Wednesday, May 31, 2023

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών, Θεόδωρος Πάγκαλος. Η είδηση του θανάτου του πολιτικού που πρωταγωνίστησε στη σκηνή για πάνω από τρεις δεκαετίες έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση της οικογένειάς του στο Twitter.

The post Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Πάγκαλος appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/NsP9gRC
via IFTTT

Γ. Ρέτσος: Αποτελούμε έναν σύγχρονο Κοινωνικό Εταίρο που προσφέρει στην ελληνική κοινωνία

Σήμερα είναι ημέρα εκλογών στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με τον Γιάννη Παράσχη, διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» να αναλαμβάνει όπως φαίνεται τα ηνία του ΣΕΤΕ.

Ομιλία του Προέδρου, κ. Γιάννη Ρέτσου κατά την Κλειστή Συνεδρίαση της 31ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΣΕΤΕ

 Αγαπητά Μέλη,

Κυρίες & Κύριοι,

Σας ευχαριστώ θερμά για τη σημερινή σας παρουσία στην κλειστή Συνεδρίαση της 31ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ. Μια Γενική Συνέλευση με ισχυρή συναισθηματική φόρτιση για εμένα, καθώς με αυτή, κλείνει η 6ετής θητεία μου στη θέση του Προέδρου και μαζί, ολοκληρώνεται ένας σημαντικός προσωπικός κύκλος προσφοράς στα κοινά του τουρισμού διάρκειας 24 ετών.

Θα μου επιτρέψετε ξεκινώντας, να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί όλα αυτά τα χρόνια στον ΣΕΤΕ, τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει σωστά αν δίπλα μου δεν είχα τη συμπαράσταση των δυο Διοικητικών Συμβουλίων της θητείας μου, της εκτελεστικής επιτροπής, του ΙΝΣΕΤΕ και της Marketing Greece, του Ηλία Κικίλια και της Ιωάννας Δρέττα, αλλά και όλων των συνεργατών μου στον ΣΕΤΕ. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ οφείλω στην Ιωάννα. Αυτή η Γενική Συνέλευση συμπίπτει και με τη θητεία της Ιωάννας Δρέττα ως Υπουργού Τουρισμού της Μεταβατικής Κυβέρνησης. Είμαστε περήφανοι, Ιωάννα, εγώ προσωπικά και ο ΣΕΤΕ συλλογικά, γι’ αυτήν την τιμητική κατάκτηση.

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο έργο σου!

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Γιάννης Ρέτσος ανέφερε ότι “Το 2023, αποτελεί μια ακόμα χρονιά ορόσημο, σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται και αντιμετωπίζει αλλεπάλληλες και σε πολλά επίπεδα κρίσεις. Μέσα σε αυτό το πολύπλοκο περιβάλλον, ο παγκόσμιος αλλά και ο ελληνικός τουρισμός, καλούνται να αντέξουν, να προσαρμοστούν, να αναπτυχθούν, με νέους όρους και σε νέες συνθήκες. Οι αναταράξεις της πανδημίας έχουν σταματήσει και έχουμε βγει πλέον από το καθεστώς της επιφυλακής. Με άλλα λόγια, αφήσαμε πίσω μας ένα παρατεταμένο, τραυματικό διάστημα αβεβαιότητας και φόβου.

Στην Ελλάδα η οικονομία πορεύεται σε σταθερή τροχιά και το πολιτικό κλίμα σύντομα θα ξεκαθαρίσει μετά και τις προσεχείς εκλογές του Ιουνίου. Την ίδια στιγμή η συγκυρία είναι πολύ ιδιαίτερη για το brand Ελλάδα. Παρά την περιπέτεια της πανδημίας και τις εξωγενείς κρίσεις που επηρεάζουν την τουριστική αγορά παγκοσμίως, η χώρα μας δεν δείχνει απλά να αντέχει, αλλά ισχυροποιείται, αυξάνει τη δυναμική της, παγιώνει τη θέση της παγκοσμίως στους προορισμούς με τη μεγαλύτερη ζήτηση” σημείωσε από το βήμα της 31ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ ο απερχόμενος πρόεδρος του Γιάννης Ρέτσος.

“Είμαι εξαιρετικά περήφανος για τον τομέα που εκπροσωπώ, το έχω πει πολλές φορές και δε θα σταματήσω να το λέω. Όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες, συνεχίζουμε να αποτελούμε την αιχμή στη γνώση, στον σχεδιασμό, στην στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό. Συνεχίζουμε να αποτελούμε έναν σύγχρονο Κοινωνικό Εταίρο που προσφέρει στην ελληνική κοινωνία.

Αποδεικνύουμε σταθερά ότι θέτουμε σαφείς στόχους και πετυχαίνουμε ενωμένοι: Την ενδυνάμωση και ωρίμανση του τουρισμού, τη βιώσιμη ανάπτυξη ως βασική προϋπόθεση επιτυχίας, τη διαρκή, αρμονική συνεργασία μας με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, την καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης και την ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης του τουρισμού, τις σταθερές και γόνιμες σχέσεις μέσα από συνέργειες και συμπράξεις, την ενίσχυση του brand Ελλάδα, μέσα από σωστή και ώριμη ανάγνωση των μηνυμάτων της αγοράς και μέσα από στρατηγικές επιλογές για την προβολή του.

Το 2022 ήταν μια χρονιά που θέσαμε απαιτητικούς στρατηγικούς στόχους. Ειδικότερα, επιδιώξαμε:

Εντατική προώθηση του Εθνικού Σχεδίου για τον Τουρισμό 2030 σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο,

Συστηματική επαφή με τη βάση, με τις Περιφέρειες και την τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω roadshows σε όλη την Ελλάδα,

Ψηφιακό μετασχηματισμό του ΣΕΤΕ,

Τουριστική δραστηριότητα με προϋπόθεση και στόχο την αειφορία,

Προάσπιση και διαφύλαξη των συμφερόντων του τομέα από στρεβλώσεις που δημιουργούνται, όπως οι αρρύθμιστες βραχυχρόνιες μισθώσεις, ή κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν όπως το θέμα των εργασιακών.

Με αυτούς τους στόχους στον ορίζοντα, εκπονήσαμε τις δράσεις μας τη χρονιά που πέρασε: Εστιάσαμε στο Εθνικό Σχέδιο για τον Τουρισμό της Ελλάδας το 2030 και παρουσιάσαμε τη Στρατηγική μας στον Πρωθυπουργό και σε εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Παράλληλα, διατηρήσαμε τη στενότερη δυνατή επαφή με τα μέλη μας στην Περιφέρεια, πραγματοποιώντας τακτικές περιφερειακές συναντήσεις για την παρουσίαση των αξόνων δράσης και των προτεραιοτήτων μας.

Στις σημαντικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε

αναφέρω ενδεικτικά: στα εργασιακά θέματα, τη συνεργασία ΣΕΤΕ και ΑΑΔΕ, τις θέσεις μας για θέματα Ανάπτυξης και επενδύσεων, όπως επίσης τις προτάσεις μας για ζητήματα περιβάλλοντος και ενέργειας.

Όπως τόνισε ο κ. Ρέτσος “Όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο τουρισμός καταφέρνει πάρα τις αντιξοότητες να κάνει άλματα ανάπτυξης. Δεν αναφέρομαι μόνο σε μεγέθη, αλλά σε μια στρατηγική ανάπτυξης, που αλλάζει την εικόνα του τουριστικού τομέα στην ευρύτερη κοινωνία. Σε αυτό το θέμα, υπήρχε ένα τεράστιο έλλειμα τις τελευταίες δεκαετίες. Ο τουρισμός δεν είχε τη θέση που του αναλογούσε και του άξιζε.

Προκαταλήψεις, στερεότυπα, κακές νοοτροπίες, μικροσυμφέροντα και παρασιτισμός, δεν του επέτρεπαν να λάβει αυτό που του αναλογούσε. Ούτε από την Πολιτεία, ούτε από την κοινωνία.

Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε το αποτύπωμα και η απήχηση του τουρισμού στην κοινωνία, ως μια σοβαρή οικονομική δραστηριότητα, με βάθος, με οφέλη, με προοπτική. Όχι ως μια ευκαιριακή απασχόληση που αποσκοπεί στο εύκολο κέρδος. Όχι ως μια αρπαχτή. Ούτε για τον επιχειρηματία, ούτε για τον εργαζόμενο. Η Ελλάδα αποτελεί την 5η ισχυρότερη τουριστική δύναμη παγκοσμίως. Αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία για ένα κράτος 10 εκατ. κατοίκων. Άποψή μου είναι, πως πρέπει πάντα στόχος μας να είναι η διατήρηση μας στην ελίτ του παγκόσμιου τουρισμού. Αυτό δεν είναι μόνο μια επιτυχία. Είναι ταυτόχρονα μια μεγάλη ευθύνη.

Γιατί σε κάθε σχήμα που υπάρχει το ύψος, υπάρχει και το βάθος. Στο οποίο δε θα πρέπει να επιτρέψουμε να βρεθούμε. Διότι εξίσου δύσκολο, ίσως δυσκολότερο, με το να πιάσεις την κορυφή, είναι και να την κρατήσεις. Όσο καλά και αν είναι τα αποτελέσματα, όσο και αν μας γεμίζουν χαρά και ανακούφιση, δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Η κορυφή δημιουργεί χαλαρότητα σε όλες τις πλευρές και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

Δεν έχουμε όμως αυτό το περιθώριο. Δεν επιτρέπεται να εφησυχάσουμε. Δουλειά μας είναι μεμονωμένα και συλλογικά, να διατηρηθούμε στην κορυφή για να μπορεί η κοινωνία και η οικονομία μας σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο να επωφελείται τα μέγιστα από τον τουρισμό. Δουλειά μας είναι να είμαστε ανοιχτοί και εξωστρεφείς, χωρίς ίχνος έπαρσης ή αλαζονείας, γιατί αυτά είναι στοιχεία που η αγορά δε συγχωρεί. Ο κλάδος μας είναι στενά συνδεδεμένος με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του κοινού που δημιουργεί τάσεις και διαμορφώνει νέα είδη τουρισμού. Αυτό δε γίνεται, δε μπορούμε να το αγνοήσουμε. Πρέπει να εξελισσόμαστε διαρκώς, χωρίς να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Παράλληλα, οι τοπικές κοινωνίες αξιώνουν έλεγχο στον κορεσμό, σεβασμό στη φέρουσα αναπτυξιακή ικανότητα, και εφαρμογή της αρχής της βιωσιμότητας στην τουριστική ανάπτυξη. Οφείλουμε να τους ακούσουμε προσεκτικά. Ούτε αυτές είναι ανάγκες που μπορούμε να αγνοήσουμε με αποκλειστικό γνώμονα το πρόσκαιρο κέρδος.

