Saturday, September 30, 2023

ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ROMFEA.GR ΑΙΜΙΛΙΟ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη υποδέχθηκε, στο Υπουργείο Τουρισμού, τον ιδιοκτήτη και διευθυντή της Romfea.gr @romfea.gr Αιμίλιο Πολυγένη και συζήτησαν για την ανάπτυξη του θρησκευτικού/προκυνηματικού τουρισμού –που αποτελεί μία από τις σημαντικές Ειδικές Μορφές Τουρισμού.

Γνωρίζοντας άριστα το ειδησεογραφικό πεδίο στην Ελλάδα και έχοντας αφοσιωθεί στο εξειδικευμένο πεδίο του, ο Αιμίλιος Πολυγένης δήλωσε την απόλυτη στήριξή του στον σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού, ιδιαίτερα ενόψει της εκ νέου σύστασης της Κοινής συντονιστικής επιτροπής προσκυνηματικού τουρισμού.

Συμφώνησαν για την πλήρη κάλυψη των δράσεων σε όλο το εύρος, καθώς και για τη διάχυση της ενημέρωσης εντός Ελλάδας από το Romfea.gr και εκτός Ελλάδας με συνεργαζόμενα Μέσα.

The post ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ROMFEA.GR ΑΙΜΙΛΙΟ ΠΟΛΥΓΕΝΗ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/xWHkz6T
via IFTTT

ΕΟΤ: Επιδιώκουμε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στην αειφορία

Ομιλίες της Προέδρου ΕΟΤ, Ά. Γκερέκου, και του Γ.Γ. ΕΟΤ, Δ. Φραγκάκη, στο συνέδριο της ECTAA

Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου μοντέλου τουρισμού που θα βασίζεται στις αρχές της αειφορίας, τόνισαν η Πρόεδρος, Άντζελα Γκερέκου, και Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας χθες σε ειδική σύσκεψη στο πλαίσιο του εξαμηνιαίου συνεδρίου της ECTAA (European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations), που διεξάγεται στην Αθήνα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ECTAA, της FedHATTA (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού) και του ΗATTA (Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και ταξιδιωτικών Γραφείων), σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και με αντικείμενο τις βιώσιμες πρακτικές που πρέπει να υιοθετηθούν στον τομέα του τουρισμού, υπό το πρίσμα της κλιματικής κρίσης που πλήττει και την Ελλάδα.

ΕΟΤ: Επιδιώκουμε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στην αειφορία

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Ά Γκερέκου, υπενθύμισε τις δράσεις που έχουν αναληφθεί στην Ελλάδα προς την κατεύθυνση της αειφορίας και της βιωσιμότητας, κάνοντας αναφορά στα ειδικά προγράμματα που εξελίσσονται στην Τήλο, την Αστυπάλαια, την Ρόδο, καθώς και στις 250 παραλίες σε όλη τη χώρα που είναι πλήρως προσβάσιμες.

«Ένας βιώσιμος προορισμός πρέπει πρώτα από όλα να είναι ένας ηθικός προορισμός. Ο σύγχρονος ταξιδιώτης εκτιμά προορισμούς με ηθικές αξίες, όπως η ανοχή στη διαφορετικότητα και η ένταξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ιδιαίτερα των ατόμων με ειδικές ανάγκες» τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΕΟΤ.

Παράλληλα, επικαλούμενη πορίσματα πρόσφατων ερευνών, τόνισε ότι μέχρι το 2030 προβλέπεται ετήσια αύξηση 11% για τον τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα, τη στιγμή που αναδύεται η νέα τάση της οικολογικής πολυτέλειας. «Η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε αυτή την τάση, με αυξανόμενο αριθμό οικολογικών πολυτελών ξενοδοχείων και θέρετρων, που προσφέρουν πραγματικά βιώσιμες εμπειρίες» σημείωσε.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι οι φορείς του ελληνικού και του ευρωπαϊκού τουρισμού θα δημιουργήσουν ένα τουριστικό μοντέλο βασισμένο στην ποιότητα, τη βιωσιμότητα και τον σεβασμό στο περιβάλλον και την κουλτούρα των τοπικών κοινωνιών, που θα προσφέρει οφέλη σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα μετατρέπει το ταξίδι των επισκεπτών σε μια ουσιαστική και αξέχαστη εμπειρία.

Δ. Φραγκάκης: «Η ECTAA στρατηγικός συνεργάτης του ελληνικού τουρισμού»

Ομιλία του Γ.Γ. ΕΟΤ, Δ. Φραγκάκη

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, επισήμανε πως το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ επικεντρώνονται στην προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου και της διάχυσης των τουριστικών ροών στον χώρο και τον χρόνο, προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού.

Ακόμα, αναφέρθηκε στη στρατηγική εξωστρέφειας που ακολουθεί ο ελληνικός τουρισμός, ιδιαίτερα κατά την τελευταία τετραετία σε συνεργασία με την ECTAA, αποκομίζοντας οφέλη σε κάθε πλευρά του τουριστικού προϊόντος.

«Η ECTAA αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Έχουμε μια μακρόχρονη σταθερή συνεργασία και χαίρομαι που για μια ακόμα φορά η ετήσια συνεδρίασή της γίνεται στην Αθήνα. Πιστεύω στην δύναμη των τουριστικών πρακτορείων και των έμπειρων ανθρώπων τους, οι οποίοι χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Για εμάς είναι πολύτιμοι συνεργάτες και θα συνεχίσουμε την κοινή μας προσπάθεια και το επόμενο διάστημα. Μάλιστα συζητάμε την πραγματοποίηση στην Ελλάδα του πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου τουριστικών πρακτόρων για το 2024! Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία προώθησης της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και προβλέπουμε σε αυτή τη συνεργασία» τόνισε.

The post ΕΟΤ: Επιδιώκουμε ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο με έμφαση στην αειφορία appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/SOgtjuy
via IFTTT

SKY express: Πτήσεις εξωτερικού από €33* με ΔΩΡΕΑΝ χειραποσκευή και προσωπικό αντικείμενο

Φθινόπωρο & Χειμώνας στους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

 Η SKY express, η μεγάλη ελληνική αεροπορική εταιρεία, δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες της να επωφεληθούν από μία νέα προσφορά και να ταξιδέψουν στους πιο ξεχωριστούς προορισμούς της στο εξωτερικό.

Με την προσφορά αυτή οι επιβάτες της SKY express θα απολαύσουν τις πρώτες διακοπές του 2024 και να ζήσουν τη μαγεία που δημιουργούν οι φθινοπωρινές και χειμερινές αποδράσεις στις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις.

H προσφορά ισχύει για κρατήσεις που πραγματοποιούνται έως και 08/10/2023 και αφορά στην ταξιδιωτική περίοδο για πτήσεις από 20/10/2023 έως 31/3/2024.

Όλα τα απαραίτητα βήματα της διαδικασίας μαζί με τους όρους και τις προϋποθέσεις περιγράφονται αναλυτικά στο https://www.skyexpress.gr/el/flights-from-33-eu-to-international-destinations-sept2023

The post SKY express: Πτήσεις εξωτερικού από €33* με ΔΩΡΕΑΝ χειραποσκευή και προσωπικό αντικείμενο appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/dBJRF7Y
via IFTTT

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023: Τουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή του τουρισμού στην παγκόσμια οικονομία και ειδικά στο ΑΕΠ της χώρας μας, με τις φετινές αφίξεις να ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Όμως, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που απειλεί τον πλανήτη μας επηρεάζουν τον τουρισμό και αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την περαιτέρω ανάπτυξη του.

Γι’ αυτό επιβάλλεται να υπάρξει ένα μακροχρόνιο σχέδιο που θα προάγει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την «πράσινη» αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και κατ΄ επέκταση τη βιωσιμότητα των τουριστικών προορισμών.

Υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις που θα στοχεύσουν στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων, στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη σωστή και υπεύθυνη διαχείριση του ύδατος και των απορριμμάτων, καθώς και στην υλοποίηση έργων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και διατηρούν τα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου.

Για τη διαφύλαξη και την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας μέσω των «πράσινων» επενδύσεων απαιτείται μια συλλογική προσπάθεια. Είναι απαραίτητη τόσο η συμβολή της Πολιτείας όσο και των επιχειρηματιών του τουρισμού.

The post Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023: Τουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/XDqPrBu
via IFTTT

Έσβησε Νίκος  Σκουλάς

Με   θλίψη   και  συγκίνηση     το   προσωπικό   του  Ελληνικού  Οργανισμού  Τουρισμού  πληροφορήθηκε  την  απώλεια   του   Νίκου  Σκουλά   δύο  φορές  Γενικό  Γραμματέα   του  Οργανισμού   καθώς   και  Υπουργό  Τουρισμού.

Οι   θητείες  του   κάλυψαν   μια  πολύ   δημιουργική  περίοδο ,  μια  περίοδο   με  ένα  πολύ  σημαντικό  έργο  για  τον  Τουρισμό.

Ο     Ε.Ο.Τ   είναι   η  ιστορία  του   και  ο   Νίκος    Σκουλάς   υπήρξε  ένα   σημαντικό  πρόσωπο   στην   ιστορία   αυτή,  ένα πρόσωπο   που  στο  πέρασμά  του  τον   ανέδειξε   και  συνέβαλε   στην  τόσο  μεγάλη  και  πολύτιμη  κληρονομιά του.

Σε   όλες   τις  ομιλίες  του   και  συναντήσεις   πάντα  μιλούσε  με  αγάπη και  θέρμη    για  τον  Ε.Ο.Τ   και   το    προσωπικό  του.

Σήμερα όλοι  μας στον  Ελληνικό  Οργανισμό  Τουρισμού   σκύβουμε   το  κεφάλι   και  αποχαιρετούμε   με  σεβασμό   τον  Νίκο   Σκουλά.

The post Έσβησε Νίκος  Σκουλάς appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/EBCXcAd
via IFTTT

Wednesday, September 27, 2023

Ι.Ω. ΕΛΚΕΘΕ – ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ DANIEL ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Την εξέλιξη της κακοκαιρίας “Daniel” μέσω του Συστήματος ΠΟΣΕΙΔΩΝ παρακολούθησε το κοινό που παραβρέθηκε στο περίπτερο του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!                  

