Thursday, July 28, 2022

Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο σημαντικές διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Ο ΕΟΤ παρέχει σταθερά την υποστήριξή του σε θεσμούς που προωθούν το ποικιλόμορφο ελληνικό τουριστικό προϊόν και παράλληλα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση και προβολή των τοπικών προορισμών και των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν.

Ειδικότερα:

• Από τις 30 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου πραγματοποιείται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και την ευρύτερη περιοχή (Αγία Τριάδα, Άνω και Κάτω Γαζέα) το 12ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου «Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη». Στο επίκεντρο του φεστιβάλ βρίσκεται η διάδοση της λαϊκής λογοτεχνικής παράδοσης και η προβολή της αυλής πολιτιστικής κληρονομίας μέσα από παραμύθια και μύθους της ανθρωπότητας. Καθώς η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο ορόσημο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τις πατρογονικές εστίες, το μεγαλύτερο μέρος των παραστάσεων αφορούν σε παραμύθια από την περιοχή της Ιωνίας. Ακόμα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διοργανωθούν εργαστήρια κεραμικής και ανθρωπολογικής-ψυχαναλυτικής προσέγγισης των παραμυθιών, αλλά και πρακτικών οδηγιών πλοήγησης στον αφηγηματικό λόγο.

• Στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου διοργανώνεται για 20ό χρόνο το Chania Rock Festival (στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου), ένα διεθνές πολιτιστικό μουσικό event που θεωρείται πια θεσμός στην Κρήτη, αποτελώντας ένα από τα παλαιότερα διεθνή μουσικά δρώμενα στο νησί. Στο φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν κάθε χρονιά κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα, απολαμβάνει ήδη πολύ μεγάλης απήχησης στο ελληνικό αλλά και διεθνές κοινό και για το λόγο αυτό κάθε χρόνο καλύπτεται από δεκάδες ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι για δύο χρόνια το φεστιβάλ έχει αναγνωριστεί ανάμεσα στα 21 Most Intimate Festivals της Ευρώπης, η Norwegian Air το περιλαμβάνει στα τέσσερα μουσικά φεστιβάλ του έτους που πρέπει κάποιος να παρακολουθήσει, ενώ η πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα και τα προξενεία του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Δανίας και της Νορβηγίας στα Χανιά το προτείνουν στους επισκέπτες από τις χώρες τους. 

• Από τις 6 έως τις 13 Αυγούστου το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων συνεχίζεται για 18η χρονιά στην Σύρο, με μια σειρά πέντε μοναδικών συναυλιών στο εμβληματικό Θέατρο Απόλλων, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του βιολονίστα Γιάννου Μαργαζιώτη. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται ένα γκαλά όπερας με την πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Τσέλια Κοστέα και τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά, δύο συναυλίες μουσικής δωματίου με σπουδαίους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού με τη διεθνή ντίβα της όπερας Μυρτώ Παπαθανασίου, η οποία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παραδώσει και masterclass λυρικού τραγουδιού, οι συμμετέχοντες του οποίου θα εμφανιστούν σε ξεχωριστή εκδήλωση. Σημειώνεται ότι η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει το λογότυπο του Φεστιβάλ.

• Στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, γενέτειρα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, θα λάβει χώρα από στις 19 και 20 Αυγούστου το 1ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Θέρμου, με τη συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία, την Ουαλία και την Σερβία. Θα παρουσιαστούν έργα εμπνευσμένα από το Βυζάντιο, από τη δυτική μουσική παράδοση και από τη ρωσική ορθόδοξη μουσική παράδοση, θρησκευτικά τραγούδια νεότερων εποχών, ορατόρια, σπιρίτσουαλς και σύγχρονα ξένα και ελληνικά τραγούδια με θρησκευτικό περιεχόμενο. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σε εκκλησιαστικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλοντας έτσι στη γνωριμία των συμμετεχόντων με τον τόπο, στην τουριστική προβολή του και στην ανάπτυξη του φεστιβαλικού τουρισμού.

• Τις ίδιες ημερομηνίες (19-22 Αυγούστου) πραγματοποιείται στην Σίκινο το 4ο Little Islands Festival 2022: Communality Κοινοτικότητα. Πρόκειται για μια γιορτή των σύγχρονων οπτικοακουστικών τεχνών και της ψηφιακής δημιουργίας, με στόχο την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού στα μικρά νησιά του Αιγαίου. Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστούν πάνω από 100 καλλιτεχνικά έργα από 25 χώρες, που εμπνέονται από την έννοια της κοινότητας, ανοίγοντας έναν διάλογο για το περιεχόμενο και τις προεκτάσεις της. Site-specific έργα, ψηφιακές προβολές, διαδραστικές performance και εγκαταστάσεις, εναλλακτικές περιηγήσεις, κινηματογραφικές προβολές και μουσική οικειοποιούνται τον τοπικό δημόσιο χώρο, τη στιγμή που live 3D mapping VR και ΑR έργα προσφέρουν μοναδική εμβυθιστική εμπειρία. Παράλληλα, βιωματικά εργαστήρια και happenings για παιδιά και ενήλικες φιλοδοξούν να τροφοδοτήσουν με νέα ερεθίσματα τη δημιουργική δύναμη της ίδιας της κοινότητας.

 

The post Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/u8fcMTe
via IFTTT

«ΑΝΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας: “ Νέα επιχορήγηση 28 εκατ. ευρώ σε Δήμους της Χώρας – Ενισχύουμε τον στόλο της Αυτοδιοίκησης με σύγχρονα μηχανήματα έργου, λιγότερο ενεργοβόρα και πιο ασφαλή”»

Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής, στον άξονα της τοπικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατανέμεται συνολικό ποσό ύψους 28.230.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», σε όλους τους Δήμους της Χώρας με μόνιμο πληθυσμό έως 50.000 κατοίκους, για την προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού. 

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων, συνολικού ύψους περίπου 147 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος. 

Υπογραμμίζεται ότι στους χρηματοδοτούμενους Δήμους περιλαμβάνονται και οι επτά (7) νεοσύστατοι Δήμοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 154 του ν.4600/2019, για τους οποίους η παρούσα υπουργική απόφαση προβλέπει συγκεκριμένα επιχορήγηση με το ανώτερο ποσό (πλαφόν), ύψους 150.000 ευρώ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Προχωρούμε σήμερα σε νέα επιχορήγηση ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ σε Δήμους της χώρας, για απορριμματοφόρα οχήματα, μηχανήματα έργου και συνοδευτικό εξοπλισμό.

Ενισχύουμε τον στόλο των Δήμων με σύγχρονα μηχανήματα, λιγότερο ενεργοβόρα και περισσότερο ασφαλή.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση με όλους τους απαραίτητους πόρους για να κάνουμε την καθημερινότητα των πολιτών καλύτερη»

 

The post «ΑΝΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας: “ Νέα επιχορήγηση 28 εκατ. ευρώ σε Δήμους της Χώρας – Ενισχύουμε τον στόλο της Αυτοδιοίκησης με σύγχρονα μηχανήματα έργου, λιγότερο ενεργοβόρα και πιο ασφαλή”» appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/yPLbqeZ
via IFTTT

Επίσημη Παρουσίαση του Santorini Experience 2022 Αθλητισμός & Πολιτισμός στη Σαντορίνη

Άνοιξαν οι Εγγραφές!

Η καρδιά του τουρισμού της Σαντορίνης «χτυπά» και πάλι με το Santorini Experience 2022, καθώς μέσω του αθλητικού τουρισμού, ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές και δρομείς αναμένεται να επισκεφτούν για ακόμα μία φορά έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Το Santorini Experience θα διεξαχθεί στις 23-25 Σεπτεμβρίου για 6η χρονιά και θα περιλαμβάνει μοναδικές διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης με φόντο το μαγευτικό τοπίο της Σαντορίνης.

Τετάρτη 27 Ιουλίου έγινε η επίσημη παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, κας. Σοφίας Ζαχαράκη, της Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κας. Άντζελας Γκερέκου, του Δημάρχου Θήρας, κ. Αντώνη Σιγάλα, της Αντιδημάρχου Θήρας και Υπεύθυνης Πολιτισμού κας. Σοφίας Κίτσου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ActiveMedia Group κ. Άκη Τσόλη ενώ τον χαιρετισμό του απηύθυνε μέσω βίντεο ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή του κολυμβητικού αγώνα Νίκου Γέμελου, της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Εκπροσώπου των αθλητών της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.) και μέλους του Δ.Σ. της Κ.Ο.Ε., Κέλλυς Αραούζου, του Προέδρου του Π.Σ.Α.Τ., κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλου καθώς και πλήθους δημοσιογράφων.