Χρειάζονται ανοιχτά αντανακλαστικά και όχι εφησυχασμός, εξωστρέφεια και στενή αλληλεπίδραση του τουρισμού με την κοινωνία και τους άλλους οικονομικούς κλάδους, Αυτά είναι τα κρίσιμα σημεία που πρέπει να πέσει το βάρος αν θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή

που έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε τα τελευταία χρόνια. Αυτές θα πρέπει να είναι προτεραιότητες για εμάς, πριν από τις εισπράξεις και τις αφίξεις.  Και για να ανταπεξέλθουμε σε όλες αυτές τις προκλήσεις, οι πρώτοι που θα πρέπει να αλλάξουμε και να εξελιχθούμε είμαστε εμείς οι ίδιοι. Σε νοοτροπία, σε σκέψη, σε πράξεις. Και αυτό αφορά πάνω και πρώτα από όλα όλους και όλες εμάς. Να μην υποκύψουμε στον εύκολο αλλά καταστροφικό λαϊκισμό. Να μην υποκύψουμε σε συνδικαλιστικές νοοτροπίες και πράξεις που έρχονται από το χρεωκοπημένο παρελθόν και που όλοι θέλουμε να αφήσουμε πίσω. Να μην διαταράξουμε την ενότητα μας σκεπτόμενοι το μικρό και στενό συμφέρον. Η ενότητα μας οφείλει να είναι πάνω από όλα. Αυτή είναι η δύναμη μας, αυτή είναι η υπεροχή μας.

Σε αυτή τη διαδικασία μετάβασης και εκσυγχρονισμού ο ΣΕΤΕ οφείλει να σταθεί στην πρώτη γραμμή. Γι’ αυτό και χρειάζονται πρόσωπα που μπορούν να υπηρετήσουν αυτές τις ανάγκες. Πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν την ωρίμανση του ελληνικού τουρισμού. Τη νέα φάση μεγέθυνσης στην οποία μπαίνει. Την ανάγκη για συμμετοχή, συμπερίληψη, σύνθεση όλων των δυνάμεων που απαρτίζουν τον ΣΕΤΕ.

Ο ΣΕΤΕ ιδρύθηκε για να γίνει μεγάλος και ισχυρός, όχι για να εξελιχθεί σε ένα κλειστό κλαμπ συγκεκριμένων συμφερόντων. Τώρα, ήρθε η στιγμή να πάμε ακόμα πιο μπροστά. Με τις σημερινές μας επιλογές, ακολουθούμε πετυχημένα ευρωπαϊκά παραδείγματα, όπως αυτό  της Ιταλίας ή της Γερμανίας. Ανθρώπους με αξία, ηγετικές ικανότητες, ήθος, κύρος, που θα οδηγήσουν τον ΣΕΤΕ στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού. Γυρίζουμε σελίδα, προχωράμε στο αύριο. Και σταθεροί πυλώνες της στρατηγικής μας για το αύριο, για την ανάπτυξη του τουρισμού, πρέπει να συνεχίσουν να είναι ο στόχος της βιωσιμότητας και της διαχείρισης προορισμών με το βλέμμα στραμμένο μόνο στο μέλλον, οι συνέργειες που αποτελούν για τον φορέα μας υπαρξιακή προϋπόθεση, η εξωστρέφεια και το άνοιγμα σε ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σταθερός μας στόχος από την άλλη, πρέπει να παραμείνει ένας τουρισμός με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα. Μια σημαντική πηγή θέσεων εργασίας και πρωταρχικός κλάδος συμβολής στο Εθνικό ΑΕΠ. Με την κερδοφορία να συμβαδίζει με την αειφορία. Με συγκεκριμένη στρατηγική ανάπτυξης. Με συνολικές πολιτικές και όχι αποσπασματικές ενέργειες να δίνουν λύσεις σε προβλήματα. Κλειδί για να πετύχουμε αυτό τον στόχο είναι η συλλογική δουλειά.

Αυτό διδάχθηκα προσωπικά από τις 2 θητείες μου στον ΣΕΤΕ, και από τα χρόνια που υπηρετώ μέσα από συλλογικούς θεσμούς τον τουρισμό. Μαζί. Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, συλλογικοί φορείς και θεσμικά όργανα του τουρισμού. Όλοι μαζί, ενωμένοι.

Έτσι μόνο προχωράμε μπροστά.

Αγαπητά Μέλη, Κυρίες και Κύριοι, συνέχισε ο κ. Ρέτσος

Η περίοδος που διανύουμε είναι και για μένα προσωπικά πολύ ξεχωριστή. Μετά από 2 θητείες, κλείνει ο κύκλος μου στο τιμόνι του ΣΕΤΕ και παράλληλα κλείνουν 24 χρόνια στα κοινά του τουρισμού. Οι συνθήκες που βίωσα ως Πρόεδρος του ΣΕΤΕ ήταν πραγματικά πρωτόγνωρες. Τα χρόνια που υπηρετώ σε αυτή τη θέση ήταν ορατά τα σημάδια και οι πληγές της οικονομικής κρίσης. Υπήρξε εναλλαγή 2 κυβερνήσεων με τις οποίες και συνεργαστήκαμε όπως οφείλαμε να κάνουμε και στη δεύτερη θητεία ξέσπασε η απόλυτη καταιγίδα της πανδημίας, την οποία οφείλαμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο. Καταφέραμε πολλά. Ήταν δύσκολα και επίπονα χρόνια, στα οποία πάνω από όλα έβαλα το κοινό καλό. Όχι το προσωπικό συμφέρον, αλλά το καλό του ελληνικού τουρισμού. Δεν ξέρω αν ακούγεται ρομαντικό, όμως αυτό είναι. Και όλες και όλοι εσείς που με γνωρίζετε πολύ καλά, είμαι βέβαιος ότι συμφωνείτε. Αυτό το πόστο απαιτεί σκληρή και αδιάκοπη δουλεία, διάθεση για συνεννόηση και συνεργασία. Ενίοτε και συγκρούσεις. Απαιτεί διορατικότητα και προσαρμοστικότητα. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και πείσμα. Είμαι περήφανος και συγκινημένος για όσα καταφέραμε τα τελευταία χρόνια. Και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσω να είμαι περήφανος και στο μέλλον. Για τον ΣΕΤΕ που στέκεται με επαγγελματισμό, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και  αξιοπιστία ως κοινωνικός εταίρος.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τη συνεισφορά σας στην διαδρομή μας ως εδώ. Ήταν τιμή μου να σας εκπροσωπώ. Είναι τιμή μου να είμαι ένας από εσάς. Απλός ναύτης πλέον, στο μεγάλο καράβι του ελληνικού τουρισμού. Θα είναι πάντοτε τιμή και χαρά μου να βάζω το δικό μου λιθαράκι στον ελληνικό τουρισμό όπως τον έχουμε οραματιστεί. Ισχυρό, Βιώσιμο, Ανταγωνιστικό, Κοινωνικό, Ανθρώπινο, όπως ακριβώς ταιριάζει στην πατρίδα μας.

 

The post Γ. Ρέτσος: Αποτελούμε έναν σύγχρονο Κοινωνικό Εταίρο που προσφέρει στην ελληνική κοινωνία appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/OFxN1tq
via IFTTT

Tuesday, May 30, 2023

Επιστημονική Ημερίδα: Σύγχρονες Τάσεις για Επιχειρήσεις Τουρισμού και Αναψυχής του Πειραιά

Στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας του Δήμου Πειραιά, το Εργαστήριο Τουριστικής Αριστείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, διοργανώνει ημερίδα με ομιλητές μέλη του Εργαστηρίου – Μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών με θέμα «Σύγχρονες Τάσεις για Επιχειρήσεις Τουρισμού και Αναψυχής του Πειραιά» την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 11.00.

Στην ημερίδα θα αναλυθούν θέματα όπως οι σύγχρονες τάσεις για τις επιχειρήσεις εστίασης, το Ψηφιακό Μάρκετινγκ για τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς, τα θέματα διαχείρισης ανθρώπινου παράγοντα στις τουριστικές επιχειρήσεις, οι νέες Τεχνολογίες στον τουρισμό,  η διοίκηση Τουριστικών Γραφείων, οι προκλήσεις αλλά και οι προοπτικές του Τουρισμού Υγείας και θα γίνουν παρουσιάσεις για τον Πειραιά και τις επιχειρήσεις του.

Συμμετέχουν οι Επίκουροι Καθηγητές  Σωτήρης Βαρελάς, Γεωργία Ζούνη, Αλεξάνδρα Παρασκευή Χυτήρη,  Ιωάννης Κατσανάκης,  Όλγα Σίσκου ενώ θα γίνουν και παρουσιάσεις από φοιτητές του Τμήματος.

Η ημερίδα θα λάβει μέρος στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μ. Καραολή & Α. Δημητρίου 80, 18534, Πειραιάς.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Προ-εγγραφή στην Ημερίδα εδώ

The post Επιστημονική Ημερίδα: Σύγχρονες Τάσεις για Επιχειρήσεις Τουρισμού και Αναψυχής του Πειραιά appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/Yo7UnrL
via IFTTT

Elafonisos Eco Week 2023: Προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα – Επίτιμος προσκεκλημένος ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό – 29-5-23

Η 6η εκδήλωση του Elafonisos Eco Week, που διοργανώνεται από τον Οικολογικό Σύλλογο Ελαφονήσου και στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2023.

Τη φετινή εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό, ο οποίος είναι επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης. Η γνωστή και θερμή περιβαλλοντική δράση του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τη φετινή Elafonisos Eco Week.

Η επίσκεψη του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Προξενείου του Μονακό στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες, όπως το Συμπόσιο για την Οικολογική Βιωσιμότητα, τη Σύνοδο Κορυφής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Έκθεση Οικολογικής Τέχνης. Στο Συμπόσιο για την Οικολογική Βιωσιμότητα θα συμμετέχουν τοπικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, επίσημες αρχές και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την ανεύρεση λύσεων, που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και οικοσυστήματα που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως είναι αυτά των νησιών. Η Σύνοδος Κορυφής για την Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί συνάντηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσίων αρχών, συλλόγων και άλλων ενδιαφερόμενων, οι οποίοι θα δεσμευτούν για τη λήψη μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος σε μια δημόσια τελετή.

