρους δράσεις,  που θέτουν για τη Ρόδο τον πήχη της κλιματικής ουδετερότητας 20 χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τον εθνικό στόχο. Ο σχεδιασμός υλοποιείται με συγκεκριμένα  χρονοδιαγράμματα και πόρους χρηματοδότησης, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 250 εκατ. ευρώ.

Aκολούθησαν ερωτήσεις και απαντήσεις που οργανώθηκαν σε δύο θεματικές συζητήσεις-πάνελ με συμμετέχοντες ειδικούς στη βιώσιμη ανάπτυξη, κορυφαία στελέχη εταιρειών με ηγετική θέση στον κλάδο τους, κυβερνητικοί παράγοντες και κοινωνικοί εταίροι σε εθνικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο πάνελ με επίκεντρο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και θέμα «προς ένα ολιστικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού της Ρόδου με επίκεντρο την πράσινη ανάπτυξη» συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος, η σύμβουλος διοίκησης ΣΕΤΕ για τη βιωσιμότητα, Μάρθα Κεσσίσογλου, η διευθύντρια του χαρτοφυλακίου TUI Hotels & Resorts Jessica Kuthe, ο διευθυντής PwC Ελλάδας, επικεφαλής υπηρεσιών Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής Δημήτρης Σακίπης και ο Γενικός Διευθυντής ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, Χρήστος Γαμβρούδης.

Το δεύτερο πάνελ επικεντρώθηκε στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία για τη Ρόδο, στο οποίο απαντήσεις έδωσαν o Thomas Ellerbeck από τον όμιλο TUI, ο Διευθύνων Σύμβουλος Cisco Ελλάδας, Πορτογαλίας, Κύπρου και Μάλτας, Αντώνης Τσιμπούκης, ο Πρόεδρος ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος και ο Διευθυντής PwC Ελλάδας Δημόσιου Τομέα, Αλέξης Χλωρός.

 Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος τόνισε: «Όπως κάθε κρίση μέχρι σήμερα έτσι και η κλιματική απειλή γίνεται για μας ελατήριο για να εκτιναχθούμε ψηλά. Να διαχειριστούμε την πρόκληση και να μεταβολίσουμε την απειλή σε ευκαιρία. 

Ναι, βάζουμε μόνοι μας τον πήχη ψηλά. Αλλά αυτό αξίζει σε όλους τους φορείς και τις παραγωγικές δυνάμεις της Ρόδου που κάθονται στο ίδιο τραπέζι για να συνδημιουργήσουν  λύσεις στην κατεύθυνση ενός Ολιστικού Αειφόρου Επιχειρηματικού Μοντέλου για τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Ναι, βάζουμε μόνοι μας τον πήχη ψηλά. Αλλά αυτό αξίζει σε όλους τους Ροδίτες που πάντα κοιτάζουν ψηλά γιατί έτσι έμαθαν, έτσι έζησαν και είναι πάντα περήφανοι για τον τόπο τους.»

Ο Thomas Ellerbeck, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ομίλου TUI & Πρόεδρος του Ιδρύματος TUI Care Foundation δήλωσε: «Με το The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination, η Ελλάδα, η Ρόδος και η TUI αναπτύσσουν από κοινού ένα πρότυπο βιώσιμου τουριστικού προορισμού του μέλλοντος. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας και προσκαλούμε τους εταίρους μας στην Ελλάδα να συνεργαστούμε για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ευκαιρία για την TUI, αλλά και για ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία, τους τουριστικούς προορισμούς και τους επισκέπτες. Η προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση των τοπικών αλυσίδων εφοδιασμού στους προορισμούς, η απαλλαγή από τον άνθρακα και πολλά άλλα, είναι προκλήσεις που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Ο τουρισμός στο σύνολό του θα επωφεληθεί από αυτό. Η TUI έχει θέσει δεσμευτικούς στόχους για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στις υπηρεσίες της, τόσο στις αεροπορικές εταιρείες, όσο και στα κρουαζιερόπλοια και τα ξενοδοχεία. Το πρώτο ορόσημο είναι το 2030, διότι θεωρούμε ότι οι πολιτικοί στόχοι που έχουν τεθεί για το 2050 είναι πολύ αργά. Το Destination Co-Lab Rhodes είναι ένας από τους τρεις πυλώνες της ατζέντας βιωσιμότητας της TUI. Στη Ρόδο αρχίζουν να υλοποιούνται έργα που θα έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στο νησί, αλλά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς. Αφορούν, μεταξύ άλλων, σε έργα στους τομείς της κλιματικής ουδετερότητας, της αποφυγής πλαστικών και τροφικών αποβλήτων, της κυκλικής οικονομίας κ.λπ . Χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων: των πολιτών της Ρόδου, των ξενοδοχείων, των εταιρειών μεταφορών και ενοικίασης αυτοκινήτων, των τοπικών επιχειρηματιών, καθώς και των δημοσιών αρχών και της κυβέρνησης».

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι: «Στόχος όλων είναι να γίνει η Ρόδος υπόδειγμα βιώσιμου τουριστικού προορισμού που θα αντιγράψει όλος ο κόσμος, καθώς η βιωσιμότητα του προορισμού θα αποτελεί νούμερο 1 τάση για τον ταξιδιώτη για τα επόμενα πολλά χρόνια. Η ναυαρχίδα του τουρισμού είναι η Ρόδος και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχει το πρόγραμμα αυτό.»

Ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης υπογράμμισε: «Η Ρόδος, πράσινο νησί για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες, πρωτοπόρος στη βιωσιμότητα, πρωταγωνιστής στον παγκόσμιο τουρισμό. Μια Ρόδος που λάμπει. Που εκπέμπει το φως της μέσα σε γκρίζους καιρούς. Σήμερα, προχωράμε μεθοδικά και στοχευμένα. Με στρατηγικούς εταίρους παγκόσμιους ηγέτες καθώς οι προκλήσεις είναι τέτοιες που απαιτούν την ευρύτερη δυνατή συνένωση δυνάμεων για την αντιμετώπισή τους. Τίποτα μεγάλο και σημαντικό δεν μπορεί να γίνει αν δεν αγκαλιαστεί από τη βάση, από τον απλό καθημερινό άνθρωπο. Κι εμείς ως Δήμος Ρόδου αυτό ακριβώς βεβαιώνουμε με τη συμμετοχή μας στο πρότζεκτ. Τη δύναμη του να γίνουμε όλοι ένα, για μια Ρόδο που θα την καμαρώνουμε κι εμείς αλλά και οι γενιές μετά από μας.»

O Κυριάκος Ανδρέου, Αν. Διευθύνων Σύμβουλος & Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της PwC Ελλάδας ανέφερε: «Ως PwC Ελλάδας είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμενοι με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμβάλλαμε στο σχεδιασμό της στρατηγικής για την ανάδειξη της Ρόδου σε πρότυπο μοντέλο βιώσιμου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως. Με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής, η PwC Ελλάδας αναλαμβάνει ακόμη πιο ενεργό ρόλο δημιουργώντας  το νέο Sustainability Hub το οποίο στοχεύει να συμβάλλει στην ευρύτερη αναβάθμιση του προφίλ βιωσιμότητας της περιοχής, συνεπικουρώντας στην αξία που ήδη προσφέρουν κορυφαίες εταιρείες του κλάδου του τουρισμού. Η πρωτοβουλία αυτή ενδυναμώνει περαιτέρω τη στρατηγική μας να αποτελέσουμε αρωγό στην υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών αλλά και στην επέκταση των δράσεων ESG σε όλο το φάσμα του επιχειρείν και κυρίως στον τομέα της παροχής τουριστικών υπηρεσιών. Αποστολή μας είναι να διευκολύνουμε τη μετάβαση των ελληνικών νησιών με βάση τα κριτήρια ESG λειτουργώντας, παράλληλα, ως πανελλήνιο κέντρο αριστείας για θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης. Την ίδια στιγμή εστιάζουμε σταθερά στην ανάπτυξη συνεργειών με τις τοπικές επιχειρήσεις και την ακαδημαϊκή κοινότητα του νησιού, αντλώντας ταλέντο και τεχνογνωσία από ολόκληρη την περιοχή του Νότιου Αιγαίου».

The post The Rhodes Co-Lab. Sustainable Destination: Επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του ομίλου TUI που θα μετατρέψει τη Ρόδο σε παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου προορισμού appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/w5PdpZU
via IFTTT

Tuesday, February 21, 2023

«Λειψοί, μικρό νησί με μεγάλη καρδιά!» Οι Λειψοί στηρίζουν τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Άμεσα ανταποκρίθηκε η κοινωνία και ο Δήμος των Λειψών στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας. Ήδη από την  Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, παραδόθηκαν στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο, 42 μεγάλα δέματα με είδη πρώτης ανάγκης «Στο άκουσμα του φονικού σεισμού, σύσσωμη η τοπική κοινωνία του ακριτικού τόπου μας εξέφρασε τη λύπη της, αλλά και την πρόθεση της να βοηθήσει εμπράκτως τον γείτονα λαό. Αναλογικά με τον πληθυσμό του νησιού, εκτιμούμε πως η ποσότητα του ανθρωπιστικού υλικού που συγκεντρώθηκε είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Ο πόνος και η δυστυχία δεν γνωρίζει φυλετικές, θρησκευτικές και εθνικές διακρίσεις και δεν έχει σύνορα», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος που ευχαρίστησε στη συνέχεια όλους τους κατοίκους για την υποστήριξη τους στη μεγάλη επιχείρηση συλλογής εφοδίων που οργανώθηκε στο νησί με σύνθημα «Λειψοί, μικρό νησί με μεγάλη καρδιά!». Θερμές ευχαριστίες αποδόθηκαν και στη Blue Star Ferries για τη δωρεάν μεταφορά του ανθρωπιστικού υλικού.       

