Friday, April 29, 2022

RYANAIR REVEALS TOP CITY BREAK DESTINATIONS TO INSPIRE YOUR MAY/JUNE TRAVEL PLANS

City break enthusiasts get compiling your holiday itinerary of the must-sees, must-visits and must eat ats as Ryanair has today (28 Apr) revealed its favourite city break destinations with fares from as little  as €19.99 for travel between 1st May to 30th June 2022.  

City breaks are where it’s at – they allow you to roam winding streets, peruse world famous museums  and galleries, visit must-see landmarks, sample some must-eat local cuisine and discover hidden gems.  With so much choice across Europe, Ryanair is helping you to decide where to visit next with its top  three city break destinations for Greek customers, with many more exciting destinations available on  Ryanair.com.  

If that hasn’t already inspired you to book your next city break, Ryanair has also launched a seat sale  with fares available from just €19.99 for travel from 1st May to 30th June 2022. However, customers  must act fast and book their flights before midnight 11th May on Ryanair.com to avail of this offer.  

Before you rush to book, make sure to check out these amazing city break destinations for some  inspiration:  

Budapest – party lovers – this one’s for you. Budapest boasts a vibrant nightlife with amazing bars and  restaurants. Famously known for being the spa capital of the world and its Ruin bars – this combination  of unique architecture, panoramic views and River Danube makes it a fantastic city to explore for a last  minute city escape.  

Vienna – renowned around the world as the City of Music, this vibrant city is a must see for city break  adventurers, filled with art collections, must-see attractions and colourful architecture. Check out the  Vienna State Opera & Philharmonic Orchestra – which hosts over 15,000 events a year; pay a visit to  The Schonbrunn, to Belvedere Palace and St. Stephens’s Cathedral. Whether you’re visiting for a day  or several, there’s plenty to explore in this lively city.  

Ryanair’s Director of Marketing, Dara Brady, said:  

“With so much choice and so little time at our disposal these days, we’ve compiled this shortlist of  must-visit European city breaks to help our customers decide where their next well-deserved city break should take them. With fares from just €19.99 for May & June travel, when you book before midnight  Wednesday, 11th May, there is no better time to book an escape to one of Europe’s amazing cities.  Don’t miss out, log onto Ryanair.com now to book.”  

The post RYANAIR REVEALS TOP CITY BREAK DESTINATIONS TO INSPIRE YOUR MAY/JUNE TRAVEL PLANS appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/XpFlv06
via IFTTT

Η RateHawk γιορτάζει την έκτη επέτειό της και ενημερώνει για τα υψηλά αποτελέσματα του τριμήνου στην Ελλάδα

Η RateHawk.com, ένα σύστημα διαδικτυακών κρατήσεων ξενοδοχείων, αεροπορικών εισιτηρίων, transfer και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων για επαγγελματίες του τουριστικού τομέα, γιορτάζει έξι χρόνια λειτουργίας της τον Απρίλιο του 2022 και σημειώνει σημαντική πρόοδο στην Ελλάδα. 

Σε γενικές γραμμές στο πρώτο τρίμηνο, το καθαρό κέρδος κρατήσεων για την περιοχή των Βαλκανίων αυξήθηκε κατά 2,6 φορές σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021. Στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022, ο αριθμός των συνεργατών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 26% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά και σημειώνοντας περισσότερους από 800 επαγγελματίες του τουρισμού, μεταξύ των οποίων είναι εξέχοντα τουριστικά πρακτορεία, συνεργάτες API, ταξιδιωτικά γραφεία, τουριστικοί πράκτορες και άλλοι επαγγελματίες. Ο συνολικός αριθμός των συνεργατών της RateHawk αυξήθηκε κατά 42% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά και ξεπέρασε τους 27 000 συνεργάτες σε 120 χώρες του κόσμου.

Ο Felix Schpilman, Διευθύνων Σύμβουλος του Emerging Travel Group, ο οποίος διαχειρίζεται την RateHawk, ανέφερε: «Οι ανοδικοί δείκτες στην Ελλάδα αιτιολογούνται οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Πρώτον, η μερική άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, παίζει σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα ταξίδια και την αύξηση της ζήτησης.

Δεύτερον, ο πρωτεύων στόχος της RateHawk για την υπεροχή του προϊόντος, αλλά την άριστη υποστήριξη των συνεργατών εν καιρώ ασταθών συνθηκών της αγοράς, εκτιμώνται ιδιαιτέρως από τους συνεργάτες μας και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός τους μιλάει από μόνος του.

Ωστόσο, η άνοδος μας δε θα ήταν όμως τόσο εντυπωσιακή, χωρίς τη σκληρή δουλειά και την επιμονή της λαμπρής Ελληνικής ομάδας μας. Στα σχέδιά μας για το επόμενο τρίμηνο περιλαμβάνεται η περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής ομάδας και η πρόσληψη νέων υπαλλήλων, κάτι που θα μας δώσει περισσότερες δυνατότητες για τη συνεχή διεύρυνσης μας στην Ελλάδα και την παροχή των υπηρεσιών μας στους τοπικούς επαγγελματίες της αγοράς». 

Οι κορυφαίοι εγχώριοι προορισμοί όσον αφορά τις κρατήσεις, που πραγματοποιήθηκαν από Έλληνες επαγγελματίες του ταξιδιού το 1ο τρίμηνο του 2022 είναι η Αθήνα, η Θήρα και η Θεσσαλονίκη. Κορυφαίοι προορισμοί για ταξίδια στο εξωτερικό είναι η Ιταλία (Ρώμη, Μιλάνο, Βενετία), Γερμανία (Βερολίνο, Κολόνια, Φρανκφούρτη), ΗΑΕ (Ντουμπάι, Αμπου-Ντάμπι, Σάρτζα).

Οι προτιμώμενες κατηγορίες καταλυμάτων που κρατήθηκαν από Έλληνες επαγγελματίες ταξιδιωτών το 1ο τρίμηνο είναι τα ξενοδοχεία 4 αστέρων (47% των συνολικών κρατήσεων του πρώτου τριμήνου) και τα ξενοδοχεία 3 αστέρων (25%) και ακολουθούν τα ξενοδοχεία 5 αστέρων (22%).

Αναφορικά με κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων στις πιο συχνές επιλογές είναι η Γερμανία, η Ιταλία και η Ουκρανία. Πιο συχνά τις υπηρεσίες μεταφοράς είχαμε κρατήσεις στην Ιταλία, την Γαλλία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η λειτουργία της RateHawk στην Ελλάδα επίσημα ξεκίνησε το 2018. Σήμερα παρέχει στους επαγγελματίες του τουρισμού άνω των 1,7 εκατ. καταλυμάτων, κάτι που κατά 21% υπερβαίνει τους αριθμούς της προηγούμενης χρονιάς. Η πλατφόρμα προμηθεύεται το απόθεμά της περισσότερους από 140 παγκόσμιους προμηθευτές (+17% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά) και από 51 000 απευθείας συμβάσεις ξενοδοχείων (+45% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά).

Το 2021 η RateHawk λάνσαρε την πρότασή του για πώληση αεροπορικών εισιτηρίων, προτείνοντας εισιτήρια σε περισσότερες από 350 αεροπορικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων πάνω από 150 low-costs. Η πλατφόρμα επίσης προτείνει διαδρομές με ανταποκρίσεις σε άνω των 150 χωρών του κόσμου. 

Η RateHawk διατίθεται και σε εφαρμογή για κινητά, διαθέσιμη στους συνεργάτες που χρησιμοποιούν συσκευές iOS ή Android. Ο αριθμός των λήψεων ξεπέρασε τις 17.000.

Η RateHawk απασχολεί άνω των 90 υπαλλήλων σε όλο τον κόσμο. Οι ομάδες πωλήσεων λειτουργούν σε 30 χώρες σε 120 αγορές σε όλο τον κόσμο. Τον τελευταίο χρόνο η πλατφόρμα έχει βγει σε τρεις νέες γλώσσες, την πορτογαλική, την τσέχικη και την κινέζικη. Την παρούσα στιγμή η RateHawk λειτουργεί σε 19 γλώσσες.

Πληροφορίες για την RateHawk

Η RateHawk είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα για κρατήσεις με βάση το B2B, την οποία αναπτύσσεται από την εταιρεία Emerging Travel Group, η πλατφόρμα προτείνει ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια, μεταφορά, ενοικίαση αυτοκινήτων και άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τα ταξίδια.

Η αποστολή της RateHawk αποσκοπεί στην πρόταση καλύτερων τιμών σε οποιοδήποτε είδος τουριστικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο. 

Η RateHawk προτείνει στους πελάτες της 1,7 εκατ. καταλύματα, τα οποία προμηθεύεται από 51.000 απευθείας συμβόλαια με ξενοδοχεία και από 140 προμηθευτές, καθώς και περισσότερες από 350 αεροπορικές εταιρείες, μεταφορές πάνω από 150 χώρες του κόσμου.

 

 

The post Η RateHawk γιορτάζει την έκτη επέτειό της και ενημερώνει για τα υψηλά αποτελέσματα του τριμήνου στην Ελλάδα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/YhbCceM
via IFTTT

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝΟ

Με κεντρικό θέμα την οινογνωσία απο ελληνικά κρασιά, η Variety Cruises ανακοίνωσε την οργάνωση μιας πρωτότυπης κρουαζιέρας με επισκέψεις σε Σαντορίνη, Τήνο και Νεμέα. Η κρουαζιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 26 Αυγούστου και θα διαρκέσει 8 ημέρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας “το κρασί θα έχει κεντρικό ρόλο σε αυτό το ταξίδι.Θα συναντήσουμε κορυφαίους οινοποιούς, θα δοκιμάσουμε κορυφαία οινοποιεία και θα απολαύσουμε δείπνα σε συνδυασμό με μια ειδικά επιλεγμένη επιλογή κρασιών – το καθένα εξερευνώντας τις υπέροχες γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών πολλών διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας”.