Η Eco Week περιλαμβάνει επίσης μια εκδήλωση Οικολογικής Γαστρονομίας, όπου επιχειρηματίες της εστίασης θα παρουσιάσουν επιλογές που βασίζονται στη βιωσιμότητα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί η 2η Οικολογική Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων, όπου δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της Ελλάδας θα μοιραστούν τα αποτελέσματα των προηγούμενων δράσεών τους στον τομέα της βιωσιμότητας, ενώ θα παρουσιάσουν και τα μελλοντικά τους σχέδια. Η Έκθεση Οικολογικής Τέχνης αποτελεί έναν πειραματικό χώρο, όπου οι οικολογικές ανησυχίες εκφράζονται μέσω της τέχνης.

«Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την Ελαφόνησο σε ένα οικολογικό νησί με βιώσιμη ανάπτυξη, ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητας ζωής των κατοίκων, των επισκεπτών και των μελλοντικών γενεών», δήλωσε ο Enrico Toja, Πρόεδρος του Οικολογικού Συλλόγου Ελαφονήσου. «Μέσω αυτής της εκδήλωσης, ελπίζουμε να προωθήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα, να συνάψουμε διεθνείς συμφωνίες συνεργασίας, να συνδημιουργήσουμε έργα με άλλους φορείς και να ενισχύσουμε τη δικτύωση με όλους τους ενδιαφερόμενους».

Το κοινό της εκδήλωσης που φέτος έχει ως σλόγκαν το «Πράσινη Πρόκληση 2023» περιλαμβάνει κατοίκους της περιοχής, Ελαφονησιώτες που δεν ζουν στο νησί, ξένους που κατοικούν στην Ελαφόνησο, ακαδημαϊκούς, περιβαλλοντολόγους, ΜΚΟ, κοινωνικούς συλλόγους, περιφερειακές αρχές, δημοσιογράφους και περιβαλλοντικές ομάδες των δήμων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Elafonisos Resort, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του νησιού. Η εκδήλωση διέπεται από τη δέσμευση για μείωση της χρήσης πλαστικού, με τους διοργανωτές να ελαχιστοποιούν τη χρήση του σε όλο το νησί.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης στη διεύθυνση elafonisoseco.org

 

The post Elafonisos Eco Week 2023: Προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα – Επίτιμος προσκεκλημένος ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό – 29-5-23 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/o3inrUO
via IFTTT

Monday, May 29, 2023

APG IET PARTNERS WITH BLUE RIBBON BAGS TO OFFER DELAYED LUGGAGE SERVICE TO 275 TICKET HOLDERS

We’re thrilled to announce that APG has signed an exclusive partnership agreement with Blue Ribbon Bags to provide baggage protection services for all passengers traveling with 275 tickets. The partnership aims to offer peace of mind to passengers in case of lost or delayed baggage incidents.

Starting May 1, 2023, all tickets issued in GDS on 275 will automatically include Blue Ribbon Bags’ protection services. In the event of lost or delayed baggage, passengers can file a claim on the dedicated APGIET Blue Ribbon Bags website (https://ift.tt/LpDO3Wx) to initiate the tracking and expedited delivery of their bags.

Blue Ribbon Bags’ services include tracking and expediting the return of delayed airport baggage for the first 96 hours from when the destination flight lands. Customers will receive constant updates every time there is a change to the status of their mishandled bag. This innovative solution will provide a hasslefree travel experience for all passengers.


The new partnership reflects APG’s commitment to enhancing the customer experience and ensuring
that passengers have a seamless journey from start to finish.
“We understand the frustration that lost or
delayed baggage can cause, and we are delighted to partner with Blue Ribbon Bags to offer an easy and reliable solution to our passengers,” said Ophelie Cherdrong, Executive Product Director for APG IET.

“Our service provides air travelers with confidence that if their checked
in baggage does not arrive at the destination airport, we will coordinate and expedite the swift return. Our clients should be able to enjoy their holiday or focus on their work trip while we locate and expedite the baggage,” stated CD Lazear, SVP Global Sales of Blue Ribbon Bags Blue Ribbon Bags has a proven track record of delivering excellent customer service and helping passengers reunite with their belongings quickly. The new partnership between APG and Blue Ribbon Bags is a testament to the two companies’ shared values of putting the customer first and ensuring a smooth and enjoyable travel experience.

For more information about APGIET Blue Ribbon Bags’ services, please visit

https://ift.tt/LpDO3Wx
.

The post APG IET PARTNERS WITH BLUE RIBBON BAGS TO OFFER DELAYED LUGGAGE SERVICE TO 275 TICKET HOLDERS appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/aGNPfde
via IFTTT

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής το 19ο EAST MED – MULTI HALL & YACHT CHARTER SHOW – Έκθεση θαλάσσιων σκαφών- στον Πόρο

Γ. Πατούλης«Επενδύουμε στο θαλάσσιο τουρισμό αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των πανέμορφων νησιών της Αττικής μας»

Υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρονιά η διοργάνωση του 19ου EAST MED – MULTIHALL & YACHT CHARTER SHOW, που συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και το Δήμο Πόρου στο λιμάνι του Πόρου, στις αρχές Μαΐου.
Το “EAST MED – MULTIHALL &YACHT CHARTER SHOW”, είναι η μεγαλύτερη έκθεση ναυλώσεων, βιομηχανικών σκαφών αναψυχής και καταμαράν στη Μεσόγειο. Για πρώτη φορά στην έκθεση συμμετείχαν σκάφη άνω των 24 μέτρων.

Στη διοργάνωση παρευρέθηκαν πάνω από 60 εταιρείες yacht brokers, και περισσότεροι από 140 buyers, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κροατία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ταϊβάν, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ελβετία, τις Μπαχάμες, την Ισπανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Εσθονία, το Ισραήλ, το Μόναχο, την Τσεχία και την Ελλάδα.
Ο Πόρος το «διαμάντι του Αργοσαρωνικού», στο πλαίσιο της προώθησης του yachting και προσέλκυσης τουριστικών ευκαιριών στην ακτογραμμή της Αττικής, φιλοξένησε τις προηγούμενες ημέρες μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας. Περισσότερα από 100 πολυτελή σκάφη αναψυχής, πλήρως εξοπλισμένα με το εξειδικευμένο πλήρωμά τους, συγκεντρώθηκαν στο ιστορικό νησί του Πόρου, αναδεικνύοντας τη δυναμική παρουσία του ισχυρού σαλονιού του yachting στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής στο περίπτερό της, ενημέρωσε τους brokers και το κοινό της έκθεσης για τις δυνατότητες του παράκτιου και νησιωτικού χώρου της Αττικής για μια ποικιλία αξέχαστων διακοπών, μέσω του πλούσιου οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού τουριστικής προβολής της.

Από την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής παρευρέθηκαν: ο κ. Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Τουρισμό της Π.Α. και η κα Μαρία Παντελούς Προϊσταμένη του Τμ. Τουριστικής Προβολής της Δ/νσης Τουρισμού της Π.Α.
Ο κ. Κουτσογιαννόπουλος, μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Αττικής, στα εγκαίνια της εκδήλωσης και το ελπιδοφόρο μήνυμά του για την έναρξη «Μιας νέας περιόδου ανάπτυξης και επένδυσης του yachting με τη στήριξη της Περιφέρειας στον κλάδο, στις μαρίνες της Αττικής και στη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής φιλοξενίας των ταξιδιωτών του yachting».
Η μεγάλη συμμετοχή πολυτελών σκαφών στην τριήμερη εκδήλωση, αποδεικνύουν ότι ο θαλάσσιος τουρισμός είναι μια ειδική μορφή τουρισμού με ισχυρή παρουσία και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης για την Αττική και τα ελληνικά τουριστικά σκάφη.
Με την ολοκλήρωση της έκθεσης τα μηνύματα από τους συμμετέχοντες προαναγγέλλουν την προσέλκυση όλο και περισσότερων σκαφών και επισκεπτών από όλο τον κόσμο στα νερά του Αργοσαρωνικού και τα νησιά της Αττικής, με θετικά αναμενόμενα αποτελέσματα για τον συγκεκριμένο κλάδο για τη φετινή όπως και τις επόμενες τουριστικές περιόδους.

Η Περιφέρεια Αττικής απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους διοργανωτές της έκθεσης ΕΠΕΣΤ και Δήμο Πόρου για την αγαστή συνεργασία και την επιτυχία της διοργάνωσης.

 

The post Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής το 19ο EAST MED – MULTI HALL & YACHT CHARTER SHOW – Έκθεση θαλάσσιων σκαφών- στον Πόρο appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/gvmhLc5
via IFTTT

Friday, May 26, 2023

FedHATTA: Συνάντηση με Μ. Τσακαλάκη για το συμβούλιο ECTAA στην Κρήτη

Λ. Τσιλίδης: «Τα τουριστικά γραφεία μπορούν να κάνουν την Κρήτη κορυφαίο χειμερινό προορισμό»
 
Συνάντηση με τον πρόεδρο της FedHATTA, κ. Λύσανδρο Τσιλίδη, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου και ΓΓ της ΠΟΞ, κ. Μανώλης Τσακαλάκης, κατά την διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη μεθόδευση του γενικού συμβουλίου της ECTAA στην Κρήτη, στις 27-30 Σεπτεμβρίου του 2023, στο οποίο πρόκειται να συζητηθούν όλες οι τελευταίες τάσεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό και τα ταξίδια, καθώς και επιμέρους σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως η αειφορία.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: «Στόχος της FedHATTA, είναι η Κρήτη, ως κορυφαίος Ελληνικός προορισμός, να περάσει στο αντικείμενο του έργου των 70.000 γραφείων ταξιδίων της Ευρώπης, τα οποία είναι συνδεδεμένα με τον κορυφαίο ευρωπαϊκό φορέα των οργανωμένων ταξιδιών, την ECTAA, ώστε να αναδειχθεί ως ιδανική επιλογή διακοπών και για τη χειμερινή σεζόν, αφού διαθέτει πλεονεκτήματα που άπτονται του εναλλακτικού τουρισμού, του πολιτισμού αλλά και της γαστρονομίας.

Άλλωστε, τα στοιχεία αυτά πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος του τουριστικού προϊόντος που προωθούμε στις μεγάλες διεθνείς αγορές ως γραφεία ταξιδιών, δηλαδή ως ο κατεξοχήν κλάδος που διακινεί τον τουρισμό σε παγκόσμια κλίμακα».

The post FedHATTA: Συνάντηση με Μ. Τσακαλάκη για το συμβούλιο ECTAA στην Κρήτη first appeared on Travelling News.