 

The post «Λειψοί, μικρό νησί με μεγάλη καρδιά!» Οι Λειψοί στηρίζουν τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/jUrnzTe
via IFTTT

Διάκριση “Five-Star Hotel” για τα Katikies Santorini και Katikies Mykonos 
στα Forbes Travel Guide’s 2023 Star Awards

Σημαντική αναγνώριση για τα δύο ξενοδοχεία του Ομίλου Katikies
Οι αξιολογήσεις παρουσιάζονται στο ForbesTravelGuide.com

To Forbes Travel Guide (“FTG”), ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες τα αποτελέσματα για τα 2023 Star Awards. Το Katikies Santorini και το Katikies Mykonos κέρδισαν ένα νέο Forbes Travel Guide Five Star βραβείο και παρουσιάζονται μαζί με άλλους τιμώμενους στο ForbesTravelGuide.com.

Bαθιά γοητευτικό, το πολυτελές Katikies Santorini στην Οία χαρακτηρίζεται για τις απαράμιλλες υπηρεσίες του, τη ζεστη ατμόσφαιρα και τον ρομαντισμό που αποπνέει τα οποία συνδυάζονται μοναδικά σε ένα εξαίρετο σκηνικό και φυσικό περιβάλλον, προσκαλώντας τους επισκέπτες να ζήσουν στιγμές απόλυτης πολυτέλειας σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Σαντορίνης.

Τοποθετημένο σε ένα πανέμορφο σκηνικό πάνω από την παραλία του Αγίου Ιωάννη, το Katikies Mykonos αποτυπώνει την κομψότητα της ανέμελης ζωής δίπλα στη θάλασσα και χαρίζει στους επισκέπτες του μια σύγχρονη οπτική της αυθεντικότητας της Μυκόνου γεμάτη χρώμα και ενέργεια. Το κυκλαδίτικο πνεύμα και η κοσμοπολίτικη αύρα του νησιού είναι διάχυτα στην ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου, ενώ η απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα ταξιδεύει το βλέμμα.

Το Forbes Travel Guide είναι ο παγκοσμίου φήμης φορέας που επιβραβεύει  την αριστεία στη φιλοξενία, και τα Katikies Santorini και Katikies Mykonos αποτελούν τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην ετήσια Star Rating λίστα.

“Το ταξίδι βρίσκεται στην προνομιακή θέση να μπορεί να αναπτύσσεται διαρκώς καθώς οι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στις αυθεντικές προσωποποιημένες εμπειρίες”, αναφέρει η Amanda Frasier, Πρόεδρος των Ratings του Forbes Travel Guide. “Τα ξενοδοχεία, οι υπερατλαντικές κρουαζιέρες, τα εστιατόρια και τα spa που εντάσσονται στη 2023 Star Rating λίστα μας επιδεικνύουν μια εντυπωσιακή δέσμευση στη δημιουργία αξιομνημόνευτων χώρων και εμπειριών που καλλιεργούν τη σύνδεση, τη χαρά και την επαφή με τον τόπο, βιώνοντας κάθε ταξίδι στο έπακρο”.

The post Διάκριση “Five-Star Hotel” για τα Katikies Santorini και Katikies Mykonos 
στα Forbes Travel Guide’s 2023 Star Awards appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/SUwcLCk
via IFTTT

Friday, February 17, 2023

ΙΣΝ | Οι εγγραφές για το SNF Nostos Conference του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) άνοιξαν

Όπως ενδεχομένως ήδη γνωρίζετε από προηγούμενες ανακοινώσεις μας, το φετινό SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία και πραγματοποιείται στις 20-23 Ιουνίου 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο πλαίσιο του SNF Nostos Conference και των Διαλόγων του ΙΣΝ που διοργανώνονται σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD (incubator for Media Education and Development) θα μιλήσουμε ανοιχτά για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε. Και σας θέλουμε όλους εκεί, όχι απλώς ως θεατές αλλά ως ενεργούς συνομιλητές. Θέλουμε να ακουστεί κάθε ερώτημα, κάθε άποψη, κάθε αντίρρηση, κάθε φωνή.

Αναλυτικότερα, στο SNF Nostos Conference με τη συμμετοχή ειδικών από την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο, θα συζητήσουμε παραδείγματα από προσπάθειες της Πρωτοβουλίας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων*, που υλοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ. Καθώς επίσης, τρόπους και πρακτικές για την ενίσχυση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και φροντίδας για όλους.

Στη συνέχεια, θα συζητήσουμε, μεταξύ άλλων, για θέματα όπως την κανονικοποίηση της βίας και την επίδρασή της στα παιδιά, την ανισότητα στην πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, την επιδημία της μοναξιάς και τις συνέπειές της, το ψυχικό τραύμα σε γυναίκες και παιδιά που έχουν πέσει θύματα trafficking και πολλά άλλα.

Μαζί μας θα είναι η βραβευμένη με Όσκαρ Goldie Hawn, η οποία πέρα από τη διεθνή καριέρα της στην υποκριτική, εδώ και δεκαετίες έχει αφιερωθεί στην ενίσχυση της ψυχικής υγείας των παιδιών. Συγκεκριμένα, μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού MindUP, του οποίου είναι Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος, προσπαθεί, από το 2003, να προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία σε σχολεία, οικογένειες αλλά και σε κοινότητες, που με τη σειρά τους θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν «την απαραίτητη ψυχική ανθεκτικότητα για το σχολείο αλλά και για ολόκληρη τη ζωή τους».

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν επίσης επιστήμονες και ειδικοί από ένα ευρύ φάσμα κλάδων, όπως μεταξύ άλλων, οι (σε αλφαβητική σειρά): Έφη Βαγενά, Καθηγήτρια Βιοηθικής ETH Zürich, Ruth Faden, Ιδρύτρια, Ινστιτούτο Βιοηθικής Berman του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Nicole Hockley,  Συνιδρύτρια & Διευθύνουσα Σύμβουλος, Sandy Hook Promise, David Hogg, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, March For Our Lives, Harold Koplewicz, Ιδρυτικός Πρόεδρος & Ιατρικός Διευθυντής, Child Mind Institute, Sunitha Krishnan, Επικεφαλής και Συνιδρύτρια Prajwala, Sander Markx, Διευθυντής Ψυχιατρικής Ακριβείας, Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, Γιώργος Μόσχος, πρώην Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού στην Ελλάδα, Διευθυντής του Προγράμματος Νεανικής Συμμετοχής, Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, Mike Nikonchuk, Διευθυντής Προγράμματος «Τραύμα & Βίαιες Συγκρούσεις», Beyond Conflict, Olayinka Olusola Omigbodun,  Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και Πρύτανης, University of Ibadan College of Medicine, Νιγηρία, Marisol Orihuela, Κλινική Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής, Yale Law School, Madeline Singas, Αναπληρώτρια Δικαστής, New York State Court of Appeals, Amanda Ryan-Smith, Eπικεφαλής Ανάπτυξης, The Trevor Project, και Van Yu, Επικεφαλής Ιατρικός Διευθυντής, Center for Urban Community Services, Janian Medical Care.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος του SNF Nostos Conference βρίσκεται υπό διαμόρφωση και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στις ώρες, ημέρες και αίθουσες που θα πραγματοποιηθούν οι εκάστοτε συζητήσεις.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν θα μείνουμε μόνο στις συζητήσεις. Θα τρέξουμε στον αγώνα SNF Nostos Run, θα απολαύσουμε και θα συμμετάσχουμε σε καλλιτεχνικά προγράμματα θα μοιραστούμε εμπειρίες, και θα ζήσουμε δυνατές συναυλιακές στιγμές στο Release Athens X SNF Nostos.

*Η Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων υλοποιείται σε συνεργασία με το ChildMindInstitute στη Νέα Υόρκη και φορείς και επαγγελματίες του εθνικού συστήματος υγείας, με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
SNF Nostos Conference του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
21-23 Ιουνίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ώρα προσέλευσης.

#snfnostos

snfnostos.org

The post ΙΣΝ | Οι εγγραφές για το SNF Nostos Conference του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) άνοιξαν appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/P5hetM4
via IFTTT

ITB Berlin 2023: Generation Wanderlust is the focus of the Youth Travel and Accommodation and Adventure Travel and Responsible Tourism segments

The entire spectrum of youth travel, adventure travel and sustainable tourism is represented in the Youth Travel and Accommodation and Adventure Travel and Responsible Tourism segments at ITB Berlin, the World’s Leading Travel Trade Show, from 7 to 9 March 2023 in Hall 4.1. Workshops, discussion rounds and keynote speeches will take an in-depth look at these in-demand tourism markets.

