Tuesday, November 30, 2021

Sharing is Caring: Η μεγαλύτερη online αθλητική δημοπρασία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα στις 1-10 Δεκεμβρίου 2021

 

10 χρόνια Navarino Challenge
με στήριξη 10 μη κερδοσκοπικών οργανισμών

Το  πολυβραβευμένο event αθλητικού τουρισμού Navarino Challenge, με τη βοήθεια πάντα της ActiveMedia Group, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Costa Navarino, σε συνεργασία με το Sports Management Society του κορυφαίου ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας, Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος επιστρέφουν για καλό σκοπό, με τη διοργάνωση της ενέργειας “Sharing is Caring”, που σκοπό έχει να στηρίξει 10 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της χώρας και να γιορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο τα 10 χρόνια της εκδήλωσης.

Το “Sharing is Caring” αποτελεί τη μεγαλύτερη online αθλητική δημοπρασία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, με περισσότερα από 50 είδη αθλητικών αναμνηστικών αντικειμένων Ελλήνων και ξένων κορυφαίων αθλητών, παγκοσμίων αστέρων, hall of famers και ομάδων! Όλα τα αντικείμενα διατίθενται στη No.1 πλατφόρμα δημοπρασιών του Charity Idols και θα πωληθούν στο διάστημα 1-10 Δεκεμβρίου 2021. 

Μπείτε εδώ για να δείτε όλες τις δημοπρασίες!

10 χρόνια Navarino Challenge: Στήριξη 10 μη κερδοσκοπικών οργανισμών

Η επετειακή, 10η χρονιά του Navarino Challenge ξεκινάει με την ενέργεια “Sharing is Caring” που έχει σκοπό να φέρει χαρά στους λάτρεις του αθλητισμού στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Μέσω των δημοπρασιών, προσφέρεται για πρώτη φορά η μεγαλύτερη ποικιλία αθλητικών αντικειμένων, με τις υπογραφές σπουδαίων αθλητών, που αναμένεται να βοηθήσουν το έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών, που έχουν την ανάγκη υποστήριξης από όλους μας. 

Αποκτήστε ένα αντικείμενο με αθλητική ιστορία υποστηρίζοντας έναν καλό σκοπό!

Φέτος, τα χρήματα των δημοπρασιών θα δοθούν απευθείας στους ακόλουθους 10 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κατά αλφαβητική σειρά: 

  • την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με μεγάλη δράση στην περίθαλψη και προστασία αδέσποτων ζώων A Little Shelter
  • τη μη κερδοσκοπική οργάνωση All For Blue που έχει ως σκοπό την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και την ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και του τρόπου αποφυγής τους, 
  • τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής ANIMA που ασχολείται με την περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, 
  • τον αθλητικό σύλλογο ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ στην Καλαμάτα, με ενεργούς αθλητές που ανήκουν στο Παραολυμπιακό κίνημα και στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, 
  • το Σωματείο Eliza, εταιρία κατά της κακοποίησης του παιδιού που εργάζεται για την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης και τον πρώιμο εντοπισμό των περιστατικών με υποψία κακοποίησης του παιδιού, 
  • την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Karkinaki που διεκδικεί παρέμβαση στην προσπάθεια ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να πάψει να είναι θέμα ταμπού, αλλά και να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι σύμμαχοι ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία, αποτελεσματική θεραπεία και, τελικά, δικαίωμα στη ζωή, 
  • την κοινωνική κουζίνα Ο Άλλος Άνθρωπος, μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους, 
  • τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Pet Partners of Hellas, που προωθεί αποτελεσματικά τη μέθοδο της θεραπευτικής επαφής με σκύλους, ως εναλλακτική προσέγγιση υποστηρικτικής θεραπείας σε ευπαθείς ομάδες παιδιών & ενηλίκων, 
  • την περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση π³= Plastic Pollution Prevention που επικεντρώνεται στην πλαστική ρύπανση και στο πώς μπορούμε να την αποτρέψουμε και να την εξαλείψουμε μέσω προληπτικών και βιώσιμων ενεργειών 
  • και την εθελοντική δράση Save Your Hood που έχει ως σκοπό τη συλλογή απορριμμάτων από οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδος χρήζει σχετικής επεμβάσεως.

Ανακαλύψτε περισσότερα από 50 μοναδικά αντικείμενα & κάντε τα δικά σας για καλό σκοπό

Στις online δημοπρασίες του “Sharing is Caring” θα βρείτε αντικείμενα με τις υπογραφές των ακόλουθων αστέρων: του MVP και πρωταθλητή του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, του θρύλου του παγκοσμίου μπάσκετ και hall of famer Νίκου Γκάλη, του νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης τένις, Μαρίας Σάκκαρη, της κορυφαίας τενίστριας στον κόσμο Serena Williams, του θρύλου της πυγμαχίας Mike Tyson, του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη, των θρύλων του NBA, Shaquille O’Neal, Kevin Garnett, Dominique Wilkins, του κορυφαίου σκόρερ του NBA το 2013, Carmelo Anthony, του 3 φορές πρωταθλητή του NBA με τους Miami Heat, Udonis Haslem, του 2 φορές πρωταθλητή του NBA με τους Miami Heat, Chris Bosh, των παικτών των Miami Heat 2020-2021, των πρωταθλητών Ευρώπης, Δημήτρη Διαμαντίδη και Θοδωρή Παπαλουκά, των πρωταθλητών Ευρώπης Γιώργου Καραγκούνη και Γιούρκα Σεϊταρίδη, του διεθνή ποδοσφαιριστή της Liverpool Κωνσταντίνου Τσιμίκα, του διεθνή ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Σωκράτη Παπασταθόπουλου, του χρυσού Ολυμπιονίκη του άλματος εις μήκος Μίλτου Τεντόγλου και του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι, της Ολυμπιονίκη & MVP του Ευρωμπάσκετ Εβίνας Μάλτση, του θρύλου της Ευρωλίγκα Joe Arlauckas, του Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλή, του διεθνή ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιώργου Μασούρα, του διεθνή ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σιόβα, του διεθνή ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τάσου Χατζηγιοβάνη, του διεθνή ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ Jonathan De Guzman, των παικτών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, της ΠΑΕ ΑΕΚ, της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, της ΠΑΕ ΟΦΗ, των κυπελλούχων Ευρώπης της ΑΕΚ στο μπάσκετ το 1968 (μεταξύ των οποίων του Γιώργου Αμερικάνου και του Γιώργου Τρόντζου), των παικτών της ΑΕΚ και πρωταθλητών του Basketball Champions League 2018, της χρυσής Ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας Αιμιλίας Τσουλφά και της αθλήτριας Αριάδνης Σπανάκη, των αργυρών Ολυμπιονικών της εθνικής ομάδας πόλο και αρχηγού της Γιάννη Φουντούλη, της αργυρής Ολυμπιονίκη πόλο Εύης Μωραϊτίδου, των χάλκινων Ολυμπιονικών ιστιοπλοΐας Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή, της χάλκινης Ολυμπιονίκη ιστιοπλοΐας Σοφίας Παπαδοπούλου, των κορυφαίων επαγγελματιών αθλητών του γκολφ Charl Schwartzel και Paul Casey, του πρωταθλητή του θαλάσσιου σκι, Νικόλα Πλυτά, της πρωταθλήτριας στα 100μ. με εμπόδια Ελισάβετ Πεσιρίδου, του ιστιοπλόου Γιάννη Μητάκη, της εξαιρετικής ρεπόρτερ της Ευρωλίγκα Δώρας Παντέλη και του πολύ γνωστού καλλιτέχνη των θρυλικών Goin’ Through Νίκου Βουρλιώτη (NIVO).  

Στο Sharing is Caring μπορούμε να προσφέρουμε όλοι και να βοηθήσουμε τους 10 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, καθώς περιλαμβάνονται αντικείμενα που ξεκινούν κάτω από τα 100 ευρώ.

Auction Partners της ενέργειας είναι, το μοναδικό πρακτορείο στην Ευρώπη που ασχολείται με το εμπόριο αθλητικών καρτών και αναμνηστικών Trace ‘n Chase, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., με κινητήρια δύναμη την αγάπη για την κίνηση και την εξέλιξη, επίσημη, αποκλειστική διανομέας της PORSCHE AG στην Ελλάδα, της YAMAHA MOTOR Co. Ltd., σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία και της SIXT, στην Ελλάδα. 

Media Partner των δημοπρασιών είναι το Gazzetta.gr.

Hashtags: #navarinochallenge #sharingiscaring #sportauctions

The post Sharing is Caring: Η μεγαλύτερη online αθλητική δημοπρασία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα στις 1-10 Δεκεμβρίου 2021 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3phYmvc
via IFTTT

EUROBANK | ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στο πλαίσιο της διαχρονικής στήριξης του ελληνικού Τουρισμού, η EUROBANK ενεργοποιεί νέο πακέτο παρεμβάσεων συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ, εστιασμένο στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο και στο οικοσύστημα που τον περιβάλλει, προκειμένου να αξιοποιήσει, στο μέγιστο βαθμό, τις ευκαιρίες του νέου αναπτυξιακού κύκλου στην ελληνική οικονομία. Οι νέες πρωτοβουλίες, αθροιζόμενες με το προηγούμενο πακέτο στήριξης των 750 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκε στην αρχή της πανδημικής κρίσης, τον Μάιο του 2020, διαμορφώνουν στο 1,5 δισ. ευρώ τη συνολική αξία των παρεμβάσεων της EUROBANK στην τετραετία 2020 – 2024, με στόχο τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας, που είναι καίριας σημασίας για την ανάπτυξη και την απασχόληση στη χώρα.

Σήμερα, η EUROBANK επενδύει στο μέλλον ως Τράπεζα της Ανάπτυξης, με πλήρη επίγνωση των μεγάλων ευκαιριών του νέου ανοδικού οικονομικού κύκλου, αλλά και ισχυρών προκλήσεων, όπως η ανάπτυξη σύγχρονων δημοσίων υποδομών, η ψηφιοποίηση, η βιώσιμη ανάπτυξη στη βάση των κριτηρίων ESG (Environmental, Social, Governance) και η εξασφάλιση του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού, καίριας σημασίας για τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας.

