Thursday, April 27, 2023

Κικίλιας : Το 2023 σπάμε τα «κοντέρ» στον τουρισμό – Είμαστε ένα πολύ ισχυρό παγκόσμιο brand

«Το 2022 ήταν μία χρονιά ρεκόρ με έσοδα 17,6 δισεκ. – 2,6 δισεκ. πάνω από τον προϋπολογισμό – με 20% αυξηση της κρουαζιέρας και του οδικού τουρισμού και ρεκόρ απευθείας πτήσεων. Το 2023 θα σπάσουμε τα κοντέρ όσον αφορά τη μέση δαπάνη ανά ταξιδιώτη, καθώς αναμένεται αύξηση 20% σε σχέση με πέρυσι, με σημαντικό αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στη συζήτηση που είχε με τη δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 κα. Μαρία Σαράφογλου, στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει το τουριστικό προϊόν της χώρας», καθώς όπως είπε, πλέον «είμαστε ένα πολύ ισχυρό παγκόσμιο brand».

Σύμφωνα με τον υπουργό, «το μεγαλύτερο στοίχημα της επόμενης τετραετίας είναι τα έργα υποδομής για τον τουρισμό», ενώ πρόβλημα που πρόκειται να αντιμεωπιστεί είναι ο κατακερματισμός και η πολυδιάσπαση κλάδων και αρμοδιοτήτων του τουρισμού σε διάφορα υπουργεία, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τη δημιουργία μίας fast track πλατφόρμας που θα ενώνει όλες τις κρίσιμες υποδομές.

Όπως έκανε γνωστό, στην Αθήνα και στην Αττική δε σταμάτησε καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου να υπάρχει τουριστικό προϊόν το 2022 και το 2023 και πρόσθεσε ότι όλοι οι μεγάλοι οίκοι επενδύουν στη χώρα.

Έκανε λόγο για την προστιθέμενη αξία από την κρουαζιέρα, αλλά και τις πολλές επιλογές εναλλακτικών τουριστικών προορισμών. Όπως ανέφερε χαρακτηρισικά ο κ. Κικίλιας: «Πλέον ο τουρισμός δεν είναι εποχικός στη χώρα, είναι φτιαγμένος στρατηγικά για να διαρκεί όλο και περισσότερο, να είναι όλο και πιο ποιοτικός και να αφήνει όλο και περισσότερο εισόδημα στους Έλληνες»

Πλέον, σύμφωνα με τον υπουργό, στα κέρδη και στα έσοδα από τον τουρισμό συμμετέχουν όλο και περισσότεροι Έλληνες, καθώς 280.000 τουριστικές επιχειρήσεις συνδέονται με τον τουρισμό ενώ και ο ΕΟΤ κάνει καμπάνια 12 μήνες το χρόνο για αγορές στην Ελλάδα

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι το 25% του ΑΕΠ της χώρας συνδέεται έμεσα ή άμεσα με τον τουρισμό και υπενθύμισε ότι διατέθηκαν 105 εκατομμύρια ευρώ στον κοινωνικό τουρισμό, ποσό που επέτρεψε σε χιλιάδες Έλληνες να κάνουν αξιοπρεπείς διακοπές σε όλη την Ελλάδα.

Όσον αφορά τις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας, ο κ. Κικίλιας χαιρέτισε τη συμφωνία μεταξύ επιχειρηματιών και εργαζομένων για Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, που προβλέπει αυξήσεις, ενώ προέτρεψε τους επιχειρηματίες την παροχή καλών μισθών στους εργαζόμενους, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να παταχθεί η “μαύρη” εργασία.

Όσον αφορά τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, τις χαρακτήρισε ως “σωτηρία” για πολλούς πολίτες, ωστόσο επεσήμανε ότι «όσοι μπαίνουν στον μανδύα αυτών των ανθρώπων και προσφέρουν στην ουσία ξενοδοχειακές υπηρεσίες με δεκάδες καταλύματα είναι πρόβλημα για εμάς» και εξήγγειλε ότι θα ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Επιπλέον, ο υπουργός επεσήμανε ότι «είμαστε πάντα υπέρ της άποψης ότι πρέπει να μειώνεται οι φορολογία και να διαμορφώνουμε επενδυτικές και αναπτυξιακές συνθήκες» και πρόσθεσε ότι «οι εταίροι μας που στρατηγικά κερδίζουν από τον τουρσιμό έχουν εκπονήσει υψηλού επιπέδου μελέτες, προκειμένου να διατηρήσουμε την ταυτότητα του τουριστικού προϊόντος».

Ο κ. Κικίλιας εξήγγειλε φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα για παραδοσιακά ταβερνάκια σε ορεινούς ή παραθαλάσσιους προορισμόύς, προκειμένου να διατηρηθεί η ταυτότητα του τόπου και αναφέρθηκε στο ρεράστιο success story της Ηπείρου.

Με αφορμή τα φαινόμενα αυθαιρεσιών στο νησί της Μυκόνου, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι πλέο αποδεικνύεται πως η κοινωνία και οι πολίτες είναι πολύ ώριμοι να αφομοιώσουν και να επικροτήσουν το γεγονός ότι υπάρχουν κανόνες και νόμοι για όλους. Νόμοι για τους ισχυρούς και τους μη ισχυρούς, για τους πολλούς και τους λίγους και αυτό πρέπει να ξεκινάει από τους ισχυρούς, γιατί έτσι αποδεικνύεται ότι κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

The post Κικίλιας : Το 2023 σπάμε τα «κοντέρ» στον τουρισμό – Είμαστε ένα πολύ ισχυρό παγκόσμιο brand first appeared on Travelling News.

The post Κικίλιας : Το 2023 σπάμε τα «κοντέρ» στον τουρισμό – Είμαστε ένα πολύ ισχυρό παγκόσμιο brand appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/r87wKCT
via IFTTT

Στον Δήμο Αθηναίων παραχωρείται το ιστορικό κτίριο του Παλαιού Εθνικού Τυπογραφείου στη συμβολή των οδών Σταδίου και Σανταρόζα

Υπεγράφη σήμερα η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του δήμου, των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Αττικής

Στον Δήμο Αθηναίων παραχωρείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης το ιστορικό κτίριο του Εθνικού Τυπογραφείου, μεταξύ των οδών Σταδίου, Σανταρόζα και Αρσάκη, μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψαν, το πρωί της Πέμπτης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χρήστος Τσιάρας, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και o Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Το κτίριο αποτελεί ένα από τα πρώτα δημόσια οικοδομήματα που χτίστηκαν στην Αθήνα το 1834, την περίοδο που η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε εδώ από το Ναύπλιο. Στέγασε το πρώτο Εθνικό Τυπογραφείο και Λιθογραφείο, αργότερα στον ίδιο χώρο λειτούργησε το Πρωτοδικείο, ενώ από τις αρχές του 2000, παρέμενε κλειστό. 

Με βάση την προγραμματική σύμβαση, σήμερα, το κτίριο παραχωρείται δωρεάν για 25 χρόνια από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων στον Δήμο Αθηναίων, που αναλαμβάνει και την υποχρέωση της αποκατάστασης και ανάδειξής του, προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο φιλοξενίας εκθέσεων, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, υπό την “ομπρέλα” του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου. 

Στόχος είναι να αποτελέσει ένα νέο σημείο τέχνης και πολιτισμού τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες της. Εξάλλου, με ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, θα δημιουργηθεί ένας μόνιμος εκθεσιακός χώρος για την «Ιστορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης», δεδομένου ότι στο κτίριο είχε στεγαστεί για πολλές δεκαετίες το Πρωτοδικείο.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, τόνισε: «Ένας ιστορικός χώρος στον οποίο γράφτηκαν πολλές σελίδες της δικαστικής μας ιστορίας περιέρχεται σήμερα στη χρήση του Δήμου Αθηναίων, ώστε να αποτελέσει, επίσημα πλέον, και με τη θεσμική προστασία που απαιτείται, αυτό που πραγματικά είναι: ένα μεγάλο τμήμα του πλούσιου ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου της Αθήνας. Το πρώτο Πρωτοδικείο Αθηνών του νεότερου Ελληνικού Κράτους στην πλατεία Σανταρόζα, περνά, σήμερα, από τα χέρια της Δικαιοσύνης στα χέρια του Πολιτισμού. Στα χέρια των Αθηναίων πολιτών, ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο, ένα κέντρο παραγωγής πολιτισμού και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, διατηρώντας αναπόσπαστα και αναλλοίωτα τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά, αισθητικά και μορφολογικά στοιχεία του διατηρητέου κτιρίου του Πρωτοδικείου της Σανταρόζα. Για την ίδια τη Δικαιοσύνη, η σημερινή μέρα είναι ιστορική. Διότι σε αυτό τον χώρο θα δημιουργηθεί το πρώτο Μουσείο Δικαιοσύνης, στο οποίο θα φιλοξενηθούν εκθέματα της πλούσιας δικαστικής μας ιστορίας. Ευχαριστώ προσωπικά τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την πολύτιμη συνεργασία του και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή, ο οποίος ως Πρόεδρος του ΤΑΧΔΙΚ εργάστηκε συστηματικά για πολλούς μήνες, ώστε σήμερα να κάνουμε αυτό το σημαντικό βήμα για την πόλη των Αθηνών, για τη Δικαιοσύνη και για τον Πολιτισμό».

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, υπογράμμισε: «Η συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη συγκεκριμένη Προγραμματική Σύμβαση Πολιτιστικής Ανάπτυξης υποδηλώνει την πολιτική μας προτεραιότητα, αυτή της αποκατάστασης, ανάδειξης και επανάχρησης εντός του αστικού ιστού ιστορικών κτιρίων, που προστατεύονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και γενικότερα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι το ιστορικό κτήριο του Βασιλικού Τυπογραφείου και Λιθογραφείου και εν συνεχεία του Παλαιού Εθνικού Τυπογραφείου, σε άμεση γειτνίαση με την πλατεία Δικαιοσύνης.