Among young people, unique and individual travel experience is becoming more and more popular. According to the only recurring global youth and student travel survey New Horizons by the WYSE Travel Confederation, they are travelling further, staying longer and spending more money than ever before. Adventure and sports travel is also becoming more attractive and is a growing market in the travel industry. From 7 to 9 March at ITB Berlin, trade visitors can find the Youth Travel and Accommodation segment, the main platform for tomorrow’s travellers, and the Adventure Travel and Responsible Tourism segment, the international forum for nature experience and environmentally and socially responsible tourism, in Hall 4.1.

Since 1999, national and international companies and associations representing the youth travel market have been coming together in the Youth Travel and Accommodation segment in order to jointly present youth travel. In partnership with the Student Travel Agent Network (STAN), the European network for incoming tourism operators, leading school trip organisers such as alpetour and Klühspies, pioneering holiday camp operators such as ruf Jugendreisen, HORiZONTE Reisen and GO Jugendreisen, accommodation and camp providers such as the sports camps of Bayrischer Landes-Sportverband, Young Austria, Austria’s accommodation specialist for youth travel, as well as specialist youth travel associations such as BundesForum e.V. and Reisenetz e.V. will be represented in Hall 4.1.

Numerous international companies will be represented on the stand of the WYSE Travel Confederation, the global association and network for organisers of international youth travel and accommodation, including hostel and hotel chains such as Meininger, Generator, Joe & Joe, Swiss Youth Hostels and Hans Brinker Hostels, as well as organisations offering student travel, exchange programmes, voluntary services abroad and student accommodation such as SYTA, Green Lion and Cornwall Plus. Travel specialists with experience of the latest travel trends will provide an insight into the importance of the under-thirties travel market. Trade visitors can exchange views with experts from around the world specialising in hybrid hostels, digitalisation, sustainability and youth travel trends. On the WYSE workshop stand every hour on the hour, brief and informative presentations will be held on a number of youth travel topics.

At a session entitled ’GenZ and the transformation of travel’ at the Youth, Adventure & Outdoor track of the ITB Berlin Convention, David Chapman, director general of the WYSE Travel Confederation, and Shayna Zand, director of WeTravel, will share their experiences since the pandemic ended and discuss how motivation and behaviour will influence international travel and tourism in the years to come. The session will take place on Wednesday, 8 March at 2 p.m. on the Green Stage in Hall 3.1.

Trade visitors can look forward to additional events in the wide-ranging programme on youth travel in the workshop area of KiJu-Reisen on Stand 121 of Reisenetz e.V., including daily student tours featuring company presentations, discussion rounds on youth policy topics and presentations on staffing and career prospects, as part of the Teamerwerden.de campaign for instance.

All actors representing the youth travel market will have an opportunity to meet and exchange views at the youth travel get-together on Stand 121 of Reisenetz e.V. on Wednesday, 8 March at 6 p.m. in Hall 4.1.

Programme of stage events in Hall 4.1: a wide-ranging programme on the new ITB Lighthouse Stage under the heading Adventure Travel and Responsible Tourism

The new ITB Lighthouse Stage in Hall 4.1 will feature informative keynote speeches and presentations on adventure travel and responsible tourism topics. On Tuesday, 7 March, the session entitled ’Adventure Tourism and Genuine Sustainability – Enjoying the Great Outdoors the responsible way’ will look at how sustainable adventure travel can succeed. People travel to the remotest parts of the world to follow cosmic events. On Wednesday, 8 March, at the session entitled ’Astro-tourism – Journey to the stars’, Dr. Andreas Hänel, astronomer, Dark Sky Group, Vereinigung der Sternfreunde Kommission e.V., will provide an insight into space tourism and highlight the opportunities the global emergence of space tourism offers for a socially responsible and sustainable future. On Thursday, 9 March visitors can gain an impression of cycle tourism at the session entitled ’Cycling tourism – How to benefit from a growing segment’. The speakers taking part will be Jill Warren, director, European Cyclists‘ Federation (EuroVelo) and Agathe Daudibon, EuroVelo manager, European Cyclists‘ Federation (EuroVelo).

A summary of the programme of events on the ITB Lighthouse Stage in Hall 4.1 can be found here.

 

 

The post ITB Berlin 2023: Generation Wanderlust is the focus of the Youth Travel and Accommodation and Adventure Travel and Responsible Tourism segments appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/uVc0Ph8
via IFTTT

Δωρεά αλληλεγγύης 1 εκατομμυρίου ευρώ από τον Μάριο Ηλιόπουλο και την Seajets στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πραγματοποίησε στις 15 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα ο Μάριος Ηλιόπουλος για να εκφράσει την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη στη γειτονική χώρα και να ανακοινώσει τη δωρεά αλληλεγγύης 1 εκατομμυρίου ευρώ για την στήριξη των πληγέντων από τους σεισμούς. Στο πλαίσιο αυτό είχε επίσης συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Δωρεά αλληλεγγύης 1 εκατομμυρίου ευρώ από τον Μάριο Ηλιόπουλο και την Seajets στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

 

 

 

 

 

 

 

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε πολύ για την ιδιαίτερα συγκινητική και με νόημα κίνησή σας, την οποία εκτιμούμε ιδιαίτερα. Η δωρεά αυτή συμβολίζει την αλληλεγγύη, το σεβασμό, την αγάπη και τον ανθρωπισμό που είναι σημαντικό να έχει η Τουρκία και η Ελλάδα μεταξύ τους. Αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική και εποικοδομητική για τις δυο χώρες». Καταλήγοντας ο κ. Τσαβούσογλου ευχαρίστησε και πάλι τον κ. Ηλιόπουλο και την Seajets.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος δήλωσε: «Στην αρχαιότητα όταν η Ελλάδα έκλαιγε, η Ρώμη δεν χαιρόταν. Σήμερα που η Τουρκία κλαίει, η Ελλάδα δεν μπορεί να χαίρεται. Δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Καχραμανμαράς και το Γκαζιαντέπ και πολλοί περισσότεροι σήμερα υποφέρουν από αυτή την καταστροφή. Αλληλεγγύη, Αγάπη, Σεβασμός και Ανθρωπιά. Προσφέρουμε 1 εκατομμύριο ευρώ για την στήριξη των άστεγων οικογενειών. Η Ελλάδα και η Τουρκία σε ειρηνικά και φιλικά πλαίσια μπορούν να είναι η δύναμη της Ανατολικής Μεσογείου με προσόντα την Πολυμηχανία, τη Διπλωματία και τις Γεωγραφικές θέσεις των δύο Χωρών. Στις φυσικές καταστροφές όλοι πρέπει να δίνουμε το παρόν, με Αλληλεγγύη, γιατί το Σύμπαν παρακολουθεί τα πάντα και αποφασίζει. Επιθυμούμε και ονειρευόμαστε μια φιλική και προσοδοφόρα σχέση για τον Ελληνικό και τον Τουρκικό λαό, αφού ναι μεν έχουμε στο παρελθόν πολλά να μας χωρίζουν αλλά στο παρόν πολλά να μας ενώνουν, για ένα μέλλον εποικοδομητικό και για τους δύο λαούς. Εγώ, η οικογένειά μου και η Seajets βάλαμε τον πρώτο θεμέλιο λίθο προς αυτή την κατεύθυνση».

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε «Εμπνευσμένος από την ημέρα της αγάπης και την τεράστια αγάπη μας, εμένα και του Πατέρα μου για το Αιγαίο, θα προχωρήσουμε στη δωρεά ενός σημαντικού ποσού στα νησιά που εξυπηρετεί η Seajets για τη Θωράκιση της Υγείας και τη βελτίωση και ανάπτυξη της Παιδείας!». Σχετικές πληροφορίες για το θέμα αυτό θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου, που θα δοθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2023.

The post Δωρεά αλληλεγγύης 1 εκατομμυρίου ευρώ από τον Μάριο Ηλιόπουλο και την Seajets στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/PKSRFTt
via IFTTT

Wednesday, February 15, 2023

Η πόλη της Ελευσίνας μια μεγάλη εικαστική σκηνή

 

 
 
 
 

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μετατρέπει την πόλη της Ελευσίνας σε μια μεγάλη εικαστική σκηνή με πέντε ξεχωριστές εκθέσεις και εικαστικές εγκαταστάσεις.

Μυστήριο 44 Heiner Goebbels 7 Στήλες | Αποθήκη 2 Παλαιό Ελαιουργείο | 05.02—23.04
Μυστήριο 17 Μελίνα | Αποθήκη 3 Παλαιό Ελαιουργείο | 05.02—23.04
 Μυστήριο 177 Visions from the Underworld | X Bowling Art Center | 03.02—08.04
 Μυστήριο 29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο | Παλαιό Δημαρχείο | 13.12—26.03
Αποθέματα Inventory II | Δημόσιος χώρος, παραλιακό μέτωπο | 04.02—26.02

Μυστήριο 44 Heiner Goebbels 7 Στήλες

7 Columns – Goebbels, John Kouskoutis/LDSPRO/2023Eleusis

Σε μια μεγάλη εικαστική σκηνή μετατρέπει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης την πόλη της Ελευσίνας με πέντε εκθέσεις και εικαστικές εγκαταστάσεις με ελεύθερη είσοδο να υποδέχονται το κοινό: τα Μυστήριο 44 Heiner Goebbels 7 Στήλες και Μυστήριο 17 Μελίνα, υπό τη γενική εποπτεία της Μανουέλλας Παυλίδου και τη γενική επιμέλεια του Νικόλαου Καλτσά, στις ανακαινισμένες Αποθήκες 2 & 3 αντίστοιχα του Παλαιού Ελαιουργείου, το Μυστήριο 177 Visions from the Underworld, μία ομαδική έκθεση υπό την επιμέλεια των Agprognostic Temple (Dome Wood & Sam Steverlynck) στο X – Bowling Art Center, την εικαστική έκθεση-εγκατάσταση τα Αποθέματα Inventory II του Βασίλη Γεροδήμου και της Τζένης Αργυρίου στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, καθώς και το Μυστήριο 29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο, η έκθεση – ωδή στην πόλη της Ελευσίνας στο ανακαινισμένο Παλαιό Δημαρχείο υπό την επιμέλεια της Ερατώς Κουτσουδάκη.

