Thursday, June 30, 2022

Kαλοκαιρινές διακοπές στο Ντουμπάι με τις αποκλειστικές προσφορές της Emirates

Η Emirates καθιστά το Ντουμπάι ακόμα πιο ελκυστικό ως προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές, παρέχοντας στους επιβάτες της δωρεάν εισιτήρια σε μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), καθώς και πολλές δελεαστικές εκπτώσεις. Επιπλέον, η εκδήλωση-ορόσημο της πόλης «The Dubai Summer Surprises», επιστρέφει με ένα πλήρες πρόγραμμα με ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και οικογενειακές δραστηριότητες.

Οι επιβάτες της Emirates που είτε επιστρέφουν στο Ντουμπάι είτε το επισκέπτονται για πρώτη φορά, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν δωρεάν τα παρακάτω δημοφιλή αξιοθέατα των ΗΑΕ:

Το εμβληματικό Burj Khalifa At The Top, με την εντυπωσιακή θέα από το ψηλότερο κτίριο του κόσμου. Το κτίριο βρίσκεται στον 124ο και τον 125ο όροφο του εμβληματικού Burj Khalifa, παρέχοντας στους επιβάτες της Emirates τη δυνατότητα να απολαύσουν την πανοραμική θέα της πόλης σε υψόμετρο 555 μέτρων, πάνω από τη θάλασσα. Τα δωρεάν εισιτήρια έχουν ισχύ από τις 30 Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Το The Dubai Fountains Boardwalk Experience, όπου οι επιβάτες της Emirates έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στα περίφημα νερά, τη μουσική και τα φωτεινά θεάματα, σε μια πλωτή πλατφόρμα σε απόσταση μόλις εννέα μέτρων από τα σιντριβάνια του Burj Khalifa.

Το Louvre Abu Dhabi, το οποίο διηγείται ιστορίες που συνδέονται με την πλούσια συλλογή αντικειμένων, με το καθένα από αυτά να χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια συλλογή από 167 έργα τέχνης διεθνούς φήμης καλλιτεχνών σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πολιτιστικά αξιοθέατα των ΗΑΕ.

Οι επιβάτες της Emirates μπορούν να επωφεληθούν από τις αποκλειστικές καλοκαιρινές προσφορές της εταιρείας και να κλείσουν τα εισιτήριά τους εδώ. Οι καλοκαιρινές προσφορές ισχύουν για όσους επιβάτες επιστρέφουν στο Ντουμπάι, ανεξαρτήτου θέσης, για κρατήσεις που πραγματοποιούνται από 28 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου 2022 και για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από 1 Ιουλίου 2022 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022. Η προσφορά είναι επίσης διαθέσιμη μέσω συνεργαζόμενων ταξιδιωτικών πρακτόρων και επιλεγμένων καταστημάτων της Emirates.

Εξερευνήστε το Ντουμπάι με την Emirates

My Emirates Pass: Η κάρτα επιβίβασης της Emirates διπλασιάζει το ποσοστό των εκπτώσεων για το φετινό καλοκαίρι και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Οι επιβάτες της Emirates μπορούν να επωφεληθούν από μοναδικές εκπτώσεις σε εκατοντάδες καταστήματα λιανικής, αναψυχής και εστίασης, επιδεικνύοντας απλώς την κάρτα επιβίβασης της Emirates και ένα έγκυρο έγγραφο ταυτοποίησης.

Ταξιδεύοντας στο Ντουμπάι

Το Ντουμπάι αποτελεί τον ιδανικό προορισμό και για αυτό το καλοκαίρι. Εκτός από ένα μεγάλο εύρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αγορών και επιλογές φαγητού, το The Dubai Summer Surprises, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της πόλης, περιλαμβάνει μία σειρά εκδηλώσεων, οικογενειακών δραστηριοτήτων και αποκλειστικών προσφορών για αγορές και διαγωνισμούς. Καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί χαλαρώνουν, η Emirates παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες πτήσεων προς το Ντουμπάι, από περισσότερους από 130 προορισμούς.

Οι επιβάτες της Emirates μπορούν επίσης να απολαύσουν τις διακοπές τους στο Ντουμπάι και να επωφεληθούν από τις αποκλειστικές προσφορές της Emirates Holidays.

Ταξιδεύοντας με την Emirates

Η Emirates παρέχει βραβευμένες υπηρεσίες στους επιβάτες της, ανεξάρτητα από τον τύπο της θέσης. Το ταξίδι με την οικογένεια είναι πλέον πολύ πιο άνετο σε κάθε βήμα του ταξιδιού, με τις μοναδικές υπηρεσίες της Emirates, τη δυνατότητα προτεραιότητας επιβίβασης και τα περισσότερα από 100 κανάλια περιεχομένου για παιδιά στο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει ice της Emirates.

Διατηρώντας την υγεία και την ευημερία των επιβατών της ως κορυφαία προτεραιότητα, η Emirates έχει καθιερώσει μια ολοκληρωμένη σειρά μέτρων ασφαλείας σε κάθε βήμα του ταξιδιού. Η αεροπορική εταιρεία έχει επίσης εισάγει ανέπαφη τεχνολογία και έχει αυξήσει τις δυνατότητες ψηφιακής επαλήθευσης στα αεροδρόμια.

Όσοι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν, παρακαλούνται να ελέγξουν τους τελευταίους κρατικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και να διασφαλίσουν ότι πληρούν τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις του τελικού προορισμού τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις εισόδου για διεθνείς επισκέπτες στο Ντουμπάι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα:  https://ift.tt/e0qfsga.

The post Kαλοκαιρινές διακοπές στο Ντουμπάι με τις αποκλειστικές προσφορές της Emirates appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/tBQwfIV
via IFTTT

Ο GR.EC.A με Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A. (Greek E-commerce Association), το εθνικό όργανο για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ανακοινώνει ότι κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση, καθώς και τη Διενέργεια Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που διεξάχθηκαν στο Gazarte στις 15/06/2022 και κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, από την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2020, η Δρ. Κατερίνα Φραϊδάκη επανεκλέχθηκε πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ελληνικού Εμπορίου.

Ο GR.EC.A διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από 7 Τακτικά Μέλη και 2 Συνδεδεμένα Μέλη του Σωματείου . Τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και 3 αναπληρωματικά μέλη αυτού (2 αναπληρωματικά από τα Τακτικά Μέλη και 1 αναπληρωματικό από τα Συνδεδεμένα Μέλη του Σωματείου) εκλέγονται από την τακτική Γενική Συνέλευση ανά διετία.

Οι ρόλοι όλων των μελών του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου του GR.EC.A. καθορίσθηκαν ως εξής:

Όλα μέλη του ΔΣ , συμμετέχουν σε συγκεκριμένες Ομάδες Εργασίας έχοντας ως βασικό στόχο την διαμόρφωση Εθνικών στρατηγικών προτεραιοτήτων και την ενίσχυση της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας.

The post Ο GR.EC.A με Νέο Διοικητικό Συμβούλιο appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/YmIiSFL
via IFTTT

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022/ANTIGONISMS | Kύκλος Αντιγόνη/Σειρά συζητήσεων

Ενότητα «Νόμος και δίκαιο»

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260 – ΧΩΡΟΣ Β
Πέμπτη, 30 Ιουνίου
Ώρα: 18:00

Οι «Αντιγονισμοί» συνεχίζονται στην Πειραιώς 260

Με την ενότητα «Νόμος και δίκαιο» συνεχίζονται την Πέμπτη, 30 Ιουνίου στον Χώρο Β της Πειραιώς 260, οι «Αντιγονισμοί». Ένας κύκλος διαλέξεων και συζητήσεων σε επιμέλεια του συγγραφέα και συμβούλου του Φεστιβάλ σε θέματα Λογοτεχνίας, Διονύση Καψάλη, χωρισμένος σε τέσσερις θεματικές ενότητες, με τη συμμετοχή ομιλητών από όλο το φάσμα των ανθρωπιστικών επιστημών, του Θεάτρου, των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Σε όλη την αρχαία γραμματεία δεν υπάρχει γυναικεία μορφή που να μπορεί να σταθεί ισότιμα δίπλα στην Αντιγόνη – να πλησιάζει το ηθικό ανάστημα και το μεγαλείο εκείνης. Είναι η διάδοχος του Προμηθέα στην επικράτεια της ανθρώπινης ελευθερίας, η Κόρη που με την εθελούσια κάθοδό της στον Άδη καθαγιάζει τον κύκλο της ζωής, η Γυναίκα που αρθρώνει δικό της λόγο απέναντι στον κυρίαρχο ανδρικό.

Γι᾽ αυτό και δεν έχει υπάρξει εποχή που να μη στάθηκε με δέος και σεβασμό, με θαυμασμό και απορία, μπροστά στη γοητεία της Αντιγόνης: στη φιλοσοφία, στην τέχνη, στη λογοτεχνία, στο θέατρο, στη μουσική.