Σε μια χρονική στιγμή που ο ελληνικός τουρισμός επιστρέφει δυναμικά σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, με τη νέα δέσμη παρεμβάσεων σε πέντε (5) άξονες που παρουσίασαν, σήμερα, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, με ανώτερα στελέχη της Τράπεζας, η EUROBANK:

  1. Σχεδιάζει νέες χρηματοδοτήσεις ύψους €750 εκατ., εκ των οποίων τα €500 εκατ. προορίζονται για επενδύσεις ανέγερσης νέων ξενοδοχείων και για ανακαινίσεις / επεκτάσεις δωματίων στις κατηγορίες των 5* και των 4*.
  2. Παρέχει δύο (2) νέα προγράμματα, με προνομιακούς όρους τιμολόγησης, που προάγουν τη βιώσιμη χρηματοδότηση στον ξενοδοχειακό κλάδο με κριτήρια ESG.
    • «Επιχειρώ Βιώσιμα στον τουρισμό» για υφιστάμενα και νέα δάνεια για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.
    • «Κατασκευάζω Βιώσιμα στον τουρισμό» για νέα δάνεια με σκοπό ανακαινίσεις / επεκτάσεις υφισταμένων μονάδων ή / και ανέγερση νέων που πληρούν συγκεκριμένες περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις.
  1. Στηρίζει τους πελάτες της για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού σκέλους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (RRF), μέσω παροχής εξειδικευμένης ενημέρωσης για το πρόγραμμα και άμεση αξιολόγηση της βιωσιμότητας του επενδυτικού τους σχεδίου με σκοπό τη χρηματοδότησή τους. Η Τράπεζα αναμένει ότι, τουλάχιστον, το 50% των χρηματοδοτήσεων που αφορούν ανακαινίσεις, επεκτάσεις ή νέες κατασκευές, θα παρασχεθούν μέσω του πλαισίου του RRF.
  2. Ειδικά για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις διαθέτει το Business Banking Τουρισμός, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προνομίων σε τραπεζικές υπηρεσίες και υπηρεσίες, που παρέχονται από τρίτες εταιρείες (προνομιακή τιμολόγηση / έκπτωση για τους πελάτες της Τράπεζας). Το Πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στις τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο σύνολο των ΜμΕ που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές περιοχές και υλοποιείται για 12η χρονιά. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Business Banking Τουρισμός και για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου, στην αξιοποίηση των κονδυλίων Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΣΠΑ, RRF), προσφέρονται οι εξής δυνατότητες: 
  • Αναζήτηση της κατάλληλης δράσης, υποστήριξη του φακέλου μέσω Δικτύου εξωτερικών Συμβούλων με προνομιακούς όρους για τους πελάτες της Τράπεζας, καθώς και χρηματοδοτικές λύσεις για την ολοκλήρωση της επένδυσης.
  • Πρόσβαση σε επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες επιλέξιμες για τις Δράσεις, με προνομιακούς όρους, μέσω του πρώτου ηλεκτρονικού Marketplace για επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
  1. Διαμορφώνει λύσεις Factoring για την άμεση στήριξη προμηθευτών ξενοδοχείων.

Οι νέες παρεμβάσεις της EUROBANK, ο απολογισμός των προηγούμενων ενεργειών και οι εκτιμήσεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού αναλύθηκαν, σήμερα, στη Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, με τη συμμετοχή των Αναπληρωτών Γενικών Διευθυντών της Τράπεζας, κ.κ. Σπύρου Βενετσιάνου, επικεφαλής Τομέα Structured Finance, Δημήτρη Οικονόμου, επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης Small Business Banking, αντίστοιχα, και του κ. Ευθύμιου Λαμπαδιάρη, επικεφαλής Διεύθυνσης Hotels & Leisure Finance Division. Στην εικόνα του κλάδου στο τρίτο τρίμηνο του 2021 και στις προοπτικές για το 2022 αναφέρθηκε ο Senior Director, Market Management Southern Europe της Expedia, ενός από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία στον κόσμο, κ. Walter Lo Faro.

O Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας και επικεφαλής Corporate & Investment Banking, κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η EUROBANK , με διαχρονική επιδίωξη να βρίσκεται πάντα δίπλα στους πελάτες της, συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια για μια ταχεία, βιώσιμη ανάκαμψη  στην τουριστική βιομηχανία και στηρίζει  ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις, μεγάλες, μεσαίες και μικρές, με νέες χρηματοδοτήσεις, επενδύσεις, έξυπνες λύσεις και ολοκληρωμένες υπηρεσίες.  Οι πελάτες μας είναι η προτεραιότητα μας. Γνωρίζουμε καλά τις ανάγκες τους και ανταποκρινόμαστε σε αυτές, σε όλες τις συνθήκες, όπως  άλλωστε το αποδείξαμε με τις άμεσες, στοχευμένες και γενναίες παρεμβάσεις μας για τη στήριξη τους στην αρχή της πανδημίας. Σήμερα είμαστε στο πλευρό τους, για να αξιοποιήσουμε συνεργατικά και στο μέγιστο δυνατό βαθμό, το νέο ανοδικό κύκλο στην οικονομία και τις μεγάλες ευκαιρίες, σε έναν κλάδο ισχυρού ειδικού βάρους για την συνολική ανάπτυξη και την απασχόληση στη χώρα.» 

Ως προς τον απολογισμό των προηγούμενων παρεμβάσεων, που ανακοινώθηκαν το Μάιο του 2020, η EUROBANK ανέστειλε δόσεις κεφαλαίου για το 2020 και για το 2021 συνολικού ύψους 190 εκατ. ευρώ, ενώ παρατηρήθηκε πως αρκετοί πελάτες επέλεξαν, εν τέλει, να μην κάνουν χρήση των συγκεκριμένων μέτρων. Χορηγήθηκαν νέα δάνεια για κεφάλαιο κίνησης ποσού €230 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκαν νέες επενδύσεις ύψους €200 εκατ. ευρώ και υλοποιήθηκαν εγκαίρως όλα τα μέτρα στήριξης της πολιτείας, μέσω και των προγραμμάτων επιδότησης τόκων, Γέφυρα κ.ά.

Στις πρωτοβουλίες της Τράπεζας εντάσσεται και δράση που αναπτύχθηκε ύστερα από συζήτηση με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ΣΕΤΕ και την Marketing Greece και υποστηρίζεται από την EUROBANK, με στόχο την υλοποίηση Workshop με θέμα: Human Resources στον κλάδο του Τουρισμού, με επιδίωξη την αντιμετώπιση του προβλήματος στελέχωσης των τουριστικών επιχειρήσεων με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό και τον σχεδιασμό ανάλογων δράσεων.

The post EUROBANK | ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3D3JMfX
via IFTTT

Β. Κικίλιας: Οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό – 30%-50% αύξηση διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων για το 2022 σε σχέση με το 2019

Οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό – 30%-50% αύξηση διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων για το 2022 σε σχέση με το 2019

Μετά από τις επισκέψεις μου και τις συμφωνίες στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε Παρίσι και Λονδίνο και πρόσφατα στη Σμύρνη, οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν για το 2022 τις διαθέσιμες θέσεις τους προς ελληνικούς προορισμούς από 30% έως 50% σε σχέση με το 2019.

Επίσης, οι προκρατήσεις του Οκτωβρίου για το καλοκαίρι του 2022 ήταν 30% αυξημένες σε σχέση με τις κρατήσεις του Οκτωβρίου 2018 για το καλοκαίρι του 2019.

Η κρουαζιέρα παρουσιάζει σημαντική άνοδο και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, που είναι ένα στοίχημα για εμάς, όπου σημειώνεται πάνω από 200% αύξηση από τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας.

Όλα αυτά μας γεμίζουν με ευθύνη και υποχρεώσεις, γιατί αισθανόμαστε ότι το καλοκαίρι φέτος θα είναι την άνοιξη. Άρα, από τον Μάρτιο πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι, με οργανωμένες παραλίες, με παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στα ξενοδοχεία και τα καταλύματά μας. Συνεργαζόμαστε και με τους εμπορικούς Συλλόγους, καθώς το εμπόριο είναι άμεσα συνυφασμένο με τον τουρισμό και οι τουριστικές περιοχές έχουν αυξημένη εμπορική δραστηριότητα.

Πάνω από 10 δις ευρώ τα έσοδα του 2021

Το Υπουργείο Τουρισμού είναι οικονομικό, αναπτυξιακό, είναι ένα Υπουργείο δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Η πρώτη προτεραιότητα ενός ταξιδιώτη για να βιώσει μια ταξιδιωτική εμπειρία ήταν και είναι η ασφάλεια. Και ο τρόπος με τον οποίο, σε πολύ δύσκολες εποχές, χειριστήκαμε την πανδημία, έδωσε τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να εμπιστευτούν την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό, αυτό να ξαναμπραντάρει τη χώρα στο εξωτερικό και ακόμα και το φθινόπωρο να έχουμε τουρίστες και πολύ περισσότερα έσοδα από αυτά που είχαν προβλεφθεί.

Συγκεκριμένα, οι αρχικές προβλέψεις ήταν 5-6 δις ευρώ για το 2021 και μετά τους πολύ καλούς μήνες που είχαμε και μετά το καλοκαίρι, ξεπερνάμε τα 10 δις και οδεύουμε για παραπάνω. Θα δούμε όταν θα υπολογίσουμε και το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Για πρώτη φορά καμπάνια για την ύπαιθρο και τον χειμερινό σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας

Για πρώτη φορά ο ΕΟΤ κάνει καμπάνια για την ύπαιθρο, για όλες τις Περιφέρειες της χώρας, για τους χειμερινούς προορισμούς. Το χρωστάμε σε αυτούς τους τόπους, οι οποίοι δεν διαφημίστηκαν ποτέ στο εξωτερικό όπως πρέπει. Να δώσουμε τη δυνατότητα στην απαράμιλλης ομορφιάς ύπαιθρο που έχουμε να γίνει γνωστή στους επισκέπτες μας, να έρθουν να περάσουν εξαιρετικά και να αφήσουν το συνάλλαγμά τους στη χώρα.

The post Β. Κικίλιας: Οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό – 30%-50% αύξηση διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων για το 2022 σε σχέση με το 2019 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3EbIqkD
via IFTTT

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ: Η ελληνογαλλική φιλία στα πιάτα μας!