7 Columns – Goebbels, John Kouskoutis/LDSPRO/2023Eleusis

Με μεγάλο σεβασμό στη μεταβιομηχανική του ιστορία, την αρχιτεκτονική του και τη γενναιόδωρη αισθητική του, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του φωτός, της προβολής, του νερού και του ήχου, ο πολυπράγμων καλλιτέχνης και συνθέτης Heiner Goebbels μετατρέπει με το Μυστήριο 44 Heiner Goebbels 7 Στήλες (05.02—23.04) την Αποθήκη 2 του Παλαιού Ελαιουργείου σε τελεστήριο: μια κοσμική αίθουσα μύησης, που προσκαλεί ανοιχτά το κοινό να γίνει ο κυρίαρχος παρατηρητής, να αφουγγραστεί ήχους που δεν μπορούν να αποδοθούν σε γνωστά όργανα μουσικής αλλά και φωνές – ακουστικά ντοκουμέντα που συλλέχθηκαν στην Ελλάδα στα μέσα του 20ού αιώνα από τον εθνομουσικολόγο και μουσικό Samuel Baud-Bovy, αλλά και να ανακαλύψει τις εκπληκτικές αντανακλάσεις στους τοίχους και την οροφή, τις εύγλωττες επιφάνειες των λίθων, και τις κινούμενες εικόνες με ερμηνευτές (κυριολεκτικά) να βγάζουν λείψανα της ευρωπαϊκής ιστορίας από το οπλοστάσιο του παρελθόντος. Και οι προσεκτικοί θεατές μπορεί να ανακαλύψουν ακόμη και την έβδομη στήλη.

 

VIP Event Old Oil Mill, Costas Baltas/LDSPRO/2023Eleusis

Μυστήριο 17 Μελίνα

Στην Αποθήκη 3 του Παλαιού Ελαιουργείου φιλοξενείται το Μυστήριο 17 Μελίνα (05.02—23.04), υπό τη γενική εποπτεία της Μανουέλλας Παυλίδου, τη γενική επιμέλεια και μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη του Νικόλαου Καλτσά. Μια σπάνια έκθεση για το έργο ζωής της πολύπλευρης προσωπικότητας της Μελίνας Μερκούρη, της μακροβιότερης Ελληνίδας Υπουργού Πολιτισμού μέχρι σήμερα: ένα έργο για την εκστρατεία της για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά και τον αγώνα της για τη θεσμική υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, για την ίδρυση Δημοτικών και Περιφερειακών Θεάτρων, τα εκπαιδευτικά προγράμματα για την προώθηση του πολιτισμού στα σχολεία, και φυσικά την ίδρυση της πρωτοβουλίας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Και ακόμη, μια πλούσια παρουσίαση φωτογραφιών που τεκμηριώνουν τον αγώνα της ενάντια στην ελληνική δικτατορία, πρωτότυπες αφίσες από διάσημες ταινίες της, εμφανίσεις της σε τελετές βραβείων, στιγμές της με αγαπημένα πρόσωπα, καθώς και πρωτότυπα κοστούμια που χρησιμοποιούνται σε θεατρικές παραγωγές-ορόσημα, αλληλογραφία της με εξέχουσες προσωπικότητες, ακόμα και το καμαρίνι της, με τα προσωπικά της αντικείμενα.

Μυστήριο 177 Visions from the Underworld

Εικαστικό: Lysandre Begijn Uraeustongue, 2022 Acrylic on wood, 100 x 122 cm

Το Μυστήριο 177 Visions from the Underworld (03.02—08.04), υπό την επιμέλεια των Agprognostic Temple (Dome Wood & Sam Steverlynck), φιλοξενείται στο X-Bowling Art Center. Αντλώντας  ελεύθερα στοιχεία από τα Ελευσίνια Μυστήρια, η ομαδική αυτή έκθεση εκκινεί από τον μύθο και τον μυστικισμό που τα περιβάλλει, ώστε να περιηγηθεί ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα. Στόχος της είναι να καταδείξει τη συνάφεια των Μυστηρίων με τη σύγχρονη εποχή και να τα ερμηνεύσει μέσω διάφορων φωνών σε μια γλώσσα για τον 21ο αιώνα. Η έκθεση είναι στημένη μέσα σε μια αρχιτεκτονική κατασκευή ενός υπερκύβου, ως αναφορά στον παρακείμενο αρχαιολογικό χώρο, κάτι ανάμεσα σε ένα ερείπιο που μπορεί να υπήρξε πριν από χιλιετίες και σε ένα ακαθόριστο μετα-αποκαλυπτικό μέλλον. Με την είσοδό του ο επισκέπτης καλείται να ξεκινήσει ένα ταξίδι ανακάλυψης – μια συμβολική κατάβαση στον Κάτω Κόσμο μετ’ επιστροφής. Στα ερείπια αυτού του ναού υπάρχουν διάσπαρτα ποικίλα έργα τέχνης που απηχούν ορισμένα από τα θέματα και τα μοτίβα των Μυστηρίων –τον κύκλο θανάτου και αναγέννησης, τη γονιμότητα και τη θνητότητα, τις τελετές μύησης και τις τελετουργίες, τις παραισθήσεις και τα οράματα–, ενώ παράλληλα κυριαρχεί το αποκρυφιστικό, το σκοτεινό και το ψυχεδελικό στοιχείο.

Αποθέματα Inventory ΙΙ

CULTURE2030 Photographer: John Kouskoutis

Ως απόηχος του Ελευσίνιου Κινήματος, της εμβληματικής πομπής των εθνοτοπικών συλλόγων, που διέσχισαν, στο πλαίσιο της Τελετής Έναρξης της 2023 Ελευσίς, σαν ποτάμια τον αστικό ιστό της πόλης κι ενώθηκαν σε έναν μεγάλο χορό που εξέβαλε στο λιμάνι, αλλά και ως ανάμνηση του ομότιτλου project τους (2018), η εικαστική έκθεση-εγκατάσταση του Βασίλη Γεροδήμου και της Τζένης Αργυρίου Αποθέματα Inventory ΙΙ (04.02—26.02) βρίσκεται στην πλατεία του παραλιακού μετώπου. Κατά τη νεότερη ιστορία, η Ελευσίνα συγκέντρωσε πολλούς διαφορετικούς πληθυσμούς, οι οποίοι μετανάστευσαν στον τόπο αυτό για εύρεση εργασίας, μεταφέροντας παράλληλα ήθη και παραδόσεις. Δημιουργήθηκε με αυτόν τον τρόπο ένα ανθρώπινο μωσαϊκό, που συνιστά σημαντικό μέρος της σύγχρονης ταυτότητας της πόλης. Στόχος της έκθεσης, η οποία έχει στηθεί μέσα σε τρία container, με βίντεο-ντοκουμέντα και δημιουργική παράθεση τεκμηρίων, είναι να αναδειχθεί για μια ακόμη φορά το ισχυρό αποτύπωμα του εργατικού κινήματος στον ελευσίνιο τόπο.

Μυστήριο 29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο

Συντροφιά στην παραλία Ελευσίνας, Μάιος 1924, Συλλογή Γιώργου Παυλόπουλου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της εμβληματικής Έκθεσης για τα μυστήρια και τη μοναδικότητα της Ελευσίνας, το Μυστήριο 29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο (13.12—26.03), υπό την επιμέλεια της αρχιτέκτονος και μουσειολόγου Ερατώς Κουτσουδάκη, παρατείνεται στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας έως τις 26 Μαρτίου. Με πρώτο της σταθμό το Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 σε συνδιοργάνωση της 2023 Ελευσίς με το Μουσείο Μπενάκη, και τη μεταφορά της στην Ελευσίνα, στον τόπο αναφοράς της, η έκθεση επιχειρεί να ερμηνεύσει την πόλη ως Έκθεμα προσκαλώντας το κοινό σε μια διαδρομή στον πυρήνα της ύπαρξής της· από την αρχαιότητα και τους νεότερους χρόνους, στην παράδοση και την εσωτερική μετανάστευση, την προσφυγιά, τη βιομηχανική ανάπτυξη, την πολύπαθη εργασιακή πραγματικότητα, τη σχέση της πόλης με τις τέχνες και τον Αισχύλο, του οποίου είναι γενέτειρα, στους ανθρώπους αλλά και τις κοινότητες που τη συνθέτουν. Φωτογραφικά ντοκουμέντα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, λιθογραφίες, σπάνια εκθέματα συλλεκτών, καθώς κι ένα αφηγηματικό ντοκιμαντέρ ομιλούντων πορτρέτων σε μια σπάνια διαδρομή στη θεατή και αθέατη Ελευσίνα.