Σημαντικό για την προβολή και της τοπικής γαστρονομίας είναι ότι εν πλώ, ο σεφ του πλοίου θα σχεδιάσει κλασικά και τοπικά πιάτα, ταιριάζοντας τις έντονες τοπικές γεύσεις με τα μοναδικά και ποικίλα κρασιά.

https://www.varietycruises.com/cruises/limited-collection/aegean-wine-cruise

 

The post ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝΟ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/n02DOLg
via IFTTT

COSMIC DUST | ΑΡΕΤΗ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑ | Εγκαίνια: ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2022, 20:00

ΑΡΕΤΗ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑ  •  ζωγραφική ‘’Cosmic dust’’ 

Εγκαίνια: ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2022,  20:00

S.G. Art Gallery |Κλεομένους 2, Κολωνάκι | St. George Lycabettus Lifestyle Hotel 

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ”Emfasis Foundation” για την ενίσχυση του έργου τους”

Η Αίθουσα Τέχνης S.G. Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Αρετής Παλαιοκρασσά με τίτλο “Cosmic dust”

Πρόκειται για τη πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος στην Ελλάδα, στην οποία παρουσιάζει 35 έργα, ακρυλικά  σε καμβά. 

Ο Ντόρα Ηλιοπούλου–Ρογκάν – Δρ. Ιστορικός της Τέχνης – Τεχνοκριτικός, αναφέρει σχετικά με το έργο της Παλαιοκρασσά :

Η αναμφισβήτητη ,πηγαία και υποβλητική  λυρικότητα  που χαρακτηρίζει τη γραφή της ζωγράφου δηλώνοντας ένα αυθεντικό μήνυμα στο οποίο καθρεφτίζεται αυτή καθαυτή η υπόσταση της          Δημιουργίας ακόμη και η Ιδέα της Κοσμογονίας και όχι μια απλή, εφήμερη ,προτίμηση τεκμηριώνει    ευρηματικά  τη δυναμική του ταλέντου της. Κυρίως, όμως, κατοχυρώνει την αυθεντικότητα της έκφρασης της.   

Αξιοποιημένο ιδιαίτερα μες από τη ρυθμικότητα και την παλμικότητα του ίχνους,  το χρώμα αποτελεί συνάμα, εδώ , το έρμα και τον συνδετικό ιστό της όλης σύνθεσης εξασφαλίζοντας της, μια χαρισματική κινητικότητα και  ένα μουσικό σε υφή παλμό. Απόλυτα ταυτισμένη η σύνθεση με το χρώμα καθώς  αποτελεί βασικό δομικό της στοιχείο, διαπερνάται από αυτό,  αναπνέει μες από αυτό, συστέλλεται και διαστέλλεται ανάλογα με τον φωτισμό του χώρου

Η Αρετή Παλαιοκρασσά γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από την Άνδρο. Σπούδασε  Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Derree College Athens.  Από το 1978 ζει μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας. Είναι  παντρεμένη και έχει δυο παιδιά. Σπούδασε στο Iyengar Yoga Institute London και δίδαξε Γιόγκα για πολλά χρόνια. Διδάχτηκε ζωγραφική στο εργαστήριο του ζωγράφου Άρη Ραΐση στο Λονδίνο και από το 1990 ασχολείται με την ζωγραφική, με σύγχρονες τεχνικές, χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά. 

Πληροφορίες Κοινού 

Χώρος: S.G. Art Gallery | Κλεομένους 2, Κολωνάκι | St George Lycabettus Lifestyle Hotel 

Εγκαίνια: Πέμπτη, 12  Μαΐου 2022, 20:00 μ.μ. 

Διάρκεια Έκθεσης:  12 – 31 Μαΐου, 2022

Ώρες Λειτουργίας: 
Τρίτη, Τετάρτη Πέμπτη & Παρασκευή: 17:30 – 21:00, & Σάββατο: 11:00 – 14:00 

Επικοινωνία: Τηλ.: 210 7290875, s.g.artgallery@gmail.com , kappafinearts@gmail.com      

The post COSMIC DUST | ΑΡΕΤΗ ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑ | Εγκαίνια: ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2022, 20:00 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/hrBs8iZ
via IFTTT

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή

 

Σας παραθέτουμε τη συνέντευξη του ανεξάρτητου βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και πρώην υπουργού, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στον Γιάννη Παργινό, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Political τη Μεγάλη Παρασκευή 22/04/2022.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το Συνέδριο τέλειωσε. Πέτυχε το στόχο του; Και τι προσδοκάτε από την άμεση εκλογή προέδρου και ΚΕ στις 15 Μαΐου;

– Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί να παραμείνει ένα πολιτικό υποκείμενο που μπορεί να διαβάσει τα μηνύματα των καιρών. Στις εκλογές του Μαΐου του 2012 και του Ιουνίου, μέσα σε ένα μήνα, κατόρθωσε να κάνει την μεγαλύτερη υπέρβαση και να μετατραπεί, από συνιστώσες, σε ένα ενιαίο κόμμα. Σήμερα, με την τελευταία απόφαση να εκλέγεται ο πρόεδρος και η Κ.Ε. από τα μέλη, υπερβαίνει την λογική του μικρού κόμματος, φιλοδοξώντας να διεισδύσει σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας και να γειωθεί – με λογικές ανοικτού κόμματος – με την  κοινωνία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσείς έχετε διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Πως αντιμετωπίζετε το θέμα;

– Έχω διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μόνο, όχι από το κόμμα και για αυτό είμαι και υποψήφιος στην διαδικασία εκλογής μελών της Κ.Ε. Στο κόμμα αυτό,  επέλεξα συνειδητά να προσχωρήσω, από το φθινόπωρο του 2011, έχοντας και την ιδιότητα του βουλευτή, μετά από εκείνο το «ΟΧΙ» της διαγραφής μου από το ΠΑΣΟΚ, το μεγαλύτερο τότε κόμμα της Βουλής. Πίστεψα και εξακολουθώ να πιστεύω στο όραμα του Αλέξη Τσίπρα και όλων των συντρόφων και συντροφισσών που συνάντησα τότε σε αυτό των χώρο, για να δημιουργήσουμε με την συμμετοχή όλων, την μεγάλη κυβερνώσα αριστερά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πολλοί λένε, ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν 2 κόμματα. Ο παλιός ΣΥΝ του 3 – 5% και οι από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς προερχόμενοι. Μήπως δεν έχει ομογενοποιηθεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ;

– Όσοι αναφέρονται αρνητικά στο 3% με τόσο εύκολο τρόπο, δεν γνωρίζουν πολιτική ιστορία και όσοι πάλι φοβούνται την διεύρυνση, δεν αντιλαμβάνονται τη νέα πραγματικότητα. Χωρίς το 3% δεν θα υπήρχε εξέλιξη κυβερνώσας αριστεράς  και χωρίς την διεύρυνση δεν θα είχαμε πετύχει να καταστήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  σταθερό πόλο εξουσίας. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  δεν είχε ομογενοποιημένο πολιτικό προσανατολισμό, δεν θα ήταν σήμερα, μετά από 10 χρόνια, μία από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. Όσοι θέτουν τέτοιο ζήτημα ή δεν γνωρίζουν, ή νιώθουν ανασφάλεια για το ρόλο που θέλουν να έχουν. Ο  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  κυβέρνησε 4 χρόνια, ξεπέρασε χωρίς εσωτερικούς κραδασμούς κρίσιμα ζητήματα, όπως οι Πρέσπες και τώρα αποδεικνύει με τον παλμό και τις προγραμματικές θέσεις που είχε το Συνέδριο ότι μπορεί  και θα είναι στις επόμενες εκλογές η πρώτη κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Παρακολούθησα ώρες ατελείωτες τις τοποθετήσεις των συντρόφων και συντροφισσών, υπάρχει άποψη ότι υπήρξαν διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές; Όχι. Διαδικαστικές ναι. Αλλά ένα ενιαίο κόμμα κρίνεται από το πρώτο και όχι από το δεύτερο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ως παλιός κοινοβουλευτικός, πιστεύετε ότι το κόμμα σας μπορεί να έρθει πρώτο στις εκλογές; Έχετε κάνει την αυτοκριτική σας  για τα λάθη της πρώτης φορά αριστερά;