Ο Δήμος Θήρας δεν περιορίζεται φέτος απλά σε μία μεγάλη τουριστική διοργάνωση στο νησί, αλλά μέσα από αυτή αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο της Σαντορίνης, διοργανώνοντας μετά από δύο χρόνια πανδημίας το Santorini Experience.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Θήρας, κ. Αντώνης Σιγάλας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Σαντορίνη κατέχει μία ζηλευτή θέση στο παγκόσμιο στερέωμα και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους και πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών. Στόχος μας είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και ο εμπλουτισμός του με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρουν πρωτόγνωρες εμπειρίες. Η σημειολογία της ονομασίας των δύο αθλητικών δραστηριοτήτων που έχουμε ανακοινώσει για το Santorini Experience είναι προφανής. Θέλουμε να συνδέσουμε την αυθεντική εμπειρία με την ιστορία και τα στοιχεία του πολιτιστικού αποθέματος καθώς επίσης, να τιμήσουμε τους ιδρυτές του ομώνυμου ιδρύματος «Λούλας & Ευάγγελου Νομικού».

Αντίστοιχα η Υφυπουργός Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε σχετικά: «Το αθλητικό γεγονός του Santorini Experience αφενός εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν πέραν του δίπτυχου ήλιος και θάλασσα ενώ έχει όλα τα στοιχεία που θα κάνουν αυτή την εμπειρία ξεχωριστή έτσι ώστε ο επισκέπτης να επιστρέψει σε αυτό το υπέροχο νησί και σε αυτή τη χώρα. Παράλληλα διαθέτει τα στοιχεία της επανάληψης της επίσκεψης για όποιον συμμετάσχει σε αυτό το γεγονός. Στη Σαντορίνη δεν σου λείπουν οι λόγοι να επιστρέψεις στο νησί, έχεις όμως πάρα πολλούς λόγους για να πας πρώτη φορά. Θα είμαστε εκεί και με την αιγίδα και με τη φυσική παρουσία, κυρίως όμως με το μήνυμα που θα μεταφέρουμε σε όλο τον κόσμο, ότι αυτό το γεγονός συμβαίνει στην Ελλάδα μας, το οποίο προσθέτει στη συνολική μας προσπάθεια, για ποιότητα, βιωσιμότητα, ισορροπία».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης απηύθυνε μέσω βίντεο τον χαιρετισμό του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Θήρας, στην ActiveMedia Group και σε όλους όσους έχουν εργαστεί για την υλοποίηση και της φετινής διοργάνωσης. Αυτό που καθιστά ξεχωριστή τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ο άψογος συνδυασμός του πολιτισμού, της ιστορίας και του φυσικού πλούτου της Σαντορίνης, με κύριο μοχλό τον αθλητικό τουρισμό της περιοχής».

Η Προέδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κα. Άντζελα Γκερέκου τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια η Σαντορίνη απέδειξε ότι μπορεί να συνδυάσει όλο το καλειδοσκόπιο του τουρισμού που εμείς εργαζόμαστε και προάγουμε για τη χώρα μας. Το εξαιρετικό event του Santorini Experience που συνδυάζει τον αθλητισμό, τον τουρισμό, τον πολιτισμό θα μπορέσει να δώσει μια πολύ δυναμική ώθηση στον τουρισμό της Σαντορίνης».

Επίσης, η Αντιδήμαρχος Θήρας και Υπεύθυνη Πολιτισμού κα. Σοφία Κίτσου δήλωσε στο πλαίσιο της συν. Τύπου: «Η μαρμάρινη Δαιδαλική Κόρη της Θήρας, είναι ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα υπερφυσικού μεγέθους, που χρονολογείται στα 640 π.Χ. και η οποία βρέθηκε διατηρημένη σε εξαιρετική κατάσταση στη θέση Σελλάδα της Αρχαίας Θήρας. Το εύρημα αυτό ύψους 2,30μ. και βάρους 750 κιλών, πρόκειται να εκτεθεί στον αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήρας και θα δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα στο παγκόσμιο κοινό να το δει. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η ActiveMedia Group μοιράστηκε μαζί μας το όραμα αυτό και συναποφασίσαμε να δοθεί το όνομα της Δαιδαλικής Κόρης στον Ημιμαραθώνιο. Φέτος θα έχετε έναν ακόμα λόγο συμμετοχής σας στο Santorini Experience για να δείτε από κοντά και τη Δαιδαλική Κόρη».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ActiveMedia Group κ. Άκης Τσόλης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε συνδυασμό με όλες τις νέες τάσεις του τουρισμού, το τουριστικό πλάνο των προορισμών και μέσα από αυτό, το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού, στοχεύει στη δημιουργία ελληνικών επώνυμων τουριστικών προϊόντων στον χώρο του αθλητικού τουρισμού. Οι διοργανώσεις υψηλής ποιότητας και διαφοροποίησης που δημιουργούνται, είναι αθλητικές εκδηλώσεις με ελληνική ταυτότητα, είναι εθνικός πλούτος από τον οποίο άμεσα εξαρτάται το εθνικό μας εισόδημα, η εργασία και συνολικά βοηθούν στην ευημερία της χώρας μας. Μην ξεχνάμε επίσης, ότι δεν διαμορφώνουμε εμείς το brand μας αλλά το κοινό που συμμετέχει. Δεν έχουμε λόγο εμείς αλλά οι συμμετέχοντες μας, γιατί αφορά εκείνους. Για αυτόν τον λόγο είμαστε αισιόδοξοι για το νέο εγχείρημά μας». 

«Ταξίδεψε» μέσα από τις υπέροχες εικόνες του τοπίου της Σαντορίνης και τη μελωδία που επιμελήθηκε η γνωστή Ελληνίδα καλλιτέχνις Kid Moxie που ακολουθεί διεθνή καριέρα, με βάση το Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Tη μουσική εμπνεύστηκε από το σαντούρι. Ένα αρχαίο μουσικό όργανο, που συνιστά αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής παράδοσης και είναι διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο τόσο προς Ινδία, Κίνα όσο και δυτικά, σε Μέση Ανατολή, Βαλκάνια κ.α. 

Δες εδώ το teaser video: https://youtu.be/NUaOiwE548E 

Κάνε την εγγραφή σου – Δωρεάν συμμετοχή για τους Δημότες Θήρας

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν άμεσα την εγγραφή τους και να λάβουν μέρος στις εντυπωσιακές διαδρομές του Ημιμαραθώνιου «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας» και Κολύμβησης «L & E Nomikos» 1,5 μιλίου. Οι δημότες Θήρας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος δωρεάν. Κάνε εδώ την εγγραφή σου: https://bit.ly/3Sgj4tk 

Τρέξε στον Ημιμαραθώνιο «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας»

Ο Ημιμαραθώνιος «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 και θα περάσει από τις μαγευτικές περιοχές της Οίας, του Ημεροβιγλίου και των Φηρών. Θα ανακοινωθούν και άλλες διαδρομές και εκπλήξεις.

Λάβε μέρος στην Κολυμβητική Διαδρομή «L & E Nomikos» 1,5 μιλίου, από το Ηφαίστειο προς τον Όρμο Φηρών

Οι συμμετέχοντες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στη μοναδική κολυμβητική διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης «L & E Nomikos», 1,5 μιλίου (2,4 χλμ) του Santorini Experience, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, με την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους. 

Το Santorini Experience, γίνεται φέτος για 6η χρονιά και αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας και του τμήματος Αθλητικού Τουρισμού της ActiveMedia Group.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

The post Επίσημη Παρουσίαση του Santorini Experience 2022 Αθλητισμός & Πολιτισμός στη Σαντορίνη appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/Se1W5kF
via IFTTT

CLIA Welcomes Completion of Sustainability Destination Assessments in Corfu and Heraklion

Cruise Lines International Association (CLIA), the world’s largest cruise industry trade association, welcomes the completion of sustainability destination assessments in the popular Greek cruise destinations of Corfu and Heraklion. The project, co-funded by CLIA in partnership with the two municipalities and port authorities, was conducted by the Global Sustainable Tourism Council (GSTC), using the GSTC Destination Criteria. The assessments will help the cities to identify key risks and set the foundation for an action plan for sustainable tourism.

“I want to congratulate the cities of Corfu and Heraklion for this initiative and for the successful completion of the destination assessments”, said Marie-Caroline Laurent, CLIA’s Director General in Europe. “We are pleased to partner with the cities as part of our commitment to responsible tourism”, added Marie-Caroline Laurent. 

