Wednesday, August 3, 2022

662.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν στη διαφύλαξη και ανάδειξη στοιχείων της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 662.000 ευρώ ανακοινώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 6 Μαΐου 2022, σε Κοινότητες Φορέων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω του Μητρώου Πολιτιστικού Φορέων του ΥΠΠΟΑ, για υποβολή προτάσεων επιχορήγησης ή/και παροχής αιγίδας σε δράσεις τους, που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2022 και αφορούν τη διαφύλαξη και ανάδειξη στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας (ΕΕΑΠΚτΕ). Στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟΑ υποβλήθηκαν εξήντα επτά (67) αιτήματα από εγγεγραμμένους φορείς στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων.

Η Ομάδα Εργασίας αποτελούμενη από τους:

  1. Βασιλική Χρυσανθοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 
  2. Ρέα Κακάμπουρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λαογραφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 
  3. Λάμπρο Λιάβα, Καθηγητή Εθνομουσικολογίας στο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 
  4. Ανδρομάχη Οικονόμου, Διευθύντρια Ερευνών του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών,
  5. Σταυρούλα Φωτοπούλου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ,

αφού έλαβε υπόψη της το σύνολο των στοιχείων που είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα οι φορείς (δηλαδή, τα συνοπτικά αρχεία με την περιγραφή των δράσεων, τους συμμετέχοντες και τον προϋπολογισμό τους, τους οικονομικούς και καλλιτεχνικούς απολογισμούς των τριών τελευταίων ετών του κάθε φορέα), αποφάσισε ομόφωνα την παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε πενήντα τρεις (53) φορείς.

The post 662.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν στη διαφύλαξη και ανάδειξη στοιχείων της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/yeXDCEU
via IFTTT

No comments:

Post a Comment