Monday, January 31, 2022

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ : ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Με ένα συνοπτικό κείμενο που παρουσιάζει την εικόνα του νησιού, τα πλεονεκτήματά του αλλά και όσα ακολούθησε με βάση τη στρατηγική του, ο Δήμος Ελαφονήσου κάνει την πρώτη για το νέο έτος εξόρμηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παράλληλα με τις διαδικτυακές συναντήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την αυστριακή και την ελβετική τουριστική αγορά. 

Το κείμενο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα διανέμεται σε γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, έχει αποσταλεί για ανάρτηση στο «”visit Greece” και σε όσους δημοσιογράφους και bloggers συμμετείχαν στο παρελθόν στις διαδικτυακές επαφές ή επισκέφτηκαν το νησί και αναφέρει τα εξής:

«Η  Ελαφόνησος κατέγραψε μια ακόμα επιτυχημένη τουριστική περίοδο το 2021, με επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ δεν έλειψαν και πάλι εφέτος οι προτιμήσεις για τον προορισμό από διασημότητες από το χώρο της επιχειρηματικότητας και του θεάματος. 

Από την αρχή της  πανδημίας, ο Δήμος Ελαφονήσου χάραξε τη στρατηγική του με επίκεντρο τη φύση που, όπως αποδείχθηκε αποτέλεσε και το μόνο ασφαλές μήνυμα που θα μπορούσε να εκπέμψει ένας προορισμός στους φοβισμένους από την υγειονομική κρίση ταξιδιώτες. Λειτουργώντας με «χειρουργική»  ακρίβεια ο Δήμος μπήκε στον «πυρήνα» του προβλήματος και έγκαιρα ανέδειξε δύο βασικά στοιχεία που ήταν ευνοϊκά λόγω της συγκυρίας.  Το γεγονός της οδικής ουσιαστικά πρόσβασης , πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε ο κίνδυνος συγχρωτισμού στα μέσα μεταφοράς, αλλά και της επαφής με τη φύση που «εγγυάτο» την ανεπηρέαστη από λοιμώξεις ανάσα στον επισκέπτη.

Το μήνυμα “Chosen by Nature”  μεταδόθηκε  παντού για να υποδηλώσει ότι στο νησί  κάθε επισκέπτης μπορεί να νοιώσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την αξία του ελεύθερου αέρα. Ταυτόχρονα, οι μικρές, συγκριτικά, μονάδες φιλοξενίας έδιναν την ευχέρεια της άνετης πρόσβασης παράλληλα με την ανάδειξη του πλεονεκτήματος ότι η Ελαφόνησος ανήκει στους προορισμούς με χαμηλή πυκνότητα συγκέντρωσης πληθυσμού , πράγμα που την καθιστά ελκυστική λόγω της τάσης κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας της πανδημίας.

Συμπερασματικά, η Ελαφόνησος, ενώ είναι ένα νησί, έχει το πλεονέκτημα της οδικής πρόσβασης με μια ολιγόλεπτη μετάβαση με πλοίο. Οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει το νησί  στον επισκέπτη είναι πολλές. Ο μοναδικός Σίμος με τις υπέροχες παραλίες, η Παναγίτσα με τα εξίσου γαλαζοπράσινα νερά που συνδυάζονται με ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα, οι βραδινές εξορμήσεις στο Κοντογόνι με τη γαστρονομική ποικιλία στα ταβερνάκια και το ρομαντισμό που προφέρουν οι καφετέριες και τα μπάρ στην παραλία, συμπληρώνουν ένα σκηνικό που, όπως αποδείχθηκε από τα εγκωμιαστικά σχόλια στα ελληνικά και τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης, κάνει την Ελαφόνησο να ξεχωρίζει».

 

The post ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ : ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/sHNwE5qWG
via IFTTT

PwC Ελλάδας: Ο μετασχηματισμός της εμπειρίας του πελάτη ως απόλυτη προτεραιότητα για οργανισμούς και επιχειρήσεις

Μια δυναμική διαδικασία που απαιτεί ολιστική προσέγγιση κι αναπτύσσεται σε έξι θεμελιώδη βήματα  

Η PwC Ελλάδας συμμετείχε στο διεθνές διαδικτυακό συνέδριο CX Summit, που πραγματοποιήθηκε  για δεύτερη χρονιά την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, με 25 ομιλητές από 11 χώρες. Η εκδήλωση φέρνει κοντά στελέχη της αγοράς και επιχειρήσεις, θέτοντας στο επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στην εμπειρία του πελάτη (CX).

O Διονύσης Ζήβας, Customer Transformation Leader της PwC Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επεσήμανε: «Το CX αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης, στρατηγικής διαδικασίας, του Customer Transformation, και βρίσκει εφαρμογή σε πληθώρα επιχειρηματικών κλάδων (όπως η λιανική, οι τράπεζες, οι δομές υγείας και οι ασφαλιστικές) αλλά και σε διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα (Β2Β ή Β2C). Με αυτό τον τρόπο, η έννοια του πελάτη διευρύνεται, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη τις ιδιότητες του πολίτη και του καταναλωτή υπηρεσιών υγείας. Σε κάθε περίπτωση, οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες του πελάτη, καθιστούν το CX μια δυναμική διαδικασία που απαιτεί επαγρύπνηση και ευελιξία».

Προκειμένου οι οργανισμοί, δημόσιοι, ιδιωτικοί και υγείας, να διαφοροποιηθούν και να χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με το κοινό, οφείλουν καταρχάς να προσαρμόσουν τις ενέργειές τους στις νέες συνήθειες που επιβάλλει η ταχεία υιοθέτηση της τεχνολογίας και οι οποίες συνθέτουν το προφίλ του διασυνδεδεμένου πελάτη, πολίτη, καταναλωτή. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, οι επιχειρήσεις χρειάζεται να επενδύσουν σε “έξυπνες” τεχνολογίες λαμβάνοντας υπόψη τους τρόπους με τους οποίους αυτές θα εξυπηρετήσουν τις θεμελιώδεις πτυχές της εμπειρίας του πελάτη, διασφαλίζοντας Ταχύτητα, Ευκολία, Συνέπεια και Φιλικότητα σε όλα τα σημεία επαφής. 

Απο την εξίσωση δεν θα πρέπει να λείπει ο ανθρώπινος παράγοντας και η διασύνδεσή του με την τεχνολογία προκειμένου να επιτευχθεί μια αυθεντική, προσωπική αλληλεπίδραση. Στην επιδίωξη αυτή, τον πρώτο λόγο έχουν οι εργαζόμενοι. Είναι σημαντικό οι εταιρείες να διευκολύνουν το έργο τους παρέχοντας τα εργαλεία και την εκπαίδευση που χρειάζονται για να προσφέρουν μια πραγματικά προσωποποιημένη εξυπηρέτηση στον πελάτη. 

Συνοψίζοντας, ο Δ. Ζήβας δήλωσε : «Η διαδικασία του μετασχηματισμού βασίζεται σε έναν οδηγό ολιστικής προσέγγισης που στηριζεται σε έξι θεμελιώδη βήματα : α) τον εντοπισμό και την περιγραφή των αναγκών του πελάτη, β) την χαρτογράφηση του customer journey, γ) τη σύγκριση μεταξύ του παρεχόμενου και του επιθυμητού customer experience, δ) τον καθορισμό δεικτών παρακολούθησης ε) την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων του οργανισμού και στ) την επισκόπηση και αναθεώρηση της όλης διαδικασίας. Ειδικά το τελευταίο στάδιο είναι σημαντικό οι οργανισμοί να το αντιμετωπίσουν με διαφάνεια και τόλμη ώστε να προβούν στις απαραίτητες αναθεωρήσεις για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.»

The post PwC Ελλάδας: Ο μετασχηματισμός της εμπειρίας του πελάτη ως απόλυτη προτεραιότητα για οργανισμούς και επιχειρήσεις appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/LrzIq5ljw
via IFTTT

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Τη Δευτέρα 31/1 ξεκινά το Cinema και Sibilima στο θέατρο ΕΛΕΡ

Θέατρο ΕΛΕΡ

Cinema & Sibilima 

Βραδιές βωβού κινηματογράφου με ζωντανή μουσική

Οι Sibílima Ensemble έρχονται στο Θέατρο ΕΛΕΡ (Ελπίς-Έρως) και παρουσιάζουν για τρεις συνεχόμενες χειμωνιάτικες Δευτέρες, τρεις αριστουργηματικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, με τη συνοδεία πρωτότυπης ζωντανής μουσικής. Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Καλλιόπης Μητροπούλου και μέσω του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, οι Sibilima Ensemble δημιουργούν κάθε φορά μία πρωτότυπη σύνθεση, η οποία συνδιαλέγεται με την ταινία που προβάλλεται. 

Οι ταινίες που θα προβληθούν:

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου: «Το εργαστήριο του δόκτορος Καλιγκάρι» (The Cabinet of Dr. Caligari, 1920) του Robert Wiene

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου: «Το θωρηκτό Ποτέμκιν» (Battleship Potemkin, 1925) του Sergey M. Eisenstein

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου: «Τα φώτα της πόλης» (City Lights, 1931) του Charlie Chaplin

Sibilima  Ensemble

Η μουσική ομάδα Sibilima αποτελείται από τους Χαράλαμπο Καρασαββίδη, Καλλιόπη Μητροπούλου, Στέλιο Παπαναστάση, Γιώργο Ταμιωλάκη και Λευτέρη Ανδριώτη και δημιουργήθηκε το 2020 στην Αθήνα. Όπως η λέξη Sibílima (συμπίλημα) παραπέμπει σε ένα μωσαϊκό από στοιχεία που συχνά έχουν  διαφορετικές έως και αταίριαστες μεταξύ τους υφές, οι Sibilima αντλούν υλικό από την παλαιά έως την σύγχρονη εποχή καθώς επίσης ηχοχρώματα και  τεχνοτροπίες από παραδοσιακές και λόγιες μουσικές του κόσμου. Η πρόκληση  για την ομάδα είναι η οργανική σύνδεση αυτών των διαφορετικών μεταξύ τους  στοιχείων. Από τη διαδικασία αυτή προκύπτει το ρεπερτόριο των Sibilima. 