Στην καρδιά της πρωτεύουσας και σχεδόν απέναντι από την οικία Αλεξάνδρου Σούτσου, του ευεργέτη των εικαστικών τεχνών της Ελλάδας -επί της Σταδίου 47- της οποίας την αποκατάσταση και την επανάχρηση έχει ήδη δρομολογήσει το ΥΠΠΟΑ -για να φιλοξενήσει μέρος των Συλλογών του Θεατρικού Μουσείου- το κτήριο διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις, προκειμένου να αναδειχθεί σε ένα μοναδικό πολιτιστικό τοπόσημο και πόλο έλξης για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της Αθήνας.

Με την αποκατάσταση του κτιρίου υπό την εποπτεία των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, συμβάλλουμε ουσιαστικά στη διάσωση και ανάδειξη των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών και μορφολογικών στοιχείων του κτηρίου, και στην απόδοση χώρων, με σκοπό να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις λειτουργικές ανάγκες, για τις οποίες το προορίζει ο Δήμος Αθηναίων ως υποδομή για τη φιλοξενία εκθέσεων, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου φιλοξενούνταν το Εθνικό Τυπογραφείο της Αθήνας και μετά το Πρωτοδικείο, μετά και την παραχώρηση του από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα ξαναπάρει ζωή και θα γίνει ένας σύγχρονος πόλος πολιτισμού, αλλά κι ένας χώρος που θα έχει μουσειακό χαρακτήρα. Η φυσιογνωμία της πρωτεύουσας αλλάζει, εκσυγχρονίζεται, όπως και όλη η Αττική, και αποκτά ένα πρόσωπο που αξίζουν οι πολίτες της. Συγχαρητήρια σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Εύχομαι πολύ σύντομα να έχουμε άλλο ένα κτίριο – κόσμημα στην Αθήνα».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη δήλωσή του, επισήμανε: «Είναι μια σπουδαία μέρα για όλους. Το ιστορικό αυτό κτίριο που αποτελεί σημαντικό μέρος της αστικής μας μνήμης και που παρέμενε κλειστό για περισσότερες από δύο δεκαετίες, επιτέλους θα αποκατασταθεί με σεβασμό στην ιστορία του, και θα ανοίξει τις πόρτες του, αυτή τη φορά, ως χώρος τέχνης και πολιτισμού, δίνοντας φως και ζωή σε ένα κομβικό σημείο του κέντρου της Αθήνας, την οδό Σταδίου. Τον δρόμο που θέλουμε να αναγεννηθεί και να αποκτήσει τη χαμένη αίγλη του. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια σπουδαία νίκη για την Αθήνα. Θα ήθελα να απευθύνω, πρωτίστως, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα για την υποστήριξη και τη συνεργασία του στην επίτευξη αυτού του σκοπού». 

Τι περιλαμβάνει το έργο

Όσον αφορά το έργο, ο Δήμος Αθηναίων, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει:

Τη σύνταξη της μελέτης του έργου για την εκτέλεση των αναγκαίων επισκευών, τροποποιήσεων και διαμορφώσεων, σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο εκπόνησης μελετών σε μνημεία και λαμβάνοντας υπόψη τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟΑ μελέτες, προκειμένου το κτίριο να καταστεί λειτουργικό. Επίσης, αναλαμβάνει την έκδοση των απαιτούμενων αδειών και τη σύνταξη των τευχών για τη δημοπράτηση του έργου. Η ανάθεση της εκτέλεσης του έργου, θα γίνει από τον ∆ήµο Αθηναίων µε δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις περί δημοπράτησης δημοσίων έργων.

Αντίστοιχα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει τη σύνταξη μουσειολογικής μελέτης και τη δημιουργία και λειτουργία του Εκθεσιακού χώρου Ιστορίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης στον προβλεπόμενο χώρο του κτιρίου, όπως θα έχει διαμορφωθεί στην τελική φάση.

Η χρηματοδότηση του έργου 

Η δαπάνη για το έργο της αποκατάστασης – ανακαίνισης του κτιρίου, που ανέρχεται σε ύψος 2.524.472,60€ με πολυετή δέσμευση θα γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου Αθηναίων, ωστόσο στην προγραμματική σύμβαση προβλέπεται αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης, τόσο εθνικών όσο και ευρωπαϊκών.

Αντίστοιχα, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης προβλέπεται δαπάνη ύψους 161.200,00€ για τη δημιουργία του Εκθεσιακού Χώρου Ιστορίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Δαπάνη λειτουργίας

Για τη λειτουργία του ως χώρου πολιτισμού, η δαπάνη θα χρηματοδοτηθεί επίσης από ίδιους πόρους του Δήμου Αθηναίων, είτε από επιπλέον χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε εθνικά ή και δωρεές ιδιωτών.

Τα μέρη που υπέγραψαν την Προγραμματική

Η προγραμματική σύμβαση συνάφθηκε ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ), τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Κοινή επιτροπή θα ελέγχει την εφαρμογή της Προγραμματικής

Με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και μετά από υπόδειξη εκ μέρους των λοιπών συμβαλλομένων των εκπροσώπων τους και των αναπληρωτών τους, συγκροτείται κοινή επταμελής Επιτροπή, η οποία θα ελέγχει την εφαρμογή της Προγραμματικής. Πρόεδρος της θα είναι ένα από τα δύο μέλη που προέρχονται από τον δήμο.

Η ιστορία του

Το κτίριο του Παλαιού Εθνικού Τυπογραφείου που βρίσκεται επί των οδών Σταδίου 46, Σανταρόζα και Αρσάκη και γειτνιάζει με την πλατεία Δικαιοσύνης, χτίστηκε το 1834 από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα Joseph Hoffer για να στεγάσει το βασιλικό Τυπογραφείο και Λιθογραφείο. Το 1844, ο όροφος μετατράπηκε σε κατοικία του διευθυντή. Το 1854, μία μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε τον δεύτερο όροφο. Το κτίριο μετά από πρόχειρες επισκευές για αρκετές δεκαετίες παρέμεινε μονώροφο. 

Βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Φοίβου Ζούκη, το 1931-32, προστέθηκε σε αυτό δεύτερος όροφος (πλήρης) και αναμορφώθηκαν οι όψεις του, προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Αθηνών. Από το 1931 μέχρι σήμερα το κτίριο διατηρεί την ίδια μορφή: Είναι το μόνο από τα πρώτα δημόσια κτίρια της Αθήνας ως πρωτεύουσας του έτους 1834 που είχε απομείνει ως αρχιτεκτονική κληρονομιά και μέχρι σήμερα δεν είχε αξιοποιηθεί όπως αρμόζει στην ιστορία του.

Το 1984, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, κηρύχθηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο ως έργο τέχνης, ενώ από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2021 το κτίριο, ήταν ένα από τα τρία της πρωτεύουσας, που φιλοξένησε την 7η Μπιενάλε της Αθήνας ECLIPSE.

The post Στον Δήμο Αθηναίων παραχωρείται το ιστορικό κτίριο του Παλαιού Εθνικού Τυπογραφείου στη συμβολή των οδών Σταδίου και Σανταρόζα first appeared on Travelling News.

The post Στον Δήμο Αθηναίων παραχωρείται το ιστορικό κτίριο του Παλαιού Εθνικού Τυπογραφείου στη συμβολή των οδών Σταδίου και Σανταρόζα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/GStM2TD
via IFTTT

Σπύρος Ρεντετάκος: Η Alpha Bank σταθερά στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών σχεδίων μέσω του ΤΑΑ

Εθνικό brand η ελληνική μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση

Η αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), όχι μόνον από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, αλλά και από την κρίσιμη για την ανάπτυξη της οικονομίας ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, βρέθηκε στο επίκεντρο του VIII
Delphi Economic Forum. Για την επίτευξη του στόχου μεγέθυνσης και εκσυγχρονισμού των ΜμΕ, η Alpha Bank σχεδιάζει λύσεις προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε επιχείρησης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων της Alpha Bank, Σπύρος Ρεντετάκος, προσθέτοντας ότι γι αυτό τονλόγο η Τράπεζα παραμένει η Τράπεζα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Ο κ. Ρεντετάκος περιέγραψε τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το ΤΑΑ, το οποίο, όπως είπε συνιστά μία σημαντικότατη ευκαιρία για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καλύψουν το επενδυτικό κενό των προηγούμενων ετών.


«Προσφέρουμε λύσεις, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και αποτελεσματικά»


«Οι τράπεζες προσφέρουν στις ελληνικές επιχειρήσεις όχι μόνο πρόσβαση στους πόρους του ΤΑΑ, αλλά κυρίως συμβουλευτικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία των επενδυτικών τους σχεδίων», ανέφερε ο κ.Ρεντετάκος. Σε αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε ότι στην
Alpha Bank «έχουμε μακρά εμπειρία και προσφέρουμε λύσεις, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και αποτελεσματικά».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε δε στη διαδικασία δανειοδότησης της επιχείρησης, εστιάζοντας στην πελατοκεντρική προσέγγιση της Τράπεζας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τους Πελάτες μας, ακούμε τα προβλήματά τους και τις ανησυχίες τους και προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις, καταρτίζοντας μαζί τους ένα βιώσιμο επενδυτικό σχέδιο». Βασικό στοιχείο σε αυτή τη διαδικασία είναι η εμπιστοσύνη μεταξύ της Τράπεζας και της μικρομεσαίας επιχείρησης, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «χάρη στις μακροχρόνιες σχέσεις που έχουμε με τους Πελάτες μας, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα περιθώρια ανάπτυξής τους και έτσι κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα. Στόχος μας είναι να μπούμε στο μυαλό του επιχειρηματία, να αναπτύξουμε μαζί του λύσεις, προσφέροντας του καινοτόμες ιδέες, αφενός για να ευθυγραμμιστούμε με τους πυλώνες του Ταμείου Ανάκαμψης και αφετέρου για να καταλήξουμε σε ένα βιώσιμο επενδυτικό σχέδιο». «Αναπτύσσοντας την εξωστρέφεια μας, την ικανότητά μας να καινοτομούμε, θα ενισχύσουμε το εθνικό
brand, το οποίο είναι η ελληνική μικρομεσαία οικογενειακή επιχείρηση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Προς επίρρωσιν των όσων είπε ο κ. Ρεντετάκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ξενοδοχειακής μονάδας
Sirene στον Πόρο, Σπύρος Λάζαρης που συμμετείχε στο πάνελ, αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε η Alpha Bank στην υλοποίηση του επενδυτικού του πλάνου για αναβάθμιση του ξενοδοχείου του με όρους καινοτομίας και πράσινης μετάβασης. Ο κ. Λάζαρης ευχαρίστησε την Τράπεζα για τη δημιουργική και

παραγωγική συνεργασία και ιδιαίτερα τον κύριο Ρεντετάκο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «μέντορα του έργου».


Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και η αναφορά που έγινε στην Τράπεζα, από τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Οικονομικών, Νίκου Ματζούφα, ο οποίος αναφέρθηκε μέσω ειδικής μνείας στην ξενοδοχειακή μονάδα στην Σέριφο που χρηματοδότησε η
Alpha Bank, η οποία αποτέλεσε την πρώτη δανειοδότηση μικρομεσαίας επιχείρησης από το Ταμείο Ανάκαμψης

και Ανθεκτικότητας.

The post Σπύρος Ρεντετάκος: Η Alpha Bank σταθερά στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών σχεδίων μέσω του ΤΑΑ first appeared on Travelling News.

The post Σπύρος Ρεντετάκος: Η Alpha Bank σταθερά στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών σχεδίων μέσω του ΤΑΑ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/xULwOXf
via IFTTT

Μυστήριο 114 Everything Open

Μουσικό θέατρο

5-7 Μαΐου

Σημείο εκκίνησης: Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας | 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Μία αντισυμβατική όπερα από τον φημισμένο θίασο παραστατικών τεχνών Novoflot

Ο ρηξικέλευθος θίασος παραστατικών τεχνών Novoflot με έδρα το Βερολίνο παρουσιάζει από τις 5 έως τις 7 Μαΐου το Μυστήριο 114 Everything Open, ένα έργο όπερας στο δημόσιο χώρο, όπου μουσικοί, ερμηνευτές και χορευτές καλούν το κοινό να τους ακολουθήσει σε μία ευφάνταστη διαδρομή.

Ξεκινώντας από το Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας, περνώντας έξω από χώρους κλειστούς, όπως μικρά καταστήματα ή ανενεργές επιχειρήσεις, η καλλιτεχνική ομάδα Novoflot θα παρουσιάσει μία καινοτόμο περιπατητική μουσικο – θεατρική δράση, διασχίζοντας -μαζί με τους θεατές- τον πεζόδρομο της οδού Νικολαΐδου, κατά μήκος του Αρχαιολογικού Χώρου, καταλήγοντας μέσω της οδού Κανελλοπούλου στο ανοιχτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου.

Πρόκειται για το τρίτο μέρος της τριλογίας “Everything Open” που συνδέει την όπερα με μια άλλη πτυχή της πολιτιστικής κληρονομιάς που επλήγη βαθιά από την πανδημία: το λιανικό εμπόριο και τους χώρους διασκέδασης και εστίασης. Τα δύο πρώτα μέρης της τριλογίας δημιουργήθηκαν στο Βερολίνο το 2022 ενώ για την Ελευσίνα οι Novoflot αναπτύσσουν το τρίτο μέρος του έργου, σε συνεργασία με τον διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη και πιανίστα τόσο στην κλασική/σύγχρονη όσο και στην τζαζ/αυτοσχεδιαζόμενη μουσική Αντώνη Ανισέγκο, τον βραβευμένο σαξοφωνίστα και πολυοργανίστα από τη Νέα Ζηλανδία Hayden Chisholm και μια σειρά ετερόκλητων μουσικών συνόλων, όπως το τολμηρό σύνολο dissonArt από τη Θεσσαλονίκη, την κολεκτίβα ρομά μουσικών DK Heroes από το Βελιγράδι και την χορωδία με έδρα την Ελευσίνα. 

Οι Novoflot έχουν εμφανιστεί σε πολυάριθμα θέατρα και φεστιβάλ στην Ευρώπη. Οι παραγωγές τους είναι μουσικο – θεατρικά δρώμενα ενίοτε σε μη συμβατικούς παραστατικούς χώρους: όχι μόνο σε θέατρα, όπερες, αίθουσες συναυλιών και εκθεσιακούς χώρους, αλλά και σε αθλητικά στάδια και ναούς, ενσωματώνοντας τον δημόσιο χώρο στη σύλληψή τους. Συνεργάζονται τακτικά με μια εκλεκτή ομάδα διεθνών καλλιτεχνών από διάφορα καλλιτεχνικά πεδία, καθιστώντας τους έναν πρωτοποριακό θίασο όπερας, που σχετίζεται με και απευθύνεται σε ευρύ φάσμα διαφορετικών ακροατηρίων, καθώς προσαρμόζεται συνεχώς στις τοπικές ιδιαιτερότητες των προορισμών όπου περιοδεύει.

Συντελεστές:

Ένα έργο της ομάδας: Novoflot
Σκηνλθεσία-Σύλληψη: Sven Holm
Μουσική διεύθυνση: Vicente Larrañaga
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Antonis Anissegos, Hayden Chisholm
Σκηνικά – Κοστούμια: Elisa Limberg
Κινηματογράφηση: Mirko Borscht
Οργάνωση – Εκτέλεση παραγωγής: Dörte Wolter
Συνεργάτες παραγωγής: Cultόpια, ensemble DissonArt
Συμπαραγωγή: The Senate Department for Culture and Europe, Berlin (DE)

Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης: 20:00
Σημείο εκκίνησης: Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας
Διάρκεια δράσης: 120’
Είσοδος ελεύθερη

The post Μυστήριο 114 Everything Open first appeared on Travelling News.

The post Μυστήριο 114 Everything Open appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/uwbIn2B
via IFTTT

Wednesday, April 26, 2023

Metaxa Hospitality Group: Εκκίνηση της σεζόν με επενδύσεις ύψους €71 εκατ. στα ξενοδοχεία του Ομίλου

Εκκίνηση της σεζόν με επενδύσεις ύψους €71 εκατ. στα ξενοδοχεία του Ομίλου  

Το Metaxa Hospitality Group, κορυφαίος ελληνικός όμιλος παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας, υποδέχεται τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο με ριζικά ανανεωμένα τα ξενοδοχεία του, αποτέλεσμα της υλοποίησης του στοχευμένου επενδυτικού σχεδίου του, ύψους €71 εκατ. 

Συγκεκριμένα, το 5* ξενοδοχείο «Creta Maris Resort» στη Χερσόνησο Ηρακλείου, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 27 Απριλίου, με αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, στοχεύοντας στην ουσιαστική βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών του, με ιδιαίτερη έμφαση στην πολυτέλεια και στη γαστρονομία.  

Υπογραμμίζεται ότι στο ξενοδοχείο πραγματοποιούνται επενδύσεις αναβάθμισης και ανάπλασης ύψους €44 εκατ., σύμφωνα με το σχετικό πενταετές πλάνο.   

Επιπλέον, το 5* «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa», μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη μέχρι σήμερα πορεία του στην Οία της Σαντορίνης, μετονομάστηκε σε “Santo Pure Oia Suites & Villas” και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 20 Απριλίου. 

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο θα εμπλουτιστεί με 20 νέες σουίτες, οι οποίες θα λειτουργήσουν αρχές Ιουνίου,  φθάνοντας συνολικά τη δυναμικότητά του σε 83 σουίτες και 2 βίλες.  

Επίσης, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο η κατασκευή δύο, μοναδικών για την περιοχή, υπερπολυτελών, αυτόνομων, villas, συνολικής έκτασης 1.195 τ.μ.,  οι οποίες θα λειτουργήσουν από τον Ιούλιο.  

Τα έργα αυτά, αποτελούν μέρος μιας συνολικής επένδυσης ύψους €27εκατ., για τη δημιουργία του «Santo Collection Resorts & Villas», που αντλεί την έμπνευσή του από την προσήλωση του Ομίλου στη βιωσιμότητα και στην παροχή αξέχαστων εμπειριών αυθεντικής φιλοξενίας.  Το Santo Collection Resorts & Villas, θα ολοκληρωθεί με ένα νέο 5* ξενοδοχείο, με 37 σουίτες, με την ονομασία «Santo Mine Oia Suites», το οποίο βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή.  

Τέλος, το ξενοδοχείο “TUI MAGIC LIFE Candia Maris» στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, έχει ανοίξει τις πόρτες του και υποδέχεται επισκέπτες από τις 19 Απριλίου. 

Με αφορμή το άνοιγμα των ξενοδοχείων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group, κ. Ανδρέας Μεταξάς, δήλωσε σχετικά:  «Στον Όμιλό μας επιμένουμε να ονειρευόμαστε, να τολμάμε και να επενδύουμε στην αναβάθμιση και διεύρυνση του χαρτοφυλακίου μας. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε και φέτος τους επισκέπτες μας, ανανεωμένοι, με αναβαθμισμένες υποδομές και υπηρεσίες, πάντα με χαμόγελο και αγάπη για την αυθεντική, ελληνική φιλοξενία.»  

The post Metaxa Hospitality Group: Εκκίνηση της σεζόν με επενδύσεις ύψους €71 εκατ. στα ξενοδοχεία του Ομίλου first appeared on Travelling News.

The post Metaxa Hospitality Group: Εκκίνηση της σεζόν με επενδύσεις ύψους €71 εκατ. στα ξενοδοχεία του Ομίλου appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/lb826tw
via IFTTT

Κουντουρά σε Βαλεάν: Η Κομισιόν πρέπει να απαντήσει με ειλικρίνεια για τη μη εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και για τις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης του ETCS στην Ελλάδα

Το ζήτημα της ορθής εφαρμογής της Οδηγίας 2016/798 για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων που ενσωματώθηκε και των αιτίων της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του ETCS έθεσε η Έλενα Κουντουρά στην Επίτροπο για τις Μεταφορές κυρία Βαλεάν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, η ευρωβουλευτής αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες διατάξεις της εν λόγω Οδηγίας που ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο της Ελλάδας τον Οκτώβριο του 2019 από την κυβέρνηση της ΝΔ και που θα έπρεπε η ίδια η κυβέρνηση να έχει θέσει σε εφαρμογή και αφορούν την εφαρμογή των κοινών μεθόδων ασφαλείας, την επαρκή εσωτερική και εξωτερική οργανωτική ικανότητα της εθνικής εποπτικής αρχής όσον αφορά τους ανθρώπινους και υλικούς πόρους, το επίπεδο κατάρτισης και των προσόντων του προσωπικού του διαχειριστή υποδομών που επιτελεί βασική εργασία ασφάλειας και την έλλειψη μόνιμου και αξιόπιστου φορέα διερεύνησης ατυχημάτων.