Το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας συμμετείχε στις δράσεις επικοινωνίας στο περίπτερο του ΕΛΚΕΘΕ στην 87η ΔΕΘ παρουσιάζοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Συστήματος ΠΟΣΕΙΔΩΝ που αποτελεί την κύρια εθνική υποδομή εποπτείας των Ελληνικών θαλασσών. Μέσω της ιστοσελίδας του συστήματος https://poseidon.hcmr.gr οι επισκέπτες παρακολουθήσαν σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου “Daniel” και κατάφεραν να αντιληφθούν τα χαρακτηριστικά και την έντασή του.

Επίσης, με διαδραστικό τρόπο παρουσιάστηκαν δύο πολύ επιτυχημένα παραδείγματα μετατροπής ερευνητικών αποτελεσμάτων σε επιχειρησιακά εργαλεία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου:

α) η διαδικτυακή εφαρμογή πιθανολογικής πρόγνωσης θέσης ναυαγού ή/και ακυβέρνητου πλεούμενου που στηρίζει την Έρευνα και Διάσωση στην θάλασσα

β) η διαδικτυακή εφαρμογή πρόγνωσης διασποράς πετρελαιοκηλίδας.

Και οι δύο αυτές υπηρεσίες ήδη παρέχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας από το Σύστημα ΠΟΣΕΙΔΩΝ.

Τις δράσεις του Ι.Ω. – ΕΛΚΕΘΕ και τις δυνατότητες του Συστήματος ΠΟΣΕΙΔΩΝ παρακολούθησαν από πλευράς πολιτικής ηγεσίας: ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία κ. Μάξιμος Σενετάκης και ο υφυπουργός εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Τέλος, το περίπτερο του ΕΛΚΕΘΕ επισκέφθηκαν αντιπροσωπεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας με επικεφαλή τον γενικό γραμματέα καθηγητή Αθανάσιο Κυριαζή καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ Δρ. Αντώνης Μαγουλάς.

 

The post Ι.Ω. ΕΛΚΕΘΕ – ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ DANIEL ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/dHI0QUZ
via IFTTT

Tuesday, September 26, 2023

Εισήγηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και των Κανόνων Χρηματοδότησης αυτού».

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη εισηγήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και των Κανόνων Χρηματοδότησης αυτού».

Τα βασικά σημεία των τροποποιήσεων αφορούν:

  • στον προσδιορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ως διεθνούς οργανισμού διακυβερνητικού χαρακτήρα, σε ειδικευμένο οργανισμό για τον τουρισμό των Ηνωμένων Εθνών.
  • την έγκριση της τελευταίας παραγράφου των Κανόνων Χρηματοδότησης σχετικά με την αποτίμηση των συνεισφορών των Συνεργαζόμενων Μελών, βάσει των περιορισμένων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν στο πλαίσιο του Οργανισμού.
  • τον προσδιορισμό της διαδικασίας ορισμού του Γενικού Γραμματέα, της διάρκειας της θητείας του και της δυνατότητα άπαξ ανανέωσής της.
  • την υιοθέτηση εισαγωγής και της κινεζικής γλώσσας ως μία από τις επίσημες γλώσσες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Με τη συγκεκριμένη κύρωση, εφαρμόζεται η τάση της διεθνούς πρακτικής για την ενσωμάτωση διεθνών συμβάσεων στο εθνικό δίκαιο.

Η επικαιροποίηση του πλαισίου που έχει κυρωθεί από τη χώρα μας το 1972 συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη συμμετοχή στις διαδικασίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας μας και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των στόχων μας στον τομέα του τουρισμού.

 

The post Εισήγηση της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Κύρωση τροποποιήσεων του Καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και των Κανόνων Χρηματοδότησης αυτού». appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/cfigNkF
via IFTTT

Το #myEleusis αναδείχθηκε νικητής του χρυσού βραβείου στην κατηγορία «Τουρισμός/Πολιτισμός» των ΔΕΗ BITE Awards!

Η τελετή απονομής του σημαντικότερου θεσμού επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και σε αυτή παρευρέθηκαν οι εκπρόσωποι των ομάδων της Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Ephorate of Antiquities of West Attica, του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» (Athena Research Center), της εταιρείας πολιτιστικής παραγωγής και διαχείρισης MENTOR και της εταιρείας τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής CITE – φορείς υλοποίησης του ερευνητικού έργου myEleusis.
 
Με τη βράβευση αυτή, επιβεβαιώνεται και αναδεικνύεται η υψηλή ποιότητα συνεργασίας που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης του ερευνητικού έργου myEleusis, το οποίο εισήγαγε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας σύγχρονες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, σοβαρών παιγνίων, ψηφιακής εξιστόρησης, διαχείρισης και προβολής ψηφιακού υλικού, διαδραστικού ψηφιακού χάρτη, καθώς και υψηλής ποιότητας ψηφιακού περιεχομένου.
 

The post Το #myEleusis αναδείχθηκε νικητής του χρυσού βραβείου στην κατηγορία «Τουρισμός/Πολιτισμός» των ΔΕΗ BITE Awards! appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/b50gQOZ
via IFTTT

Νίκος Χαρδαλιάς από το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι: Να κάνουμε «φρούρια» τις κρίσιμες υποδομές μας

«Είναι ευθύνη μας οι κρίσιμες υποδομές μας να γίνουν “φρούρια” για να προστατευτούν οι ίδιες, αλλά και να μπορούν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες, ακόμη και στη διάρκεια των πιο ακραίων καιρικών φαινομένων», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι. Και πρόσθεσε: «Θεωρώ υψίστης σημασίας τα έργα πρόληψης για να μη ζήσουμε ξανά καταστάσεις, όπως με τις φωτιές του 2021. Είναι πρόβλημα οι διοικήσεις κρίσιμων υποδομών να έχουν ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν εντός των τειχών τους, ενώ για τον εξωτερικό τους χώρο την ευθύνη μπορεί να την έχει είτε ο Δήμος, είτε η Περιφέρεια. Το μοντέλο αυτό δεν λειτουργεί σε φωτιές και πλημμυρικά φαινόμενα, κάτι που έχει ως συνέπεια την αναποτελεσματικότητα, ενώ οι ευθύνες γίνονται “μπαλάκι”. Έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα στην Πολιτική Προστασία, αλλά η κλιματική κρίση τρέχει γρηγορότερα και πρέπει να βιαστούμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε εθελοντικές Μονάδες Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης στην Ροδόπολη. Υπογράμμισε ότι «ο εθελοντισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες αξιακές αρχές» και σημείωσε «πως χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο αντιπυρικής θωράκισης με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, για να αποφεύγεται η αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων και να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στον Ανατολική Αττική επισκέφθηκε την Μονάδα Φροντίδας ΑμεΑ «ΠΕΓΚΑΠ» στην Άνοιξη. «Το στοίχημα της καθημερινότητας», τόνισε, «δεν αφήνει κανέναν πίσω και όραμα μου είναι όλοι οι κάτοικοι της Αττικής, να έχουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες που οφείλει η Πολιτεία να προσφέρει. Πρέπει να τελειώσουμε με τη μάχη του αυτονόητου», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στον Άγιο Στέφανο όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με αυτοδιοικητικά στελέχη και  πολίτες. 

The post Νίκος Χαρδαλιάς από το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι: Να κάνουμε «φρούρια» τις κρίσιμες υποδομές μας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/9lkCAMO
via IFTTT

Μαρινάκος: έχουμε ουσιαστικούς λόγους να στηρίξουμε τον αγροτουρισμό, την αγροδιατροφή, την δημόσια υγεία και τον τροφοπολιτισμό.

Στο 29ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης  Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) που πραγματοποιήθηκε 15-17 Σεπτεμβρίου 2023 στην Σίφνο, συμμετείχε ως ομιλητής ο Αρκάς Καθηγητής Κων/νος Μαρινάκος εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με θέμα εισήγησης ΄΄τον αγροτουρισμό ως αειφόρο εναλλακτική προοπτική ανάπτυξης των προορισμών΄΄

Ο ίδιος σε δηλώσεις του επεσήμανε: « το 29ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης  Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.)  αποτέλεσε μια εξαιρετική διοργάνωση, με δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Π.Α.Δ.Α.). Στηρίζουμε αγροδιατροφή, δημόσια υγεία, αγροτουρισμό και τροφοπολιτισμό. Ενεργοποιούμε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  και της Δημοτικής Αρχής της Σίφνου. Προτεραιότητα η Θερμοκοιτίδα Αγροδιατροφής για τη στήριξη της νεανικής Επιχειρηματικότητας στο Δήμο Σίφνου. Λόγω των νέων τάσεων που έχουν διαμορφωθεί μετά την πανδημία, των φαινομένων υπερκορεσμού σε αρκετούς προορισμούς και  του στρεσογόνου σύγχρονου τρόπου ζωής, το  καταναλωτικό κοινό αντιλαμβάνεται πλέον την αξία της φύσης, του παραδοσιακού τρόπου ζωής των κατοίκων των χωριών, της συμμετοχής σε αγροτικές δραστηριότητες και της  αυθεντικής κουζίνας. Υπό αυτούς τους όρους οι αγροτουριστικές και οικοτουριστικες μονάδες αποτελούν μια σαφώς κατάλληλη εναλλακτική λύση και για την Πελοπόννησο στην οποία η αγροδιατροφή και ο τουρισμός ήπιας ανάπτυξης συνυπάρχουν αρμονικά.

Οι παγκοσμίως ανταγωνιστικές αγορές, καθώς και η αυξανομένη γεωργική́ αποτελεσματικότητα, η ανάπτυξη των μέθοδών καταπάτησης και οι εποχιακές ξηρασίες, έχουν οδηγήσει τους αγρότες στην εκπόνηση νέων μεθόδων ανεύρεσης οικονομικών πόρων για τη συντήρηση των εργασιών τους. Οι κυβερνήσεις βλέπουν το αγροτουρισμό ως μια οικονομική́ φλέβα για τις αγροτικές κοινωνίες. Η βιομηχανία του τουρισμού́ το βλέπει ως ένα τρόπο για να απομακρύνει τους επισκέπτες από τις μεγάλές πόλεις. Παράλληλα όμως οι αγροτικές επεκτάσεις μπορούν να επιτρέψουν στους αγρότες να παραμείνουν στον τόπο τους και να διατηρήσουν τον τρόπο ζωής τους. Κατ’ επέκταση νέες αγροψυχαγωγικές προσφορές μπορούν να εισαχθούν από́ επιχειρηματίες αγρότες με σκοπό́ την ανάκαμψη των εισοδήματών τους. Παρόλα αυτά́ η ανάπτυξη και προώθηση του αγροτουρισμού δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται μόνο στα οικονομικά́ μεγέθη. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να ισορροπήσουν την ικανοποίηση των πελατών τους με την ευμάρεια και τον τρόπο ζωής της κοινότητάς τους, καθώς η βιωσιμότητα του τουρισμού́ επιβάλει τη διαχείριση περιβαλλοντικών και κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων».