CLIA co-financed the sustainability assessments jointly with the two municipalities and port authorities, showing the industry’s commitment to taking an active role and directly supporting cruise destinations. “We are investing jointly in the success of cruise destinations. Cruise tourism brings significant social and economic benefits to communities, and we want to help destinations to manage tourism responsibly so that they remain great places to live and visit”, added Marie-Caroline Laurent. 

Both cities were selected by CLIA for the GSTC assessments as two of the most popular Greek cruise destinations and homeports. Corfu ranks within the country’s top five cruise ports in terms of calls, while its Old Town is a world heritage site of UNESCO. Heraklion has considerably increased its popularity in recent years after taking a leading role for cruise resumption following its temporary pause. 

The destinations’ authorities highlighted how the project would benefit their communities. 

 

The Mayor of Central Corfu and Diapontia Islands, Mrs. Meropi Spyridoula Ydraiou, said: “Corfu is one of the top tourist destinations, not only in Greece but all over Europe, because it combines a unique natural and cultural environment. “As the majority of generated income comes from tourism, the Municipality is thankful to CLIA, and is encouraging and supporting the cooperation with GSTC in an effort to ensure the sustainability of tourism development in the destination on a long term basis. Such a perspective will ensure a better living environment and quality in services both to the locals as well as to the visitors and tourists. Our municipality has decided to invest in proper tourism planning and balanced growth for the next generations”.

Mr. Spiridon Zarvopoulos, CEO of the Port Authority of Corfu S.A., added: “The completion of the destination assessment of Corfu is the first step in our holistic plan on tourism management for Corfu and on sea tourism management in particular. The Port Authority of Corfu S.A. will lead the way in this field and will work closely with the local authorities. Many thanks to CLIA and GSTC for their choice”.

Mr. Giorgos Sisamakis, Deputy Mayor for Tourism of Heraklion, noted that “Heraklion is a multi-faceted destination, with a vibrant city, an inland hosting unique biodiversity, history and culture that go many centuries back in the past, but also with very important infrastructures that ensure the safety and the feeling of security for our visitors. We welcome thousands of visitors every year and our goal is to offer to all visitors high quality services that stand up to the standards of the “Cretan way of life”, i.e. with respect to people and the environment. The sustainability of Heraklion as a tourism destination is the stake we are determined to win and we are lucky to have partnered with CLIA in this effort. We know that collaboration and synergies are the only way to implement our visions and we work methodically for Heraklion to become a sustainable, cultural, tourism destination”.

 

Mr. Minas Papadakis, CEO of the Port Authority of Heraklion S.A., added that “the completion of the destination assessment of Heraklion by GSTC is a huge success for our city and for our Port. It confirms the excellent performance of our destination so far and reinforces our strategic choice for sustainable tourism development of Heraklion”.

 

Dr. Ioannis Pappas, GSTC Director for the Mediterranean Region and Assessor for both Destinations, said that “the successful completion of both destinations assessment was based on the application of the GSTC methodology through the sustainable destinations criteria, with the input of all the stakeholders of tourism supply chain, focusing on the areas of management, economy and society, culture and environment, offering effective tools for a sustainable destination”.

 

CLIA supports the sustainability of cruise destinations through consistent collaboration with cities around the world. “Protection and sustainable development of the world’s favorite destinations is a priority for CLIA and members.  We can only achieve this with a joint approach, working together with community and municipal leaders, port authorities and other important stakeholders”, highlighted Marie-Caroline Laurent. 

 

CLIA and its members engage with cruise destinations in a variety of ways depending upon the circumstances of the locality. Cruise lines and municipalities have signed a Memorandum of Understanding in the Balearic Islands and Dubrovnik to manage specific issues relating to each destination. CLIA agreed last year to offer support to the first research and monitoring centre on sustainable tourism developed by the World Tourism Organization (UNWTO) and established in Greece. CLIA and its members remain in regular dialogue with key destinations to understand the local challenges and cooperate on solutions.  Other activities include helping to identify new cruise destinations as well as new and alternative tours in well-established destinations. 

 

The post CLIA Welcomes Completion of Sustainability Destination Assessments in Corfu and Heraklion appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/bxdqNhO
via IFTTT

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού η διεθνής έκθεση – Thematic Tourism Expo & Food Festival

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η διεθνής έκθεση Διεθνής Έκθεσης Θεματικού Τουρισμού και Food Festival που θα πραγματοποιηθεί 20-23 Οκτωβρίου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Τουρισμού.

Η Διεθνής Έκθεσης Θεματικού Τουρισμού που συναντιέται με το Food Festival θα πραγματοποιηθεί στις 20-23 Οκτωβρίου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας.

Η Έκθεση θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για την προβολή του θεματικού τουρισμού, αλλά θα δώσει και την ευκαιρία στους επαγγελματίες του κλάδου και στους παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο Ελληνικό, αλλά και το ξένο κοινό. Διοργανώνεται από τη Mact Media Group με τη συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμίας, του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος και πολλών φορέων.

Στόχος μας, η έκθεση αυτή να εδραιωθεί σαν μία νέα αρχή για κλείσιμο μεγάλων συμφωνιών και την άμεση πώληση. Η αναγκαιότητα μίας μεγάλης διεθνούς έκθεσης Θεματικού Τουρισμού στην χώρα μας είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Στόχος μας είναι να έχουμε εκθέτες από ελληνικούς και ξένους προορισμούς και εμπορικούς επισκέπτες και κοινό.

 

The post Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού η διεθνής έκθεση – Thematic Tourism Expo & Food Festival appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/0wsxKjC
via IFTTT

UNWTO SETS OUT SHARED GOALS AND OPPORTUNITIES FOR TOURISM IN PARAGUAY

The President of Paraguay Mario Abdo Benitez, welcomed this week UNWTO’s support as the county works to make tourism a central pillar of economic growth and social opportunity.

Leading an official UNWTO delegation to Paraguay, Secretary-General Zurab Pololikashvili met with President Abdo Benitez to discuss the biggest challenges and opportunities for tourism in Paraguay and identify ways of working together to grow and the sector in both size and relevance. Paraguay currently serves as Chair of the UNWTO Regional Commission for the Americas and is a member of its Executive Council. Such an active role in the mission of UNWTO underscores the government’s commitment to establishing the country as one of the region’s top tourist destinations and the sector as a driver of sustainable development.

Making tourism a priority for Paraguay

Secretary-General Pololikashvili noted that Paraguay is already “on the world map as a destination”, and that, working together, UNWTO and the government can “make this beautiful country better known and make tourism a priority for creating jobs and opportunities for economic growth”.

Opening a special session on Renewable Energy and Sustainable Tourism, held against the backdrop of the UNWTO visit, President Mario Abdo Benítez, said: “The task of the National Government is to promote Paraguay as a destination as part of our strategy to generate income, strengthen our culture and give opportunity to a large number of young people who, as the UNWTO Secretary General said, have the potential to be tourism’s greatest strength.”

Alongside meeting with the President, the UNWTO delegation also met with Minister of Tourism for Paraguay Sofía Montiel de Afara, with the National Tourism Advisory Council of Paraguay, as well as with representatives from the World Bank and from across the private sector. The presence of high-level representatives from the Ministries of the Interior, of Industry and Commerce and of Education and Sciences, underlined the cross-cutting importance of tourism for Paraguay and for the wider region. The Minister of Tourism stated her desire to build on her Ministry’s existing work with UNWTO and develop a new series of capacity-building initiatives to guide tourism in sector out of the pandemic and towards a more resilient future.

Youth empowerment and rural development

Reflecting one of UNWTO’s core priorities, as illustrated by the recent inaugural Global Youth Tourism Summit, Secretary-General Pololikashvili also met with young tourism leaders and advocates from every part of Paraguay to hear their thoughts on the future of the sector and to ensure that they are part of the decision-making process. The UNWTO delegation also visited the historic community of San Cosme y San Damián, named one of UNWTO’s Best Tourism Villages in 2021 in recognition of its significance preserving the country’s unique cultural heritage and as a provider of rural development.