Θα είμαστε πρώτο κόμμα γιατί το οφείλουμε στην κοινωνία για να αναχαιτίσουμε τον σημερινό ολετήρα. Τώρα πλέον το πιστεύω. Τώρα όλο και περισσότερο η κοινωνία αντιλαμβάνεται τον ρόλο της σημερινής κυβέρνησης. Μια κυβέρνηση που με ψίχουλα προσπαθεί να επικαλύψει την πραγματική αισχροκέρδεια και την αδιαφανή ρήτρα στο ηλεκτρικό ρεύμα. Η κοινωνία αρχίζει να ακούει τον πολιτικό λόγο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Είμαστε μια Ευρωπαϊκή προοδευτική δύναμη, αποφασισμένη να συγκρουστούμε με την βαρβαρότητα που έστειλε χιλιάδες ανθρώπους εκτός ΜΕΘ στον τάφο, που υποκύπτει στην λογική συγκεκριμένων συμφερόντων στον χώρο της ενέργειας, που ανέχεται την ακρίβεια να στραγγαλίζει την ζωή εκατομμυρίων πολιτών, να διατηρεί το αδιέξοδο καθεστώς παρατεταμένης εφηβείας στους νέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  μπορεί πρόσωπο με πρόσωπο να ισχυριστεί ότι θα αντιμετώπιζε και θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα αυτά με πρόσημο την κοινωνία και όχι την ελληνική ολιγαρχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  κυβέρνησε σε ασφυκτικό καθεστώς μνημονίων, κράτησε όμως την κοινωνία όρθια. Αφήσαμε πελώριο αποθεματικό, ότι δεν έκανε καμία κυβέρνηση μέχρι τότε, υπερασπιστήκαμε τα εθνικά θέματα της πατρίδας. Ως κόμμα είμαστε το μοναδικό κόμμα που έκανε απολογισμό. Έγιναν και λάθη. Θα μπορούσαμε να κάνουμε και μεγαλύτερη αυτοκριτική, π.χ. ήταν λάθος πιστεύω ότι υποκύψαμε στην πίεση κατάργησης του ΕΚΑΣ.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει μια σκληρή αντιπαλότητα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Κρίνετε, πως μπορούν να λειανθούν οι όποιες αντιθέσεις και να συγκυβερνήσουν οι δύο χώροι;

Και οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  και οι άνθρωποι του ΚΙΝΑΛ,  πρέπει να αποδείξουμε εν τοις πράγμασι, ότι δεν είναι η κοινωνία χάριν υμών, αλλά είμαστε εμείς, χάριν της κοινωνίας. Όταν η κοινωνία βρίσκεται σε τόσο μεγάλη απόγνωση, απόγνωση επιβίωσης, απόγνωση ζωής, δεν χωράει το άκαρπο εγώ του καθενός. Με όλο τον σεβασμό στην νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, διερωτώμαι ως απλός πολίτης: στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός, με την απλή αναλογική, καταστήσει πρώτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ και του δοθεί η εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση με την ΝΔ  ή με το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ποιο κόμμα θα επιλέξει; Υπάρχει ενδεχόμενο να επιλέξει την ΝΔ; Εγώ δεν το διανοούμαι. Πρέπει να έχουμε ως παράδειγμά μας, πως αντέδρασε η κοινωνία και πως συμπεριφέρθηκε, σε εκείνους που αρνήθηκαν την συνεργασία με τον Κόστα στην συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης στην Πορτογαλία. Τους έστειλε στα αζήτητα.

The post Παναγιώτης Κουρουμπλής: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/PWGEw0o
via IFTTT

Thursday, April 28, 2022

«Από την Πόλη στη Σμύρνη» – Ο Δήμος Μυκόνου και το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς σας προσκαλούν σε μια μοναδική συναυλία μνήμης

«Από την Πόλη στη Σμύρνη» Ο Δήμος Μυκόνου-Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς σας προσκαλεί σε μια μοναδική συναυλία μνήμης

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Μυκόνου-Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Από την Πόλη στη Σμύρνη», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Μαΐου στις 19:30, στον υπέροχο χώρο της Ι. Μονής Παλαιοκάστρου στην Άνω Μερά.

Ένα μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια από την πολύπαθη Σμύρνη και μακρόσυρτοι μανέδες, όπως ζυμώθηκαν στα μέρη του Παρισιού της Ανατολής, τη Σμύρνη, θα παρουσιάσουν οι Μαρίνα Μανωλάκου και Γρηγόρης Νταραβάνογλου.  

Μια παράσταση με θέμα τη ζωή στη Σμύρνη και τη Μικρασία. 
Τραγούδια παραδοσιακά, μουσικές από τα περίφημα καφέ αμάν που σύχναζε η αστική τάξη της πριγκίπισσας της Ανατολής. 

Μικρασιάτικη τυπική ορχήστρα αποτελούμενη από βιολί, κανονάκι, ούτι, αυλούς, λαούτο συνοδεύουν τη Μικρασιάτισσα Μαρίνα Μανωλάκου, ενώ ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου θα αποδώσει με μοναδική μαεστρία σμυρναίικους μανέδες. 

Λόγω της ημέρας (1η Μαΐου) θα παιχθούν και τραγούδια της Πρωτομαγιάς με ήχους ανθισμένους στο μουσικό μπαξέ της Μικρασίας. 

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε:

«Ο σεβασμός στην ιστορία και την παράδοση και η μνήμη σημαντικών ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν τον Ελληνισμό αποτελεί υποχρέωση όλων μας.

Με τη διοργάνωση αυτής της συναυλίας τιμούμε τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και αναδεικνύουμε την ιδιαίτερη μουσική παράδοση, πραγματοποιώντας ένα μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν. 

Θα ήθελα να συγχαρώ το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, να ευχαριστήσω την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και τον Πατέρα Βασίλειο Τζανιδάκη επέχοντα θέση Ηγουμενοσυμβουλίου για την έγκριση και παραχώρηση του χώρου της Ι. Μονής Παλαιοκάστρου και να προσκαλέσω όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες, και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, να παραστούν στη μοναδική αυτή συναυλία.»

The post «Από την Πόλη στη Σμύρνη» – Ο Δήμος Μυκόνου και το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς σας προσκαλούν σε μια μοναδική συναυλία μνήμης appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/NrKPFhU
via IFTTT

Tuesday, April 26, 2022

Τη Λειτουργία της Αναστάσεως παρακολούθησε στο Σίδνεϊ η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη – Επαφές με στελέχη της κυβέρνησης της Αυστραλίας

Τη Λειτουργία της Αναστάσεως, χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου, παρακολούθησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στον ελληνορθόδοξο Ναό της Αναστάσεως, στην περιοχή Kogarah του Σίδνεϊ.

Στη λειτουργία παρευρέθηκε, επίσης, ο Ομοσπονδιακός Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Scott Morisson, με τον οποίο η Λίνα Μενδώνη είχε σύντομη συνομιλία. Η Υπουργός, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο άναψαν ένα κερί για τον δοκιμαζόμενο -εξαιτίας του παράλογου, του άδικου και αναίτιου πολέμου- λαό της Ουκρανίας, στον οποίον η Λίνα Μενδώνη έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον χαιρετισμό, που απηύθηνε στις χιλιάδες  των ομογενών που παρακολούθησαν τη λειτουργία της Αναστάσεως,

Την Κυριακή του Πάσχα, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Θεολογικής Σχολής, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος περικόσμησε την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με το παράσημο του Τάγματος των Φιλοχρίστων μετ᾽ Αστέρος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, για την εν γένει προσφορά της στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, και κυρίως της θρησκευτικής.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 4.30 το πρωί, η Λίνα Μενδώνη παρακολούθησε την καθιερωμένη τελετή της Anzac Day, της εθνικής εορτής της Αυστραλίας, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων όλων των πολέμων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχε συνομιλία με τον Πρωθυπουργό της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Dominic Perrottet για το ρόλο  που διεδραμάτισε η Λήμνος, κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

H παρουσία της Υπουργού στις εορταστικές εκδηλώσεις της Anzac Day έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ξεκινά στη Λήμνο η υλοποίηση του προγράμματος του Open Air Museum, που σκοπό έχει να αναδείξει τον σημαντικό ρόλο της Λήμνου ως βάση για την εκστρατεία, την στρατοπέδευση, τον εφοδιασμό, την ιατρική περίθαλψη και την ανάπαυση των στρατευμάτων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας (Australian and New Zealand Army Corps).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανέγερση μνημείου προς τιμήν των ANZAC και της προσφοράς τους στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη δημιουργία διαδρομών, ειδικών σημάνσεων και σημείων πληροφόρησης στον ιστορικό τόπο της Λήμνου, όπου και βρίσκονται τα συμμαχικά νεκροταφεία. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση του Υπουργείου Βετεράνων της αυστραλιανής κυβέρνησης, στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Δεδομένου ότι η περιοχή είναι κηρυγμένη ως ιστορικός τόπος, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεργάζεται στο πρόγραμμα, καθώς έχει άμεση αρμοδιότητα.

Στη συνέχεια η Λίνα Μενδώνη είχε συνάντηση με τον Υπουργό της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Ben Franklin, αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού (Minister for Aboriginal Affairs, the Arts and Regional Youth). Αντικείμενο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, ήταν η ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα του Πολιτισμού ανάμεσα στις δύο χώρες, τόσο στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, όσο και στον σύγχρονο πολιτισμό. Ειδική αναφορά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε στην προετοιμασία διμερούς συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών, τομέα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και για την Αυστραλία.

The post Τη Λειτουργία της Αναστάσεως παρακολούθησε στο Σίδνεϊ η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη – Επαφές με στελέχη της κυβέρνησης της Αυστραλίας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/KD7F9eT
via IFTTT

Για τέταρτη χρονιά στους Χρυσούς Σκούφους το Liostasi Hotel της Ίου

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διακρίθηκε η κουζίνα του Liostasi Hotel, του καλύτερου

boutique
hotel πέντε αστέρων της Ίου, στην κορυφαία γαστρονομική γιορτή των Χρυσών Σκούφων. Τη διάκριση «Top Notch Χρυσοί Σκούφοι 2022» παρέλαβε ο ιδιοκτήτης τουξενοδοχείου κ. Αρτέμης Δεναξάς κατά τη διάρκεια της λαμπρής τελετής βράβευσης που διοργάνωσε το περιοδικό Αθηνόραμα στις 4 Απριλίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Αθήνα.