The post Μαρινάκος: έχουμε ουσιαστικούς λόγους να στηρίξουμε τον αγροτουρισμό, την αγροδιατροφή, την δημόσια υγεία και τον τροφοπολιτισμό. appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/pEzTXln
via IFTTT

Monday, September 25, 2023

Olympia Forum IV – Έλενα Κουντουρά: «Ολοκληρωμένο σχέδιο για ανάπτυξη του τουρισμού για όλες τις περιφέρειες»

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά: Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, πρώην Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα – Έλενα Κουντουρά, Ευρωβουλευτής και Μιχάλης Κατρίνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ || ΑΠΕ-ΜΠΕ/ OLYMPIA FORUM/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Ο ρόλος των πόλεων και των περιφερειών της ΕΕ για τις γεωπολιτικές προκλήσεις της χώρας ήταν το θέμα που ανέλυσαν κατά την διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας του Olympia Forum IV το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, η Ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Στην συζήτηση που συντόνισε ο πρώην Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, η Έλενα Κουντουρά  ανέφερε ότι οι πόλεις και οι περιφέρειες έχουν ένα κρίσιμο ρόλο στο πώς αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία κρίσιμα θέματα αλλά και θωρακίζεται για το αύριο. «Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι η ανθεκτικότητα και η βιωσιμότητα είναι μονόδρομος και πρέπει να σχεδιάσουμε όλες αυτές τις κρίσιμες παραμέτρους προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για σταθερότητα και ευημερία στο μέλλον. Όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού κάθε πόλη έχει τη δυνατότητα να σχεδιάσει το μέλλον της για τις επόμενες δεκαετίες για να έχει ισχυρή απασχόληση και να ισχυροποιήσει τη θέση της στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χάρτη», τόνισε στη συνέχεια.

Η κα Κουντουρά πρόσθεσε ότι ο τουρισμός προσφέρει το 20% του ΑΕΠ και για αυτό θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία και ιδιαίτερα στην Ελλάδα που με σκληρή δουλειά και σχέδιο καταστήσαμε έναν από τους πιο δυναμικούς προορισμούς πριν από την περίοδο του κορονοιου.

«Ενισχύσαμε τη θέση της στον τουριστικό χάρτη και έτσι την επόμενη μέρα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Έχοντας την τιμή να είμαι υπουργός τουρισμού βάλαμε τις βάσεις για μία βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη τουρισμού 365 μέρες το χρόνο. Θεσμοθετήσαμε τον βιώσιμο τουρισμό, και φυσικά θεσμοθετήσαμε όλες τις μορφές τουρισμού κάτι για το οποίο είμαστε πρωτοπόροι. Αντιμετωπίσαμε σοβαρές κρίσεις αλλά καταφέραμε η Ελλάδα να είναι ένα παγκόσμιο brand παγκοσμίως φέρνοντας συνολικά εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας ενώ τα έσοδα ξεπέρασαν τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα τα έχει ανάγκη η χώρα. Ο τουρισμός είναι πολλαπλασιαστής της ανάπτυξης και παρασύρει όλους τους άλλους τομείς, όπως τον πρωτογενή τομέα τον κατασκευαστικό κλάδο, την ενέργεια, τον πολιτισμό και είχε μεγάλη συνεισφορά στην οικονομία εκείνα τα δύσκολα χρόνια» τόνισε η Ευρωβουλευτής.

Ακολούθως η Έλενα Κουντούρα αναφέρθηκε λεπτομερώς στα όσα έγιναν στο υπουργείο κατά τη διάρκεια της παρουσίας της τόσο στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος αλλά και του συναλλάγματος το οποίο μπήκε στη χώρα μας σε κρίσιμες πραγματικά περιόδους. Ιδιαίτερη βάση έδωσε στις νέες μορφές τουρισμού που αναπτύχθηκαν μέσα από διεθνείς συμφωνίες, που άνοιξαν πολλές νέες αγορες.  Χαρακτηριστικά τόνισε ότι το Κατάκολο αναβαθμίστηκε πολύ από τις συμφωνίες οι οποίες υπογράφτηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ακόμα τόνισε ότι μέσω του τουρισμού στηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας που είναι η ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικότητας βοηθώντας να ανταπεξέλθουν σε όλες τις δυσκολίες που έχουν προκύψει μετά από την πανδημία.

Η Έλενα Κουντουρά ανέφερε ότι έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για ανάπτυξη του τουρισμού για όλες τις περιφέρειες και για ισότιμες ευκαιρίες στην ανάπτυξη. Με παρέμβαση της στο Ευρωπαϊκό επίπεδο, μία από τις αρχικές προτάσεις που υιοθετήθηκε είναι για έναν Ευρωπαϊκό μηχανισμό διαχείρισης κρίσεων στον τουρισμό, αφού καμία χώρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί μόνη της όταν υπάρχουν τόσο ισχυρές κρίσεις που όπως είπε “έζησα κατά την περίοδο που ήμουν στο υπουργείο”.

Μάλιστα – όπως σημείωσε – έχει ξεκινήσει να καταρτίζεται η ατζέντα για το βιώσιμο τουρισμό όπου μπορούν όλες οι περιφέρειες να συμπεριλάβουν στα σχέδιά τους. Και τόνισε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ανάπτυξη όχι μόνο του τουρισμού αλλά γενικότερα και τομέων όλης της χώρας. Φυσικά δεν έλειψε και η αναφορά της στο ότι πρέπει να υπάρχουν προγράμματα για την κατάρτιση πάνω στον τουρισμό ενώ τέλος στάθηκε και στις υποδομές που πρέπει να υπάρχουν για να προβάλλει μία περιοχή το καλύτερο σε αυτόν που την επισκέπτεται.

Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα τόνισε χαρακτηριστικά και πρέπει να πληρούμε όλους τους όρους της βιωσιμότητας για να τα καταφέρουμε. Επίσης τόνισε ότι μπορεί να δημιουργηθούν σε Αρχαία Ολυμπία και Ήλιδα ειδικά θεματικά πάρκα τα οποία θα έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα αλλά και θα προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες και από το εξωτερικό και από την Ελλάδα.

Μ. Κατρίνης: «Ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και όλο τον κόσμο»

Από την πλευρά του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης στάθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν τονίζοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μία κομβική περιοχή παγκόσμιου ενδιαφέροντος και ότι γίνεται σε αυτή την περιοχή δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και όλο τον κόσμο. Τόνισε όμως ότι υπάρχει ευθύνη από τον πολιτικό κόσμο προκειμένου σαν χώρα να είμαστε απόλυτα συνεπείς σε όλες αυτές τις συμμαχίες που έχουμε, αλλά δεν πρέπει αυτες να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των άλλων χωρών όπως του ΝΑΤΟ και δεν θα πρέπει να υπάρχουν ετεροβαρή στοιχεία. 

Για τον ελληνοτουρκικό διάλογο ανέφερε ότι γνωρίζουμε λίγα πράγματα, που δεν είναι ανεξάρτητα από όλα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε ότι πρέπει τα κανάλια της διπλωματίας να είναι πάντα ανοιχτά αλλά θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, ιδιως όταν το ένα μέρος αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Χαρακτηρίστε την στάση της Ελλάδος στο ουκρανικό ζήτημα σωστή αφού δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, όμως στάθηκε στο γεγονός ότι η Τουρκία δεν συμμετείχε σε αυτές τις κυρώσεις.

Ο κ. Κατρίνης τόνισε ακόμη ότι η χώρα μας έχει δικαίωμα να έχει δυνάμεις στα ελληνικά νησιά και δεν υπάρχει θέμα αποστρατιωτικοποίησης.  «Δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση η οποία θα δεχτεί να συζητήσει θέματα τα οποία βασίζονται σε ανιστόρητες θεωρίες κάτι φυσικά που ζητάει επιτάσεως η Τουρκία.», πρόσθεσε.

Για την ΑΟΖ είπε ότι η διαφορά αυτή θα πρέπει να επιλυθεί βάσει των διεθνών κανόνων που όμως η Τουρκία δεν αναγνωρίζει και δεν εφαρμόζει. «Όμως δεν πρέπει να έχουμε πολλές ελπίδες ότι μπορεί να συμβεί αυτό εύκολα αφού στη γείτονα χώρα έχουν καλλιεργηθεί προσδοκίες για ένα ευρύ φάσμα συζητήσεων πάνω σε δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα, προσδοκίες οι οποίες θα είναι πάρα πολύ επικίνδυνες αν υιοθετηθούν», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο κ. Κατρίνης στάθηκε παράλληλα και σε κάποιους Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι δεν είναι υπέρ της ευρωπαϊκής συμφωνίας και ακολουθούν δικές τους πολιτικές που φυσικά δεν είναι προς όφελος όλης της Ευρώπης. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις στην Τουρκία προκειμένου αυτή να μην συμπεριφέρεται σαν ταραξίας στον Ευρωπαϊκό χώρο.

The post Olympia Forum IV – Έλενα Κουντουρά: «Ολοκληρωμένο σχέδιο για ανάπτυξη του τουρισμού για όλες τις περιφέρειες» appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3hIJrwc
via IFTTT

Sunday, September 24, 2023

Η Marketing Greece και τα Ikos Resorts αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας και δημιουργούν ένα νέο ελκυστικό αφήγημα

Η Marketing Greece και τα Ikos Resorts ένωσαν τις δυνάμεις τους, για μια ακόμα φορά, και παρουσίασαν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 σειρά δράσεων για την Κέρκυρα, θέτοντας την πολιτιστική ταυτότητα του προορισμού στο επίκεντρο.

Με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής βιώσιμης ανάπτυξης της Κέρκυρας, οι νέες δράσεις εμβαθύνουν στην ταξιδιωτική εμπειρία του προορισμού και αξιοποιώντας τις σύγχρονες τάσεις και την τεχνολογία, δημιουργείται ένα σύγχρονο και πρωτότυπο audio content, το οποίο και παραχωρείται ελεύθερο προς χρήση σε όλη την τουριστική κοινότητα της Κέρκυρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας, ο Νίκος Διαμαντόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece παρουσίασε το ηχητικό περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί.