 

The post UNWTO SETS OUT SHARED GOALS AND OPPORTUNITIES FOR TOURISM IN PARAGUAY appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/0Dv5xCG
via IFTTT

Εμπορική συμφωνία υπέγραψε η AEGEAN στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα στις 26 και 27 Ιουλίου

Η συμφωνία της AEGEAN με τον τουριστικό και επιχειρηματικό όμιλο της Σαουδικής Αραβίας, ELAF , αφορά την εμπορική εκπροσώπηση της AEGEAN στην Σαουδική Αραβία όπου η ελληνική αεροπορική επενδύει επιχειρώντας με τακτικές πτήσεις από το 2015, αυξάνοντας σταδιακά  την παρουσία της. Σημειώνεται ότι η AEGEAN διασυνδέει την Ελλάδα με τη Σαουδική Αραβία πραγματοποιώντας τακτικές πτήσεις από και προς την Αθήνα και τα αεροδρόμια του Ριάντ και της Τζέντα. Πιο συγκεκριμένα η AEGEAN επιχειρεί  με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς και το αεροδρόμιο της Τζέντα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και με 3 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς το Ριάντ τη  θερινή περίοδο. 

Στο πλαίσιο των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν η AEGEAN εξέφρασε την  πρόθεση της να αυξήσει τον αριθμό των προγραμματισμένων πτήσεων τόσο προς τη Τζέντα όσο και προς το Ριάντ, μετά και την παραλαβή επιπλέον νέων αεροσκαφών AIRBUS neo 320 και 321 προσθέτοντας και πρωινό δρομολόγιο στο Ριάντ, να διευρύνει  ακόμη περισσότερο την περίοδο εξυπηρέτησης των δρομολόγιων από και προς τις δύο πρωτεύουσες αλλά και να προχωρήσει στην προσθήκη ενός ακόμη νέου προορισμού, που θα διασυνδέει την Αθήνα με το Νταμάμ.

Η κίνηση από και προς τη Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια εκφράζοντας το εντεινόμενο τουριστικό αλλά και επιχειρηματικό ενδιαφέρον και η AEGEAN με το δίκτυό της το υποστηρίξει καθώς έχει ήδη αυξήσει την παρουσία της σε σχέση με το αντίστοιχο 3ο τρίμηνο του 2019 κατά 25%.

The post Εμπορική συμφωνία υπέγραψε η AEGEAN στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα στις 26 και 27 Ιουλίου appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/YK6o85n
via IFTTT

Μνηµόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ

Μνηµόνιο Συνεργασίας για την ανάπτυξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδος υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, με σκοπό την καλύτερη δυνατή συνέργεια των δύο πλευρών για την αναπτυξιακή πορεία του Τουρισμού Υγείας της χώρας , την δημιουργία πακέτων για τους Τουρίστες Υγείας στο νέο διεθνές περιβάλλον και την ανάδειξη της υπεροχής της Ελλάδας στις υπηρεσίες Τουρισμού Υγείας, Θερμαλισμού και Ευεξίας. 

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του  Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ και  Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός. 

Ο στόχοι της σημαντικής και στρατηγικής συνεργασίας του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπως αναφέρονται και στο κείμενο του σύμφωνου, είναι η συμμετοχή των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της χώρας στην ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας και στην φιλοξενία Ταξιδιωτών Υγείας, Ιατρικών Τουριστών και Τουριστών Θερμαλισμού,  από πλευράς του Ξ.Ε.Ε., και η προβολή, προώθηση και ανάπτυξη του προϊόντος του ελληνικού Τουρισμού Υγείας προς όφελος των εμπλεκόμενων  φορέων και της εθνικής οικονομίας, από πλευράς της ΕΛΙΤΟΥΡ, ως μεγαλύτερου φορέα συνεργατικής δράσης εθνικής εμβέλειας για τον Ελληνικό Τουρισμό Υγείας. Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο ΕΛΙΤΟΥΡ αποβλέπει στην υποστήριξη της επίτευξης των στόχων του μνημονίου με την διασφάλιση, από πλευράς του, του συντονισμού και της συνεργασίας επιχειρήσεων και φορέων υγείας του εξωτερικού με αντίστοιχους εταίρους από το εσωτερικό για ευρύτερα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Ο Πρόεδρος του  Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ, και  Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε κομβικής σημασίας την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας για την επέκταση του Τουρισμού 12 μήνες το χρόνο και για τις προοπτικές ανάπτυξης και προώθησης του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας «την ώρα που ο  παγκόσμιος Τουρισμός Υγείας, ο Ιατρικός Τουρισμός και ο Τουρισμός  Ευεξίας επανέρχονται δυναμικά, με στόχο την Αναταξη της Υγείας και Ευεξίας των ταξιδιωτών μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας». 

Ο Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι οι ίδιες οι συνθήκες της διεθνούς αγοράς και η εξέλιξη παγκοσμίως του Τουρισμού Υγείας υπαγορεύουν την αναγκαιότητα μιας τέτοιας συνεργασίας όπως αυτή που υπογράφεται  με το μνημόνιο ΕΛΙΤΟΥΡ-Ξ.Ε.Ε. «Οι Τουρίστες Υγείας, και οι οικογένειες που ταξιδεύουν για να λάβουν υπηρεσίες Υγείας, Θερμαλισμού και Ευεξίας, έχουν πολλές προφανείς ανάγκες,  όπως την αποτελεσματική μεταφορά, τη διαμονή, την εξυπηρέτηση τροφίμων, το shopping  και τις τουριστικές δραστηριότητες. Υπάρχουν όμως και τα άυλα αγαθά, όπως χαρακτηρίζονται, και αφορούν ακριβώς στην κουλτούρα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας: περιλαμβάνουν την εμπειρία πριν από την άφιξη και  την εμπειρία της φιλοξενίας μέχρι την αναχώρηση. Συνεπώς, ένας σοφά σχεδιασμένος προορισμός Τουρισμού Υγείας οφείλει να κατανοεί τις εξελισσόμενες απαιτήσεις των Τουριστών Υγείας,  να σχεδιάζει υπηρεσίες, προϊόντα και επιχειρηματικά μοντέλα για να ανταποκριθεί.»

O Πρόεδρος του  Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός  δήλωσε : «H θεματική διαφοροποίηση και ο εμπλουτισμός του προϊόντος μας είναι στρατηγική επιλογή για το βιώσιμο μέλλον της ελληνικής φιλοξενίας. Για τον λόγο αυτό το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος έχει εκπονήσει από το 2011 την μελέτη για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιου προορισμού τουρισμού υγείας και ευεξίας αναδεικνύεται σε προτεραιότητα πρώτης γραμμής για την οποία αξίζει να ενώσουμε ιδέες και δυνάμεις. Με τις σημερινές υπογραφές μας βάζουμε τα θεμέλια μιας στοχευμένης προσπάθειας και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας Γιώργο Πατούλη γι’ αυτή τη μεγάλης κλίμακας συνεργασία. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τις υποδομές, έχουμε τις ευκαιρίες και πάνω απ’ όλα τη βούληση για να πετύχουμε τους κοινούς στόχους μας.»

Με βάση το Μνημόνιο Συνεργασίας των δυο πλευρών,  η εκπόνηση σχεδίου ενεργειών και δράσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: 

  • την από κοινού δημιουργία συγκεκριμένων πακέτων και προνομίων προς τους ταξιδιώτες
  •  την προβολή και ανάδειξη μέσα από κοινές δράσεις των υπηρεσιών ευεξίας που παρέχονται από τα ξενοδοχεία μέλη του Ξ.Ε.Ε.
  • Την δυνατότητα εγγραφής των ξενοδοχείων που παρέχουν υπηρεσίες ευεξίας ως μέλη στην ΕΛΙΤΟΥΡ  και την δυνατότητα πιστοποίησης των ξενοδοχείων αυτών από την ΕΛΙΤΟΥΡ
  • Την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από την ΕΛΙΤΟΥΡ σε ξενοδοχεία που έχουν ήδη ή επιθυμούν να προσφέρουν υπηρεσίες ευεξίας
  • Και την προβολή του τουρισμού υγείας και ευεξίας και των πιστοποιημένων ξενοδοχείων, μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας και τις εκδηλώσεις του Ξ.Ε.Ε. και μέσα από κοινά κανάλια επικοινωνίας.

