Thursday, November 30, 2023

Άνοιξε τις πύλες του ο 12ος Μύλος των Ξωτικών

Με τον πιο παραμυθένιο τρόπο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου η επίσημη τελετή έναρξης του μεγαλύτερου Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου της Ελλάδας.

Ο υπέρλαμπρος Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, άνοιξε και επίσημα τις πύλες του. Ο Μύλος πήρε ζωή ξανά και ο ουρανός φωτίστηκε από πολύχρωμα βεγγαλικά.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς κήρυξε την επίσημη έναρξη λειτουργίας και έστειλε μήνυμα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας από την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων. Κάλεσε τον πρώην Δήμαρχο Χρήστο Λάππα και τον πρώην Δήμαρχο και νυν Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου στέλνοντας μήνυμα ενότητας από το Μύλο των Ξωτικών.

Η παραμυθένια και συγκινητική τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με μια ανεπανάληπτη συναυλία από την εκρηκτική Josephine.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της τελετής έναρξης και συγκεκριμένα:

Τους χορευτές της Σχολής Χορού Dance Project, την Ναταλία Διβάνη & τον Γιάννη Διβάνη, τους τραγουδιστές: Κατερίνα Μπαρμπαρούση, Ραφαέλα Μάνου, Χρήστο Μοδέστου, Ιουλία Γιώτα, Ευγενία Λιάκου, την θεατρική ομάδα Πολιτιστικού Εργαστηρίου Εαρ, το Δημοτικό θεατρικό Εργαστήρι και την Αντονέλλα Χήρα, το στούντιο ηχογραφήσεων του Μουσείου Τσιτσάνη και τον Στέλιο Καραγιώργο, την Ομάδα δράσης του Μύλου των Ξωτικών, τον Στέργιο Στάμο για τον σχεδιασμό των κοστουμιών, τον Γιώργο Τσιαντούλα για την σκηνοθεσία και την επιμέλεια της τελετής και όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν στην εκτέλεση της παραγωγής.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες επισκέπτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ανέδειξαν το Μύλο για ακόμη μια χρονιά ως την Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων.

Σας περιμένουμε μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024 για να ζήσουμε και φέτος μαγικές στιγμές στο Μύλο των Ξωτικών.

 

The post Άνοιξε τις πύλες του ο 12ος Μύλος των Ξωτικών appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/0U4vYZK
via IFTTT

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο Β2Β roadshow «Around the World»

Τιμώμενη χώρα (Host Country) ήταν η Ελλάδα στο B2B roadshow «Around the World», που διοργάνωσε η εταιρεία Aviareps στις 21, 22 και 23 Νοεμβρίουστο Άμερσφορτ της Ολλανδίας, στην Αμβέρσα του Βελγίου και στο Λουξεμβούργο, αντίστοιχα

Την ελληνική συμμετοχή οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, με κεντρικούς άξονες την ενίσχυση της προβολής της Ελλάδας και την περαιτέρω ενδυνάμωση της αναγνωρισιμότητάς της στην αγορά των Κάτω Χωρών, καθώς και τη διεύρυνση των επαγγελματικών ευκαιριών για τις εγχώριες εταιρείες του κλάδου.

Η Ελλάδα, ως τιμώμενη χώρα του φετινού roadshow, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει, με συντονισμένη προσέγγιση σε πολλαπλές αγορές, τη στρατηγική τουριστικής προβολής της, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων και τον εμπλουτισμό των γνώσεων των 300 συμμετεχόντων επαγγελματιών για τους ελληνικούς προορισμούς και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρουν. Η εκδήλωση ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης με τους τοπικούς επαγγελματίες του τουρισμού, δίνοντας την ευκαιρία για μελλοντικές συνέργειες με την Ελλάδα και τη δυνατότητα επαφών για την τόνωση της αγοράς κατά την ιδανική περίοδο ενίσχυσης των κρατήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Domes Resorts & Reserves και Marbella Collection συμμετείχαν ενεργά στο roadshow, παρουσιάζοντας στους τουριστικούς πράκτορες τα προϊόντα τους και το υψηλό επίπεδο του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας μας.

Η Aviareps είναι μία από τις γνωστότερες εταιρείες του τουριστικού κλάδου με εξειδίκευση στην αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών και το τουριστικό μάρκετινγκ (destination marketing) και με γραφεία σε 61 χώρες σε όλες τις ηπείρους.

The post Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο Β2Β roadshow «Around the World» appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/Q4o51xy
via IFTTT

Αρχαιολογικός περίπατος στον Μόλυβο αναδεικνύει την άγνωστη Αρχαία Μήθυμνα

Στη δημιουργία αρχαιολογικού περίπατου στον Μόλυβο με στόχο να συντηρήσει και να αναδείξει «εμβληματικά» σημεία, αδιάψευστους μάρτυρες του παρελθόντος της αρχαίας πόλης της Μήθυμνας προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο σχεδιασμός του αρχαιολογικού περιπάτου, που συντίθεται από τρεις διαδρομές στην Αρχαία Μήθυμνα, αφορά στην ανάδειξη των αρχαίων καταλοίπων που ήλθαν στο φως σε σωστικές ανασκαφές επιτρέποντας στον επισκέπτη του οικισμού να περιηγείται σε χώρους  της αρχαιότητας, της βυζαντινής και της οθωμανικής περιόδου, σε επιλεγμένα νεότερα μνημεία, αλλά και στο μεσαιωνικό κάστρο της Μήθυμνας.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, «Ο οικισμός του Μολύβου, εξαιτίας των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του, της συνολικής εικόνας του τοπίου και της μακραίωνης ιστορίας του προστατεύεται ως παραδοσιακός ήδη από το 1978 με όρους και περιορισμούς δόμησης, ενώ πολυάριθμα είναι και τα μεμονωμένα κτήρια και τα οικοδομικά συγκροτήματα, που είναι χαρακτηρισμένα ιστορικά διατηρητέα μνημεία. Η μελέτη -επί της οποίας γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο- εντάσσει και αναδεικνύει, μέσα από τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού περιπάτου -που συγκροτείται από τρεις πολιτιστικές διαδρομές- τους αρχαιολογικούς χώρους του οικισμού -οι οποίοι για χρόνια, ενώ έχουν αποκαλυφθεί, παραμένουν αφανείς και παραμελημένοι- καθώς και νεώτερα μνημεία. Η δημιουργία του αρχαιολογικού περίπατου αναδεικνύει την ιστορική φυσιογνωμία του οικισμού στην ιστορική διαχρονία, ενώ συγχρόνως  συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος και δι αυτού στην οικονομική τοπική ανάπτυξη».

Βάσει της μελέτης του αρχαιολογικού περιπάτου εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της Μήθυμνας, αναδεικνύονται σωστικές ανασκαφές της περιόδου 1987 ως και τις αρχές του 2000. Εχουν έρθει στο φως προϊστορικά κατάλοιπα, οικιστικές νησίδες της γεωμετρικής και αρχαϊκής περιόδου, νεκροταφεία των ελληνιστικών κυρίως χρόνων, λουτρικές εγκαταστάσεις της ύστερης ελληνιστικής και της ρωμαϊκής περιόδου με ψηφιδωτά δάπεδα.

Οι εργασίες αφορούν στη δημιουργία τριών πολιτιστικών διαδρομών, δύο στο ανατολικό τμήμα του οικισμού και μία στο δυτικό, με διαβαθμισμένο επίπεδο δυσκολίας περιπάτου. Στη Διαδρομή 1, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να αφήσει το αυτοκίνητό του στην θέση στάθμευσης στην είσοδο του οικισμού και να ακολουθήσει την οδό Μιχαήλ Γούτου, κατά μήκος της οποίας εντοπίζονται αρχαιολογικά ευρήματα, που καταδεικνύουν τη συνεχή κατοίκηση της περιοχής από τους αρχαϊκούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους. Επιπλέον, ο περιπατητής συναντάει τέσσερα νεότερα μνημεία, χαρακτηριστικά δείγματα αστικών κατοικιών του οικισμού, δύο οθωμανικές κρήνες το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και καταλήγει στο αρχαίο λιμάνι του οικισμού. Αποτελεί μία μικρή και εύκολη διαδρομή στο παραλιακό κομμάτι του οικισμού, προσβάσιμη σε όλους, ακόμα και σε εμποδιζόμενα άτομα.

Στη Διαδρομή 2 περιλαμβάνονται αρχαιολογικά οικιστικά κατάλοιπα, σημαντικά κτήρια του οικισμού όπως το παλιό οθωμανικό τέμενος -σημερινό πολύκεντρο- το παλιό οθωμανικό λουτρό-χαμάμ, το σημερινό δημαρχείο, άλλοτε κατοικία του Οθωμανού διοικητή, τη δημοτική πινακοθήκη που στεγάζεται σε ένα αρχοντικό παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, το κτήριο του παλιού ταχυδρομείου, τρεις οθωμανικές κρήνες και νεοκλασικά αρχοντικά. Η Διαδρομή 2 αποτελεί μία μέτρια σε βαθμό δυσκολίας κυκλική διαδρομή.

Στη Διαδρομή 3 περιλαμβάνονται αρχαιολογικοί χώροι, εντυπωσιακές οθωμανικές κρήνες, αρχοντικές κατοικίες παραδοσιακής και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, ο μεταβυζαντινός ναός της Αγίας Κυριακής. Η Διαδρομή 3 καταλήγει στο μεσαιωνικό κάστρο, τελικό προορισμό και σημείο θέασης όλου του οικισμού. Έχει το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας με ανηφορικά βαθμιδωτά τμήματα, που οδηγούν στο Κάστρο.

Όλες οι Διαδρομές έχουν ως σημείο εκκίνησης τον αρχαιολογικό χώρο στην είσοδο του οικισμού, πλησίον του δημοτικού χώρου στάθμευσης. Στους υπό ανάδειξη αρχαιολογικούς χώρους προβλέπεται η τοποθέτηση δίγλωσσων ενημερωτικών πινακίδων, ενώ υπάρχουν και σημεία θέασης-ανάπαυσης των επισκεπτών. Οι χώροι αναδεικνύονται με γενικό διακριτικό φωτισμό και σημειακό φωτισμό στα επιμέρους μνημεία.