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα και με απόλυτο σεβασμό στους υγειονομικούς κανόνες, η Πρεσβεία της Γαλλίας φιλοξένησε, στις 29 Νοεμβρίου 2021 την βραδιά παρουσίασης του βιβλίου μαγειρικής « Ensemble – ΜΑΖΙ » του Jean-Marie Hoffmann και του Στέλιου Παρλιάρου.  

Το ωραίο αυτό αποτέλεσμα γεννήθηκε χάρη σε μια συνάντηση και από τη θερμή φιλία των δύο σεφ, του Γάλλου Jean-Marie, αρχιμάγειρα της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και του Στέλιου, του μεγαλύτερου Έλληνα ζαχαροπλάστη. Μαζί, οι δυο τους ετοίμασαν στις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ ένα υπέροχο βιβλίο συνταγών με γαλλικές και ελληνικές γαστρονομικές αναφορές, εικονογραφημένο με υπέροχες φωτογραφίες της δουλειάς τους αλλά και εμβληματικών στιγμών της φιλίας τους, από την οποία ξεπήδησε η μαγειρική ιδιοφυΐα.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους δημοσιογράφοι και κριτικοί γαστρονομίας, που προσήλθαν για να ανακαλύψουν το βιβλίο, να γευθούν κάποιες υπέροχες γεύσεις και κυρίως, για να δηλώσουν τη φιλία τους προς τον Jean-Marie και το Στέλιο. Μεταξύ των πολλών φίλων της πρεσβείας και των δύο σεφ συγκαταλέγονται και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νοτης Μηταράκης με τη σύζυγό του καθώς και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας με τη σύζυγό του, κα Τζένη Μπαλατσινού. Επίσης, ένας διαγωνισμός στα κοινωνικά δίκτυα επέτρεψε σε είκοσι τυχερούς να συμμετάσχουν στη βραδιά. 

Προλογίζοντας το βιβλίο, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave, χαιρετίζει τους δυο σεφ « ταλαντούχους επαγγελματίες, γενναιόδωρους, ερωτευμένους με τη δουλειά τους, που συνεχώς επιδιώκουν την ανανέωση και την κατάκτηση της τελειότητας. Και οι δύο αναζητούν το τέλειο συστατικό, εκείνη τη μαγική φόρμουλα που είναι μοναδική για κάθε πιάτο και για τον καθένα από εμάς. Προσοχή όμως ! Η εκλεκτή γεύση δεν είναι αναγκαστικά πολύπλοκη, δυσπρόσιτη και προορισμένη μόνο για λίγους. Ο Στέλιος και ο Jean-Marie διακατέχονται κυρίως από το πάθος να μοιραστούν και να μεταδώσουν.  Η γαστρονομία συμβάλλει αναμφισβήτητα στην ποιότητα και την ποικιλία των δεσμών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τον Στέλιο και τον  Jean-Marie να μπουν στην κουζίνα μας και ελάτε να απολαύσουμε τις συνταγές που μοιράζονται μαζί μας ! » 

The post ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ: Η ελληνογαλλική φιλία στα πιάτα μας! appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3o6VbXP
via IFTTT

Συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη σχετικά με τα συμπεράσματα της Ομάδας Εργασίας του ΥΠΠΟΑ για την Κλιματική Αλλαγή και την Πολιτιστική Κληρονομιά

 

Τα συμπεράσματα της Ομάδας Εργασίας του ΥΠΠΟΑ για την Κλιματική Αλλαγή και την Πολιτιστική Κληρονομιά παρουσιάστηκαν σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσία του ΓΓ Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου, του Προέδρου της Ομάδας καθηγητή Κώστα Καρτάλη και των μελών της.

Όπως είπε η Λίνα Μενδώνη, «Το Υπουργείο Πολιτισμού εγκαίρως, από τον Οκτώβρη του 2019, απασχολήθηκε με το θέμα της κλιματικής αλλαγής και επικεντρώθηκε στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη σύνταξη και εφαρμογή ενός  Εθνικού Σχεδίου Δράσης- Πολιτιστική Κληρονομιά και Κλιματική Αλλαγή, με ορίζοντα το 2022.

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον, δεν έχει καταγραφεί συστηματικός κίνδυνος για κάποιο συγκεκριμένο μνημείο ή για κάποιο στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς που να αποδίδεται στην κλιματική κρίση. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι είναι αμελητέα τα φαινόμενα τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η επίδραση της Κλιματικής Κρίσης στην αύξηση της συχνότητας και της έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων θέτει νέες προκλήσεις στο εγχείρημα της θωράκισης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τις σχετικές επιπτώσεις. Σημειώνονται  πλέον ακραία καιρικά φαινόμενα, που δημιουργούν προκλήσεις τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Αυτό το οποίο θεωρώ κρίσιμο είναι η πρόληψη, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις άλλωστε».

Αναφερόμενη στις βασικές αρχές του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Πολιτιστική Κληρονομιά και Κλιματική Αλλαγή», η Υπουργός υπογράμμισε ότι:

  • Διαπερνούν όλες τις πολιτικές που διασταυρώνονται με την προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δηλαδή α) του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, β) της προστασίας του περιβάλλοντος, γ) της προσαρμογής και του μετριασμού των επιπτώσεων στην Κλιματική Αλλαγή, δ) της Πολιτικής Προστασίας.
  • Το σχέδιο του ΥΠΠΟΑ έχει ορίζοντα υλοποίησης το 2050, με ενδιάμεσους στόχους ανά 5ετία, και δράσεις που έχουν εξειδικευτεί μέχρι το 2030.
  • Προβλέπουν την ενσωμάτωση και αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης Πολιτιστική Κληρονομιά και Κλιματική Αλλαγή σε νέα δεδομένα για τους κλιματικούς κινδύνους, με ευελιξία και προσαρμοστικότητα. 
  • Θωρακίζουν τα στοιχεία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής, υποστηρίζοντας και αναδεικνύοντας την αναπτυξιακή διάσταση του Πολιτισμού.

Η Λίνα Μενδώνη σημείωσε ότι το σχέδιο του ΥΠΠΟΑ είναι συνδεδεμένο με τις  ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές, με την ανάπτυξη ολιστικών σχεδίων. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συνεργάζεται ήδη, με τα συναρμόδια Υπουργεία- Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και Περιβάλλοντος- καθώς και με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, οι παρατηρήσεις όλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου που συνδέονται με τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, θα καταγράφονται σε μία κεντρική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ως προς τα διαχειριστικά σχέδια των αρχαιολογικών χώρων, το ΥΠΠΟΑ έχει ήδη προχωρήσει σε 15 από τα 18 μνημεία τα οποία είναι ενταγμένα στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επίσης, υλοποιείται μία μελέτη ωρίμανσης για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης κινδύνων για τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών, της Τίρυνθας, της Ακρόπολης των Αθηνών και της Μονής Δαφνίου».

Τέλος, το ΥΠΠΟΑ έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης με προϋπολογισμό περίπου 32.000.000€ στο οποίο, εκτός από συγκεκριμένες δράσεις που αφορούν στην παρακολούθηση, ψηφιοποίηση, και συστηματικό έλεγχο των επιπτώσεων, έχουν περιληφθεί  έργα αιχμής σε μεγἀλους αρχαιολογικούς χώρους. Συγκεκριμένα, στους Δελφούς, στο Δίον, στα μινωϊκά ανάκτορα της Φαιστού και των Μαλίων, στους Φιλίππους και στον Μυστρά. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Αστεροσκοπείο και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

The post Συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη σχετικά με τα συμπεράσματα της Ομάδας Εργασίας του ΥΠΠΟΑ για την Κλιματική Αλλαγή και την Πολιτιστική Κληρονομιά appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3Ec6tQf
via IFTTT

Β. Κικίλιας στο Newsweek: Ετοιμάζουμε Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη

«Στρατηγική προτεραιότητα της ελληνικής Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση υψηλής ποιότητας επενδυτικών σχεδίων και η προώθηση της πράσινης επιχειρηματικότητας που προσδίδει υψηλή προστιθέμενη αξία στον τουρισμό», δηλώνει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsweek ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Για το σκοπό αυτό, όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας «έχουμε αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως η ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων και ο εξορθολογισμός του ρυθμιστικού πλαισίου για τη διευκόλυνση των fast-track επενδύσεων», ξεχωρίζοντας ως σημαντικές δυνατότητες για επενδύσεις στην ελληνική τουριστική αγορά, την αναβάθμιση ή/και την ίδρυση νέων ξενοδοχειακών μονάδων και κέντρων spa, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που απευθύνεται σε high-end τουρισμό και τις ειδικές τουριστικές υποδομές, όπως τουριστικά λιμάνια και μαρίνες, θεματικά πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις και αίθουσες συνεδρίων.

Όπως τονίζει ο Υπουργός Τουρισμού, η 10ετής στρατηγική της Ελλάδας, το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Τουριστική Ανάπτυξη 2030, δρομολογείται εν μέσω μιας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου από πλευράς προκλήσεων και ανταγωνισμού και βρίσκεται σε συντονισμό με τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε με βάση τις ανάγκες να διαμορφωθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

«Οι κύριοι άξονες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου προβλέπεται να περιλαμβάνουν ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων, προσβασιμότητα και συνδεσιμότητα, πράσινες υποδομές και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, διαχείριση προορισμού και εμπειρίας, τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, κανονιστικό πλαίσιο και διαχείριση κρίσεων, με μια συνολική κυβερνητική προσέγγιση. Όπως δε επισημαίνουν οι φορείς του Τουρισμού, οι άξονες αυτοί είναι απαραίτητοι για τη βελτίωση της διαχείρισης και της ποιότητας του εθνικού τουριστικού μας προϊόντος», επισημαίνει ο κ. Κικίλιας. 

The post Β. Κικίλιας στο Newsweek: Ετοιμάζουμε Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3xIw2WW
via IFTTT

Grecotel Kos Imperial: Δύο σημαντικές πιστοποιήσεις που αναδεικνύουν την ποιότητα των υπηρεσιών του Ομίλου

Το Grecotel Kos Imperial έλαβε δύο σημαντικές πιστοποιήσεις που αναδεικνύουν την ποιότητα των υπηρεσιών της Grecotel. Το ξενοδοχείο λειτουργεί εδώ και δύο δεκαετίες βάσει διεθνών προτύπων αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης, τηρώντας όλους τους απαιτούμενους κανονισμούς, ενώ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος και για την καλλιέργεια της κοινωνικής ευαισθησίας στους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους.