Σε μια ακόμα αναλογία με το όνομά της, η δράση της ομάδας χαρακτηρίζεται από τη συνεργασία με άλλους τομείς του χώρου των τεχνών: visual arts, θέατρο, χορό,  εικαστικές τέχνες, καθώς επίσης και από τους εναλλακτικούς χώρους εμφάνισης  όπως θέατρα, κήπους, γηροκομεία, σχολεία κ.α.  Ξεχωρίζει η συνεργασία τους με  την ΕΛΣ στα πλαίσια των διαδικτυακών της φεστιβάλ και η συμμετοχή τους στην θεατρική παράσταση  “Περιηγητικά” σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή, στο πλαίσιο των δράσεων “Η Επανάσταση με τα μάτια των άλλων”  της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

Στο Cinema & Sibilima παίζουν: 

Λευτέρης Ανδριώτης: κρητική λύρα
Καλλιόπη Μητροπούλου: βιολί,φωνή
Χαράλαμπος Καρασαββίδης: βιολί
Στέλιος Παπαναστάσης: βιόλα

Cinema & Sibilima

Οι ταινίες που θα προβληθούν: 

31 Ιανουαρίου: «Το εργαστήριο του δόκτορος Καλιγκάρι» (The Cabinet of Dr. Caligari, 1920) του Robert Wiene

7 Φεβρουαρίου: «Το θωρηκτό Ποτέμκιν» (Battleship Potemkin, 1925) του Sergey M. Eisenstein

Ώρα: 21:00
14 Φεβρουαρίου: «Τα φώτα της πόλης» (City Lights, 1931) του Charlie Chaplin

Εισιτήριο: 10 ευρώ – ομαδικό: 7 ευρώ – μειωμένης ορατότητας: 8 ευρώ 
Προπώληση https://www.viva.gr/tickets/festival/show/inema-ibilima/

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΕΡ
Φρυνίχου 10, 105 58 Αθήνα (Πλάκα) –  Τηλ: 211 735 3928 – www.eler-theater.gr

The post ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Τη Δευτέρα 31/1 ξεκινά το Cinema και Sibilima στο θέατρο ΕΛΕΡ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/D8nHxRUeC
via IFTTT

LG και Creta Maris Beach Resort αναβαθμίζουν την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών στην Κρήτh

LG ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και Infotainment σύστημα Pro:Centric Direct που διαθέτουν την εφαρμογή Netflix

Το τμήμα Business Solutions της LG Electronics (LG) μαζί με τον επίσημο συνεργάτη Δρακουλάκης ΑΕ συνεργάστηκαν με το κορυφαίο Creta Maris Beach Resort του Μetaxa Hospitality Group, που βρίσκεται στην Χερσόνησο της Κρήτης. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η LG εξόπλισε όλα τα δωμάτια με LG ξενοδοχειακές τηλεοράσεις που ενσωματώνουν το Infotainment σύστημα Pro:Centric Direct και δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Netflix, αναβαθμίζοντας έτσι την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών.  

Πιο συγκεκριμένα, στα  681 δωμάτια τοποθετήθηκαν 747 ξενοδοχειακές τηλεοράσεις της σειράς US662H, 55, 50 και 43 ίντσες. Ξεχωρίζοντας για την καθαρή και ρεαλιστική εικόνα με την 4K Ultra ανάλυση, διαθέτουν, μεταξύ άλλων, λειτουργίες όπως Gallery Mode με προεγκατεστημένες εικόνες όταν η τηλεόραση δεν δείχνει περιεχόμενο  καθώς και συμβατότητα σύνδεσης με φορητές συσκευές για αναπαραγωγή περιεχομένου, προσφέροντας μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας και ψυχαγωγίας. Το Infotainment σύστημα Pro:Centric Direct διαθέτει πλήθος καινοτόμων χαρακτηριστικών που αναδεικνύουν την εταιρική ταυτότητα του ξενοδοχείου και δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες για διαδραστική και αμφίδρομη επικοινωνία προσφέροντας παράλληλα άμεση πρόσβαση σε μια ποικιλία υπηρεσιών, όπως τη διάσημη streaming πλατφόρμα Netflix. 

Ο Γιάννης Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής του τμήματος Business Solutions της LG Electronics Hellas, δήλωσε σχετικά: «Ο τουρισμός ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, δημιουργεί προστιθέμενη αξία σε πολλούς άλλους τομείς και είναι κρίσιμης σημασίας να επενδύσουμε στον συγκεκριμένο κλάδο, ιδιαίτερα την συγκεκριμένη περίοδο που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς το γεγονός ότι συμβάλαμε αποτελεσματικά στη βέλτιστη διαχείριση των πόρων του Creta Maris Beach Resort, προσφέροντας ταυτόχρονα μια ευχάριστη διαμονή». 

Ο Νίκος Βλασιάδης, Γενικός Διευθυντής του Creta Maris Beach Resort, δήλωσε σχετικά: «Στο ξενοδοχείο μας, από το 1975 προσφέρουμε υπηρεσίες φιλοξενίας υψηλής ποιότητας. Δίνουμε προτεραιότητα στην εμπειρία που ζουν οι επισκέπτες μας, με νέες υπηρεσίες και καινοτόμες λύσεις. Στα δωμάτια του ξενοδοχείου τοποθετήσαμε LG Smart ξενοδοχειακές τηλεοράσεις προσφέροντας στους πελάτες μας αδιάλειπτη πρόσβαση στο Netflix συνδυάζοντας την ξενοδοχειακή εμπειρία με την αίσθηση της άνεσης του σπιτιού τους». 

The post LG και Creta Maris Beach Resort αναβαθμίζουν την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών στην Κρήτh appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/Z50EaHxFG
via IFTTT

Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ): Εκφάνσεις Βίας

Οι Διάλογοι του ΙΣΝ πραγματοποίησαν το πρώτο webcast της χρονιάς με μια συζήτηση για την αύξηση της βίας

«Βιώνουμε μια κρίση της δημοκρατίας, η οποία προκύπτει μέσα από την πόλωση και την δυσπιστία στα περισσότερα μέρη του κόσμου», ανέφερε ο Eric Klinenberg, Καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών στο New York University, ο οποίος βρέθηκε στην 50η συζήτηση των Διαλόγων του ΙΣΝ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου. Στο πρώτο webcast για το 2022 οι Διάλογοι του ΙΣΝ, που υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD, συζήτησαν για το αν και πώς η κοινωνική απομόνωση και η αγωνία που συνοδεύει την πανδημία, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των βίαιων συμπεριφορών παγκοσμίως.

«Πολλοί υποστηρίζουν ότι καταρρέει η κοινωνία και ζούμε σε εποχές μεγαλύτερης βίας από ότι παλιότερα. Η αλήθεια είναι ότι η βία σαφώς μειώνεται κατά τις τελευταίες δεκαετίες, με την εξαίρεση της τελευταίας διετίας που αντιμετωπίζουμε αυτή την πανδημία και την επείγουσα κατάσταση», σχολίασε ο Eric Klinenberg αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης της βίας ενώ συμπλήρωσε πως «η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι πλέον μία απλή συγκυρία πανδημίας, αλλά μια αλλεπάλληλη κρίση σε πολλούς τομείς. Στις περιόδους αστάθειας και πραγματικής κοινωνικής αλλαγής το αίσθημα είναι ότι όλοι βρίσκονται στο επίκεντρο, όλα είναι ασταθή και οι συμπεριφορές διακυμαίνονται έντονα. Αυτό συμβαίνει αρκετά τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο τα χρόνια της πανδημίας». 

Ο Alex Piquero, Πρόεδρος στο Τμήμα Κοινωνιολογίας και Εγκληματολογίας και Διακεκριμένος Μελετητής Τεχνών και Επιστημών στο University of Miami, ο οποίος συμμετείχε στο webcast των Διαλόγων και έχει κάνει έρευνα για την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας την περίοδο της πανδημίας, ανέφερε πως «αυτό είναι κάτι ατυχές αλλά όχι απροσδόκητο, ειδικά όσον αφορά εκείνα τα στρεσογόνα στοιχεία, τα οποία επιτείνουν την ενδοοικογενειακή βία, όπως το στρες, ο θυμός, η συμβίωση πολλών ανθρώπων σε συγκεκριμένο χώρο υπό συγκεκριμένες περιστάσεις χωρίς δυνατότητες διαφυγής και εκτόνωσης της πίεσης». Επιπλέον, επεσήμανε ότι «ως ακαδημαϊκοί γνωρίζαμε ότι σε περίπτωση πανδημίας η βία θα είναι πιο έντονη, ειδικά όσον αφορά τις γυναίκες και τα παιδιά που είναι πιο ευάλωτοι σε συνθήκες οικογενειακής βίας. Υπάρχουν άλλωστε οι παράγοντες διακινδύνευσης ως προς την έκθεση στη βία, όσον αφορά τη σωματική βία αλλά και τη συναισθηματική βία και επιβεβαιώνεται ότι η πανδημία επέτεινε αυτή την κατάσταση».

Στην αύξηση των περιστατικών έμφυλης βίας στην Ελλάδα αναφέρθηκε η Κική Πετρουλάκη, Ψυχολόγος και Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας» μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στους Διαλόγους του ΙΣΝ: «Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με παλιότερα είναι η ορατότητα. Επιτέλους τα Μέσα δίνουν πάρα πολύ μεγάλη έμφαση στο να παρουσιάζουν σχεδόν το κάθε περιστατικό. Πέρυσι είχαμε 9 γυναικοκτονίες και 9 απόπειρες. Οι δράστες αισθάνονται ότι μπορούν ατιμώρητοι να συνεχίσουν και όχι μόνο το αισθάνονται, αλλά έτσι είναι. Όσο συμβαίνουν τα πλημμεληματικού -κατά τον νόμο- χαρακτήρα αδικήματα, ο νόμος και η αστυνομία τα διαχειρίζεται σαν να είναι ένας απλός καυγάς στο σπίτι. Αυτά τα πράγματα πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν και μετά να τολμάμε να ρωτάμε γιατί δεν φεύγει μια γυναίκα και γιατί αυξάνονται οι γυναικοκτονίες».