Η Μήθυμνα αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της Λέσβου με αξιοσημείωτη ακμή κυρίως κατά την αρχαϊκή εποχή. Γνώρισε αδιάκοπη κατοίκηση από το τέλος της 2ης χιλιετίας π.Χ. έως και σήμερα με αποτέλεσμα λείψανα της μακραίωνης ιστορίας της να είναι ορατά σε όλη την έκταση του οικισμού και στον χώρο της Ντάπιας. Λόγω της θέσης της ανέπτυξε ναυτική δραστηριότητα ήδη από τον 8ο αι. π.Χ., ιδρύοντας αποικίες στην απέναντι μικρασιατική ακτή και ελέγχοντας το θαλάσσιο δρόμο προς τον Ελλήσποντο και την Προποντίδα.

The post Αρχαιολογικός περίπατος στον Μόλυβο αναδεικνύει την άγνωστη Αρχαία Μήθυμνα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/Re5d20k
via IFTTT

SWISS presents its fifth Flying Film Festival

SWISS will be supplementing the inflight entertainment on its long-haul services with its fifth Flying Film Festival from the beginning of December 2023 to the end of January 2024.

The latest edition of the only film festival to be held exclusively aloft will feature 14 entertaining short films by filmmakers from all over the globe. The two best films will earn an award; and a podcast will also offer illuminating insights into the festival event.
Swiss International Air Lines (SWISS) will be staging the fifth edition of its Flying Film Festival aboard its long-haul services between 1 December 2023 and 31 January 2024. The festival, which was established in 2015 together with filmmakers Francesca Scalisi and Mark Olexa, is focused on short documentary and animated films. The festival supplements SWISS’s regular inflight entertainment programme, and is intended to spotlight young and talented directors from all over the world and present their work to a broader audience. It is the only film festival in the world to be held exclusively in the air.
Special awards for the two best films

This year’s Flying Film Festival will offer an intriguing selection of 14 short films from Belgium, Canada, China, the Czech Republic, Finland, France, Italy, Mexico, the Netherlands, Switzerland
and the USA. The works include ‘Beautiful Figures’, a Swiss-Belgian co-production that earned the Flying Anidoc Award at Switzerland’s Fantoche animated film festival. Two awards – the “Golden Wings’ and the ‘Silver Wings’ – will also be bestowed by an independent judging panel at the end of the Flying Film Festival.
This year’s Flying Film Festival will feature an innovation, too: a special ‘Movies for Airplanes’ podcast offering illuminating insights into the festival itself. The podcast will be available on
various streaming platforms.

The festival programme Detailed information (including trailers) on the fifth Flying Film Festival will be found at
https://ift.tt/m0FISg3 or www.flyingfilm

The 14 films selected for this year’s Flying Film Festival are: Beautiful Figures by Soetkin Verstegen, Bgirl Badli by Charlotte De Cort, Champ by Cassandra Offenberg, Discussions animées entre entendeurs de voix by Tristan Thil, Everything wrong and nowhere to go by Sindha Agha, Fino alla fine (Till the end) by Beatrice Perego, Kajanaqtuq by Ella Morton, Love, Dad by Diana Cam Van Nguyen, Men of Salt by Luis Armando Sosa Gil, Notes sur la mémoire et l’oubli by Amélie Hardy, Oasis by Justine Martin, Violet Gave Willingly by Claire Sanford, Will you look at me by Shuli Huang and Ympyrän neliöimisestä (Square the circle) Ξby Hanna Hovitie

The post SWISS presents its fifth Flying Film Festival appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/Z1Bcq08
via IFTTT

Tuesday, November 28, 2023

Μουσείο Μαρία Κάλλας: Εορταστικές δράσεις και ελεύθερη είσοδος για τα 100 χρόνια από την γέννησή της

Με απαραίτητη προκράτηση θέσης μέσω more και ελεύθερη είσοδο και ένα πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων τιμά το Μουσείο Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων τα 100 χρόνια από την γέννηση της μεγάλης ντίβας της όπερας το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου. 

Η συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας αποτελεί γεγονός που έχει ενταχθεί στον κατάλογο επετείων της UNESCO για το 2023 και οι κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας θα έχουν την δυνατότητα να το γιορτάσουν μέσα από δωρεάν δράσεις που προσφέρει το Μουσείο Μαρία Κάλλας καθόλη την διάρκεια της ημέρας. 

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων θα ανοίξει για τους επισκέπτες από τις 10 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη προκράτηση θέσης μέσω more. Παράλληλα προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκπαιδευτικές δράσεις για οικογένειες με παιδιά 5-12 ετών, ξεναγήσεις στα αγγλικά αλλά και θεματικές ξεναγήσεις από τα μέλη της επιστημονικής του ομάδας. 

Οι δράσεις θα κορυφωθούν με ένα 50’s-60’s celebration street event στην οδό Πετράκη (όπισθεν του Μουσείου Μαρία Κάλλας). Το Kosmos 93,6 και οι «Kosmopolitans» της πρωινής ζώνης Λεωνίδας Αντωνόπουλος και Γιάννης Δημητριάδης επιλέγουν την μουσική και δημιουργούν ένα μοναδικό κλίμα που θα αναβιώνει τον ήχο και τις επιτυχίες της εποχής που η Μαρία Κάλλας μεσουρανούσε και σφράγισε με την φωνή και την παρουσία της: τα χρόνια του ’50 και του ’60. Όσοι βρεθούν εκεί θα παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό DJ set με πολλές εκπλήξεις αλλά και αναπάντεχες παρουσίες. Την ίδια στιγμή στο Μουσείο Μαρία Κάλλας θα σερβίρονται cocktails εμπνευσμένα από το αγαπημένο της ποτό. 

Αναλυτικό πρόγραμμα – Απαραίτητη προκράτηση θέσης μέσω more.

12.00 – 13.00 & 13.00-14.00 – «Στο ατελιέ του μουσείου» (GR)
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5-12 ετών

Πόσα διαφορετικά κοστούμια της μεγάλης σοπράνο της όπερας μπορεί να υπάρχουν στη συλλογή του μουσείου; Που μπορεί να κρύβεται ο αγαπημένος της καθρέφτης; Τι εννοείς υπάρχουν τραπουλόχαρτα με τη Μαρία Κάλλας; Εμπνεόμαστε από τα εκθέματα του μουσείου, ανακαλύπτουμε τη ζωή και την τέχνη της ντίβας της όπερας εξερευνώντας τα αντικείμενά της και μεταμορφωνόμαστε σε καλλιτέχνες με σκοπό να δημιουργήσουμε μια δική μας έκθεση για τη Μαρία Κάλλας.

12.00 & 18.00 – Ξενάγηση στα αγγλικά (EN)

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Μουσείου Μαρία Κάλλας θα πραγματοποιήσει δωρεάν ξενάγηση στα αγγλικά για όσους επισκέπτες θέλουν να μάθουν περισσότερα για την καριέρα και τη ζωή της Μαρίας Κάλλας. 

Point of View: Θεματικές ξεναγήσεις (GR)

13.00 Δέσποινα Ανδριοπούλου, Museum Manager. Μέσα από μια περιήγηση στην έκθεση θα δοθεί έμφαση στη συλλογή και στις ερμηνείες των αντικειμένων που σχετίζονται με τις παραστατικές τέχνες.

15.00  Ανδρομάχη Γκαζή, Καθηγήτρια Πάντειο Πανεπιστήμιο, μουσειολόγος/ μέλος της ομάδας έργου του Μουσείου Μαρία Κάλλας. Η Ανδρομάχη Γκαζή θα εξηγήσει το σκεπτικό, τους στόχους και τους βασικούς άξονες της μουσειολογικής μελέτης για το ΜΜΚ καθώς και τις προκλήσεις που θέτει η διαχείριση ενός μύθου στο περιβάλλον ενός σύγχρονου μουσείου

17.00 Ερατώ Κουτσουδάκη-Γερολύμπου, Αρχιτέκτων Μουσειολόγος/μέλος της ομάδας έργου του Μουσείου Μαρία Κάλλας. Η σχεδιάστρια της μόνιμης έκθεσης του ΜΜΚ θα ξεναγήσει τους επισκέπτες μέσα από το πρίσμα της δικής της σχέσης με τη ντίβα, που χτίστηκε στο διάστημα 10 χρόνων ενασχόλησής της με το έργο, αποκαλύπτοντας μικρά μυστικά της έκθεσης και συζητώντας για τις πηγές έμπνευσής της.

19.00 Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, μουσικολόγος/διευθυντής του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής/ μέλος της ομάδας έργου του Μουσείου Μαρία Κάλλας. Η ξενάγηση θα δώσει βάρος στις ερμηνευτικές δυνατότητες της Μαρίας Κάλλας που, σε συνδυασμό με τις μελοδραματικές της ικανότητες, άλλαξαν τον κόσμο της όπερας για πάντα.

18.30 – 24.00 50’s-60’s Celebration Street Event

Το Kosmos 93,6 και οι «Kosmopolitans» της πρωινής ζώνης Λεωνίδας Αντωνόπουλος και Γιάννης Δημητριάδης, επιλέγουν την μουσική και δημιουργούν ένα μοναδικό κλίμα που αναβιώνει τον ήχο και τις επιτυχίες της εποχής που η Μαρία Κάλλας μεσουρανούσε και σφράγισε με την φωνή και την παρουσία της: τα χρόνια του ’50 και του ’60. Ένα διαφορετικό DJ set με πολλές εκπλήξεις αλλά και αναπάντεχες παρουσίες. Την ίδια στιγμή στο Μουσείο Μαρία Κάλλας θα σερβίρονται cocktails με Fernet Branca εμπνευσμένα από το αγαπημένο της ποτό.