Τρία (3) Travel Podcasts και ένα (1) Self Guided Walking Tour αναλαμβάνουν να ξεναγήσουν τον επισκέπτη μέσα από ιστορίες στον πολιτισμό και την παράδοση του νησιού, προσφέροντας του έναν ακόμα τρόπο να γνωρίσει σε βάθος τον προορισμό:

Corfu Travel Podcasts, διαθέσιμα σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά

Να σημειωθεί ότι η μουσική επένδυση των δυο ανωτέρω podcasts είναι σύνθεση του μαέστρου Σπύρου Προσωπάρη και η εκτέλεση από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας.

Το Self Guided Walking Tour, όπου μέσα από 27 σημεία ενδιαφέροντος ο επισκέπτης ανακαλύπτει περπατώντας την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας και έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τα landmarks του προορισμού ακούγοντας την ιστορία πίσω από το αξιοθέατο, με λιγότερο δημοφιλή αξιοθέατα που αποτελούν σπουδαίο πολιτιστικό απόθεμα του τόπου, με τοπικά μαγαζιά που…ανοίγουν την όρεξη, με τοπικές παραδόσεις και έθιμα του προορισμού και με την ιστορία σημαντικών προσωπικοτήτων που συνδέονται με τον προορισμό. Το Self Guided Walking Tour είναι διαθέσιμο σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και φιλοξενείται στην πλατφόρμα της Clio Muse Tours.

Η Ιωάννα Δρέττα, Πρόεδρος της Marketing Greece δήλωσε σχετικά «Ο τουρισμός απαιτεί τη δράση όλων μας και η σημερινή παρουσία μας στην Κέρκυρα είναι αποτέλεσμα αυτής της φιλοσοφίας. Οι δράσεις που παρουσιάσαμε, οι οποίες υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη των Ikos Resorts, συμβάλουν στην ουσιαστική διασύνδεση με τον πολιτισμό, τη βελτίωση της εμπειρίας και εντέλει της ανταγωνιστικότητας του προϊόντος της Κέρκυρας.»

Ο Αντώνης Αβδελάς, Chief Sales Officer του Ομίλου Sani/Ikos δήλωσε από την πλευρά του «Το μέλλον του τουρισμού είναι πλέον συνυφασμένο με την αειφορία. Όλοι οι φορείς καλούμαστε να διασφαλίσουμε ότι ο τουρισμός της Κέρκυρας προχωρά με όφελος για το περιβάλλον και την κοινωνία, αλλά και με σεβασμό στην πολιτιστική της ταυτότητα. Η συνεργασία μας με την Marketing Greece για την προώθηση της Κέρκυρας ως βιώσιμου τουριστικού προορισμού, είναι ακριβώς σε αυτήν την κατεύθυνση και η καμπάνια που εκπονήθηκε διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ για κάθε επαγγελματία τουρισμού, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς του τόπου».

The post Η Marketing Greece και τα Ikos Resorts αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας και δημιουργούν ένα νέο ελκυστικό αφήγημα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/b16OUfi
via IFTTT

PPA S.A.: “Company of the year” at the ITC 2023 – 6th Infrastructure and Transport Conference

The Chairman of PPA S.A., Yu Zenggang, proudly accepted the prestigious “Company of the Year” award on behalf of the company at the 6th Infrastructure and Transport Conference held from September 17 to 20.

The company was honored with the prestigious award for its significant contributions to the country’s transportation sector.  The recognition was also in appreciation of the company’s outstanding financial accomplishments, which set a historic record during the past year.

Mr. Nikos Karagiannis, Journalist at Ypodomes.com, Mr. Yu Zenggang, Chairman of Piraeus Port Authority S.A. and Mr. Fotis Fotinos, Director / Journalist at metaforespress.gr

While accepting the award, the Chairman of PPA, Yu Zenggang, highlighted the successful implementation of targeted investments by the company, exceeding 1 billion euros. These investments have played a crucial role in the efficient operation of the Port of Piraeus, particularly in cargo and passenger transportation. He also highlighted PPA’s substantial impact on the national economy, with tax and insurance payments surpassing 70 million euros in 2022, estimated at approximately 1.56% of the country’s GDP. Furthermore, he extended his sincere thanks to all port employees, whose extensive experience and dedication are instrumental to the port’s continuous success.

The Infrastructure and Transportation Conference, organized for the sixth time, is one of the most significant annual events in the country’s Technical/Construction and Transportation sector.

The post PPA S.A.: “Company of the year” at the ITC 2023 – 6th Infrastructure and Transport Conference appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/veZEHnQ
via IFTTT

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής Νέα Θεσμοφόρια

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής Νέα Θεσμοφόρια

Το «Φεστιβάλ Γαίας Αττικής – Νέα Θεσμοφόρια» καλωσόρισε το καινοτόμο «Ελληνικό Πρωινό» σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στον Άλιμο.

Σε μία μοναδική εκδήλωση στον πανέμορφο χώρο του Ble Pavillon, παρουσιάστηκε χτες, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, σε δημοσιογράφους και προσκεκλημένους του τουριστικού τομέα και της πρωτογενούς παραγωγής, το Ελληνικό Πρωινό Αττικής Γης. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία μοναδική βιωματική εμπειρία, και να ανακαλύψουν την αξία της Ελληνικής – Μεσογειακής διατροφής και των προϊόντων της Αττικής, μέσα από την επιστημονική ματιά του Γεώργιου Μπόσκου, καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και διατροφολόγου.

Στην εκδήλωση ξεδιπλώθηκε ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι με προϊόντα της Αττικής Γης. Μέσα από παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων στο ειδικά διαμορφωμένο Attica Corner, ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις και παρουσιάσεις, προβλήθηκαν οι μοναδικές γεύσεις, τα τοπικά προϊόντα της Αττικής Γης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του παραδοσιακού Ελληνικού καφέ στη χόβολη, να απολαύσουν βιολογικά αφεψήματα από βότανα της Αττικής, να δοκιμάσουν μοναδικά προϊόντα της Αττικής, όπως το φιστίκι Αιγίνης, το μέλι, το ελαιόλαδο, τα σύκα, τη παραδοσιακή λεμονάδα αλλά και να ανακαλύψουν νέες συνταγές από αγνά τοπικά προϊόντα.

Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι το εμπνευσμένο πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με στόχο τη σύνδεση του γαστρονομικού πλούτου της χώρας με την εμπειρία του επισκέπτη και την προώθηση της γαστρονομικής κληρονομίας του κάθε τόπου μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεχωρίσει προϊόντα από την κάθε περιοχή. Με τη σφραγίδα πιστοποίησης του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί μία καινοτομία, ένα δομημένο πρόγραμμα, παρέχοντας μια ευκαιρία στον επισκέπτη να ανακαλύψει τη γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά του προορισμού. Ο στόχος είναι τα ποιοτικά, τοπικά προϊόντα της Ελλάδας να τοποθετηθούν σε κάθε στάδιο της ταξιδιωτικής εμπειρίας του επισκέπτη.

Ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, δήλωσε: «Στο παρελθόν ανήκουν οι δεκαετίες όπου, η επιτυχία του τουρισμού μετριόταν σε κεφάλια ή τζίρο. Η επιτυχία και η δυναμική του τουριστικού προϊόντος μετριέται πλέον στη διάχυση που έχει στην τοπική κοινωνία καθώς και στις θετικές επιπτώσεις και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που επιφέρει σε τομείς εκτός αυτού του τουρισμού αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γαστρονομία αλλά και τομείς όπως η καινοτομία, η βιομηχανία και όσα άλλα συνθέτουν τον κοινωνικό ιστό του τόπου.

Ειδικότερα το Πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», βασίζεται σε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης του ποιοτικού πρωτογενή τομέα της χώρας στις διάφορες περιοχές, με 45 τοπικά σύμφωνα τα οποία έχουν υπογραφεί μεταξύ παραγωγών και ξενοδόχων, με 1.300 και πλέον ξενοδοχεία τα οποία έχουν πιστοποιηθεί με το μόνο πιστοποιημένο προϊόν που συνδέει έμπρακτα τον πρωτογενή με τον ξενοδοχειακό και τον τουριστικό κλάδο.  Το Ελληνικό Πρωινό αποτελεί μία βάση πάνω στην οποία θα συνεχίσουμε να χτίζουμε προκειμένου να ενισχύσουμε την γαστρονομική ταυτότητά μας η οποία είναι θεματοφύλακας του πολιτιστικού στοιχείου και της παράδοσης της χώρας μας.»

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η κα Γκερέκου, Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. δήλωσε: «Ο στόχος όλων μας, τόσο της Πολιτείας όσο και του επιχειρηματικού κόσμου, πρέπει να είναι πλέον αυτά τα ποιοτικά, τοπικά προϊόντα μας να τοποθετηθούν σε κάθε στάδιο της ταξιδιωτικής εμπειρίας του επισκέπτη. Σε αυτό το πνεύμα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει ήδη καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια το πραγματικά εμπνευσμένο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό». Αυτό το μενού θα απολαύσουμε σήμερα το οποίο έχει ειδικά διαμορφωθεί με τοπικά, κορυφαία προϊόντα της Αττικής. Και βέβαια πρέπει να συμβάλουμε όλοι ώστε αυτή η θαυμάσια πρωτοβουλία του ΞΕΕ να επεκταθεί πέραν του Πρωινού, σε όλες τις επιχειρήσεις διαμονής και εστίασης, σε κάθε κρίκο της αλυσίδας της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» Ιωσήφ Πάρσαλης ανέφερε: «Η γαστρονομική εμπειρία του Ελληνικού Πρωϊνού που επικεντρώνεται στην αυθεντικότητα, συνεισφέρει οικονομικά στη τοπική κοινότητα, ενισχύει τη τοπική οικονομία και του τοπικούς παραγωγούς, συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη με τη μείωση των εισαγωγών και μεταφορών. Αυτό το μήνυμα επιδιώκουμε ως Αναπτυξιακός Οργανισμός της Αττικής να ενισχύσουμε μέσα από τη συνέργεια και συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και τον ΕΟΤ. Να στηρίξουμε όσο μπορούμε το Ελληνικό Πρωινό κι ειδικότερα της Αττικής και να θέσουμε τις βάσεις για μελλοντικά projects, μέσα από το Attica DMMO».