Παρακολουθήστε τη συζήτηση των Διαλόγων με θέμα «Εκφάνσεις Βίας» εδώhttps://www.snfdialogues.org/el/ekdiloseis/ekfanseis-bias/
Τους Διαλόγους επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου και υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development).
 
Διάλογοι. Διαφορετικές απόψεις που δημιουργούν έναν νέο τρόπο σκέψης.

The post Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ): Εκφάνσεις Βίας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/daJk4IOcE
via IFTTT

«Παλιά Επαγγέλματα – Εικόνες από την καθημερινότητα μιας άλλης Θεσσαλονίκης» Έκθεση στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης

 «Παλιά  Επαγγέλματα – Εικόνες από την καθημερινότητα μιας άλλης Θεσσαλονίκης» είναι ο τίτλος έκθεσης που παρουσιάζεται στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου κι έως τις 20 Απριλίου 2022.
Η έκθεση περιλαμβάνει τεκμήρια, κυρίως φωτογραφικά, από επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης που αφορούν την περίοδο από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από το κείμενο του επιμελητή Νίκου Μαραντζίδη αλλά και από αποσπάσματα κειμένων, λογοτεχνών και αρχιτεκτόνων σχετικά με το επαγγελματικό τοπίο της πόλης. Εικόνες της Θεσσαλονίκης, εικόνες από τις αγορές της πόλης, χαρακτηριστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι επαγγελματίες της εποχής ολοκληρώνουν την παρουσίαση της έκθεσης των παλιών επαγγελμάτων.
Όπως αναφέρει ο επιμελητής της έκθεσης Νίκος Μαραντζίδης, «όσον αφορά στο αντικείμενο της έκθεσής μας, που αφορά τα παλιά λαϊκά επαγγέλματα από την εποχή της Τουρκοκρατίας, θα λέγαμε ότι αυτά διαμορφώνονται και λειτουργούν σε σχέση με τις ανάγκες των ανθρώπων, που δημιουργούν οι εκάστοτε οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της περιόδου. Έτσι, άλλα χάνονται σχετικά γρήγορα, άλλα επιβιώνουν διαχρονικά και άλλα με την αλλαγή των συνθηκών επανεμφανίζονται, ελαφρώς, ίσως αλλαγμένα»
Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης και της Βιβλιοθήκης – Κέντρου Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Ειδικά για την έκθεση σχεδιάστηκε ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη μορφή μικρών ασκήσεων, που απευθύνεται σε μαθητές των δ’, ε’ και στ’ τάξεων δημοτικού. Οι σχολικές ομάδες που επιθυμούν να ξεναγηθούν στην έκθεση ή να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη Δώρα Κουρκούτα στο 2313 318.709 ή την Αλεξία Ξαφοπούλου στο 2313 318.707 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση kith@thessaloniki.gr.  
Διάρκεια έκθεσης: 3/2/2022 έως 20/4/2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 – 14.00 
Τρίτη και Πέμπτη 8.00-14.00 και 18.00-21.00
Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου
Τηλ.: 2313 318.701
e-mail: kith@thessaloniki.gr

The post «Παλιά Επαγγέλματα – Εικόνες από την καθημερινότητα μιας άλλης Θεσσαλονίκης» Έκθεση στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/BYVh9Q5xa
via IFTTT

ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ROYAL CARIBBEAN INTERNATIONAL

Η κορυφαία εταιρεία κρουαζιέρας παραλαμβάνει το Wonder of the Seas, το νεότερο και πιο καινοτόμο κρουαζιερόπλοιό της

Ευχάριστες περιπέτειες επάνω στο νεότερο θαύμα του κόσμου προβλέπονται για τους ταξιδιώτες όλων των ηλικιών. Σήμερα, η Royal Caribbean International παρέλαβε το Wonder of the Seas, το επόμενο πολυαναμενόμενο και καινοτόμο πλοίο της βραβευμένης εταιρείας κρουαζιέρας. Σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση τριών χρόνων κατασκευής, η παραδοσιακή τελετή αλλαγής σημαίας πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία της Γαλλίας, με τα συνεργαζόμενα ναυπηγεία Chantiers de l’Atlantique. Το Wonder θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Fort Lauderdale της Φλόριντα, στις 4 Μαρτίου, απ΄όπου θα ξεκινήσει κρουαζιέρες 7 διανυκτερεύσεων στην Καραϊβική πριν κατευθυνθεί στη Βαρκελώνη και τη Ρώμη απ΄όπου θα προσφέρει καλοκαιρινές περιπέτειες στη Μεσόγειο.

Το   Wonder το καλωσόρισαν στην οικογένεια της Royal Caribbean ο Πρόεδρος του Ομίλου της Royal Caribbean,  Richard Fain, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Royal Caribbean,  Jason Liberty, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Caribbean International, Michael Bayley και ο Laurent Castaing, Γενικός Διευθυντής των ναυπηγείων Chantiers de l’Atlantique στο Saint-Nazaire, Γαλλία.

«Το Wonder of the Seas θα δώσει νέα πνοή στην κρουαζιέρα με πιο τολμηρό και εντυπωσιακό τρόπο. Η προσθήκη αυτού του πλοίου στον ήδη κορυφαίο στόλο μας, αναβαθμίζει την εταιρεία στο να συνεχίζει να ηγείται του κλάδου με νέα χαρακτηριστικά και καινοτομίες», δήλωσε ο Jason Liberty, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της Royal Caribbean. “Αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο προσφέρουμε υπεύθυνα αξέχαστες διακοπές παγκοσμίου επιπέδου, σε επισκέπτες απ΄όλο τον κόσμο.”

«Η παράδοση του Wonder of the Seas είναι το αποκορύφωμα 30 μηνών ευρηματικότητας και συνεργασίας μεταξύ περισσοτέρων από 2.000 αφοσιωμένων μελών του πληρώματος και εργατών που είναι από τους κορυφαίους στο είδος τους», δήλωσε ο Michael Bayley, Πρόεδρος και Σιευθύνων Σύμβουλος της Royal Caribbean International. «Εκτός του ότι ανεβάζει το επίπεδο των επαναστατικών πλοίων της κατηγορίας Oasis ως προς τις καινοτομίες και τις περιπέτειες που προσφέρει, το Wonder προετοιμάζει το έδαφος για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές διακοπές που περιμένουν οι οικογένειες και όλοι οι ταξιδιώτες στη νέα χρονιά. Ο συνδυασμός ολοκαίνουργιων χαρακτηριστικών με εκείνα που είναι ήδη γνωστά και αγαπημένα που καλύπτουν δράση,  διασκέδαση, φαγητό και νυχτερινή ζωή είναι απαράμιλλος και είναι αυτό που θα κάνει το νεότευκτο και πιο καινοτόμο πλοίο μας το νεότερο θαύμα του κόσμου το οποίο θα προσφέρει  απόλυτες διακοπές στην Καραϊβική και την Ευρώπη.»

«Το Wonder of the Seas αντιπροσωπεύει την πρόοδο στα πλοία της κατηγορίας Oasis. Οι ομάδες μας δούλεψαν κάτω από δύσκολες συνθήκες αλλά με σύμπνοια για τις απαραίτητες,   σημαντικές αλλαγές που ενίσχυσαν την απόδοση του πλοίου», δήλωσε ο Laurent Castaing, Γενικός Διευθυντής των ναυπηγείων Chantiers de l’Atlantique. “Το Wonder είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό νέο πλοίο.”

Τα highlights  που θ΄αποκαλυφθούν στο  Wonder

Το πέμπτο κατά σειρά κρουαζιερόπλοιο της επαναστατικής κατηγορίας Oasis της Royal Caribbean, το Wonder, επιφυλάσσει περιπέτειες για όλες τις ηλικίες σε οκτώ μοναδικές γειτονιές, μια πρωτιά της Royal Caribbean. Οι νέοι και όσοι αισθάνονται νέοι στην καρδιά μπορούν να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν αναμνήσεις με ποικίλους τρόπους σε σημεία που έχουν σχεδιαστεί για οικογένειες και προσωπικό χρόνο, όπως:

  • Suite Neighborhood – Η νέα, όγδοη γειτονιά προσφέρει στους επισκέπτες της κατηγορίας καμπινών Royal Suite ένα υπερυψωμένο Sun Deck για ηλιοθεραπεία, το οποίο διαθέτει πισίνα, μπαρ και ξαπλώστρες για να χαλαρώσετε, το ιδιωτικό εστιατόριο Coastal Kitchen,  το Suite Lounge και την καταπληκτική Ultimate Family Suite που μπορεί φιλοξενήσει οικογένεια μέχρι 10 άτομα.
  • The Mason Jar Southern Restaurant & Bar – Το νέο hotspot σερβίρει εδέσματα του Νότου των Η.Π.Α και κλασικά πιάτα με twist για brunch, δείπνο και αργά τη νύχτα, όπως αλμυρά johnnycakes, τηγανητό κοτόπουλο και θαλασσινά στο γκριλ. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με ζωντανή country μουσική, διακόσμηση σε στιλ αγροικίας και μια συλλογή από αμερικανικά ουίσκι και πικάντικα shakes.
  • Wonder Playscape – Ο παιδότοτος με υποβρύχιο θέμα είναι μια ολοκαίνουρια περιπέτεια με τσουλήθρες, τοίχους αναρρίχησης, μια διαδραστική τοιχογραφία που ενεργοποιείται με την αφή και ευφάνταστα παζλ.
  • The Vue Bar – Για πιο χαρούμενες happy hours το νέο πρόβολο μπαρ προσφέρει πανοραμική θέα στον ωκεανό την ημέρα, ενώ μετά το ηλιοβασίλεμα λάμπει μέσα σε ένα πολύχρωμο μωσαϊκό θόλο.
  • Caribbean Pool Deck – Στον παλμό της Καραϊβικής βρίσκονται το Lime & Coconut, δίπλα του η τριάδα των νεροτσουλήθρων, Perfect Storm, το υδάτινο πάρκο για παιδιά Splashaway Bay, ξαπλώστρες μέσα στην πισίνα, ζωντανή μουσική κ.ά,
  • El Loco Fresh και Cantina Fresca – Το Cantina Fresca είναι το ιδανικό μέρος για μεξικάνικες απολαύσεις, όπως τάκος κατά παραγγελία, μπουρίτος και κεσαδίγιας. Το μπαρ σερβίρει μια επιλογή από “aguas frescas”, margaritas και άλλα κλασικά μεξικάνικα ποτά. 