«ἄγραπτα κἀσφαλῆ θεῶν νόμιμα»

Η τρίτη θεματική ενότητα εκκινεί από τη διαπίστωση ότι στον πυρήνα της Αντιγόνης συμπιέζονται οι δυνάμεις μιας σφοδρής σύγκρουσης: ανάμεσα στον νόμο των ανθρώπων και τον νόμο των θεών, τον πάνω κόσμο των ζώντων και τον κάτω των νεκρών, τον δήμο και τον οίκο, την πόλη και το γένος. Είτε επαγγέλλεται μια βαθύτερη συμφιλίωση αυτών των αντιθέσεων είτε τις υποθέτει αενάως ασύμβατες, ο σοφόκλειος μύθος προβληματίζει την ανθρώπινη επιστήμη και εξακολουθεί να γονιμοποιεί ώς σήμερα την ιστορία και την ανθρωπολογία, τη φιλοσοφία και την πολιτική σκέψη.

Συμμετέχουν:

Δημήτρης Κυρτάτας, ιστορικός, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: «Οι ταφές στην κλασική Αθήνα».

Κωνσταντίνος Α. Παπαγεωργίου, Καθηγητής της Φιλοσοφίας του Δικαίου, Νομική Σχολή, ΕΚΠΑ: «Υπακοή στους νόμους και δικαίωμα αντίστασης».


Γιώργος Φαράκλας, Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο: «Η Αντιγόνη στη Φαινομενολογία του νου του Έγελου».


Στέφανος Δημητρίου, Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο: «Ο δεινός, περιφραδής, παντοπόρος άνθρωπος: ο σοφόκλειος “ανθρωπισμός” στην Αντιγόνη».

Συντονισμός:

Σταύρος Ζουμπουλάκης, συγγραφέας, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Πληροφορίες:  https://aefestival.gr/festival_events/nomos-kai-dikaio/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
7 Ιουνίου «Αντίσταση και φύλο»

22 Ιουνίου «Ερμηνείες και ερμηνεύτριες»

30 Ιουνίου «Νόμος και δίκαιο»

12 Ιουλίου «Ποιήσεις και μεταποιήσεις»

The post Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022/ANTIGONISMS | Kύκλος Αντιγόνη/Σειρά συζητήσεων appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/qLJNr3b
via IFTTT

Βασίλης Κικίλιας: Εντυπωσιακές οι αφίξεις και οι δαπάνες, ενώ δεν έχουμε τις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

«Οι δύο βασικοί μας στόχοι, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προσέλκυση ταξιδιωτών που δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά στις διακοπές τους, επιτυγχάνονται» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο EuroNews και στον δημοσιογράφο Απόστολο Στάικο.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι τα μέχρις στιγμής στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, αεροδρόμια και τον τουριστικό κλάδο είναι εντυπωσιακά καθώς προσεγγίζουν ή ακόμα και ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις τα αντίστοιχα του 2019 παρά το γεγονός ότι η φετινή σεζόν δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με την προ πανδημίας περίοδο. «Το 2019 ήταν μια χρονιά ανέφελη, φέτος αντιμετωπίζουμε πολλαπλές κρίσεις (ενεργειακό, πληθωρισμός, πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης) ενώ δεν έχουμε ταξιδιώτες από τη Ρωσία, την Ουκρανία και κυρίως την Κίνα η οποία είναι μια τεράστια αγορά. Παρόλα αυτά, ξεκινήσαμε από νωρίς δυνατά, είμαστε πρώτοι σε αφίξεις τουριστών από τη Γαλλία, το Ισραήλ, τη Σερβία και στον οδικό τουρισμό από τη Ρουμανία, αλλά και στις τρεις πρώτες θέσεις σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και σκανδιναβικές χώρες» ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού.

Όσον αφορά τις ελλείψεις εργαζόμενων που παρατηρούνται φέτος στον κλάδο του τουρισμού- πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες της Ευρώπης λόγω των lockdown των προηγούμενων ετών- ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν νέες, καλοπληρωμένες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Όπως είπε οι εργαζόμενοι στον τουρισμό είναι οι πρεσβευτές μας και μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η προάσπιση του τουριστικού μας προϊόντος το οποίο θα πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο, προκειμένου οι ταξιδιώτες να έρθουν ξανά στην  Ελλάδα.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε, τέλος, στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που θα δώσουν τη δυνατότητα σε 200.000 πολίτες που δεν έχουν και δεν μπορούν,  να πάρουν μια ανάσα και να απολαύσουν τις διακοπές τους με τις οικογένειές τους σε πανέμορφα μέρη της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και η βόρεια Εύβοια και Σάμος με την επιδότηση να ανέρχεται σε αυτές τις περιοχές στα 300 ευρώ. 

The post Βασίλης Κικίλιας: Εντυπωσιακές οι αφίξεις και οι δαπάνες, ενώ δεν έχουμε τις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας. appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/pkCvXoI
via IFTTT

Βραβείο Partnership Circle Award 2021 απονεμήθηκε στην Domes Resorts & Reserves από την Marriot International

Η βράβευση αυτή αποτελεί την υψηλότερη τιμή από τη Marriot International για το καλύτερο third-party management group

Η Domes Resorts & Reserves τιμήθηκε από τη Marriott International με το Βραβείο Partnership Circle 2021. Το βραβείο αυτό αποτελεί την ύψιστη τιμή από τη Marriot προς έναν τρίτο συνεργάτη και επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την αφοσίωση της Domes Resorts στους πελάτες της και την υπεροχή της ως ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Domes Resorts & Reserves Γιώργος Σπανός στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Castell de Sant Marçal της Βαρκελώνης στις 22 Ιουνίου 2022. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Δρ. Γ. Σπανός κατά την απονομή του βραβείου μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε ευγνώμονες που η Marriott International μας αναγνωρίζει ως κορυφαίο συνεργάτη της. To Βραβείο Partnership Circle αποτελεί για εμάς ένα φόρο τιμής και αναγνώρισης. Είμαστε υπερήφανοι που εκπροσωπούμε τη Marriott International και το μοναδικό χαρτοφυλάκιο επωνυμιών της. Αυτό το εμβληματικό βραβείο έρχεται ως αποτέλεσμα της συλλογικής μας προσπάθειας και του αφοσιωμένου προσωπικού των ξενοδοχείων μας που εργάζονται ακούραστα προκειμένου να προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη μια εξαιρετική εμπειρία φιλοξενίας. Αυτό το βραβείο ανήκει ολοκληρωτικά στην οικογένεια της Domes για τις ακούραστες προσπάθειές της που έφεραν τον Όμιλό μας στην κορυφή. Φυσικά αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την πίστη, την καθοδήγηση και την υποστήριξη της Marriot. Στόχος μας είναι και ήταν πάντα, να ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη ψηλά, θέτοντας στον εαυτό μας νέα όρια και καινούργιες προκλήσεις που καλούμαστε να ξεπερνάμε με επιτυχία». 

Το Partnership Circle Award απονέμεται αποκλειστικά σε τρίτες εταιρείες διαχείρισης (third-party management) και συνεργάτες franchise που ασπάζονται τα υψηλά ιδανικά του brand Marriott International, συμπεριλαμβανομένων της καλλιέργειας ενός εμπνευσμένου περιβάλλοντος για τους εργαζόμενους και της εξαιρετικής εμπειρίας εξυπηρέτησης πελατών που πρεσβεύει η Marriott.

Σχετικά με την Domes Resorts & Reserves:

Η Domes Resorts & Reserves συγκαταλέγεται μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων ομίλων πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, με πολλά νέα project υπό εκπόνηση. Ο όμιλος αποτελείται από το exclusive Domes of Elounda, Autograph Collection, το κοσμοπολίτικο adults-only Domes Noruz Chania, Autograph Collection, το θρυλικό adults-only Domes Miramare, a Luxury Collection Resort, Corfu και το bohemian luxury Domes Zeen, a Luxury Collection Resort, Chania. Το καλοκαίρι του 2021 έκανε την έναρξή του το Domes of Corfu, Autograph Collection, ένα μοναδικό παραθαλάσσιο θέρετρο σε προνομιούχα θέση απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς στην παραλία της Γλυφάδας. Η Domes Resorts & Reserves συνεχίζει δυναμικά τις επεκτατικές της δραστηριότητες μπαίνοντας στο χώρο της διεθνούς διαχείρισης ξενοδοχείων, με τη διαχείριση του εμβληματικού The Lake Spa Resort στην Πορτογαλία. Το πεντάστερο ξενοδοχείο 192 δωματίων, που διαθέτει προνομιούχα θέση με άμεση πρόσβαση στην παραλία, στον κόλπο της Vilamoura, έχει μετατραπεί πλήρως σε ένα Domes Resort από τον Απρίλιο 2022, με την νέα ονομασία Domes Lake Algarve και το 2023 θα φέρει μια διεθνώς αναγνωρίσιμη επωνυμία.

Με σεβασμό για τον κάθε προορισμό και πάθος να τον συστήσει σε ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο, η Domes Resorts & Reserves προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες για cosmopolitan explorers, πλαισιωμένες από αυθεντική ελληνική φιλοξενία και τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα πολυτελούς διαμονής.

Η Domes Resorts & Reserves δραστηριοποιείται σε επιλεγμένους, εμβληματικούς προορισμούς, προσαρμόζοντας τις μονάδες φιλοξενίας στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής και προσφέροντας παράλληλα δραστηριότητες και εμπειρίες που σχετίζονται και εμπνέονται από τον τοπικό χαρακτήρα και κουλτούρα. Κάθε ξενοδοχειακή μονάδα είναι μοναδική και αναγνωρισμένη και διακρίνεται για το εξαιρετικό design, την πολυτέλεια και την άνεση στις επιλογές διαμονής, όπως και τις απαράμιλλες υπηρεσίες και παροχές.