The post Μουσείο Μαρία Κάλλας: Εορταστικές δράσεις και ελεύθερη είσοδος για τα 100 χρόνια από την γέννησή της appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/xcgEhM5
via IFTTT

Friday, November 24, 2023

Προβολή της Θεσσαλονίκης στην Ρουμανία ως city break προορισμού

Την Θεσσαλονίκη ως ιδανικό city break προορισμό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τέσσερις, ιδιαίτερα επιδραστικοί στο κοινό, Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και influencers από τον χώρο του τουρισμού και της μόδας, που επισκέφθηκαν την πόλη από τις 17 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Το δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) διοργάνωσε Υπηρεσία ΕΟΤ Ρουμανίας με την καθοριστική συμβολή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) και είχε ως στόχο την ενισχυμένη προβολή της Θεσσαλονίκης στη ρουμανική αγορά.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού αποσκοπούσε στην απόκτηση από τους συμμετέχοντες μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, περιλαμβάνοντας δραστηριότητες όπως shopping και fashion tour, πρόγραμμα wellness, γαστρονομικό περίπατο και μαθήματα μαγειρικής, γνωριμία με τη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση κ.ά.

Κατά την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη, οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και influencers προώθησαν αποτελεσματικά την εικόνα της πόλης, πραγματοποιώντας περίπου 200 αναρτήσεις (stories, reels κ.λπ.) σε ένα κοινό σχεδόν 500.000 followers. Ιδιαίτερη επιτυχία είχαν οι αναρτήσεις για αγορές και μόδα, που αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο ελληνικές εταιρείες και προϊόντα, τα οποία οι Ρουμάνοι εκτιμούν για την καλή ποιότητα και την αισθητική τους.

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί ιδιαίτερα αγαπητό προορισμό των Ρουμάνων κάθε εποχή του χρόνου και αρκετοί, κυρίως από την μεσαία-ανώτερη τάξη, επιλέγουν να την επισκέπτονται τα σαββατοκύριακα, προκειμένου να απολαύσουν τη γαστρονομία της, τις αγορές και τις επιλογές διασκέδασης που προσφέρει.

Τη ρουμανική αποστολή συνόδευσε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ρουμανίας, Γιώργος Σταφυλάκης.

The post Προβολή της Θεσσαλονίκης στην Ρουμανία ως city break προορισμού appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/9TnVDah
via IFTTT

Thursday, November 23, 2023

Η Azamara ενισχύει τον προγραμματισμό εκδρομών στην ξηρά με συναρπαστικές εκδρομές με ξεναγό σχεδιασμένες από την National Geographic.

Από το Μεξικό έως την Γαλλία, στην  κρουαζιέρα έχουν προστεθεί εννέα ημερήσιες εκδρομές National Geographic  που έχουν σχεδιαστεί για να πυροδοτήσουν την εξερευνητική διάθεση σε όλους

Η Azamara, η εταιρεία κρουαζιέρας με μικρά πλοία, διάσημη για το Destination Immersion® και το Extended Destination Days, επεκτείνει τον στιβαρό προγραμματισμό της για εκδρομές στην ξηρά με νέες ημερήσιες εκδρομές από το National Geographic, το παγκόσμιο brand που δεσμεύεται να αφηγείται ιστορίες που διασκεδάζουν και εμπνέουν μια βαθύτερη σύνδεση με τον κόσμο μας. Εκκινώντας από αυτόν τον μήνα, η Azamara θα προσφέρει ημερήσιες εκδρομές National Geographic σε συνεργασία με την Intercruises Shoreside & Port Services, την παγκόσμια ground handler εταιρεία κρουαζιέρας που συνεργάζεται με το National Geographic για τη δημιουργία και τη λειτουργία αυτών των υπέροχων εμπειριών. Η Azamara προσκαλεί τους ταξιδιώτες να συμμετάσχουν στην ιστορία κάθε προορισμού καθώς μαθαίνουν περισσότερα για τη διατήρηση, τον πολιτισμό και την ιστορία μέσα από το μοναδικό περιεχόμενο και την έρευνα του National Geographic.

«Ο καλεσμένος της Azamara αναζητά συνεχώς νέους τρόπους για να εξερευνήσει διαφορετικούς πολιτισμούς και προορισμούς μέσω εκπαιδευτικών, καθηλωτικών ταξιδιών», δήλωσε ο Paul Chapple, Head of Land Product development and Operations της Azamara. «Η άψογη εξυπηρέτηση και η αξιοπιστία της Intercruises σε συνδυασμό με την κληρονομιά του National Geographic και την παγκόσμια τεχνογνωσία της μας βοηθά να παρέχουμε στους επισκέπτες μας αποκλειστική πρόσβαση σε πολιτιστικές εμπειρίες, βιωματικές περιπέτειες  και ουσιαστικές εξερευνήσεις».

«Είχαμε το προνόμιο να συνεργαζόμαστε με την Azamara για πολλά χρόνια και κατανοούμε τις υψηλές προσδοκίες όσον αφορά την ποιότητα, την πολιτιστική αυθεντικότητα και την επιτόπια εμβάπτιση για τον προγραμματισμό των εξορμήσεων στην ξηρά», πρόσθεσε η Virginia Quintairos, διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην Intercruises Shoreside & Port Services. “Οι ημερήσιες εκδρομές National Geographic είναι πραγματικά μοναδικές και οι πρωτότυπες εμπειρίες αναμφισβήτητα φέρνουν τους επισκέπτες πιο κοντά από ποτέ στον προορισμό, και τώρα είμαστε ενθουσιασμένοι για την αρχή λειτουργίας τους με την Azamara

Οι ημερήσιες εκδρομές National Geographic αποτυπώνουν αυθεντικά το πνεύμα εξερεύνησης που μεταφέρει η έντυπη έκδοση στον κόσμο για περισσότερα από 135 χρόνια. Κάθε ξενάγηση πραγματοποιείται από ξεναγούς εκπαιδευμένους στο National Geographic και είναι σύμφωνη με τα κριτήρια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού. Οι Extended Destination Days της Azamara που παρέχουν 10 ή περισσότερες ώρες στο λιμάνι, προσφέρουν άφθονο χρόνο στους επισκέπτες να απολαύσουν μια ημέρα περιήγησης με το   National Geographic και στην συνέχεια να εξερευνήσουν ακόμη περισσότερο, με τη βοήθεια των νέων γνώσεων.

Τα κυριότερα σημεία των ημερήσιων εκδρομών του National Geographic που προσφέρει η Azamara περιλαμβάνουν:

  • Αναζητώντας νέο σπίτι στο Άμστερνταμ, από την μάχη στην δύναμη ψυχής: Στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας οι επισκέπτες θα περπατήσουν στους πολυσύχναστους δρόμους και θα κάνουν κρουαζιέρα στα κανάλια του, ακούγοντας τις απίστευτες ιστορίες των μεταναστών και των προσφύγων της πόλης από πρώτο χέρι. Η ξενάγηση θα απεικονίσει με ζωντάνια την εμπειρία τους και την κοινότητά τους στο Άμστερνταμ ενώ η ημέρα θα κλείσει με ένα γεύμα προετοιμασμένο από σεφ από όλο τον κόσμο, διασχίζοντας τα σύνορα μέσω της παγκόσμιας γλώσσας του φαγητού.
  • Sancocho, από την κληρονομιά των μοναχών στην εθνική απόλαυση: Οι ταξιδιώτες θα ανακαλύψουν την γαστρονομική κληρονομιά της Δομινικανής Δημοκρατίας καθώς συμμετέχουν σε ένα πρακτικό μάθημα μαγειρικής με επικεφαλής έναν ντόπιο σεφ. Χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά και παραδοσιακά σκεύη, οι επισκέπτες θα ετοιμάσουν και θα απολαύσουν το Sancocho, ένα γεύμα που ενσαρκώνει τον πολιτισμό του νησιού.
  • Το σύστημα κοραλλιογενών υφάλων του Cozumel: Ένας θαλάσσιος βιολόγος και ιδρυτής του προγράμματος αποκατάστασης των κοραλλιών του Cozumel θα οδηγήσει τους επισκέπτες σε μια εκπαιδευτική περιπέτεια στους κοραλλιογενείς υφάλους και στα μανγκρόβια του Cozumel στο Μεξικό. Οι επισκέπτες θα κάνουν κολύμβηση με αναπνευστήρα (snorkeling) για να δουν την ομορφιά των  συμπλεγμάτων πολύχρωμων κοραλλιών και θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλουν στο παράκτιο οικοσύστημα φυτεύοντας σπόρους στις παλιρροϊκές πισίνες των μανγκρόβιων.

 

Οι  επιπρόσθετες ημερήσιες εκδρομές του National Geographic που προσφέρει η Azamara περιλαμβάνουν:

  • Γεύση από Παράδοση (Taste of Tradition), ένα ταξίδι μέσα από την κουζίνα των Εμιράτων στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  • Ταξίδι στην Αρωματοποιία των Εμιράτων στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  • Πολιτιστική γιορτή των Εμιράτων στο Άμπου Ντάμπι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

 

 

The post Η Azamara ενισχύει τον προγραμματισμό εκδρομών στην ξηρά με συναρπαστικές εκδρομές με ξεναγό σχεδιασμένες από την National Geographic. appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/niamoTB
via IFTTT

ΤΟ MAKEDONIA PALACE ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το Makedonia Palace Hotel συνεχίζει να στηρίζει τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και ανακοινώνει πως σήμερα, μετά από διάστημα δύο μηνών, συγκέντρωσε και κατέθεσε στον Ερυθρό Σταυρό το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ για τη στήριξη των πληγέντων.

To χρηματικό ποσό συγκεντρώθηκε μέσω του ειδικού προγράμματος στήριξης που αποφάσισε να εκκινήσει η εταιρεία, με κάθε διανυκτέρευση στο Makedonia Palace, μέρος του ποσού διατέθηκε για τις άμεσες ανάγκες των πλημμυροπαθών.

Ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου, Αλκιβιάδης Σωτηρίου, δήλωσε σχετικά: “Η Διοίκηση και οι άνθρωποι του ξενοδοχείου είμαστε υπερήφανοι και συγκινημένοι που ανακοινώνουμε αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα. Το ποσό που συγκεντρώσαμε, με τη συμβολή των επισκεπτών μας, θα διατεθεί μέσω του Ερυθρού Σταυρού για την ανακούφιση και βοήθεια των πληγέντων της Θεσσαλίας.”

Ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου του τμήματος Θεσσαλονίκης για τον Ερυθρό Σταυρό, Σωτήρης Κυβέλος, δήλωσε σχετικά: “ Ο Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί θερμά το Makedonia Palace Hotel και όλους τους ανθρώπους του για το υψηλότατο πνεύμα ευαισθητοποίησης που επέδειξαν συμβάλλοντας με τον δικό τους τρόπο στην προσπάθεια μας να σταθούμε δίπλα στους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία. Εύχομαι το υψηλότατο αυτό φρόνημα αλληλεγγύης να αποτελέσει παράδειγμα για ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας στο μέλλον. ”

Το Makedonia Palace Hotel ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και δεσμεύεται να συνεχίσει τη στήριξή του προς τις κοινότητες που βιώνουν δύσκολες στιγμές.

 

The post ΤΟ MAKEDONIA PALACE ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/1jKw7dn
via IFTTT

Wednesday, November 22, 2023

Η CELESTYAL ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ & ΕΞΙ ΝΕΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024 & 2025

ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ

Η Celestyal, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο, είναι στην ευχάριστη θέση να «συστήσει» στους επιβάτες της τρεις νέες χώρες (Κροατία, Μαυροβούνιο και Ιταλία), προσθέτοντας έξι νέα λιμάνια (Κεφαλονιά, Ντουμπρόβνικ, Κότορ, Μπάρι, Κέρκυρα και Κατάκολο) στις κρουαζιέρες της για το 2024 και 2025. Το Celestyal Journey, θα ξεκινήσει στις 02 Μαρτίου 2024 με μια ολοκαίνουργια κρουαζιέρα για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν νέους ορίζοντες με πλούσια ιστορία, ομορφιά και πολιτισμό.

Η νέα κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Ονειρεμένη Αδριατική» με το Celestyal Journey θα περιλαμβάνει προσεγγίσεις με ολοήμερη παραμονή στην Κεφαλονιά, το Κότορ, το Μπάρι και την Κέρκυρα, καθώς και με παραμονή μέχρι αργά το βράδυ στο Ντουμπρόβνικ και μισή ημέρα στο Κατάκολο. Η ανακοίνωση αυτή, η οποία ακολουθεί την ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας σχετικά με την πλήρη ανανέωση του στόλου της εταιρείας, σηματοδοτεί την συνεχιζόμενη αφοσίωση της Celestyal στη δέσμευσή της για σημαντικές επενδύσεις με στόχο την βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών. Και η νέα αυτή κρουαζιέρα για το 2024 είναι πλέον διαθέσιμη για κρατήσεις, στο πλαίσιο των προσφορών Black Friday που είναι σε ισχύ, με προνομιακές τιμές που ξεκινούν από €499 ανά άτομο, ενώ όλες οι κρουαζιέρες για το 2025 θα είναι διαθέσιμες προς κράτηση τις επόμενες εβδομάδες.

Εκτός από τη νέα κρουαζιέρα «Ονειρεμένη Αδριατική», η Celestyal θα ανανεώσει δύο ακόμη κρουαζιέρες το 2024, αντικαθιστώντας την κρουαζιέρα «Τρεις Ήπειροι» στις 09 και 16 Μαρτίου, με την αγαπημένη κρουαζιέρα «Ειδυλλιακό Αιγαίο», που ξεκινάει από την Αθήνα και επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη, το Κουσάντασι, το Ηράκλειο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Μήλο πριν επιστρέψει στην Αθήνα. Αυτές οι  ανανεωμένες κρουαζιέρες του 2024 περιλαμβάνονται, επίσης, στις ισχύουσες προσφορές Black Friday με προνομιακές τιμές από €599 ανά άτομο.

Ως ένδειξη αναγνώρισης προς τους πιστούς της επιβάτες, η Celestyal ανταμείβει όσους έχουν ήδη κάνει κράτηση με το Celestyal Journey για κρουαζιέρες που αναχωρούν από την Αθήνα στις 02, 09, 16, Μαρτίου του 2024, όχι μόνο με τις χαμηλότερες τιμές της προσφοράς, αλλά και με μια δωρεάν κρουαζιέρα «Τρεις Ήπειροι», μέσα από το δίκτυο συνεργατών της Celestyal. Οι επιβάτες αυτοί θα ενημερωθούν από την εταιρεία ή τον πράκτορα που έκανε την κράτηση του ταξιδιού τους, σχετικά με τις ανανεωμένες κρουαζιέρες, τον χαμηλότερο ναύλο (όπου ισχύει) και την αποκλειστική προσφορά για τη δωρεάν κρουαζιέρα «Τρεις Ήπειροι», την οποία μπορούν να εξαργυρώσουν οι επιβάτες μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

«Λιγότερο από μια εβδομάδα αφότου ανακοινώσαμε την απόκτηση του νέου μας πλοίου και την πλήρη ανανέωση του στόλου μας, δεν θα μπορούσαμε παρά μόνο να κάνουμε ακόμα περισσότερα για τους επιβάτες μας. Ως επιχείρηση, αφιερώνουμε πραγματικά χρόνο για να ακούσουμε τις προτάσεις των επιβατών και του δικτύου των πρακτόρων μας – όπου ανέδειξαν την Ιταλία, την Κροατία και το Μαυροβούνιο στην κορυφή!» δήλωσε ο κος Lee Haslett, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής (CCO) της Celestyal.

«Πραγματικά ακούμε τους επιβάτες μας και φροντίζουμε να είμαστε διαρκώς ένα βήμα μπροστά, ως προς την κάλυψη των αναγκών τους. Γι’ αυτό θέλουμε να ανταμείψουμε τους πιστούς μας πελάτες, εφαρμόζοντας τις προνομιακές μας τιμές σε αυτές τις νέες κρουαζιέρες και προσφέροντας ένα μοναδικό κουπόνι δωρεάν κρουαζιέρας με τη Celestyal ως αναγνώριση και ευγνωμοσύνη για την αμέριστη υποστήριξή τους. Δεσμευόμαστε όχι μόνο απέναντι στους επιβάτες μας αλλά και στους ταξιδιωτικούς μας πράκτορες, και όπως είναι φυσικό θα διατηρήσουμε την προμήθεια των πρακτόρων μας σε όλες τις νέες κρατήσεις κρουαζιέρας.»

«Έχουμε υπερβεί ήδη τη φάση της προσαρμογής στην παγκόσμια σκηνή της κρουαζιέρας και γρήγορα καθιερωνόμαστε ως ένα brand που τολμά να αμφισβητεί τα δεδομένα. Η ομάδα μας είναι έτοιμη να κάνει αισθητή την παρουσία της στον κλάδο την επόμενη τουριστική περίοδο, με νέους προορισμούς, έναν πλήρως ανανεωμένο στόλο, με ανανεωμένη εταιρική ταυτότητα και ανανεωμένο προσανατολισμό

Οι επιβάτες και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που έχουν πραγματοποιήσει κρατήσεις για τις νέες κρουαζιέρες του Μαρτίου 2024 θα ενημερωθούν από τη Celestyal τις επόμενες ημέρες, ώστε να επανατοποθετηθούν στις καινούργιες κρουαζιέρες στο πρόσφατα ανακαινισμένο Celestyal Journey ή για να τους δοθεί άλλη πιο κατάλληλη εναλλακτική. Όσοι  διατηρήσουν τις ημερομηνίες κράτησής τους στις καινούργιες κρουαζιέρες του Μαρτίου θα επωφεληθούν από την προσφορά δωρεάν κρουαζιέρας, για κρατήσεις σε σχετικές κρουαζιέρες κατά τα επόμενα τρία χρόνια.

Όλες οι προμήθειες των πρακτόρων θα ισχύσουν και για αυτές τις κρατήσεις που διατηρούνται, καθώς και για εκείνες που θα αφορούν επανατοποθέτηση σε άλλη κρουαζιέρα.

The post Η CELESTYAL ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ & ΕΞΙ ΝΕΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024 & 2025 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/1P7SgCE
via IFTTT

CELESTYAL UNVEILS THREE NEW COUNTRIES & SIX NEW PORTS FOR 2024 & 2025

AND OFFERS A FREE CRUISE TO ALL EXISTING CUSTOMERS ON UPDATED ITINERARIES

Celestyal the award-winning, number one choice for cruise travelers to the Greek islands and beyond, is delighted to connect its customers to three new countries (Croatia, Montenegro and Italy) adding six new ports (Kefalonia, Dubrovnik, Kotor, Bari, Corfu and Katakolo) for the 2024 and 2025 seasons. The Celestyal Journey, will commence her season on 02 March, 2024 with a brand-new cruise itinerary for those looking to discover new horizons with more than a dash of history, culture, and beauty.

Celestyal Journey’s new 7-night ‘Heavenly Adriatic’ cruise will feature full days in Kefalonia, Kotor, Bari, and Corfu, as well as a late-night stay in Dubrovnik and half day in Katakolo. The announcement which comes fresh from last weeks’ unveiling of a complete Celestyal fleet refresh, signals further delivery on Celestyal’s commitment to relentlessly invest in their customer proposition. This new 2024 voyage is now on sale as part of the live Black Friday promotions with unmissable deals from €499 per person, with 2025 sailings on sale in the coming weeks.

In addition to the new ‘Heavenly Adriatic’ cruise, Celestyal will update two further sailings in 2024, replacing the Three Continents itineraries on March 09 and 16, with the favourite ‘Idyllic Aegean’ itinerary, departing Athens, and calling at Thessaloniki, Kusadasi, Heraklion, Mykonos, Santorini, and Milos, before returning to Athens. This updated 2024 itinerary is also featured in the live Black Friday promotions with unmissable deals from €599 per person.

As a way of recognizing their loyal customers, Celestyal are rewarding guests already booked on the Celestyal Journey itineraries departing Athens on March 02, 09, 16, 2024 with not only the lower promotional rates, but a free ‘Three Continents’ cruise on the Celestyal network. These customers will be contacted by Celestyal or the agent that booked their travel, with their updated itineraries, lower fare (where applicable), and their exclusive free ‘Three Continents’ cruise offer, which can be redeemed by the guest over the next three years.

“Less than a week from announcing our recent acquisition and complete fleet refresh, we couldn’t help ourselves by going a little bit further for our customers. As a business, we really do take the time to listen to customer and agent network suggestions – and Italy, Croatia and Montenegro came out on top!” said Lee Haslett, Chief Commercial Officer.