Άλλα γνωστά και αγαπημένα χαρακτηριστικά που επιστρέφουν στο Wonder περιλαμβάνουν το Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar, ιταλική τρατορία,  την ψηλότερη τσουλήθρα εν πλω, The Ultimate Abyss,  τους πρόσφατα σχεδιασμένους  χώρους αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους στο Adventure Ocean, Social100 και The Patio, τον προσομοιωτή surf, FlowRider, δύο τοίχους αναρρίχησης, τη γειτονιά του Central Park με περισσότερα από 20.000 πραγματικά φυτά κ.ά.

Προσεχείς κρουαζιέρες στις ΗΠΑ και στην Μεσόγειο

  • Αναχωρήσεις από το Fort Lauderdale – To  Wonder θα αποπλεύσει στην Καραϊβική από τοn τερματικό σταθμό Port Everglades στο Fort Lauderdale μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2022. Τα δρομολόγια 7 διανυκτερεύσεων στην Ανατολική και Δυτική Καραϊβική περιλαμβάνουν επισκέψεις στο ιδιωτικό νησάκι της Εταιρείας, Perfect Day at CocoCay, στο Νασάου, Μπαχάμες, στο Roatan, Ονδούρα και στο Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο.
  • Αναχωρήσεις από τη Βαρκελώνη ή τη Ρώμη – Ξεκινώντας από τον Μάιο, το νέο πλοίο της κατηγορίας Oasis βάζει πλώρη για καλοκαιρινές διακοπές στη Μεσόγειο. Οι κρουαζιέρες 7 διανυκτερεύσεων στη Δυτική Μεσόγειο θα επισκεφθούν ξακουστούς προορισμούς όπως τη Νάπολη και  Φλωρεντία στην Ιταλία, την Πάλμα ντε Μαγιόρκα στην Ισπανία και την Προβηγκία στη Γαλλία.
  • Αναχωρήσεις από το Port Canaveral της Φλόριντα – Οι ετήσιες περιπέτειες στο Wonder ξεκινούν τον Νοέμβριο του 2022, όταν το νεότερο απόκτημα της Royal Caribbean ξεκινήσει κρουαζιέρες στην Καραϊβική από το Port Canaveral. Οι προορισμοί που θα μπορούν να επισκεφθούν  οι ταξιδιώτες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Perfect Day at CocoCay , το Philipsburg στο St. Maarten, το Charlotte Amalie στο St. Thomas και το Cozumel στο Μεξικό.

The post ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ROYAL CARIBBEAN INTERNATIONAL appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/I4XAKhUCn
via IFTTT

Friday, January 28, 2022

CLIA – Οι προοπτικές του κλάδου της κρουαζιέρας για το 2022

Η ετήσια έκθεση της CLIA αποτυπώνει τα μεγέθη της κρουαζιέρας, τον ηγετικό ρόλο της στις πολιτικές υγείας και ασφάλειας, στις πολιτικές αειφορίας για το περιβάλλον, και τη βιώσιμη διαχείριση των προορισμών κρουαζιέρας.

Νεότερα στοιχεία για τον οικονομικό αντίκτυπο του πρώτου έτους της πανδημίας, για την ανάκαμψη, τα οικονομικά μεγέθη και τις ηγετικές παρεμβάσεις του κλάδου στους τομείς των υπεύθυνων τουριστικών και ναυτιλιακών πρακτικών.

Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), κύριος φορέας και ηγετική φωνή της παγκόσμιας κοινότητας κρουαζιέρας, δημοσίευσε σήμερα την Έκθεση της για τις Προοπτικές του Κλάδου της Κρουαζιέρας το 2022. Η ετήσια έκθεση αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο η κρουαζιέρα συνέχισε τη σταδιακή επιστροφή σε λειτουργία με υπευθυνότητα, υλοποιώντας με αποδεδειγμένη επιτυχία πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας που αποτελούν παράδειγμα και για άλλους κλάδους, υπογραμμίζει την αξία της κρουαζιέρας για τις τοπικές κοινότητες και τις εθνικές οικονομίες σε όλο τον κόσμο και καταγράφει τη συνεχή πρόοδο του κλάδου προς την επίτευξη ουδετερότητας ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

«Η Έκθεση για τις Προοπτικές του Κλάδου της Κρουαζιέρας το 2022 παρέχει την ευκαιρία να εξετάσουμε όσα έχει πετύχει ο κλάδος μας το προηγούμενο διάστημα, καθώς οι εταιρείες-μέλη της CLIA έχουν υποδεχθεί περισσότερους από έξι εκατομμύρια επιβάτες στα πλοία τους από την επανέναρξη της λειτουργίας τους τον Ιούλιο του 2020. Και ενώ η υγεία και η ασφάλεια παραμένουν οι απόλυτες προτεραιότητες μας, την ίδια ώρα ο κλάδος οδηγεί τις εξελίξεις στις πολιτικές αειφορίας για το περιβάλλον και τη βιώσιμη διαχείριση των προορισμών», δήλωσε η Kelly Craighead, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της CLIA.

«Ο παράκτιος και ναυτικός τουρισμός είναι κινητήριος δύναμη για την οικονομία και εμείς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους προορισμούς κρουαζιέρας, έτσι ώστε οι τοπικές κοινότητες να επωφεληθούν από τον υπεύθυνο τουρισμό. Τα μέλη μας επενδύουν, επίσης, σε νέες τεχνολογίες και νέα πλοία, επιδιώκοντας το στόχο της ουδετερότητας του στόλου της κρουαζιέρας ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050», πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με την Marie-Caroline Laurent, Γενική Διευθύντρια της CLIA για την Ευρώπη «Και στην Ελλάδα, η επανέναρξη της κρουαζιέρας αποτέλεσε μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη που έδωσε ώθηση τόσο στους περισσότερους από 11.000 ανθρώπους που απασχολούνται στον κλάδο, όσο και σε εκείνους που η δουλειά τους εξαρτάται από την κρουαζιέρα, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών γραφείων, ξενοδοχείων, τουριστικών οδηγών, λιμανιών και πολλών ακόμα παρόχων υπηρεσιών σε ολόκληρη τη χώρα».

Τα κύρια στοιχεία της Έκθεσης περιλαμβάνουν:

  • Ο στόλος του μέλλοντος. Έως το 2027, ο στόλος των εταιρειών-μελών της CLIA θα αντικατοπτρίζει τη σημαντική πρόοδο στην επιδίωξη του κλάδου της κρουαζιέρας για ένα καθαρότερο, πιο αποδοτικό μέλλον.
  • 26 κρουαζιερόπλοια θα κινούνται με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG)
  • 81% του στόλου παγκοσμίως θα χρησιμοποιεί προηγμένα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων
  • 174 κρουαζιερόπλοια με δυνατότητα ηλεκτροδότησης από την ξηρά
  • Παγκόσμιες Οικονομικές Επιπτώσεις το 2020. Σε σύγκριση με το 2019, τα οικονομικά στοιχεία του 2020 απεικονίζουν τις εκτεταμένες επιδράσεις της πανδημίας στην ευρύτερη κοινότητα της κρουαζιέρας και υπογραμμίζουν τη σημασία του κλάδου για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο.
  • 5,8 εκατ. επιβιβάσεις επιβατών (-81%)
  • 576.000 θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται από την κρουαζιέρα (-51%)
  • 63,4 δις. δολ. συνολική οικονομική συνεισφορά (-59%)
  • Πρόοδος της επανέναρξης λειτουργίας. Τα κορυφαία πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας του κλάδου διευκολύνουν την επανεκκίνηση του τουρισμού κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας χιλιάδες ανθρώπους πίσω στην εργασία τους και προσφέροντας αναζωογόνηση των τοπικών και εθνικών οικονομιών.
  • Από τα κρουαζιερόπλοια των μελών της CLIA περισσότερο από το 75% της χωρητικότητας σε κλίνες έχει επιστρέψει σε λειτουργία
  • Σχεδόν το 100% εκτιμάται πως θα είναι σε λειτουργία έως τον Αύγουστο του 2022
  • Αξία των τουριστών κρουαζιέρας. Οι τουρίστες κρουαζιέρας και τα χρήματα που ξοδεύουν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τις τοπικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.
  • Σε κάθε 24 επιβάτες κρουαζιέρας αναλογεί μία θέση πλήρους απασχόλησης
  • Ο κάθε επιβάτης κρουαζιέρας δαπανά κατά μέσο όρο 750 δολάρια στις πόλεις που επισκέπτεται το κρουαζιερόπλοιο στη διάρκεια μιας τυπικής 7ήμερης κρουαζιέρας
  • 6 στα 10 άτομα που συμμετείχαν σε κρουαζιέρα λένε ότι έχουν επιστρέψει σε τουλάχιστον έναν προορισμό από αυτούς που επισκέφθηκαν για πρώτη φορά μέσω του κρουαζιερόπλοιου
  • Διαχείριση προορισμών. Η συνεχής συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες στους προορισμούς που επισκέπτονται τα κρουαζιερόπλοια παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τον κλάδο της κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένων του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, των ελληνικών προορισμών της Κέρκυρας και του Ηρακλείου Κρήτης και της πόλης της Πάλμα στα Βαλεαρίδες Νήσους.
  • Η «Τάξη» του 2022. Οι εταιρείες κρουαζιέρας-μέλη της CLIA σχεδιάζουν το ντεμπούτο 16 νέων κρουαζιερόπλοιων μέσα στο 2022, συμπεριλαμβανομένων πέντε πλοίων που κινούνται με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) και εννέα εξερευνητικών σκαφών. Η «Τάξη» του 2022 θα είναι 100% εξοπλισμένη με προηγμένα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων.