Η κ Κουντουρά υπογράμμισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια ενώ το σύστημα ETCS θα έπρεπε να είναι λειτουργικό από το 2020. Απευθυνόμενη στην Επίτροπο Βαλεάν ζήτησε να μάθει από τις επαφές της Κομισιόν με τις ελληνικές αρχές, γιατί δεν ολοκληρώθηκε το έργο τα τελευταία 4 χρόνια και παραμένει ακόμα και σήμερα ημιτελές και αν έχει εκφράσει την ανησυχία της στις ελληνικές αρχές για τις καθυστερήσεις και το έλλειμμα ασφάλειας.

Η Επίτροπος εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για την τραγωδία και δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της Κομισιόν θα ελέγξουν την ορθή εφαρμογή της Οδηγίας στην Ελλάδα.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δήλωσε ότι είναι σημαντικό να απαντηθούν τα κρίσιμα αυτά ερωτήματα αυτά γιατί μόνο αντλώντας τα σωστά συμπεράσματα θα βελτιωθεί η ασφάλεια των σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και θα αποφευχθούν μελλοντικά δυστυχήματα και τραγικές απώλειες ζωής.

Η παρέμβαση της Έλενας Κουντουρά προς την Επίτροπο Βαλεάν:

“Θα μου επιτρέψετε να επικεντρωθώ στη σημερινή μας συζήτηση στο θέμα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων καθώς χάθηκαν άδικα 57 ανθρώπινες ζωές, στην πλειοψηφία τους νέοι στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 27 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η Οδηγία 2016/798 για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο της Ελλάδας τον Οκτώβριο του 2019. Η Οδηγία αυτή όπως γνωρίζετε, προβλέπει μια σειρά από μέτρα τα οποία έχουν ως στόχο της πρόληψη ατυχημάτων και την ανεξάρτητη διερεύνησή των αιτιών τους.

Τα τελευταία χρόνια εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από πολιτικά κόμματα στην ελληνική βουλή αλλά και από έγκριτους εμπειρογνώμονες όπως ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής ETCS που παραιτήθηκε με μία επιστολή κόλαφο λίγους μήνες πριν το δυστύχημα.

Προκύπτουν λοιπόν ορισμένα σημαντικά ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν με ειλικρίνεια για να αποφευχθούν δυστυχήματα στο μέλλον.

Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω αν αξιολογήσατε την ορθή εφαρμογή της Οδηγίας 2016/798 που ενσωματώθηκε το 2019 και συγκεκριμένα:

Εφαρμόζονταν σωστά οι κοινές μέθοδοι ασφαλείας οι οποίες θα είχαν συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη και αντιμετώπιση κενών ασφαλείας και τελικά  στην αποφυγή ατυχημάτων;

Διέθετε η εθνική εποπτική αρχή την απαιτούμενη εσωτερική και εξωτερική οργανωτική ικανότητα όσον αφορά τους ανθρώπινους και υλικούς πόρους προς εκπλήρωση των καθηκόντων της;

Είστε ικανοποιημένη με το επίπεδο της κατάρτισης και των προσόντων του προσωπικού του διαχειριστή υποδομών που επιτελεί βασική εργασία ασφάλειας όπως οι σταθμάρχες; Χρειάζονται ίσως νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες εκπαίδευσης για περισσότερες κατηγορίες προσωπικού και όχι μόνο για τους μηχανοδηγούς για τους οποίους θα φέρετε νέα νομοθετική πρόταση;

Και τέλος, πως διασφαλίζεται η ορθή εφαρμογή της οδηγίας ελλείψει μόνιμου και αξιόπιστου φορέα διερεύνησης ατυχημάτων;

Κυρία Επίτροπε,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Το σύστημα ETCS θα έπρεπε να είναι λειτουργικό το 2020 ωστόσο, από το 2019 και μετά έχουν ζητηθεί αλλεπάλληλες αναβολές από τις ελληνικές αρχές τις οποίες η Κομισιόν έχει εγκρίνει. Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω από τις επαφές σας με τις ελληνικές αρχές, γιατί δεν ολοκληρώθηκε το έργο τα τελευταία 4 χρόνια και παραμένει ακόμα και σήμερα ημιτελές; Εσείς εκφράσατε την ανησυχία σας στις ελληνικές αρχές για τις καθυστερήσεις και το έλλειμα ασφάλειας;

Είναι σημαντικό κυρία Επίτροπε να απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά γιατί μόνο αντλώντας τα σωστά συμπεράσματα θα βελτιωθεί η ασφάλεια των σιδηροδρόμων στην Ευρώπη που είναι και η στρατηγική επιλογή της Κομισιόν και η δική μας για την πράσινη μετάβαση.

Ευχαριστώ.”

 

The post Κουντουρά σε Βαλεάν: Η Κομισιόν πρέπει να απαντήσει με ειλικρίνεια για τη μη εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και για τις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης του ETCS στην Ελλάδα first appeared on Travelling News.

The post Κουντουρά σε Βαλεάν: Η Κομισιόν πρέπει να απαντήσει με ειλικρίνεια για τη μη εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και για τις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης του ETCS στην Ελλάδα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/NUbGyfl
via IFTTT

Το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum συγκεντρώνει τη διεθνή κοινότητα της κρουαζιέρας στην πρώτη εκδήλωση του κλάδου που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη

Οι ηγέτες της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας συζητούν για ανάπτυξη, βιωσιμότητα και ανάκαμψη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου

Πάνω από 400 εκπρόσωποι της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας συγκεντρώθηκαν σήμερα στο εμβληματικό ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης για το διήμερο 7ο Posidonia Sea Tourism Forum, το οποίο πραγματοποιείται στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας για πρώτη φορά στην 12χρονη ιστορία του.

Την πρώτη ημέρα, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν αισιοδοξία και ελπίδα για τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας, με εναρκτήριους χαιρετισμούς από τους Απόστολο Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνο Ζέρβα, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και Αθανάσιο Λιάγκο, Εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Οι εργασίες του Forum άνοιξαν με κεντρική ομιλία του Pierfrancesco Vago, Εκτελεστικού Προέδρου της MSC Cruises και Προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κορυαζιέρας (CLIA). Ο κ. Vago μίλησε για τη σημασία της βιωσιμότητας και για τα μέτρα που λαμβάνει η βιομηχανία κρουαζιέρας για να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της. Ο κ. Vago τόνισε ότι «η βιομηχανία της κρουαζιέρας έχει κάνει τεράστια τεχνολογικά άλματα σε λιγότερο από 15 χρόνια, καθώς προσπαθούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Για παράδειγμα, η MSC Cruises θέτει αργότερα φέτος σε λειτουργία πλοία που είναι 55% πιο αποδοτικά όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά ναυτικό μίλι, σε σύγκριση με προηγούμενες κατηγορίες σκαφών που κατασκευάστηκαν το 2009».

Με την ιδιότητά του ως Προέδρου της CLIA, ο κ. Vago μίλησε για τις προσπάθειες της Ένωσης να προωθήσει την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρουαζιέρας παγκοσμίως. Τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών κρουαζιέρας, των κυβερνήσεων και άλλων εμπλεκόμενων μερών για τη διασφάλιση της συνεχούς επιτυχίας του κλάδου.

«Η βιομηχανία της κρουαζιέρας είναι ζωτικό μέρος της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει σημαντικά στις τοπικές οικονομίες», είπε και κατέληξε: «Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους για να διασφαλίσουμε ότι ο κλάδος θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να ευδοκιμεί τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας απηύθυνε πρόσκληση στον κλάδο της κρουαζιέρας να επενδύσει στη Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, «με την εκπληκτική φυσική ομορφιά και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, η Θεσσαλονίκη έχει τη δυνατότητα να γίνει σημαντικός προορισμός για τους ταξιδιώτες κρουαζιέρας. Η Θεσσαλονίκη προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό ιστορικών και σύγχρονων αξιοθέατων, όπως μουσεία, γκαλερί και μια ζωντανή γαστρονομική σκηνή. Επενδύοντας στη Θεσσαλονίκη, η διεθνής βιομηχανία κρουαζιέρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, παρέχοντας παράλληλα στους ταξιδιώτες μια αξέχαστη εμπειρία σε μια από τις πιο όμορφες και συναρπαστικές πόλεις της Ευρώπης».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης θεματικής συζήτησης του Forum με τίτλο «Επιστροφή στην Ανάπτυξη: Οι Προκλήσεις που έχουν μπροστά τους Εταιρείες Κρουαζιέρας και Προορισμοί», ο Yu Zenggang, Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε., ανέφερε ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει επιτύχει γρήγορη και πλήρη ανάκαμψη στον κλάδο της κρουαζιέρας, ξεπερνώντας τα προπανδημικά επίπεδα καθώς, παρά τις προκλήσεις, στον Πειραιά οι κρουαζιέρες ξανάρχισαν τον Μάιο του 2021, ταχύτερα από άλλα λιμάνια της Μεσογείου, καταγράφοντας σημαντικές επιδόσεις στον τομέα της κρουαζιέρας ήδη από το 2021.