“We really do listen and challenge ourselves to continually keep ahead of our customers’ needs. This is why we want to reward our loyal customers by matching the promotional fares on these new sailings, and by offering a sensational free Celestyal cruise voucher as a thank you for their unwavering support. We are committed to not only our customers but also our travel partners, so will of course be preserving agent commission on all rebooked cruises.”

 “We are more than finding our sea legs on a global stage and fast becoming known as a confident challenger brand. Our team is set to make waves across the industry next season, with new destinations, a completely updated fleet, a fresh new brand identity, and a renewed sense of direction.”

Guests and travel partners currently holding reservations on the updated March 2024 itineraries will be contacted by Celestyal over the coming days and reaccommodated on the updated sailings on the newly refurbished Celestyal Journey, or another suitable option. Guests that retain their booking dates on the updated itineraries in March will be eligible for the free cruise offer, which can be booked on applicable sailings over the next three years.

All agent commission will be preserved on these retained bookings, as well as any reaccommodated bookings.

The post CELESTYAL UNVEILS THREE NEW COUNTRIES & SIX NEW PORTS FOR 2024 & 2025 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/YMLNjRW
via IFTTT

Ημέρες Καριέρας Τουρισμού: 50+ Κορυφαίες Εταιρείες Τουρισμού και HoReCa προσλαμβάνουν ενεργά στις 26-27 Νοεμβρίου

 Οι Ημέρες Καριέρας Τουρισμού του kariera.gr και της Workathlon, μέλους του Kariera Group, θα πραγματοποιηθούν 26 και 27 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo στο πλαίσιο της Xenia 2023, της κορυφαίας έκθεσης για την Τουριστική Βιομηχανία στην Ελλάδα. Με περισσότερες από 50 κορυφαίες εταιρείες Τουρισμού και HoReCa να έχουν παρουσία στη φετινή διοργάνωση, βασικοί στόχοι είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας υποψηφίων στον τουριστικό κλάδο και η στελέχωση των επιχειρήσεων αρκετά νωρίτερα από την έναρξη της νέας σεζόν. 

Η είσοδος είναι δωρεάν, με μοναδική προϋπόθεση να δηλώσουν συμμετοχή, πατώντας εδώ

Οι υποψήφιοι, κατά τη διάρκεια των Ημερών Καριέρας Τουρισμού, θα έχουν τη δυνατότητα:

  • να συναντήσουν από κοντά εκπροσώπους των εταιρειών Τουρισμού και HoReCa που προσλαμβάνουν ενεργά,
  • να περάσουν από όσες σύντομες 1:1 συνεντεύξεις εργασίας επιθυμούν,
  • να δικτυωθούν με ειδικούς του κλάδου τους. 

Παράλληλα, οι συμμετέχουσες εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία:

  • να ανακαλύψουν υποψηφίους ώστε να εξασφαλίσουν τη στελέχωση της ομάδας τους έγκαιρα για τη νέα σεζόν,
  • να προβληθούν ως Εργοδότες Επιλογής (Employers of Choice),
  • να κάνουν networking με άλλους κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου.

Στο διήμερο συνεντεύξεων για την εργασία στον Τουρισμό, Platinum Χορηγός είναι ο Όμιλος MITSIS, που πρωτοπορεί στον κλάδο εδώ και 45 χρόνια, φιλοδοξώντας να είναι ένας ευέλικτος και ευπροσάρμοστος οργανισμός, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Για τη συμμετοχή του δηλώνει χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη μας τιμή που στηρίζουμε ενεργά τις Ημέρες Καριέρας Τουρισμού 2023 στη μεγαλύτερη έκθεση φιλοξενίας στην Αθήνα. Αναμένουμε με χαρά να συναντήσουμε υποψήφιους εργαζόμενους με ταλέντο στο χώρο της φιλοξενίας για να ενταχθούν στην οικογένειά μας».

Επιπλέον, Gold Χορηγοί των Ημερών Καριέρας Τουρισμού είναι δύο κορυφαίες εταιρείες του τουριστικού κλάδου: η Mar-Bella Collection και η One&Only (One&Only Aesthesis Athens, One&Only Kéa Island). 

Έως τώρα, έχουν δηλώσει συμμετοχή διακεκριμένες εταιρείες, όπως:

Aegeo Spas | AIROTEL GROUP OF HOTELS | allsun hotels | AMANZOE | Aquila Hotels & Resorts | Atrium Hotels & Resorts | AVRA IMPERIAL HOTEL | bluegr Hotels & Resorts | Canaves Oia | Club Med | Costa Navarino | DAIOS COVE | DOMES RESORTS | Donkey Hotels A.E. | Doryssa Hotels & Resorts | ELECTRA HOTELS & RESORTS | ELIVI SKIATHOS | Ella Resorts | Empiria Group | FODELE BEACH & WATER PARK HOLIDAY RESORT / THE SYNTOPIA HOTEL | Grand Resort Lagonissi | H Hotels Collection | KATIKIES HOTELS | Lampsa Hellenic Hotels S.A, Hotel Grande Bretagne & King George | Lamway Hotel Management Group | Lesante Collection Luxury Resorts & Villas | Louis Hotels | Mandarin Oriental, Costa Navarino | Mar-Bella Collection | Meeting Point Hotel Management Hellas | Metaxa Hospitality Group | Michelangelo Hotels & Resorts | Minthis Resort | Miraggio Thermal Spa Resort | MITSIS | Nammos Hotel Mykonos | Nana Hotels | Neilson Active Resorts | NEPTUNE LUXURY RESORT | NJV Athens Plaza | NUMO Hotels & Resorts | OLEA ALL SUITE HOTEL | One&Only | Parga Beach Resort | PILOT BEACH RESORT | Santikos Collection | SWOT Hospitality | TROULIS ROYAL COLLECTION | TUI | Vincci EverEden Hotel, Anavissos | White Pearl Hospitality | World of Hyatt, Inclusive collection | Yaloou Exclusive Yachting & More | ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

The post Ημέρες Καριέρας Τουρισμού: 50+ Κορυφαίες Εταιρείες Τουρισμού και HoReCa προσλαμβάνουν ενεργά στις 26-27 Νοεμβρίου appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/y3XtdW6
via IFTTT

Tuesday, November 21, 2023

Τράπεζα της Ελλάδος: Πλεόνασμα 3.025,9 εκατ. ευρώ παρουσίασε το Σεπτέμβριο του 2023 το ταξιδιωτικό ισοζύγιο

Η Τράπεζα της Ελλάδος στο Δελτίο τύπου της 21/11/2023, για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών: Σεπτέμβριος 2023, τονίζει τα εξής:

  • Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 3.025,9 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2023 και 16.071,0 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023.
  • Oι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 14,6% το Σεπτέμβριο του 2023 και κατά 15,2% την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023.
  • Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 12,7% το Σεπτέμβριο του 2023 και κατά 17,3% την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023.

Ταξιδιωτικό ισοζύγιο

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο το Σεπτέμβριο του 2023 εμφάνισε πλεόνασμα 3.025,9 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 2.666,1 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Ειδικότερα, αύξηση κατά 14,6% κατέγραψαν το Σεπτέμβριο του 2023 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 3.256,1 εκατ. ευρώ, έναντι 2.840,3 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2022, ενώ αύξηση κατά 32,2% παρατηρήθηκε και στις ταξιδιωτικές πληρωμές (Σεπτέμβριος 2023: 230,3 εκατ. ευρώ, Σεπτέμβριος 2022: 174,2 εκατ. ευρώ). Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην άνοδο της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 12,7%, καθώς και της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 1,6%. Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών συνέβαλαν κατά 88,6% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες και υπεραντιστάθμισαν κατά 107,4% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 16.071,0 εκατ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 14.136,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Αύξηση κατά 2.359,7 εκατ. ευρώ (15,2%) παρουσίασαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 17.919,5 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση κατά 425,2 εκατ. ευρώ (29,9%) παρατηρήθηκε και στις ταξιδιωτικές πληρωμές, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1.848,5 εκατ. ευρώ. Η άνοδος των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 17,3%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 2,5%. Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 67,5% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 85,0% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

Ταξιδιωτικές εισπράξεις

Το Σεπτέμβριο του 2023, όπως προαναφέρθηκε, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 14,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Αναλυτικότερα, αύξηση κατά 21,1% εμφάνισαν οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1.826,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-27 αυξήθηκαν κατά 6,7% (Σεπτέμβριος 2023: 1.354,4 εκατ. ευρώ, Σεπτέμβριος 2022: 1.269,5 εκατ. ευρώ). Η άνοδος των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27 ήταν αποτέλεσμα της αύξησης των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ κατά 23,3% (Σεπτέμβριος 2023: 1.470,6 εκατ. ευρώ, Σεπτέμβριος 2022: 1.192,6 εκατ. ευρώ), καθώς και των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ κατά 12,8% στα 355,6 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, όσον αφορά τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών από τη ζώνη του ευρώ, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 19,0% και διαμορφώθηκαν στα 619,7 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 11,0% στα 154,4 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27, άνοδο κατά 14,2% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 654,5 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 22,7% και διαμορφώθηκαν στα 177,7 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από τη Ρωσία σημείωσαν μείωση κατά 88,2% και διαμορφώθηκαν στα 1,3 εκατ. ευρώ.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 15,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και διαμορφώθηκαν στα 17.919,5 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27 κατά 11,7%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 9.981,6 εκατ. ευρώ, καθώς και των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-27 κατά 18,3%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 7.458,8 εκατ. ευρώ. Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα 7.989,2 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 12,0%, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ εμφάνισαν αύξηση κατά 10,5% και διαμορφώθηκαν στα 1.992,4 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 4,4% και διαμορφώθηκαν στα 2.965,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 10,6% και διαμορφώθηκαν στα 1.290,7 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27, άνοδο κατά 6,8% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 3.014,7 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 13,5% και διαμορφώθηκαν στα 1.115,7 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 23,8% και διαμορφώθηκαν στα 28,0 εκατ. ευρώ.