Χρήσιμες πληροφορίες

Μυστήριο 44 Heiner Goebbels 7 Στήλες

εικαστικά

Σύλληψη: Heiner Goebbels

Καλλιτεχνική συνεργασία: René Liebert

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Χρήστος Τσενές / Phormigx Concerts

Ημερομηνίες 05.02—23.04

Χώρος: Αποθήκη 2 Παλαιό Ελαιουργείο (Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα)

Μέρες & Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Παρασκευή: 17.00 – 21.00, Σάββατο & Κυριακή: 12.00 – 20.00

Μυστήριο 17 Μελίνα

έκθεση

Γενική Εποπτεία: Μανουέλλα Παυλίδου

Γενική Επιμέλεια–Μουσειολογική & Μουσειογραφική Μελέτη: Νικόλαος Καλτσάς

Συγγραφή Κειμένων & Λεζαντών: Φώτης Απέργης

Προέλευση Μέρους των Εκθεμάτων:

Ιδιωτική συλλογή Γιώργου Πηλιχού

Διοικητική-οικονομική υποστήριξη Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη: Γιώργος Λιόντος, Πωλίνα Τζειράνη, Ιρις Αθανασιάδου

Ημερομηνίες: 05.02—23.04

Χώρος: Αποθήκη 3 Παλαιό Ελαιουργείο (Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα)

Μέρες & Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Παρασκευή: 17.00 – 21.00, Σάββατο & Κυριακή: 12.00 – 20.00

Μυστήριο 177 Visions from the Underworld

εικαστικά

Επιμελητική Ομάδα: The Agprognostic Temple (Dome Wood & Sam Steverlynck)

Εκτέλεση Παραγωγής: Αντωνία Χαντζή

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Δανάη Ανεσιάδου, Lysandre Begijn, Serene Blumenthal, Kimsooja, Joris Van de Moortel, Shana Moulton, Πάνος Τσαγκάρης, Filip Vervaet McCloud Zicmuse, Θεόδωρος

Mε την υποστήριξη: Flanders State of the Art

Ημερομηνίες: 03.02—08.04

Χώρος: X-Bowling Art Center (Χαριλάου 12, Ελευσίνα)

Μέρες & Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Παρασκευή: 17.00 – 21.00, Σάββατο & Κυριακή: 12.00 – 20.00

Αποθέματα Inventory II

Εικαστικά

Εικαστική εγκατάσταση: Βασίλης Γεροδήμος, Τζένη Αργυρίου

Eπεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού: Ερατώ Τζαβάρα

Σχεδιασμός ήχου: Λάμπρος Πηγούνης

Βοηθός Εικαστικής Εγκατάστασης: Μαίρη Βόσσου

Φωτογραφίες–Αρχεία–Έγγραφα: Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, Αρχείο ΕΡΤ, Γενικά Αρχεία του Κράτους, Αρχείο Τσάκου, Καλομενιδης Γιάννης, Καλυμνάκης Γιάννης, Λίγγος Αθανάσιος, Λυκίδης Κωνσταντίνος, Μελεμένης Τάσος, Μουρούτσος Γιώργος, Συλλογή Ευαγγελία Νοδάρα Facebook page Η Παλιά Γωνιά της Ελευσίνας, Σκιάνης Γιώργος, Τσακίρογλου Ευάγγελος, Φιλίππου Γιάννης

Υποστήριξη Παραγωγής: Delta Pi

Παραγωγή: Αμορφη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία

Ευχαριστίες στον Γιάννη Καλυμνάκη, τον Γιάννη Μαλατάντη και το Εργατοΰπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας.

Ημερομηνίες: 04.02—26.02

Χώρος: Πλατεία Παραλιακού Μετώπου (Νικολαΐδου και Κανελλοπούλου, Ελευσίνα)

Μέρες & Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 17.00 – 21.00

Μυστήριο 29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο

έκθεση

Επιμέλεια: Ερατώ Κουτσουδάκη

Οργάνωση & Εκτέλεση παραγωγής: Delta Pi

Ημερομηνία 13.12—26.03

Χώρος: Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας (Νικολαΐδου 39 & Λάσκου, Ελευσίνα)

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Παρασκευή: 17:00-21:00, Σάββατο – Κυριακή: 12:00-20:00

Η είσοδος σε όλες τις εκθέσεις/εικαστικές εγκαταστάσεις είναι ελεύθερη.

Δευτέρα-Τρίτη και Αργίες κλειστά.

2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

 Website: 2023eleusis.eu

Facebook: facebook.com/2023eleusis.eu

Instagram: instagram.com/2023eleusis

YouTube: youtube.com/c/2023Eleusis

E-mail: info@2023eleusis.eu

 Πρόσβαση στην Ελευσίνα

# 21χλμ

Μόλις 21χλμ από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα αποτελεί την τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό “Αγ. Μαρίνα” του μετρό και 878 από Αχαρνές)

Με προαστιακό (στάση “Μαγούλα” και στη συνέχεια, με το λεωφορείο 863)

Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο

The post Η πόλη της Ελευσίνας μια μεγάλη εικαστική σκηνή appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/YzUfRDa
via IFTTT

Tuesday, February 14, 2023

Βασίλης Κικίλιας: “Επιταχύνουμε τις επιδόσεις του τουρισμού μέσα από την ψηφιακή καινοτομία”

“Επιταχύνουμε τις επιδόσεις του τουρισμού μέσα από την ψηφιακή καινοτομία” υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση “Greek Tourism Success Story: Acceleration through Digital Innovation” που  διοργάνωσε η Relevance Digital Agency με τη συμμετοχή της Google του ΤικΤοκ, του Elevate Greece και σημαντικών εκπροσώπων του οικοσυστήματος της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. 

Όπως ειπε “η επιτυχία του τουρισμού δίνει νέες ευκαιρίες καινοτομίας”, ενώ τόνισε ότι “επενδύσαμε σημαντικά σε ψηφιακές δεξιότητες μέσα για παράδειγμα από την συμφωνία την οποία κάναμε με τη Google, η οποία προβλέπει εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις και ήδη περισσότερα από 500 ξενοδοχεία έχουν κάνει την εκπαίδευση και εμφανίζουν τα βιώσιμα χαρακτηριστικά τους στη google” τόνισε ο κ.Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι “πριν από τη συμφωνία μας με την google αυτός ο αριθμός ήταν μικρότερος των 50”.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Θανάσης Σοφιανός founder και CEO Relevance η κ. Μαρία Φούντα, head of marketing SE Europe Google και ο Φάνης Θεοδώρου brand partnerships manager TikTok. 

Στο panel της συζήτησης συμμετείχαν ο κ. Μιχάλης Δρίτσας, Διευθύνων Σύμβουλος του Elevate Greece, ο κ.Απόστολος Αποστολάκης, Founding Partner της Venture Friends, η κ.Κατερίνα Σαριδάκη, Director του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator, και ο κ.Πρόδρομος Τσιαβός, Head of Digital Innovation του Ιδρύματος Ωνάση. Την συζήτηση συντόνισε ο κ.Τάσος Ζάχος, Editor in Chief του Fortune Greece. 

Ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην online καμπάνια που υλοποίησε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού για πρώτη φορά 12 μήνες το χρόνο, ενώ ανέφερε την αύξηση των online bookings τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στη βραχυχρόνια μίσθωση. “Περισσότερες online προκρατήσεις από ποτέ, καταγράφονται αυτή την περίοδο στα ελληνικά ξενοδοχεία από το εξωτερικό και το εσωτερικό, με το μέσο όρο αύξησης για το σύνολο των προορισμών της χώρας να αγγίζει το 67%.”είπε ο κ. Κικίλιας.

Καθώς το ψηφιακό περιβάλλον αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ταξιδιωτικής εμπειρίας, η Google και το TikTok μοιράστηκαν πρωτοποριακές λύσεις, οι οποίες συμβάλλουν στην επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης και της προβολής.  Παράλληλα, η Google παρουσίασε τις κοινές πρωτοβουλίες της με το Υπουργείο Τουρισμού για τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι σημαντικοί εκπρόσωποι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα φώτισαν την αξία των συνεργειών, και την σημασία της ανάπτυξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον τομέα του τουρισμού, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα ελληνικής οικονομίας με πολυεπίπεδο αντίκτυπο σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. 

Τέλος, με όχημα τις αναπτυξιακές δυνατότητες που κρύβει ο κλάδος του τουρισμού, ο Founder & CEO της Relevance κ.Θανάσης Σοφιανός, εστίασε στη στρατηγική της εταιρείας στον τουριστικό τομέα μέσω της ενίσχυσης της ομάδας με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της επένδυσης σε νεοφυείς επιχειρήσεις του ευρύτερου πεδίου. 