Το 2019, το λιμάνι του Πειραιά είχε σπάσει το φράγμα του 1 εκατομμυρίου επιβατών κρουαζιέρας. Έκτοτε, το λιμάνι όχι μόνο πέτυχε γρήγορη και πλήρη ανάκαμψη αλλά ξεπέρασε και τα προ της πανδημίας επίπεδα. Το λιμάνι εξυπηρέτησε με επιτυχία σημαντικό αριθμό κρουαζιερόπλοιων, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Συνολικά, το 2022 ήταν χρονιά-ρεκόρ για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, με έσοδα και κερδοφορία στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Το τμήμα κρουαζιέρας του λιμανιού παρουσίασε σημαντική αύξηση τόσο στις επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων όσο και στην επιβατική κίνηση. Το 2022, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 190%, σε 880.416 επιβάτες σε σύγκριση με 303.665 το 2021. Οι ελλιμενισμοί  κρουαζιερόπλοιων αυξήθηκαν επίσης κατά 79%, σε 677 ελλιμενισμούς σε σύγκριση με 379 έναν χρόνο νωρίτερα, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του 2019, πριν από την Covid.

Ο κ. Yu είπε ότι ένας νέος τερματικός σταθμός κρουαζιέρας είναι υπό κατασκευή, ο οποίος, όταν ολοκληρωθεί, θα μπορεί να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο. Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μια περίοδο 2-3 ετών, ακολουθώντας τη διαδικασία αδειοδότησης από τα εμπλεκόμενα υπουργεία και πάντα σε αγαστή και στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.

Οι Figen Ayan, Πρόεδρος της MedCruise, Marie-Caroline Laurent, Γενική Διευθύντρια της CLIA Ευρώπης, Wybcke Meier, Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Cruises GmbH και Chris Theophilides, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal, μοιράστηκαν επίσης τις σκέψεις και τα αισιόδοξα μηνύματά τους για την ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας παγκοσμίως και πιο συγκεκριμένα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Wybcke Meier σημείωσε: «Αυτό το καλοκαίρι θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί από πριν. Η ζήτηση υπάρχει, ειδικά για την Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα για την Ελλάδα που είναι πολύ δημοφιλής στους Γερμανούς τουρίστες. Βλέπουμε πολύ αυξημένες κρατήσεις για τα επόμενα χρόνια καθώς επεκτείνουμε τον στόλο μας. Θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να αναπτύξουμε πλοία σε αυτή την περιοχή και από τον επόμενο χρόνο θα κάνουμε homeporting στο Ηράκλειο. Η συντονισμένη συνεργασία με τους προορισμούς, που διασφαλίζει ότι προσφέρουμε εξαιρετική εμπειρία στον τοπικό πληθυσμό και στους επισκέπτες μας σε θέματα όπως η πολιτική ελλιμενισμού και η ενίσχυση της διαφάνειας, μπορεί να μας βοηθήσει όλους να κατευθύνουμε πιο αποτελεσματικά τις ροές επισκεπτών που διαχειριζόμαστε. Ο αριθμός των Γερμανών που κάνουν διακοπές κρουαζιέρας είναι ακόμα πολύ μικρός και οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι τεράστιες, πράγμα που σημαίνει ότι η Ελλάδα ως αγαπημένος προορισμός για τους Γερμανούς θα κερδίσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

Ο Chris Theophilides δήλωσε: «Έχει ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, που για την Celestyal Cruises είναι ένας πολύ σημαντικός προορισμός, καθώς έχουμε ένα πλοίο εδώ κάθε Κυριακή. Ένα ακόμη μεγαλύτερο σκάφος, το Celestyal Journey, θα ξεκινήσει κρουαζιέρες από τη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο. Πιστεύουμε ότι ο αριθμός των επιβατών το 2023 θα φτάσει τα επίπεδα του 2019 και παραμένουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για ισχυρή ανάπτυξη στο μέλλον».

Κατά την πρώτη ημέρα του Forum, η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ένωση Ιδιοκτητών Κρουαζιερόπλοιων & Συνδεδεμένων Μελών με σκοπό τον συντονισμό δράσεων και διμερών σχεδίων δράσης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πηγαίνει προς την κατεύθυνση που προδιαγράφουν τα διεθνή πρότυπα εξυπηρέτησης. Ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, ως Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ, είπε: «Μία από τις πρώτες ενέργειες που θα κάνουμε ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας είναι να εφαρμόσουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της κατανομής θέσεων ελλιμενισμού πλοίων και για την επίλυση προβλημάτων όπως βίζες, τεστ Covid και μετανάστευση στα 13 λιμάνια-μέλη της Ένωσης μας. Στο πλαίσιο αυτού του Μνημονίου, θα συντονίσουμε τις δραστηριότητες των μελών μας για την ανάπτυξη λιμενικής πολιτικής, τη συμμετοχή των λιμένων στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη δημιουργία ισχυρών και ανταγωνιστικών εταιρειών παροχής λιμενικών υπηρεσιών».

Το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum συνεχίζεται αύριο με πλήθος συζητήσεων, σεμιναρίων και παρουσιάσεων.

Το PSTF 2023 έχει την υποστήριξη της ΟΛΘ Α.Ε. ως Αδαμάντινου Χορηγού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως Χρυσού Χορηγού, της ΟΛΠ Α.Ε. ως Αργυρού Χορηγού και των Celestyal Cruises, Global Ports Holding, Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., Kyvernitis Travel και Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης ως Χάλκινων Χορηγών. Ο επίσημος συνεργαζόμενος αερομεταφορέας είναι η SKY Express. Το PSTF 2023 υποστηρίζεται από τους AVIS, Global Air Compass και Αγορά Μοδιάνο. Διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής  και του Υπουργείου Τουρισμού και υποστηρίζεται από το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), την Ένωση Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MedCruise) και την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας.

 

The post Το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum συγκεντρώνει τη διεθνή κοινότητα της κρουαζιέρας στην πρώτη εκδήλωση του κλάδου που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη first appeared on Travelling News.

The post Το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum συγκεντρώνει τη διεθνή κοινότητα της κρουαζιέρας στην πρώτη εκδήλωση του κλάδου που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/k02vhbd
via IFTTT

Underwater hull cleaning and diving services in Limassol and Larnaca, Cy...

Tuesday, April 25, 2023

Στ. Αρναουτάκης: Το Μουσείο Μεσαράς είναι ένα έργο της Κρήτης-κιβωτός Πολιτισμού για ολόκληρο τον κόσμο

Χρηματοδότηση 8,8 εκ. € από την Περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ για το νέο Μουσείο και 35 εκ. € για άλλα έργα Πολιτισμού στην Κρήτη.

Στην σημαντικότητα του μουσείου της Μεσαράς που ήταν όραμα πολλών χρόνων των φορέων, των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και θα αποτελέσει πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας σήμερα στην τελετή των εγκαινίων του Μουσείου.

Ο κ. Αρναουτάκης χαρακτήρισε το νέο Μουσείο ως μία μεγάλη παρακαταθήκη και κιβωτό πολιτισμού που παράλληλα  θα συμβάλει στην παιδεία, εκπαίδευση στην τοπική ανάπτυξη και ευχαρίστησε για τη συνεργασία την παριστάμενη Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες. Το νέο Μουσείο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, είναι ένα έργο της Κρήτης για  ολόκληρο τον κόσμο,  είναι κτήμα του Ελληνισμού όπου γης και αποτέλεσμα συνένωσης προσπαθειών.

Για την ανέγερση του Μουσείου Μεσαράς, ο κ. Αρναουτάκης είπε, ότι, “η Περιφέρεια Κρήτης προχώρησε στη χρηματοδότηση των υποδομών με 5,7 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2007-2013. “, και πρόσθεσε:  “Χρηματοδοτήσαμε, επίσης, την κατασκευή κυκλοφοριακής σύνδεσης με 362.000€ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και με 2,4 εκ. € την οργάνωση της μόνιμης έκθεσης που εγκαινιάζεται σήμερα. Οι συνολικοί πόροι που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα ανέρχονται στα 8,8 εκ. ευρώ. Παράλληλα, από το ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020 χρηματοδοτήθηκε με 2,9 εκ. € το Μουσείο Αγίου Νικολάου, με 3,2 εκ. € το Αρχαιολογικό Μουσείου Χανίων, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα έχουμε διαθέσει 35 εκ. € για έργα πολιτισμού, μεταξύ των οποίων η συντήρηση αρχαιολογικών χώρων και βενετικών οχυρώσεων και η αναστήλωση μοναστηριακών και εκκλησιαστικών μνημείων. Στο πλαίσιο της επόμενης φάσης παρεμβάσεων για τον Πολιτισμό, προετοιμάζουμε νέα σειρά εμβληματικών έργων, όπως την αποκατάσταση και ανάδειξη των κτηρίων στη Σπιναλόγγα, την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Μινωικού Ανακτόρου της Κνωσού, την υλοποίηση του νέου αρχαιολογικού Μουσείου στο Ρέθυμνο και την εφαρμογή της μελέτης για την επανάχρηση των ενετικών νεωρίων στα Χανιά, κ.α.”

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κάνοντας ειδική αναφορά για τα έργα Πολιτισμού στην Μεσαρά, είπε:

“Ειδικά για τη Μεσαρά, προκρίναμε εγκαίρως την αναγκαιότητα για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, ένα έργο που προωθεί τη λειτουργική ενοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου και αναδεικνύει συνολικά τον πολιτισμό της περιοχής. Ταυτόχρονα έχουμε διασυνδέσει τους αναγνωρισμένους από την UNESCO φυσικούς τόπους της Κρήτης, μεταξύ των οποίων και τους δύο ορεινούς όγκους που περιβάλλουν την πεδιάδα της Μεσαράς, δηλαδή το Γεωπάρκο Ψηλορείτη και το Απόθεμα Βιόσφαιρας των Αστερουσίων. Με την ίδια αποφασιστικότητα, αναλάβαμε τη χρηματοδότηση και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, εντείνουμε την προσπάθεια για την εγγραφή των μινωικών ανακτορικών κέντρων, στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO, κεντρική θέση στο δίκτυο των οποίων κατέχει βέβαια το λαμπρό μινωικό ανάκτορο της Φαιστού. Δεν πρέπει να παραλείψουμε όμως και την αναφορά στη χρηματοδότηση του μεγάλου έργου της  αποκάλυψης και αποκατάστασης του «Μεγάλου Αρχαίου Θεάτρου της Γόρτυνας», ενός από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα στην Κρήτη, το οποίο ανασκάπτεται την τελευταία δεκαετία από το Υπουργείο Πολιτισμού.”