The post Βραβείο Partnership Circle Award 2021 απονεμήθηκε στην Domes Resorts & Reserves από την Marriot International appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/pKJVXw1
via IFTTT

Metaxa Hospitality Group: Βιώσιμη Φιλοξενία στην Πράξη μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες

Ένα βιωματικό διήμερο αφιερωμένο στη Βιώσιμη Φιλοξενία, πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23-25 Ιουνίου 2022 στην Κρήτη, στις εγκαταστάσεις του 5* Creta Maris Beach Resort του Metaxa Hospitality Group. 

Ο Όμιλος, στο πλαίσιο του διημέρου παρουσίασε τα δύο καινοτόμα Προγράμματά του «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία» και «Βιώσιμες Προμήθειες», ενώ έδωσε στην δημοσιότητα την Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2021. 

Επισημαίνεται ότι το Πρόγραμμα «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία», αφορά στην εφαρμογή πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας και βιώσιμων πρακτικών παραγωγής τροφίμων, που ενισχύουν την υγεία του εδάφους, μειώνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, μειώνουν την κρυφή κατανάλωση νερού και ενισχύουν την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών. 

Παράλληλα, σχετίζεται με την ιδιο-παραγωγή τροφίμων στα ξενοδοχεία του Ομίλου, συνδέοντας στην πράξη την Ευρωπαϊκή στρατηγική «From Farm to Fork» και την κατεύθυνση Zero Miles Food, στην εφαρμογή της κομποστοποίησης, που ενισχύει την στρατηγική του Ομίλου για Μηδενικά Απορρίμματα στη χωματερή (Zero Waste to Landfill). 

Το δε Πρόγραμμα «Βιώσιμες Προμήθειες», υλοποιείται για πρώτη φορά από ξενοδοχειακό Όμιλο στην Ελλάδα και εκπαιδεύει συνεργάτες – προμηθευτές του Ομίλου στην κατανόηση, προσαρμογή και εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στη δική τους εταιρική διακυβέρνηση. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 11 επιλεγμένοι προμηθευτές από τον τομέα των Τροφίμων & Ποτών, με τους οποίους ο Όμιλος διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία.  

Τέλος, ο Όμιλος με βιωματική επίσκεψη σε παραγωγούς – μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου, ανέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο των τοπικών παραγωγών και προϊόντων στις υπηρεσίες φιλοξενίας. Ακόμη, έδωσε έμφαση στην υπεραξία που δημιουργείται στην τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές.  

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω εντάσσονται σε έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου που υλοποιείται σε συνεργασία με την Local Food Experts®, ειδικούς συνεργάτες του Metaxa Hospitality Group, σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης. 

Υπογραμμίζεται ότι τόσο με τις νέες πρωτοβουλίες που παρουσιάστηκαν όσο και με τις διαχρονικές δράσεις του,  ο Όμιλος υπηρετεί με συνέπεια και δέσμευση τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, δημιουργώντας αξία για τους ανθρώπους, την αγορά, τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται και το φυσικό περιβάλλον. Το Metaxa Hospitality Group ως κορυφαίος ελληνικός Όμιλος παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας, διακρίνεται διαχρονικά για την προσήλωσή του στις αρχές της βιωσιμότητας, που διαπερνούν οριζόντια το σύνολο της λειτουργίας του. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Metaxa Hospitality Group, κ. Ανδρέας Μεταξάς, δήλωσε σχετικά: 

«Με τη βιωσιμότητα να είναι διαχρονικά στο επίκεντρο της στρατηγικής του Ομίλου μας, εφαρμόζουμε πρωτοποριακές καινοτόμες δράσεις και αναδεικνύουμε συνεχώς καλές πρακτικές που αποδεικνύουν στην πράξη μια μεγάλη αλήθεια: Αν μπορείς να το ονειρευτείς, τότε  μπορείς και να το κάνεις. Ο τουρισμός, εκτός από μια πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα, έχει και μια μεγάλη δύναμη μετασχηματισμού. Δημιουργεί συνέργειες στη βάση αξιών και διαμορφώνει πρότυπα και συμπεριφορές. Αυτή τη μεγάλη μετασχηματιστική δύναμη αξιοποιούμε προκειμένου να καλλιεργηθεί μια νέα κουλτούρα βιωσιμότητας, με οφέλη για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, δημιουργούμε σήμερα την «πράσινη γέφυρα» προς το βιώσιμο αύριο».   

 

The post Metaxa Hospitality Group: Βιώσιμη Φιλοξενία στην Πράξη μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/MKXzGcm
via IFTTT

1ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά στη Λέσβο (23-25/9/2022)

O Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος»  συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το 1ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά , με τίτλο ELIA Lesvos Confest,  το τριήμερο  23 -25  Σεπτεμβρίου 2022 στη Λέσβο.

Το ELIA Confest,  αποτελεί μια καινοτόμο μορφή πολυθεματικής εκδήλωσης, που συνδυάζει την επιστημονική διάσταση ενός Συνεδρίου, με τον πολιτιστικό χαρακτήρα ενός Φεστιβάλ, αλλά και ενός θεματικού event για τον Ελαιοτουρισμό,  που θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες:

Ελιά και εκπαίδευση

Ελιά και περιβάλλον

Ελιά και πολιτισμός

Ελιά και γαστρονομία/ υγεία

Ελιά και τουριστική προβολή

Ελιά και τρόποι αύξησης των πωλήσεων των προϊόντων της ελιάς

Οι δύο πρώτες ημέρες θα είναι αφιερωμένες σε ένα επιστημονικό και ακαδημαϊκό συνέδριο σχετικά με την Ελιά, αναφορικά με την επιστήμη, την τεχνολογία, το περιβάλλον, την υγεία, τις σύγχρονες τάσεις καλλιέργειας και το μάρκετινγκ.  Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στη βιωσιμότητα, στη σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, στην τοπική γαστρονομία αλλά και στην εκπαίδευση.

Η τρίτη ημέρα του συνεδρίου θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στις γαστροτουριστικές εμπειρίες Ελαιοτουρισμού που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το νησί και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τουριστικά γραφεία καθώς και εξειδικευμένοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης (influencers).

Οι  κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες στο Συνέδριο – Φεστιβάλ,  την εμπειρία και τη γνώση τους. Μέσα από τη συμμετοχή τους στο συνέδριο και την επίσκεψή τους στο νησί, θα γνωρίσουν την αυθεντικότητα των κατοίκων του, την ξεχωριστή ομορφιά του τοπίου, τη γαστρονομική του κουλτούρα και φιλοξενία, ενώ θα γευτούν τη μοναδικότητα του Λεσβιακού Ελαιόλαδου.

Τις ομιλίες του Συνεδρίου,  με  ταυτόχρονη μετάφραση, θα μπορούν να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ , με φυσική παρουσία οι κάτοικοι του νησιού αλλά και ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα. Ο Σύλλογος Ελαίας Νήσος Λέσβος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής/παρακολούθησης.

Στο επίσημο  website του ConFest είναι αναρτημένα  το πρόγραμμα, οι ομιλητές και η  φόρμα εγγραφής για την παρακολούθησή του.

https://www.elialesvosconfest.com/

 

 

The post 1ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την Ελιά στη Λέσβο (23-25/9/2022) appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/v1AHmso
via IFTTT

Self Heating Neck Brace or Thermal Energy Neck Brace with Far Infrared R...

Wednesday, June 29, 2022

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μνημείο Εθνικής –Ιστορικής κληρονομιάς «Σπηλιά Καραϊσκάκη» στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας

Μια μεγαλειώδη ιστορική και επετειακή συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα  Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και ώρα 21.00, στο Μνημείο  Εθνικής –Ιστορικής κληρονομιάς  «Σπηλιά  Καραϊσκάκη» στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας.
Στη Σπηλιά που γεννήθηκε ο Ήρωας της Επανάστασης του 1821 Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827) και αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο,  η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκη υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη,  80μελή Χορωδία από Ελλάδα και εξωτερικό και η Σχολική  Χορωδία του  5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ερμηνεία του αριστουργήματος του Χάυντν «Δημιουργία».
Πρόκειται για μια μουσική απεικόνιση των έξι ημερών της Δημιουργίας του Κόσμου, βασισμένη στο  Πρώτο Βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, τη Γένεση.
Τρείς  (3) διακεκριμένους σολίστ, η Αγγλίδα σοπράνο Sophie Gallagher, ο Λιβανέζος τενόρος Joseph Dahdah και ο Γερμανός βαρύτονος Leonard Geiger δίνουν πνοή στους χαρακτήρες των Αγγέλων αλλά και στο ζεύγος των πρωτόπλαστων, του Αδάμ και της Εύας στο ορατόριο του Ιωσήφ Χάυντν «Η Δημιουργία» που θεωρείτε ένα από τα εμβληματικότερα έργα του κλασσικού ρεπερτορίου.
Η συναυλία θα υλοποιηθεί με την συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τού Δήμου Μουζακίου, τού Επιμελητηρίου Καρδίτσας, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδίας και Διευθυντών Χορωδίας  στο πλαίσιο του 40ου Διεθνούς  Φεστιβάλ Καρδίτσας που το πρόγραμμά του  επιμελείται ο Νίκος  Ευθυμιάδης. Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.  