The post FedHATTA: Συνάντηση με Μ. Τσακαλάκη για το συμβούλιο ECTAA στην Κρήτη appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/mTNCwf9
via IFTTT

Cycladic: Στρατηγική συμφωνία για τη μετατροπή των αεροσκαφών της σε ηλεκτρικά και προσθήκη δρομολογίων παρά τα γραφειοκρατικά προσκόμματα

Πιστή στη δέσμευση και το όραμά της να εδραιώσει και να επεκτείνει την ευέλικτη διασύνδεση μεταξύ των νησιών του Αιγαίου, η Cycladic προχωρά σε μια σειρά από νέες καινοτόμες επενδύσεις σχεδιάζοντας να λειτουργήσει τα πρώτα ηλεκτρικά αεροπλάνα στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα αναδιαμορφώνει το πρόγραμμά της κατά τη θερινή περίοδο με νέες απευθείας συνδέσεις ελληνικών προορισμών όπως η Αστυπάλαια και η Μήλος, το οποίο ξεκινά στις 15 Ιουνίου. Ταυτόχρονα η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις προσπάθειες για την διεξαγωγή προγραμματισμένων πτήσεων σε προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, τους οποίους για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει ακόμη εντάξει στο θερινό της πρόγραμμα παρά το γεγονός ότι τους εξυπηρετούσε επιτυχημένα κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ενέργειες για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων 

Ταυτόχρονα με την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, η Διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις προσπάθειες για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων που της στερούν μέχρι και σήμερα τη δυνατότητα να εντάξει στο πρόγραμμά της ελκυστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη. 

Η εταιρεία υλοποίησε με συνέπεια και επιτυχία το σύνολο του προγραμματισμένου χειμερινού πτητικού της έργου σε αυτούς τους προορισμούς, αποδεικνύοντας έμπρακτα την επιχειρησιακή της ετοιμότητα και αξιοπιστία. Σημειώνεται σε αυτό το σημείο ότι η Cycladic είναι μια αυτόνομη ιδιωτική επένδυση χωρίς κρατική ενίσχυση, ευρωπαϊκή στήριξη ή επιδότηση.

Νέοι Προορισμοί 

Στη βάση των θερινών της εργασιών η εταιρεία δραστηριοποιείται και συνδέει 6 νησιωτικούς προορισμούς: Σύρο, Νάξο, Πάρο, Αστυπάλαια, Ηράκλειο και Μήλο, παρέχοντας σε αυτό το πλαίσιο μία μοναδική λύση σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες αυτών των νησιών, αλλά και διευκολύνοντας την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων τους.

Ταυτόχρονα, εν αναμονή των εγκρίσεων για την διεξαγωγή προγραμματισμένων πτήσεων σε αεροδρόμια όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, η εταιρεία συνεχίζει απρόσκοπτά την εκτέλεση πτήσεων charter καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Ηλεκτρικά Αεροπλάνα

Η Διοίκηση της Cycladic προχώρησε στη στρατηγική συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία Monte Aircraft Leasing Limited για την έναρξη προγράμματος σταδιακής μετατροπής του στόλου των αεροσκαφών της Cessna Grand Caravan σε ηλεκτροκίνητα που θα εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους. Η διαδικασία μετατροπής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του σχετικού νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου. Η Cycladic –επικεντρωμένη στη βιώσιμη αεροπλοΐα είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που προχωρά σε μια στρατηγική συνεργασία αυτής της μορφής.

Στόλος τελευταίας τεχνολογίας 

Υπό το πλαίσιο των νέων επενδύσεων, η Cycladic εστιάζει στην έννοια της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, μέσω της στρατηγικής ανάπτυξης του δικτύου της. Με βάση την Πάρο και 3 υπερσύγχρονα Cessna Grand Caravan στον στόλο της, η ιδιωτική ενδο-νησιωτική αερογραμμή προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου και άνετες πτήσεις στους επιβάτες. Τα καινούργια και υπερπολυτελή για το μέγεθός τους αεροσκάφη, έχουν χωρητικότητα από 8 έως 12 επιβάτες προσφέροντας μία νέα ταξιδιωτική εμπειρία.

Με την έναρξη των νέων συνδέσεων της Cycladic και ενόψει μιας ανταγωνιστικής τουριστικής περιόδου, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης του βιώσιμου ελληνικού τουρισμού, ενώ διευκολύνεται η επικοινωνία μεταξύ των κορυφαίων νησιωτικών προορισμών του Αιγαίου, βελτιώνοντας τη ζωή των κατοίκων τους και εμπλουτίζοντας την τουριστική τους ταυτότητα.

The post Cycladic: Στρατηγική συμφωνία για τη μετατροπή των αεροσκαφών της σε ηλεκτρικά και προσθήκη δρομολογίων παρά τα γραφειοκρατικά προσκόμματα first appeared on Travelling News.

The post Cycladic: Στρατηγική συμφωνία για τη μετατροπή των αεροσκαφών της σε ηλεκτρικά και προσθήκη δρομολογίων παρά τα γραφειοκρατικά προσκόμματα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/IPi3Zhr
via IFTTT

Thursday, May 25, 2023

Ο Δήμος Μυκόνου υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια δύο μονάδων αφαλάτωσης

Στα 13.000 m3 πόσιμου νερού η ημερήσια δυναμικότητα αφαλατώσεων

Στην υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια δύο μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού αναμένεται να προχωρήσει με τον σχετικό ανάδοχο η Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου.

Οι δύο μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με την σύγχρονη τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης έχουν συνολική δυναμικότητα 2.000 κυβικών μέτρων (m3) πόσιμου νερού ημερησίως, συμβάλλοντας στην κάλυψη των συνεχώς αυξημένων αναγκών υδροδότησης του νησιού, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας θα γίνει από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου.

Επισημαίνεται ότι, με την προμήθεια αυτών των δύο νέων μονάδων, η συνολική εγκατεστημένη δυναμικότητα αφαλατώσεων θαλασσινού νερού της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου θα φτάσει στα 13.000 κυβικά μέτρα (m3) πόσιμου νερού ημερησίως, καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών του νησιού, ιδιαίτερα κατά την τουριστική σεζόν.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μυκόνου, κ. Φραντζέσκος Βιγλιάρης,  τόνισε:

« Η προγραμματισμένη υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση των δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης, επιβεβαιώνει το ουσιαστικό και συνεχές ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής και της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου για την αναβάθμιση των υποδομών του νησιού μας.

Με αυτονόητη τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για τη διασφάλιση της ποιότητας και της επάρκειας πόσιμου νερού στο νησί μας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την ταχύτερη δυνατή αποπεράτωση του έργου.»

The post Ο Δήμος Μυκόνου υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια δύο μονάδων αφαλάτωσης first appeared on Travelling News.

The post Ο Δήμος Μυκόνου υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια δύο μονάδων αφαλάτωσης appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/PaA2TVj
via IFTTT

Συμφωνία ΕΔΕΜ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε. για τα πνευματικά δικαιώματα

Μια σημαντική συμφωνία  για τους πνευματικούς δημιουργούς μουσικών έργων υπογράφηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, μεταξύ της  Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. και της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής- ΕΔΕΜ.

Η συμφωνία  αφορά την αδειοδότηση των μουσικών έργων  που εκπροσωπεί η ΕΔΕΜ στις πολυάριθμες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές και λοιπές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΔΕΜ,  παρευρέθηκαν από την Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. ο κ. Δημήτρης Πασσάς, Πρόεδρος Δ.Σ. και ο κ. Ιωάννης Καπλάνης, Γενικός Διευθυντής. Από την ΕΔΕΜ παρόντες ήταν ο κ. Χρήστος Νικολόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ., η κα Λίνα Νικολακοπούλου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ο κ. Παρασκευάς Καρασούλος, Γραμματέας Δ.Σ., ο κ. Αθανάσιος Φουργιώτης, Ταμίας ΔΣ, η κα Λούκα Κατσέλη, Γενική Διευθύντρια, ο κ. Σπύρος Σορβατζιώτης, Νομικός Σύμβουλος και ο κ. Κώστας Μακρής, Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης.

Εκ μέρους των δημιουργών, η κα Λίνα Νικολακοπούλου εξέφρασε την ικανοποίηση των συναδέλφων της για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις γιατί αναγνωρίζει εμπράκτως το δικαίωμα των δημιουργών να αμείβονται για τη χρήση των έργων τους. Η Γενική Διευθύντρια της ΕΔΕΜ κα Λούκα Κατσέλη υπογράμμισε ότι η ελληνική μουσική αποτελεί ένα πολύτιμο κοινωνικό αναπτυξιακό κεφάλαιο και η ΕΔΕΜ συνεργάζεται με τεχνογνωσία και αξιοπιστία με τις επιχειρήσεις και τους φορείς προσφέροντάς τους τη δυνατότητα αξιοποίησης του πλούσιου ρεπερτορίου της.

Εκ μέρους της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Δημήτρης Πασσάς ανέφερε: «Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ως φορέας σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής, συνάπτοντας την συγκεκριμένη σύμβαση με ένα οργανισμό συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων όπως η ΕΔΕΜ, συμπράττει στην δημιουργία ενός ασφαλούς πλαισίου για  την προστασία και ανάδειξη της εγχώριας καλλιτεχνικής παραγωγής και ταυτόχρονα για την αναγνώριση της προσφοράς των μουσικών δημιουργών».

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Καπλάνης επεσήμανε από την πλευρά του: «Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μέσω  αυτής της συμφωνίας επικυρώνει έμπρακτα τη στήριξη του στην Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής – ΕΔΕΜ με σκοπό την από κοινού προάσπιση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, οι οποίοι αποτελούν φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, και συνεπακόλουθα την ενίσχυση του άυλου πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, ενός σημαντικού μοχλού ανάπτυξης.»

Η Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., ο μεγαλύτερος πολιτιστικός οργανισμός της χώρας και ένα από τα παλαιότερα Φεστιβάλ της Ευρώπης, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια βασικό πυλώνα ανάπτυξης του τουρισμού στη χώρα μας συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς.

Η ΕΔΕΜ, μέρος ενός ευρύτερου οικοσυστήματος πολιτιστικών οργανισμών, προάγει την ανάπτυξη του ελληνικού μουσικού πολιτισμού, ενδυναμώνοντας τους δημιουργούς και εμπνέοντας τις μελλοντικές γενιές να συνεχίσουν να δημιουργούν.  