Συγκεκριμένα για τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που παρέχει ακολουθώντας διεθνή πρότυπα έλαβε:

  • Τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση για ξενοδοχειακά καταλύματα «Travelife Gold Certification» για την υπεύθυνη διαχείριση των κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ξενοδοχείου. Για την απόκτηση της πιστοποίησης, το ξενοδοχείο αξιολογήθηκε αναφορικά με την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης στους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του, την υποστήριξη τοπικών πρωτοβουλιών, την προώθηση του πολιτισμού και της παιδείας αλλά και τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του νησιού.  
  • Τη πιστοποίηση «HACCP – Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου», η οποία αποτελεί ένα προληπτικό Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων και επιβεβαιώνει ότι το ξενοδοχείο συμμορφώνεται με τις εφαρμοστέες νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις που αφορούν στην ασφάλεια τροφίμων που προμηθεύεται, παρασκευάζει και διαθέτει στους επισκέπτες του.  

Ο Όμιλος Νίκου Δασκαλαντωνάκη-Grecotel, ηγέτης στο χώρο των επιχειρήσεων τουρισμού στην Ελλάδα, πρωτοπορεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 στην προστασία της φύσης με την ίδρυση Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Η στρατηγική του Ομίλου θέτει εφικτούς στόχους και αναπτύσσει πρωτοβουλίες που συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα με τα απαιτούμενα σύγχρονα περιβαλλοντικά μέτρα. Η Grecotel εφαρμόζει και στις 40 ξενοδοχειακές μονάδες της σε όλη την ελληνική επικράτεια τα διεθνή standards στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη αναβαθμίζοντας έτι περαιτέρω το τουριστικό της προϊόν.

The post Grecotel Kos Imperial: Δύο σημαντικές πιστοποιήσεις που αναδεικνύουν την ποιότητα των υπηρεσιών του Ομίλου appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/31fNLZU
via IFTTT

FedHATTA: Ζωτική ανάγκη για στήριξη των τουριστικών γραφείων μέχρι και τον Ιούνιο του 2022

 
Τα ανεπαρκή έσοδα του 2021 και ένας τρίτος κατά σειρά δύσκολος χειμώνας απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων 

Την ανάγκη να επεκταθούν τα μέτρα στήριξης των Ελληνικών τουριστικών γραφείων μέχρι και το τέλος του Ιουνίου του 2022 επισημαίνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, προκειμένου οι επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες υπέστησαν βαρύτατες απώλειες εσόδων από τις επιπτώσεις της πανδημίας, να καταφέρουν να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους ενόψει του τρίτου κατά σειρά δύσκολου χειμώνα που καλούνται να διανύσουν και των άγνωστων εξελίξεων της υγειονομικής κρίσης στον παγκόσμιο τουρισμό.

Το τελευταίο διάστημα έρχονται στο φως της δημοσιότητας Εκθέσεις από αξιόπιστους φορείς, οι οποίες αφορούν τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού για το 2021. Όλες αυτές οι Εκθέσεις επιβεβαιώνουν αυτό που ολόκληρη η αγορά, και ο κλάδος των τουριστικών γραφείων ειδικότερα, προσπαθούσε να καταδείξει σε όλη τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου.

Τα αποτελέσματα των Εκθέσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, δείχνουν ότι στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2021 τα έσοδα του τουρισμού κινήθηκαν στα επίπεδα των 8,757 δισ. ευρώ ή στο 54,37% του 2019, ενώ οι αεροπορικές αφίξεις μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2021 σημείωσαν πτώση 45,7% σε σχέση με το 2019. Με άλλα λόγια, η χώρα κατάφερε να ανακτήσει το 55,3% της επιβατικής κίνησης του 2019.

Η κατάσταση στον κλάδο των τουριστικών γραφείων και των διοργανωτών τουριστικών πακέτων είναι αρκετά χειρότερη, αφού μετά από μία ενδελεχή ανάλυση των εσόδων του ΚΑΔ 79 είναι σίγουρο ότι θα προκύψει υστέρηση εσόδων που υπερβαίνει το 65-70%.

Γιατί η ανάκαμψη του 2021 δεν ήταν αρκετή για τον κλάδο των τουριστικών γραφείων

Εδώ προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Αφενός, αν η επίτευξη του 50% των τουριστικών εσόδων του 2019, που είχε θέσει ως στόχο η κυβέρνηση, οδηγεί και στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων των τουριστικών γραφείων κατά το αμέσως επόμενο κρίσιμο διάστημα, και αφετέρου, αν η επίτευξη αυτών των εσόδων είναι ισορροπημένη, τόσο από την άποψη της γεωγραφίας σε όλη την χώρα, όσο και από την άποψη του κλάδου των τουριστικών γραφείων ως τμήματος της αλυσίδας παραγωγής αξίας του τουριστικού προϊόντος.

Η απάντηση στα δύο αυτά ερωτήματα είναι κατηγορηματικά «όχι». Στην τουριστική περίοδο που διανύσαμε είδαμε προορισμούς που είχαν σαφώς καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με κάποιους άλλους. Κυρίως ευνοήθηκαν τουριστικοί προορισμοί που αποτελούν τη ναυαρχίδα του τουριστικού προϊόντος μας, αφού κατάφεραν να επιμηκύνουν της τουριστική περίοδό τους και μετά τον Σεπτέμβριο. Ακόμη και αυτή η επιμήκυνση όμως δεν είναι ικανή να αντιστρέψει την κατάσταση, αφού, στην καλύτερη περίπτωση, πρόκειται για μια τουριστική περίοδο τριών μηνών έναντι της περιόδου των έξι-εφτά μηνών που είχε η χώρα μας προ πανδημίας, το 2019 ή παλαιότερα. Επιπλέον, η πανδημία προκάλεσε πρόσκαιρες, αλλά τεράστιες αλλαγές στην συμπεριφορά των καταναλωτών, αφού οι νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά την πανδημία έχουν εξαφανίσει ολόκληρα κομμάτια του οργανωμένου τουρισμού, όπως η μαζική μεταφορά μέσω λεωφορείων, η διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, ο επαγγελματικός τουρισμός, ο εξερχόμενος τουρισμός, αλλά και η προσέλκυση τουριστών από τρίτες, και ιδιαίτερα από υπερατλαντικές χώρες.

Συμπεραίνουμε λοιπόν, πως ο κλάδος των τουριστικών γραφείων έχει σαφή υστέρηση σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους του τουρισμού όσον αφορά την συμμετοχή του στην επίτευξη του στόχου των εσόδων, αλλά ακόμη και αν η συμμετοχή αυτή ήταν υψηλότερη, είναι πραγματικά αδύνατον να θεωρείται δείκτης βιωσιμότητας μιας επιχείρησης η επίτευξη του 50% των εσόδων του 2019.

Ποια μέτρα χρειάζεται να επεκταθούν

Αναμφισβήτητα, η Πολιτεία έχει κάνει πολλά για την στήριξη της επιχειρηματικότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αντικειμενικά όμως, για έναν κλάδο που έχει υποστεί τόσο εκτεταμένη ζημιά λόγω της πανδημίας, η συγκεκριμένη βοήθεια, αν και ασφαλώς ευπρόσδεκτη, αποδεικνύεται ότι μπορεί να μην είναι αρκετή. Είδαμε τον κλάδο της εστίασης να προβαίνει πρόσφατα σε κινητοποιήσεις, παρά το γεγονός ότι και μεγαλύτερη στήριξη έλαβε και καλύτερες επιδόσεις πέτυχε σε σχέση με τα τουριστικά γραφεία. Αλήθεια, ο δικός μας κλάδος τι θα πρέπει να κάνει, δεδομένης της κομβικής συμβολής του στην επίτευξη πλούτου για την εθνική μας οικονομία;

Με βάση τα παραπάνω, και ενόψει της νέας παραλλαγής Όμικρον του Covid-19, η οποία έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει και τα ταξίδια με άγνωστη συνέχεια, θεωρούμε αναγκαίο να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για την επέκταση ενός αριθμού μέτρων στήριξης για τον χειμώνα, και μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2022, ιδιαίτερα μετά την επέκταση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις ως τις 30 Ιουνίου 2022, προκειμένου να επιταχυνθεί περαιτέρω η ανάκαμψη του τουρισμού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, κρίνεται απαραίτητο να επεκταθούν το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, η επιδότηση των ενοικίων και το πάγωμα φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων, καθώς και να ξεκινήσει αργότερα (μετά το τέλος Ιουνίου του 2022) η αποπληρωμή των επιστρεπτέων προκαταβολών και να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων και επαγγελματικών οχημάτων.

Επιπλέον, η παραλλαγή Όμικρον είναι πολύ πιθανό να μας φέρει σε ένα νέο καθεστώς voucher όσον αφορά τα οργανωμένα ταξίδια που ενδεχομένως να ακυρωθούν. Υπενθυμίζουμε ότι οι περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση -μέσω των τουριστικών γραφείων- των ζημιών που υπέστησαν οι καταναλωτές στα ταξίδια τους από τις συνέπειες της πανδημίας, ενώ στην Ελλάδα δεν έχει δοθεί ακόμη ούτε ένα ευρώ προς την κατεύθυνση αυτή.

Με δεδομένη δε την έλλειψη έργου που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία, θα ήταν ευκταία η επαναφορά της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια εργαζομένων στον κλάδο. 

Τέλος, θεωρούμε απαραίτητο να επεκταθεί και κάθε άλλο μέτρο που θα βοηθήσει τον κλάδο να περάσει, χωρίς περαιτέρω σοβαρές βλάβες, τις συμπληγάδες του χειμώνα. Όλες δε οι επεκτάσεις είναι αναγκαίο να ισχύσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2022, καθώς τα τουριστικά γραφεία εισερχόμενου τουρισμού, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η πανδημία του Covid-19 ξεκίνησε την άνοιξη του 2020, δεν είχαν έσοδα ήδη από τον Νοέμβριο του 2019, και τώρα καλούνται να διανύσουν τον τρίτο κατά σειρά χειμώνα χωρίς έσοδα για αυτά.