Πρόγραμμα – Συντελεστές
Franz Joseph Haydn :    «H Δημιουργία» (“Die Schöpfung”, 1798), Ορατόριο σε τρία μέρη για σολίστ,  χορωδία και ορχήστρα 
Διεύθυνση Ορχήστρας:  Χάρης Ηλιάδης
Sophie Gallagher, σοπράνο
 Joseph Dahdah, τενόρος 
Leonard Geiger, βαρύτονος
80μελή Χορωδία
Σχολική  Χορωδία 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων Αττικής

The post Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μνημείο Εθνικής –Ιστορικής κληρονομιάς «Σπηλιά Καραϊσκάκη» στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/REelFxQ
via IFTTT

MITSIS HOTELS GROUP RECOGNISED IN “BRAVO SUSTAINABILITY DIALOGUE & AWARDS 2022”

MITSIS HOTELS was distinguished for its responsible operation and support of local communities at the “Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2022” by the QualityNet Foundation, in the ceremony held on June 22nd at the Old Parliament House.

The Group was awarded for its initiative “Committed to our surroundings” which aims to support, empower and improve the lives of the residents of its 5 destinations. In this context, Mitsis Hotels Group focuses on local recruitment, aiming το recruit 75% of its human capital from its destinations’ local communities by 2025. At the same time, the Group empowers the local primary sector, supporting 140 local producers and suppliers with over 15 million euros annually.

The Group proudly sponsors local events, local athletes and local sports teams and supports local residents in times of crisis, offering financial and in-kind assistance to earthquake, fire and other disaster victims. Mitsis Hotels also collaborates with distinguished NGOs, including its long-term partnerships with HOPEgenesis, Make-A-Wish Greece and The Ark of the World, while the establishment of the Blood Donor Volunteer Association ‘Mitsis Group of Companies’ with the participation of its employees and guests makes a valuable contribution to the blood banks of our destinations.

The initiative “Committed to our surroundings” is part of the Group’s new holistic CSR programme entitled ‘A story of change’, which includes a variety of actions to address key contemporary industry challenges. “We recognise that our progress is inextricably linked to the prosperity of the local communities that nurture us. Sustainability is a key criterion for our competitiveness and we aspire to act as a role model for sustainable tourism development in the country, contributing 5% of our annual net profit to social and philanthropic activities,” stated Stavros Mitsis, Managing Director of the Group.

Every year, Bravo hosts a social dialogue on sustainable development based on the sustainability initiatives that have been developed in the country. This year, “Bravo Sustainability Dialogue & Awards” noted a record number of participants, with over 300 submitted initiatives from 185 organisations. The evaluation of initiatives is undertaken by the institution’s scientific committees consisting of 170 members, as well as through the contribution of more than 16,000 active citizens, recognising the best practices supporting a sustainable future.

The Group’s distinction is added to numerous awards from national and international organisations, including Blue Flag, Green Key, ISO and Travelife Gold Certification, while Mitsis Hotels is also awarded in the “31 Most Sustainable Companies in Greece” for 2022. Lastly, the Group publishes its annual Corporate Social Responsibility Report that contains the sum of the company’s social contribution and environmental practices.

Mitsis Hotels Group

As Greece’s largest privately-owned hotel chain, Mitsis Hotels has been a tourism pioneer for over 45 years now, making its own mark on Greece’s tourist industry, driven by a customer–centered philosophy and the promise of an unparalleled holiday experience. With 19 city, beach and resort hotels of 4* and 5* and 11 Spa and thalassotherapy centers in our portfolio in Athens, Crete, Kamena Vourla, Kos and Rhodes, we aspire to stand out as the preferred portfolio of hotels & resorts in Greece offering excellent service, great locations, impeccable facilities, sophisticated dining and a broad spectrum of options for our clientele. We bring to life enriching experiences for our guests, making the most of our unparalleled family touch and genuine Greek essence, always seeking to be flexible and adaptable to individual customer needs and the mindset of new generations. Transforming each visitor into a special guest is the key to our success. For its remarkable performance, Mitsis Hotels has been awarded several prizes by local and international tour operators and travel organisations in recognition of the high quality of the services provided, its contribution to upgrading local tourism and its respect for the environment.

QualityNet Foundation 

QualityNet Foundation is a non-for-profit organization with the goal to develop and promote sustainable development in Greece. Since 1997, QualityNet Foundation has been active in pursuing its goals through dialogue and networking with the participation of stakeholders from different professional backgrounds of the Greek society. QualityNet Foundation, as an open network on issues of sustainable development, responsible business and social responsibility, is in contact and consultation with many organizations in Greece including 150 institutions, 1,280 businesses, 450 civil society organizations, 250 local authorities, 4,500 schools and 63,000 active citizens.

The post MITSIS HOTELS GROUP RECOGNISED IN “BRAVO SUSTAINABILITY DIALOGUE & AWARDS 2022” appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/0S37pjo
via IFTTT

ΟΛΠ Α.Ε.: Υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους Επόπτες- Αρχιεργάτες

Η ΟΛΠ Α.Ε. και ο Σύνδεσμος Εποπτών – Αρχιεργατών υπέγραψαν, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τριετούς διάρκειας, σε συνέχεια και των απαραίτητων διαπραγματευτικών διαδικασιών. Την ανωτέρω σύμβαση συνυπέγραψε και ο Πρόεδρος της Ο.Φ.Ε. κ. Συμεών Λευθεριώτης.   

Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ.Yu Zenggang, μετά το πέρας της διαδικασίας υπογραφής της συλλογικής σύμβασης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του σχετικά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα εντός θετικού και συνεργατικού κλίματος, οδήγησαν στην επίτευξη υπογραφής της συλλογικής αυτής σύμβασης με αμοιβαία επωφελείς όρους, οι οποίοι διασφαλίζουν τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αλλά και τη λειτουργία του λιμένα. Όλοι μαζί, συνεχίζουμε, ώστε μέσα από τη συστηματική μας δουλειά και αφοσίωση το Λιμάνι του Πειραιά να βρίσκεται πάντα ανάμεσα στα κορυφαία και σημαντικότερα λιμάνια του κόσμου».

 

The post ΟΛΠ Α.Ε.: Υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους Επόπτες- Αρχιεργάτες appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/odx5O4H
via IFTTT

Ο ΟΜΙΛΟΣ MITSIS HOTELS ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ “BRAVO SUSTAINABILITY DIALOGUE & AWARDS 2022”

Ο Όμιλος MITSIS HOTELS διακρίθηκε για την Εταιρική Υπευθυνότητά του και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών στα “Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2022” από το QualityNet Foundation, στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Ο Όμιλος ξεχώρισε για την πρωτοβουλία του “Committed to our surroundings – Αναπτύσσουμε δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες” που στοχεύει στην υποστήριξη, ενδυνάμωση και βελτίωση της ζωής των κατοίκων των 5 προορισμών του. Σε αυτό το πλαίσιο, o Όμιλος Mitsis Hotels εστιάζει στις τοπικές προσλήψεις, στοχεύοντας το 75% των εργαζομένων του να είναι μόνιμοι κάτοικοι των προορισμών του έως το 2025. Παράλληλα, στηρίζει τον τοπικό πρωτογενή τομέα ενισχύοντας 140 τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές με περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο Όμιλος χορηγεί με υπερηφάνεια τοπικές εκδηλώσεις και τοπικές αθλητικές ομάδες και στηρίζει έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες σε περιόδους κρίσεων, προσφέροντας οικονομική ή σε είδος ενίσχυση στους πληγέντες σεισμών, πυρκαγιών και άλλων καταστροφών. Επίσης, υποστηρίζει το έργο διακεκριμένων ΜΚΟ, συμπεριλαμβανομένων των μακροχρόνιων συνεργασιών του με το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, Κιβωτός του Κόσμου και HOPEgenesis, ενώ η ίδρυση του Συλλόγου Εθελοντικής Αιμοδοσίας ‘Όμιλος Επιχειρήσεων Μήτση’ με τη συμμετοχή εργαζομένων και των επισκεπτών αποτελεί μία πολύτιμη συνεισφορά στις τράπεζες αίματος των προορισμών του.

Η πρωτοβουλία Committed to our surroundings – Αναπτύσσουμε δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες” εντάσσεται στην ευρύτερη ολιστική στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του Ομίλου με τίτλο ‘A story of change’ που αναπτύσσει πλήθος δράσεων για την αντιμετώπιση καίριων σύγχρονων προκλήσεων του κλάδου. «Αναγνωρίσουμε ότι η πρόοδός μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Η βιωσιμότητα είναι βασικό κριτήριο για την ανταγωνιστικότητά μας και φιλοδοξούμε να αποτελούμε πρότυπο για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της χώρας, συνεισφέροντας το 5% των ετήσιων καθαρών κερδών μας σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις», δήλωσε ο Σταύρος Μήτσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Κάθε χρόνο ο Θεσμός Bravo αναπτύσσει έναν κοινωνικό διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην χώρα μας. Φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

 

Η διάκριση του Ομίλου προστίθεται σε μία σειρά βραβεύσεων από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, όπως Blue Flag, Green Key, ISO και Travelife Gold Certification, ενώ ο Όμιλος αναγνωρίζεται στις “31 Πιο Βιώσιμες Εταιρείες στην Ελλάδα” για το 2022. Τέλος, ο Όμιλος δημοσιεύει ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που περιέχει το σύνολο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς και περιβαλλοντικών πρακτικών της εταιρείας.