The post Στ. Αρναουτάκης: Το Μουσείο Μεσαράς είναι ένα έργο της Κρήτης-κιβωτός Πολιτισμού για ολόκληρο τον κόσμο first appeared on Travelling News.

The post Στ. Αρναουτάκης: Το Μουσείο Μεσαράς είναι ένα έργο της Κρήτης-κιβωτός Πολιτισμού για ολόκληρο τον κόσμο appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/fDuoWIV
via IFTTT

Κ. Ζέρβας: Ένας κεντρικός δρόμος της πόλης θα αναφέρεται στη Γενοκτονία των Αρμενίων – Η πορεία προς την αναγνώριση φάρο

«Πολύ σύντομα ένας κεντρικός δρόμος της πόλης θα αναφέρεται στη Γενοκτονία των Αρμενίων», ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την ομιλία του σήμερα (23/04) το μεσημέρι σε εκδήλωση μνήμης για την 108η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Με την επισήμανση ότι οι Αρμένιοι αντιστάθηκαν με σθένος και αυτοπεποίθηση, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι η πορεία προς την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα γίνει φάρος και οδηγός για την αναγνώριση των Γενοκτονιών όλου του Ελληνισμού. «Είναι ώριμες οι συνθήκες και είμαστε ιδιαίτερα αποφασισμένοι», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «το ‘Ποτέ Ξανά‘, που λέγεται σε κάθε τέτοια επέτειο, πρέπει να το οικοδομούμε κάθε μέρα και να ισχύει με την ίδια ένταση για όλους τους λαούς».

Στην κεντρική τοποθέτησή του ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε: «Η ιστορία κάθε έθνους είναι συνδεδεμένη με γεγονότα και ημερομηνίες που καθορίζουν τη μετέπειτα πορεία του. Οι σταθμοί αυτοί είναι πολλοί: 1915, 1919, 1922, 1955, 1965, 1974. Αρμένιοι, Πόντιοι, Μικρασιάτες, Καππαδόκες, Κωνσταντινουπολίτες, Κύπριοι… Δεν ξεχνούμε, τιμούμε και ενώνουμε δυνάμεις».

Μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος και την Αρμενική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της «Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία», ο κ. Ζέρβας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων του Γ΄ Σώματος Στρατού.

 

The post Κ. Ζέρβας: Ένας κεντρικός δρόμος της πόλης θα αναφέρεται στη Γενοκτονία των Αρμενίων – Η πορεία προς την αναγνώριση φάρο first appeared on Travelling News.

The post Κ. Ζέρβας: Ένας κεντρικός δρόμος της πόλης θα αναφέρεται στη Γενοκτονία των Αρμενίων – Η πορεία προς την αναγνώριση φάρο appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/Emx0otX
via IFTTT

Monday, April 24, 2023

Ανοίγει το Μάιο το Isla Brown Chania

 Το νέο resort 5 αστέρων στα Χανιά που επαναπροσδιορίζει την κρητική φιλοξενία

Το Isla Brown Chania, το ολοκαίνουριο resort 5 αστέρων της οικογένειας Brown, θα ανοίξει επίσημα τις πύλες του τον Μάιο. Με πανοραμική θέα στο Κρητικό Πέλαγος και ένα από τα πιο συναρπαστικά ηλιοβασιλέματα του νησιού, το Isla Brown Chania βρίσκεται στο ανατολικό άκρο του Κόλπου των Χανίων, στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου. Με 148 deluxe δωμάτια και σουίτες που διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, 3 μεγάλες πισίνες, spa & wellness center, 3 εστιατόρια, minimal design και διακριτική πολυτέλεια, το Isla Brown Chania είναι έτοιμο να ανανεώσει την κρητική φιλοξενία και να εμπλουτίσει τις επιλογές σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας.

Λίγα μέρη στη χώρα μπορούν να συνδυάσουν τις φυσικές ομορφιές, τη νυχτερινή ζωή και την κουλτούρα των Χανίων, και η νέα άφιξη των Brown Hotels είναι εδώ για να συμπληρώσει το νόημα των τέλειων διακοπών και της κοσμοπολίτικης απόδρασης. Μόλις 15’ από το αεροδρόμιο των Χανίων, εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 3.000 τ.μ. προσφέροντας μοναδικές υπηρεσίες σε ταξιδιώτες με άποψη.

Η Liakos Architects and Associates σχεδίασε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο θέρετρο που συνδέεται με την τοποθεσία και την ιστορία της χερσονήσου του Ακρωτηρίου προσφέροντας ηρεμία και εκλεπτυσμένη αισθητική.

Το Isla Brown Chania βρίσκεται σε απόσταση 14 χλμ από το κέντρο της πόλης των Χανίων, κοντά στο διάσημο χωριό και την παραλία του Σταυρού, όπου γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας «Ζορμπάς».

Οι περισσότερες παραλίες του Ακρωτηρίου προστατεύονται από τους δυνατούς ανέμους του καλοκαιριού και βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την πόλη, όπως το Μαράθι και η παραλία του Καλαθά αλλά και πολύ κοντά σε ιστορικά αξιοθέτα όπως η αρχαία πόλη της Κυδωνίας, τα μοναστήρια όπως το Γουβερνέτο, η Αγία Τριάδα και ο Παξινός και οι τάφοι των Βενιζέλων.

Ας σημειωθεί, ότι πρόκειται για το δεύτερο 5 αστέρων resort της Brown Hotels στην Ελλάδα -ύστερα από το Isla Brown Corinthia που ξεκίνησε τη λειτουργία του πέρυσι την Άνοιξη.

Κάντε τώρα την κράτησή σας μέχρι και το τέλος Μαίου και επωφεληθείτε με δώρο την 3η νύχτα!

The post Ανοίγει το Μάιο το Isla Brown Chania first appeared on Travelling News.

The post Ανοίγει το Μάιο το Isla Brown Chania appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/jLtIb4X
via IFTTT

Friday, April 21, 2023

Η αύξηση των αφίξεων επισκεπτών στην Αθήνα δεν ‘φωτογραφίζει’ αύξηση της μέσης πληρότητας και  των οικονομικών επιδόσεων των Αθηναϊκών ξενοδοχείων

Στοιχεία Κίνησης & Απόδοσης Ξενοδοχείων Αθήνας – Αττικής
(Μάρτιος – Α’ τρίμηνο 2023)
 

Παρά την ‘επιστροφή στην κανονικότητα’, παρά τη λήξη των μέτρων κατά της πανδημίας και παρά την αύξηση της τουριστικής κίνησης που παρατηρείται τόσο στους δρόμους της Αθήνας όσο και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τα συνολικά αποτελέσματα σε ότι αφορά στις επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας όλων των κατηγοριών, δεν θα χαρακτηρίζονταν ‘εντυπωσιακά’:  

Η καλύτερη μέση τιμή δωματίου/ADR του μηνός Μαρτίου 2023 (100,89 ευρώ έναντι 78,85 ευρώ του Μαρτίου 2022), σίγουρα οδήγησε σε μια ελαφρά θετική μεταβολή σε επίπεδο Α’ τριμήνου 2023, της τάξης του 29,5% έναντι του 2022 και της τάξης του 13,9% έναντι του 2019 (σημ. έτος προ πανδημίας με το οποίο συγκρίνουμε αναγκαστικά τις ουσιαστικές επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας). Το δε, επίσης καλύτερο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (Rev Par) τον Μάρτιο του 2023 (70,70 ευρώ έναντι 39,52 του Μαρτίου 2022), έδωσε μέσο Rev Par  Α΄ τριμήνου 2023 τα 56,85 ευρώ και ποσοστά μεταβολής της τάξης του (+)102,4% (2023-2022) και του (+)6,9% (2023-2019).

Οι τιμές της Αθήνας ωστόσο και παρά τα θετικά ποσοστά μεταβολής που σημειώνονται, όχι απλώς είναι ‘ανταγωνιστικές’, αλλά τείνουν να ακολουθούν στην ουρά των εξελίξεων, με εντυπωσιακά μεγάλη απόσταση από αυτές των λοιπών ανταγωνιστών.

Όλοι οι ανταγωνιστές της Αθήνας εξακολουθούν να πωλούν δωμάτια με ανώτερη μέση τιμή και καλύτερο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο και δεν αναφερόμαστε σε πόλεις – θρύλους όπως το Παρίσι (με μέση τιμή δωματίου / ADR 279,76 ευρώ), αλλά σε ανταγωνιστές πολύ πιο ‘κοντά’ στα πρότυπα και στο προφίλ των επισκεπτών της Αθήνας που φυσικά, σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις, όπως η Ρώμη (ADR 157,71 ευρώ), η Μαδρίτη, (ADR 129,46 ευρώ), η Βαρκελώνη (ADR 142,82 ευρώ), η Κωνσταντινούπολη (ADR 128,28 ευρώ) κ.ά.   