The post FedHATTA: Ζωτική ανάγκη για στήριξη των τουριστικών γραφείων μέχρι και τον Ιούνιο του 2022 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3rmNRJO
via IFTTT

Monday, November 29, 2021

UNWTO World Tourism Barometer

Global Tourism Sees Upturn in Q3 but Recovery Remains Fragile

After a weak first half of 2021, international tourism rebounded during the Northern Hemisphere summer season, boosting results in the third quarter of the year, especially in Europe.

According to the newest edition of the UNWTO World Tourism Barometer, international tourist arrivals (overnight visitors) increased by 58% in July-September compared to the same period of 2020. However, they remained 64% below 2019 levels. Europe recorded the best relative performance in the third quarter, with international arrivals 53% down on the same three-month period of 2019. In August and September arrivals were at -63% compared to 2019, the best monthly results since the start of the pandemic.

Between January and September, worldwide international tourist arrivals stood at -20% compared to 2020, a clear improvement over on the first six months of the year (-54%). Nonetheless, overall arrivals are still 76% below pre-pandemic levels with uneven performances among world regions. In some sub regions – Southern and Mediterranean Europe, the Caribbean, North and Central America – arrivals actually rose above 2020 levels in the first nine months of 2021. Some islands in the Caribbean and South Asia, together with a few small destinations in Southern and Mediterranean Europe saw their best performance in Q3 2021 according to available data, with arrivals coming close to, or sometimes exceeding pre-pandemic levels.

UNWTO Secretary-General Zurab Pololikashvili said: “Data for the third quarter of 2021 is encouraging. However, arrivals are still 76% below pre-pandemic levels and results across the different global regions remain uneven.” In light of the rising cases and the emergence of new variants, he added that “we cannot let our guard down and need to continue our efforts to ensure equal access to vaccinations,  coordinate travel procedures, make use of digital vaccination certificates to facilitate mobility and continue to support the sector.” 

The uplift in demand was driven by increased traveler confidence amid rapid progress on vaccinations and the easing of entry restrictions in many destinations. In Europe, the EU Digital Covid Certificate has helped facilitate free movement within the European Union, releasing large-pent up demand after many months of restricted travel. Arrivals were only 8% below the same period of 2020 yet still 69% below 2019. The Americas recorded the strongest inbound results in January-September, with arrivals up 1% compared to 2020 but still 65% below 2019 levels. The Caribbean recorded the strongest results by subregion with arrivals up 55% compared to the same period in 2020, though still 38% below 2019.

Slow and uneven pace of recovery

Despite the improvement seen in the third quarter of the year, the pace of recovery remains uneven across the global regions. This is due to varying degrees of mobility restrictions, vaccination rates and traveler confidence. While Europe (-53%) and the Americas (-60%) enjoyed a relative improvement during the third quarter of 2021, arrivals in Asia and the Pacific were down 95% compared to 2019 as many destinations remained closed to non-essential travel. Africa and the Middle East recorded 74% and 81% drops respectively in the third quarter of 2021 as compared to 2019. Among the larger destinations, Croatia (-19%), Mexico (-20%) and Turkey (-35%) posted the best results in July-September 2021, according to information currently available.

Gradual improvement in receipts and expenditure

Data on international tourism receipts show a similar improvement in Q3 of 2021. Mexico was recorded the same earnings as 2019, while Turkey (-20%), France (-27%) and Germany (-37%) posted comparatively smaller declines from earlier in the year. In outbound travel, results were also moderately better, with France and Germany reporting -28% and -33% respectively in international tourism expenditure during the third quarter.

Looking ahead

Despite recent improvements, uneven vaccination rates around the world and new Covid-19 strains could impact the already slow and fragile recovery. The economic strain caused by the pandemic could also weigh on travel demand, aggravated by the recent spike in oil prices and disruption of supply chains.

According to the latest UNWTO data, international tourist arrivals are expected to remain 70% to 75% below 2019 levels in 2021, a similar decline as in 2020. The tourism economy would thus continue to be highly impacted. Tourism’s direct gross domestic product could lose another US$ 2 trillion, the same as in 2020, while exports from tourism are estimated to stay at US$ 700-800 million, significantly below the US$ 1.7 trillion registered in 2019.

The safe resumption of international tourism will continue to largely depend on a coordinated response among countries in terms of travel restrictions, harmonized safety and hygiene protocols and effective communication to help restore consumer confidence, particularly at a moment where cases are surging in some regions.

The post UNWTO World Tourism Barometer appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3xEVnRA
via IFTTT

Η HELL ENERGY επεκτείνει το portfolio της με βιταμινούχα ροφήματα

Το κορυφαίο brand προσφέρει στους καταναλωτές μια νέα κατηγορία ροφημάτων, τα βιταμινούχα DeLaVie και Fizzy από τη Swiss Laboratory.

Η HELL ENERGY, με αρωγό τη συνεχώς ανοδική πορεία του brand της και την επιτυχημένη παρουσία των ενεργειακών ποτών και των ready-to-drink παγωμένων καφέδων της σε περισσότερες από 50 χώρες, συνεχίζει την επέκτασή της, εντάσσοντας στο portfolio της τα βιταμινούχα ροφήματα DeLaVie και Fizzy από τη Swiss Laboratory. Τα προϊόντα της Swiss Laboratory είναι πλέον διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, αλλά και σε περισσότερες από 10 χώρες. 

Τα νέα βιταμινούχα προϊόντα της HELL, ξεχωρίζουν για το ελβετικό εκχύλισμα βοτάνων υψηλής ποιότητας που περιέχουν, την ξεχωριστή γεύση τους, ενώ παράλληλα η κατανάλωσή τους είναι πολύ πιο ευχάριστη από αυτή των βιταμινών που διατίθενται σε μορφή χαπιού. Τα Swiss Laboratory χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τα DeLaVie που δεν περιέχουν ανθρακικό και τα ανθρακούχα Fizzy, δίνοντας έτσι την επιλογή στον καταναλωτή να διαλέξει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Επιπλέον, βασικό συστατικό των Swiss Laboratory, αποτελεί το εκχύλισμα βοτάνων υψηλής ποιότητας της ελβετικής φυσικής βιοτεχνίας DIXA, η οποία μετρά 104 χρόνια ιστορίας. Το εκχύλισμα παρασκευάζεται με απόλυτη προσοχή και έχει ως βάση τα βότανα χρένου, περγαμόντου και μέντας που προέρχονται από τις ελβετικές Άλπεις. Τα ροφήματα δεν περιέχουν συντηρητικά, είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και μπορούν να αποτελέσουν μια ευχάριστη εναλλακτική λύση για την καθημερινή πρόσληψη βιταμινών.  

Ο SchmidtZoltan Rusko, επικεφαλής της SWISS, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την παρουσίαση της Swiss Laboratory ως το νέο brand της HELL ENERGY, αφού διευρύνονται οι αγαπημένες επιλογές των καταναλωτών με προϊόντα υψηλής ποιότητας. Τα βιταμινούχα ροφήματα DeLaVie και Fizzy, συμπληρώνουν αποτελεσματικά την γκάμα των προϊόντων της HELL ENERGY και οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να λάβουν τις απαραίτητες βιταμίνες με πολύ πιο ευχάριστο και εύκολο τρόπο απ’ ότι προσφέρουν τα παραδοσιακά συμπληρώματα διατροφής. Αυτή τη στιγμή τα βιταμινούχα ροφήματα της Swiss Laboratory έχουν παρουσία σε περισσότερες από 10 χώρες και στοχεύουμε σε ακόμη μεγαλύτερη επέκταση της παρουσίας μας στο μέλλον.»  

Τα νέα μη ανθρακούχα βιταμινούχα ροφήματα DeLaVie από την HELL ENERGY διατίθενται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, καλύπτοντας το καθένα διαφορετικές ανάγκες για τον καταναλωτή. 

Πιο συγκεκριμένα, τα DeLaVie 1000C+D και DeLaVie 1000C+D Zero έχουν γεύση ανάμεικτων φρούτων και περιέχουν 1000 mg βιταμίνης C και 5 mg βιταμίνης D, οι οποίες συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Περιέχουν επίσης βιταμίνες C, D, Α, Ε, Β12 και Β6, νιασίνη, φολικό οξύ, βιοτίνη και παντοθενικό οξύ.

Με το DeLaVie 1000C+D Zero απολαμβάνεις ένα νόστιμο βιταμινούχο ρόφημα αλλά ταυτόχρονα έχεις και τον έλεγχο της ημερήσιας πρόσληψης ζάχαρης.

Το μη ανθρακούχο βιταμινούχο ρόφημα όμως που κάνει την διαφορά είναι το DeLaVie Calcium & Magnesium Kids, το οποίο είναι φτιαγμένο για να συμπληρώνει τις ανάγκες της έντονης καθημερινότητας ενός παιδιού με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Έχει γεύση ανάμεικτων φρούτων και είναι πλούσιο σε ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση φυσιολογικών οστών και δοντιών, αλλά και μαγνήσιο, το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση μιας φυσιολογικής ψυχολογικής λειτουργίας. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, C, Ε, Β12 και Β6, νιασίνη και παντοθενικό οξύ.

Όσον αφορά τα ανθρακούχα βιταμινούχα ροφήματα Fizzy διατίθενται σε τρεις διαφορετικές γεύσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να επιλέξουν το αγαπημένο τους. Φυσικά, όλα τους περιέχουν σημαντικές βιταμίνες που βοηθούν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Πιο αναλυτικά, το Fizzy Vitamins έχει γεύση Μάνγκο – Πορτοκάλι και περιέχει το 100% της απαραίτητης ημερήσιας πρόσληψης βιταμινών για ενήλικες αποτελώντας πηγή βιταμινών όπως είναι οι C, D, Β6, Β12, η θειαμίνη και η νιασίνη.

Από την άλλη το Fizzy Magnesium + Zinc έχει γεύση από φραγκόσυκο και περιέχει δυο από τα βασικότερα μεταλλικά στοιχεία, που είναι το μαγνήσιο, το οποίο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μυών και ο ψευδάργυρος, ο οποίος συμβάλει σημαντικά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Το προϊόν αποτελεί πηγή βιταμινών C, D, Α, Ε, Β12, Β6, νιασίνης, φολικού οξέος, βιοτίνης και παντοθενικού οξέος.

Τέλος, το Fizzy Calcium, εκτός από το εντυπωσιακό φούξια χρώμα της συσκευασίας του και την εξωτική γεύση του από φρούτα του δάσους, περιέχει 400 mg ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και συμβάλλει σημαντικά στη φυσιολογική λειτουργία των μυών. Περιέχει επίσης βιταμίνη D3 και Ε καθώς και βιοτίνη, όλα σε ποσότητες όσο το 50% της απαραίτητης ημερήσιας πρόσληψης ενηλίκων. 