Όμιλος Mitsis Hotels

Ως η μεγαλύτερη ιδιόκτητη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα, ο Όμιλος Mitsis Hotels πρωτοπορεί στον τουρισμό εδώ και 45 χρόνια, χαράζοντας τη δική του πορεία στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Με 19 ξενοδοχεία στο δυναμικό του στους ομορφότερους προορισμούς της χώρας, στην Αθήνα, τα Καμένα Βούρλα, την Κρήτη, την Κω και τη Ρόδο, ο Όμιλος φιλοδοξεί να αποτελεί τον πρώτο ξενοδοχειακό όμιλο στην Ελλάδα στις προτιμήσεις των επισκεπτών του, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες, μοναδικές τοποθεσίες, άψογες εγκαταστάσεις, εκλεπτυσμένη γαστρονομία, ένα ευρύ φάσμα επιλογών και πλούσιες εμπειρίες στους πελάτες του. Ανταποκρινόμενος με ευελιξία στις ανάγκες των πελατών και στη νοοτροπία των νέων γενεών, ο Όμιλος αξιοποιεί στο έπακρο την οικογενειακή φροντίδα και την αυθεντική ελληνική του ταυτότητα για να πραγματοποιεί το όραμά του: Να μεταμορφώνει κάθε επισκέπτη σε επίτιμο φιλοξενούμενο.

 

QualityNet Foundation 

Το QualityNet Foundation είναι οργανισμός κοινωνικής δικτύωσης και ανάπτυξης διαλόγου για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Συνεργάζεται με το German Council for Sustainable Development και το WBCSD  για την ανάπτυξη εργαλείων και μεθοδολογιών υποστήριξης των οργανισμών για την υιοθέτηση βιώσιμων πολιτικών. Μέσα από το εκπαιδευτικό του έργο συμβάλλει στη διαμόρφωση των Ενεργών Πολιτών του Αύριο. Το Δίκτυο Υπευθύνων Οργανισμών & Ενεργών Πολίτων του QualityNet αποτελείται από 150 θεσμικούς φορείς, 1.280 επιχειρήσεις, 450 οργανισμοί της κοινωνίας πολιτών, 250 οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, 4.500 σχολικές μονάδες και 63.000 ενεργοί πολίτες.

The post Ο ΟΜΙΛΟΣ MITSIS HOTELS ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ “BRAVO SUSTAINABILITY DIALOGUE & AWARDS 2022” appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/6j3xtXf
via IFTTT

Δήμος Αθηναίων| Υπέροχες θερινές βραδιές για μικρούς και μεγάλους στον αναγεννημένο ΑΒ στα Πατήσια

Ο Δήμος Αθηναίων, ανάβει τα φώτα ενός από τους ιστορικότερους κινηματογράφους της Αθήνας, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα. Η μεγάλη αγκαλιά της γειτονιάς των Άνω Πατησίων καθώς και η ανταπόκριση των πολιτών, Αθηναίων και μη, το περασμένο καλοκαίρι, οδήγησε στην απόφαση όχι μόνο να ανοίξει και φέτος ο χώρος αλλά και να λειτουργήσει ως αμιγώς κινηματογραφικός. Το αποτέλεσμα; Ο Θερινός Κινηματογράφος ΑΒ* έχει ετοιμάσει για τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο ένα πλούσιο πρόγραμμα ταινιών, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μπορεί να καλύψει τις προτιμήσεις όλων των κινηματογραφόφιλων! 

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, το Athens International Children’s Film Festival, το Cinobo, τον κινηματογράφο Τριανόν και το Ιn-edit Greece, μας παρουσιάζει σε 33 βραδιές 31 ξεχωριστές προτάσεις, με μοναδικά αφιερώματαεπανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα στις 13 Ιουλίου. Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου με το Athens Open Air Film Festival και την επετειακή προβολή 60 χρόνων από την πρεμιέρα της ταινίας που έχει αγαπηθεί και συζητηθεί όσο λίγες, Λολίτα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. 

Για τον Ιούλιο, θα ακολουθήσει ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους, με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία που μεταγλώττισε το  Athens Children’s Film Festival, Το Δικό Μας Αστέρι, μια θαυμάσια, τρυφερή ιστορία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στο best seller της Φρίντα Νίλσον, για τους οικογενειακούς δεσμούς που δεν προϋποθέτουν πάντα σχέσεις εξ αίματος, την αγάπη άνευ όρων και την πραγματική έννοια της μητρότητας. Τη σκυτάλη θα πάρει το Cinobo με το αφιέρωμα Italian Classics και τρεις σπουδαίες δημιουργίες, σκηνοθετημένες από δύο masters του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ο Φεντερίκο Φελίνι με το πρώιμο αριστούργημά του Οι Βιτελόνοι αλλά και την «αιώνια» Dolce Vita του (σε αποκατεστημένη κόπια από το Film Foundation του Μάρτιν Σκορσέζε) μαζί με τον Μικελάντζελο Αντονιόνι με την Κόκκινη Έρημο θα φροντίσουν να γοητευτούμε για ακόμα μία φορά, όπως συμβαίνει και θα συμβαίνει πάντα μαζί τους. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου, έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες και πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάιο και τον οποίο η Τεχνόπολη τιμά με τις προβολές των ταινιών, Οι Δρόμοι της Φωτιάς σε σκηνοθεσία Χιου Χάντσον και Blade Runner σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ. Από το Τριανόν στον ΑΒ έρχεται και το αφιέρωμα Σινεμά στα Στρογγυλά Φεγγάρια, με τις προβολές των Το γεγονός, συγκλονιστική ταινία που κέρδισε κοινό και κριτικούς την περασμένη χρονιά, σε σκηνοθεσία Όντρεϊ Ντιγουάν, Ουπς 2! Ο Νώε ξαναέφυγε, παιδική animation ταινία που καταφθάνει λίγες μόνο μέρες μετά την πρεμιέρα της, και αφού σημείωσε μεγάλη επιτυχία το πρώτο μέρος της, και ακολουθεί η φετινή πρεμιέρα του ΑΒ, Το Χειρότερο Κορίτσι Στον Κόσμο σε σκηνοθεσία Γιόακιμ Τρίερ, που στις 27ες Νύχτες Πρεμιέρας γοήτευσε κάθε θεατή και μιλά για το πιο μυστήριο πράγμα στον κόσμο, τον έρωτα.

Τα κινηματογραφικά ταξίδια του Ιουλίου θα συνεχιστούν με τρία αφιερώματα που επιμελείται η Τεχνόπολη και τα οποία περιλαμβάνουν μοναδικές ταινίες που κανείς δεν θέλει να χάσει, και με τα οποία ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος του φετινού πλούσιου προγράμματος του ΑΒ. Στην μεγάλη οθόνη της δροσερής αυλής θα παρακολουθήσουμε το υπέροχο On The Road αφιέρωμα με την πρωτότυπη και γενναιόδωρη ταινία Βαγόνι Αριθμός 6 σε σκηνοθεσία Γιούχο Κουοσμάνεν, το ελεγειακό Minari σε σκηνοθεσία Λι Ισαάκ Τσουνγκ καθώς και τη σπουδαία τανία Η Χώρα Των Νομάδων σε σκηνοθεσία Κλόι Τζάο. Θα ακολουθήσει η επιλογή ταινιών Chiaroscuro στην οποία περιλαμβάνονται οι ιδιαίτερες High Fidelity σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς, Η Ζωή Συνεχίζεται σε σκηνοθεσία Μάικ Μιλς, Full Time σε σκηνοθεσία Ερίκ Γκραβέλ και Πριν Το Ηλιοβασίλεμα σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Τις τελευταίες μέρες προβολών θα τις περάσουμε με Θρίλερ στο Σκοτάδι και τις Μόνο Αυτοί Είδαν Τον Δολοφόνο σε σκηνοθεσία Ντομινίκ Μολ, Κανείς Δεν Μπορεί Να Μας Σώσει σε σκηνοθεσία Ροντρίγκο Σορογκόγιεν και Μνήμες Φόνων σε σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν-χο, ταινίες που εξέπληξαν και εντυπωσίασαν τους φίλους της 7ης Τέχνης.

Από αυτό το καλοκαίρι ο Θερινός Κινηματογράφος ΑΒ ξαναβρίσκει τη φυσική του λειτουργία και μας δίνει το πρώτο δείγμα όσων πρόκειται να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του θα βρίσκουν πάντα τον τρόπο, κι εμείς θα μπορούμε να δίνουμε ξανά ραντεβού για σινεμά στον ΑΒ, όπως παλιά!