 

Εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση το Σεπτέμβριο του 2023 διαμορφώθηκε σε 5.141,4 χιλ. ταξιδιώτες, αυξημένη κατά 12,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 8,6% σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2022 και αυτή μέσω οδικών συνοριακών σταθμών κατά 28,7%. Η αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης προήλθε από την άνοδο της ταξιδιωτικής κίνησης τόσο από τις χώρες της ΕΕ-27 κατά 10,9% όσο και από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27 κατά 15,7%. Αναλυτικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκε σε 1.997,9 χιλ. ταξιδιώτες, αυξημένη κατά 8,6%. Άνοδο κατά 15,3% εμφάνισε και η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ, η οποία διαμορφώθηκε σε 1.121,4 χιλ. ταξιδιώτες. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 8,0% σε 785,4 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τη Γαλλία μειώθηκε κατά 6,4% σε 216,6 χιλ. ταξιδιώτες. Αναφορικά με τις χώρες εκτός της ΕΕ-27, η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 2,5% και διαμορφώθηκε σε 866,4 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 9,7% σε 170,3 χιλ. ταξιδιώτες. Τέλος, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία παρουσίασε αύξηση κατά 3,8% και διαμορφώθηκε σε 4,5 χιλ. ταξιδιώτες.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 17,3% και διαμορφώθηκε σε 27.790,5 χιλ. ταξιδιώτες, έναντι 23.686,7 χιλ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση μέσω αεροδρομίων αυξήθηκε κατά 11,7%, ενώ αυτή μέσω οδικών συνοριακών σταθμών κατά 36,7%. Κατά την επισκοπούμενη περίοδο η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-27 διαμορφώθηκε σε 16.946,9 χιλ. ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 15,0% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27 αυξήθηκε κατά 21,2% και διαμορφώθηκε σε 10.843,6 χιλ. ταξιδιώτες. Η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 10,0%, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τις χώρες της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε κατά 25,2%. Ειδικότερα, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία παρουσίασε αύξηση κατά 6,5% και διαμορφώθηκε σε 3.855,5 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ αυτή από τη Γαλλία αυξήθηκε κατά 5,3% και διαμορφώθηκε σε 1.626,8 χιλ. ταξιδιώτες. Αναφορικά με τις χώρες εκτός της ΕΕ‑27, η ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 0,8% και διαμορφώθηκε σε 3.882,4 χιλ. ταξιδιώτες και αυτή από τις ΗΠΑ κατά 32,6% σε 1.108,0 χιλ. ταξιδιώτες. Τέλος, η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία μειώθηκε κατά 3,8% και διαμορφώθηκε σε 30,1 χιλ. ταξιδιώτες.

Σημείωση:

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση δεν περιλαμβάνει μεγέθη από κρουαζιέρες, πέραν των όσων καταγράφονται από την Έρευνα Συνόρων.

The post Τράπεζα της Ελλάδος: Πλεόνασμα 3.025,9 εκατ. ευρώ παρουσίασε το Σεπτέμβριο του 2023 το ταξιδιωτικό ισοζύγιο appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/qGDOFeM
via IFTTT

H Alpha Bank σταθερά στο πλευρό των μικρών επιχειρήσεων, χρηματοδοτεί το επενδυτικό σχέδιο της «Santorini Day Tours» με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0

Στη φωτογραφία από αριστερά στα δεξιά) ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank, κ. Σπύρος Ρεντετάκος, ο Εταίρος, Διαχειριστής και Εκπρόσωπος της εταιρείας «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.», Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Ορέστης Καβαλάκης

Η επένδυση, συνολικού ύψους €3,13 εκατ., εντάσσεται στους πυλώνες «Εξωστρέφεια»,
«Πράσινη Μετάβαση» και «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του «Ελλάδα 2.0»
Η Alpha Bank, πιστή στη δέσμευσή της να παρέχει έμπρακτη στήριξη στις μικρές επιχειρήσεις, συμβάλλει σταθερά στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων τα οποία υπηρετούν τον στόχο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού τους. Πρόσφατη απόδειξη αποτελεί η υπογραφή δανειακήςσύμβασης ύψους €2,5 εκατ. για τη χρηματοδότηση της εταιρείας «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

(από αριστερά στα δεξιά) η Προϊσταμένη Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσιότητας του Υπουργείου Οικονομικών – Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης – Διεύθυνση Αναφορών και Δημοσιότητας, κυρία Χριστίνα Τσέλιου, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank, κ. Σπύρος Ρεντετάκος, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Ορέστης Καβαλάκης, ο Εταίρος, Διαχειριστής και Εκπρόσωπος της εταιρείας «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.», Δημήτρης Παπαδόπουλος και η επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής ΙΙ, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Νήσων της Alpha Bank, κυρία Μαρία Παπαγεωργίου.

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά στον κλάδο του Τουρισμού, στον οποίο η Τράπεζα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, πρωτοστατώντας στην ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων, με χρηματοδοτήσεις άνω των 2,5 δισ. την τελευταία τετραετία, προκειμένου να αναβαθμιστεί περαιτέρω η εμπειρία φιλοξενίας στην Ελλάδα και το τουριστικό προϊόν της χώρας να γίνει πιο βιώσιμο.

Στόχος της χρηματοδότησης είναι η κατασκευή δύο τουριστικών καταλυμάτων στη Σαντορίνη από την εταιρία «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», συνολικής δυναμικότητας 16 διαμερισμάτων (38 κλινών), καθώς και η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων τουριστικού πρακτορείου με σκοπό τη μεταστέγαση της υφιστάμενης δραστηριότητας. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε €3,13 εκατ. και χρηματοδοτείται κατά 50% από το ΤΑΑ (€1,56 εκατ.), κατά 30% από την Alpha Bank (€937.500) και κατά 20% (€625.000) μέσω ίδιας συμμετοχής.

Η «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» προσφέρει ένα ισχυρό και διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη, αξιοποιώντας τα στοιχεία της ποικιλομορφίας τα οποία χαρακτηρίζουν το νησί της Σαντορίνης (τοπική γαστρονομία, οινοτουρισμός, περιηγήσεις, πολυτελείς κρουαζιέρες, ναύλωση ιδιωτικών ελικοπτέρων κ.λπ.). Απευθυνόμενη σε επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου για διακοπές πολυτελείας, από τις
ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Ελβετία, τη Γαλλία αλλά και αραβικές χώρες, η «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις, όπως είναι η 5η θέση παγκοσμίως για το 2022 για τις εμπειρίες οινοτουρισμού (viator.com) και η διάκριση Travelers’ Choice 2023 (Trip Advisor).

Η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, με τη συμμετοχή του εταίρου, διαχειριστή και εκπροσώπου της εταιρίας «Santorini Day Tours Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», κ. Δημήτρη Παπαδόπουλου, παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Ορέστη Καβαλάκη.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking, κ. Ισίδωρος Πάσσας, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, κ. Σπύρος Ρεντετάκος και Στελέχη από τη Διεύθυνση Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, τη Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων και το Κατάστημα της Τράπεζας που συμμετείχε στη διαδικασία αξιολόγησης του δανείου.

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Ορέστης Καβαλάκης τόνισε: «Με τη σημερινή υπογραφή, αποδεικνύεται εμπράκτως για ακόμα μια φορά ότι το δανειακό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης αφορά και τις μικρές επιχειρήσεις, που θέλουν να επενδύσουν και να αναπτυχθούν. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης, η τουριστική επιχείρηση “Santorini Day Tours” θα ενισχύσει τη δραστηριότητά της, παρέχοντας πλέον και
υπηρεσίες φιλοξενίας, επενδύοντας παράλληλα σε πράσινες πρακτικές και σε ψηφιακές τεχνολογίες».

Ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Alpha Bank, κ. Ισίδωρος Πάσσας σχολίασε σχετικά: «Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και πρότυπο εξωστρέφειας. Η διαρκής αναβάθμισή του τα τελευταία χρόνια, μέσα από την υλοποίηση επενδύσεων που βελτιώνουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον εθνικό μας πλούτο και το “brand name” της χώρας. Η Alpha Bank έχει, σταθερά, στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της τη στήριξη του τουριστικού κλάδου, ενώ παράλληλα βρίσκεται ενεργά στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους συμβουλευτικές υπηρεσίες από έμπειρα Στελέχη και συμβάλλοντας ώστε αυτές να κάνουν πράξη τα επενδυτικά τους σχέδια, που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και των δραστηριοτήτων τους ή την ανάπτυξη νέων, όπως στην
περίπτωση της “Santorini Day Tours”».

Ο Διευθυντής Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, κ. Σπύρος Ρεντετάκος υπογράμμισε:
«Η χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου της “Santorini Day Tours” εντάσσεται στη στρατηγική στόχευση της Alpha Bank να αποτελεί αρωγό της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, συνδράμοντας στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που δημιουργούν προστιθέμενη αξία, τόσο για τις ίδιες τις επιχειρήσεις όσο και για την εθνική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε αναπτύξει ένα στρατηγικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής τραπεζικής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τη διεξαγωγή workshops ανά την Ελλάδα, πρωτοπορώντας στην ένταξη των επενδυτικών τους σχεδίων στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Βασικό μας μέλημα είναι να αξιοποιήσουμε συνεργατικά και στον μέγιστο βαθμό τους πόρους των αναπτυξιακών
χρηματοδοτικών εργαλείων, για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που ενισχύουν τον εκσυγχρονισμό και τη μεγέθυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Τέλος, ο εταίρος, διαχειριστής και εκπρόσωπος της εταιρίας «Santorini Day Tours
Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος ανέφερε:
«Σε μία περίοδο υψηλών επιτοκίων, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας παρέχει στη μικρή και μεσαία επιχείρηση τη δυνατότητα χρηματοδότησης με ιδιαιτέρως χαμηλό κόστος, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των αυξανόμενων προκλήσεων του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Με τη βοήθεια του Ταμείου Ανάκαμψης και της Alpha Bank, η “Santorini Day Tours ΜΟΝ.ΙΚΕ” επενδύει στην περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της και την παροχή αυθεντικών εμπειριών, με έντονο πράσινο και ψηφιακό αποτύπωμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της Alpha Bank για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου».

Η επένδυση υλοποιείται με δανειοδότηση στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και
Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –
NextGenerationEU.