 

The post Μνηµόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας, ΕΛΙΤΟΥΡ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/ltYAWcs
via IFTTT

600.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ για επιχορηγήσεις ή/και παροχή αιγίδας σε Πολυθεματικά Φεστιβάλ και Δράσεις για το 2022

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 600.000 ευρώ ανακοινώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από πρόσκληση, μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ, στις 31 Ιανουαρίου 2022, για υποβολή προτάσεων για επιχορήγηση ή/ και παροχή αιγίδας σε Πολυθεματικά Φεστιβάλ/Δράσεις για το 2022. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟΑ υποβλήθηκαν συνολικά αιτήματα επιχορήγησης και παραχώρησης αιγίδας από διακόσιους δύο (202) φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο των πολυθεματικών φεστιβάλ/δράσεων.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους:

  1. Μάριο Κωστάκη, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού,
  2. Λευτέρη Γιοβανίδη, Καλλιτεχνικό Διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά,
  3. Δημήτριο Σκύλλα, Συνθέτη έργων κλασικής μουσικής και πιανίστα,
  4. Ιωάννη Πούλιο, Διδάσκοντα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό,
  5. Αναστασία Γκάτζιου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Δράσεων και Εποπτείας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, 

εξέτασε λεπτομερώς τα αιτήματα των φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των πολυθεματικών Φεστιβάλ/δράσεων και γνωμοδότησε υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης και παροχής αιγίδας κατά περίπτωση σε 103 φορείς, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα κριτήρια και τις προτεραιότητες της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, όσο και τη γενικότερη συγκυρία.

 

The post 600.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ για επιχορηγήσεις ή/και παροχή αιγίδας σε Πολυθεματικά Φεστιβάλ και Δράσεις για το 2022 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/ilXkEWB
via IFTTT

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωρεί στη δομική αποκατάσταση του ταφικού μνημείου στον τύμβο Καστά

Τα έργα της δομικής αποκατάστασης του ταφικού μνημείου και της κατασκευής στεγάστρου στον Τύμβο Καστά προχωρούν, μετά την ομοφώνως θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σχετικά με τη στατική μελέτη εφαρμογής και την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη του κελύφους προστασίας.

Σε συνέχεια της έγκρισης της αρχιτεκτονικής προμελέτης, ολοκληρώνεται η μελέτη εφαρμογής κατασκευής εξωτερικού κελύφους, ώστε άμεσα να προχωρήσει η δημοπράτηση του, στο πλαίσιο του ενταγμένου -στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας-ΕΣΠΑ 2014-2020- έργου «Στερέωση, Συντήρηση, Αποκατάσταση και Ανάδειξη Μνημείου Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών».

Οπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεχίζει το αρχαιολογικό έργο στον τύμβο Καστά. Στόχος μας είναι το μνημείο να καταστεί επισκέψιμο σε ειδικές ομάδες κοινού, εντός του τρέχοντος έτους. Προτεραιότητά μας είναι να εξασφαλίσουμε την προστασία του ίδιου του μνημείου και την ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών. Οσον αφορά στα προβλήματα που προέκυψαν μετά τα πρόσφατα, πρωτόγνωρα σε ένταση, καιρικά φαινόμενα -εξαιτίας των οποίων η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης- στο έργο της αποκατάστασης της γεωμετρίας του Τύμβου, αυτά ήδη αποκαθίστανται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ. Το ίδιο το μνημείο δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Το έργο της διαμόρφωσης των πρανών του Τύμβου ενισχύεται με επιπλέον μέτρα, στις υδραυλικές μελέτες, προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογα προβλήματα, λόγω ακραίων φαινόμενων. Οταν το έργο σχεδιάστηκε, το 2018, δεν είχαν ληφθεί υπόψη οι ενδεχόμενες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, η οποία εκδηλώνεται παντοιοτρόπως».

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη αρχιτεκτονική προμελέτη το προτεινόμενο εξωτερικό κέλυφος του Χώρου 1 του Ταφικού Μνημείου, έχει ως στόχο: 
• Τη μόνιμη προστασία του χώρου, στον οποίο δεν σώζεται το προστώο και η στέγη του, από την υγρασία και τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, δεδομένου ότι οι τοίχοι του έχουν ευαίσθητα επιχρίσματα και χρώματα, ενώ και τα ευρισκόμενα στον χώρο γλυπτά των Σφιγγών πρέπει, επίσης, να προστατευθούν για αντίστοιχους λόγους.

  • Τη συμβολή στην εξασφάλιση σταθερών συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας, με την επιπρόσθετη τοποθέτηση ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης για ολόκληρο το Ταφικό Μνημείο, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού και της δυνατότητας κλιματισμού των χώρων.

Η αρχιτεκτονική πρόταση για την κατασκευή του κελύφους, βασίζεται στη γεωμετρία και τις διαστάσεις του αρχαίου προστώου, με απολύτως αφαιρετικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και στόχο την αρμονική παρουσία του στον χώρο, σε σχέση με το μνημειακό σύνολο, προκειμένου να μην αναπαράγει μορφολογικά στοιχεία του αρχαίου κελύφους και να εξυπηρετεί παράλληλα και τις λειτουργικές ανάγκες του μνημείου, όπως η προβασιμότητα και η θέαση από τον επισκέπτη.

Για την πρόσβαση στην είσοδο του Ταφικού Μνημείου, θα κατασκευαστεί μεταλλική κλίμακα και μικρό αναβατόριο για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ, αλλά και για την μεταφορά ευαίσθητων μαρμάρινων αντικειμένων από και προς το εσωτερικό του Ταφικού Μνημείου.

Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον σχεδιασμό του λειτουργικού φωτισμού του κελύφους προστασίας, για τον οποίο ελήφθησαν υπόψη οι απαιτήσεις της αρχιτεκτονικής μελέτης με γνώμονα τη διακίνηση εντός του χώρου και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Σε ό,τι αφορά προβλήματα που προέκυψαν στις υπό εκτέλεση εργασίες διαμόρφωσης του χώρου των διαδρόμων και του υδραυλικού έργου, από ακραίες καιρικές συνθήκες στην περιοχή, με αποτέλεσμα η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διευκρινίζεται ότι σημειώθηκαν περιορισμένες φθορές στα υπό διαμόρφωση πρανή του Τύμβου, χωρίς να έχει προκληθεί καμία φθορά στο ταφικό μνημείο.

Από την πρώτη στιγμή πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον χώρο από ειδική ομάδα τεχνικών υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, για την εφαρμογή άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση και την επαναφορά του χώρου στην κατάσταση, πριν την εξέλιξη των φαινομένων.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Διδασκάλου, «Από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ έγιναν ταχύτατα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την εκτίμηση των συνεπειών των ακραίων φαινομένων που έπληξαν την περιοχή των Σερρών, με αυτοψία που πραγματοποιήσαμε με στελέχη του Υπουργείου και ειδικούς τεχνικούς. Πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τα έντονα φαινόμενα, το ταφικό μνημείο δεν διέτρεξε κανέναν κίνδυνο. Σημειώθηκαν περιορισμένες φθορές στο έργο διαμόρφωσης των πρανών του τύμβου, οι οποίες ήδη αποκαθίστανται από το εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Με την ολοκλήρωση του έργου, ο τύμβος θα είναι απολύτως προστατευμένος στο μέλλον από αντίστοιχα φαινόμενα».

Την επόμενη εβδομάδα, κλιμάκιο με ειδικούς επιστήμονες και συνεργάτες του ΥΠΠΟΑ θα βρίσκεται στην Αμφίπολη, για να προσδιοριστούν επιτόπου εξειδικευμένα μέτρα προστασίας.

The post Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωρεί στη δομική αποκατάσταση του ταφικού μνημείου στον τύμβο Καστά appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/E2bhap6
via IFTTT

Σοφία Ζαχαράκη: “Για πρώτη φορά, στεγαστικό επίδομα και στους σπουδαστές των ΙΕΚ Τουρισμού”

Με νέα ΚΥΑ που υπογράφηκε, χορηγείται για πρώτη φορά στεγαστικό επίδομα και στους/στις καταρτιζόμενους/νες των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού.

Οι αιτήσεις του δικαιούχου καταρτιζομένου και του δικαιούχου γονέα μπορούν να γίνονται από σήμερα, ενώ, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Αυγούστου 2022, ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το ετήσιο στεγαστικό επίδομα χορηγείται ήδη στους σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ)  και πλέον επεκτείνονται οι δικαιούχοι του με προσθήκη και των καταρτιζόμενων των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού.

Η επίτευξη της χορήγησης του στεγαστικού επιδόματος στους/στις καταρτιζόμενους/ες των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην προσέλκυση υποψηφίων καταρτιζόμενων και είναι ενδεικτική της προσπάθειας που καταβάλει το Υπουργείο Τουρισμού για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ΙΕΚ Τουριστικής Εκπαίδευσης υπό την αρμοδιότητα του

Οι αιτήσεις *των δικαιούχων καταρτιζομένων και των δικαιούχων γονέων* μπορούν να γίνονται από σήμερα έως και τις 30 Αυγούστου 2022, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Η αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε: “Προχωράμε σήμερα στην υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για παροχή στεγαστικού επιδόματος στους σπουδαστές όλων των ΙΕΚ της χώρας, προσθέτοντας στους δικαιούχους και τους σπουδαστές των ΙΕΚ Τουρισμού. Η κυβέρνηση αυτή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και προχωρά σε έμπρακτα βήματα για τη βελτίωση της σπουδαστικής μέριμνας και την αναβάθμιση των όρων σπουδών όσων φοιτούν στις επαγγελματικές σχολές του Υπουργείου Τουρισμού.”