 

The post CLIA – Οι προοπτικές του κλάδου της κρουαζιέρας για το 2022 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3o9JeR3
via IFTTT

11ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας, την Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Sólo Teatro παρουσιάζει το 11οΙβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων που πραγματοποιείται 1-22 Φεβρουαρίου 2022 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) Το Φεστιβάλ επιστρέφει για την ενδέκατή του χρονιά στην παραδοσιακή μορφή του με  φυσική παρουσία για το κοινό. Κατά την διάρκειά του, οι συγγραφείς των θεατρικών έργων που έχουν επιλεγεί να παρουσιασθούν, Νταβίντ Ντεσόλα και Μάρτα  Μπουτσάκα παραβρίσκονται διά ζώσης, ενώ ο Αλμπέρτο Κονεχέρο και ο Τζόρντι  Κασανόβας συνδέονται διαδικτυακά, για να συζητήσουν με το κοινό. Όλα τα έργα του φεστιβάλ σκηνοθετούνται και παρουσιάζονται από Έλληνες σκηνοθέτες και ηθοποιούς, στα ελληνικά. 

Φέτος, οι θεματικές των έργων προσεγγίζουν επίκαιρα κοινωνικά φαινόμενα και  αγγίζουν ευαίσθητες συναισθηματικές χορδές, αποτυπώνοντας συχνά τα διλήμματα που προκύπτουν από τις δυσκολίες της καθημερινής διαβίωσης. 

  Αναλυτικά: 

01/02, 18:00 – Πλακάκια του Νταβίντ Ντεσόλα 

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθετική επιμέλεια: Νίκος Αρβανίτης. Ηθοποιοί: Σπύρος Πούλης, Πέτρος Λαγούτης, Στέλιος Νίνης, Ντίνα Αβαγιανού, Μαρία  Καρακίτσου 

Ο Πάκο και η Ντολόρες έχουν λίγα χρήματα για να αγοράσουν σπίτι και η εταιρεία Κλαροσκούρο έχει μια επαναστατική λύση να τους προτείνει. Πόσα πλακάκια άραγε είναι απαραίτητα για να καταφέρει κανείς να επιβιώσει αξιοπρεπώς; 08/02, 18:00 – Γκρεμός (Cliff) του Αλμπέρτο Κονεχέρο 

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθετική επιμέλεια: Αντώνης Γαλέος. Ηθοποιός: Δημήτρης Τσίκλης 

Λίγο πριν την απονομή των Όσκαρ το 1961, ο Μοντγκόμερι Κλιφτ ετοιμάζει την επιστροφή του στο θέατρο με τον Γλάρο του Τσέχοφ, έχοντας ήδη αποφασίσει να εγκαταλείψει την κινηματογραφική του καριέρα. Πρώτα όμως πρέπει να κλείσει τους εκκρεμείς λογαριασμούς του με το παρελθόν. 

15/02, 18:00 – Ρίτα (Θα σκότωνες κάποιον που αγαπάς;) της Μάρτα Μπουτσάκα Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθετική επιμέλεια: Θοδωρής Βουρνάς, Ηθοποιοί: Αντώνης Γιαννακός, Πάρης Αλεξανδρόπουλος 

Όταν ο κτηνίατρος προτείνει ευθανασία για τη σκυλίτσα του, Ρίτα, η σιγουριά του Τόνι εξανεμίζεται. Αντίθετα, η αδελφή του Στέλλα έχει μια πολύ ξεκάθαρη γνώμη για το ποια απόφαση πρέπει να παρθεί. Θα έχει την ίδια γνώμη και για την περίπτωση της μητέρας τους; 

Από 22/02, 18:00 – Αγέλη του Τζόρντι Κασανόβας 

Μετάφραση: Νάννα Παπανικολάου. Σκηνοθετική επιμέλεια: Αγνή Χιώτη. Ηθοποιοί: Χάρης Χιώτης, Καλή Δάβρη, Κυριάκος Μαρκάτος, Λυδία Σγουράκη, Κώστας  Πιπερίδης, Σταμάτης Μπάκνης, Ιάσονας Καστόρης 

Είναι επικίνδυνο να είσαι γυναίκα και να κυκλοφορείς έξω την νύχτα της γιορτής του Σαν Φερμίν. «Το Κοπάδι» κυκλοφορεί ανενόχλητο, και όλα μπορεί να συμβούν.  

 

The post 11ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Θεατρικών Αναλογίων appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3HcseRE
via IFTTT

ITB India to be held as a virtual event on 5 – 7 April 2022, connecting international travel trade to the Indian and South Asian travel markets

ITB India to be held as a virtual event on 5 – 7 April 2022, connecting international travel trade to the Indian and South Asian travel markets

  • 3 full days of virtual business appointments and digital conference programme
  • Exhibitors to leverage on virtual appointments with Indian and South Asian travel buyers and international delegates
  • All conference sessions are available on-demand until 6 May 2022

ITB India 2022 will be an all-virtual event with the physical show postponed to 2023. Scheduled on the same dates, ITB India 2022 Virtual will be held from 5 – 7 April 2022. After close observations of international developments of the COVID-19 pandemic, the spread of the Omicron variant, and extensive conversations with local authorities and partners, the show organisers made the difficult decision to move the show completely virtual, which now gives exhibitors and trade visitors maximum planning security.

Katrina Leung, Messe Berlin (Singapore), the organiser of ITB India said: “This decision is made after the surge in infection cases of the Omicron variant worldwide and in India, as well as the tightening of international borders and safety measures. In view of the uncertainties of executing a successful physical event for the travel trade, Messe Berlin (Singapore) consulted various stakeholders and international clients before concluding that the 2022 show should be held virtually to provide full transparency and reassurance of the upcoming exhibition and conference”.

ITB India Virtual brings together key travel industry leaders and international exhibitors from various segments of MICELeisureCorporate and Travel Technology. The B2B virtual event builds the bridge to the Indian and South Asian travel markets, offering three full days of virtual business appointments and digital conference program. After the virtual trade show, all conference sessions will remain online until 6 May 2022, and all registered participants have full access to the conference recordings. With ITB Community in Asia (ITB Community), the organizer had already established a global virtual platform for the tourism industry where exhibitors can successfully leverage on virtual appointments with Indian and South Asian travel buyers and international delegates.

What’s new for exhibitors and delegates at ITB India 2022

Attendees of ITB India 2022 can expect the following new key privileges:

  • End-to-end business matching platform perfected with AI personalisation matching system that gives exhibitors a 360 degrees approach and holistic selection of key business prospects. Delegates will also receive recommended matches with greater business relevance through the system’s newly improved score-based, product group and interest-based matching.
  • Digital exhibition booths (DEB) have also been improved and modified, with brand new features, product displays and branding opportunities.
  • In addition, virtual booth packages for exhibitors have been enhanced to include features such as unlimited meeting slots, business cards sharing function, speaking opportunities, co-exhibitor benefits, extensive advertising exposure, and extra trade visitor passes. 

How to exhibit at ITB India Virtual: Virtual Packages and Prices

Exhibitors have a selection of up to 5 virtual booth packages to best suit their marketing requirements and budget, starting from USD 245 to USD 7,000 per virtual booth. For more information on exhibiting at ITB India 2022, please visit https://www.itb-india.com/virtual-booth-options or register online here.

Save-the-date: ITB India 2023

 ITB India 2023 will take place as an in-person exhibition from 26 – 28 April 2023 at the new and state-of-the-art venue Jio World Convention Centre, in Mumbai, India.  

The post ITB India to be held as a virtual event on 5 – 7 April 2022, connecting international travel trade to the Indian and South Asian travel markets appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3g3g6GH
via IFTTT

Alba – Msc in Tourism Management: Συνεργασία με τον Όμιλο EUROTEL για τη διαμόρφωση στελεχών υψηλών τεχνολογικών δεξιοτήτων στον Τουρισμό

 

Με στόχο να ενισχύσει τις δεξιότητες των μελλοντικών στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας στη χρήση προηγμένων τεχνολογιών και να αναδείξει τον ρόλο της τεχνολογίας στη λήψη αποφάσεων σε έξυπνους τουριστικούς οργανισμούς,  το Alba Graduate Business School εγκαινίασε φέτος μια νέα συνεργασία με τον Όμιλο EUROTEL, στο πλαίσιο του MSc in Tourism Management και του μαθήματος Business Decisions with Data and Models.  

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, παρουσιάστηκαν σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας, που βοηθούν στη λήψη αποφάσεων, σε όλα τα μέρη μιας τουριστικής επιχείρησης και τα οποία βοήθησαν τους σπουδαστές να εξοικειωθούν με τις καινοτομίες που διαμορφώνουν το αύριο του τουριστικού κλάδου, σήμερα. 

Το πρόγραμμα MSc in Tourism Management ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας, για τη διαμόρφωση επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης και γνώσης, ώστε να μπορούν να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους, στη διαχείριση τουριστικών οργανισμών. 