The post Βασίλης Κικίλιας: “Επιταχύνουμε τις επιδόσεις του τουρισμού μέσα από την ψηφιακή καινοτομία” appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/2fMFLk6
via IFTTT

Monday, February 13, 2023

PwC Ελλάδας: Ετήσια ενημέρωση για στελέχη χρηματοοικονομικών τμημάτων ναυτιλιακών εταιρειών

Ανάδειξη των νέων τάσεων και εξελίξεων στον κλάδο της Ναυτιλίας και ενημέρωση για θέματα χρηματοοικονομικής αναφοράς

Από τις τροποποιήσεις των λογιστικών προτύπων, στη θέσπιση της ελάχιστης πραγματικής φορολόγησης και από το ESG στην Κυβερνοασφάλεια. Στην ετήσια εκδήλωση της PwC Ελλάδας «The Annual PwC Update for Shipping Industry Finance Professionals», η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο ξενοδοχείο InterContinental Athenaeum Athens, 120 στελέχη της Ναυτιλίας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν από τους έμπειρους συμβούλους της PwC αναφορικά με τις εξελίξεις στον Κλάδο, τις αναδυόμενες λογιστικές και χρηματοοικονομικές προκλήσεις αλλά και τις νέες τάσεις της αγοράς.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Σωκράτης Λεπτός-Μπούρτζη, Partner στην PwC Ελλάδας και Global Shipping & Ports Leader στο παγκόσμιο δίκτυο της PwC, αναφέρθηκε στις οικονομικές επιδόσεις της Ναυτιλίας το 2022, οι οποίες στην πλειονότητά τους ήταν σαφώς βελτιωμένες συγκριτικά με το 2021, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας και τις γεωπολιτικές συγκρούσεις. Ακολούθως, εστίασε σε ορισμένες από τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο ναυτιλιακός κλάδος, όπως ο πληθωρισμός, η αύξηση των επιτοκίων και η παρακολούθηση των επιβεβλημένων κυρώσεων σε φορτία και επιχειρήσεις που συνδέονται με τη Ρωσία, αλλά και στην ιδιαίτερη προσοχή που θα πρέπει οι επιχειρήσεις να επιδείξουν στην επίδραση των παραπάνω στα επιτόκια προεξόφλησης, στις Going Concern αξιολογήσεις και στον μακροπρόθεσμο οικονομικό προγραμματισμό τους.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης, αναπτύχθηκαν θέματα που σχετίζονται με αλλαγές σε υφιστάμενα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ) και νέες αποφάσεις της Επιτροπής Διερμηνειών για τα ΔΠΧΑ (IFRS Interpretation Committee), καθώς και με τη λογιστική συναλλαγών, που πραγματοποιούνται μεταξύ εταιρειών υπό κοινό έλεγχο, και την επικείμενη αντικατάσταση των USD LIBOR επιτοκίων.
Όσον αφορά στις εταιρείες που έχουν τίτλους εισηγμένους σε χρηματιστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών, τα στελέχη της PwC επεσήμαναν τους τομείς στους οποίους θα εστιάσει το PCAOB στους ποιοτικούς του ελέγχους και την επίδρασή τους στις επιχειρήσεις, ενώ αναφέρθηκαν στις προτάσεις και τις εξελίξεις σε κανονιστικό επίπεδο που εξέδωσε πρόσφατα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Ακολούθησε ενημέρωση φορολογικών θεμάτων με αναφορά στις τροποποιήσεις της φορολογικής νομοθεσίας που επηρεάζουν τη ναυτιλιακή κοινότητα, μεταξύ των οποίων η πολιτική συμφωνία για θέσπιση ελάχιστης πραγματικής φορολόγησης των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, καθώς και στην ανάγκη προσαρμογής των υφιστάμενων φορολογικών πλαισίων στις ανάγκες της σύγχρονης, ψηφιοποιημένης οικονομίας.
Με τις πιέσεις στη ναυτιλία για την υιοθέτηση κριτηρίων βιωσιμότητας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής να αυξάνονται διαρκώς, ιδιαίτερα από την πλευρά των επενδυτών, τα εξειδικευμένα στελέχη της PwC διαπίστωσαν την ανάγκη λήψης μέτρων από τις ναυτιλιακές εταιρείες σχετικά με την ESG Reporting στρατηγική τους. Στόχος των μέτρων αυτών είναι να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις τα ελάχιστα απαιτούμενα στοιχεία που θα πρέπει να δημοσιοποιούν και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση των ESG εκθέσεών τους και την ευθυγράμμισή τους με τις εφαρμοστέες κανονιστικές απαιτήσεις.
Τέλος, με τους κινδύνους κυβερνοασφάλειας να αποτελούν πλέον έναν από τους σημαντικότερους επιχειρησιακούς κινδύνους, καθίσταται σαφές ότι η διαχείριση των ζητημάτων αυτών χρειάζεται να ανέβει ψηλά στην ατζέντα των στελεχών των ναυτιλιακών εταιρειών και τους υπευθύνους για τη διαχείριση των βασικών τους λειτουργιών. Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκαν από την ομάδα Technology και Cybersecurity της PwC οι απαραίτητες ενέργειες και επενδύσεις στις οποίες θα πρέπει οι επιχειρήσεις να
προβούν για την προστασία των λειτουργιών τους παράλληλα με την ανάγκη κατανόησης του υψηλού βαθμού κινδύνου και του επιπέδου ασφαλείας της εταιρείας.

Ορισμένα βασικά σημεία από τα θέματα που καλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι τα εξής:

ΔΠΧΑ – Πρόσφατες τροποποιήσεις και επίκαιρα θέματα
Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στα ΔΠΧΑ, η Ειρήνη Ψάλτη, Corporate Reporting Services Leader της PwC Ελλάδας, επεσήμανε ότι οι πρόσφατες τροποποιήσεις δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τις ναυτιλιακές εταιρείες που ετοιμάζουν τις οικονομικές τους καταστάσεις με βάση τα ΔΠΧΑ, με πιθανές εξαιρέσεις την τροποποίηση στο ΔΛΠ 1 για την ταξινόμηση χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων με όρους και την απόφαση της Επιτροπής Διερμηνειών ΔΠΧΑ σχετικά με την εθελοντική παραχώρηση των
πληρωμών μίσθωσης εκ μέρους του εκμισθωτή. H Νέλλη Σακελλαρίου, Corporate Reporting Services Senior Manager, αναφέρθηκε στους τύπους επιχειρηματικών συνενώσεων υπό κοινό έλεγχο που παρατηρούνται συνήθως στον κλάδο της ναυτιλίας σημειώνοντας ότι, καθότι για συναλλαγές αυτές δεν έχουν εκδοθεί ακόμα επίσημες οδηγίες με βάση τα ΔΠΧΑ, ο σχετικός λογιστικός χειρισμός εξακολουθεί να ενέχει συχνά υψηλό βαθμό κρίσης, παραμένοντας μια συνεχής πρόκληση για τις εταιρείες που συντάσουν οικονομικές καταστάσεις. Ως εκ τούτου, πρέπει πάντα να εξετάζονται τα σχετικά δεδομένα και οι συνθήκες της εκάστοτε συναλλαγής. Στη συνέχεια, η Μαριέλα Μυλωνά, Corporate Reporting Services Senior Manager, και ο Ιωσήφ Καπετάνιος, Assurance Senior Manager και Shipping Industry Group expert, αναφέρθηκαν στη μεταρρύθμιση των επιτοκίων -IBOR reform- και συγκεκριμένα στην αντικατάσταση των US LIBOR επιτοκίων, η οποία επηρεάζει τη ναυτιλία. Πιο συγκεκριμένα, τα USD LIBOR επιτόκια (πλην μιας εβδομάδας και δύο μηνών που έχουν ήδη αντικατασταθεί) αναμένεται να αντικατασταθούν με τα επιτόκια SOFR έως τις 30 Ιουνίου 2023. Τέλος, τα στελέχη της PwC υπογράμμισαν τις επιπτώσεις κατά τη μετάβαση των επιτοκίων, σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ και US GAAP, και προσέφεραν χρήσιμες οδηγίες σχετικά με τις γνωστοποιήσεις των χρηματοοικονομικών καταστάσεων για τη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2022. Έλεγχοι της Εποπτικής Αρχής των ΗΠΑ (PCAOB).
Επιπλέον, επισημάνθηκαν οι τομείς στους οποίους αναμένεται να εστιάσει το Συμβούλιο Λογιστικής Εποπτείας των Εταιρειών Δημοσίου Ενδιαφέροντος των ΗΠΑ (PCAOB) στους επερχόμενους ποιοτικούς ελέγχους, οι οποίοι απορρέουν κυρίως από το οικονομικό περιβάλλον και τα αποτελέσματα των προηγούμενων επιθεωρήσεων. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Δέσποινα Φιλίππου, Assurance Senior Manager και Shipping Industry Group και Methodology Expert, PwC Ελλάδας, το PCAOB θα επικεντρωθεί κυρίως στην αξιολόγηση κινδύνου (συμπεριλαμβανομένης της απάτης), στον σχεδιασμό και τη λειτουργία των δικλίδων ασφαλείας ως μηχανισμού αντίδρασης στους εκτιμώμενους κινδύνους, στην αρχή της συνεχιζόμενης δραστηριότητας της εταιρείας, καθώς και σε σύνθετες λογιστικές περιοχές, όπως η αναγνώριση εσόδων και οι λογιστικές εκτιμήσεις, που περιλαμβάνουν σημαντικό βαθμό αβεβαιότητας.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC)