 

 

 

The post Σοφία Ζαχαράκη: “Για πρώτη φορά, στεγαστικό επίδομα και στους σπουδαστές των ΙΕΚ Τουρισμού” appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/CnPA1qD
via IFTTT

ΕΞΘ: Έλληνες η πρώτη εθνικότητα με πτώση 23,44%

Ανησυχία για τον επερχόμενο χειμώνα προκαλούν στους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για την επισκεψιμότητα Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των επισκεπτών, όπως διαμορφώθηκε από τα στοιχεία ξενοδοχείων της περιοχής, κατέγραψε πτώση κατά 273.383 από το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019, τελευταία χρονιά κανονικότητας για τον τουρισμό πριν την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού covid-19. Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2022 καταγράφηκαν 825.712 διανυκτερεύσεις, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019 οι διανυκτερεύσεις έφτασαν τις 1.099.095 (μείωση 24,87%).

Έλληνες η πρώτη εθνικότητα με πτώση 23,44%

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, οι Έλληνες επισκέπτες βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στην κορυφή των εθνικοτήτων, με τις διανυκτερεύσεις τους να ανέρχονται σε 419.961 και ποσοστό 50,86% επί του συνόλου των διανυκτερεύσεων του πρώτου εξάμηνου του 2022. Παρ’ όλα αυτά, καταγράφηκε αισθητή μείωση ποσοστού 23,44% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, κατά το οποίο σημειώθηκαν 548.545 διανυκτερεύσεις Ελλήνων επισκεπτών. Σε απόλυτους αριθμούς, η πτώση που καταγράφηκε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων από την εγχώρια αγορά σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019, έφθασε κοντά στις εκατόν είκοσι εννέα χιλιάδες (128.584).

Πρώτοι οι Ισραηλινοί στους αλλοδαπούς 

Πτώση στην πλειοψηφία των εθνικοτήτων

Το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022, οι υπόλοιπες εθνικότητες παρουσίασαν στην συντριπτική πλειοψηφία τους σημαντική μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Σε απόλυτους αριθμούς, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 καταγράφηκαν 405.751 διανυκτερεύσεις αλλοδαπών επισκεπτών, αριθμός μειωμένος κατά 26,30% από τις 550.550 διανυκτερεύσεις αλλοδαπών της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019. 

Την πρώτη θέση στον πίνακα των αλλοδαπών εθνικοτήτων κατέλαβαν οι Ισραηλινοί επισκέπτες με 38.676 διανυκτερεύσεις. Η πτώση που σημειώθηκε για αυτή την ιδιαίτερα σημαντική για την τουριστική αγορά της περιοχής εθνικότητα, έφθασε σε ποσοστό 44,20% από το αντίστοιχο διάστημα του 2019, κατά το οποίο καταγράφηκαν 69.310 διανυκτερεύσεις (σε απόλυτους αριθμούς οι διανυκτερεύσεις επισκεπτών από το Ισραήλ μειώθηκαν κατά 30.634).

Σημαντική πτώση σημειώθηκε και σε άλλες αλλοδαπές εθνικότητες που παραδοσιακά στηρίζουν την Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η πτώση στις διανυκτερεύσεις των Κύπριων επισκεπτών (-46,73%, μείωση 25.021 διανυκτερεύσεων), των Ιταλών επισκεπτών (-45,70%, μείωση 13.364 διανυκτερεύσεων), των επισκεπτών από τη Τουρκία (-42,83%, μείωση 10.579 διανυκτερεύσεων). Πτώση επίσης – εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία – καταγράφηκε στις διανυκτερεύσεις των Ρώσων επισκεπτών (-43,88%, μείωση 9.773 διανυκτερεύσεων), ενώ αντίθετα καταγράφηκε αύξηση 69,05% στις διανυκτερεύσεις των Ουκρανών, αφού η Θεσσαλονίκη ήταν από τις περιοχές που φιλοξένησαν πρόσφυγες από αυτή τη χώρα. 

Η Θεσσαλονίκη παραμένει στην τελευταία θέση της Ευρώπης στους οικονομικούς δείκτες ARR & RevPar

Τα στοιχεία της έρευνας που διενεργεί σε μηνιαία βάση η εταιρεία τουριστικών μελετών και ερευνών GBR Consulting για λογαριασμό της ΕΞΘ, δείχνουν ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 – πάντα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 – υπήρξε μικρή αύξηση στη μέση τιμή δωματίου (ARR) της τάξης του 6,7%. Η αύξηση αυτή βέβαια, δεν αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση στην σημαντικότατη αύξηση του λειτουργικού κόστους που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Όσον αφορά το RevPar (έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο), σημειώθηκε μείωση της τάξης του 6,1%, με το δείκτη αυτό να ανέρχεται για το πρώτο εξάμηνο του 2022 μόλις στα 42,97 ευρώ.

Στη συγκριτική αξιολόγηση (benchmarking) μεταξύ της Θεσσαλονίκης και άλλων δέκα αντιστοίχου μεγέθους ευρωπαϊκών πόλεων (Αμβέρσα, Μπέρμιγχαμ, Κολωνία, Ντίσελντορφ, Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Βουδαπέστη, Αμβούργο, Μάντσεστερ, Σάλτσμπουργκ), η Θεσσαλονίκη για το πρώτο εξάμηνο του 2022 παρέμεινε στην τελευταία θέση όσον αφορά τόσο στη μέση τιμή δωματίου, όσο και στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο.

Σημείωση: Επισυνάπτονται οι σχετικοί πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία των εθνικοτήτων.

The post ΕΞΘ: Έλληνες η πρώτη εθνικότητα με πτώση 23,44% appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/Vb2M0qH
via IFTTT

ΟΛΠ Α.Ε.: Ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης «Αγίου Γεωργίου» της Ι.Μ. Νίκαιας στη Βοιωτία

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και εντός του χρονοδιαγράμματος οι οικοδομικές εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης «Αγίου Γεωργίου» της Ι.Μ. Νίκαιας στη Στεφάνη Βοιωτίας, τη χρηματοδότηση των οποίων είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου η ΟΛΠ Α.Ε. 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν όλες οι ενέργειες και οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες και παρεμβάσεις στα τρία (3) κτιριακά συγκροτήματα των εγκαταστάσεων, με χρήση υλικών τελευταίας τεχνολογίας, ώστε η κατασκήνωση να παρέχει ασφαλείς και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα παιδιά εντός ενός ευχάριστου και λειτουργικού χώρου. 

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εργασιών στην κατασκήνωση του «Αγίου Γεωργίου» στη Βοιωτία και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι πάντοτε μεγάλη η χαρά μας να βοηθάμε και να στηρίζουμε την κοινωνία και τις ελληνικές οικογένειες μέσα από τέτοιου είδους ουσιαστικές δράσεις, οι οποίες αποτελούν κύρια προτεραιότητά μας. Σήμερα ειδικώς, είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που μέσα από τη δική μας συνεισφορά τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν δημιουργικές ημέρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης, στην  ανακαινισμένη πλέον κατασκήνωση του Αγίου Γεωργίου, σε ένα περιβάλλον κατάλληλο και κυρίως ασφαλές για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά ένα ευχάριστο καλοκαίρι».  

Επισημαίνεται ότι η ενέργεια αυτή είναι μέρος του στοχευμένου πλάνου δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΟΛΠ Α.Ε και επιβεβαιώνει ότι η συστηματική στήριξη της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί κύρια προτεραιότητα και έναν από τους βασικούς στόχους της Εταιρείας.    

Τέλος, στην αναφερόμενη κατασκήνωση συμμετέχουν κάθε χρόνο παιδιά, τα οποία κυρίως διαμένουν στους Δήμους Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος. 

The post ΟΛΠ Α.Ε.: Ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης «Αγίου Γεωργίου» της Ι.Μ. Νίκαιας στη Βοιωτία appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/U1GPxjd
via IFTTT

Lesante Cape: The epitome of authentic island living on Zakynthos

Nestled in the lush countryside of Zakynthos, Lesante Cape opened its doors this summer, as the latest addition in the roster of award-winning Lesante Collection, and a proud member of Leading Hotels of the World. Revealing a stunning collection of luxurious villas and suites, Lesante Cape perfectly captures the island’s aristocratic legacy, fusing it with the beauty of verdant surroundings, azure vistas, inviting authenticity and impeccable services. The prestigious signature of Leading Hotels of the World guarantees every Lesante Cape guest outstanding hospitality on the island, rooted in originality and elevated further thanks to enticing gastronomy and immersive experiences. 