The post H Alpha Bank σταθερά στο πλευρό των μικρών επιχειρήσεων, χρηματοδοτεί το επενδυτικό σχέδιο της «Santorini Day Tours» με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/TXF39bf
via IFTTT

Η Όλ. Κεφαλογιάννη στο “Mediterranean Tourism Forum Minister’s Summit” στη Μάλτα

Στη Βαλέτα της Μάλτας θα βρίσκεται στις 22 και 23 Νοεμβρίου η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη για να συμμετάσχει στο “Mediterranean Tourism Forum Minister’s Summit”.

Στο περιθώριο της Συνόδου, η κυρία Κεφαλογιάννη θα υπογράψει με τον ομόλογο της από τη Μάλτα, Κλέιτον Μπαρτόλο, μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών. Η υπογραφή του μνημονίου είναι η συνέχεια της συνάντησης εργασίας που είχαν στην Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο οι δυο Υπουργοί και στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τουριστική προβολή και στην ανάπτυξη κοινών δράσεων σε σχέση με τη λειτουργία των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Τουριστικών Προορισμών.

Να επισημανθεί ότι πρόσφατα, οι δύο χώρες είχαν συμφωνήσει την αμοιβαία υποστήριξη υποψηφιοτήτων στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Η Ελλάδα υποστήριξε τη Μάλτα ως υποψήφια για την Επιτροπή Τουρισμού και Ανταγωνιστικότητας του Οργανισμού (2023-2027) και η Μάλτα την Ελλάδα στην υποψηφιότητά της για την Αντιπροεδρία στην Περιφερειακή Επιτροπή του Οργανισμού για την Ευρώπη.

 

The post Η Όλ. Κεφαλογιάννη στο “Mediterranean Tourism Forum Minister’s Summit” στη Μάλτα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/gZpEzKm
via IFTTT

Αρχίζει αύριο στα Ιωάννινα το 9ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Στα Ιωάννινα πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 το 9ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη και με κεντρικό εισηγητή τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στο συνέδριο θα εκπροσωπήσουν την Κυβέρνηση η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης και Γενικοί Γραμματείς, ενώ εκπροσώπηση θα έχουν η Βουλή, τα κοινοβουλευτικά κόμματα και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Το ετήσιο συνέδριο της ΕΝΠΕ έχει ως θέμα: “Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Οι Περιφέρειες στη Νέα Εποχή”. Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στη Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και τον σύγχρονο ρόλο των Περιφερειών, ενώ η δεύτερη είναι αφιερωμένη στα σημαντικότερα χρηματοδοτικά εργαλεία για την Αυτοδιοίκηση, με έμφαση στο νέο ΕΣΠΑ, το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο “Du Lac” των Ιωαννίνων.

Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, εκτός του κεντρικού εισηγητή Απόστολου Τζιτζικώστα, ομιλίες θα πραγματοποιήσουν οι κ.κ. Νίκη Κεραμέως και Θοδωρής Λιβάνιος.

Στην πρώτη θεματική ενότητα, την Τετάρτη, “Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Περιφερειακή ∆ιακυβέρνηση στην πράξη” συμμετέχουν οι κ.κ. Γιώργος Χατζημάρκος (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Μέλος ∆Σ ΕΝΠΕ – Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου), Μιχάλης Σταυριανουδάκης (Γ.Γ. Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης), ∆ημήτρης Κιρμικίρογλου (Γ.Γ. ∆ημοσίας ∆ιοίκησης) και Ιωάννης Γούπιος (∆ιευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης & Περιβάλλοντος ΕΕΤΑΑ).

Στη δεύτερη θεματική ενότητα, την Πέμπτη, “Νέο ΕΣΠΑ, ΕΠΑ & Ταμείο Ανάκαμψης – Ο ρόλος των Περιφερειών” συμμετέχουν οι κ.κ. Νεκτάριος Φαρμάκης (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Μέλος ∆Σ ΕΝΠΕ – Περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδας), Νίκος Παπαθανάσης (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών), ∆ημήτρης Σκάλκος (Γ.Γ. ∆ημοσίων Επενδύσεων & Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης) και Πλάτων Μαρλαφέκας (Πρόεδρος ΕΦΕΠΑΕ).

Πριν την έναρξη της δεύτερης θεματικής ενότητας την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η έγκριση της έκθεσης οικονομικής διαχείρισης (απολογισμού) έτους 2022 της ΕΝΠΕ, με εισηγητή τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ Νικόλαο Παπαγεωργίου.

The post Αρχίζει αύριο στα Ιωάννινα το 9ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/oGMfJau
via IFTTT

Monday, November 20, 2023

Οργανωμένες επαφές του Δήμου Λειψών στη διεθνή έκθεση WTM 2023

Στοχευμένη παρουσία είχε ο Δήμος Λειψών στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις ​6 έως και τις ​8 Νοεμβρίου 2023.  Με τη βοήθεια της εξειδικευμένης εταιρείας τουριστικού μάρκετινγκ του Δήμου προγραμματίστηκαν εγκαίρως και υλοποιήθηκαν εποικοδομητικές συναντήσεις με έγκυρους ταξιδιωτικούς συντάκτες, επηρεαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τουριστικούς bloggers.

Οργανωμένες επαφές του Δήμου Λειψών στη διεθνή έκθεση WTM 2023Οι βιώσιμες καινοτομίες, οι παρθένες εξωτικές παραλίες, οι υπαίθριες δραστηριότητες, οι ειδικές μορφές τουρισμού, τα έργα βελτίωσης των υποδομών, το εύρος των τουριστικών υπηρεσιών, οι παραδόσεις, η ιδιαίτερη γαστρονομία, τα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα και η καταλληλότητα για διακοπές εκτός τουριστικής αιχμής αποτέλεσαν τον «κορμό» της παρουσίασης του προορισμού στις ενδιαφερόμενες ειδικές ομάδες ενδιαφέροντος. Παράλληλα εντύπωση προκάλεσαν στους συμμετέχοντες και οι πρόσφατες διεθνείς διακρίσεις του νησιού της μυθικής Καλυψούς σε έγκριτα αγγλόφωνα ΜΜΕ όπως το TheTravel.com και οι Times. «Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα για την ανάδειξη και την ουσιαστική διαφοροποίηση των Λειψών στον τουριστικό “χάρτη”. Οι ανοδικές επιδόσεις σε όρους αφίξεων και η ανταπόκριση του ταξιδιωτικού κοινού στο “πράσινο” κάλεσμα διακοπών δικαιώνουν τις προσπάθειες μας και μας δίνουν το κίνητρο να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση»,  δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

The post Οργανωμένες επαφές του Δήμου Λειψών στη διεθνή έκθεση WTM 2023 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/wcNhxsa
via IFTTT

Friday, November 17, 2023

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό σχέδιο ανάδειξης για τον δυτικό αρχαιολογικό χώρο της Κω

Έναν οργανωμένο, σύγχρονο αρχαιολογικό χώρο που θα αναδεικνύει την ιστορία των μνημείων, και συγχρόνως θα προσφέρει τις συνθήκες ενός αστικού πάρκου, σχεδιάζει το Υπουργείο Πολιτισμού για τον δυτικό αρχαιολογικό χώρο της Κω, στη βάση ενός στρατηγικού σχεδίου (master plan), επί της προκαταρκτικής μελέτης του οποίου γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Κιονοστοιχία Ξυστού Δυτικού Γυμνασίου προ σεισμού 2017
Κιονοστοιχία Ξυστού Δυτικού Γυμνασίου μετά το σεισμό του 2017

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, «Στην Κω, το Υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί, σήμερα, ένα πρόγραμμα αποκαταστάσεων, προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ, από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, που αφορά στα μνημεία, που επλήγησαν από τον σεισμό του 2017. Με την εκπόνηση του στρατηγικού σχεδίου για την αναμόρφωση και ανάδειξη του δυτικού αρχαιολογικού χώρου της πόλης της Κω, ο οποίος δεν βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση, στοχεύουμε στη δημιουργία ενός χώρου πρότυπου διαχείρισης, συμβάλλοντας, παράλληλα, στην ενσωμάτωση του αρχαιολογικού χώρου στον αστικό ιστό.

Οικία του Σειληνού

Επιθυμούμε έναν οργανωμένο, σύγχρονο αρχαιολογικό χώρο ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πόλης, στον οποίον ο επισκέπτης δεν θα περιορίζεται στη γνωριμία με τις αρχαιότητες, αλλά θα μπορεί να συνδυάζει δράσεις πολιτισμού και αναψυχής.

«Νυμφαίο», (Βεσπασιανές θέρμες)

Η βασική ιδέα της προκαταρκτικής μελέτης σκοπιμότητας είναι η διαμόρφωση ενός πάρκου, όπου ισόρροπα αναδεικνύεται η ομορφιά της θέσης και η σημασία των μνημείων, τα οποία ομαδοποιούνται σε μνημειακές ενότητες. Η μελέτη σκοπιμότητας έχει σκοπό να αντιμετωπίσει οργανωτικά θέματα, όπως η καταγραφή των προβλημάτων που παρουσιάζει τόσο ο ίδιος ο χώρος όσο και η λειτουργική ένταξή του στον πολεοδομικό ιστό, η αρχική προσέγγιση του κόστους έργου, η επίλυση ζητημάτων αρχαιολογικής και τεχνικής φύσης. Για την ανάδειξη και συντήρηση των μνημείων προβλέπεται να εκπονηθούν επιμέρους μελέτες».

Βασιλική Β’ Θερμών

Ο δυτικός αρχαιολογικός χώρος εκτείνεται στα νοτιοδυτικά του λόφου της Ακρόπολης (Σεραγιών) στην συνοικία που ονομαζόταν παλιότερα Γενί Καπί (Νέα Πόρτα). Η ανασκαφική έρευνα του χώρου πραγματοποιήθηκε από την Ιταλική Αρχαιολογική αποστολή. Τα βορειοδυτικά τμήματα του Γυμνασίου εντοπίστηκαν σε σωστικές ανασκαφές κατά τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Τα παλαιότερα αρχαιολογικά κατάλοιπα στον χώρο χρονολογούνται στους ύστερους κλασικούς χρόνους.  Οι γενικές προτάσεις για τη διάταξη του αρχαιολογικού χώρο εστιάζουν στην είσοδο, στην πορεία που θα ακολουθούν οι επισκέπτες και στις υποδομές εξυπηρέτησης.