Η  συμφωνία για την αδειοδότηση των μουσικών έργων λειτουργεί προς όφελος και των δύο πλευρών και παράλληλα συνεισφέρει στη συνολικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα πνευματικά δικαιώματα. Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων  εξέφρασαν επίσης τη χαρά και την αισιοδοξία τους  για την ανταπόκριση του κοινού στις μουσικές και θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας Κατερίνας Ευαγγελάτου, που όπως δείχνουν οι προβλέψεις αναμένεται να είναι πολύ αυξημένη και να λειτουργήσει τονωτικά στην πολιτιστική αλλά και οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

 

The post Συμφωνία ΕΔΕΜ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε. για τα πνευματικά δικαιώματα first appeared on Travelling News.

The post Συμφωνία ΕΔΕΜ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε. για τα πνευματικά δικαιώματα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/PRBXG7u
via IFTTT

ΑΝΕΚ LINES: ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ TRANSPORT LOGISTICS

Η ΑΝΕΚ LINES, εστιάζοντας στη βελτίωση και ανάπτυξη νέων υποδομών της εφοδιαστικής αλυσίδας, μετείχε στην μεγαλύτερη  Διεθνή Έκθεση Μέσων και Οργάνωσης Μεταφορών “TRANSPORT LOGISTICS”, που   πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, από τις 9 έως τις 12 Μαΐου 2023.

Τέσσερις ημέρες, κατά τις οποίες συνολικά 2.320 εκθέτες από όλο τον κόσμο καλωσόρισαν περισσότερους από 75.000 επισκέπτες  από 120 χώρες!!!  Ο αριθμός των εκθετών και επισκεπτών στην “TRANSPORT LOGISTICS”, φέτος, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό της έκθεσης ως  κορυφαίας στο είδος της παγκοσμίως!

Η ΑΝΕΚ LINES με εντυπωσιακό περίπτερο και άρτια οργανωμένη συμμετοχή για μία ακόμα φορά εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα, όντας η μία από τις 17 ελληνικές εταιρείες που έλαβαν μέρος στην “TRANSPORT LOGISTICS”, αναδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα του κλάδου στο διεθνές κοινό της έκθεσης.

Τα στελέχη της ΑΝΕΚ LINES ενημέρωσαν, τους πολυάριθμους επισκέπτες των περιπτέρων της στο  Μόναχο, για τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί ο στόλος της εταιρείας, σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες στην εφοδιαστική αλυσίδα εντός και εκτός Ελλάδας. Παράλληλα, είχαν συζητήσεις με επικεφαλής ξένων εταιριών, παλαιούς και δυνητικούς πελάτες, διευρύνοντας τη διεθνή δικτύωση της εταιρείας.

ΑΝΕΚ LINES : Δυναμική πρέσβειρα της Ελλάδας και στον ισχυρό τομέα των transport logistics, που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία,  με στόχο την βελτίωση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και τις καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις.

The post ΑΝΕΚ LINES: ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ TRANSPORT LOGISTICS first appeared on Travelling News.

The post ΑΝΕΚ LINES: ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ TRANSPORT LOGISTICS appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/uz79W2M
via IFTTT

Άνοιξε η Atticα Green Expo 2023

Η Atticα Green Expo 2023, μια έκθεση με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο που συνδέει τους πολίτες με τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς φορείς, άνοιξε χθες 24 Μαΐου τις πύλες της στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do), υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου. Πρωταρχικός στόχος της είναι η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών όλων των ηλικιών και η ευαισθητοποίησή τους απέναντι σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον ευρύτερα.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν καινοτόμες λύσεις για την Πράσινη Ανάπτυξη και την Κυκλική Οικονομία, που δημιουργούν υπεραξία για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία, ενώ στις θεματικές περιλαμβάνονται επίσης ο πράσινος τουρισμός και η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Στη φετινή δεύτερη διοργάνωση θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 90 εκθέτες από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα πραγματοποιηθούν 20 θεματικά πάνελς και θα διεξαχθεί το συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», με θέμα την Κυκλική Οικονομία και την Πράσινη Μετάβαση.

Στήριξη του ΕΟΤ σε αγγλόφωνες θεατρικές παραστάσεις

Παράλληλα, ο ΕΟΤ έχει θέσει υπό την αιγίδα του, για μία ακόμη χρονιά, δύο σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, που απευθύνονται κυρίως στους ξένους επισκέπτες της Αθήνας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από μια πρωτότυπη προσέγγιση.

Η αγγλόφωνη παράσταση «Medea and other friends I made in Athens», που παρουσιάζεται ήδη από τις αρχές Μαΐου και έως τα τέλη Οκτωβρίου στο Webster University Cultural Centre (Πλάκα), αποτελεί σύνθεση αποσπασμάτων από την «Οδύσσεια» του Ομήρου, τις «Εκκλησιάζουσες» και τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, την «Μήδεια» του Ευριπίδη, τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου και την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η συγκεκριμένη πολιτιστική δράση έχει ήδη καθιερωθεί στη συνείδηση των τουριστών που επισκέπτονται την ελληνική πρωτεύουσα, καθώς προβάλλεται από όλες τις διεθνείς πλατφόρμες πώλησης εμπειριών (Tripadvisor, Get your Guide, Musement, Booking κ.ά.) και παρουσιάζεται τακτικά σε αφιερώματα μεγάλων ξένων ΜΜΕ.

Η θεατρική παράσταση «Women of Passion, Women of Greece», σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, θα παρουσιάζεται στο «Τρένο του Ρούφ» από τις 27 Μαΐου έως τις 29 Ιουλίου, μετά από μεγάλη περιοδεία σε ευρωπαϊκές χώρες, την Αυστραλία και την Ινδία. Πρόκειται για μια, επίσης αγγλόφωνη, παράσταση με άξονα την Μήδεια, την Μαρία Κάλλας και την Μελίνα Μερκούρη, τρεις μυθικές γυναικείες μορφές που ταξιδεύουν με ένα τρένο του 1950 από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι την Ελλάδα του σήμερα. Η ιστορία, ο πολιτισμός, η τέχνη, η δύναμη της ελληνικής ψυχής και οι αγώνες για δημοκρατία ζωντανεύουν από μία ηθοποιό κι έναν μουσικό, σε ένα ταξίδι δημιουργικής μνήμης, χιούμορ και συγκίνησης, όπου η χώρα μας γίνεται την ίδια στιγμή αφετηρία και τελικός προορισμός, με ενδιάμεσους σταθμούς τα αισθήματα των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

The post Άνοιξε η Atticα Green Expo 2023 first appeared on Travelling News.

The post Άνοιξε η Atticα Green Expo 2023 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/VDX15pk
via IFTTT

The rooftop garden at The Foundry Suites Athens is turning 5!

Σήκωσε τα μάτια και μαζί το ποτήρι σου! Γιατί ο ωραιότερος κήπος της Αθήνας, βρίσκεται εκεί ψηλά, στο rooftop του The Foundry Suites Athens, στου Ψυρρή. Και γιατί φέτος γιορτάζει τα 5 του χρόνια με μοναδικά happenings, γεύσεις και τα 10 best sellers cocktails του να πρωταγωνιστούν στον κατάλογό του. Cheers!

To πιο speakeasy rooftop garden της Αθήνας έχει γενέθλια. Η ταράτσα του The Foundry Suites Athens γίνεται φέτος 5, κι έχει 5 λόγους να το γιορτάζει.

#1 Το μοναδικό περιβάλλον του

H κατάφυτη ταράτσα του με τις κληματαριές, τις λεβάντες, τα δεντρολίβανα, τις ροδιές, στην κορυφή του The Foundry Suites Athens, φέρνει στη μνήμη μας μυρωδιές και εικόνες από τις αυλές που φιλοξενούσαν τα παιχνίδια, αλλά και τη ραστώνη των παιδικών μας χρόνων και ακριβώς γι αυτό έχει αναδειχτεί στον τόπο – σύμβολο της πιο απροσποίητης και «αφτιασίδωτης» πλευράς της αθηναϊκής downtown διασκέδασης.

#2 Η θέα του

Τοποθετημένη στρατηγικά στην καρδιά αλλά και την «κεφαλή» της πιο-hip-δε-γίνεται γειτονιάς του Ψυρρή, η ταράτσα του The Foundry Suites Athens χαρίζει μοναδικά ινσταγκραμικά κάδρα της Αθήνας από ψηλά, με την Ακροπόλη, το λόφο του Φιλοπάππου, το Αστεροσκοπείο, αλλά και την Τεχνόπολη Αθηνών να μονοπωλούν το ενδιαφέρον κάθε άνω των 12ΜΡ κάμερας.

#3 Τα 10 best sellers cocktail του

Ειδικά για τα φετινά του γενέθλια, το rooftop garden του The Foundry,  επέλεξε να «κοσμήσει» το μενού του με 10 από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλς των 5 ετών της λειτουργίας του. Το Zeus, η  Griega Margarita, η La Tomatina επιστρέφουν σε μια εορταστική special εμφάνιση και γεύση, δίπλα στις μπύρες από ελληνικά microbreweries, αλλά και τα 15 κρασιά Ελλήνων παραγωγών της ανανεωμένης λίστας.

#4 Η πίτσα του

Με περισσότερα λόγια οι… fork of the town, φρέσκες Neapolitan style πίτσες, που φτιάχνονται εδώ live μπροστά μας και ψήνονται στον Gozney Dome φούρνο. Ναι και η «Miso» και η «Carbonara»  και αυτή με την ντομάτα Σαν Μαρτσάνο που έγιναν σαν χρήση αντιηλιακού… συνήθεια!

#5 Τα signature pop up events

Από τα γαστρονομικά, όπως sushi, tacos, burgers, αλλά και τα  full moon parties με guest Dj’s, η ταράτσα του The Foundry θα δώσει και φέτος τον τόνο, το τέμπο αλλά και τη γεύση ενός ακόμα αξέχαστου καλοκαιριού.

The post The rooftop garden at The Foundry Suites Athens is turning 5! first appeared on Travelling News.

The post The rooftop garden at The Foundry Suites Athens is turning 5! appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/7RD563p
via IFTTT

Wednesday, May 24, 2023

Πράσινο φως για την ίδρυση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς στην Περαία, το Camping Αγίας Τριάδας και  το Master Plan του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης

Η  Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της η 9ης τακτικής  συνεδρίασης της, γνωμοδότησε θετικά στις εισηγήσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • επί της επικαιροποιημένης έκδοσης της Σ.Μ.Π.Ε. του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την Ίδρυση Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς στο Ακίνητο 1160 του Αγροκτήματος Δ.Κ. Περαίας Δήμου Θερμαϊκού, Π.Ε. Θεσσαλονίκης
  • επί της Σ.Μ.Π.Ε. για το επικαιροποιημένο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α.) ‘’Camping Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης’’
  • επί της Σ.Μ.Π.Ε. του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου δήλωσε ότι oι αποφάσεις ελήφθησαν κατά πλειοψηφία και ανοίγουν τον δρόμο για να προχωρήσουν τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια και να ξεκινήσουν άμεσα να υλοποιούνται ώστε να ενισχύσουν την Αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

The post Πράσινο φως για την ίδρυση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς στην Περαία, το Camping Αγίας Τριάδας και  το Master Plan του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης first appeared on Travelling News.