The sanctuary of Lesante Cape 

Located in Akrotiri, Zakynthos, and only 2km from the island’s capital, Lesante Cape is a high-end collection of 55 suites and 10 villas that offer guests the chance to delight in a quintessential Mediterranean summer. Situated in the rolling hills of the countryside, the prestigious estate rests on the cultural foundations of island living and puts forth a haven of elegant design, charming simplicity and natural splendour. Spurred on by a commitment to sustainability and a polished aesthetic, Lesante Cape stands out as an idyllic retreat for those in the know. 

Each accommodation option at Lesante Cape opens up to reveal a sanctuary of tranquility, permeated by an unmistakable noble air. From sea view rooms with private balconies looking out to magical panoramas and grand villas, each room highlights contemporary luxury. Thanks to their refined Zakynthian design, each room is an ode to sophistication, highlighted through the addition of natural elements and textures that unite to create oases of peacefulness. 

A taste of excellence 

The culinary journeys unfolding within Lesante Cape are nothing short of splendid, promising to offer something for every taste, at all hours of the day. Thanks to a philosophy that is deeply entwined with the Ionian islands’, their customs and traditions, Lesante Cape’s proposals are a flavourful celebration of heritage, elevated through passion, creativity and an adoration for the Mediterranean’s contribution to our collective flavour lexicon. Lesante Cape’s commitment to authentic living is further highlighted by its “Bostani”, an organic farm sitting within the hotel’s grounds which supplies all of its unique gastronomic destinations with fresh, fragrant raw materials, ready to be transformed into delectable dishes. 

This nature-based outlook is perhaps best captured in Fiore, Lesante Cape’s fine dining restaurant, boasting a privileged location within the complex and looking out to amazing sea views. What’s more, Fiore benefits from the experience and creativity of chef Aggelos Bakopoulos, one of the country’s most sough-after and talented culinary experts. Here, the pioneering chef draws inspiration from and celebrates the island’s heritage, infusing it with a contemporary twist as well as his own creative flair. Take Bakopoulos’, modern interpretation of the beloved “bourdeto”, for instance, or his version of the classic “magiritsa” where tradition and innovation co-exist, revealing sumptuous flavours with each bite. At Fiore, the chef unites the Heptanese region’s secrets with his innovative perspective; cooking with ingredients harvested from Lesante Cape’s very own Bostani. The same ultra-fresh approach characterises Bakopoulos’ more marine creations, as well, where the freshest catch of the day and exquisite sea food are given the Fiore treatment, bringing their tastes to the fore and elevating them with special flourishes. In the process, the concept of living and dining from nature acquires a luxurious edge which is perfectly in tune with Lesante Cape’s refined character and the island’s aristocratic heritage. 

Guests can enjoy an array of delicious breakfast favourites at Elea restaurant, where they may even return for a laid-back dinner, while sumptuous lunches unfold daily at Novita, Lesante Cape’s all-day restaurant and bar. The hotel’s Noble Bar, reveals a stunning ambience that calls out to be enjoyed with a glass of wine or delicious cocktail in hand while the Kafeneio, modelled after a traditional village coffee shop, presents the perfect opportunity for a taste of real Zakynthos, complete with an exploration of the finest traditional treats. Sun-kissed moments on the terraces of Lesante Cape meet their perfect match in Novita Pool Bar, the ultimate poolside hang-out for refreshing drinks, mid-day boosts and satisfying snacks. 

A tranquil retreat 

An oasis of tranquility promising to restore, relax and rejuvenate is situated within Lesante Cape. At Armonia Wellness & Spa, guests are invited to treat their body like the temple it truly is, pampering and taking care of it with a range of treatments guaranteed to reveal their most relaxed self. With an indoor pool, three massage treatment rooms and a massage suite, a sauna, hamam, jacuzzi and fitness centre hosted within a serene, elegant space, every Lesante Cape guests is initiated into the true meaning of rejuvenation in the hands of highly-trained professionals, catering to each and every need for a truly personalised experience.

At one with an enchanting island 

The central philosophy of Lesante Cape lies in experience and cultural immersion. Knowing full well that this verdant paradise is ripe for exploration, Lesante Cape is eager to introduce its guest to the magic of Zakynthos. Through immersive activities, planned to perfection with the help of a dedicated Concierge team, the guests of Lesante Cape have the opportunity to unveil facets of Zakynthos previously unknown. Private yacht cruises take visitors around the island, revealing secret coves, mystical caves and an awe-inspiring ship-wreck, renowned the world over, as well as the precious natural eco-systems residing on the island. Alternatively, visitors have the chance to venture further from the bustling towns with chauffeured excursions and bike tours to remote strongholds of village life, as well as become one with nature on carefully mapped-out hikes through gorgeous landscapes. The more culinary-inclined will find in Lesante Cape’s Cooking Classes, the perfect companion to initiate them to Greece’s most beguiling tastes. 

Lesante Cape stands out as Zakynthos’ must-visit luxury destination this summer. Revealing amazing accommodation options, tasty explorations of the island’s gastronomic culture and an environment in which relaxation becomes effortless, Lesante Cape is the island’s perfect proposal for travellers who seek to become one with the captivating Ionian isle. 

The post Lesante Cape: The epitome of authentic island living on Zakynthos appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/m9rGRAH
via IFTTT

Monday, July 25, 2022

Βασίλης Κικίλιας: 5,7 εκ. αεροπορικές αφίξεις το β΄ εξάμηνο του 2022 στην Αθήνα

«Το δεύτερο εξάμηνο του 2022 εκτιμάται ότι θα έχουν έρθει αεροπορικώς στην Αθήνα  5,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες» ανακοίνωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή του τ/σ ΣΚΑΪ «Οι Αταίριαστοι» και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, προσθέτοντας ότι ο μήνας-ρεκόρ θα είναι ο Σεπτέμβριος. 

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε, ωστόσο, ότι με βάση τη στρατηγική και το σχέδιο που υλοποιείται, το ζητούμενο δεν είναι ο αριθμός των ταξιδιωτών, αλλά τα έσοδα που θα φέρει φέτος ο τουρισμός στην οικονομία της χώρας και στη μέση ελληνική οικογένεια, καθώς και η διάχυση του τουριστικού προϊόντος, έτσι ώστε να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές, που αν και έχουν λιγότερο ισχυρό brand, είναι ισάξιας ομορφιάς με άλλους δημοφιλείς προορισμούς.

«Οι στόχοι αυτοί, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι επιτυγχάνονται, όπως και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού, εκτιμώντας ότι η φετινή σεζόν θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του ’22.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποδομές, δήλωσε ότι έχουν ήδη αρχίσει να αναβαθμίζονται και το Υπουργείο Τουρισμού έχει κάνει συγκεκριμένη εισήγηση για σύσταση διυπουργικής επιτροπής, ώστε να προχωρήσουν με διαδικασίες fast track 35-50 μεγάλα έργα και παρεμβάσεις που τέμνονται στον τουρισμό, όπως λιμάνια και μαρίνες, στερεά απόβλητα, υδάτινοι πόροι και διαχείριση κυκλοφοριακού. 

«Από τη στιγμή που ο τουρισμός αποτελεί το 25% του ΑΕΠ και είναι η κύρια πηγή εσόδων για την ελληνική οικονομία, θεωρώ ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να επενδύσει fast track σε αυτές τις βασικές αναβαθμίσεις των υποδομών της χώρας, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να εκκινήσουμε με ένα νέο τουριστικό μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, φιλικό στο περιβάλλον.  Βλέπετε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη με τις πυρκαγιές, τα φυσικά φαινόμενα και τις καταστροφές. Εμείς την επόμενη χρονιά θα βγούμε μπροστά, φέρνοντας ένα νέο προϊόν με βάση τη μπλε και την πράσινη οικονομία. Αυτό θα είναι το brand μας για την επόμενη χρονιά, ο ιδιωτικός τομέας, η Marketing Greece, ο ΣΕΤΕ, το ΞΕΕ, η ΠΟΞ, όλοι οι ιδιώτες οι οποίοι επενδύουν στον τουρισμό, το δημόσιο, ο ΕΟΤ, το Υπουργείο Τουρισμού, όλη η Κυβέρνηση.  Η στόχευση και η προσήλωσή μας είναι σε αυτό, ώστε να είμαστε πάλι πρωτοπόροι στον τουρισμό με ένα εντελώς καινούριο concept» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και το νέο ΕΣΠΑ είναι μια τεράστια ευκαιρία για τις τουριστικές επενδύσεις η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

The post Βασίλης Κικίλιας: 5,7 εκ. αεροπορικές αφίξεις το β΄ εξάμηνο του 2022 στην Αθήνα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/8XCWmPi
via IFTTT

1st Posidonia Event Sustainability Report / Posidonia sets new standards in Society, Economy, Health and Environment impact achievements

Posidonia Exhibitions S.A., the organisers of the most prestigious shipping exhibition, released their Event Sustainability Report for this year’s, 27th Posidonia, which was not only the biggest but also the most sustainable, environmentally and socially, in the 50-year history of the event. 