The post Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε το Ελληνικό Πρωινό της Αττικής στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής Νέα Θεσμοφόρια appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/IBZ5KFo
via IFTTT

Αυτοψία της Υπουργού Πολιτισμού στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλίας

Συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτοψία σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, καθώς και σε υπό εξέλιξη έργα, που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, και Μαγνησίας.

Με το πέρας  των συσκέψεων και της αυτοψίας στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία της Θεσσαλίας η Υπουργός Πολιτισμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη Θεσσαλία με τους Προϊσταμένους των Εφορειών Αρχαιοτήτων Λαρίσης, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας, τους Προϊσταμένους των αρμοδίων Διευθύνσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού πραγματοποιήσαμε ευρείες συσκέψεις  για τις ζημίες, που προκάλεσε η νεροποντή  Daniel στους αρχαιολογικούς χώρους, στα ιστάμενα μνημεία και στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείου του Βόλου. Οι ζημίες, αν και εκτεταμένες σε κάποιες περιπτώσεις, είναι απολύτως αναστρέψιμες. Δώσαμε τις κατάλληλες οδηγίες για τα άμεσα σωστικά μέτρα, καθώς και για την ανάγκη εκπόνησης των αναγκαίων μελετών, όπου απαιτείται εκτεταμένη αποκατάσταση, αλλά και για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών προσαρμογής, θωράκισης και πρόληψης των ακραίων καιρικών φαινομένων, που γίνονται ολοένα και πιο συχνά λόγω της κλιματικής κρίσης. Οι χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος είναι σημαντικός παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη, την ευημερία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας,  όχι μόνον των περιοχών, όπου βρίσκονται αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία ή μουσεία, αλλά για την ευρύτερη Περιφέρεια».

Στη σύσκεψη, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, με τα στελέχη και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Σδρόλια, η Λίνα Μενδώνη ενημερώθηκε  αναλυτικά για τις ζημιές στο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής, οι οποίες εντοπίζονται, κυρίως, στον Άγιο Νικόλαο της Φαλάννης και στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόσκαλας, όπου οι καταστροφές περιορίζονται στις νεότερες κατασκευές για την υποστήριξη του χώρου και των επισκεπτών του, και όχι επί των ιδίων των αρχαιολογικών καταλοίπων. Ειδικότερα, στον Άγιο Νικόλαο Φαλάννης, ναό του 19ου αιώνα, με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες του 1862, κατέρρευσε ο νότιος τοίχος. H Υπουργός Πολιτισμού, στην αυτοψία που διενεργήθηκε έδωσε οδηγίες, προκειμένου να ληφθούν άμεσα σωστικά μέτρα, ενώ ζήτησε από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την επικαιροποίηση και την περαιτέρω εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης του μνημείου. Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Παλαιόσκαλας, στη λίμνη Κάρλα, υπέστη ζημίες σε υποδομές, όπως στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, στην περίφραξη, στους διαδρόμους περιήγησης, τα φυλάκια.  Στον  Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, μνημείο του 1880, και στον Τεκέ του Χασάν Μπαμπά, μνημείο του 15ου αιώνα, που βρίσκονται στην περιοχή των Τεμπών, πραγματοποιείται άντληση υδάτων, χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα. Στον Τεκέ του Χασάν Μπαμπά αποδείχτηκε καθοριστική η συμβολή του έργου στερέωσης και αποκατάστασης, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας-ΕΣΠΑ 2014-2020, θωρακίζοντας αποτελεσματικά το μνημείο και απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, συνεχίζεται η άντληση υδάτων τόσο στο Αρχοντικό του Γεωργίου Σβαρτς, όσο και στον Άγιο ΝΙκόλαο Αμυγδαλέας, στην περιοχή του Πηνειού. Οποιες ζημίες –περιορισμένης έκτασης στις βάσεις των κιόνων και των τέμπλων- έχουν σημειωθεί, θα αξιολογηθούν με το πέρας της απομάκρυνσης των υδάτων.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη  με τα στελέχη και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας Μαρία Βαϊοπούλου,  που ενημέρωσαν το κλιμάκιο και την Υπουργό, σχετικά με τις ζημίες της περιοχής. Μετά την ενημέρωση, διενεργήθηκε αυτοψία στον ναό του Απόλλωνα στη Μητρόπολη, όπου η απόσυρση των υδάτων άφησε ένα στρώμα λάσπης, το οποίο απομακρύνεται από τους συντηρητές. Και στην περίπτωση αυτή το υπό εκτέλεση έργο συντήρησης από την Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων αποδείχθηκε ανθεκτικό στον Daniel. «Αυτό που προέχει», σημείωσε η  Λίνα Μενδώνη, «είναι να προστατευθεί το πολύ σημαντικό αυτό μνημείο, το οποίο–λόγω της θέσης του- απαιτεί αντιπλημμυρικό έργο. Άμεσα   πρέπει να εκπονηθεί η σχετική μελέτη  λαμβάνοντας υπόψη ότι τα καιρικά φαινόμενα έχουν αλλάξει ένταση και πιθανόν  να εμφανίζονται όλο και πιο επιθετικά». Παράλληλα, ζήτησε από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, να συνεργαστούν με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και να προχωρήσει άμεσα η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την αναστήλωση του αρχαϊκού ναού, καθώς και η ανασκαφή των υποκειμένων στρωμάτων. Αυτοψία έγινε και στον ολόγραφο ναό του Αγίου Αθανασίου του Ρούμ, στον Παλαμά, στον οποίον είχαν εισέλθει νερά. Το μνημείο, μετά την άμεση αποστράγγιση των υδάτων, δεν φαίνεται να παρουσιάζει προβλήματα. Παρά ταύτα, τοποθετήθηκαν αφυγραντήρες, και η Εφορεία παρακολουθεί την συμπεριφορά του μνημείου, προκειμένου να επικαιροποιηθεί η σχετική μελέτη, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου από τις κεντρικές Διευθύνσεις του ΥΠΠΟ. 

Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τα στελέχη και την προϊσταμένη Κρυσταλλία Μαντζανά, από την οποία το υπηρεσιακό κλιμάκιο και η Υπουργός ενημερώθηκαν για τις ζημίες των μνημείων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η κατάρρευση τμήματος του κεντρικού τόξου  στο Γεφύρι της Σαλαμπρίας, στη Σαρακίνα, του Δήμου Μετεώρων, του 16ου αι. Στα εντός της πόλης μνημεία δεν καταγράφηκαν φθορές. Η  Λίνα Μενδώνη έδωσε οδηγίες στην αρμόδια Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων, να συνεργαστεί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και τον οικείο Δήμο, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης της γέφυρας, ώστε το μνημείο να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν. Από την  Αρχαία Τρίκκη (Ασκληπίειο), υποχώρησαν αισθητά τα νερά, που είχαν κατακλύσει τον αρχαιολογικό χώρο και έχει ήδη επανεκκινήσει το έργο συντηρήσης, αποκατάστασης και ανάδειξής του, που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας-ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στο Αθανασάκειο Μουσείο του Βόλου, η Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε  σύσκεψη με τα στελέχη και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας Ανθή Μπάτζιου. Το κτήριο του Μουσείου αντιμετωπίζει προβλήματα από εισρροή υδάτων- δεν  προκάλεσαν  την παραμικρή φθορά στα εκθέματα- κατά μήκος του αρμού του παλαιού κτηρίου, του 1902, με το νεώτερο, του 2004. Δόθηκαν οδηγίες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων από τον αρμόδιο προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων για την άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση των ζημιών.  Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρόληψης των πυρκαγιών και των έντονων καιρικών φαινομένων, αποφασίστηκε η αντικατάσταση των πεύκων του προαύλιου χώρου του Μουσείου, με άλλα είδη πυράντοχων δέντρων. Παράλληλα, η Υπουργός ζήτησε την επιτάχυνση της εκπόνησης των μελετών επέκτασης των υποστηρικτικών λειτουργιών του μουσείου και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του, προκειμένου να απομακρυνθούν οι πρόχειροι οικίσκοι, οποίοι δημιουργούν επισφάλειες στο κτήριο του Μουσείου.

Στις αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας, διαπιστώθηκε ότι δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερες φθορές στο θέατρο και το ανάκτορο της Δημητριάδος, όμως  η Υπουργός έδωσε σαφείς οδηγίες για την άμεση αποψίλωση και αραίωση των πεύκων που βρίσκονται εντός του αρχαιολογικού χώρου. Εχουν ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι και βρίσκονται σε εξέλιξη.

 Στον Αρχαιολογικό Χώρο Διμηνίου οι φθορές ήταν ελάχιστες και αντιμετωπίζονται ήδη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας. Στον αρχαιολογικό χώρο του Σέσκλου διαπιστώθηκαν φθορές σε αρχιτεκτονικά κατάλοιπα του προϊστορικού οικισμού. Παρατηρήθηκε επιδείνωση υφιστάμενης καθίζησης με αποτέλεσμα, εξ αιτίας της διάβρωσης, να  προκληθεί πτώση τμήματος τοίχου νεολιθικής οικίας. Επίσης, σημαντικές ζημίες έχουν υποστεί υποδομές που υποστηρίζουν τις πορείες των επισκεπτών. Δόθηκαν εντολές από την Υπουργό για την άμεση λήψη σωστικών μέτρων και την πραγματοποίηση των απαραίτητων στερεωτικών εργασιών για την προστασία των αρχαιοτήτων. Παράλληλα, αποφασίστηκε η απομάκρυνση των καμένων δέντρων -εντός και σε επαφή με τον αρχαιολογικό χώρο- από την πυρκαγιά του Αυγούστου, όπως και η αντικατάσταση της ξύλινης φθαρμένης περίφραξης, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια του χώρου. Η  Λίνα Μενδώνη ζήτησε από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων να συνεργαστούν με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, προκειμένου να εκπονηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την θωράκιση του ευαίσθητου και πολύ σημαντικού αυτού χώρου από τα φαινόμενα της κλιματικής κρίσης. Απαιτείται σειρά υποστηρικτικών προληπτικών μέτρων το συντομότερο δυνατόν. Τέλος, αυτοψία πραγματοποιήθηκε και στα Παλιά του Βόλου, όπου δόθηκε εντολή για άμεση κατάχωση ανασκαφικών τομών παρελθουσών δεκαετιών, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι κατάρρευσης των πρανών.