 

Στόχος του μαθήματος Business Decisions with Data and Models ήταν να ενισχύσει την ικανότητα επίλυσης επιχειρηματικών προβλημάτων, μέσω της χρήσης τεχνολογικών εργαλείων και ανάλυσης δεδομένων. Η συζήτηση εξελίσσεται γύρω από τη σημασία της τεχνολογίας στο σχεδιασμό μιας μοναδικής και εξατομικευμένης εμπειρίας πελάτη. Οι συμμετέχοντες μέσα από πραγματικά case study   και workshops έλαβαν την απαραίτητη καθοδήγηση για την επίλυση προβλημάτων και τη μεγάλη σημασία της χρήσης της τεχνολογίας στις τουριστικές επιχειρήσεις από κορυφαία στελέχη της αγοράς της Φιλοξενίας και της Πληροφορικής.

 

Μέσα από αυτή τη σύμπραξη με τον ‘Oμιλο EUROTEL – ο οποίος για περισσότερα από 30 χρόνια παρέχει τεχνολογικές λύσεις για τον ευρύτερο χώρο της φιλοξενίας – το πρόγραμμα προσφέρει στους συμμετέχοντες πολύτιμα εφόδια προκειμένου να κατανοήσουν το δυναμικό τοπίο που διαμορφώνουν οι νέες τεχνολογίες στην τουριστική αγορά και να καταστούν πολύτιμα στελέχη για κάθε τουριστική επιχείρηση.

«Η σύγχρονη τουριστική επιχείρηση χρειάζεται στελέχη που γνωρίζουν και κατανοούν τη ζωτικής σημασίας αξία που μπορούν να δώσουν οι τεχνολογικές λύσεις στη λειτουργία και την ανάπτυξή της. Είμαστε χαρούμενοι που επεκτείνουμε το δίκτυο συνεργασιών με τον Όμιλο EUROTEL o οποίος είναι πάντα δίπλα μας και ευελπιστούμε να προχωρήσουμε και σε νέες πρωτοβουλίες», δήλωσε η Ευαγγελία Μπαραλού, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του προγράμματος MSc in Tourism Management, Alba Graduate Business School. 

«Είναι τιμή μας που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με το Alba Graduate Business School και να συμμετέχουμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μέρους του MSc in Tourism Management. Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε τους φοιτητές με δεξιότητες που θα τους χρειαστούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, αξιοποιώντας εργαλεία πληροφορικής και τεχνολογίας ώστε να είναι σε θέση να λάβουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις κάτω από πολύπλοκες συνθήκες», δήλωσε η Νατάσα Καρατζά, Group Managing Director του Ομίλου EUROTEL. 

The post Alba – Msc in Tourism Management: Συνεργασία με τον Όμιλο EUROTEL για τη διαμόρφωση στελεχών υψηλών τεχνολογικών δεξιοτήτων στον Τουρισμό appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3IFOxPK
via IFTTT

Με 2.100.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας χρηματοδοτούνται έργα του ΥΠΠΟΑ στην Καστοριά

Έργα ύψους 2.100.000 στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, έχουν ενταχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Οι εργασίες από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «Προχωρούν, με γρήγορους ρυθμούς, τα έργα που -με τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας- υλοποιούνται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το χρηματοδοτικό εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης δίνει την ευκαιρία να δρομολογηθούν περισσότερα έργα Πολιτισμού σε όλη τη χώρα με δεδομένη την αναπτυξιακή διάσταση του τομέα. Σε περιοχές, όπως  η Δυτική Μακεδονία, αυτά τα έργα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου της περιοχής στην «μετά λιγνίτη» εποχή. Τα έργα που υλοποιεί το ΥΠΠΟΑ, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά μνημεία, εκτός από την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν καθοριστική συνεισφορά στην τοπική κοινωνία με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και στην τοπική οικονομία με την ποιοτική ενίσχυση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος». 

Τα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Καστοριά είναι τα εξής:

– «Αποκατάσταση και Ανάδειξη τεμένους Κουρσούμ Καστοριάς»

Το έργο, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ, προβλέπει την αποκατάσταση του τεμένους Κουρσούμ, τέλη 15ου/αρχές 16ουαι., το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Καστοριάς. Πρόκειται για μονόχωρο τρουλαίο κτίσμα, στον τύπο των επαρχιακών οθωμανικών τεμενών που συναντώνται στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το μνημείο αποκαθίσταται πλήρως και καθίσταται προσβάσιμο στα ΑμεΑ. 

– «Αποκατάσταση Βυζαντινού Ναού Ταξιαρχών Μητροπόλεως και συντήρηση των τοιχογραφιών του»

Το έργο αποκατάστασης του Ναού Ταξιαρχών Μητροπόλεως (10ος αι.). προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, προβλέπει την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου με αρμολογήματα των τοιχοποιιών και ενέματα, τοποθέτηση ελκυστήρων στερέωση, καθαρισμό και αισθητική αποκατάσταση τοιχογραφιών, που χρονολογούνται σε δύο περιόδους, τον 10ο και τον 14ο αι.

– «Συντήρηση τοιχογραφιών Ιεράς Μονής Παναγίας Μαυριώτισσας»

Το μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας, στο ανατολικό άκρο της χερσονήσου της Καστοριάς, χρονολογείται απέναντι από το Μαυροχώρι (Μαύροβο), σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη. Η Ιερά Μονή της Μαυριώτισσας κτίστηκε τον 11ο αιώνα Το έργο της συντήρησης των τοιχογραφιών της Ιεράς Μονής Παναγίας Μαυριώτισσας, έχει προϋπολογισμό 300.000 ευρώ. Οι τοιχογραφίες, εξαιρετικής τέχνης και αισθητικής, χρονολογούνται στο τέλος του 12ου– αρχές του 13ου αιώνα.

 

The post Με 2.100.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας χρηματοδοτούνται έργα του ΥΠΠΟΑ στην Καστοριά appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3IK7HUW
via IFTTT

Στον Αλέκο Φασιανό οφείλει, το λογότυπό του, το Μουσείο Τουρισμού “Η Απαρχή”

Στον Αλέκο Φασιανό οφείλει, το λογότυπό του, το Μουσείο Τουρισμού “Η Απαρχή”

Ο ζωγράφος που άγγιξε τις ψυχές των Ελλήνων, ο διεθνής ζωγράφος που ταξίδεψε την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, ήταν ένας από τους υπέροχους ανθρώπους που αγκάλιασαν το όραμα του Μουσείου Τουρισμού.

Αυτός ο μεγάλος θρύλος της ελληνικής ζωγραφικής άφησε το στίγμα του στο Μουσείο Τουρισμού “Η Απαρχή” .

Ο Αλέκος Φασιανός, ο Αλέκος μας, έφτιαξε τελείως αφιλοκερδώς το σήμα που κοσμεί και εκπροσωπεί το Μουσείο Τουρισμού “Η Απαρχή” .

Θα τον θυμόμαστε πάντα.

 

 

The post Στον Αλέκο Φασιανό οφείλει, το λογότυπό του, το Μουσείο Τουρισμού “Η Απαρχή” appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3g2GhNC
via IFTTT

Wednesday, January 26, 2022

Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και την λειτουργία των Αερολιμένων της Κυπριακής Δημοκρατίας με ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΝ 1/3/2022

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, κατά τη σημερινή του  συνεδρία, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νέο Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και τη λειτουργία των Αερολιμένων. Το νέο Σχέδιο Δράσης τίθεται σε  ισχύ από την 1η Μαρτίου 2022

Συγκεκριμένα, το νέο Σχέδιο Δράσης προβλέπει τα ακόλουθα: 

Α. Κατηγοριοποίηση των χωρών: 

Από 1η Μαρτίου 2022, η κατηγοριοποίηση των κρατών βάσει του επιδημιολογικού τους  κινδύνου διαφοροποιείται και θα περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες με τον ακόλουθο  χρωματικό κώδικα: Πράσινη, Κόκκινη και Γκρίζα Κατηγορία. Διευκρινίζεται ότι,  σύμφωνα με το νέο Σχέδιο Δράσης, οι κατηγορίες Πράσινη και Πορτοκαλί του Ευρωπαϊκού  Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) αντιστοιχούν στην Πράσινη Κατηγορία της  Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ οι κατηγορίες Κόκκινο και Βαθύ Κόκκινο αντιστοιχούν στην  Κόκκινη Κατηγορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Β. Εμβολιασμένοι ή Αναρρώσαντες επιβάτες: 

1) Εμβολιασμένοι ή Αναρρώσαντες επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και χώρας  αναχώρησης, εξαιρούνται από την υποχρέωση να ικανοποιήσουν τις  προϋποθέσεις της αντίστοιχης κατηγορίας (π.χ. προσκόμιση αρνητικού  αποτελέσματος εργαστηριακής εξέτασης, υποχρέωση για αυτοπεριορισμό/καραντίνα,  έκδοση ειδικής άδειας, κτλ), στην οποία έχει κατηγοριοποιηθεί το κράτος από το οποίο  ταξιδεύουν. Οι εμβολιασμένοι ή αναρρώσαντες επιβάτες δύνανται να εισέλθουν στην  Κυπριακή Δημοκρατία, δεδομένου ότι πληρούν μια από τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

  1. Κατέχουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού από τις αρμόδιες Αρχές  οποιουδήποτε τρίτου κράτους. 
  2. Κατέχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης που εκδίδεται από τρίτο κράτος που  περιλαμβάνεται στη λίστα τρίτων κρατών που έχουν ενταχθεί στο Σύστημα  Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID της ΕΕ (EUDCC). 

iii. Κατέχουν Ευρωπαϊκό ή ισοδύναμο από τρίτες χώρες Ψηφιακό Πιστοποιητικό  Εμβολιασμού ή Ανάρρωσης COVID. 

2) Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης θα θεωρείται αποδεκτό, μόνο εάν  ισχύουν όλες οι πιο κάτω προϋποθέσεις

▪ Έχει εκδοθεί από τις δημόσιες Αρχές των κρατών, 

▪ Το εμβόλιο είναι ένα εκ των: Johnson&Johnson/Janssen, AstraZeneca,  (Vaxzervia, COVISHIELD, SKBio), Pfizer/BioNTech, Moderna, Sputnik V (Gam COVID-Vac), Sinopharm (BBIBPCOVID-19), Sinovac (CoronaVac), Covaxin,  Sputnik Light (μόνο ως ενισχυτική δόση σε βασικό σχήμα εμβολιασμού) και  Novavax Nuvaxovid COVID-19. 