Αλλά και σε ότι αφορά στην μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων της Αθήνας, που επίσης εξετάζουμε, αν και τον φετινό Μάρτιο όντως σημειώθηκε μια θετική μεταβολή της τάξης του (+) 20% έναντι του Μαρτίου του 2022, στη σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019 διακρίνεται πτώση κατά (-)4,9% και πτώση της μέσης πληρότητας για το Α’ τρίμηνο του 2023 κατά (-) 6,1% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2019.
Το γεγονός ότι η οποιαδήποτε αύξηση των αφίξεων επισκεπτών στην Αθήνα δεν ‘φωτογραφίζει’ υποχρεωτικά αύξηση της μέσης πληρότητας και των οικονομικών επιδόσεων των Αθηναϊκών ξενοδοχείων, έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη από την ΕΞΑΑΑ αλλά και παρακολουθείται σταθερά ως φαινόμενο τα τελευταία χρόνια – και ο  λόγος που γίνεται αυτή η αντιπαραβολή είναι ο εξής:  
Από τα στοιχεία που υπάρχουν, σαφώς καταδεικνύεται πως στην Αθήνα υφίσταται ένας πραγματικός και ικανός αριθμός ‘τουριστικών’ κλινών (σε διαφόρων τύπων καταλύματα εκτός ξενοδοχείου), ο οποίος αν και θεωρητικά θα έπρεπε να είναι γνωστός και μετρήσιμος, παραμένει επί σειρά ετών ένας ‘άγνωστος «Χ»’ στην εξίσωση που αφορά στην δυναμικότητα της πόλης μας σε τουριστικές κλίνες. Και ενώ, επίσης θεωρητικά, θα έπρεπε να είναι όχι απλά μετρήσιμος αλλά και ελεγχόμενος, εξακολουθεί να παραμένει απροσδιόριστος και ασαφής, σε μια γκρίζα, θολή καθ’ όλα ζώνη ‘τουριστικής διαμονής εν Αθήναις’ με όλες τις γνωστές συνέπειες, κοινωνικές και οικονομικές.
Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να επισημάνουμε πως αναμένουμε με εμπιστοσύνη και ενδιαφέρον να λάβουν υπόσταση μια σειρά από σημαντικές πολιτειακές εξαγγελίες για τις (αναγκαίες) θεσμικές αλλαγές που δρομολογούνται ειδικά για το περιβάλλον της λεγόμενης ‘βραχυχρόνιας μίσθωσης’, όπως και μια σειρά από συστηματικούς ελέγχους που θα καταγράψουν και θα διευθετήσουν την υφιστάμενη κατάσταση.

Επανερχόμενοι στα στοιχεία κίνησης και απόδοσης ξενοδοχείων που συγκεντρώνει η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού με την συνεργασία των ξενοδοχείων μελών της και της GBR Consulting, τα αποτελέσματα Α’ τριμήνου 2023 αναμένεται να βελτιωθούν τους μήνες Απρίλιο και κυρίως Μάϊο – Ιούνιο οι οποίοι θεωρούνται μήνες αιχμής για την Αθήνα.

 

The post Η αύξηση των αφίξεων επισκεπτών στην Αθήνα δεν ‘φωτογραφίζει’ αύξηση της μέσης πληρότητας και  των οικονομικών επιδόσεων των Αθηναϊκών ξενοδοχείων first appeared on Travelling News.

The post Η αύξηση των αφίξεων επισκεπτών στην Αθήνα δεν ‘φωτογραφίζει’ αύξηση της μέσης πληρότητας και  των οικονομικών επιδόσεων των Αθηναϊκών ξενοδοχείων appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/YD0nbGT
via IFTTT

Το 5* Radisson Blu Zaffron στη Σαντορίνη ανοίγει τις πύλες του στις 21 Απριλίου

Στον 2ο χρόνο λειτουργίας του, το 5* lifestyle resort του Ομίλου Φάις συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην γαστρονομία και στο απόλυτο experience διακοπών υψηλού επιπέδου με το ελληνικό εστιατόριο με την υπογραφή του σεφ Κώστα Δημόπουλου και μια συνεργασία με το Tokyo Joe που θα ενθουσιάσουν τους επισκέπτες. Το θέρετρο που βρίσκεται μια ανάσα από το γραφικό, παραθαλάσσιο Καμάρι και μόλις 8 λεπτά από το αεροδρόμιο, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα μιας απόδρασης 5 αστέρων από την καθημερινότητα

Σύγχρονο design

Μια διακριτική, πολυτελής όαση χαλάρωσης που συνενώνει δύο διαχρονικά στοιχεία, το boho chic και το κυκλαδίτικο, οικοδομώντας ένα ασύγκριτο μωσαϊκό αισθητικής που σε συνδυασμό με την υψηλή γαστρονομία, τις εγκαταστάσεις και το φιλικό προσωπικό συνθέτουν μία ζωντανή, αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας.

Το σύγχρονο design με αναφορές στην πολιτιστική κληρονομιά των Κυκλάδων είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα 103 δωμάτια, σουίτες και βίλες του Zaffron Resort με τις ανεπιτήδευτες γραμμές, τον μινιμαλισμό και τους ζεστούς και γήινους τόνους του μπαχαρικού σαφράν να δίνουν διακριτικά το παρών στο χώρο. Μάρμαρο, πέτρα και ξύλο, συναντιούνται αρμονικά κάτω από το φως του Αιγαίου και τον ασύγκριτο κυκλαδίτικο ήλιο ενώ μορφές και στοιχεία όπως οι καμάρες φέρουν την τοπική αρχιτεκτονική υπογραφή. Τα δωμάτια που συνδυάζουν αριστοτεχνικά τον μινιμαλισμό με την λειτουργικότητα και την άνεση με στοιχεία όπως μηχανές καφέ Nespresso και προϊόντα περιποίησης Korres συντελούν ένα πολυτελές, γαλήνιο καταφύγιο για το σώμα και τις αισθήσεις, καθιστώντας το ως το ιδανικό περιβάλλον για τον επίλογο μίας γεμάτης ημέρας.

Η ξεχωριστή αίσθηση πολυτέλειας και χαλάρωσης συνεχίζεται και στο Kallisti Spa, ένα παράδεισο περιποίησης που δικαιολογεί πλήρως το όνομά του. Σε όλες τις υπηρεσίες χρησιμοποιούνται προϊόντα Korres, ένα brand – ωδή στη φύση, την επιστήμη και την ελληνική παράδοση προσφέροντας μία ολοκληρωμένη σειρά εξαιρετικής φροντίδας και λύσεις ομορφιάς.

Η γαστρονομία στο Radisson Blu Zaffron Resort

Με κύριο άξονα την υψηλή γαστρονομία, το Zaffron προσφέρει μία πληθώρα από γαστριμαργικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου. Το ιστορικό εστιατόριο Zeffirino το οποίο ταξιδεύει από την Γένοβα στη Σαντορίνη μας συστήνει την αυθεντική ιταλική γαστρονομία με μια Σαντορινιά πινελιά, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές και τοπικά υλικά με μία καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών με τοπικές και ιταλικές ετικέτες. Τη φετινή σεζόν, ο διακεκριμένος chef Marco Belloni της ιστορικής Γενοβέζικης οικογένειας Belloni ο οποίος επιμελείται το menu του Zeffirino, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επισκέπτες σε έναν ανακατασκευασμένο χώρο στον επάνω όροφο που στεγάζεται το εστιατόριο με open kitchen. Από τα φρέσκα ψάρια μέχρι και το παγκόσμιας φήμης signature dish του Zeffirino, το Pesto Genovese, το ανανεωμένο μενού ξεδιπλώνει όλες τις νόστιμες πτυχές του με αυθεντικές Ιταλικές γαστρονομικές νότες.

Tο Zaffron, απλό στη σύλληψη του και εξαιρετικά προσεγμένο στη εκτέλεση του, μας προσκαλεί να χαλαρώσουμε στην ειδυλλιακή πισίνα του εστιατορίου και να κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γαστρονομία. Με μία μεσογειακή γαστρονομική προσέγγιση και την υπογραφή του σεφ Κώστα Δημόπουλου, προσφέρει ένα κράμα μεσογειακών και ελληνικών γεύσεων για μεσημεριανό και δείπνο που συμπληρώνεται μοναδικά από μία εκλεκτή επιλογή κρασιών.

Με μία πιο all – day φιλοσοφία, το Blu Pool Bar, με 70 ξαπλώστρες και 2 μεγάλες πισίνες προσφέρει αρκετές επιλογές για όλες τις στιγμές της ημέρας από καφέ και παγωτό, σνακ, απεριτίφ, panini αλλά και δροσερά κοκτέιλ με υπογραφή, σχεδιασμένα για να ενισχύσουν την boho chic πινελιά του θέρετρου. Στην παραλία του ξενοδοχείου, η οποία θα υποδέχεται τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς επισκέπτες, τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται να γίνει μία συνάντηση κορυφής με ένα από τα πλέον καθιερωμένα γαστρονομικά εμπορικά σήματα, το Tokyo Joe. Με ένα conceptual beach bar restaurant που προσφέρει sushi και ασιατικά/περουβιανά πιάτα αλλά και μαγευτικά κοκτέιλ, κερδίζει επάξια τον τίτλο του απόλυτου must για ένα μοναδικό beach experience.

Ευεξία και αξεχάστες εμπειρίες

Η χαλάρωση αποτελεί τη καρδιά του Zaffron θέτοντας τα θεμέλια για απαράμιλλες εμπειρίες απόλαυσης για τους επισκέπτες. Το τζακούζι, οι δύο κεντρικές πισίνες με τον ασπρόμαυρο μαίανδρο που αιχμαλωτίζει τα βλέμματα και τις εντυπώσεις των επισκεπτών, αλλά και οι θερμαινόμενες ιδιωτικές πισίνες που υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα δωμάτια δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για ανέμελα μεσημέρια όσο και μαγευτικές βραδιές υπό το φως των αστεριών.

Η λειτουργικότητα του spa το οποίο εναρμονίζεται μοναδικά στο ακατέργαστο φυσικό τοπίο του νησιού, η γήινη χρωματική παλέτα του περιβάλλοντος χώρου, οι ανέσεις 5 αστέρων και οι γαστρονομικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου καθιστούν το Zaffron Resort ως συνώνυμο ενός good life destination, μία δροσερή όαση γαλήνης κοντά σε ένα ζωντανό κοινωνικό κέντρο.

 

Η παραλία του ξενοδοχείου αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας για τους επισκέπτες του θέρετρου αλλά και τους εξωτερικούς επισκέπτες και μοιάζει με παράδεισο με τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και τον λευκό αφρό των κυμάτων να δημιουργούν την τέλεια αντίθεση με τη μαύρη ηφαιστειακή άμμο.