Όλα τα νέα βιταμινούχα ροφήματα της HELL θα τα βρείτε σε όλα τα σημεία πώλησης της HELL ENERGY στην ελληνική αγορά στις αλουμινένιες συσκευασίες που έχουν την ιδιότητα να ανακυκλώνονται πολλές φορές.

The post Η HELL ENERGY επεκτείνει το portfolio της με βιταμινούχα ροφήματα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3Eb3aZG
via IFTTT

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΥΞΕ ΣΤΟ 5 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, κ. Χάρης Λοϊζίδης, συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας, που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ) στις 27 Νοεμβρίου 2021 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του ΞΕΕ, κ. Αλέξανδρου Βασιλικού, τον οποίο και ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την φιλοξενία.

Ο τίτλος του Φόρουμ ήταν “Η Φιλοξενία στη μετα-covid εποχή” και στο επίκεντρο των εργασιών του βρέθηκε η χαρτογράφηση της νέας τουριστικής πραγματικότητας στην μεταπανδημική περίοδο και οι λύσεις για την επιτυχημένη προσαρμογή των ελληνικών ξενοδοχείων σε αυτή. Το στίγμα της εποχής έδωσαν κορυφαίοι εκπρόσωποι διεθνών ξενοδοχειακών brands, ενώ προσωπικότητες που επικυριαρχούν στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, αποκρυπτογράφησαν την επόμενη ημέρα του κλάδου στην μετά-covid περίοδο.

Το Φόρουμ σηματοδότησε και την έναρξη της Έκθεσης XENIA 2021, τα εγκαίνια της οποίας τέλεσε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σε χαιρετισμό του τόνισε ότι το 2022 μπορεί να εξελιχθεί σε χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, κάτι που θα στηρίξει την εθνική οικονομία.

The post Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΥΞΕ ΣΤΟ 5 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3D3RGG8
via IFTTT

ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΕΛΕΡ – Πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου

Θέατρο ΕΛΕΡ

“Ελπίς τε και Έρως επί παντί”
Ένα νέο θέατρο ανοίγει τις πόρτες του στην Πλάκα

Ένα νέο θέατρο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό τον Δεκέμβριο. Το Θέατρο ΕΛΕΡ, που δανείζεται το όνομά του από τη φράση του Θουκυδίδη «Ελπίς τε και Έρως επί παντί», βρίσκεται στην οδό Φρυνίχου 10 στην Πλάκα. Ο νέος αυτός χώρος μας προσκαλεί να τον γνωρίσουμε μέσα από ένα προσεγμένο ρεπερτόριο και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη θεατρική δημιουργία.  

Το θέατρο

Το Θέατρο ΕΛΕΡ ανακαινίστηκε εκ θεμελίων με πολλή αγάπη, προσπάθεια και επιμονή κατά τη διάρκεια της καραντίνας και κόντρα στις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Εκτός από την κεντρική σκηνή, δυναμικότητας 126 θέσεων, διαθέτει και μεγάλο υπόγειο χώρο 140 τ.μ. που θα φιλοξενεί σεμινάρια, εργαστήρια, πρόβες, εκθέσεις, αλλά και παραστάσεις. Είναι ένας χώρος μοντέρνος και φωτεινός, πλήρως εξοπλισμένος τεχνολογικά για τις ανάγκες των δημιουργών.

Το Θέατρο οραματίζεται να συγκεντρώσει τις ομάδες και τους δημιουργούς με το δικό τους ξεχωριστό στίγμα και πορεία στο θεατρικό τοπίο της χώρας μας. Τους ανθρώπους που καταφέρνουν να δημιουργούν τις θεατρικές στιγμές, οι οποίες μένουν χαραγμένες στη μνήμη του κοινού για την πληρότητα των προτάσεών τους και την υψηλή τους ποιότητα. Τα είδη θεάτρου που οδηγούν τις εξελίξεις, οι νέες φωνές στη δραματουργία και τη σκηνοθεσία, οι διεθνείς συνεργασίες, είναι ευπρόσδεκτα στο Θέατρο ΕΛΕΡ. 

Πρώτες παραστάσεις – Δεκέμβριος 2021

Το Θέατρο θα υποδεχθεί για πρώτη φορά το κοινό στις 17 Δεκεμβρίου 2021, με την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της παράστασης Έγκλημα και τιμωρία, σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου. Πρόκειται για τη βραβευμένη θεατρική διασκευή του έργου του Ντοστογιέφσκι από τους Marilyn Campbell και Curt Columbus, που αφηγείται την ιστορία μέσω των τριών βασικών ρόλων: του Ρασκόλνικοφ, του Πορφύρη και της Σόνια. Η παράσταση αποτελεί ένα φόρο τιμής στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι. Τo σκηνικό είναι δημιουργία του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου. Στους τρεις ρόλους θα δούμε τους Νικόλα Μίχο, Κωνσταντίνο Μπλάθρα και Χριστίνα Τασκασαπίδου. Ζωντανή μουσική από σκηνής η Ελένη Φουρλάνου (βιόλα).

Διασκευή: Marilyn Campbell και Curt Columbus 
Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας
Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου
Σκηνογραφία: Χρήστος Μποκόρος
Φωτισμοί: Ζαφείρης Επαμεινώνδας, Θωμάς Οικονομάκος
Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Γεωργιάδου
Παίζουν: Νικόλας Μίχας, Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Χριστίνα Τασκασαπίδου

Για 16 παραστάσεις, κάθε Παρασκευή και Σάββατο 21:00, Κυριακή 18:00
Διάρκεια: 70 λεπτά
Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/egklima-kai-timoria-theatro-eler/

 

Στις 19 Δεκεμβρίου ξεκινάει το Φανταστικό χωριό του Σπύρου Γραμμένου, σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου, μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, που έχει ήδη φανατικό κοινό. Ο γνωστός τραγουδοποιός που έχει γράψει μουσική για αρκετές θεατρικές παραστάσεις, για πρώτη φορά γράφει και πρωταγωνιστεί. Με τη μουσική και τα τραγούδια του αφηγείται την ιστορία ενός χωριού που θα μπορούσε να είναι πρότυπο για μια ευτυχισμένη κοινωνία. Η ιστορία και οι ήρωες ζωντανεύουν μπροστά στους θεατές, συνομιλούν μαζί τους και όλοι μαζί γίνονται μέρος μιας μεγάλης γιορτής όπου όλοι οι άνθρωποι χωράνε και ζούνε μονιασμένοι. Μαζί με τον Σπύρο Γραμμένο, επί σκηνής ο μουσικός Χάρης Παρασκευάς.

Κείμενο – τραγούδια: Σπύρος Γραμμένος
Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου
Σκηνικά – κοστούμια: Αμαλία Θεοδωροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κώστας Δετώρος
Ερμηνεύει ο Σπύρος Γραμμένοςμαζί του ο μουσικός Χάρης Παρασκευάς

Το βιβλίο και το cd της παράστασης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

Κάθε Κυριακή στις 11:30
Διάρκεια 50′ 
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/fantastiko-chorio-21-22/

Ακολουθούν – Ιανουάριος & Φεβρουάριος 2022

Ο νέος χρόνος ξεκινάει στο θέατρο ΕΛΕΡ με τη διοργάνωση του 5ου Επετειακού Masterclass του διακεκριμένου Ρώσου σκηνοθέτη Adolf Shapiro στην Αθήνα, με τίτλο «Από το κείμενο στη σκηνή. Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι», αφιερωμένο στα 200 χρόνια του μεγάλου Ρώσου Κλασικού. Το masterclass διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Avantgarde. Θα διεξαχθεί 7-13 Ιανουαρίου και απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες αλλά και σε δραματοθεραπευτές και λογοτέχνες, που μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ως ακροατές. Περισσότερες πληροφορίες στο website του θεάτρου.

Μία ακόμα πρεμιέρα θα φιλοξενήσει το Θέατρο στις 17 Ιανουαρίου με τη Μαντάμ Μποβαρύ του Φλωμπέρ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολάρι. Ο γνωστός σκηνοθέτης καταπιάνεται με την εμβληματική ηρωίδα, αναδεικνύοντας το ψυχικό βάθος του χαρακτήρα μέσα από τρεις «οδούς»: μέσα από τον δικό της λόγο που σταδιακά αποκτά ποιότητα τραγικού μονολόγου, μέσα τα λόγια των πολιορκητών της που οδηγούνται προοδευτικά σε μια ακατάσχετη φλυαρία, αλλά και μέσα από την περίφημη αφηγηματική «απάθεια» του Φλωμπέρ. 

Στις 11 Φεβρουαρίου 2022 κάνει πρεμιέρα η νέα παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της Μάρθας Μπουζιούρη, Belle equipe, βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Grégory Reibenberg και σε οπτικοακουστικά ντοκουμέντα. Με αφορμή το τραγικό γεγονός της τρομοκρατικής επίθεσης στο café La belle équipe στις 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, όπου ο ιδιοκτήτης έχασε τη σύντροφο και τους φίλους του, η παράσταση μιλά για την επίπονη, αλλά και τόσο αισιόδοξη διαδικασία αναγέννησης ενός ανθρώπου μετά την καταστροφή. 

Το πρόγραμμα του Θεάτρου ΕΛΕΡ για την άνοιξη θα ανακοινωθεί σύντομα. Θα είναι γεμάτο αξιόλογες και ξεχωριστές δουλειές από τις πιο δυναμικές ομάδες του ελληνικού θεάτρου, αλλά και συνεργασίες με το εξωτερικό. 