▪ Επιβάτες 18 ετών και άνω: Για σκοπούς ταξιδιού, ο επιβάτης θα πρέπει να  έχει λάβει και την ενισχυτική 3η δόση σε περίπτωση διδοσικού εμβολίου ή τη  2η δόση σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου, ενός εκ των πιο πάνω εμβολίων.  Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού επιβατών που έχουν λάβει δύο δόσεις διδοσικού  εμβολίου ή μια δόση μονοδοσικού εμβολίου, γίνονται αποδεκτά μόνο εφόσον  δεν έχει παρέλθει περίοδος 9 μηνών από την ημερομηνία χορήγησης της 2ης δόσης σε περίπτωση διδοσικού εμβολίου ή της μιας δόσης σε περίπτωση  μονοδοσικού εμβολίου, αντίστοιχα. 

▪ Επιβάτες 18 ετών και κάτω: Για σκοπούς ταξιδιού, ο επιβάτης θεωρείται ότι έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα, εάν έχει λάβει τη 2η δόση σε  περίπτωση διδοσικού εμβολίου ή τη μια δόση σε περίπτωση μονοδοσικού  εμβολίου. 

▪ Έχει παρέλθει το χρονικό πλαίσιο για σκοπούς ταξιδιού που καθορίζεται από το  Υπουργείο Υγείας και αναρτάται στην πλατφόρμα CyprusFlightPass, για το κάθε  εμβόλιο. 

▪ Στην περίπτωση πιστοποιητικού ανάρρωσης, η ημερομηνία ταξιδιού δεν ξεπερνά  τις 180 ημέρες από το πρώτο θετικό αποτέλεσμα.

Γ. Επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό  εμβολιασμού ή ανάρρωσης: 

1) Επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό  εμβολιασμού ή ανάρρωσης, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, θα δύνανται να εισέλθουν στην  Κυπριακή Δημοκρατία από οποιοδήποτε κράτος αναχώρησης, μόνο εφόσον  ικανοποιούν τις προϋποθέσεις (π.χ. προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος  εργαστηριακής εξέτασης, υποχρέωση για αυτοπεριορισμό/καραντίνα, έκδοση ειδικής  άδειας, κτλ) της αντίστοιχης κατηγορίας, στην οποία έχει κατηγοριοποιηθεί το κράτος  από το οποίο ταξιδεύουν. 

2) Πράσινη Κατηγορία: Επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν κατέχουν εν ισχύι  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης, ηλικίας 6 ετών και άνω, που επιθυμούν να  ταξιδέψουν στην Κυπριακή Δημοκρατία από χώρα της Πράσινης Κατηγορίας υποχρεούνται να διενεργούν εργαστηριακή εξέταση PCR με ισχύ 72 ωρών προ της  αναχώρησης ή εξέταση rapid test αντιγόνου με ισχύ 24 ώρες προ της αναχώρησης. 

3) Κόκκινη Κατηγορία: Επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν κατέχουν εν ισχύι  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης, ηλικίας 6 ετών και άνω, που επιθυμούν να  ταξιδέψουν στην Κυπριακή Δημοκρατία από χώρα της Κόκκινης Κατηγορίας  υποχρεούνται να: 

▪ διενεργούν εργαστηριακή εξέταση PCR με ισχύ 72 ωρών προ της αναχώρησης ή  εξέταση rapid test αντιγόνου με ισχύ 24 ώρες προ της αναχώρησης, και ▪ υποβάλλονται σε διαγνωστική εξέταση PCR κατά την άφιξή τους στους Αερολιμένες  της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το κόστος για την εξέταση επιβαρύνει τον επιβάτη. 4) Γκρίζα Κατηγορία (Ειδικής Άδειας): Από τις χώρες της Γκρίζας Κατηγορίας (Ειδικής  Άδειας/Special Permission), επιτρέπεται η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία μόνο  στις ακόλουθες κατηγορίες επιβατών:  

▪ Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους (οι αλλοδαποί σύζυγοι και τα ανήλικα  τέκνα αυτών). 

▪ Νόμιμα διαμένοντα στη Δημοκρατία πρόσωπα. 

▪ Πρόσωπα που δικαιούνται να εισέλθουν στη Δημοκρατία σύμφωνα με τη Σύμβαση  της Βιέννης. 

▪ Ευρωπαίοι πολίτες, πολίτες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ισλανδία,  Λιχτενστάιν, Νορβηγία) και της Ελβετίας.

▪ Πρόσωπα υπηκοότητας τρίτων κρατών, που δικαιούνται να εισέλθουν στην  Κυπριακή Δημοκρατία, μετά από ειδική άδεια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  CyprusFlightPass (https://ift.tt/3nNsajE) που  παραχωρείται από την Κυπριακή Δημοκρατία, ως καθορίζεται στο εν ισχύι περί  Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του  Κορωοϊού COVID-19) Διάταγμα. 

Οι επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό  εμβολιασμού ή ανάρρωσης, ηλικίας 6 ετών και άνω, που επιτρέπεται να ταξιδέψουν  στην Κυπριακή Δημοκρατία από χώρα της Γκρίζας Κατηγορίας, υποχρεούνται να: 

▪ διενεργούν εργαστηριακή εξέταση PCR με ισχύ 72 ωρών προ της αναχώρησης ή  εξέταση rapid test αντιγόνου με ισχύ 24 ώρες προ της αναχώρησης, και ▪ υποβάλλονται σε διαγνωστική εξέταση PCR κατά την άφιξή τους στους  Αερολιμένες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το κόστος για την εξέταση επιβαρύνει  τον επιβάτη, και 

▪ παραμένουν σε καθεστώς υποχρεωτικού αυτοπεριορισμού 14 ημερών ή 7  ημερών νοουμένου ότι θα υποβληθούν σε εξέταση PCR την 7η ημέρα με αρνητικό  αποτέλεσμα με ιδία έξοδα. 

▪ Αναφορικά με επιβάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν κατέχουν εν ισχύι πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης και ανήκουν στις περιπτώσεις των  οικιακών εργαζομένων ή οποιωνδήποτε άλλων ατόμων που έχουν εξασφαλίσει  εκ των προτέρων άδεια για εργασία στη Δημοκρατία από τα αρμόδια Υπουργεία  και Τμήματα, καθώς και στις περιπτώσεις των εργαζομένων στον τομέα της  γεωργίας/κτηνοτροφίας, παύει να εφαρμόζεται η προτέρα απόφαση του  Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με την υποχρέωση προπληρωμής και  καραντίνας σε τουριστικά καταλύματα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Νοείται,  ωστόσο ότι και για τους εν λόγω επιβάτες θα εφαρμόζονται οι αντίστοιχες πιο  πάνω προϋποθέσεις της Γκρίζας Κατηγορίας. 

Νοείται ότι, σε περίπτωση δειγματοληπτικού ελέγχου κατά την άφιξη, όλοι ανεξαιρέτως οι  επιβάτες οφείλουν να συμμορφωθούν.

 

Η δυνατότητα επιλογής εργαστηριακής εξέτασης κατά την άφιξη στην Κυπριακή Δημοκρατία  για τους Κύπριους πολίτες, περιλαμβανομένων αλλοδαπών συζύγων και των ανήλικων  τέκνων αυτών, για όλα τα νόμιμα διαμένοντα στη Δημοκρατία πρόσωπα και για τα  πρόσωπα που δικαιούνται να εισέλθουν στη Δημοκρατία σύμφωνα με τη Συνθήκη της  Βιέννης, παύει να υφίσταται. 

Υπενθυμίζεται ότι όλοι ανεξαιρέτως οι επιβάτες υποχρεούνται να συμπληρώνουν το Cyprus Flight Pass, εντός 48 ωρών πριν την έναρξη του ταξιδιού τους. 

The post Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και την λειτουργία των Αερολιμένων της Κυπριακής Δημοκρατίας με ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΝ 1/3/2022 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/34dTDUI
via IFTTT

Προγραμματική Σύμβαση για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου του Ιερού της Αυλιδείας Αρτέμιδος στην Εύβοια

Προγραμματική Σύμβαση Πολιτιστικής Ανάπτυξης υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η συνεργασία του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών ανάδειξης, ανάπλασης και συντήρησης του Αρχαιολογικού Χώρου του Ιερού της Αυλιδείας Αρτέμιδος, ώστε στη συνέχεια το αντίστοιχο έργο να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η Προγραμματική Σύμβαση έχει διάρκεια 12 μηνών. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου -76.840€- καλύπτεται από πιστώσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ τις διαδικασίες εκπόνησης και έγκρισής τους αναλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε:

«Έχουμε μία σταθερή συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό για την προώθηση έργων προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η Περιφέρεια αναγνωρίζει τη σημασία της προστασίας του πολιτιστικού αποθέματος και της διασύνδεσής του με την αναπτυξιακή δυναμική των τοπικών κοινοτήτων. Με την Προγραμματική Σύμβαση που υπογράψαμε, εξασφαλίζεται η συνέχεια του έργου ανάδειξης, ανάπλασης και συντήρησης του Ιερού της Αυλιδείας Αρτέμιδος, ενός χώρου άμεσα συνδεδεμένου με τα ομηρικά έπη, ο οποίος παρέμεινε τόπος λατρείας σε όλη τη διάρκεια της αρχαιότητας. Οι προσπάθειές μας στοχεύουν στην προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Εύβοιας, αλλά και στην ενίσχυση και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού της ευρύτερης περιοχής. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για τη γόνιμη συνεργασία».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Ο αρχαίος Ναός της Αυλιδείας Αρτέμιδος, στην Αυλίδα, στον τόπο όπου συγκεντρώθηκαν τα πλοία των Ελλήνων για την Τρωική εκστρατεία είναι ένα τοπόσημο που μπορεί – και αξίζει – να αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια. Το πρώτο μας βήμα είναι η επικείμενη διάνοιξη παρακαμπτήριας οδού με σκοπό την ενοποίηση και προστασία του αρχαιολογικού χώρου. Συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και αναλαμβάνουμε το κόστος όλων των αναγκαίων μελετών και των πρόδρομων εργασιών (περίφραξη κλπ), που θα εκπονηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου . Κοινός τελικός μας στόχος είναι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης για την ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού της Αυλιδείας Αρτέμιδος. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη είναι ο στρατηγικός μας σύμμαχος στην πολυεπίπεδη προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου. Και ένα καθοριστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση κάνουμε σήμερα με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης».