The post Δήμος Αθηναίων| Υπέροχες θερινές βραδιές για μικρούς και μεγάλους στον αναγεννημένο ΑΒ στα Πατήσια appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/ZqkFgbX
via IFTTT

Η Αλεξανδρούπολη απέκτησε το Αρχαιολογικό της Μουσείο. Το εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, παραδίδοντας στην κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας  Εβρου και στους επισκέπτες του, ένα εμβληματικό μουσείο, τα εκθέματα του οποίου  αποδεικνύουν την ιστορική διαχρονία  της Θράκης.  Στη μόνιμη έκθεση του εκτίθενται ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική  σκαπάνη από όλη τη Θράκη και  αφηγούνται την ιστορία της περιοχής, από τους προϊστορικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους. Περισσότερα από 1000 αρχαία αντικείμενα, αγγεία πήλινα, γυάλινα, χάλκινα και αργυρά, νομίσματα, γλυπτά και ταφικές στήλες, όπλα, περίτεχνα κοσμήματα, ειδώλια, εργαλεία και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, καλύπτουν μια μακρά περίοδο, από την 6η προχριστιανική χιλιετία, έως τον 4ο αι. μ.Χ. Την παρουσίαση των εκθεμάτων συνοδεύουν βιντεοπροβολές και ψηφιακές πολυμεσικές εφαρμογές.

Η Λίνα Μενδώνη στον χαιρετισμό της είπε: «Αποδίδομε σήμερα στην πόλη  το Αρχαιολογικό Μουσείο  Αλεξανδρούπολης, ένα εμβληματικό τοπόσημο, που θα προβάλλει και θα διδάσκει  την ιστορία και τον πολιτισμό της Περιφερειακής Ενότητας  Εβρου. Η πολιτική μας,  που χαράξαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού, ήδη από τις αρχές του 2000, ήταν κάθε  πρωτεύουσα νομού να έχει το δικό της αρχαιολογικό μουσείο: Ένα χώρο πολιτισμού, παιδείας, ψυχαγωγίας, κοινωνικής συνεύρεσης  και παράλληλα, ένα αναπτυξιακό εργαλείο για την κάθε περιοχή. Η ίδρυση και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αλεξανδρούπολη αποτέλεσε  αίτημα της τοπικής κοινωνίας από τη δεκαετία του ’70. Σήμερα μετά από σχεδόν πενήντα χρόνια γίνεται πραγματικότητα. Το κτήριο, συνολικής δόμησης 2000 τ.μ. και προϋπολογισμού έξι εκατομμυρίων ευρώ, ολοκληρώθηκε το 2016. Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου, προϋπολογισμού 2.885.268 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020». Η άριστη συνεργασία μας  με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημιουργεί έργα Πολιτισμού, που αναδεικνύουν το πολιτιστικό μας απόθεμα και προβάλλουν  την ταυτότητά μας. Παράλληλα, δημιουργούμε πόλους έλξης, πυρήνες ανάπτυξης, ώστε τα έργα αυτά να είναι ανταποδοτικά στην τοπική, στην περιφερειακή, στην εθνική οικονομία. Αυτό το εμβληματικό Μουσείο θα επιτελέσει άριστα τον σκοπό του, όταν η τοπική κοινωνία το αγκαλιάσει, το αγαπήσει, το θεωρήσει μέρος της κοινωνικής της ζωής. Μαθαίνοντας την Ιστορία και το παρελθόν μας, οπλιζόμαστε στο παρόν, δημιουργώντας ένα ευοίωνο και συστηματικά σχεδιασμένο μέλλον».

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, οι βουλευτές Έβρου Τάσος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και ο Σοφολογιότατος Μουφτής Διδυμοτείχου κ. Χαμζά.

The post Η Αλεξανδρούπολη απέκτησε το Αρχαιολογικό της Μουσείο. Το εγκαινίασε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/eHmJ7kN
via IFTTT

Δράση ΕΟΤ: Πρώτη σε ζήτηση η Ελλάδα στην Ουγγαρία

Εικόνες και χρώματα Ελλάδας  στολίζουν μέχρι την 1η Ιουλίου το μεγάλο πάρκο της Βουδαπέστης Hunyádi  και προκαλούν τους επισκέπτες του να «γευτούν» ονειρεμένες ελληνικές  διακοπές. Προοπτική που φαίνεται να δελεάζει πολλούς Ούγγρους τουρίστες καθώς ήδη η Ελλάδα αποτελεί τον δημοφιλέστερο προορισμό των Ούγγρων στα αεροπορικά καλοκαιρινά πακέτα ταξιδίων.

Η Ελλάδα είναι φέτος η τιμώμενη χώρα στο Φεστιβάλ των Εθνών (Festival of Nations ) της Βουδαπέστης. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση με έκθεση φωτογραφίας ελληνικών προορισμών, στο μεγάλο πάρκο της Βουδαπέστης τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το Σάββατο 18 Ιουνίου. Η εκδήλωση και η έκθεση φωτογραφίας, συνδιοργανώθηκαν από το Γραφείο Εμπορικών & Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βουδαπέστη και την Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Αυστρίας (στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει και η Ουγγαρία) σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο του 6ουΔιαμερίσματος της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Το ιδιαίτερα πολυπληθές κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους ελληνικούς προορισμούς από το infostand του ΕΟΤ και από τα stands διοργανωτών ταξιδίων, οι οποίοι τόνισαν την  ιδιαίτερα ανοδική πορεία των φετινών κρατήσεων προς τη χώρα μας.

Ο Ε. κ. Πρέσβης της Ελλάδος κ. Παντζόπουλος, εγκαινιάζοντας την εκδήλωση, τόνισε τους στενούς θερμούς δεσμούς φιλίας των δύο λαών, απευθύνοντας πρόσκληση στους επίσημους προσκεκλημένους και στο κοινό να επισκεφθούν τη χώρα μας, να γίνουν κοινωνοί της πασίγνωστης ελληνικής φιλοξενίας και να απολαύσουν μοναδικές βιωματικές εμπειρίες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες της Ουγγαρίας, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, όπως ο Αντιπρόεδρος της ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης Dr . Lájos Oláh και ο Δήμαρχος του 6ου Διαμερίσματος Βουδαπέστης κ. Tamás Soproni, στελέχη γνωστών διοργανωτών ταξιδίων και δημοσιογράφοι ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Σύμβουλος ΟΕΥ κ. Μαρινόπουλος, ο επιστημονικός συνεργάτης του Γραφείου ΟΕΥ κ. Φλουρής, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας κα Σκαλτσή και ο κ. Ραφαλιάς (Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας).

Η εντυπωσιακή υπαίθρια φωτογραφική έκθεση, παρουσιάζει γνωστές και άγνωστες στο ευρύ κοινό γωνιές της Ελλάδας και αποτελεί για ένα δεκαήμερο πόλο έλξης για διακοπές στη χώρα μας.

Το απογευματινό πρόγραμμα περιλάμβανε διαδραστικά Workshop με θέμα την Ελλάδα για παιδιά και ενήλικες, μουσικοχορευτική εκδήλωση (από την ελληνική ομογένεια Ουγγαρίας)  και προβολή του διαφημιστικού film του ΕΟΤ «Greece – You will want to stay forever» ως εισαγωγή της γνωστής ταινίας «MammaMia».

Το ιδιαίτερα πολυπληθές κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους ελληνικούς προορισμούς από το infostand του ΕΟΤ και από τα stands διοργανωτών ταξιδίων, οι οποίοι τόνισαν την  ιδιαίτερα ανοδική πορεία των φετινών κρατήσεων προς τη χώρα μας.

The post Δράση ΕΟΤ: Πρώτη σε ζήτηση η Ελλάδα στην Ουγγαρία appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/PHnBkA0
via IFTTT

Tuesday, June 28, 2022

The Solution to Neck Pain – Heated Neck Braces

Στοιχεία Απόδοσης Ξενοδοχείων Αθήνας – Αττικής Α’ 5μήνο 2022

Πολλές ελπίδες για ουσιαστική ανάκαμψη εναπόθεσαν τα ξενοδοχεία της Αθήνας – Αττικής στον φετινό Μάϊο – ο οποίος παραδοσιακά αποτελεί ‘μήνα αιχμής’ για την πρωτεύουσα. Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις και εκτιμήσεις και την ορατή σε όλους αύξηση της ροής ξένων επισκεπτών προς την Αθήνα, το Α’ 5μηνο του 2022 ‘έκλεισε’ για τα ξενοδοχεία με πτώση της τάξης του -26.8% στην Πληρότητα, του -25.8% στο Έσοδο ανά Διαθέσιμο Δωμάτιο (RevPar) και μόνο η Μέση Τιμή Δωματίου παρουσίασε μικρή θετική μεταβολή (κατά 1.4%) έναντι του αντίστοιχου πενταμήνου του 2019*.
Ειδικά για τον μήνα Μάϊο, μπορούμε να πούμε πως ναι, ήταν καλύτερος μήνας από τους προηγούμενους, κατάφερε να ‘κλείσει’ σημαντικά την ‘ψαλίδα’ μεταξύ των αποτελεσμάτων του 2019 και του 2022 στους δείκτες που εξετάζονται, βελτίωσε ελαφρά τη Μέση Τιμή Δωματίου και έδωσε 82.1% μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας (που όμως υπολείπεται κατά -6.9% έναντι του 2019). Η συνολική, ωστόσο, απόδοση 5μηνου, όπως διαπιστώνουμε και στον επισυναπτόμενο πίνακα, παρέμεινε πολύ χαμηλότερη από την αντίστοιχη του 2019*. 