Αυτή η βράβευση επιβεβαιώνει τη θέση του Grandma’s Restaurant, του γαστρονομικού

εστιατορίου του
Liostasi, ως του καλύτερου εστιατορίου της Ίου χάρη στο εξόχως κυκλαδίτικο μενού που βασίζεται στις εκλεκτές νησιωτικές πρώτες ύλες και στην πλούσια γαστρονομική παράδοση του Αιγαίου. Το αποτέλεσμα είναι μια νέα κυκλαδίτικη κουζίνα η «Κουζίνα της Καρδιάς» όπως την ονομάζει ο κ. Σωτήρης Ευαγγέλου, σύμβουλοςσεφ του Liostasi και εμπνευστής του μενού η οποία προσφέρει μια πιο σύγχρονη ματιά στις αγαπημένες συνταγές της Ίου και των Κυκλάδων.

«Φέτος διακριθήκαμε με τη νέα μας ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Ευαγγέλου, τον
Executive Chef κ. Χρήστο Κανουλά και όλα τα παιδιά που εργάστηκαν στην κουζίνα και το σέρβις του εστιατορίου μας Grandmas για αυτήν την επιτυχία που είναι ολοδική τους», δήλωσε μετά την παραλαβή του βραβείου ο κ. Δεναξάς. «Η αλλαγή που κάναμε πέρυσι στρεφόμενοι προς μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με πιο έντονα τα στοιχεία των Κυκλάδων γοήτευσε τόσο το κοινό του Grandmas όσο και τους κριτές του Αθηνοράματος και αυτό μας δείχνει ότι αξίζει να συνεχίσουμε στο δρόμο προς μια πιο τοπική κουζίνα.»

Το Liostasi Hotel, το πρώτο ξενοδοχείο πέντε αστέρων της Ίου, είναι μέλος της Small Luxury Hotels of the World. Πρόκειται για το κορυφαίο boutique hotel του νησιού ευρισκόμενο μεταξύ του λιμανιού και της ιστορικής Χώρας και διακρίνεται για το σύγχρονο design, τα πολυτελή δωμάτια και σουίτες, την υψηλού επιπέδου κουζίνα και τη συγκλονιστική θέα. Οι εξαιρετικές παραλίες της Ίου απέχουν μόλις μερικά λεπτά από το ξενοδοχείο.


Τα δωμάτια και οι σουίτες, μερικές εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, ξεχωρίζουν για τη ρομαντική τους ατμόσφαιρα, την αναπάντεχη διαμόρφωση των υπνοδωματίων, τα πρωτότυπαμπάνια και τον άρτιο τεχνολογικό τους εξοπλισμό. Το
Spa του ξενοδοχείου  συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες θεραπείες βασισμένες σε βιολογικά προϊόντα ευεξίας και αρχαίες συνταγές ομορφιάς.

The post Για τέταρτη χρονιά στους Χρυσούς Σκούφους το Liostasi Hotel της Ίου appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/ixokKQz
via IFTTT

Replays Now Available – Capital Link’s 23rd Annual Invest in Greece Forum

Capital Link’s 23rd Annual Capital Link Forum was a great success – organized on Monday, April 11, 2022, in co-operation with the New York Stock Exchange and major Global Investment Banks and Organizations, featuring:

  • 14 sessions and 64 speakers, providing a comprehensive review of the Greek economy and a road map for business and investment opportunities across all major sectors.
  • A combined view of the Greek and the US governments, of the private sector, of international financiers and investors 
  • A Diverse and Global Audience
  • The opportunity for business and investment networking with 1×1 and group meetings between investors, companies and government officials
  • Global visibility through the annual ringing of the closing bell at NYSE

This has been a team effort and we could not have achieved it without your loyal and valuable support and contribution. And we look forward to seeing you in NY again in on Friday, December 9, 2022!

 

The post Replays Now Available – Capital Link’s 23rd Annual Invest in Greece Forum appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/yB9c584
via IFTTT

RYANAIR PARTNERS WITH NESTE HOLLAND TO POWER FLIGHTS WITH 40% SAF BLEND

Ryanair today (20 Apr) announced a partnership with Neste, the world leading sustainable aviation fuel (SAF) supplier, to power approx. a third of its flights at Amsterdam Airport Schiphol (AMS) with a 40% SAF blend. 

This blend will reduce greenhouse gas emissions by over 60%, supporting Ryanair’s Pathway to Net Zero by 2050 decarbonisation goals. Ryanair has already significantly advanced this commitment by partnering with Trinity College Dublin to open the Ryanair Sustainable Aviation Research Centre and investing $22bn in its ‘Gamechanger’ fleet, which offers 4% more seats but are 16% more fuel & CO2 efficient and reduce noise emissions by 40%.

Speaking at Amsterdam Airport Schiphol, Ryanair’s Director of Sustainability, Thomas Fowler said:

“We are delighted to announce this landmark deal with Neste which will see Ryanair uplift this new 40% SAF blend. SAF is a cornerstone of our Pathway to Net Zero by 2050 decarbonisation strategy and this new blend will power a third of Ryanair flights at Amsterdam Airport Schiphol while reducing greenhouse gas emissions by over 60%. We look forward to growing our partnership with Neste as we work toward achieving our goal of operating 12.5% of Ryanair flights with SAF by 2030.”

Jonathan Wood, Neste’s vice president Europe, Renewable Aviation said:

“We’re excited to support Ryanair work towards its decarbonisation goals by supplying our Neste MY Sustainable Aviation Fuel™. SAF is a key element in achieving aviation’s emission reduction goals. The aviation sector is now at a tipping point as demand increases, and policy proposals are on the table in the EU and UK to promote demand and supply of SAF. Neste is leading the transformation to SAF and investing as we speak to increase global SAF production capacity to 1.5 million tons per annum 2023. It is great to see Ryanair as the first short haul carrier take our SAF at Amsterdam Airport Schiphol and we look forward to our joint journey towards a more sustainable future.”

The post RYANAIR PARTNERS WITH NESTE HOLLAND TO POWER FLIGHTS WITH 40% SAF BLEND appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/B87VdQr
via IFTTT

ITA Airways Airbus A350 first flight

Παρέμβαση Λ. Τσιλίδη στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας FEDHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία είχαν προσκληθεί οι ενδιαφερόμενοι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς για να εκθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις».
 
Το θέμα που κυρίως απασχολεί την Ομοσπονδία είναι αυτό των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής στο πλαίσιο οργανωμένων ταξιδιών και είναι γνωστές οι θέσεις της σχετικά: Η ναύλωση των πλοίων αυτών από τα τουριστικά γραφεία, για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών-πελατών τους που συμμετέχουν σε ταξιδιωτικά πακέτα, πρέπει να είναι κατά το δυνατόν ελεύθερη, με μοναδικό περιορισμό την μεταφορική ικανότητα των πλοίων ανάλογα με τα Πρωτόκολλά τους, και να μην παρεμποδίζεται από ρυθμίσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά καταστρέφουν το yachting και, κατ’ επέκταση, τον θαλάσσιο τουρισμό στη χώρα μας.
 
Ο κ. Τσιλίδης υποστήριξε ότι:

  • Η ναύλωση επαγγελματικού πλοίου αναψυχής με ναυλοσύμφωνο στο οποίο συμβάλλονται περισσότεροι του ενός ναυλωτές θα πρέπει να επιτρέπεται για κάθε διάρκεια της ολικής ναύλωσης, ανάλογα με την μεταφορική ικανότητα των σκαφών, και όχι από ένα χρονικό όριο κι επάνω και με άλλους περιορισμούς ως προς τον αριθμό των επιβαινόντων.
     
  • Θα πρέπει να παραμείνει η διάταξη του ισχύοντος νόμου, που ρητά προβλέπει ότι στις ναυλώσεις, στο πλαίσιο οργανωμένων ταξιδιών, τα τουριστικά γραφεία μπορούν να προσλαμβάνουν τον κυβερνήτη του επαγγελματικού πλοίου αναψυχής, δεδομένου ότι έχουν την πλήρη ευθύνη του ταξιδιωτικού πακέτου και θα πρέπει να είναι σε θέση να προσλαμβάνουν όποιον θεωρούν καταλληλότερο για την συγκεκριμένη κάθε φορά εργασία.
     
  • Στην ολική ναύλωση διάρκειας άνω των 12 ωρών επαγγελματικού πλοίου αναψυχής έως 24 μέτρων, θα πρέπει να παρέλκει η υποχρέωση ο αριθμός των επιβατών να μην υπερβαίνει τον αριθμό κλινών όταν η μεταφορική ικανότητα του σκάφους είναι μέχρι και 25 επιβάτες, και όχι 12, όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου.
     
  • Αντί της εξαντλητικής, και εν πολλοίς ακατανόητης, σχετικής περιπτωσιολογίας του σχεδίου νόμου για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να παραμείνει ο ισχύων και σήμερα κανόνας ότι τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής μήκους έως και είκοσι τεσσάρων (24) μέτρων δεν έχουν υποχρέωση τήρησης οργανικής σύνθεσης πληρώματος ανεξάρτητα από την μεταφορική τους ικανότητα.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου επιδιώκεται σαφώς η επικαιροποίηση και ο εκσυγχρονισμός του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου. Δεν θα πρέπει, όμως, να αφαιρεθούν σημεία του που είναι ορθά ούτε να επιτραπεί να καταλήξει ένας δυσεφάρμοστος νόμος που θα θέσει σε κίνδυνο τον θαλάσσιο τουρισμό της χώρας μας, προς όφελος όλων των άλλων ανταγωνιστριών χωρών που δεν έχουν ανάλογους περιορισμούς στη σχετική νομοθεσία τους.