Την Υπουργό Πολιτισμού στην περιοδεία της στη Θεσσαλία συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, η προϊσταμένη της ΥΝΜΤΕ Θεσσαλία και Κεντρικής Στερεάς Κερασία Γεωργίου, η προϊσταμένη της ΔΙΠΚΑ Έλενα Κουντούρη, η προϊσταμένη της ΔΒΜΑ Τζούλια Παπαγεωργίου, ο προϊστάμενος της ΔΑΒΜΜ και ΔΑΑΜ Θεμιστοκλής Βλαχούλης, ο προϊστάμενος της  ΔΜΕΕΜΠΚ Κωνσταντίνος Φρισήρας και ο προϊστάμενος της ΕΔΕΠΟΛ Γιάννης Μυλωνάς.

The post Αυτοψία της Υπουργού Πολιτισμού στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλίας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/LHpSweK
via IFTTT

Medical Aesthetic Business Summit @ COSTA NAVARINO

Το Medical Aesthetic Business Summit @ COSTA NAVARINO αποτελεί την B2B συνάντηση -σημείο αναφοράς για τον χώρο της Ιατρικής Αισθητικής και θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17-18 Νοεμβρίου 2023 στο Costa Navarino. Είναι ένα networking event που θα διαμορφώσει την μελλοντική εξέλιξη της αγοράς και τη στρατηγική επιτυχίας των Ιατρείων Δερματολόγων, Πλαστικών Χειρουργών, Κλινικών και Νοσοκομείων που παρέχουν υπηρεσίες Ιατρικής Αισθητικής, αναδεικνύοντας τις προτεραιότητες, τις ανάγκες και τις καινοτόμες λύσεις τους.

Πρόκειται για μια μοναδική στην Ελλάδα πρωτοβουλία που φέρνει σε επαφή κορυφαία στελέχη της αγοράς και τους Leaders επιστήμονες διαμορφωτές της αγοράς της Ιατρικής Αισθητικής. Συνδυάζει one-to-one επιχειρηματικές συναντήσεις, keynote presentations, στοχευμένα roundtable discussions και ευκαιρίες για δικτύωση, ανάπτυξη σχέσεων και ανταλλαγή εμπειριών.

Η συνάντηση έχει στόχο να αποτελέσει ένα σημείο ετήσιας συγκέντρωσης και αλληλεπίδρασης των decision makers του χώρου στην Ελλάδα, αφού θα παρευρεθούν ηγετικά στελέχη της αγοράς και επιστήμονες leaders της Ιατρικής Αισθητικής όπως:

  • Κορυφαίοι Έλληνες Δερματολόγοι και Πλαστικοί Χειρουργοί
  • Κορυφαία στελέχη Φαρμακευτικών Εταιρειών
  • Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της Ιατρικής Αισθητικής με Medical Devices και Dermaceuticals
  • Επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τα Ιατρεία από τον χώρο της τεχνολογίας και του Consulting

The post Medical Aesthetic Business Summit @ COSTA NAVARINO appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/TVkRsgz
via IFTTT

ΟΛΠ Α.Ε.: «Εταιρεία της χρονιάς» στο 6ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών 

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ.Yu Zenggang παρέλαβε εκ μέρους της εταιρείας το βραβείο για την τιμητική διάκριση «Company of the Year», κατά τη διάρκεια του 6ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 17-20 Σεπτεμβρίου.

Το βραβείο δόθηκε στην ΟΛΠ Α.Ε. για τη εκτεταμένη συμβολή του λιμένος Πειραιώς  στον τομέα των μεταφορών της χώρας και σε συνδυασμό με την επίτευξη των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ρεκόρ στην ιστορία της, τη χρονιά που πέρασε.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. Yu Zenggang, κατά την παραλαβή του βραβείου επεσήμανε την υλοποίηση από την ΟΛΠ Α.Ε. στοχευμένων επενδύσεων, που ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ και οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχή λειτουργία του λιμένος Πειραιά, αναφορικά με τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών. Επίσης, τόνισε τη μεγάλη συνεισφορά της ΟΛΠ Α.Ε. στην εθνική οικονομία, με φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές άνω των 70 εκατ. ευρώ το 2022 και εκτιμώμενη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας, σε ποσοστό περίπου 1,56%, ενώ τέλος εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για το σύνολο των εργαζομένων στον λιμένα, οι οποίοι με τη μεγάλη τους εμπειρία και αφοσίωση αποτελούν καθοριστικό παράγοντα της συνεχούς επιτυχίας του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Το Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο διοργανώθηκε για έκτη φορά φέτος, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ετήσια γεγονότα του Τεχνικού/Κατασκευαστικού και Μεταφορικού Κλάδου της χώρας.

Σχετικά με την ΟΛΠ Α.Ε.

Η ΟΛΠ Α.Ε., εισηγμένη εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαχειρίζεται και λειτουργεί τον Λιμένα Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ενός από τα πιο ολοκληρωμένα λιμάνια στην Ευρώπη από πλευράς λιμενικών υπηρεσιών. Οι δραστηριότητες στο Λιμάνι του Πειραιά περιλαμβάνουν την κρουαζιέρα, τη μεταφορά επιβατών, τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τα logistics και υπηρεσίες ελεύθερης ζώνης. Κύριος μέτοχος της ΟΛΠ Α.Ε. με ποσοστό 67% είναι η COSCO Shipping, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου.

Την τελευταία δεκαετία η ΟΛΠ Α.Ε. σημειώνει αδιάληπτη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και με στοχευμένη χρήση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων ψηφιοποίησης,  σε όλο το φάσμα  των λιμενικών της δραστηριοτήτων, συνεισφέροντας σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία της χώρας και κυρίως ανταποδίδοντας σημαντικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία.

Η ΟΛΠ Α.Ε. κατέχει την πιστοποίηση “ECO PORT”, βρίσκεται στη λίστα ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες της Ελλάδας το 2022.

The post ΟΛΠ Α.Ε.: «Εταιρεία της χρονιάς» στο 6ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών  appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/EWITC7S
via IFTTT

Friday, September 22, 2023

HATTA – FedHATTA: Νέα ψηφιακή έκδοση iGreece για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα

Πιστοί στο ραντεβού τους με τους travel agents και tour operators των διεθνών τουριστικών αγορών, ο ΗΑΤΤΑ και η FedHATTA, μέσα από τις ψηφιακές εκδόσεις των περιοδικών iGreece που προβάλλουν το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, εξέδωσαν το τεύχος Σεπτεμβρίου με θέμα την Κρουαζιέρα.

Στις σελίδες του περιοδικού, που εκδίδεται από τον ΗΑΤΤΑ, αναρτάται στο διαδίκτυο αλλά και αποστέλλεται στους τουριστικούς πράκτορες σε όλο τον κόσμο, προσφέρεται πληροφόρηση που αφορά όλα τα νεότερα προγράμματα των εταιρειών κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, την δυναμική αυτού του τομέα του τουρισμού μας καθώς και δελτία στατιστικής και αναλύσεις.

Ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης δήλωσε: «Η Ομοσπονδία αξιοποιεί το παγκόσμιο δίκτυο διασυνδέσεών της, με τις Ενώσεις, τους Συνδέσμους και τις Ομοσπονδίες του εξωτερικού με τους οποίους είναι συνδεδεμένη, με σκοπό οι κοινές προσπάθειες που δημιουργουνται και παραγονται σε κάθε χωρα, να υλοποιούνται με τη δυναμική του κάθε φορέα.
Άλλωστε, σε κάθε σύμφωνο συνεργασίας της Ομοσπονδίας – με τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Αμερική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ινδία, το Ισραήλ, την Νότια Κορέα, τη Νότια Αφρική και τις Ευρωπαϊκές χώρες – κεντρικό μέλημα είναι οι δράσεις της, προς όφελος του Ελληνικού τουρισμού, να βρίσκουν άμεση ανταπόκριση από τις μεγάλες τουριστικές αγορές του εξωτερικού»
.

Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Νικόλας Κελαϊδίτης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο στην αισθητική όσο και στην ορθή πληροφόρηση, γιατί πρώτο μας μέλημα είναι η άμεση επικοινωνία με τους συναδέλφους μας, tour operators και travel agents του εξωτερικού, με έναν τρόπο που να άπτεται του ενδιαφέροντός τους. Γνωρίζουμε ότι η δυναμική της κρουαζιέρας στην Ελλάδα είναι μεγάλη, κάνοντας το καλύτερο δυνατό να την παρουσιάσουμε με τρόπο άρτιο και ουσιαστικό. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, και κάθε μέσο που διαθέτουμε χρησιμοποιείται για να τονώσει τον τουρισμό μας».

Να σημειωθεί ότι ο Νικόλας Κελαϊδίτης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά», έχει ήδη εισηγηθεί την δημιουργία επιτροπής για την τουριστική ενίσχυση της πρωτεύουσας, και τα ψηφιακά τεύχη του iGreece θα είναι ένας μοχλός πληροφόρησης προς αυτή την κατεύθυνση.

Δείτε ΕΔΩ το τεύχος iGreece με θέμα την Κρουαζιέρα.

The post HATTA – FedHATTA: Νέα ψηφιακή έκδοση iGreece για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/djrem8n
via IFTTT

Thursday, September 21, 2023

ΕΞΘ – ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Πρόσθετος φόρος διαμονής : νομοθέτηση στο πόδι ή συνειδητή επιλογή το χτύπημα στα ξενοδοχεία σε προορισμούς με χαμηλές τιμές και το χάδι στα ξενοδοχεία στους προορισμούς με υψηλές τιμές ;

Η κυβέρνηση εξήγγειλε τη νομοθέτηση για τον πρόσθετο φόρο διαμονής χωρίς να λάβει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και τις τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές εκμίσθωσης του κάθε δωματίου.

Αν δεν ακολουθήσει το δρόμο που της έδειξε ο ΣΕΤΕ της νέας διαβούλευσης με την ΠΟΞ, θα είναι αρκετές οι περιπτώσεις των ξενοδοχείων που το συγκεκριμένο τέλος θα φθάνει ή και θα υπερβαίνει το 10% της τιμής εκμίσθωσης του δωματίου με τα αυτονόητα που αυτό συνεπάγεται.

Αν το απλό παράδειγμα ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη ή στη Δράμα με τιμή εκμίσθωσης του δωματίου τα 90 ευρώ που επιβαρύνεται με Πράσινο Τέλος 10 ευρώ δεν αρκεί, να συμπληρώσουμε και τη «φαεινή» ιδέα για τον τριπλασιασμό του φόρου στα ενός αστέρος ξενοδοχεία που αν η Πολιτεία δε θέλει να υπάρχουν, πιο έντιμο είναι να τους το πει.