The post Πράσινο φως για την ίδρυση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς στην Περαία, το Camping Αγίας Τριάδας και  το Master Plan του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/KPELC4b
via IFTTT

‘’The Digital Gate IV’’ Το The Digital Gate IV ολοκληρώθηκε: Νέες εμπειρίες και καινοτόμες λύσεις για όσους ταξιδεύουν

Ο διαγωνισμός καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας “THE DIGITAL GATE IV: The Airport Innovation Challenge” του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), που αναζητά τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες στο αεροδρόμιο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Σε συνέχεια των πιλοτικών εφαρμογών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου, στο The Ellinikon Experience Park, η Τελετή Βράβευσης των 4 ομάδων που έφτασαν στην τελική φάση του προγράμματος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της ομάδας του ΔΑΑ από την Ιωάννα Παπαδοπούλου, Director, Communications & Marketing, τον Ιωάννη Κόλλα, Director, Human Resources και τον Αλέξανδρο Αποστολίδη, ITT Manager. Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Δρίτσας, CEO του Elevate Greece SA, μίλησε για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και την σύνδεση των καινοτόμων εγχειρημάτων με εδραιωμένους οργανισμούς.

Την πορεία του προγράμματος The Digital Gate από το καινοτόμο ξεκίνημά του, πριν από σχεδόν 10 χρόνια έως σήμερα, καθώς και την εικόνα του ακαδημαϊκού χώρου και τους τρόπους που αυτά τα προγράμματα ενθαρρύνουν ανθρώπους κάθε ηλικίας να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική ιδέα, ανέλυσαν ο Καθ. Γεώργιος Δουκίδης, ΟΠΑ, και η Καθ. Κατερίνα Πραματάρη, Επιστημονική Υπεύθυνη ACEin και Partner, Uni.Fund.

Παράλληλα, οι ομάδες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές  ιδέες τους και τα αποτελέσματα των πιλοτικών εφαρμογών τους (Proof of Concepts).  Συνοψίζοντας τις  παρουσιάσεις, η ομάδα Wheely Eco παρουσίασε  την τοποθέτηση στην περιοχή εκτός Σένγκεν ενός στατικού ποδηλάτου που παράγει ηλεκτρική ενέργεια κάνοντας  πετάλι, ενώ η ομάδα  Voice Heard παρουσίασε την εφαρμογή της, που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με οπτική αναπηρία να πλοηγηθούν σε εσωτερικό χώρο του αεροδρομίου με φωνητικές οδηγίες, μέσω της NFC τεχνολογίας. Ακόμη, η ομάδα Fancy Paws μετέδωσε το μήνυμα για τη δημιουργία μιας ολιστικής εμπειρίας για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων υλοποιώντας μια ειδική περιοχή (pet relief area) στον χώρο του αεροδρομίου, ενώ η Science@Gates τόνισε τη σημασία της προσφοράς μιας μοναδικής εκπαιδευτικής εμπειρίας στους επιβάτες μέσω της αλληλεπίδρασης με διαδραστικά εκθέματα στις πύλες αναμονής.

Όπως ανέφερε και ο Αλέξανδρος Ζιώμας, ITT Director του ΔΑΑ, στόχος  της εταιρείας αεροδρομίου  είναι να συνεχίζει να υποστηρίζει καινοτόμα εγχειρήματα και να προωθεί την επιχειρηματικότητα με κάθε τρόπο. Παράλληλα στις ομάδες ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας έως το τέλος του έτους, δίνοντας την ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη εξέλιξη, αλλά και προσφέροντας στο κοινό τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλες τις πιλοτικές εφαρμογές καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας στο αεροδρόμιο της Αθήνας!

The post ‘’The Digital Gate IV’’ Το The Digital Gate IV ολοκληρώθηκε: Νέες εμπειρίες και καινοτόμες λύσεις για όσους ταξιδεύουν first appeared on Travelling News.

The post ‘’The Digital Gate IV’’ Το The Digital Gate IV ολοκληρώθηκε: Νέες εμπειρίες και καινοτόμες λύσεις για όσους ταξιδεύουν appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/bYheVBa
via IFTTT

Tuesday, May 23, 2023

Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου, ύψους €11.500.000

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά την μείωση και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για καλλιτέχνες και χειροτέχνες, υλοποιεί μία ακόμα δράση στήριξης των επαγγελματιών του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου. Εντάχθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το χρηματοδοτικό έργο Ενίσχυσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού Επιχειρήσεων του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Κλάδου, ύψους €11,5 εκατομμυρίων.

Το έργο αφορά τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται στον πολιτισμό, την έκδοση βιβλίων και τη χειροτεχνία για  τη στήριξη του ψηφιακού τους μετασχηματισμού,  την ενθάρρυνση εναλλακτικών επιχειρηματικών μοντέλων πολιτιστικής, εκδοτικής και χειροτεχνικής παραγωγής, διανομής και προβολής και την επένδυση σε υποδομές και τεχνογνωσία για την ανάπτυξη και διάχυση ψηφιακού, ξενόγλωσσου και εξαγώγιμου περιεχομένου. Η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ανέρχεται σε τουλάχιστον 50%.

Το Έργο θα υλοποιηθεί μέσω των ακόλουθων κύριων Δράσεων:

Δράση 1: Χρηματοδότηση για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου, η οποία αφορά (ενδεικτικά):

  • Υπηρεσίες live streaming
  • Ψηφιοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων
  • Ψηφιακές δράσεις προβολής και προώθησης πολιτιστικών προϊόντων
  • Ενίσχυση ψηφιακών τομέων όπως το video gaming και το ψηφιακό design
  • Ενίσχυση πολιτιστικών εξαγωγών, αλλά και υπηρεσιών που διευρύνουν το δυνητικό πολιτιστικό κοινό, όπως π.χ. ο υποτιτλισμός θεατρικών παραστάσεων και όπερας
  • Ψηφιακές ξεναγήσεις με τη χρήση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας
  • Ψηφιακές μουσειοσκευές, ψηφιακά εκπαιδευτικά προγράμματα κ.λπ.

Δράση 2: Χρηματοδότηση για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων έκδοσης βιβλίων, η οποία αφορά (ενδεικτικά):

  • Προμήθεια εξοπλισμού μεταφοράς
  • Προμήθεια εξοπλισμού για τη παραγωγή e-books και audio books
  • Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων εκσυγχρονισμού της εφοδιαστικής αλυσίδας
  • Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακού εξοπλισμού, εξειδικευμένου λογισμικού, εφαρμογών ηλεκτρονικών πληρωμών κ.λπ.
  • Υπηρεσίες ανάπτυξης ιστοσελίδων, ηλεκτρονικών καταστημάτων, e-marketplaces κ.λπ.

Δράση 3: Χρηματοδότηση για την ενίσχυση του παραγωγικού εξοπλισμού και  ψηφιακού μετασχηματισμού χειροτεχνικών επιχειρήσεων, η οποία αφορά (ενδεικτικά):

  • Προμήθεια παραγωγικού εξοπλισμού
  • Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακού εξοπλισμού, εξειδικευμένου λογισμικού, εφαρμογών ηλεκτρονικών πληρωμών κ.λπ.
  • Υπηρεσίες ανάπτυξης ιστοσελίδων, ηλεκτρονικών καταστημάτων, e-marketplaces κ.λπ.
  • Διαδικτυακές υπηρεσίες όπως π.χ. ψηφιακού marketing
  • Υπηρεσίες ανάπτυξης συστήματος πιστοποίησης-διαχείρισης ποιότητας.

The post Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου, ύψους €11.500.000 first appeared on Travelling News.

The post Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού επιχειρήσεων πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου, ύψους €11.500.000 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/d37zPLy
via IFTTT

Monday, May 22, 2023

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Anne-Sophie Mutter: Η βασίλισσα του βιολιού στο Ηρώδειο

 ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ANNESOPHIE MUTTER

& MUTTERS VIRTUOSI

Έργα Βιβάλντι, Μπαχ, Πρεβέν, Μπολόν ντε Σεν-Ζορζ

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

12 Ιουνίου

Η βασίλισσα του βιολιού στο Ηρώδειο

https://www.youtube.com/watch?v=cKHInvY39uY&t=1s

 Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο λαμπερά ονόματα της κλασικής μουσικής παγκοσμίως, η Άννε-Ζοφί Μούτερ θα βρεθεί για μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο στις 12 Ιουνίου.

Anne-Sophie Mutter, München 2015

Η εμφάνιση της διασημότερης Γερμανίδας βιολονίστριας με τη μυθική καριέρα 40 και πλέον ετών και τα τέσσερα βραβεία Grammy αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το φετινό φεστιβαλικό καλοκαίρι.

Μάλιστα η Άννε-Ζοφί Μούτερ θα βρίσκεται στη σκηνή του ρωμαϊκού ωδείου όλη τη βραδιά παίζοντας 3 κοντσέρτα – φαινόμενο σπάνιο για σολίστ τέτοιου μεγέθους – ενώ θα διευθύνει και τους Mutter’s Virtuosi, σύνολο εγχόρδων που απαρτίζεται από υπότροφους του ιδρύματός της καθώς και άλλους επίλεκτους νέους μουσικούς.

Η λαμπερή διαδρομή της Μούτερ

Κορυφαία μουσικός, μέντορας και οραματίστρια η Άννε-Ζοφί Μούτερ έχει χαρακτηριστεί ως «φαινόμενο» και ως «η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του βιολιού».

Η καλλιτεχνική της πορεία ξεκίνησε από την ηλικία των 5 ετών. Η Μούτερ χαρακτηρίστηκε πολύ γρήγορα παιδί-θαύμα και κατάφερε να ξεχωρίσει με την υποστήριξη του περίφημου μαέστρου Χέρμπερτ φον Κάραγιαν. Η αγάπη της για τη μουσική και η απαράμιλλη δεξιοτεχνία της στο βιολί, της προσέφεραν γρήγορα την αναγνώριση των ομοτέχνων της αλλά και του κοινού.