Το Zaffron Resort, η επιτομή της ελληνικής φιλοξενίας καλεί τους επισκέπτες να γνωρίσουν το μοναδικό ηφαιστειακό νησί μέσα από ένα εύρος δραστηριοτήτων, όπως η ξενάγηση στο αρχαίο χωριό Ακρωτήρι, μία ημέρα στη χαρακτηριστική Μαύρη Παραλία της Σαντορίνης, περιήγηση και γευσιγνωσία απολαυστικών τοπικών κρασιών στους αμπελώνες και μια βόλτα απολαμβάνοντας το αξεπέραστο ηλιοβασίλεμα της Οίας. Στις επιλογές ενός προσωποποιημένου, tailor made blend που προσφέρει το Zaffron προστίθενται η  ιππασία στην παραλία και η απόλυτη εμπειρία yachting με το πολυτελές Axopar 37 XC Cross Cabin

The post Το 5* Radisson Blu Zaffron στη Σαντορίνη ανοίγει τις πύλες του στις 21 Απριλίου first appeared on Travelling News.

The post Το 5* Radisson Blu Zaffron στη Σαντορίνη ανοίγει τις πύλες του στις 21 Απριλίου appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/8tO2X5Y
via IFTTT

Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2023 από το Η. Βασίλειο με πάνω από 4 εκ. Βρετανούς ταξιδιώτες

Την εντυπωσιακή άνοδο σε αφίξεις Βρετανών τουριστών και ταξιδιωτικά έσοδα επισήμαναν ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Matthew Lodge, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. 

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Lodge για την πολύτιμη συνεισφορά του στην επίτευξη ρεκόρ που κατέγραψε ο ελληνικός τουρισμός από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου το 2022, καθώς οι επισκέπτες ξεπέρασαν κατά πολύ τα 3 εκατομμύρια και βρέθηκαν στην πρώτη θέση στις αφίξεις ταξιδιωτών στη χώρα μας. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Τουρισμού εκτίμησε ότι το 2023 θα είναι ακόμα καλύτερη χρονιά από την περσινή με τον αριθμό των τουριστών από τη Βρετανία να αναμένεται ότι θα υπερβεί τα 4 εκατομμύρια, καθώς φέτος αυξήθηκαν οι πτήσεις ενώ προστέθηκαν και νέοι προορισμοί. Σε αυτή την εκτίμηση υπερθεμάτισε και ο Βρετανός Πρέσβης, σημειώνοντας ότι όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι το 2023 η Ελλάδα θα καταγράψει νέο ρεκόρ στην προσέλευση ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

 Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την προβολή νέων προορισμών, την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την προώθηση του city break.  

O κ. Lodge εξήρε τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο φορέων του τουρισμού και ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες «που φροντίζουν να είναι ασφαλείς οι Βρετανοί τουρίστες  και να γυρνούν με τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα, μια χώρα που για τη Βρετανία είχε  πάντα τη φήμη του καλωσορίσματος και της ομορφιάς».  

The post Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2023 από το Η. Βασίλειο με πάνω από 4 εκ. Βρετανούς ταξιδιώτες first appeared on Travelling News.

The post Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2023 από το Η. Βασίλειο με πάνω από 4 εκ. Βρετανούς ταξιδιώτες appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/uPCZWsb
via IFTTT

FedHATTA: Tο Ελληνικό γιώτινγκ στην «ομπρέλα» φορέων της FedHATTA – Νέο μέλος ο ΣΙΤΕΣΑΠ

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, συνεχίζει να διευρύνει τη βάση μελών της από Ενώσεις φορέων που συνθέτουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν, εντάσσοντας ως νέο μέλος της τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ).

Ο πρόεδρος της FedHATΤΑ, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης καλωσόρισε τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του ΣΙΤΕΣΑΠ, κ. Ευθύμιο Μπιμπή με τη βεβαιότητα ότι θα συμβάλει με τη εμπειρία του στην διαχείριση ακόμη περισσότερων θεμάτων, ιδιαίτερα αυτών που αφορούν το θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα, για να επιτευχεί ο τελικός στόχος μας: η βέλτιστη και υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση των ξένων επισκεπτών της χώρας μας, αλλά και όλων των ταξιδιωτών, σε όλο το φάσμα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Ο ΣΙΤΕΣΑΠ ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα, με έμφαση στο γιώτινγκ.

The post FedHATTA: Tο Ελληνικό γιώτινγκ στην «ομπρέλα» φορέων της FedHATTA – Νέο μέλος ο ΣΙΤΕΣΑΠ first appeared on Travelling News.

The post FedHATTA: Tο Ελληνικό γιώτινγκ στην «ομπρέλα» φορέων της FedHATTA – Νέο μέλος ο ΣΙΤΕΣΑΠ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/kApiJCe
via IFTTT

Wednesday, April 19, 2023

PCT S.A. welcomes in the port of Piraeus, one of the largest container ships in the world

The Container Terminal reinforces the leading position of Piraeus among the most important ports in Europe

 On April 17th, 2023, Piraeus welcomed OOCL SPAIN on its maiden voyage – one of the largest container ships (mega vessels) in the world and the first one of its size that that will be regularly calling at the Terminal’s facilities.

“OOCL SPAIN” – owned by Orient Overseas Container Line, member of COSCO SHIPPING Group – launched in March this year on a round trip that connects Asia with Europe.

On its maiden voyage of 84 days, “OOCL SPAIN” calls at 13 different ports, from China and Southeast Asia to Northwest Europe. The choice of Piraeus as an intermediate transfer station is primarily attributed to the high level of services provided by PCT S.A., in terms of the speed of service of vessels and cargos in transit, the technological superiority of the services offered, as well as the strategic location of Piraeus, which makes it a key hub in maritime freight flows to and from Asia as well as other parts of the world.

With an overall length of 399.9 meters and a molded width of 61.3 meters, the “OOCL SPAIN”, built in 2023, has a nominal container capacity of 24,188 TEUs. The use of the latest intelligent technology on board combined with the acquisition of big data, upgrade the functions of OOCL SPAIN, allowing improvements in fuel efficiency, and long-term navigation safety.

About PCT:

Piraeus Container Terminal Single Member S.A. is a company founded in Greece, a fully controlled subsidiary of COSCO SHIPPING Ports Limited (a leading container terminal operator ranked third in the world). As of October 1st 2009, PCT S.A. has undertaken for 35 years the implementation of the Concession Agreement for Piers II and III, which, following an international tender process, PPA S.A. assigned to COSCO Pacific Limited (now COSCO SHIPPING Ports Limited), to which the tender was awarded. Main activities of PCT S.A. is the provision of loading/unloading and storage services for imported and exported containers moving through the Port of Piraeus, including cargoes that use Piraeus only as a transit station (transshipment cargoes). The strategic location of Piraeus makes it an ideal port-hub for destinations in the Mediterranean as well as the Black Sea.

 

The post PCT S.A. welcomes in the port of Piraeus, one of the largest container ships in the world first appeared on Travelling News.

The post PCT S.A. welcomes in the port of Piraeus, one of the largest container ships in the world appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/McGonig
via IFTTT

Tuesday, April 18, 2023

Με το βραβείο Anassilaos – Μεγάλη Ελλάς 2023 τιμήθηκε ο Μιχάλης Λεφαντζής, προϊστάμενος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών

Το βραβείο Anassilaos – Μεγάλη Ελλάς  2023 απονεμήθηκε από την Associazione Culturale Anassilaos, στον Δρ Μιχάλη Λεφαντζή, προϊστάμενο του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.

Η υποψηφιότητά του Μιχάλη Λεφαντζή, προτάθηκε από τον Καθηγητή Eligio Daniele Castrizio του Πανεπιστημίου της Messina, ως «αναγνώριση της επιστημονικής του εξέλιξης, του έργου και των μελετών του με διεθνή απήχηση, αλλά και για τη θέλησή του να συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας πολιτιστικής γέφυρας μεταξύ της Ελλάδας και της Magna Grecia, με σκοπό να εδραιωθούν οι κοινές ρίζες των δύο τόπων».

Η επιτροπή του βραβείου συνίσταται από ακαδημαϊκούς και καθηγητές ιταλικών και ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, ενώ τα βραβεία της Εταιρείας απονέμονται κάθε χρόνο σε ακαδημαϊκούς καθηγητές.

Η Associazione Culturale Anassilaos είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς μη κερδοσκοπικούς φορείς στην Νότια Ιταλία, και συνεργάζεται με τα Πανεπιστήμια της περιοχής και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της Καλαβρίας και της Μεσσίνας. Ιδρύθηκε το 1986, από τον Stefano Iorfida στο Reggio της Καλαβρίας. Από την ίδρυσή της, πραγματοποιεί ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων στις Τέχνες, τα Γράμματα και τις Επιστήμες, ενώ διαθέτει Κέντρα Μελετών με το βλέμμα στην Ιταλία και την Ευρώπη μέσα από την οπτική της ελληνικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας. Από το 1988 απονέμει ετησίως τα Βραβεία Τέχνης, Πολιτισμού, Οικονομίας και Επιστημών «Anassilaos».

O Δρ Μιχάλης Λεφαντζής, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΑΠΘ και Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ο αρχιτέκτων της ανασκαφής και εν συνεχεία μελετητής του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη. Εργάστηκε ως μελετητής και επιβλέπων των αναστηλωτικών και τεχνικών έργων σε μνημεία στην Βόρεια και Νότια Κλιτύ της Ακρόπολης. Έχει μελετήσει τμήμα του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως και του Ναού του Καθίσματος στην Ιερουσαλήμ και πολλά άλλα σημαντικά μνημεία. Επίσης, ως εμπειρογνώμων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CoΕ)  στο πλαίσιο του προγράμματος Ανασυγκρότησης του Κοσσόβου μετά τον πόλεμο, πήρε μέρος στην καταγραφή, εκτίμηση και αποκατάσταση των καταστροφών στα Χριστιανικά Μνημεία του Κοσσυφοπεδίου.

Έχει διδάξει στο Τμήμα ΕΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και ήταν Επισκέπτης Καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

The post Με το βραβείο Anassilaos – Μεγάλη Ελλάς 2023 τιμήθηκε ο Μιχάλης Λεφαντζής, προϊστάμενος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών first appeared on Travelling News.

The post Με το βραβείο Anassilaos – Μεγάλη Ελλάς 2023 τιμήθηκε ο Μιχάλης Λεφαντζής, προϊστάμενος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/SpC4MWl
via IFTTT