 

The post Προγραμματική Σύμβαση για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου του Ιερού της Αυλιδείας Αρτέμιδος στην Εύβοια appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/33UWHVR
via IFTTT

Με σταθερό στόχο την ποιοτική προσέγγιση της Ιβηρικής Χερσονήσου, ο Δήμος Αριστοτέλη παρουσιάζει τουριστικές προτάσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία

Πρόγραμμα επαγγελματικών παρουσιάσεων της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιβηρική Χερσόνησο πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Αριστοτέλη, ξεκινώντας την υλοποίηση των τουριστικών προωθητικών δράσεων του 2022 από τη Λισαβώνα και τη Μαδρίτη (15 – 19.1.22).

Πορτογαλία

Σειρά έξι (6) συναντήσεων στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας σηματοδότησε την έναρξη ενός πολλά υποσχόμενου διαλόγου της ελληνικής αποστολής με υπεύθυνους πωλήσεων πορτογαλικών γραφείων, που διακινούν πολιτιστικούς και άλλους ταξιδευτές στην Ελλάδα.  

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω επαφών ο Δήμος Αριστοτέλη παρουσίασε το πολιτιστικό του πρόσωπο αλλά και το μοντέλο συνδυαστικών διακοπών σε ένα μεσογειακό προορισμό στο Αιγαίο, ο οποίος συντίθεται από ισχυρά ιστορικά στοιχεία όπως: 

  • τα αρχαία Στάγειρα, 
  • το Άγιον Όρος, 
  • οι βυζαντινές μονές και οι πύργοι, 
  • οι αρχαιολογικοί χώροι σημαντικών πόλεων, όπως η αρχαία Άκανθος, 
  • τα θεματικά πάρκα που λειτουργούν ως ανοιχτά μουσεία, όπως το Άλσος του Αριστοτέλη και ο αρχαιολογικός χώρος των Σιδηροκαυσίων, 
  • οι εκθεσιακοί χώροι, όπως τα μουσεία της Αρναίας, 
  • οι προσκυνηματικοί ναοί και τα μετόχια που συγκαταλέγονται στους χώρους πολιτισμού της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Οι πορτογάλοι υποδέχθηκαν με έκπληξη την ελληνική αντιπροσωπεία, δεδομένου ότι η γνωριμία τους με την Ελλάδα περιορίζεται στο νότιο και νησιωτικό γεωγραφικό της τμήμα. «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μία ακόμη πρωτιά, σε ό,τι σχετίζεται με τις τολμηρές και καινοτόμες προσεγγίσεις του Δήμου Αριστοτέλη στις διεθνείς τουριστικές αγορές. Με απόλυτο προωθητικό εργαλείο τις κωδικοποιημένες πολιτιστικές περιηγήσεις στην Ανατολική Χαλκιδική, που συγκροτούν ολοκληρωμένα πακέτα εναλλακτικών διακοπών, πραγματοποιούμε ανοίγματα με εθνική σημασία, όπως αυτό στην Πορτογαλία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στυλιανός Βαλιάνος.

«Η τουριστική αγορά της Πορτογαλίας  αναζητά το προϊόν «ήλιος – θάλασσα» στη μεσογειακή Ελλάδα» ανέφεραν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι πορτογάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες. «Όταν βέβαια αυτό το μοντέλο σχετίζεται με φύση, πολιτισμό, ιστορία, γαστρονομία και οινικές απολαύσεις, τότε δημιουργείται ένα ιδανικό πακέτο διακοπών». Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που οι συνομιλητές προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή παρουσίαση της πολιτιστικής και οινικής διαδρομής του Δήμου Αριστοτέλη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου (ημέρα «του αμπελουργού») στο Δημαρχείο της Μεγάλης Παναγίας.

 

The post Με σταθερό στόχο την ποιοτική προσέγγιση της Ιβηρικής Χερσονήσου, ο Δήμος Αριστοτέλη παρουσιάζει τουριστικές προτάσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3rS7TdO
via IFTTT

Η 2η εκδήλωση Med Pearls BRIDGE (γεφύρωσης) θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη

Η δεύτερη εκδήλωση Med Pearls BRIDGE (γεφύρωσης) θα πραγματοποιηθεί  στη Βαρκελώνη προκειμένου να έρθουν σε επαφή ταξιδιωτικά γραφεία και ICT MSMEs (πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες Επιχειρήσεις Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας/ΤΠΕ).
Το έργο Med Pearls διοργανώνει μια μοναδική εκδήλωση BRIDGE (γεφύρωσης) για να φέρει σε επαφή επιχειρήσεις από τον τομέα του τουρισμού και των ΤΠΕ στη Βαρκελώνη και στην Ανόια (Καταλονία, Ισπανία) από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου 2022.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Barcelona Mobile World Congress (MWC), μιας ετήσιας εκδήλωσης αφιερωμένης κυρίως στον κλάδο των κινητών επικοινωνιών και στις λύσεις ΤΠΕ.
Οι εκδηλώσεις BRIDGE είναι ευκαιρίες διασυνοριακής μελέτης, δικτύωσης και συνδημιουργίας που συγκεντρώνουν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (MSMEs) από τον τουριστικό κλάδο και τον τομέα των ΤΠΕ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν και να αναπτύξουν καινοτόμες προσεγγίσεις για την υποστήριξη της βιομηχανίας του ήπιου τουρισμού με πιθανούς επιχειρηματικούς εταίρους. Αποφασίσαμε να ονομάσουμε αυτό το γεγονός: Tουρισμός και Metaverse: απειλή ή ευκαιρία;
Το έργο Med Pearls θα υποστηρίξει τα έξοδα πτήσης και διαμονής* στην εκδήλωση BRIDGE των επιλεγμένων υποψηφίων.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής έως τις 27 Ιανουαρίου 2022. Για την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ:
Αίτηση συμμετοχής
Έως και 8 αιτούντες ανά χώρα/ εταίρο θα επιλεγούν με βάση το προφίλ και τα κίνητρά τους να αναπτύξουν συνεργασίες για καινοτόμες προσεγγίσεις στον τομέα του ήπιου τουρισμού.
Το Med Pearls δέχεται αιτήσεις από:
Ταξιδιωτικά Γραφεία / Εταιρείες Διαχείρισης Προορισμών
πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας που αναπτύσσουν λύσεις για τον τομέα του τουρισμού (ή ενδιαφέρονται να το κάνουν)
Η ατζέντα θα περιλαμβάνει:
Ξενάγηση και συγκεκριμένες δραστηριότητες ώστε οι επιχειρήσεις να γνωρίσουν τις προοπτικές ΤΠΕ που εφαρμόζονται στον Τουρισμό στο πλαίσιο της Έκθεσης Mobile World Congress.
Εκπαιδευτική επίσκεψη στην καταλανική πιλοτική περιοχή ήπιου τουρισμού
Δράσεις δικτύωσης με εταιρείες του κλάδου του τουρισμού και ΤΠΕ
Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε στη διεύθυνση: cristinabajet@gencat.cat

 

The post Η 2η εκδήλωση Med Pearls BRIDGE (γεφύρωσης) θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/35fYSUb
via IFTTT

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ, ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Το EK τιμά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος,
77 χρόνια από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Auschwitz

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, η επιζώσα Margot Friedländer θα μιλήσει σε ειδική σύνοδο της ολομέλειας του ΕΚ στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

77 χρόνια μετά την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Auschwitz στις 27 Ιανουαρίου 1945, οι ευρωβουλευτές θα τιμήσουν τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 13.30 (ώρα Ελλάδας) με ομιλία της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, ενώ η συνεδρίαση θα περιλαμβάνει και μουσικό μέρος.

Στη συνέχεια, η 100 ετών επιζώσα του Ολοκαυτώματος Margot Friedländer θα απευθυνθεί στους ευρωβουλευτές.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και δεύτερο μουσικό μέρος.

Ποια είναι η Margot Friedländer

Η Margot Friedländer γεννήθηκε το 1921 στο Βερολίνο. Το 1943, η μητέρα και ο αδελφός της εκτοπίστηκαν στο Auschwitz, όπου και δολοφονήθηκαν. Προσπάθησε να κρυφτεί σε ηλικία 21 ετών, αλλά εντοπίστηκε το 1944 και οδηγήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Theresienstadt. Ήταν το μόνο μέλος της οικογένειάς της που επιβίωσε. Μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1946 μαζί με τον σύζυγό της Adolph Friedländer, τον οποίο γνώριζε από το Βερολίνο και συνάντησε ξανά στο Theresiensadt. Επέστρεψε στο Βερολίνο το 2010 και εξακολουθεί να ταξιδεύει σε ολόκληρη τη Γερμανία, αφηγούμενη την ιστορία της και την εμπειρία που βίωσε, ιδίως σε σχολεία. «Με ακούν πολύ προσεκτικά», δήλωσε σε συνέντευξη. «Έχω λάβει, χωρίς να γνωρίζω τον ακριβή αριθμό, ίσως και χίλιες επιστολές. Μιλώ εξ ονόματος όσων δεν μπορούν να μιλήσουν. Και όχι μόνο τα έξι εκατομμύρια Εβραίους. Μιλώ εξ ονόματος όλων όσοι δολοφονήθηκαν και υπέφεραν».

 

The post ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ, ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3KK6H4X
via IFTTT