The post ΕΞΘ – ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/7OPA80H
via IFTTT

Πολιτισμός & Τουρισμός: Ένα βήμα πιο κοντά

Μια ανοικτή συζήτηση για την αξία της διασύνδεσης πολιτισμού και τουρισμού, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τη Marketing Greece.

Με τίτλο «Πολιτισμός – Τουρισμός: Ένα βήμα πιο κοντά», οι ομιλητές του workshop παρουσίασαν προτάσεις, θέσεις και δεδομένα, ανέδειξαν διεθνή αλλά και εγχώρια case studies, μοιράστηκαν την γνώση και εμπειρία τους και συζήτησαν για τη δυναμική των προοπτικών που μπορούν να προκύψουν από την τεκμηριωμένη και στρατηγική διασύνδεση των δυο πυλώνων, του Πολιτισμού και του Τουρισμού.

Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος ΕΟΤ

Το workshop χαιρέτησε η Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος ΕΟΤ, η οποία  δήλωσε «Η οργανική σύνδεση Τουρισμού-Πολιτισμού, αυτών των δύο πυλώνων της χώρας αποτελεί αναμφισβήτητα στόχο όλων μας. Δράσεις σαν την σημερινή, είναι βοήθεια και στήριξη στην κοινή  μας προσπάθεια. Όραμα μας είναι η Ελλάδα να καταστεί το παγκόσμιο κέντρο αειφόρου πολιτιστικού τουρισμού. Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ είναι εδώ για να προχωρήσουμε όλοι μαζί με συνέργειες, συντονισμό και συνέπεια τη σύζευξη Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και την ολική αλλαγή του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Κοινός στόχος, αν θέλουμε πραγματικά έναν βιώσιμο τουρισμό για τη χώρα, να συνεχίσει να υπάρχει το πολιτισμικό μας απόθεμα και πλέον έχουμε την τεχνολογία και την επιστήμη με το μέρος μας.»

Στην έναρξη του workshop η Ιωάννα Δρέττα, Πρόεδρος Marketing Greece τόνισε πως «Η πρόθεση που είχαμε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για το σημερινό workshop ήταν να φέρουμε τους δυο κόσμους πιο κοντά, τον κόσμο του πολιτισμού και του τουρισμού. Είναι δίκαιο να πει κάποιος ότι μάλλον έχουν πορείες παράλληλες, δεν συναντώνται συχνά και αν συζητήσει κανείς την ουσία των θεμάτων, κατά τη γνώμη μας, βρίσκει περισσότερα κοινά σημεία στα οποία οι δυο κόσμοι συμφωνούν, παρά ότι διαφωνούν. Αυτό είχαμε σήμερα στο νου μας, δεν οραματιζόμαστε ο πολιτισμός να γίνει τουριστικό προϊόν, αλλά ο τουρισμός να γίνει πολιτιστική εμπειρία». Ενώ ο Δημήτρης Αθανασούλης, Διευθυντής Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί σύγκλιση των δυο τομέων: «Καταρχάς δεν χρειάζεται τα πάντα να εκκινούν από πάνω προς τα κάτω, για εμάς είναι πολύ σημαντικό να εκκινούν από τη βάση πρωτοβουλίες που μπορεί να δώσουν επίσης πολύ σημαντικούς καρπούς. Γιατί το ζήτημα δεν είναι μόνο οι θεσμικές αλλαγές, που υποχρεωτικά πρέπει να γίνουν για να συγκλίνουμε, ταυτόχρονα πρέπει να συγκλίνουν οι νοοτροπίες. Υπάρχει ένα πεδίο δόξης λαμπρό για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να συγκλίνουμε, όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο θα προβάλλουμε το πολιτιστικό στοιχείο αλλά και το πως ο ίδιος ο τουρισμός θα τις σεβαστεί και θα τις αναδείξει στην καθημερινότητά του» .

Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΣΕΤΕ

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο. Το ζητούμενο του τουρισμού ήταν να μας μάθει ο κόσμος, να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο αυτή τη φήμη που έχει χώρα προς τα έξω, να αναπτύξουμε το τουριστικό αποτύπωμα, να φέρουμε περισσότερα έσοδα στη χώρα και περισσότερους τουρίστες. Σήμερα η συζήτηση έχει μετατοπιστεί στη βιωσιμότητα. Η πραγματικότητα μας οδηγεί προς τα εκεί και πρέπει όλοι μας να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτές τις νέες προκλήσεις του τουρισμού, και η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας είναι ζητούμενο. Και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τη συνέργεια» δήλωσε ο Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος ΣΕΤΕ, ενώ το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσαν οι μελέτες που παρουσίασε η Αγγελική Καραγκούνη, Content Manager ΣΕΤΕ – ΙΝΣΕΤΕ από τις οποίες προκύπτει ότι «Ο τομέας πολιτισμού σημειώνει υποαπόδοση. Λαμβάνοντας δε υπόψη το πλούσιο και ποικίλο πολιτιστικό απόθεμα της χώρας, προκύπτει μια μεγάλη ευκαιρία για την περαιτέρω ανάδειξη του αλλά και αξιοποίηση του. Ο Πολιτισμός συνεισφέρει στη φήμη και την εικόνα της χώρας, ενώ παράλληλα διαθέτει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, η οποία και θα επιτρέψει και την καλύτερη χρηματοδότηση του με στόχο την καλύτερη προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.»

Μπέττυ Χατζηνικολάου, Νομικός, Tourism Expert και πρ. Πρόεδρος ΕΟΤ

Η Μπέττυ Χατζηνικολάου, Νομικός, Tourism Expert και πρ. Πρόεδρος ΕΟΤ, μοιραζόμενη την πολύχρονη εμπειρία της έθεσε τις προτάσεις της για την επίτευξη της σύζευξης του Πολιτισμού και Τουρισμού: «Ένα πολιτιστικό προϊόν χρειάζεται τέσσερα πράγματα που είναι: οι υποδομές, το marketing, οι ψηφιακές εφαρμογές και η διαχείριση. Το σημαντικό σε αυτήν την περίπτωση είναι με πόση επιτυχία μπορούν να συνδεθούν μεταξύ τους τα πολιτιστικά στοιχεία που συνιστούν τη διαδρομή ή την πολιτιστική εμπειρία, δηλαδή πώς αυτές μπορούν να συντεθούν σε ένα ενδιαφέρον αφήγημα και το κατά πόσον αυτό το αφήγημα θα είναι ελκυστικό για τον τουρίστα. Τόσο για τον τουρίστα ειδικών ενδιαφερόντων όσο και για τον μέσο τουρίστα, αλλά και κατά πόσον μπορεί αυτό να φτάσει σε αυτούς με εξίσου ελκυστικό τρόπο ώστε να τους παρακινήσει να ταξιδέψουν επιτόπου. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πεδίο να μπορέσει ο ΕΟΤ και η Marketing Greece να ετοιμάσουν ένα είδος οδικού χάρτη για το πώς διαμορφώνεις ένα πολιτιστικό προϊόν, πώς συνεννοείσαι, τι εντάσεις, ποια είναι τα διάφορα στάδια που θα χρειαστούν. Η βασική πρόκληση είναι να αρχίσουμε ν’ αντιλαμβανόμαστε τα μνημεία ως στοιχεία που ο τουρισμός ούτε τα βλάπτει ούτε τα εκχυδαΐζει, αλλά τα αναδεικνύει και τα στηρίζει οικονομικά στο πλαίσιο μιας πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης. Είναι τόσες πολλές οι δυνατότητες, αλλά χρειάζεται συστηματική προσέγγιση και πολλές συνέργειες.»

Η Αίγλη Μπαλαμάτση, CEO & Executive Strategy Director
 της Interweave παρουσίασε τη συνεργασία της με το Grand Egyptian Museum και όπως χαρακτηριστικά τόνισε «η κεντρική στρατηγική για το GEM ήταν κατ’ αρχήν να αγαπηθεί από τους locals, να υπάρχει συνεχές retention και να φτιαχτεί ένα μουσείο-πρότυπο για τους Αιγύπτιους, το οποίο θα τους κάνει περήφανους για την πολιτιστική τους κληρονομιά, και κατόπιν για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι δεν θέλουν απλώς να πηγαίνουν στους προορισμούς. Θέλουν να παίρνουν και κάτι απ’ αυτούς και θέλουν να αφήνουν και κάτι σ’ αυτούς», ενώ η Δάφνη Τσεβρένη, Co-Founder και Chief Commercial Officer της Clio Muse μοιράστηκε, μεταξύ άλλων, την εμπειρία της από τη συνεργασία της με «το Telefèric de Montjuïc στη Βαρκελώνη, που θέλησε να συνδυάσει σαν πακέτο το εισιτήριο με την ακουστική ξενάγηση και μετά να το μεταπωλήσει στα τουριστικά γραφεία. Κι εδώ, λοιπόν, βλέπουμε τη σύνδεση πολιτισμού – τουρισμού. Αυτή η ενέργεια βοηθά τα μουσεία να βγάλουν περισσότερα χρήματα, να είναι πιο αυτοχρηματοδοτούμενα, δηλαδή να βγάζουν περισσότερα έσοδα από τους επισκέπτες τους και μάλιστα, με έναν τρόπο που τους δίνουν κάτι για το οποίο είναι περήφανοι και είναι ένα κομματάκι της μουσειακής έκθεσης».

Αγγελική Καραγκούνη, Content Manager ΣΕΤΕ – ΙΝΣΕΤΕ

Στη συζήτηση που ακολούθησε η Ιωάννα Δρέττα και ο Δημήτρης Αθανασούλης συνομίλησαν με τους Αγγελική Κοταρρίδη – Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ΥΠΠΟΓιώργη Μαγγίνη – Επιστημονικό Διευθυντή Μουσείου ΜπενάκηΓιάννη Ρέτσο – πρ. Πρόεδρος ΣΕΤΕ, μέλος ΔΣ Marketing Greece CEO & Co-Owner at Electra Hotels & Resorts και τον Massimo Osanna – Director General of Museums at the Ministry of Cultural Heritage and Activities and Tourism, Italy.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η Αγγελική Κοταρρίδη, Διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, ΥΠΠΟ υπογράμμισε «ότι είναι αναγκαίο να αναδείξουμε μικρούς αρχαιολογικούς χώρους, μικρά σημεία παντού τα οποία θα είναι αυτόνομα και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους όπως τις συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό που έχουμε ανάγκη δεν είναι η ομοιομορφία, σε τουριστικό επίπεδο, αλλά η ιδιοπροσωπία. Πρέπει να αναπτύσσεται η ιδιαιτερότητα, το διαφορετικό γιατί αυτό προσελκύει το κοινό.» και αναφερόμενη στο παράδειγμα της Ημαθίας τόνισε πως «Στην Ημαθία θα δεις ζωγραφική, θα δεις βασιλιάδες, θα ‘χεις την εμπειρία των προσώπων. Αυτό πρέπει να τονίζεται. Όχι να μπαίνει σε μία ομοιομορφία, όλα ίδια. Όχι όλα ίδια. Όλα αλλιώς.»