Πρόγραμμα

17 Δεκεμβρίου 2021 – 23 Ιανουαρίου 2022
Έγκλημα και τιμωρία
Θεατρική́ διασκευή́ των Marilyn Campbell και Curt Columbus στο έργο του Φιοντόρ Ντοστοφιέφσκι
Σκηνοθεσία: Όλια ΛαζαρίδουΓια 16 παραστάσεις, κάθε Παρασκευή και Σάββατο 21:00, Κυριακή 18:00

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/egklima-kai-timoria-theatro-eler/

19 Δεκεμβρίου 2021 – 30 Ιανουαρίου 2022
Το φανταστικό χωριό του Σπύρου Γραμμένου
Παιδική παράσταση
Κάθε Κυριακή στις 11:30 
Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/fantastiko-chorio-21-22/

7 – 13 Ιανουαρίου 2022
Masterclass Adolf Shapiro 
«Από το κείμενο στη σκηνή. Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι»

Πρεμιέρα: 17 Ιανουαρίου 2022
Μαντάμ Μποβαρύ του Γκουστάβ Φλωμπέρ
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολάρι
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

Πρεμιέρα: 11 Φεβρουαρίου 2022
Belle equipe 
Μια παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ, βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Grégory Reibenberg
Σύλληψη-έρευνα-σκηνοθεσία: Μάρθα Μπουζιούρη
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

The post ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ: ΕΛΕΡ – Πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3p99D0Z
via IFTTT

«ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» Η συνθέτρια Πηγή Λυκούδη παρουσιάζει το νέο έργο της,στην Galerie Δημιουργών, Κυριακή 5 και 12 Δεκεμβρίου

Το  νέο μουσικό έργο της συνθέτριας  Πηγής Λυκούδη  «Μολών Λαβέ 2.500 χρόνια μετά», το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή την επέτειο των  2.500 χρόνων  από  την μάχη των Θερμοπυλών και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του  International Action Art, παρουσιάζεται στην

 Galerie Δημιουργών στις 5 & 12 Δεκεμβρίου.

Μια πρωτότυπη δημιουργία δραματοποιημένης αφήγησης και μουσικής βασισμένη στην προσωπικότητα του Λεωνίδα και στην Μάχη των Θερμοπυλών. 

Η Σμαράγδα Αποστολάτου,  γνωστή στο χώρο της δραματοποιημένης αφήγησης και του θεάτρου με την ιδιότητα και της κειμενογράφου υφαίνει  μέσα από έγκυρες ιστορικές  πηγές  χωρίς να μειώνεται η φαντασία και η ευαισθησία  του λόγου, ο οποίος αναδεικνύει  τον  μύθο που έγινε θρύλος. Τον Λεωνίδα!

Οι εξαιρετικοί ερμηνευτές της νέας γενιάς  Γεωργία Αγγέλου και ο  Δημήτρης Μελίδης  αφηγούνται και ερμηνεύουν το έργο με μοναδικό τρόπο!

Το ηρωικό πρότυπο του Λεωνίδα, η ζωή του, από τη γέννησή,  την εκπαίδευσή του μέχρι και τη μεγάλη μάχη των Θερμοπύλων αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς λαούς σε σημαντικές  φάσεις της ιστορίας.  Μια πάλη ανάμεσα στη μοίρα ,την ηθική και τη συναισθηματική κατάσταση ενός ανθρώπου. Το δρόμο που επιλέγει για να φθάσει στο ιερό καθήκον που οδηγεί προς την ελευθερία ενός ολόκληρου έθνους.

Συνδυάζοντας την Ελληνική ποίηση από την αρχαιότητα έως σήμερα η Πηγή Λυκούδη μελοποιεί μέσω πρωτότυπης μουσικής προσέγγισης  ποιήματα σπουδαίων ποιητών  (Κείου Συμωνίδη, Γ. Δροσίνη, Κ. Παλαμά, Λ. Βολκώφ, Μ. Σπυροπούλου κ.α), οι οποίοι περιγράφουν τις στιγμές της Μάχης των Θερμοπυλών καθώς και τα συναισθήματα που υπάρχουν γύρω από το μεγαλείο της ύψιστης αυτής θυσίας.

Μία παράσταση με λόγο παραμυθιακό, κατανοητό, προσιτό και στα παιδιά, κρατώντας την ποιητικότητά της γεμάτη δράση και δυνατές εικόνες συνοδευόμενες με πρωτότυπη μουσική για να μάθουν τα παιδιά και να θυμηθούν οι μεγάλοι.

Εμπλέκονται αρμονικά η μουσική, η αφήγηση και το θέατρο.

…”Έτσι εισήλθε στο μύθο το ανδραγάθημα του Λεωνίδα και των Σπαρτιατών του, από την εποχή του Ηρόδοτου”. Ο Λεωνίδας μετά τη μάχη των Θερμοπυλών κατά των Περσών έγινε ήρωας αντάξιος ενός Ημίθεου.  Τα ιδανικά που προκύπτουν μέσα από το θρύλο, έχουν θέσει από την αρχαιότητα έως  και σήμερα ένα παράδειγμα προτύπου. Αυτές οι αξίες συνοψίσθηκαν στο απόσπασμα του επιγράμματος του Σιμωνίδη. 

Μέσα από την  ανάλυση του επιτυγχάνεται ο εγκωμιασμός, της χωρίς όρους πειθαρχίας και της  θυσίας  δια θανάτου των Σπαρτιατών. Ο μύθος του ήρωα Λεωνίδα σφραγίζει και διαφοροποιεί ακόμα και σήμερα τις αξίες και τα ιδανικά των Ελλήνων.

”Ω ξειν’ αγγέλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”

(Ω, ξένε διαβάτη που περνάς, ανάγγειλε στους Λακεδαιμόνιους ότι ταφήκαμε εδώ, υπακούοντας στα προστάγματά τους)

Ταυτότητα της παράστασης:

Τίτλος : «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ»
Πρωτότυπη μουσική – Πιάνο: Πηγή Λυκούδη
Αφήγηση- Κείμενο: Σμαράγδα Αποστολάτου
Ερμηνεία-αφήγηση-τραγούδι : Γεωργία Αγγέλου, Δημήτρης Μελίδης
Διάρκεια:70’λεπτά

Το έργο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του  Ομίλου  για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του INTERNATIONAL ACTION ART 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Ώρα Προσέλευσης : 19:15
Ώρα έναρξης: 19:30
Ημέρες Παραστάσεων : Κυριακή 5 και 12 Δεκεμβρίου  
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Παιδιά-μαθητές: 5 ευρώ 

Galerie Δημιουργών  

Χελιδονούς 28, Κηφισιά
www.galeriedimiourgon.gr

www.facebook.com/galeriedimiourgon

Λεωφορεία: 504, 522, 523, 543, 721, Β9 
Πληροφορίες   –  Κρατήσεις :   210 6251732

The post «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» Η συνθέτρια Πηγή Λυκούδη παρουσιάζει το νέο έργο της,στην Galerie Δημιουργών, Κυριακή 5 και 12 Δεκεμβρίου appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3D517F6
via IFTTT

3η Συνάντηση: 8 Δεκεμβρίου 2021, 19:00 «Μουσική: Νεοελληνική μουσική εκβλαστάνουσα»

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Delphi Economic Forum, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, οργανώνει κύκλο 6 συναντήσεων αφιερωμένων σε δημιουργήματα και  προσωπικότητες του λόγου, της διανόησης, της μουσικής, του θεάτρου και των εικαστικών τεχνών. Οι συναντήσεις έχουν σκοπό την ανάδειξη του ρόλου των ανθρώπων του πνεύματος στην πορεία του έθνους. Η τρίτη συνάντηση του κύκλου πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, 19:00-21:30, στο θέατρο της  Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Ο Μουσικός, Μουσικολόγος και Καθηγητής στο Μουσικό Τμήμα του Hellenic  American University Γιάννης Τσελίκας συνομιλεί για την μουσική με τον Παναγιώτη Βλαγκόπουλο, την  Μυρτώ Οικονομίδου και τον Γιάννη Σαμπροβαλάκη. 

Η νεοελληνική μουσική – στη λόγια μορφή της – άνθισε στο νέο Ελληνικό κράτος παράγοντας πολλούς και  πλούσιους καρπούς, όπως η λογοτεχνία, η ζωγραφική και οι υπόλοιπες τέχνες. Για διάφορους λόγους πολλοί  από τους καρπούς αυτούς έμειναν στη λήθη και μέσα από τις επιστημονικές μελέτες των τελευταίων ετών  έρχονται ξανά στην επιφάνεια ζητώντας τη θέση που τους αξίζει. Στη συζήτηση για τη νεοελληνική μουσική,  διακεκριμένοι μουσικολόγοι θα μιλήσουν για τους κυριότερους εκπροσώπους της, τις επιρροές που δέχεται  από τα ευρωπαϊκά μουσικά ρεύματα, τη σχέση της με την παράλληλη ανάπτυξη των άλλων τεχνών, τους  τρόπους με τους οποίους οι μουσουργοί προσπαθούν να δώσουν το ιδιαίτερο «ελληνικό» στίγμα στη δη μιουργία τους, καθώς και την ευρύτερη προσφορά τους στην Ελληνική τέχνη. 

Για όσους δεν μπορούν να παραβρεθούν, οι συζητήσεις µεταδίδονται και µέσω livestream από την σελίδα  της Ελληνοαµερικανικής Ένωσης ( www.hau.gr ) και από το κανάλι της στο YouTube (Hellenic American  Union Athens – YouTube)  

Eπόμενες Συναντήσεις 

Δευτέρα 13/12/21 Θέατρο 

Τετάρτη 15/12/21 Εικαστικές Τέχνες 

Εισηγητής: Βασίλης Παπαβασιλείου, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας  Συνοµιλητής: Πλάτων Μαυροµούστακος, Καθηγητής Θεατρολογίας,  Τµήµα Θεατρικών Σπουδών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εισηγητής: Θοδωρής Κουτσογιάννης, ∆ρ Ιστορίας της τέχνης, Έφορος της  Συλλογής ‘Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων Συνοµιλητής: Νίκος  Βατόπουλος, ∆ημοσιογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή» και Συγγραφέας 

Δευτέρα 20/12/21 Καταληκτική συνάντηση µε την συµµετοχή όλων των εισηγητών CVs

Εισηγητής: Γιάννης Τσελίκας 

Ο Γιάννης Τσελίκας είναι ομποΐστας και μουσικολόγος. Σπούδασε πιάνο, όμποε και ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο, στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Ατενέουμ. Μετά την αποφοίτησή  του από το τμήμα μουσικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνέχισε τις μεταπτυχιακές του  σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στον τομέα της θεωρίας και ιστορίας της μουσικής. Ως  ιδρυτικό μέλος του «Κέντρου Ελληνικής Μουσικής» που έχει στόχο την προβολή και τεκμηρίωση  της λόγιας Ελληνικής μουσικής, έχει προβεί στην επιμέλεια, αποκατάσταση και έκδοση πολυάριθμων χειρογράφων κλασικής μουσικής Ελλήνων συνθετών του περασμένου αιώνα. Είναι μέλος  της Συμφωνικής Ορχήστρας του δήμου Αθηναίων και έχει συνεργαστεί με διάφορες ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ο υπεύθυνος του μουσικού τμήματος του Hellenic American University στο οποίο διδά σκει μαθήματα θεωρίας και ιστορίας της μουσικής. 