Έχει εμφανιστεί σε όλες τις μεγάλες αίθουσες του κόσμου και παράλληλα με τις συναυλίες της έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ηχογραφήσεις με πρώτη αυτή του 1978 σε κοντσέρτα του Μότσαρτ με τη συνοδεία της θρυλικής Φιλαρμονικής του Βερολίνου.

Μερικοί από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους μουσικούς, ανάμεσα στους οποίους ο Αντρέ Πρεβέν και ο Τζον Ουίλιαμς, έχουν συνθέσει περισσότερα από 30 έργα ειδικά για την Άννε-Ζοφί Μούτερ, που τα έχει παρουσιάσει η ίδια σε παγκόσμιες πρεμιέρες.

Το πολύπλευρο έργο της Μούτερ

Η Άννε-Ζοφί Μούτερ έχει εδώ και δεκαετίες αφήσει το δικό της στίγμα στη μουσική, παράλληλα όμως έχει αναγνωριστεί διεθνώς και για τη συνολική προσφορά της στις τέχνες, τον πολιτισμό και σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Με τη διοργάνωση συναυλιών η Μούτερ έχει συμβάλει στη συγκέντρωση μεγάλων ποσών για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ιδιαιτέρως για την καταπολέμηση των σοβαρών ασθενειών της σύγχρονης εποχής.

Επίσης η Γερμανίδα βιολονίστρια πέρα από την προσωπική της πορεία στη μουσική, αντιλαμβάνεται ως μέρος του έργου της τη μεταλαμπάδευση του δικού της οράματος στις νεότερες γενιές. Μια από τις πιο σημαντικές συνεισφορές της στην τέχνη είναι η ίδρυση το 2008 του Ιδρύματος Anne-Sophie Mutter, το οποίο δίνει υποτροφίες σε ταλαντούχους νέους σολίστ εγχόρδων για να εξελίξουν τις σπουδές τους σε υψηλό επίπεδο.

Από το ίδρυμα προέρχονται και οι περισσότεροι μουσικοί από τους Βιρτουόζους της Μούτερ, που από το 2011 τη συνοδεύουν στις συναυλίες της.

Τι θα ακούσουμε

Στο Ηρώδειο η Άννε-Ζοφί Μούτερ θα παίξει σόλο σε τρία κοντσέρτα Μπαχ, Βιβάλντι και Ζοζέφ Μπολόν ντε Σαιντ Ζορζ – του πρώτου Ευρωπαίου συνθέτη με αφρικανική καταγωγή, ο οποίος έφερε το προσωνύμιο «Ιππότης του Αγίου Γεωργίου. Ο Μπολόν, που ήταν γιος ενός Γάλλου κτηματία και μιας μαύρης σκλάβας από τη Σενεγάλη, διακρίθηκε για τη δεξιοτεχνία του στο βιολί αλλά και στη ξιφομαχία και έμεινε γνωστός ως «Βολταίρος της Μουσικής».

Η Άννε-Ζοφί Μούτερ θα ερμηνεύσει επίσης και το αφιερωμένο στην ίδια Νονέτο (έργο μουσικής δωματίου για εννέα όργανα) του Αντρέ Πρεβέν, που υπήρξε σύντροφός της, το οποίο και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η κορυφαία βιολονίστρια υπόσχεται ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της κλασικής μουσικής σε μια μοναδική συναυλία!

Βιολί & Καλλιτεχνική Διεύθυνση Anne-Sophie Mutter

Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr  

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ: Πλατεία Συντάγματος (info point Δήμου Αθηναίων)| Δε-Πα 10:00-18:00 – ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: +30 2118008181 | Δε-Πα 10:00-18:00 – ΑΜΕΑ: +30 210 3221 897 | Δε-Πα 10:00-17:0

The post Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Anne-Sophie Mutter: Η βασίλισσα του βιολιού στο Ηρώδειο first appeared on Travelling News.

The post Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Anne-Sophie Mutter: Η βασίλισσα του βιολιού στο Ηρώδειο appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/oTbskvY
via IFTTT

Saturday, May 20, 2023

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΤΚΕ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.), με κύριο σκοπό το κοινό συμφέρον των μελών της, ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, κατόπιν συνεχόμενων διαπραγματεύσεων, υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με τον ΟΣΔ Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων – «Αυτοδιαχείριση», με προνομιακούς όρους και αμοιβές, με ισχύ έως την 31η Δεκεμβρίου 2024.

Με την συνεργασία αυτή, για πρώτη φορά, εκτός των αμοιβών για τα έτη 2023 – 2024, ρυθμίζονται και οι αμοιβές που αφορούν τα χρονικά διαστήματα λειτουργίας εντός των ετών 2018 – 2022 με μια ενιαία χαμηλή χρέωση, χωρίς καμία αξίωση για τον προ της 1/1/2018 χρόνο

The post ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΤΚΕ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ first appeared on Travelling News.

The post ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕΤΚΕ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/QDwMIn1
via IFTTT

Friday, May 19, 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΦΙΛ & ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη Σε ανοδική πορεία με τον αυτόματο πιλότο

Τι δείχνουν τα στοιχεία της σχετικής έρευνας της ΕΞΘ και της GBR Consulting

Παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, τουριστικών & άλλων φορέων της πόλης, εκπροσώπων των μελών της ΕΞΘ και δημοσιογράφων, πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο “Electra Palace Thessaloniki” η παρουσίαση της έρευνας ικανοποίησης τουριστών & απόδοσης ξενοδοχείων της εταιρείας “GBR Consulting” για το 2022.

Η παρουσίαση της έρευνας έγινε από το Managing Consultant της GBR Consulting κ. Stefan Merkenhof και τα αποτελέσματα της έδειξαν ότι η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να είναι ένας προορισμός που παραμένει σε υψηλά επίπεδα στις επιλογές των τουριστών, καθώς όσοι την επισκέπτονται επιθυμούν όχι μόνο να το επαναλάβουν άλλα και να τη συστήσουν σε άλλους, συγγενείς και φίλους.

Πιο συγκεκριμένα, αν και για το 2022 οι ερωτηθέντες τουρίστες αξιολόγησαν τη Θεσσαλονίκη με συνολική βαθμολογία 7,9 που είναι η χαμηλότερη των τελευταίων ετών, ωστόσο στη συντριπτική πλειοψηφία τους (ποσοστό 97%) θα πρότειναν τον προορισμό και σε άλλους, ενώ το 95% δήλωσαν ότι επιθυμούν να την επισκεφθούν ξανά.

Ο κ. Merkenhof παρουσίασε λεπτομερή στοιχεία αναφορικά με τα προφίλ των ταξιδιωτών της Θεσσαλονίκης που εντοπίστηκαν στην έρευνα και ανέλυσε την απόδοση των ξενοδοχείων της περιοχής κατά την περσινή χρονιά. Ο Managing Consultant της GBR Consulting αναφέρθηκε επίσης στα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου της φετινής χρονιάς για τη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι ναι μεν είναι ενθαρρυντικά αλλά υπάρχει ακόμη πολλή μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία της Αθήνας.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Ανδρέας Μανδρίνος αναφέρθηκε στο πολύ μεγάλο πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει αναφορικά την αεροπορική συνδεσιμότητα της περιοχής με προορισμούς του εξωτερικού. Επεσήμανε επίσης, ότι δεν έχει γίνει ακόμη καμία ενέργεια από τους αρμόδιους φορείς αναφορικά με τη σύνδεση του αεροδρομίου με το υπό κατασκευή Μετρό και είναι βέβαιο ότι όταν το Μετρό ξεκινήσει τη λειτουργία του, για σημαντικό χρονικό διάστημα οι επισκέπτες από το αεροδρόμιο θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Ο κ. Μανδρίνος τόνισε επίσης ότι τα ξενοδοχεία των πιο μικρών κατηγοριών 2* & 1* αρχίζουν να κινδυνεύουν άμεσα λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού που δέχονται από τα Airbnb καταλύματα.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΞΘ υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη, παρά τα όσα προβλήματά της, συνεχίζει να είναι ένας πολύ αγαπημένος προορισμός καθιστά επιτακτικό χρέος της τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των τοπικών φορέων προς την πόλη, την άμεση δημιουργία ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της ως τουριστικού προορισμού, καταλογίζοντας παράλληλα ευθύνες σε Περιφερειάρχη και Δήμαρχο αν αυτό δε δημιουργηθεί έως τη λήξη της θητείας τους. Ένα στρατηγικό σχέδιο που με την εφαρμογή του θα επιτευχθεί μια στοχευμένη προβολή του προορισμού βασισμένη σε μια σύγχρονη τεχνοκρατική μελέτη προώθησης του με σκοπό την προσέλκυση νέων αγορών. «Όλη η πόλη γνωρίζει πλέον ότι πάμε με τον αυτόματο πιλότο και είναι αλήθεια – ότι εκτός από τις αεροπορικές συνδέσεις- πάει καλά αυτή την εποχή ο πιλότος, αλλά παράλληλα ξοδεύονται εκατομμύρια δημοσίου χρήματος που ξοδεύονται κατά βούληση ακριβώς επειδή δεν υπάρχει σχέδιο» τόνισε ο κ. Μανδρίνος.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΞΘ κ. Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, αναφέρθηκε στην πολύ άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η πόλη τόσο σε σχέση με το τεράστιο πρόβλημα πάρκινγκ που υπάρχει στο κέντρο της, με τη νυχτερινή ηχορύπανση και με την καθαριότητα της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας- Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΚΜ κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ κ. Πάρις Μπίλλιας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Μαρία Καραγιάννη, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Στυλιανός Αγγελούδης και Σπύρος Πέγκας οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και τοποθετήθηκαν στα συμπεράσματα της έρευνας.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων Και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Χαράλαμπος Αηδονόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καλαμαριάς κα Βασιλική Νικολέττου-Σκάρλιου, η Προϊσταμένη ΠΥΤ Κ. Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού κα Περσεφόνη Τρίχα, η Διευθύντρια του ΙΕΚ Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού κα Ξένη Γερνά, ο Πρόεδρος του MOMus κ. Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, η Γενική Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης κα Αναστασία Γκαδόλου, η κα Αικατερίνη Ματθαίου Διοικητής Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιώργος Λιούμπης Γενικός Διευθυντής της “SKY express”, ο κ. Γιάννης Ασλάνης Πρόεδρος του TCB, ο κ. Θεόδωρος Σταυρίδης Πρόεδρος της “Taxiway”, εκπρόσωποι των μελών της ΕΞΘ, καθώς και τουριστικών, πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλης.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης ευχαριστεί όλους τους επισκέπτες των ξενοδοχείων-μελών της που συμμετείχαν εθελοντικά στην έρευνα, όπως και τα ξενοδοχεία-μέλη της για τη σημαντική υποστήριξή τους και σε αυτό το εγχείρημα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Η ΕΞΘ επιθυμεί να ευχαριστήσει τη διεύθυνση του ξενοδοχείου “Electra Palace Thessaloniki” για την άψογη φιλοξενία, καθώς και τον κύριο χορηγό αερομεταφορών, την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines που στηρίζει τις δράσεις της Ένωσης. Ευχαριστεί επίσης τις εταιρίες KOULOUKOURIS+ASSOCIATES, PISTOFIDIS & ENGINEERS και ENGIN ENGINEERING EXCELLENCE για τη χορηγία της εκπόνησης και του δημιουργικού της έρευνας.