Ο Γιώργης Μαγγίνης, Επιστημονικός Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη¸ δήλωσε πως «Η συνταγή που έχουμε εφαρμόσει είναι να προσφέρουμε κάτι πολύ ποικίλο, δηλαδή κάτι που δεν περιμένει να το βρει ο επισκέπτης απαραίτητα στην Αθήνα. Το Μουσείο έχει τη συνδυαστική, την ολιστική εμπειρία, δηλαδή προσφέρει ένα καλό πωλητήριο, το οποίο λειτουργεί με μια συγκεκριμένη ηθική που προωθεί την τοπική παραγωγή, και ένα από παραπάνω καλά εστιατόρια. Οπότε μπορείς να επιστρέψεις και να περάσεις πολύ χρόνο, και να ενσωματώσεις την επίσκεψη στο Μουσείο σε πολλά σου δρομολόγια μέσα στην πόλη.»

«Στον ΣΕΤΕ για πολλά χρόνια μιλούσαμε για την ανάγκη διασύνδεσης τουρισμού και πολιτισμού. Ήταν ένα από τα βασικά αφηγήματα. Προσπαθούσαμε να ανοίξουμε αυτήν την κουβέντα σε τοπικό επίπεδο γιατί θεωρούσαμε, και προσωπικά θεωρώ, ότι η αρχή των πάντων είναι να βάλεις το θέμα στον δημόσιο διάλογο και από τη στιγμή που αρχίζει η συζήτηση, έχεις και τις δυνατότητες να το εξελίξεις» τόνισε ο Γιάννης Ρέτσος, πρ. Πρόεδρος ΣΕΤΕ, μέλος ΔΣ Marketing Greece CEO & Co –Owner at 
Electra Hotels & Resorts και πρόσθεσε πως «Ο στόχος είναι να μπορούν συλλογικοί φορείς του τουρισμού να εμπλακούν πλέον άμεσα με τον πολιτισμό, να συμβάλλουν δηλαδή με συγκεκριμένους τρόπους στην ανάδειξη και συντήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και στη δημιουργία του πολιτιστικού προϊόντος, που μόνο προστιθέμενη αξία φέρνει σε αυτό που ένας τουριστικός επιχειρηματίας πουλάει. Σε αυτό το πλαίσιο να σημειώσω ότι εξίσου σημαντική είναι και η επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού των ξενοδοχείων ώστε να ενημερώνει τον επισκέπτη για τις πολιτιστικές εμπειρίες του τόπου.»

Ενώ ο Massimo Osanna, Director General of National Museums, Ministry of Cultural, Italy, τόνισε ότι «Με το καθεστώς της αυτόνομης λειτουργείας 43 μουσείων της Ιταλίας από το 2014 αλλάζει σταδιακά και η νοοτροπία στον χώρο του πολιτισμού. Στην αλλαγή νοοτροπίας συμβάλλει και η επιλογή στα Μουσεία δυναμικών διευθυντών με εμπειρία από το διεθνές πολιτιστικό πεδίο», ενώ αναφερόμενος στην εμπειρία του επισκέπτη στα Μουσεία της Ιταλίας είπε πως «Ο επισκέπτης επιστρέφει στα Μουσεία ξανά και ξανά, καθώς πλέον αυτά προσφέρουν ποικίλες δραστηριότητες, νέες εκδηλώσεις, performances, αλλά και μορφές τέχνης που παντρεύουν τη σύγχρονη τέχνη με την αρχαία.»

Κλείνοντας το workshop η Ιωάννα Δρέττα και ο Δημήτρης Αθανασούλης δεσμεύτηκαν πως το workshop θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη συνεργασία των τοπικών Εφορειών, εστιάζοντας στην αξία της ανοικτής συζήτησης που προέκυψε ως βασικό συμπέρασμα της εκδήλωσης. Ειδικότερα, η Ιωάννα Δρέττα δήλωσε πως «Ολοκληρώνοντας το σημερινό workshop μπορώ να πω ότι τελικά πιθανώς να είναι πιο εύκολο από όσο νομίζουμε να φέρουμε σε επαφή τους δυο αυτούς χώρους του πολιτισμού και τουρισμού. Αισθάνομαι σήμερα, ακούγοντας πολλές σημαντικές φωνές, με διαφορετικές καταβολές η καθεμία, ότι υπάρχει πάρα πολύς χώρος για συνεργασία και για να κάνουμε βήματα μπροστά». Ενώ από την πλευρά του, ο Δημήτρης Αθανασούλης υπογράμμισε ότι «Πρέπει συνεχώς οι άνθρωποι του πολιτισμού και του τουρισμού να βρίσκονται μαζί να μιλάνε, για να μπορέσουν να συνθέσουν μία νέα νοοτροπία και στους δύο τομείς, όπως κάναμε σήμερα στο σημερινό μας workshop τονίζοντας την ανάγκη να προβάλλονται και να αναδεικνύονται οι καλές πρακτικές, εντός και εκτός συνόρων.

The post Πολιτισμός & Τουρισμός: Ένα βήμα πιο κοντά appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/wnTe8XJ
via IFTTT

Wednesday, September 20, 2023

Η επιστροφή στο σχολείο με Uber Family

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι υποχρεώσεις αρχίζουν και αυξάνονται, ενώ οι επαγγελματικές εκκρεμότητες έχουν αναδυθεί από τον βυθό των διακοπών. Η προετοιμασία για τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο περιλαμβάνει επισκέψεις σε βιβλιοπωλεία, αγορές σε σχολικά είδη με κοινό σημείο τις πολλαπλές νέες διαδρομές. Η ανάγκη για μετακίνηση είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη και ο χρόνος μετατρέπεται σε πολυτιμότερος από ποτέ. Η εφαρμογή της Uber είναι εδώ για να σας λύσει τα χέρια. Το νέο οικογενειακό προφίλ, το Uber Family σας επιτρέπει να δημιουργείτε ή να συμμετέχετε σε ομάδες χρησιμοποιώντας προεπιλεγμένο τρόπο πληρωμής.

Μέσω του Uber Family μπορείτε να συνδέσετε αγαπημένα σας πρόσωπα, τον παππού, τη γιαγιά, τον θείο/θεία, τον άνθρωπο που προσέχει το παιδί σας, τον συνεργάτη σας, τον ξάδελφό σας και όποιον άλλον θέλετε εσείς σε έναν λογαριασμό ώστε να εξυπηρετείστε και να εξυπηρετείτε μόνο από ένα προφίλ. Κρατήστε λογαριασμό των μετακινήσεών τους, προχωρήστε σε κράτηση για εκείνους, μέσα από ένα μόνο προφίλ. Προσθέστε αγαπημένα σας πρόσωπα με το πάτημα ενός κουμπιού στο οικογενειακό προφίλ, ενώ με την ίδια ευκολία μπορεί να αφαιρεθεί ένα πρόσωπο από αυτό, όπως ακόμα και ο ίδιος ο διαχειριστής του προφίλ. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης διαφορετικών προεπιλεγμένων μεθόδων πληρωμής για κάθε μέλος, εξατομικεύοντας τις προτιμήσεις και διασφαλίζοντας τον πλήρη έλεγχο του ποιος και πότε κάνει χρήση του προφίλ.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε στους χρήστες μας την ευκαιρία να φροντίζουν τους αγαπημένους τους, ακόμα και όταν μετακινούνται», σχολιάζει η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Greece. «Και αυτό καθίσταται δυνατό χάρη σε μια σειρά χαρακτηριστικών της εφαρμογής μας, η οποία επιτρέπει σε όλη την οικογένεια, μέσω ενός μόνο λογαριασμού, να υλοποιήσει ό,τι έχει προγραμματίσει ή να διαχειριστεί μια έκτακτη ανάγκη, ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε σε κοντινή απόσταση».

The post Η επιστροφή στο σχολείο με Uber Family appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/aYlWdwU
via IFTTT

Tuesday, September 19, 2023

ΞΕΕ: Ενισχύονται οι δεσμοί των ξενοδόχων Ελλάδος και Κύπρου

Ενισχύονται έτι περαιτέρω οι δεσμοί των ξενοδόχων της Ελλάδος και της Κύπρου. Στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη το 2022, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος μεταφέρει τεχνογνωσία στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) για τη διαχείριση κρίσεων, ενώ πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. του ΞΕΕ η τελετή παράδοσης από τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Βασιλικό προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ κ. Θάνο Μιχαηλίδη του υλικού του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Φιλοξενία ΜΟΥ”, που απευθύνεται στις μαθήτριες και τους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Φιλοξενία ΜΟΥ» αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία, που σχεδιάστηκε από το ΞΕΕ με σκοπό την πρώτη επαφή των μαθητριών και μαθητών με τις έννοιες της φιλοξενίας, της επιχειρηματικότητας, της αποδοχής και της συμπεριληπτικότητας, της καινοτόμου και φιλικής προς το περιβάλλον επιχειρηματικής ανάπτυξης στον χώρο της φιλοξενίας, αλλά και για μια πρώτη γνωριμία με τα επαγγέλματα της φιλοξενίας και των ευκαιριών σταδιοδρομίας που αυτά παρέχουν.

Στόχος του ΠΑΣΥΞΕ είναι να υποβάλει το προαναφερόμενο Πρόγραμμα ενώπιον της Υπουργού Παιδείας και του Υφυπουργού Τουρισμού της Κύπρου, για αντίστοιχη αξιοποίησή του στα Δημοτικά Σχολεία της Κύπρου.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του ΔΣ του ΞΕΕ παρευρέθηκαν πέραν του  προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

 

The post ΞΕΕ: Ενισχύονται οι δεσμοί των ξενοδόχων Ελλάδος και Κύπρου appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/eKTdryp
via IFTTT