The post Παρέμβαση Λ. Τσιλίδη στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/nT02FLy
via IFTTT

Tuesday, April 19, 2022

H Δωρεά Της Συλλογής Δ.Δασκαλόπουλου

Ένα μεγάλο μέρος της ιδιωτικής συλλογής έργων τέχνης του Δημήτρη Δασκαλόπουλου μετατρέπεται σε δημόσιο αγαθό μέσω μεγάλων δημόσιων ιδρυμάτων στην Αθήνα, στο Σικάγο, στη Νέα Υόρκη και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την Τετάρτη 13 Απριλίου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του παλιού Καπνεργοστασίου, ανακοινώθηκε η δωρεά μεγάλου μέρους της ιδιωτικής συλλογής έργων τέχνης Δ.Δασκαλόπουλου σε τέσσερα δηµόσια ιδρύµατα σε τρεις χώρες της Ευρώπης και της Αµερικής.
Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 140 έργα θα ενισχύσουν την συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), περίπου 100 έργα θα προσφερθούν σε κοινή δωρεά στα µουσεία Guggenheim και MCA του Σικάγο και περίπου 110 έργα θα δωρηθούν στην Tate. Συνολικά περισσότερα από 350 έργα σύγχρονης τέχνης από 142 καλλιτέχνες της Συλλογής θα εµπλουτίσουν τις υπάρχουσες συλλογές των µουσείων.

Η Δωρεά της Συλλογής Δ.Δασκαλόπουλου θα ενδυναµώσει τη διεθνή συνεργασία µεταξύ του ΕΜΣΤ και της Tate και θα δηµιουργήσει το πεδίο για πολιτιστικές ανταλλαγές µεταξύ των δύο φορέων τόσο σε επίπεδο γνώσεων και εµπειρίας όσο και σε δανεισµούς έργων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, θα δηµιουργήσει µια ισχυρή συνεργασία µεταξύ των µουσείων MCA Chicago και Guggenheim, για την κοινή συντήρηση και παρουσίαση των έργων.

Όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος«Θεωρώ ότι ο συλλέκτης έχει ευθύνη απέναντι στα έργα της συλλογής του και τους καλλιτέχνες: έχει την ηθική υποχρέωση να φροντίζει για το µέλλον της συλλογής του µε την ίδια έγνοια και προσοχή που επένδυσε για τη δηµιουργία τηςΗ τέχνη αποκτά νόηµα και επιρροή µόνο µέσα από τη συνδιαλλαγή της µε το κοινό. Γι’ αυτό η τέχνη περισσότερο από ιδιοκτήτες, χρειάζεται κοινωνούς. Αυτό το σκεπτικό µε οδήγησε στην απόφαση να δωρίσω το µεγαλύτερο µέρος της συλλογής µου σε σηµαντικά µουσεία σύγχρονης τέχνης. Μέσω της δωρεάς, τα έργα θα είναι προσβάσιµα στο ευρύ κοινό, θα έχουν την απαραίτητη φροντίδα ώστε να διατηρηθούν για τις µελλοντικές γενιές και θα παραµείνουν σε διάλογο µε την τέχνη του µέλλοντος».

Μέσω της Συλλογής, ο δημιουργός της Δημήτρης Δασκαλόπουλος λειτούργησε για σχεδόν 30 χρόνια ως θεµατοφύλακας των ιδεών και της ανθρώπινης δηµιουργικότητας, έχοντας ως βασικό µέληµα τη διάχυση των µηνυµάτων της τέχνης σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες, λόγω της βαθιάς πεποίθησής του ότι η τέχνη έχει την ικανότητα να εµπνέει τους ανθρώπους και να κεντρίζει τη συλλογική συνείδηση. Στην προσπάθεια αυτή να µεταφέρει τον θαυµασµό του, ο Δηµήτρης Δασκαλόπουλος, σε όλο το διάστηµα της ενασχόλησής του µε την τέχνη, στήριξε ενεργά µε προσωπική και οικονοµική συνεισφορά πολλά µουσεία, εκθέσεις και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες ανά τον κόσµο. Συγχρόνως, διατήρησε ανοιχτή πολιτική δανεισµού των έργων της Συλλογής, ενώ δηµιούργησε τον ΝΕΟΝ που ασχολείται µε την προαγωγή της σύγχρονης τέχνης στο κοινό της Ελλάδας.

Αποτελεί λοιπόν τη φυσική εξέλιξη αυτής της νοοτροπίας και αυτού του τρόπου δράσης η απόφαση για δωρεά του µεγαλύτερου µέρους της Συλλογής σε δηµόσιους οργανισµούς, δηλαδή σε µεγάλα µουσεία σύγχρονης τέχνης ανά τον κόσµο.

Η Συλλογή Δ.Δασκαλόπουλου αποτελεί ένα ευρύ σύνολο έργων σύγχρονης τέχνης από κορυφαίους καλλιτέχνες της διεθνούς εικαστικής σκηνής των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, οι οποίοι διέπλασαν και εξακολουθούν να διαπλάθουν τις επόµενες καλλιτεχνικές γενιές. Τα έργα της Συλλογής αντικατοπτρίζουν τους καίριους προβληµατισµούς της τέχνης και ταυτόχρονα αφορούν οικουµενικά, αρχέγονα και διαχρονικά θέµατα, όπως η ανθρώπινη οντότητα ως πηγή δηµιουργίας, αλλά και ως πεδίο υπαρξιακής, κοινωνικής και ιδεολογικής πάλης.

Σε αυτήν περιλαµβάνονται σηµαντικοί καλλιτέχνες όπως: Marina Abramović, Kutluğ Ataman, Matthew Barney, Louise Bourgeois, Βλάσης Κανιάρης, Helen Chadwick, Paul Chan, Bruce Conner, Abraham Cruzvillegas, Robert Gober, David Hammons, Mona Hatoum, Isaac Julien, Γιάννης Κουνέλλης, Στάθης Λογοθέτης, Sarah Lucas, Paul McCarthy, Steve McQueen, Ana Mendieta, Marisa Merz, Annette Messager, Wangechi Mutu, Ernesto Neto, Rivane Neuenschwander, Cornelia Parker, Pipilotti Rist, Dieter Roth, Doris Salcedo, Kiki Smith, Paul Thek”.

 

The post H Δωρεά Της Συλλογής Δ.Δασκαλόπουλου appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/GEsLA4J
via IFTTT

Πάσχα Μαζί με την Grecotel

Πασχαλινές προσφορές σε Κέρκυρα, Κυλλήνη, Σούνιο και παραδοσιακούς προορισμούς

Η Grecotel για την πιο αυθεντική ελληνική γιορτή και την πρώτη αίσθηση ελευθερίας σχεδίασε και προσφέρει το «Πάσχα Μαζί», μια μαγική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Ζήστε ένα μοναδικό ταξίδι στις ομορφιές του τόπου μας και τις παραδόσεις που χάνονται στα βάθη της ιστορίας. Μαζί στο λησμονημένο “ω γλυκύ μου έαρ”. Μαζί στο Τραπέζι της Ανάστασης, γεμάτο γεύσεις και παπαρούνες. Τα πρώτα μπάνια, τα πρώτα παιχνίδια, οι πρώτες χαρές.

Πάσχα μαζί στην Κέρκυρα.  Συγκλονιστικό. Μελωδικό και χαρμόσυνο. Πάντα μας ριγούν τα θαμπωμένα φανάρια, ο Αμλέτος, οι βενέτικες εκκλησιές. Και πάντα μας καλοδέχονται οι Κερκυραίοι με την τραγουδιστή μιλιά. 

Η Grecotel σας προσκαλεί να επιλέξετε για τη διαμονή σας, ένα από τα ξενοδοχεία στη Χερσόνησο του Κομμένο, όλα απλά μοναδικά: Corfu Imperial, Eva palace και Daphnila Bay στη Δασιά. 

Πάσχα Μαζί στο Σούνιο. Το Grecotel Cape Sounio σας καλωσορίζει για Πάσχα και Πρωτομαγιά. Τόπος ξεκούρασης κι εμπειρίας μέσα στα πεύκα, με δυο ακρογιαλιές. Η γαστρονομία του εξαιρετική και για το Πάσχα προσφέρει με αφθονία όλο τον πλούτο του τόπου μας: ‘ρίφια Κρητικά, μέλι και φέτα Ρεθεμνιώτικη, κρέας μελωμένο, βραστό, πιλάφι στο βαρέλι και τσουρέκι με στακοβούτυρο. Εορταστικό πρόγραμμα για τα παιδιά που φυσικά στην Grecotel είναι δωρεάν.

Πάσχα Μαζί στην Κυλλήνη. Ονειρευτείτε τις μεγάλες παραλίες της Κυλλήνης, την υπέροχη ελληνική φύση και το φανταστικό Aqua Park. Το Grecotel Olympia Oasis είναι ένας οικογενειακός παράδεισος. Για το φετινό Πάσχα προσφέρει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα σε ειδική μορφή all inclusive για ξέγνοιαστες μέρες χαλάρωσης. Η εκκλησία μας είναι στολισμένη και μυροφόρα, τα έθιμα και οι παραδόσεις ζωντανές μέσα από τα προγράμματα των ημερών και την καταπληκτική γαστρονομία. Ειδικά για φέτος τα παιδιά έως 14 ετών δωρεάν!