Πίνακας: “Overall performance of the Attica Hotel Industry” –YTD May 2022, έναντι May 2019

 Επιπρόσθετα, και αυτό αξίζει να μας προβληματίσει, από τα στοιχεία των πόλεων  -ανταγωνιστών της Αθήνας, σε επίπεδο 5μήνου προκύπτει πως την ίδια περίοδο, Ιανουαρίου – Μαΐου 2022, πόλεις όπως η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη, η Κωνσταντινούπολη, η Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Βιέννη, το Μόναχο, κατέγραψαν σαφώς υψηλότερα επίπεδα πληρότητας και απέκτησαν παράλληλα μια εντυπωσιακή ώθηση στις τιμές τους, την οποία η Αθήνα παρακολουθεί εξ αποστάσεως.  Για παράδειγμα το Παρίσι έφτασε πληρότητα 61.9% και ADR € 249.47, η Ρώμη πέτυχε πληρότητα 54% και ADR € 165,97  αντίστοιχα, η Βαρκελώνη 61,4% και ADR €136,32,  η Μαδρίτη 60,2% και ADR €122,58, η Κωνσταντινούπολη πληρότητα 66,8% και ADR € 104,98 σε σύγκριση με την Αθήνα που είχε πληρότητα 52,6% και ADR € 98,07.

Πίνακας: “European Benchmark: Year to date May 2022”

Αυτό που αξίζει την ιδιαίτερη προσοχή μας στον συγκεκριμένο πίνακα είναι σαφώς οι εντυπωσιακές διαφορές που παρατηρούνται στην ποσοστιαία αύξηση της μέσης τιμής δωματίου (ADRτων πόλεων ανταγωνιστών της Αθήνας το 2022 – σε σύγκριση με το 2021: Η αύξηση ADR που πέτυχαν οι ανταγωνίστριες πόλεις φέτος στο πρώτο 5μηνο, κυμάνθηκε το λιγότερο από 36.6% (Βιέννη) και 39.2% (Κωνσταντινούπολη) έως και 119% (Λονδίνο) – σε αντίθεση με την Αθήνα όπου η αύξηση της μέσης τιμής δωματίου παρουσίασε οριακή μεταβολή της τάξης  του 12.6% .  
 
Από πλευράς μας έχουμε κατ’ επανάληψη σταθεί επίμονα στις αιτίες που διαμορφώνουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα στους τουριστικούς δείκτες της Αθήνας. Ελπίζουμε σε καλύτερες επιδόσεις κατά τους επόμενους μήνες, διότι αναμένεται δύσκολος και πολύ ‘ακριβός’ για όλους χειμώνας, για τον οποίο θα χρειαστεί να ‘θωρακιστούμε’ εγκαίρως, ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία 12μηνης/ συνεχούς λειτουργίας, τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα να ‘αδρανοποιηθούν’ για ένα ικανό χρονικό διάστημα – κάτι το οποίο σαφώς περιορίζει τρέχοντα λειτουργικά έξοδα και υποχρεώσεις.
Καθώς επίσης δεν είναι εφικτό να προβλεφθεί ποιες ισορροπίες θα διατηρηθούν, ποιες θα διαταραχθούν εκ νέου, αλλά και ποιες νέες ανάγκες θα προκύψουν, η μόνη οδός που μπορούμε να προτείνουμε, είναι αυτή της διαφύλαξης της ποιότητας της προσφοράς του προορισμού – με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή απαιτεί-  και της ενίσχυσης της ζήτησης.                     

The post Στοιχεία Απόδοσης Ξενοδοχείων Αθήνας – Αττικής Α’ 5μήνο 2022 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/uMI3oVG
via IFTTT

Monday, June 27, 2022

ΕΟΤ: Η Πελοπόννησος στο επίκεντρο της 6ης Ψηφιακής Τουριστικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου

Με αντικείμενο την προβολή στην κυπριακή αγορά της Πελοποννήσου και των μοναδικών βιωματικών ταξιδιωτικών εμπειριών που προσφέρει στους επισκέπτες, πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου η 6η Ψηφιακή Τουριστική Συνάντηση (webinar) Ελλάδας- Κύπρου.

Τη συνάντηση συντόνισε ο Προϊστάμενος της διοργανώτριας Υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, Πέτρος Σαγάνας, και σε αυτήν συμμετείχαν ως ομιλητές ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Άννα Καλογεροπούλου, ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Μαρινάκος και η Διευθύντρια Πωλήσεων της κυπριακής αεροπορικής εταιρίας TUS Airways, Μαίρυλιν Κωνσταντίνου.

Οι ομιλητές παρουσίασαν διεξοδικά το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου με έμφαση στις θεματικές μορφές τουρισμού (θρησκευτικός-προσκυνηματικός, πολιτιστικός, γαστρονομικός, δραστηριοτήτων στη φύση κ.ά.), ενώ από την πλευρά της η κα Κωνσταντίνου ανέλυσε το πτητικό πρόγραμμα και τις υπηρεσίες της TUS Airways, η οποία μετά από διετή αναστολή των πτήσεων λόγω πανδημίας επαναλειτούργησε εφέτος και περιλαμβάνει στο καλοκαιρινό της πρόγραμμα απευθείας πτήσεις Λάρνακα – Καλαμάτα.

Το webinar διενεργήθηκε μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που έχει δημιουργήσει για τον σκοπό αυτό η Υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου, όπου είναι αναρτημένο και το σχετικό βίντεο (https://ntogcy.digitalevent.gr/).

The post ΕΟΤ: Η Πελοπόννησος στο επίκεντρο της 6ης Ψηφιακής Τουριστικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/Vb3PhuS
via IFTTT

Συνάντηση Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης με μεγάλο επενδυτικό όμιλο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου πλαισιούμενη από συνεργάτες της, είχε μια λίαν εποικοδομητική και στοχευμένη συνάντηση με τον Chief Financial Officer της Aldar Development ενός από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε μεταξύ άλλων η διερεύνηση τρόπων της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας του ομίλου με την χώρα μας στον τομέα του τουρισμού και η ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στον χώρο αυτό. 

The post Συνάντηση Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης με μεγάλο επενδυτικό όμιλο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/UGjenZS
via IFTTT

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 1ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ»

Με επισημότητα και πολλή συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 1ης σειράς φοιτητών του Δι-Ιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία. 

Την τελετή που πραγματοποιήθηκε στους κήπους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός ΓΕν Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Υποστράτηγος Ι. Δημητρέλλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», Υποναύαρχος ε.τ. κ. Πάνος Λασκαρίδης, ο Κοσμήτορας Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του ΠΑΠΕΙ καθηγητής κ. Αγγ. Παντουβάκης, , ο Κοσμήτορας της ΣΝΔ καθηγητής κ. Ν. Μελανίτης, , ο Διοικητής της ΣΝΔ Υποναύαρχος Ι. Πάττας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του ΠΑΠΕΙ καθηγητής κ. Ε. Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος Μεταπτυχιακού Προγράμματος καθηγητής κ. Γ. Θεοτοκάς, μέλη ΔΕΠ της ΣΝΔ και του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά και αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κυρία Ειρήνη Νταϊφά  ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας κ. Νίκος Λιάπης, μέλη της ευρύτερης Ακαδημαϊκής, Ναυτικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και συγγενείς και φίλοι των αποφοιτησάντων.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία” προσφέρουν από κοινού το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Τμήμα Ναυτικών Επιστημών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, τα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα με τη μακροβιότερη παράδοση στις σπουδές στα πεδία της διοίκησης και της τεχνολογίας στη ναυτιλία και με διασυνδέσεις με το ζωντανό χώρο της ναυτιλίας, των επιχειρήσεων και των οργανισμών της. 

Οι σπουδές στο Πρόγραμμα εφοδιάζουν τους συμμετέχοντες/ουσες με τις αναγκαίες αναλυτικές και συνθετικές ικανότητες, με την επιστημονική εξειδίκευση και με τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που αποτελούν εφόδια για την επαγγελματική σταδιοδρομία τους στη ναυτιλία ή για περαιτέρω σπουδές και έρευνα.

The post ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 1ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/ZjpdxiU
via IFTTT

VILLA LE BLANC BY GRAN MELIÁ, the first Grand Luxury hotel in Menorca / Opening at the end of July

The Gran Meliá brand will present another exceptionally luxurious hotel at the end of July with the inauguration of its fifteenth hotel worldwide, an energy-efficient prototype carbon neutral hotel offering a choice of outstanding dining options that pay tribute to Menorcan cuisine and the island way of life, exquisitely designed rooms with private pools, and suites measuring up to 130m2.    

Villa Le Blanc, the 5-star luxury resort operated by Gran Meliá, will open in just a few weeks as the latest member of the prestigious collection of the Leading Hotels of the World, the only such hotel on the island of Menorca. A firm commitment to protecting the environment and a dream location make it a “destination hotel”, destined to become a key location to meet and rest in the Mediterranean.

The Villa Le Blanc Hotel boasts an idyllic natural setting on Santo Tomás Beach on the Migjorn coast, halfway between Mahón and Ciutadella. An ideal location for discovering all the cultural and natural attractions of the island of Menorca, declared a Biosphere Reserve by UNESCO in 1993. 