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ο Θάνος Λακαβάς, Assurance Manager, ανέπτυξε τις τάσεις του 2022 παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από τον ναυτιλιακό κλάδο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ενότητες MD&A, Non GAAP measures, Climate change and Debt/Equity instruments. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ πρότεινε ριζικές αλλαγές στις πληροφορίες που κοινοποιούνται από τις επιχειρήσεις για θέματα περιβάλλοντος, εστίασε περισσότερο στους κινδύνους και τις ευκαιρίες που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και θα πρέπει να γνωστοποιούνται στο MD&A.
Η έκδοση μετοχικών και χρεωστικών τίτλων παρουσίασαν σημαντική κάμψη το 2022, με τις Αρχικές Δημόσιες Προσφορές (ΑΔΠ) να είναι μειωμένες κατά 93% για τα αντληθέντα κεφάλαια σε σχέση με το 2021. Όπως σημείωσε ο Μιχάλης Ευσταθιάδης, Assurance Senior Manager της PwC Ελλάδας, οι τίτλοι ομολογιακών δανείων ναυτιλιακών εταιρειών, οι οποίοι διαπραγματεύονται σε δημόσιες αγορές, εμφάνισαν αξιόλογη αύξηση των απόδοσεών τους (έως την ωρίμανση), κυρίως λόγω της ανόδου των επιτοκίων αναφοράς από τις κεντρικές τράπεζες. Λαμβάνοντας υπόψη την εικόνα του Ιανουαρίου (2023),
οι καμπύλες απόδοσης των LIBOR/SOFR αναμένεται να κορυφωθούν εντός του έτους, με το σταθερό σκέλος στις ανταλλαγές επιτοκίων να μειώνεται όσο αυξάνεται η διάρκεια της ωρίμανσης. Την ίδια στιγμή, η απόκλιση μεταξύ του κόστους χρηματοδότησης και της τιμολόγησης των τραπεζών παραμένει, εξαιτίας των επιτοκίων αναφοράς, εν μέσω πιέσεων για τον περιορισμό της διαφοράς.

Η βιωσιμότητα ως επενδυτική προτεραιότητα

Σε μία περίοδο που ο πληθωρισμός και η οικονομική αστάθεια θεωρούνται οι δύο μεγαλύτερες απειλές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις, η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG κατέχει πλέον καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία λήψης επενδυτικών -και όχι μόνο- αποφάσεων με τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο να τα τοποθετούν στην κορυφή της λίστας των δεδομένων που αξιολογούν. Στο πλαίσιο αυτό, η Στέλλα Γούναρη, Assurance Director της PwC Ελλάδας, αναφέρθηκε στην αυξανόμενη τάση που ωθεί τις ναυτιλιακές εταιρείες να δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με τις
περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων και των λειτουργιών τους. Την ίδια στιγμή, οι ρυθμιστικές αρχές και οι φορείς θέσπισης προτύπων σε όλο τον κόσμο έχουν προτείνει νέες απαιτήσεις γνωστοποιήσεων παρακινούμενοι από τη ζήτηση των επενδυτών. Τρεις μεγάλες προτάσεις (ISSB – US SEC – EU) έχουν αναπτυχθεί στη βάση αυτή, οι οποίες στοχεύουν σε διαφορετικά κοινά εταιρειών.

Απώτερος στόχος αυτών είναι η ευθυγράμμιση των προτύπων βιωσιμότητας σε παγκόσμιο επίπεδο σε μία προσπάθεια για συνέπεια και συγκρισιμότητα της μη χρηματοοικονομικής πληροφόρησης που παρέχεται. Εκτός των φορέων θέσπισης προτύπων, τόσο ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΔΝΟ) όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχουν θέσει στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με αποτέλεσμα νέοι κανονισμοί και απαιτήσεις να επιβάλλονται στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών του ναυτιλιακού κλάδου, θα πρέπει να λάβουν εγκαίρως μέτρα για να αναβαθμίσουν τις εκθέσεις βιωσιμότητας ακολουθώντας τις εφαρμοστέες κανονιστικές απαιτήσεις.
Θωράκιση απέναντι στις Κυβερνοεπιθέσεις.
Οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας αποτελούν πλέον μία από τις σημαντικότερες κατηγορίες επιχειρησιακών κινδύνων, καθώς και ένα συχνό θέμα συζήτησης στην ατζέντα των διοικητικών συμβουλίων. Με τη ραγδαία ψηφιοποίηση των υπηρεσιών -συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών των πλοίων-, την αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως και των τεράστιων και πολυδιάστατων επιπτώσεων που αυτές επιφέρουν, καθίσταται σαφές ότι τα ζητήματα κυβερνοασφάλειας θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για τα στελέχη που απαρτίζουν τα ανώτατα κλιμάκια των ναυτιλιακών εταιρειών και τους υπευθύνους για τη διαχείριση των βασικών τους λειτουργιών. Στο πλαίσιο αυτό, η Δήμητρα Ξηντάρα, Cyber Security & Privacy Senior Manager, υπογράμμισε πως η συνεργασία της Διοίκησης με τον υπεύθυνο ασφαλείας κρίνεται απαραίτητη για την αποτελεσματική προστασία τόσο των IT όσο και των OT συστημάτων, αλλά και την εφαρμογή κατάλληλων δικλείδων ασφαλείας για τις υπηρεσίες που λαμβάνουν από τρίτους.
Παράλληλα, είναι απαραίτητη η ποσοτικοποίηση των κινδύνων κυβερνοασφάλειας, ώστε αφενός να λαμβάνονται υπόψη ως πιθανή ζημία και αφετέρου να υπάρχει καλύτερη κατανόηση από πλευράς των διοικητικών συμβουλίων ως προς το κατά πόσο και με ποιους τρόπους συγκεκριμένες επενδύσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας είναι ικανές να μειώσουν τις οικονομικές αυτές επιπτώσεις. Τέλος, η εκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού μιας επιχείρησης, από το διοικητικό συμβούλιο μέχρι τα πληρώματα των πλοίων, γύρω από τα ζητήματα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντική ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η έγκαιρη αναγνώριση και βέλτιστη διαχείριση των περιστατικών ασφαλείας, αλλά και να μειώνεται ο κίνδυνος που επιφέρει ο ανθρώπινος παράγοντας στην εκδήλωση και πραγματοποίηση μιας
απειλής.
Φορολογικές μεταρρυθμίσεις και ελάχιστος φορολογικός συντελεστής 15% στην Ε.Ε.
Η Χριστίνα Τσιρώνη, Tax Senior Manager, PwC Ελλάδας, έδωσε έμφαση στις πρόσφατες αλλαγές που αφορούν τη φορολογία πλοίων και την τροποποίηση του Νέου Συνυποσχετικού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ναυτιλιακής κοινότητας. Με το άρθρο 6 του Νόμου 5000/2022 κυρώθηκε η Πρόσθετη Πράξη στο Νέο Συνυποσχετικό, η εφαρμογή της οποίας εκκινεί από 01.01.2022, επιφέροντας, κατά κύριο λόγο, τροποποιήσεις στην Οικειοθελή Παροχή των μελών του ναυτιλιακού κλάδου, μεταξύ των οποίων η μείωση του συντελεστή προσφοράς της Οικειοθελούς Παροχής από ποσοστό 10% σε 5%, η αύξηση του ελάχιστου ποσού της Οικειοθελούς Παροχής σε 60 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος και η επέκταση της δεσμευτικής ισχύος του Συνυποσχετικού σε πλοιοκτήτριες εταιρείες που δεν είναι συμβαλλόμενα μέρη.
Την ίδια στιγμή, η πολιτική συμφωνία για θέσπιση ελάχιστης πραγματικής φορολόγησης 15% των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων με συνδυασμένο ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 750 εκατ. EUR (Pillar Two), που επετεύχθη τον Οκτώβριο του 2021 από περίπου 140 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης οι κανόνες θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2024, ενώ πολλές χώρες διεθνώς έχουν επίσημα δηλώσει την πρόθεσή τους για υιοθέτηση των κανόνων εντός του 2023. Λόγω του εξαιρετικά ευμετάβλητου χαρακτήρα και της μεγάλης διάρκειας του οικονομικού κύκλου του τομέα της ναυτιλίας, το διεθνές ναυτιλιακό εισόδημα εξαιρείται από τους κανόνες. Η εξαίρεση, ωστόσο, δεν αφορά ούτε τον κλάδο συνολικά ούτε τις εταιρείες με ναυτιλιακή δραστηριότητα, διευκρίνισε η Σταυρούλα Μαρουσάκη, Tax Partner στην PwC Ελλάδας. Συνεπώς, δεν αποκλείεται όμιλοι που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία να πρέπει να καταβάλλουν συμπληρωματικό φόρο για το εισόδημα που προκύπτει στις δικαιοδοσίες που δραστηριοποιούνται και το οποίο δεν εμπίπτει στον ορισμό του «διεθνούς ναυτιλιακού εισοδήματος».
Ο Σωκράτης Λεπτός-Μπούρτζη, Partner στην PwC Ελλάδας και Global Shipping & Ports Leader στο παγκόσμιο δίκτυο της PwC, σχολίασε αναφορικά με την εκδήλωση: «Σε ένα απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό -και όχι μόνο- περιβάλλον, είναι φυσικό να μεταβάλλονται και οι προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Από το πλαίσιο αυτό, δεν μπορούν βεβαίως να παραμείνουν ανεπηρέαστες οι ναυτιλιακές εταιρείες, ειδικά σε μία περίοδο με έντονες γεωπολιτικές αναταραχές. Η ετήσια εκδήλωσή μας, η οποία στην πάροδο των ετών έχει αναδειχθεί σε σταθερό σημείο συνάντησης του ναυτιλιακού κόσμου, έχει διττό στόχο. Αφενός τη μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειριών από τα καταρτισμένα στελέχη μας αναφορικά με τις τάσεις της αγοράς και τις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο και αφετέρου την ανάδειξη καλών πρακτικών και την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών σε οικονομικά ζητήματα που χρήζουν διαχείρισης από τα αρμόδια τμήματα των ναυτιλιακών εταιρειών.