Πάσχα μαζί στην Ελλάδα: Κρήτη, Καλαμάτα, Λάρισα,  Αλεξανδρούπολη

Δείτε αναλυτικά τις τιμές, τα πακέτα και τα πασχαλινά προγράμματα και κάντε εύκολα την κράτηση σας online στο grecotel.com

The post Πάσχα Μαζί με την Grecotel appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/GAi9WLP
via IFTTT

Δρομολογούνται τα έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Κέντρου Μεσογειακής Μουσικής Ηρακλείου

 

Δύο σημαντικά νέα έργα Πολιτισμού δρομολογούνται για το Ηράκλειο, μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων Πολιτισμικής Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 2.251.615 ευρώ, οι οποίες υπεγράφησαν σήμερα από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Οι Προγραμματικές Συμβάσεις αφορούν στη μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης του Μεγάρου Κοθρή, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο οποίο ο Δήμος Ηρακλείου προτίθεται να στεγάσει την Δημοτική Πινακοθήκη, και στη μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης της Φάμπρικας Ανωγειανάκη, το οποίο προορίζεται να μετατραπεί σε Κέντρο Μεσογειακής Μουσικής.

Όπως δήλωσε η Λίνα Μενδώνη «Η αποκατάσταση και επανάχρηση του Μεγάρου Κοθρή και της Φάμπρικας Ανωγειανάκη αποτελούν ουσιαστικές παρεμβάσεις μεγάλης σημασίας στον πυρήνα του αστικού ιστού του Ηρακλείου. Ενισχύουν την πολιτιστική ζωή της πόλης και προσδίδουν περαιτέρω αναπτυξιακή δυναμική στην πόλη. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παραχώρησε το Μέγαρο Κοθρή –ένα κτήριο εξέχουσας αρχιτεκτονικής- στον Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να στεγάσει την Δημοτική Πινακοθήκη, έναν πολιτιστικό οργανισμό που έλειπε από την πόλη. Επιπλέον, η Φάμπρικα Ανωγειανάκη όπου, μεταξύ των άλλων χρήσεων, υπάρχουν χώροι για σχολές κατασκευής και επιδιόρθωσης παραδοσιακών μουσικών οργάνων, μπορεί να εξασφαλίσει ουσιαστικές προοπτικές ενίσχυσης της επαγγελματικής κατάρτισης για τους νέους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τις παραδοσιακές τέχνες. Οι Προγραμματικές Συμβάσεις που υπογράψαμε σήμερα, εντάσσονται στο πλαίσιο της ωρίμανσης μελετών για μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους Κρήτης για την επόμενη προγραμματική περίοδο, γεγονός που εξασφαλίζει τους πόρους για την υλοποίηση αυτών των έργων, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Κρήτης».

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε τη σημασία των δύο έργων, τα οποία για άλλη μια φορά αποδεικνύουν την άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των Δήμων της Κρήτης, για την διάσωση και την ανάδειξη του αστείρευτου μνημειακού πλούτου της: «Με την σημερινή υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης επισφραγίζεται η κοινή βούλησή μας για την αποκατάσταση και επανάχρηση δύο σπουδαίων μνημειακών κτηρίων του Ηρακλείου. Η χρηματοδότηση των μελετών είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για την εκκίνηση των εργασιών της αποκατάστασής τους, οι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα ομορφύνουν την πόλη και θα ενισχύσουν σημαντικά τις πολιτιστικές δομές της.  Σε κάθε πόλη, σε ολόκληρη την Κρήτη, αντίστοιχα προγράμματα χρηματοδότησης σχετικών μελετών, εξασφαλίζουν την συντήρηση και την αξιοποίηση παραμελημένων, σήμερα, μνημείων, και την εκ νέου απόδοσή τους στους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε: «Υπογράψαμε δυο πολύ σημαντικές συμβάσεις που ανοίγουν τον δρόμο για την ουσιαστική  αξιοποίηση δύο εμβληματικών κτιρίων του Ηρακλείου. Θυμίζω ότι η πρόθεσή μας είναι το Μέγαρο Κοθρή να γίνει Δημοτική Πινακοθήκη και πολυχώρος πολιτισμού και η Φάμπρικα Ανωγειανάκη να στεγάσει το Κέντρο Μεσογειακής Μουσικής.  Οι διαδικασίες που απαιτήθηκαν για να φτάσουμε ως εδώ ήταν περίπλοκες και χρονοβόρες, ωστόσο με την δημοπράτηση των μελετών κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσουμε εντέλει στην ανάπλαση και την αξιοποίηση των δύο κτιρίων. Ως  Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την προστασία και την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης».

 

Η Προγραμματική Σύμβαση για το Μέγαρο Κοθρή, προϋπολογισμού 1.422.516,68 ευρώ, αφορά στο μέγαρο Κοθρή – Λιοπυράκη, έργο του αρχιτέκτονα Δημήτρη Κυριακού, το οποίο αποτελεί κορυφαίο δείγμα κτίσματος του αρχιτεκτονικού ρεύματος του εκλεκτικισμού στο Ηράκλειο, με πλήθος στοιχείων του ρομαντικού νεοκλασικισμού. Το 1994 εξαγοράστηκε για αρχαιολογικούς σκοπούς και ανήκει στην ιδιοκτησία του ΥΠΠΟΑ, ενώ το 2017 παραχωρήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου για 30 έτη για να λειτουργήσει ως Δημοτική Πινακοθήκη. Η αξιοποίησή του από τον Δήμο Ηρακλείου ως Δημοτική Πινακοθήκη θα προσθέσει έναν ακόμη σημαντικό πολιτιστικό πόλο στο Ηράκλειο, με δυνατότητα φιλοξενίας περιοδικών θεματικών και ατομικών εκθέσεων, καθώς και τη συντήρηση έργων τέχνης. Στους στόχους του Δήμου είναι και η λειτουργία καταστήματος – art cafe στο ισόγειο, συναφές με το θέμα του εκθεσιακού χώρου.

Η Σύμβαση για τη «Φάμπρικα Ανωγειανάκη», προϋπολογισμού 829.098 ευρώ, αφορά στην αποκατάσταση του συγκροτήματος κτηρίων της φάμπρικας του Ανδρέα Ανωγειανάκη στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Ηρακλείου, αξιόλογου δείγματος βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, το οποίο εξαγοράστηκε το 2019 από το Δήμο Ηρακλείου. Πρόκειται να μετατραπεί σε Κέντρο Μεσογειακής Μουσικής, όπου θα διεξάγονται ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ θα φιλοξενηθεί και η σημαντική συλλογή μουσικών οργάνων του Ross Daly, μετά από προσφορά του καλλιτέχνη.

The post Δρομολογούνται τα έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Κέντρου Μεσογειακής Μουσικής Ηρακλείου appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/2hI8bwk
via IFTTT

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  «Hospitality+

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  «Hospitality+»

«Πελατοκεντρικές υπηρεσίες φιλοξενίας»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την 11 Απρ. η απολογιστική συνάντηση της διοίκησης της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ (ΕΞεΠ) με τους συμμετέχοντες στο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Πελατοκεντρικές υπηρεσίες φιλοξενίας-Hospitality+», που διοργανώθηκε στη Β. Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιφέρεια Veneto (Βιτσένζα, Βενετία, Πάδοβα, Βερόνα), μεταξύ 14 και 18 Μαρτίου από την ΕΞεΠ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕRASMUS+. 

Στην αποστολή συμμετείχαν 16 ξενοδόχοι από όλους τους επιμέρους προορισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Παραλία, Ολυμπιακή Ακτή, Λεπτοκαρυά, Πλαταμώνας, Ελατοχώρι κτλ.)

Ο στόχος του επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή της Πιερίας γενικότερα. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ιταλία να ενημερωθούν για:

α. Θέματα ποιοτικών και λειτουργικώνξενοδοχειακών προτύπων.

β. Επιτυχημένες επιχειρηματικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται από ξενοδοχειακές μονάδες της Ιταλίας.

Επισκέφθηκαν επιλεγμένες ξενοδοχειακές μονάδες και δομές επαγγελματικής κατάρτισης της περιοχής για ενημέρωση και επιτόπια παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας τους.

Ήρθαν σε επαφή και συζήτησαν με τοπικούς θεσμικούς φορείς του τουρισμού της επαρχίας Veneto, της Β. Ιταλίας, για θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και τρόπους αντιμετώπισης κοινών προβλημάτων.  

Ξεναγήθηκαν σε σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την τοπική κουλτούρα της Β. Ιταλίας.  

Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες ξενοδόχοι κρίνονται ως πολύ θετικές. Απέσπασαν γνώσεις και εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν να εφαρμόσουν νέες πρακτικές στα ξενοδοχεία τους και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους.

The post ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  «Hospitality+ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/eIEoBkX
via IFTTT

Φωτίζεται και καθίσταται προσβάσιμο σε όλους το Κάστρο Καλαμάτας

Η περαιτέρω αναβάθμιση του Κάστρου της Καλαμάτας, η ανάδειξη του οχυρωματικού συνόλου, μέσω του φωτισμού, η συνολική αναβάθμιση του μνημείου, προσφέρει νέες εμπειρίες στον επισκέπτη. Η βελτίωση της προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ στο θέατρο, με την τοποθέτηση εξωτερικού αναβατορίου και ενός δεύτερου αναβατορίου προς το ενδιάμεσο διάζωμα του, η αναδιαμόρφωση και ανάπλαση του υπαίθριου θέατρου και της πορείας, εσωτερικά των τειχών, το καθιστούν απολύτως προσβάσιμο από άτομα με αναπηρίες και εμποδιζόμενα άτομα. 