The renovation of what was once the Sol Beach House Hotel was led by the architect Álvaro Sans, and combines simple and contemporary design with luxurious details. The hotel provides a total of 159 rooms, including 14 Premium Rooms and 86 Supreme Rooms. The Penthouse Suite, the Swim-Up Master Suite and Presidential Suite offer the widest range of luxury amenities, as well as privileged sea views which can be enjoyed from their private balconies and private pools. Decorated predominantly in white and blue, with the large terraces and porches that are so typical of Mediterranean island architecture, the spaces are designed to achieve a seamless merger of outdoor and indoor areas.

“Villa Le Blanc is inspired by the vernacular architecture of the island villages. Among other features, special prominence is given to the Menorcan arches and the whitewashed walls so typical of local houses. From a technical point of view, we have rescued the traditional use of tiles, which have been used down the ages in Menorca to combat the rainy winters and which traditionally were always painted white to reflect the heat in summer”, explains Álvaro Sans, from the ASAH studio, architect of Villa Le Blanc. 

The hotel dining facilities pay tribute to local products, with the exquisite cuisine in the different restaurants using the finest fresh ingredients from the island farms. 

 

The Menorcan S’Amarador Restaurant is an iconic venue in the town of Ciutadella, widely recognised as one of the top seafood restaurants on the island. Famous for a wine cellar with more than a hundred fine wines and for working with only the finest local produce to prepare its delicious rice dishes and seafood bisques, accompanied by the freshest fish from the local fish market, with a particular focus on one of the culinary highlights of the Balearic sea: the local red lobster. 

Located on the first floor, and in the terrace looking to the sea, S’Amarador offers a tribute to the cuisine of the mother restaurant in Ciutadella at the new Villa Le Blanc. The restaurant preserves and adapts all the traditions of the ancient fishermen’s taverns that used to be located throughout the port area in olden times. 

In addition to S’Amarador, the restaurateur Joan Canals brings all of his expertise and the personality of the Ulises Restaurant to a new venue named Cru. Reflecting the purest essence of the ingredients that are harvested from the island’s land and sea, Canals perfectly combines fresh local fish, shellfish, vegetables and olive oils with the most contemporary techniques and presentation. 

For travellers seeking greater harmony and well-being, the hotel is also home to a temple to health and beauty thanks to Anne Semonin Paris. With treatments and experiences based on vegan cosmetics and natural products, this is the third spa in Spain for Anne Semonin, joining a number of spas in select locations in the most exclusive hotels in the world, including luxury resorts in Japan, Hong Kong, Doha, Greece and the Maldives. 

 

Villa Le Blanc is also launching a new line of in-room amenities with bathroom products and aromas designed by the Carner Barcelona artisan perfumers. A new experience for the senses that combines to perfection with the splendour and attractiveness of the Mediterranean.

 

Average price: From 750 euros per night. 

Number of suites and villas: 45. 

Price of the suites: 1,200 euros per night. 

 

Sustainability at Villa Le Blanc

 

The hotel sustainability project aims to achieve a carbon neutral footprint by incorporating facilities and technologies that will enable it to reduce its scope 1 and 2 emissions by 87%. In addition, the hotel will explore alternatives to offset the remaining emissions and thus ensure its full carbon neutrality status (net zero), contributing to the Company’s decarbonisation objectives.

Villa Le Blanc is a dream come true for our company – says Gabriel Escarrer, Vice President and CEO of Meliá – because a project like this allows us to move forward towards hotel decarbonisation. It is also in such a special place as the Biosphere Reserve of Menorca, making it one of the most tangible results of our commitment to a hotel model based on excellence, responsibility and sustainability”. 

 

The post VILLA LE BLANC BY GRAN MELIÁ, the first Grand Luxury hotel in Menorca / Opening at the end of July appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/N8Ic4s6
via IFTTT

200.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ για την ενίσχυση δράσεων μουσείων και πινακοθηκών

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 200.000 ευρώ ανακοινώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από πρόσκληση μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων για επιχορήγηση ή/και αιγίδα σε δράσεις μουσείων και πινακοθηκών, στις 31 Ιανουαρίου 2022. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟΑ υποβλήθηκαν συνολικά 35 προτάσεις. 

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους:

  1. Μάριο Κωστάκη, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ,
  2. Αντώνη Σκλεπάρη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εικαστικών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας & Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού, συντονιστή της επιτροπής,
  3. Τέτη Χατζηνικολάου, Ιστορικό -Εθνολόγο, Επίτιμη Προϊσταμένη Διεύθυνσης του ΥΠΠΟΑ, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), 
  4. Καλή Τζώρτζη, Επίκουρη Καθηγήτρια Μουσειολογίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών,
  5. Έφη Αγαθονίκου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Συλλογών,Καλλιτεχνικού και Μουσειολογικού Προγραμματισμού της Εθνικής Πινακοθήκης -Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, 

γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της επιχορήγησης και παραχώρησης αιγίδας κατά περίπτωση σε 20 φορείς. 

Επισυνάπτεται ο πίνακας με τα ποσά επιχορήγησης ή/και παροχή αιγίδας.

Α/Α

ΦΟΡΕΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΠΟΣΟ 

ΑΙΓΙΔΑ

1

ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΑΦΗ| Visual Art Performance

10.000

ΝΑΙ

2

ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΑΪΤΗ ΣΙΜΩΣΙ

“Ψηφιοποίηση, προβολή και ανάδειξη πολιτιστικού αποθέματος Μουσείου Γαΐτη Σίμωσι”

18.000

ΝΑΙ

3

Μουσείο Φωτογραφίας Καλαμαριάς – Χρήστος Καλεμκερής

«Εις την Πόλιν.. – ένα οδοιπορικό μέσα από φως και μουσική»

15.000

 

4

ΑΡΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δημιουργία ψηφιακών και εκπαιδευτικών ερμηνευτικών εργαλείων για την έκθεση «Μαγικές εικόνες», προάγγελο του Μουσείου Κινηματογράφου.

5.000

 

5

Μουσειο Εικαστικων Τεχνων Ηρακλειου – Συλλογη Κ. Σχιζάκη

Διήμερο συνέδριο για το εικαστικό παρελθόν της Κρήτης

5.000

ΝΑΙ

6

Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία

Εικαστική έκθεση με βιντεο-εγκαταστάσεις της Μαριάννας Στραπατσάκη και του Robert Cahen σε επιμέλεια Κώστα Πράπογλου, εμπνευσμένες από την επέτειο των 2.500 χρόνων της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

10.000

ΝΑΙ

7

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καινοτόμα Εργαστήρια Τέχνης με την Χρήση Τεχνολογίας στο Μουσείο

5.000

 

8

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Μικρός Αιώνας. Αναπαραστάσεις με αφορμή τους Μικρασιάτες πρόσφυγες στον Βόλο

5.000

 

9

Αρχείο Οικογένειας Κουνάδη – Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αρχείου, Μελετών και Εκδηλώσεων

Νέες ψηφιακές αίθουσες στο “Εικονικό Μουσείο Αρχείου Κουνάδη”

10.000

ΝΑΙ

10

Στέγη Φιλότεχνων Φλώρινας

Νέοι Καλλιτέχνες της Φλώρινας

20.000

 

11


KATOΠΤΡΟΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΜΗΔΕΙΑ” ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΚΛΗ

8.000

 

12

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Περιοδική έκθεση φωτογραφίας: Παιδιά από όλον τον κόσμο στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

5.000

ΝΑΙ

13

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ! Η ΤΕΧΝΗ ΟΔΗΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΕΛΛΟΝ

5.000

ΝΑΙ

14

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ψηφιακή καταγραφή συλλογών , ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών και εξοπλισμού για την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων

του θεατρικού Μουσείου Ιάκωβου Καμπανέλλη.

15.000

 

15

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

«Φώτης Κόντογλου, ένα ταξίδι ανάμεσα σε δύση και ανατολή!»

15.000

 

16

Εργαστήριο Φιλοσοφίας και Φωτογραφίας – ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Curiositas Visitations – Revisited Μέσα από το βλέμμα του επισκέπτη /Μουσεία – Νέες αναγνώσεις

5.000

ΝΑΙ

17

ΙΔΡΥΜΑ Ε. ΑΒΕΡΩΦ-ΤΟΣΙΤΣΑ

Δημιουργικές Συναντήσεις 2022: Κυριάκος Ρόκος-Ρουμπίνα Σαρελάκου- Έκθεση χαρακτικών και σχεδίων και εκπαιδευτικά εργαστήρια

15000

 

18

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΜΚΕ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 2022: «Ο Νόστος των Γλυπτών του Παρθενώνα»

5.000

ΝΑΙ

19

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.)

Ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής προβολής των έργων του Μουσείου/Πινακοθήκης Κωνσταντίνου Ξενάκη

10.000

ΝΑΙ

20

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ

Τρισδιάστατη αποτύπωση έκθεσης για τον John Craxton και εικονική περιήγηση στο studio του καλλιτέχνη.

14.000

ΝΑΙ

The post 200.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ για την ενίσχυση δράσεων μουσείων και πινακοθηκών appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/PNt5ZDo
via IFTTT