Ως PwC παρακολουθούμε τις εξελίξεις και βρισκόμαστε δίπλα στους πελάτες μας και την αγορά με στόχο την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων».

The post PwC Ελλάδας: Ετήσια ενημέρωση για στελέχη χρηματοοικονομικών τμημάτων ναυτιλιακών εταιρειών appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3B4sDkO
via IFTTT

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΜΗΛΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Σέγκος : Στρατηγική και στοχευμένες παρεμβάσεις για την ανάδειξη στοιχείων μοναδικότητας του τόπου μας

Στοχευμένες δράσεις για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού υλοποιεί ο Δήμος Χερσονήσου.

Προς αυτή την κατεύθυνση επενδύει στην ισχυρή δυναμική που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο γαμήλιος τουρισμός συντάσσοντας συγκεκριμένη στρατηγική ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Χερσονήσου για τον γαμήλιο τουρισμό.

xΣε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συσκέψεις με παράγοντες του τουρισμού ενώ θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες δράσεις προώθησης σε εκθέσεις, roadshows αλλά και B2B επαφές στην εγχώρια και κυρίως στις διεθνείς αγορές.

«Η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Χερσονήσου με στοιχεία βιωσιμότητας και αειφορίας αποτελεί προτεραιότητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Θέλουμε ο τόπος μας να γίνει σημείο αναφοράς του γαμήλιου τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Δήμος Χερσονήσου έχει στοιχεία μοναδικότητας και αυτά πρέπει να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε. Οι ειδυλλιακές μας τοποθεσίες, οι σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές και η φιλοξενία που προσφέρει απλόχερα η τοπική κοινωνία συνθέτουν ένα μοναδικό τρίπτυχο για την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού».

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο project προώθησης που περιλαμβάνει στρατηγικό σχεδιασμό, υπηρεσίες δημιουργίας εμπορικού σήματος, σχεδιασμό και παρακολούθηση της υλοποίησης του σχεδίου δράσεων προβολής, επιμέλεια και υλοποίηση έντυπου και ψηφιακού διαφημιστικού υλικού, και κάθε άλλη ενέργεια που θα υλοποιήσει ο Δήμος Χερσονήσου, σε στενή συνεργασία με τους φορείς Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας για την προβολή του γαμήλιου τουρισμού και γενικότερα του τουρισμού πολυτελείας στην Ελλάδα που υπέγραψαν λίγους μήνες πριν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων Προορισμού (GDPA), Θωμά Πολίτη και την Αντιπρόεδρο της Ένωσης Άννα Σουρμπάτη, ο Δήμος Χερσονήσου παρουσίασε τον αρχικό του σχεδιασμό που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για τη συνεκτική και συντονισμένη προώθηση του κλάδου των εταιρικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές επαφές με τη συμμετοχή του προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλη Βλατάκη, του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Κώστα Κουρκουνάκη, των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νάντιας Ταμιωλάκη και Χάρη Λεονταράκη, του προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων Προορισμού (GDPA), Θωμά Πολίτη και τον Λεωνίδα Μπαμπάνη της Choose Crete, παρουσία του Αντιδημάρχου Κώστα Αναστασάκη.

Ο Δήμος Χερσονήσου και η Αντιδημαρχία Τουρισμού μέσα στο ολοκαίνουργιο site weddinds.landofexperiences.gr  θα φιλοξενεί ξενοδοχεία, venues και planners που προσφέρουν υπηρεσίες γαμήλιου Τουρισμού καθώς και κάθε πληροφορία σχετική με τα μέρη μοναδικής ομορφιάς, τέλεσης γάμων αλλά και κάθε ληξιαρχική και άλλη πληροφορία.  

O Δήμος συμμετέχει επίσης για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση Προορισμού Γάμου «National Wedding Show» Birmingham UK 3-5 Μαρτίου.

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία ενεργειών προώθησης σε αναλογικό και ψηφιακό περιβάλλον, αρχής γενομένης από το νέο promo video του γαμήλιου προορισμού σε 5 γλώσσες. Επίσης 3 μικρότερα video ορθόδοξου γάμου, τελετουργικών πολιτικών γάμων και σημείων φυσικού κάλλους θα προωθούνται σε στοχευμένες αγορές από τα ψηφιακά κανάλια του Δήμου.

«Ο γαμήλιος τουρισμός μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία, καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια από όλο τον κόσμο επιλέγουν διαφορετικούς προορισμούς από τον τόπο διαμονής τους προκειμένου να τελέσουν το γάμο τους. Ο τόπος μας προσφέρεται για μία αξέχαστη εμπειρία που θα συνδυάζει τον γάμο και το ταξίδι του μέλιτος», πρόσθεσε ο κ. Σέγκος.

The post ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΑΜΗΛΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/1dZLiTx
via IFTTT

Sunday, February 12, 2023

Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ

Tην παραίτησή τους υπέβαλαν 21 καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ΠΔ 85/2022.

«Ενώ οι κινητοποιήσεις σπουδαστών και καλλιτεχνών σε όλη τη χώρα έχουν ενταθεί, δεν έχουν ληφθεί εκείνα τα άμεσα μέτρα που θα διασφάλιζαν τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές μας από τον κίνδυνο να βρεθούν σε αδιέξοδο, είμαστε στη δυσάρεστη θέση, συνειδητά και υπεύθυνα να υποβάλουμε την παραίτησή μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Την παραίτησή τους υπέβαλαν οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/yoWnDBN
via IFTTT

Thursday, February 9, 2023

Η Praktiker Hellas στη HO.RE.CA 2023: “We Mind Your Business – Κάντε ένα update στην επιχείρηση σας!”

Η Praktiker Hellas, το No. 1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων Home Improvement & DIY συμμετέχει στην έκθεση HO.RE.CA. 2023, τη μεγαλύτερη εμπορική συνάντηση για τους κλάδους της Φιλοξενίας και της Μαζικής Εστίασης, που θα πραγματοποιηθεί 10-13 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo. Με κεντρικό μήνυμα «We Mind Your Business-Κάντε ένα update στην επιχείρησή σας» η εταιρία θα βρίσκεται στο περίπτερο B12-C13 στο Hall 2 με την καταρτισμένη, Praktiker Business ομάδα της για να μοιραστεί με τους επαγγελματίες επισκέπτες όλες τις νέες τάσεις και τις δυνατότητες για την κάλυψη κάθε τους ανάγκης.

Η Praktiker εστιάζει σε πέντε βασικές αρχές: τη Φιλοξενία, την Πολυμορφικότητα, την Εμπειρία Διαμονής, την Προσβασιμότητα και τη Βιωσιμότητα και δημιουργεί ξεχωριστά «places to be», ώστε οι πελάτες των επιχειρηματιών να βιώνουν μοναδικές εμπειρίες διασκέδασης και διαμονής. Μια πλούσια γκάμα επώνυμων και αξιόπιστων brands της αγοράς, «πράσινες» συσκευές, εξατομικευμένα concepts για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, μια τεράστια έκθεση Urban Kipos, αλλά και μια exclusive σειρά προϊόντων φιλικά σε άτομα με αναπηρία, βρίσκονται στον απόλυτο One Stop Shop προορισμό για τον εξοπλισμό των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης.

Από το κουταλάκι του καφέ μέχρι το αναπαυτικό τραπέζι, από το διακοσμητικό μαξιλάρι μέχρι τα φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, η Praktiker φροντίζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Με ειδικά σχεδιασμένες πολυμορφικές λύσεις, προσφέρει προτάσεις που με λίγες μόνο κινήσεις μπορούν να μεταμορφώσουν έναν χώρο και να του δώσουν λειτουργικότητα. Με λύσεις προσβασιμότητας και συμπερίληψης, υποστηρίζει τις επιχειρήσεις ώστε να είναι φιλικές προς όλους, με τις κατάλληλες προδιαγραφές. Με τις σωστές ηλεκτρικές συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης, εξασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, ενώ παρέχει και λύσεις που προάγουν την ηλεκτροκίνηση και την ανακύκλωση.

Παράλληλα, η εταιρία διαθέτει μια έμπειρη ομάδα συμβούλων, έτοιμη για την παροχή καθοδήγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για custom made προτάσεις αρχιτεκτονικής ανακαίνισης και διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Στην έκθεση ΗO.RE.CA, καλεί τους επαγγελματίες της Φιλοξενίας και της Εστίασης να γνωριστούν και να σχεδιάσουν μαζί την αναβάθμιση της επιχείρησής τους.

 

The post Η Praktiker Hellas στη HO.RE.CA 2023: “We Mind Your Business – Κάντε ένα update στην επιχείρηση σας!” appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/S6Bhlrg
via IFTTT