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση του έργου της αναδιαμόρφωσης και ανάπλασης της πύλης της εισόδου, επιλύονται ουσιαστικά προβλήματα προσβασιμότητας στις υποδομές του Κάστρου, για τα εμποδιζόμενα άτομα και τα άτομα με αναπηρία. Ο αναβαθμισμένος χώρος, αισθητικά και λειτουργικά, καθίσταται πλέον προσβάσιμος σε όλους, αλλά και στο κοινό των διοργανώσεων που φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, θεσμός που έχει κερδίσει τη διεθνή  αναγνώριση, έχοντας τη σταθερή οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Ο φωτισμός ανάδειξης του Κάστρου συμπληρώνει τα έργα της αποκατάστασης του οχυρωματικού μνημείου, αναβαθμίζοντας την εικόνα, την ασφάλεια και τη λειτουργικότητά του, δίνοντας μια πρόσθετη διάσταση στα αρχιτεκτονικά του μέλη με τον συνδυασμό φωτός και σκιάς. Απώτερος στόχος μας είναι η ήπια ανάδειξη του Κάστρου, στο νυχτερινό τοπίο της Καλαμάτας, ενισχύοντας την παρουσία του ως ιστορικό και πολιτιστικό τοπόσημο και ως χώρο πολιτισμού και αναψυχής».

Σημειώνεται ότι για τα εμποδιζόμενα άτομα προβλέπεται η διαμόρφωση ενός ισόπεδου με τη σκηνή, οριοθετημένου χώρου, άμεσα προσβάσιμου από αναπηρικά αμαξίδια. Οι ενημερωτικές πινακίδες θα περιλαμβάνουν και σήμανση σε γραφή Braille. Η μελέτη περιλαμβάνει, επίσης, την κατασκευή νέου κυλικείου. 

 

The post Φωτίζεται και καθίσταται προσβάσιμο σε όλους το Κάστρο Καλαμάτας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/zemLSvk
via IFTTT

Thursday, April 14, 2022

1ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΟΤ – ΕΛΛΑΔΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ

Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α) με την παρουσία του Αντιπροέδρου κ. Παύλου Δημέλη, ανταποκρίθηκε στο τιμητικό κάλεσμα της Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ) κυρίας Άντζελας Γκερέκου, για το 1ο Συμπόσιο: «Ελλάδα, η χώρα του ευ ζην», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Απριλίου στο roof garden του ξενοδοχείου St. George Lycabettus.

Το θέμα του συμποσίου ήταν, η αειφόρα Οικονομία της Φιλοξενίας σε σύνδεση με την ελληνική διατροφή και τον πολιτισμό.

 

Από αριστερά ο Πρόεδρος του Chef’s Club Greece κ. Τάσος Πρωτοψάλτης, με τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε.Ε.Σ.Α κ. Παύλο Δημέλη.
Από αριστερά ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Σ.Α κ. Παύλος Δημέλης με την Αν. Τομεάρχη Τουρισμού ΔΕΕΠ Β/Α Αττικής κα Δήμητρα Μπουρνούς.
Από αριστερά ο Πρόεδρος του Chef’s Club Greece κ. Τάσος Πρωτοψάλτης, η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ κα Άντζελα Γκερέκου και ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Σ.Α κ. Παύλος Δημέλης.
Από αριστερά ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Σ.Α κ. Παύλος Δημέλης, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Ε.Ε.Ε.Σ.Α κα Αλίνα Σχίμφλε και ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.
Από αριστερά η Chef και συγγραφέας κα Ντίνα Νικολάου, με τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε.Ε.Σ.Α κ. Παύλο Δημέλη.
 

The post 1ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΟΤ – ΕΛΛΑΔΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/kCh6UWw
via IFTTT

ITB Berlin: Summer 2022 promises good business for the tourism industry, despite lasting changes in travel behaviour

 

Things are looking up: according to forecasts by Statista, the global tourism market will reach $637 billion, an increase of 50 per cent – Holiday flights from Germany will overtake pre-crisis levels this summer already – Long-term changes in travel behaviour due to the pandemic are not affecting decision-making and destination choices – The war in Ukraine is unlikely to severely impact the travel industry

ITB Berlin and Statista Q dare to look towards the future. Statista’s Mobility Market Outlook (MMO) forecasts that the global travel industry will grow by a projected 48 per cent, reaching $637 billion in 2022. In 2023 it will overtake pre-pandemic levels by around five per cent, reaching almost $756 billion. In 2022, the highest growth rate is forecasted for the cruise industry (180 per cent year-on-year) and the hotel trade (57 per cent). The hotel trade represents the largest tourism market segment and will likely exceed private accommodation and holiday apartments as well as package tours. At the same time, the MMO predicts that the market for private accommodation and holiday apartments will exceed $81 billion in total turnover, only two per cent short of the market volume in 2019.

War in Ukraine unlikely to severely impact the travel industry

As these forecasts do not take the impact of the war in Ukraine into account, the question is whether it will affect the global travel and tourism industry in the long term – and if so, in what ways? According to an analysis by the International Civil Aviation Organization (ICAO), apart from the coronavirus pandemic, the events with the biggest long-term impact on global civil aviation were the combination of the dotcom bubble bursting in 2000 and the terrorist attacks of 11 September 2001. In 2001 and 2002, global air passenger numbers declined year-on-year by one per cent, briefly interrupting the growth trend in air travel, before returning to and exceeding pre-crisis levels in 2004. According to data received from the UNWTO, in 2019 Russia and Ukraine, the two countries currently at war, accounted for three per cent of global tourism spending on international travel. Assuming the war does not spread to other regions, it is unlikely that it will severely impact the global travel industry. However, it is possible the crisis could have a bigger impact on individual markets. In Cyprus, according to the finance minister Konstantinos Petridis, Russian tourists account for around 25 per cent of international visitors. Their absence could cost the country up to two per cent of GDP. According to Turkey’s Ministry of Culture and Tourism, last year his country was host to more than 4.5 million Russian tourists and two million from the Ukraine – together almost 30 per cent of the foreign visitors holidaying there. Unlike Cyprus, the Turkish government has yet to impose sanctions on Russia, so it is unclear how heavily Turkey’s tourism industry will be affected.

Holidays are back: airlines can expect record business this summer

Despite the crises, Germans appear to have rediscovered their lust for travel and holidays. According to Statista’s Global Consumer Survey (GCS), more than 62 per cent of Germans are planning at least one trip over the next 12 months. In an interview with the trade magazine watson, Dr. Bernd Eisenstein, director of the German Institute for Tourism Research, interpreted this as the market catching up again: “During the period of wide-ranging restrictions there was a pent-up demand for travel which is now really asserting itself.“ This effect is noticeable in a different segment of the market too. According to the German Aviation Association, the number of passenger seats now available to the tourism market has risen by three per cent compared with summer 2019. In an interview with Deutsche Presseagentur, Jens Bischof, head of the market leader Eurowings, said: “After two years of the pandemic, millions of people finally want to catch up on their holidays or meet important business contacts face-to-face again.“ That was why, starting in March, his airline would be flying to more destinations than ever before. According to Eurowings, the focus of holidaymakers is on the Mediterranean. Among the most popular destinations are Spain, Portugal, Greece and Italy. European destinations are generally high on the list of German holidaymakers. According to the GCS, 54 per cent of people travelling this year plan to holiday in Europe and 18 per cent in Asia, which ranked in second place.

Covid has changed a lot – but not everything

It is no secret that the pandemic has fundamentally changed holidaymakers’ travel behaviour on both the domestic and international markets. According to the GCS, the pandemic has influenced the travel behaviour of 90 per cent of travellers in Germany, the UK and the USA. This impact would seem to be long-lasting: only 31 per cent of interviewees do not believe that the changes in travel behaviour will be permanent.

However, some things will stay as they are. As the flight schedules of Eurowings in Germany and the findings of the GCS seem to show, the reasons for choosing a destination have hardly changed. In 2022 as in 2019, the five most important criteria listed by Germans for a holiday destination are the weather, nature, personal safety at one’s destination, local attractions and the price. As far as prices go, 36 percent of interviewees in Germany want to spend more on holidays than before the pandemic, 31 per cent the same amount, and 31 per cent aim to spend less. Specifically, 50 per cent of travellers plan to spend more than 2,000 euros on themselves and, where applicable, their family, while 17 per cent actually plan to spend over 3,000 euros. Ultimately, the tourism industry can expect business to return during the summer, and in some markets and at some destinations it will already reach pre-pandemic levels.

The post ITB Berlin: Summer 2022 promises good business for the tourism industry, despite lasting changes in travel behaviour appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/NTsM1ov
via IFTTT

ΙΣΝ – SNF Nostos Health – 23 και 24 Ιουνίου 2022

«Δώσε σε έναν άνθρωπο υγεία και στόχο και δεν θα αναρωτηθεί ποτέ αν είναι ευτυχισμένος» 

George Bernard Shaw 

Δυο μέρες πλούσιες από εμπειρίες και έντονες στιγμές. Δυο μέρες, στην αρχή του καλοκαιριού, γεμάτες συζητήσεις, τολμηρές ιδέες, ερωτήσεις, απαντήσεις(;), προβληματισμούς, προτάσεις. Αλλά και μουσική, διασκέδαση, αθλητισμό. Αυτό είναι το φετινό SNF Nostos, η καθιερωμένη ανοιχτή εκδήλωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Ένα μεστό διήμερο που φέτος επικεντρώνεται στο πιο σημαντικό ανθρώπινο αγαθό: την υγεία. SNF Nostos Health.  

Όλοι μαζί, στις 23-24 Ιουνίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα σημαντικά ζητήματα γύρω από την υγεία. Τώρα είναι η στιγμή να δούμε πιο καθαρά. Να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Να αναλύσουμε γιατί αυτά τα δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας ανέδειξαν τις αξεπέραστες αδυναμίες των συστημάτων υγείας (και όχι μόνο) ακόμα και των πιο προηγμένων χωρών. Να αναγνωρίσουμε τις ανισότητες στην πρόσβαση όχι μόνο σε εξελιγμένες συνθήκες περίθαλψης αλλά ακόμα και στις πιο βασικές. Να ανακαλύψουμε πώς η επιστήμη μπορεί να μας υποδείξει τα επόμενα βήματα μέσα από νέες τεχνολογίες και καινοτομίες. Και, φυσικά, να δούμε πώς θα έχουμε πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο. 