Άποψη του Cardo

Συγκεκριμένα, η είσοδος προτείνεται να παραμείνει στην ίδια θέση, κοντά στο μνημείο της Casa Romana. Για την κίνηση εντός του αρχαιολογικού χώρου, προτείνεται οι πορείες των επισκεπτών να ακολουθούν το αρχαίο οδικό δίκτυο. Η επίσκεψη θα ξεκινά από το φυλάκιο εισόδου και από εκεί θα συνεχίζεται κατά μήκος του Decumanus maximus και στη συνέχεια του Cardo, μέχρι το Γυμνάσιο. Μια δεύτερη πορεία θα οδηγεί προς την ακρόπολη μέσω αρχαίας οδού που βρίσκεται μεταξύ των οικιών του Σειληνού και της Ευρώπης. Ως προς τις υποδομές εξυπηρέτησης των επισκεπτών, προτείνεται η χωροθέτηση αναψυκτηρίου και χώρων υγιεινής στο βόρειο άκρο του αρχαιολογικού χώρου, στην κατοικία λαϊκής αρχιτεκτονικής που έχει απαλλοτριωθεί και χρήζει αποκατάστασης.

Το master plan ενσωματώνει ειδικές προτάσεις για τα μνημεία στον αρχαιολογικό χώρο με υποέργα που αφορούν:

  1. Στην αποκατάσταση του αρχαίου οδικού δικτύου καθώς είναι καίριας σημασίας για τη γενικότερη εικόνα και λειτουργία του χώρου.
  2. Αποκατάσταση της Οικίας της «Κρίσης του Πάριδος».
  3. Αποκατάσταση της Δωρικής Πώρινης Στοάς.
  4. Συντήρηση και αποκατάσταση της Βασιλικής Α΄, του επισκοπικού μεγάρου και των δυτικών θερμών.
  5. Αναστήλωση της Βασιλικής Β’.
  6. Αναστήλωση του Ξυστού του Δυτικού Γυμνασίου.
  7. Αποκατάσταση των (Νυμφαίου). Βεσπασιανών.
  8. Αποκατάσταση των Οικιών της «Αρπαγής της Ευρώπης» και του «Σειληνού».
  9. Συντήρηση του Συγκροτήματος των οικιών βόρεια του Decumanus.

The post ΥΠΠΟ: Στρατηγικό σχέδιο ανάδειξης για τον δυτικό αρχαιολογικό χώρο της Κω appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/bHudi8o
via IFTTT

Thursday, November 16, 2023

Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας: Συνέδριο με θέμα 20 χρόνια Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας

ΕΝΔΥΜΑ: ΕΡΕΥΝΑ / ΜΟΥΣΕΙΟ / ΘΕΑΤΡΟ

Αντίδωρο στην Ιωάννα Παπαντωνίου

8-10 Δεκεμβρίου 2023

Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138,

Αμφιθέατρο

Η Ιωάννα Παπαντωνίου στο Λαογραφικό Μουσείο της Πιάνας Αρκαδίας συνομιλεί με τις
γυναίκες του χωριού. Πιάνα, 27.7.1977.
Φωτογραφικό Αρχείο Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου

Το 2023 η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας συμπληρώνει είκοσι χρόνια δραστηριότητας στον χώρο της μελέτης του ενδύματος. Για να γιορτάσει τη σημαντική αυτή επέτειο, διοργανώνει το πέμπτο συνέδριο στην ιστορία της με θέμα «ΕΝΔΥΜΑ: Έρευνα – Μουσείο – Θέατρο», και το αφιερώνει στην ιδρύτριά της και πρώτη πρόεδρό της, για 16 συναπτά έτη, Ιωάννα Παπαντωνίου, σκηνογράφο-ενδυματολόγο και πρόεδρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου, ως ελάχιστη οφειλόμενη ανταπόδοση για την ακάματη εργασία της και τη συνεισφορά της στην έρευνα, μελέτη και ανάδειξη του ενδύματος ως στοιχείο πολιτισμού σε ιστορικό και παρόντα χρόνο.

Οι θεματικές του συνεδρίου θα καλύπτουν τους 3 βασικούς άξονες της πολυσχιδούς δραστηριότητας της Ιωάννας Παπαντωνίου: τη μελέτη του ενδύματος, τη συλλογή, έκθεση και ερμηνεία του εντός του μουσείου και τη σκηνογραφία-ενδυματολογία στις παραστατικές και οπτικοακουστικές τέχνες.       

Προθήκη αφιερωμένη στη ραπτική από έκθεση του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου
«Παραγωγή, επεξεργασία και εφαρμογή των φυσικών υφαντικών υλών στην Ελλάδα»
που τιμήθηκε με το European Museum of the Year main Award (EMYA), 1981.
Φωτογραφικό Αρχείο Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενεργοποίηση μιας συστηματικότερης συνομιλίας ανάμεσα σε επιστήμες που εξετάζουν το ένδυμα, αποκαλύπτοντας τις προοπτικές που αυτό ανοίγει ως αντικείμενο μελέτης, ως μουσειακό αντικείμενο και έκθεμα, και ως αποτέλεσμα δημιουργικής ερμηνείας και έκφρασης στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Στις εργασίες του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 8-10 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, θα συμμετάσχουν 44 ομιλητές από πανεπιστημιακά ιδρύματα, μουσειακούς οργανισμούς και τον χώρο των παραστατικών και οπτικοακουστικών τεχνών.

Κόστος εγγραφής στο συνέδριο:

Το κόστος εγγραφής στο συνέδριο είναι 40€ για τις 3 ημέρες και 15€ για ημερήσια συμμετοχή.

Για τους φοιτητές και τα ΑΜΕΑ το κόστος είναι 20 για τις 3 ημέρες και 7€ για ημερήσια συμμετοχή.

Ζωγραφική μακέτα κοστουμιών της Ιωάννας Παπαντωνίου για την παράσταση “Ιωάννης
Καποδίστριας” (Εθνικό Θέατρο, 1976) Συλλογή: Μουσείο Καζαντζάκη, Μυρτιά Ηρακλείου

Οι διοργανωτές ενθαρρύνουν τους ενδιαφερόμενους για την έγκαιρη εγγραφή τους στο συνέδριο, κατά προτίμηση έως τις 27 Νοεμβρίου 2023.

 

Στο κόστος εγγραφής περιλαμβάνονται: η είσοδος στις συνεδρίες, το έντυπο υλικό του συνεδρίου, καφέ ή τσάι, ελαφρύ γεύμα ανά ημέρα καθώς και η εναρκτήρια δεξίωση.

  

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.20yearscostume.gr, και να επικοινωνήσετε στο email: conference@costume.gr (με την επισήμανση στον τίτλο του μηνύματος «20 χρόνια ΕΕΕ»)

Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας

Η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας ιδρύθηκε το 2003 με πρωτοβουλία της Ιωάννας  Παπαντωνίου, με στόχο να συγκεντρώσει τους ασχολούμενους με το ένδυμα στην Ελλάδα. Πολλά  και ποικίλα είναι τα ενδιαφέροντά της: ελληνικές τοπικές φορεσιές, ιστορικό ένδυμα, θεατρικό  κοστούμι, ύφασμα και τεχνικές κατασκευής και διακόσμησης, μόδα και σύγχρονη δημιουργία. Σκοπός  της Εταιρείας είναι η έρευνα και η συγκέντρωση στοιχείων για τα θέματα που την ενδιαφέρουν,  η επεξεργασία και η μελέτη τους, καθώς και η δημοσιοποίηση των πορισμάτων της έρευνας με  διαλέξεις, συνέδρια και σχετικές εκδόσεις.

Στα 20 χρόνια παρουσίας της η ΕΕΕ έχει διοργανώσει 5 ενδυματολογικά συνέδρια: «Πτυχώσεις  – Πολλαπλές ερμηνείες» (2004), «”Ενδύεσθαι”. Ιστορικές, κοινωνιολογικές και μεθοδολογικές  προσεγγίσεις» (2010), «Dress & Politics» (2014) και «Ελληνικές “εθνικές” ενδυμασίες. Από τη  δημιουργία στη διάδοση και από τη χρήση στην ερμηνεία» (2021). Τα πρακτικά των συνεδρίων  δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό του ΙΒΠ: Ενδυματολογικά, στο οποίο θα  εκδοθούν και τα πρακτικά του παρόντος συνεδρίου.

Άλλη δραστηριότητα της ΕΕΕ είναι η Ημερίδα Ενδυμασιολογίας, η οποία, τα τελευταία χρόνια,  αποτελεί ετήσιο θεσμό. Δέκα ημερίδες έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα και τα πρακτικά  τους αναρτώνται σταδιακά στην ιστοσελίδα της Εταιρείας: www.costume.gr

Τέλος, από το 2017 η ΕΕΕ διοργανώνει σειρές σεμιναρίων και διαλέξεων με ενδυματολογικό  πάντα περιεχόμενο, είτε στο «Πολιτιστικό Χώρο Κανάρη 4» του ΙΒΠ, στον οποίο φιλοξενείται, είτε  διαδικτυακά. 

The post Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας: Συνέδριο με θέμα 20 χρόνια Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/rST3m24
via IFTTT

Tuesday, November 14, 2023

Έναρξη του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου των 5 χιλιομέτρων από την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη και τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, έδωσαν από κοινού ως αφέτες την έναρξη του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου των 5 χιλιομέτρων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μύρωνα Φλουρή.

Η Υφυπουργός δήλωσε: “Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, τη λαμπρή ιστορία με τη σύγχρονη Ελλάδα η οποία αναλαμβάνει και υλοποιεί με επιτυχία μεγάλες διοργανώσεις.

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ διαχρονικά στηρίζουν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ως Υφυπουργός αρμόδια για τον αθλητικό τουρισμό χαίρομαι ιδιαίτερα που στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 60.000 δρομείς από 140 χώρες καθιστώντας τον παράλληλα πέρα από το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός της χώρας και κορυφαίο τουριστικό.  

Συγχαίρω τον ΣΕΓΑΣ για την υποδειγματική διοργάνωση και για τη συνολική προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό”.

The post Έναρξη του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου των 5 χιλιομέτρων από την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη και τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/aZIEmpS
via IFTTT