Συνομιλητές: 

Ο Παναγιώτης Βλαγκόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπι στημίου. Σπούδασε Νομική και Μουσικολογία. Το 2018 υπήρξε υπότροφος του Κέντρου Ελληνικών  Σπουδών του Πανεπιστημίου Princeton. Έχει μεταφράσει μουσικολογικά και αισθητικά κείμενα  από τα Γερμανικά, τα Γαλλικά και τα Αγγλικά και έχει συγγράψει κείμενα για ζητήματα της Νεοελ ληνικής μουσικής. Το βιβλίο του Δίκοπη Εναρμόνιση ή Η Ελληνική Μουσική και οι Άλλοι της: Στιγμιότυπα ενός Αγώνα για Αναγνώριση (2022) είναι υπό κυκλοφορία στις εκδόσεις  Το Ροδακιό. 

Η Μυρτώ Οικονομίδου σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο (πτυχίο αρμονίας) και στο  Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (πτυχίο αντίστιξης και φούγκας). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Από το 1994 και για 26 συναπτά έτη εργάστηκε στο Σύλλογο «Μανώλης Καλομοίρης», κατέχοντας τη θέση της Υπεύθυνης του Αρχείου του,  όπου διαχειριζόταν το προσωπικό αρχείο του Καλομοίρη και το ιστορικό αρχείο του Εθνικού Ωδεί ου. Παράλληλα, δίδασκε θεωρητικά μαθήματα σε ωδεία της Αθήνας. Επί σειρά ετών συνεργάστηκε  με διάφορους οργανισμούς (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης», Εθνική  Λυρική Σκηνή) αναλαμβάνοντας τη φιλολογική, μουσικολογική επιμέλεια εντύπων και συγγραφή  κειμένων. Συνέγραψε λήμματα που αφορούν την Ελλάδα για τη νέα διαδικτυακή έκδοση του New Grove Dictionary, με κυριότερο Η μουσική στην Ελλάδα κατά το 1ο μισό του 20ου αιώνα, που αποτελεί μέρος του κύριου  λήμματος για τη μουσική στην Ελλάδα. Λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια βίου Μάθησης  του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Σημαντικοί σταθμοί στην Ιστορία της Ελληνικής Μουσικής από την αρχαιότητα μέχρι τους νεό τερους χρόνους», διδάσκοντας την ενότητα Εθνική Σχολή. Από το φθινόπωρο του 2021 εργάζεται στο Αρχείο Ελληνικής  Μουσικής στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη». Είναι πάρεδρο μέλος της Ελληνικής Μουσικολογικής Εται ρείας. Από τον Ιούνιο του 2019 διατελεί Γ. Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Παραρτήματος της Διε θνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης (IAML), εκπροσωπώντας του Αρχείο του Συλλό γου «Μανώλης Καλομοίρης». Ειδικεύεται κυρίως στην κλασική/έντεχνη ελληνική μουσική του 20ου αιώνα και ειδικότερα  στο έργο του συνθέτη της Ελληνικής Εθνικής Μουσικής Σχολής, Μανώλη Καλομοίρη, παρουσιάζοντας παράλληλα εισηγήσεις  σε συνέδρια. 

Ο Γιάννης Σαμπροβαλάκης είναι κλαρινετίστας, μουσικολόγος και συνθέτης, μέλος της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και διδάσκων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα). Σπούδασε κλαρινέτο, ανώτερα θεωρητικά, σύνθεση και μουσικολογία στο Ωδείο Αθηνών, στο Εθνικό Ωδείο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο  Βασιλικό Ωδείο της Χάγης και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης. Είναι επιμελητής μουσικών εκδόσεων και συνιδρυτής του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής, ενώ  εργασίες και ενορχηστρώσεις του έχουν παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, από τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Λυρική Σκηνή, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, την ορ χήστρα Boston Pops στη Βοστόνη, το Nederlands Blazers Ensemble στο Άμστερνταμ, το Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας στην  Κοπεγχάγη και το American Ballet Theater στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. 

Διεύθυνση: Θέατρο Ελληνοαµερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) 

Είσοδος: Eλεύθερη µε απαραίτητη προκράτηση και επίδειξη πιστοποιητικού εµβολιασµού ή νόσησης Πληροφορίες: ∆ιεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαµερικανικής Ένωσης: (2103680052), www.hau.gr

The post 3η Συνάντηση: 8 Δεκεμβρίου 2021, 19:00 «Μουσική: Νεοελληνική μουσική εκβλαστάνουσα» appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3G4kr7z
via IFTTT

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Η και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης «επέστρεψε» στην πόλη που της χάρισε το Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο για να παρουσιάσει τον Αθλητικό Τουρισμό της Θεσσαλονίκης.
 
Η κ. Πατουλίδου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 26 Νοεμβρίου 2021. Το συνέδριο διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) και ο Οργανισμός Τουρισμού της Καταλονίας (Agència Catalana de Turisme).
 
Λαμβάνοντας υπόψιν πως ο αθλητικός τουρισμός είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς του τουρισμού, η κ. Πατουλίδου μίλησε για τις εμπειρίες των ταξιδιωτών που ενδιαφέρονται για αθλητικές δραστηριότητες, είτε ο αθλητισμός είναι ο κύριος στόχος του ταξιδιού είτε όχι.
 
Παρουσίασε τα μεγάλα αθλητικά events που έχει διοργανώσει και φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη όπως ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος.
 
Η κ. Πατουλίδου επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Οι αθλητικές εκδηλώσεις μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για την τουριστική ανάπτυξη, εάν αξιοποιηθούν με επιτυχία όσον αφορά το branding του προορισμού».
 
Στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το συνέδριο επιδιώκει να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ αθλητικού τουρισμού και βιώσιμης ανάπτυξης. Ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να χρησιμεύσει ως εργαλείο για τη διασπορά, τη διαφοροποίηση και την αποεποχοποίηση του τουρισμού.
Οι διοργανωτές παρότρυναν τους συμμετέχοντες να επιμένουν περαιτέρω σ’ αυτό το θέμα καθώς και στην καινοτομία με πετυχημένες στρατηγικές διακυβέρνησης και σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα.
 
Στόχος του συνεδρίου ήταν να εμπνεύσει τη μελλοντική ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα κύρια θέματα:
 
  • Ο Αθλητικός Τουρισμός και η συμβολή του στην Ατζέντα Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030
  • Καινοτομία στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού: Στάδια, Ολυμπιακοί Αγώνες και Μαζικά Υπαίθρια αθλήματα
  • Επιτυχής διακυβέρνηση προορισμού και στρατηγικές δημόσιου-ιδιωτικού τομέα στον Αθλητικό Τουρισμό
  • Αθλητικές τεχνολογίες, eSports και Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Αθλητικού Τουρισμού

The post Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/31acChH
via IFTTT

ΕΟΤ: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Ψηφιακές Τουριστικές Συναντήσεις Ελλάδας-Κύπρου 2021

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 25 Νοεμβρίου ο κύκλος των πέντε Ψηφιακών Τουριστικών Συναντήσεων (webinars) Ελλάδας-Κύπρου, που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου για το 2021. Κύριος στόχος της δράσης ήταν η αναλυτικότερη γνωριμία των επαγγελματιών της κυπριακής τουριστικής αγοράς (t.os, travel agents κ.ά.) με το προσφερόμενο ελληνικό τουριστικό προϊόν αλλά και τις βιωματικές εμπειρίες που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει στη χώρα μας.

Στην 5η ψηφιακή συνάντηση παρουσιάστηκε η Κεντρική Μακεδονία και οι επιλογές που προσφέρει κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου με έμφαση στους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες,  καθώς και η Θεσσαλονίκη ως city break προορισμός. Τις παρουσιάσεις έκαναν η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), Βούλα Πατουλίδου, το στέλεχος του ΟΤΘ, Μαρία Πουλκουτσή, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Τουριστικού Σχεδιασμού και Συντονισμού της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας, Λεωνίδας Τσιαντής, και η Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη από το ίδιο τμήμα. Από την κυπριακή πλευρά, συμμετείχε  ο Διευθυντής του Amathus Travel, Ανδρέας Μιχαήλ.

Στις 12 Οκτωβρίου είχε διοργανωθεί η 3η ψηφιακή συνάντηση με αντικείμενο τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τον προορισμό παρουσίασαν η Προϊσταμένη Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Αγγελική Πολυτάκη, η Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Λέσβου, Βασιλική Ροδοπούλου, η  Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου, Μαρία Κόβα, και την Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Σάμου, Γραμματική Δρίνη.  Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχε και το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), Έλενα Τάνου.

Εξάλλου, στις 17 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της 4ης ψηφιακής συνάντησης, παρουσιάστηκε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, ιδιαίτερα για την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα, από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γιάννη Μπουτίνα, και την Διευθύντρια Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου, Ιουλία Μαρκούλα. Στη συνάντηση, στην οποία έλαβε μέρος και ο Γενικός Διευθυντής της κυπριακής εταιρείας Xenos Travel, Λουκάς Λάρκου, αναπτύχθηκε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων στις συγκεκριμένες αγορές και συζητήθηκαν οι ευκαιρίες συνεργασίας για νέα προϊόντα.

Τις συναντήσεις συντόνισε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, Πέτρος Σαγάνας.

Υπενθυμίζεται ότι, το προηγούμενο διάστημα, είχαν υλοποιηθεί αντίστοιχα webinar με θέματα την τουριστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου στις 12 Ιουλίου και τον οινοτουρισμό στις 24 Σεπτεμβρίου. Το σύνολό των συναντήσεων αυτών είναι διαθέσιμο στην εξειδικευμένη πλατφόρμα που δημιούργησε η συγκεκριμένη υπηρεσία ntogcy.digitalevent.gr.

The post ΕΟΤ: Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Ψηφιακές Τουριστικές Συναντήσεις Ελλάδας-Κύπρου 2021 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/2ZBZHnT
via IFTTT