Αναπόφευκτα μαζί με όλους, και το δικό μας βλέμμα είναι στραμμένο στην Ουκρανία, και στις θλιβερές συνέπειες του πολέμου. Ελπίζουμε πως σύντομα οι εχθροπραξίες θα σταματήσουν και θα μπει ένα τέλος στον ανθρώπινο πόνο. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε όλοι να παλεύουμε για το κοινό καλό. Με αυτό το σκεπτικό, σχεδιάζουμε το SNF Nostos Health. Να είναι μια εκδήλωση ορόσημο στην προσπάθειά μας να ενημερωθούμε, να συζητήσουμε και να βάλουμε τις βάσεις για μια υγεία ποιοτική και προσβάσιμη σε όλους. 

Και φέτος τα απαραίτητα συστατικά του SNF Nostos αποτελούν ο αγώνας δρόμου SNF Nostos Run, το SNF Nostos Conference, και οι Διάλογοι του ΙΣΝ, καθώς και ένα παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα διαδραστικών εγκαταστάσεων, δράσεων, εκθέσεων και συναυλιών. Όμως αυτή τη χρονιά όλα είναι διαφορετικά. Αλλά πάντα ουσιαστικά και συναρπαστικά. 

SNF Nostos Run

Το SNF Nostos Run: Τρέχοντας προς το Μέλλον βρίσκεται στην καρδιά του SNF Nostos, και όπως κάθε χρόνο, θα δώσει, στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, τον ρυθμό του διημέρου. Αλλά για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό σχεδιάζουμε έναν αγώνα χωρίς περιορισμούς, χωρίς ειδικές συνθήκες. Στις 23 Ιουνίου -με αφορμή τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας- με αφετηρία το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμό το ΚΠΙΣΝ, θα τρέξουμε για καλό σκοπό, όσοι περισσότεροι μπορούμε, όλοι μαζί.  

Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence» της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  

Οι εγγραφές για τον αγώνα θα ξεκινήσουν τον Μάιο. 

SNF Nostos Conference

Αυτή τη χρονιά διοργανώνουμε ένα πολύ διαφορετικό SNF Nostos Conference. Με τη συνεργασία του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development) και τη συμμετοχή νέων ανθρώπων από διαφορετικές θέσεις, χώρες και οπτικές, δημιουργούμε ένα ανοιχτό, δημιουργικό, διαδραστικό και δυναμικό διήμερο για όλους.  Στην προσπάθειά μας αυτή, δημιουργήσαμε το SNF Nostos Youth Advisory Committee –μια ομάδα νέων ανθρώπων με τους οποίους αναπτύσσουμε έναν ανοιχτό διάλογο για να ακούσουμε τους προβληματισμούς και τις θέσεις των νέων ανθρώπων γύρω από θέματα που αφορούν την υγεία, και οι οποίοι συνεισφέρουν ενεργά στη διαμόρφωση του προγράμματος του SNF Nostos Conference.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα συζητήσουμε για την πρόοδο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ και τις βασικές αξίες που διέπουν όλα τα επιμέρους έργα της, όπως ενδεικτικά η διασφάλιση πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας για όλους, η δύναμη της σύμπραξης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, καθώς και η εφαρμογή μιας ανοιχτής, διαφανούς και συμμετοχικής διαδικασίας κατά την ανάπτυξη των έργων. Μέσω των προσπαθειών της Πρωτοβουλίας, θα παρουσιάσουμε ένα εύρος θεμάτων – από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη διεθνώς πρωτοπόρων δημόσιων νοσοκομείων, την ενδυνάμωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού αλλά και τη σημασία της ψυχικής υγείας ως αναπόσπαστο κομμάτι της υγείας μας. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η έκθεση A template for Future Hospitals με τις αρχιτεκτονικές μακέτες των νοσοκομείων που εντάσσονται στην Πρωτοβουλία και σχεδιάζονται από τον Renzo Piano και το Renzo Piano Building Workshop.

Θα αγγίξουμε, επίσης, σημαντικά θέματα όπως τη βιοηθική, την παγκόσμια κοινωνική ανισότητα στην υγεία αλλά και τον ρόλο των ιατρών σε εμπόλεμες ζώνες, θέμα που αναδείχθηκε με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Θα φέρουμε στην επιφάνεια όμως και λιγότερα γνωστά αλλά εξίσου σημαντικά θέματα όπως τη χρήση ψυχεδελικών ουσιών στις θεραπείες ψυχικής υγείας, τη ρομποτική, την επιστημονική δημοσιογραφία καθώς και το μέλλον της ιατρικής, μέσα από νέες τεχνολογίες.

Δεν αντιμετωπίζουμε την υγεία και τα μεμονωμένα, εκάστοτε θέματα που θα προσεγγίσουμε, ως συζητήσεις που ανοίγουν και ολοκληρώνονται σε μία αίθουσα. Ο διάλογος θα διευρύνεται και θα επεκτείνεται εκτός των χώρων που θα πραγματοποιούνται οι συζητήσεις. Μέσα από παράλληλες δράσεις και διαδραστικές εκθέσεις, οι επισκέπτες, ως ενεργοί συμμετέχοντες, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αθλητικά παιχνίδια μέσα σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, να παρακολουθήσουν έναν διαφορετικό αγώνα μπάσκετ, να περιηγηθούν σε μία έκθεση του φωτογράφου Θοδωρή Νικολάου αφιερωμένη στην ψυχική υγεία, να “ταξιδέψουν” σε έναν παγκόσμιο χάρτη με δεδομένα υγείας που υπογράφει το Johns Hopkins University.  

Έχουμε καλέσει σημαντικές προσωπικότητες για να συμμετάσχουν στο SNF Nostos Conference1. Για εμάς, όμως, όλοι πρέπει να είμαστε (συν)ομιλητές, να συμμετάσχουμε, να θέσουμε τις απόψεις μας, τις ερωτήσεις μας και τις προτάσεις μας. Αυτή τη χρονιά το SNF Nostos Conference έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε όλοι να ακουστούν. Και, κυρίως, οι νέοι άνθρωποι, καθώς το μέλλον της υγείας πρέπει να τους αφορά. 

Διάλογοι του ΙΣΝ
 
Καθώς η ψυχική υγεία αναγνωρίζεται απ’ όλους ως ένα μείζον θέμα της εποχής μας, με τους νέους ανθρώπους να παρουσιάζονται πιο επιρρεπείς σε ψυχικά προβλήματα, οι Διάλογοι του ΙΣΝ, που υλοποιούνται με την επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD, θα πραγματοποιήσουν μια εκδήλωση με θέμα: Ψυχική Yγεία και Social Media. Η συζήτηση θα είναι, όπως πάντα, ανοιχτή σε όλους. Θα συμμετάσχουν influencers αλλά και followers -με χώρο για live reactions και comments- θίγοντας τον σύνθετο ρόλο των social media στην ψυχική υγεία μας, την εξάρτηση, τη διασύνδεση αλλά και την απομόνωση, το doomscrolling και το cyberbullying αλλά και την αλλαγή και κοινωνική δύναμη ενός #. 
 
Τους Διαλόγους του ΙΣΝ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια «Διάλογοι του ΙΣΝ», και δημοσιογράφος. 

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Και φέτος, η σκηνή στο Ξέφωτο θα φιλοξενήσει αγαπημένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Πέμπτη 23 Ιουνίου το βράδυ θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε σε ρυθμούς Reggae, Ska και Latin σε μια μεγάλη συναυλία των Locomondo.  

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου, η σκηνή του SNF Nostos θα υποδεχθεί ένα δυναμικό μουσικό line-up. Ο καλλιτέχνης-φαινόμενο Good Job Nicky θα ανοίξει τη βραδιά με τον ιδιαίτερο προσωπικό μουσικό ήχο και στιλ του. Θα ακολουθήσει ο Αυστραλός rapper Masked Wolf, που έχουμε γνωρίσει μέσα από την επιτυχία του «Astronaut in the Ocean», ο οποίος έρχεται να μας ταξιδέψει σε μια συναρπαστική μουσική εμπειρία, γεμάτη συναίσθημα αλλά και έντονες στιγμές hip hop μουσικής. Το line-up θα ολοκληρώσει η υποψήφια για Grammy, η μοναδική Jorja Smith, η οποία έχει μαγέψει τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο, από το ξεκίνημα της μουσικής της καριέρας, με τη δυναμική και συναρπαστική της φωνή. 

Ύστερα από τις live συναυλίες, και τα δύο βράδια, η μουσική εμπειρία θα ολοκληρώνεται με dj sets γνωστών παραγωγών στην Αγορά, και το τελευταίο βράδυ θα συνοδευθούν από εντυπωσιακά laser projections πάνω στο εμβληματικό κτήριο του ΚΠΙΣΝ. 

Οι νύχτες του SNF Nostos θα φωτιστούν και φέτος από το ένα φαντασμαγορικό drone show, ήδη από την παραμονή της έναρξης του φεστιβάλ, το οποίο –όπως και πέρσι, με το πρώτο τέτοιο show στην Ελλάδα- θα ζωντανέψει τον ουρανό πάνω από το ΚΠΙΣΝ μαγεύοντας τους επισκέπτες. (22-24/06) 

The post ΙΣΝ – SNF Nostos Health – 23 και 24 Ιουνίου 2022 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/EVaqCm0
via IFTTT