Next to breaking all previous records in exhibition space, number of visitors and publicity, with 1,964 exhibitors from 88 countries and territories, 24 national pavilions, 28,892 visitors from 103 countries and a total of 40,950 participants including exhibitors, visitors and media representatives, Posidonia 2022 set even higher sustainability standards, by officially becoming Greece’s first Sustainable Event after receiving the ISO 20121 certification. 

Posidonia’s commitment to incorporate sustainability aspects during all stages of planning and implementation of the 2022 exhibition is reflected in the Event Sustainability Report, which among other things highlights that this year’s event recorded:

  • 11.25% reduction in exhibitors’ total electrical consumption
  • 21.25% reduction in total water consumption 
  • 18.33% increase in re-usable stands, compared to the 2018 exhibition
  • 55% of exhibitors implemented extended sustainability practices, following the organisers’ guidance
  • 90% reduction of corporate printing and digitisation of all promotional material.

In addition to the above facts, according to the Report, over 200,000 euro were allocated by Posidonia Exhibitions S.A for the support of organisations, NGOs and social/environmental projects. The amount was allocated, directly or indirectly, for the support of educational, environmental, cultural and health initiatives.

Posidonia 2022 total contribution to the Greek economy is estimated in over 70 million euro, with the amount spread over various sectors including stand constructions, transportations, meetings and corporate events, hotels and restaurants, tax revenues and foreign direct investment.

“The Posidonia 2022 sustainability achievements make us proud, as they reflect our desire to produce high quality, internationally acclaimed events, the kind of top tier events Posidonia has become synonymous to”, said Theodore Vokos, Managing Director of Posidonia Exhibitions S.A. 

Mr Vokos, who is also the President of the newly founded Greek Exhibition Industry Association, added: “These achievements show the way forward for the exhibition industry: sustainable events, with careful attention being given to their environmental and social imprint, for everyone’s benefit”.

You can find the Event Sustainability Report for the 27th Posidonia at the following link.

Posidonia 2022 is organised under the auspices of the Ministry of Maritime Affairs & Insular Policy, the Union of Greek Shipowners and the Hellenic Chamber of Shipping and with the support of the Municipality of Piraeus and the Greek Shipping Co-operation Committee. 

The post 1st Posidonia Event Sustainability Report / Posidonia sets new standards in Society, Economy, Health and Environment impact achievements appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/NcwpHYn
via IFTTT

Θερμό χειροκρότημα πλήθους κόσμου στην Μαρία Φαραντούρη στην αρχαία Ελεύθερνα και στην προσφορά του “Φεστιβάλ Κρήτης” της Περιφέρειας

Θερμά χειροκροτήθηκε από θεσμικούς εκπροσώπους και περισσότερους από 1.500 πολίτες η σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, στην μεγάλη συναυλία που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στην αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνου. Η Μαρία Φαραντούρη σε γιορταστική ατμόσφαιρα στον ιστορικό χώρο εντυπωσίασε όλους και μαζί της χειροκροτήθηκαν ο Δημήτρης Καταλειφός και ο Βασίλης Γιδάσκης. Η συναυλία που είχε ελεύθερη είσοδο στους πολίτες, ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις του “ Φεστιβάλ Κρήτης” της Περιφέρειας, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και σε  συνεργασία  με τον  Δήμο  Ρεθύμνου και τον σύλλογο φίλων του Μουσείου Αρχαίας Ελεύθερνας.

Της συναυλίας προηγήθηκαν στο παρακείμενο αρχαιολογικό μουσείο της Ελεύθερνας τα εγκαίνια της έκθεσης «Στόλα – Ένδυμα ψυχής» του Βαγγέλη Κύρη  Καλλιτέχνη  Φωτογράφου και του Ανατόλι Γκεοργκίεφ που κέντησε τις τυπωμένες σε ύφασμα φωτογραφίες, ενώ το διπλό γεγονός των εγκαινίων της έκθεσης και της συναυλίας είχε ενταχθεί στον εορτασμό των 6 χρόνων λειτουργίας του Μουσείου στην Αρχαία Ελεύθερνα.

Τίτλος της μουσικής εκδήλωσης ήταν “Τραγουδώντας την ποίηση στην Ελεύθερνα», όπου η Μαρία Φαραντούρη και όλοι οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν ένα απάνθισµα του ελληνικού ποιητικού λόγου, μελοποιημένο από τους μεγαλύτερους συνθέτες. Απέδωσαν έργα βασισμένα σε ποίηση από τις αρχαίες ποιήτριες όπως η Σαπφώ και φθάνοντας στο σήμερα με Μίκη Θεοδωράκη Μάνο Χατζιδάκι και  Σταύρο Ξαρχάκο.

Παράλληλα με το θερμό χειροκρότημα του κόσμου προς τους καλλιτέχνες, θερμές ήταν οι ευχαριστίες της Μαρίας Φαραντούρη, των καλλιτεχνών, των θεσμικών εκπροσώπων και του κόσμου προς την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και στον παριστάμενο στην συναυλία υπεύθυνο του Φεστιβάλ, Εντεταλμένο σύμβουλο Τέχνης και σύγχρονου Πολιτισμού Ευάγγελο Ζάχαρη. Μάλιστα από σκηνής η Μαρία Φαραντούρη ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Αρναουτάκη για την οργάνωση και χρηματοδότηση της συναυλίας που ήταν προσφορά στους πολίτες. Τις ευχαριστίες της εξέφρασε και προσωπικά η κ. Φαραντούρη στον εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη κ. Ζάχαρη, όπως επίσης τα συγχαρητήρια και ευχαριστήρια τους εξέφρασαν ο Γιώργος Διδασκάλου Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Πολιτισμού, ο οικοδεσπότης ανασκαφέας της Ελεύθερνας Καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης / Μουσείο Ελεύθερνας & Γενικός Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, αλλά και οι παριστάμενοι:

Αντιδήμαρχος πολιτισμού Ρεθύμνου Θωμάς Κρεβετζάκης, Αντιδήμαρχος πολιτισμού Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης, Αντιδήμαρχος πολιτισμού Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, η Προϊσταμένη εφορείας αρχαιοτήτων Ρεθύμνης Αναστασία Τσιγκουνάκη, κ.α.

Από την πλευρά του ο κ. Ζάχαρης εκ μέρους του Περιφερειάρχη ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, τους καλλιτέχνες και όλους που βοήθησαν για την επιτυχία της συναυλίας που ήταν προσφορά στους πολίτες στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία  και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε όλους για την μεγάλη “αγκαλιά” την συμμετοχή τους και επιτυχία της συναυλία εδώ στην Ελεύθερνα μετά τις άλλες μεγάλες επιτυχίες που είχαμε στις εκδηλώσεις του “Φεστιβάλ Κρήτης” με την Κρατική ορχήστρα σε Κνωσό-αρχαιολογικό μουσείο Χανίων, την συμφωνική ορχήστρα Κρήτης σε όλο το νησί, ενώ έπονται συναυλίες με τον Παντελή Θαλασσινό και τον Κώστα Μακεδόνα.»

Στην συναυλία στην Ελεύθερνα παράλληλα με την Μαρία Φαραντούρη, τον Δ. Καταλειφό και Β. Γισδάκη, συμμετείχαν οι μουσικοί: Αχιλλέας  Γουάστωρ |πιάνο! David Lynch | σαξόφωνο & φλάουτο! Ηρακλής Ζάκκας | μπουζούκι & µαντολίνο! Μιχάλης Πορφύρης | βιολοντσέλο! Τεό Λαζάρου |κοντραμπάσο.

 

The post Θερμό χειροκρότημα πλήθους κόσμου στην Μαρία Φαραντούρη στην αρχαία Ελεύθερνα και στην προσφορά του “Φεστιβάλ Κρήτης” της Περιφέρειας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/qe3JyOd
via IFTTT