 

The post ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΦΙΛ & ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ first appeared on Travelling News.

The post ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΦΙΛ & ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/c4HIL17
via IFTTT

Το καλοκαίρι και Uber Boat στην Μύκονο

Η Uber ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας υπηρεσίας Boat στην Μύκονο, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης παρουσίασης προϊόντων της εταιρείας, του Go-Get 2023, η οποία πραγματοποιήθηκε, στις 17 Μαϊου, στην Νέα Υόρκη. Διαθέσιμο από τα μέσα Ιουνίου έως τον Οκτώβριο, το Boat θα αποτελεί κατά παραγγελία υπηρεσία, την οποία θα λειτουργεί τοπικός αδειοδοτημένος φορέας και θα είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Uber. Οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να κάνουν κράτηση για εκδρομές με ένα ταχύπλοο με το πάτημα ενός κουμπιού ώστε να μετακινηθούν σε διάφορα σημεία της Μυκόνου εύκολα και αξιόπιστα.

Η νέα αυτή υπηρεσία αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας, που θέτει την Ελλάδα στο επίκεντρο της αγοράς της Ευρώπης και ενισχύει τη στήριξή της στον ελληνικό τουρισμό, εξασφαλίζοντας προσιτές και ασφαλείς επιλογές μετακίνησης τόσο για τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες του νησιού.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε για πρώτη φορά φέτος μια πρωτοποριακή υπηρεσία στην εφαρμογή μας, κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς που ο τουρισμός αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Το Boat θα προσφέρει στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες έναν νέο τρόπο εξερεύνησης και μετακίνησης στις καλύτερες παραλίες και σημεία της Μυκόνου μέσω μιας μοναδικής και αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης μετακίνησης. Επιλέξαμε την Ελλάδα ως την πρώτη χώρα στην Ευρώπη, επειδή είμαστε έντονα αφοσιωμένοι στη χώρα και θέλουμε να βοηθήσουμε τους τοπικούς παρόχους να αξιοποιήσουν τις ισχυρές ευκαιρίες, που προέρχονται από τον εγχώριο και εισαγόμενο τουρισμό.», δήλωσε η Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια της Uber Ελλάδος.

Με την Ελλάδα να ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκατομμύρια επισκέπτες στους νησιωτικούς προορισμούς της φέτος, ο τουρισμός αποτελεί καθοριστικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας προς όφελος χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της να παρέχει πρόσθετη υποστήριξη στις τοπικές επιχειρήσεις μέσω καινοτόμων προσεγγίσεων, η Uber επεκτείνει τη συνεργασία της με τοπικούς συνεργάτες ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες μετακίνησης κάνοντας χρήση της τεχνολογίας της πλατφόρμας της.

The post Το καλοκαίρι και Uber Boat στην Μύκονο first appeared on Travelling News.

The post Το καλοκαίρι και Uber Boat στην Μύκονο appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/RtCX9co
via IFTTT

Στην Astir Marina ξεναγήθηκαν οι φοιτητές του Texas McCombs School of Business

Η Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης Α.Ε. (Astir Marina), με χαρά υποδέχθηκε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Texas McCombs School of Business για ένα εκπαιδευτικό field trip στην νέα μαρίνα Βουλιαγμένης, την Πέμπτη 11 Μαΐου.

Η ομάδα των εργολάβων και μηχανικών των κατασκευαστριών εταιρειών, ΤΕΚΑΛ και Hill International, καλωσόρισε τους φοιτητές στην Αστήρ Μαρίνα, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής της, και τους παρουσίασε την πορεία αναβάθμισης του εμβληματικού τοπόσημου της Βουλιαγμένης, αναλύοντας τα σημαντικά σημεία στο σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και όλα τα στάδια της υλοποίησης της ανακαίνισης, που έγινε σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα και αυστηρά κριτήρια και πρότυπα.

Οι καινοτομίες στην κατασκευή και τη διαχείρισή της, τα αναγκαία βήματα για την περιβαλλοντική θωράκιση του θαλάσσιου και παράκτιου οικοσυστήματος και τη βιωσιμότητα, οι αρχιτεκτονικές προκλήσεις, οι οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες, τα οφέλη για την τοπική κοινότητα, αλλά και η σημασία του έργου για το εθνικό τουριστικό προϊόν και την ελληνική οικονομία, συζητήθηκαν εκτενώς κατά την ξενάγηση των φοιτητών και των καθηγητών τους.

Με αίσθημα υπευθυνότητας, αλλά και ενθουσιασμό για την καινοτομία στην κατασκευή και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, η Αστήρ Μαρίνα ανοίγει τις πύλες της στους νέους επιστήμονες και μοιράζεται μαζί τους την τεχνογνωσία και σημαντικές πληροφορίες για την πραγματοποίηση μεγάλων έργων με πρωτοπόρα χαρακτηριστικά και ισχυρά θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Με 59 θέσεις ελλιμενισμού και εμπορικά καταστήματα κορυφαίων οίκων, ο εκσυγχρονισμός της Astir Marina ολοκληρώνεται και οι επισκέπτες της θα μπορούν να απολαμβάνουν μοναδικές εμπειρίες φιλοξενίας σε ένα υπερσύγχρονο, βιώσιμο, ασφαλές και πολυτελές περιβάλλον.

Η κα Heidi Toprac, Professor of Instruction στο Department of Finance του Texas McCombs School of Business, δήλωσε: «Οι ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Astir Marina και οι παρουσιάσεις από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές. Είχαμε μια απίθανη εμπειρία μαθαίνοντας στην πράξη για τον προγραμματισμό και τη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού κατασκευαστικού έργου. Οι φοιτητές μας ανακαλύπτουν τα μεγάλα έργα που γίνονται στον κόσμο, βλέπουν στην πράξη όσα διδάσκονται στην πανεπιστημιακή αίθουσα, εμπλουτίζουν τις γνώσεις και διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και την όμορφη ξενάγηση.»

The post Στην Astir Marina ξεναγήθηκαν οι φοιτητές του Texas McCombs School of Business first appeared on Travelling News.

The post Στην Astir Marina ξεναγήθηκαν οι φοιτητές του Texas McCombs School of Business appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/sNJ17vb
via IFTTT

Thursday, May 18, 2023

Το καλύτερο τουρνουά γκολφ, το Greek Maritime Golf Event επιστρέφει για 9η χρονιά

Στις 7-10 Σεπτεμβρίου 2023, στην Costa Navarino

Το Greek Maritime Golf Event, η καλύτερη διοργάνωση γκολφ στην Ελλάδα και την Κύπρο όπως ανακηρύχτηκε στα Sports Marketing Awards 2023, θα πραγματοποιηθεί για 9η χρονιά, στις 7-10 Σεπτεμβρίου 2023, στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία.

Greek Maritime Golf Event / Costa Navarino
Photos Angelos Zymaras / Active Media

Tο σπουδαίο τουρνουά γκολφ που απευθύνεται αποκλειστικά σε διακεκριμένα στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας θα συγκεντρώσει ανώτατα στελέχη που θα σχηματίσουν ομάδες των τεσσάρων ατόμων. Οι γκολφέρ θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στα δύο signature γήπεδα 18 οπών The Dunes Course και The Bay Course, σε ένα μοναδικό τοπίο με ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών με εκπληκτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος, στον ιστορικό κόλπο του Ναυαρίνου και στο γραφικό λιμάνι της Πύλου.

Το αγωνιστικό μέρος

Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε ομαδικό επίπεδο την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, σε έναν αγώνα shotgun scramble στο The Bay Course. Αντίστοιχα, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν μέρος σε έναν αγώνα shotgun scramble που θα πραγματοποιηθεί στο The Dunes Course.  

Βραβεύσεις

Οι ομάδες θα διεκδικήσουν τη διάκριση για την κατάκτηση των τριών πρώτων θέσεων στη γενική κατάταξη, ενώ θα υπάρξουν και ειδικές βραβεύσεις για τους παίκτες που θα σημειώσουν τις καλύτερες επιδόσεις στις ειδικές κατηγορίες Longest Drive και Closest to the Pin.

Platinum Sponsor της διοργάνωσης είναι η IRI/The Marshall Islands Registry.
Gold Sponsors είναι οι Mainline Shipping Company και Onego Shipping Company.
Silver Sponsors είναι οι DNV, Arrow Hellas και Marine Tours.
Official Sponsor είναι η Miele.
Official Supporters είναι οι Jotun Hellas, Standard Club, Εστιατόριο Ποσειδωνία και Grey Goose.
Official Beauty Partner της διοργάνωσης είναι η Messinian Spa.
Official Water της διοργάνωσης είναι το Minoa Water.
Partner της διοργάνωσης είναι το Karalis Beach Hotel.
Auction Partners είναι οι The Margi, Tsikeli Boutique Hotel Meteora, Iliada Sunset Suites, Marmari Bay Hotel.

Audio Visual Partner είναι η Boo Productions.

Το Greek Maritime Golf Event, διοργανώνεται από την Birdie Events και αποτελεί  πρωτοβουλία του αναγνωρισμένου Έλληνα PGA golfer, Θάνου Καραντζιά. Το Golf Production έχει αναλάβει το Sports Marketing Agency of the Year της ActiveMedia Group.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της διοργάνωσης και τις επιπλέον δράσεις του τουρνουά θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Πληροφορίες για το Greek Maritime Golf Event:
website: https://ift.tt/PaMQfBz
e-mail: info@greekmaritimegolf.gr   

The post Το καλύτερο τουρνουά γκολφ, το Greek Maritime Golf Event επιστρέφει για 9η χρονιά first appeared on Travelling News.

The post Το καλύτερο τουρνουά γκολφ, το Greek Maritime Golf Event επιστρέφει για 9η χρονιά appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/sRIzSGM
via IFTTT