Wednesday, December 29, 2021

Η Ε.Ε.Ε.Κ.Ε. αναστέλλει την 4ωρη στάση εργασίας της Πέμπτης 30/12/2021

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της η Ε.Ε.Ε.Κ.Ε. εναρμονιζόμενη με την υπ’αριθμό 701/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναστέλλει την εξαγγελθείσα 4ωρη στάση εργασίας της Πέμπτης 30/12/2021

The post Η Ε.Ε.Ε.Κ.Ε. αναστέλλει την 4ωρη στάση εργασίας της Πέμπτης 30/12/2021 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3JpVkhV
via IFTTT

Κ. Ζέρβας: Στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας

Πρωτοβουλίες για το νέο γήπεδο του Αρη και τις εγκαταστάσεις του Ηρακλή

“Στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την τοποθέτησή του στην αποψινή (27/12) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χαρακτηρίζοντας το έργο της κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ “αναπτυξιακό και ελπιδοφόρο”, ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις επιστολές που εστάλησαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να δοθεί λύση αναφορικά με την ανάληψη των έργων ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των δύο φορέων και της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία των ΟΤΑ.

“Στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο το έργο αυτό, που θα έχει προστιθέμενη αξία για την ευρύτερη περιοχή και την πόλη, και πιστεύω ότι η οικογένεια του ΠΑΟΚ γνωρίζει ότι στον Δήμο Θεσσαλονίκης όπως και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία προχωρούμε μαζί, βρίσκει δύο πιστούς συμμάχους”, υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μια αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται και για τον Ηρακλή, θυμίζοντας ότι προ ολίγων ημερών έγινε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με θέμα τις δυνατότητες αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του Ηρακλή.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξάλλου, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και για την ευρεία σύσκεψη που οργανώθηκε πρόσφατα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υπόθεση του νέου γηπέδου του Αρη. Όπως εξήγησε ο κ. Ζέρβας  το σχέδιο αφορά μια “διπλή ανάπλαση”, καθώς οι εγκαταστάσεις στην περιοχή της Χαριλάου θα παραχωρηθούν στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ στον Αρη θα παραχωρηθεί για το νέο γήπεδο μια έκταση περίπου 170 στρεμμάτων στην περιοχή του ΙΚΕΑ.  

The post Κ. Ζέρβας: Στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3EEX3fq
via IFTTT

Απλοποιείται η έκδοση αδειών για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα

Μεταρρύθμιση – τομή από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Δήμο Αθηναίων

Στην αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου που διέπει την έκδοση αδειών για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα, όπως εστιατόρια, καφετέριες, κινηματογράφοι, θέατρα κ.ά. προχωρούν από κοινού το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Δήμος Αθηναίων.

Η καινοτομία που εισάγεται προβλέπει ότι στα υπό αδειοδότηση Κ.Υ.Ε που δεν βρίσκονται πλησίον μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, δεν θα χρειάζεται έγγραφο έγκρισης από την Εφορεία Πόλης Αθηνών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Επ’ αυτού γνωμοδότησε θετικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική απόφαση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με αυτόν τον τρόπο υλοποιείται μία σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία διευκολύνει την επιχειρηματικότητα και κατ’ επέκταση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις απαλλάσσονται πλέον από ένα τεράστιο γραφειοκρατικό «βάρος», που τους κόστιζε πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα

Μέχρι και σήμερα, η αδειοδότηση για τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πρωτεύουσας ήταν μια «οδύσσεια» με σειρά  γραφειοκρατικών διαδικασιών και εμπλοκή πολλών αρμοδιοτήτων.

Συγκεκριμένα, για την έκδοση της άδειας, οι ενδιαφερόμενοι ήταν υποχρεωμένοι -αρχικά- να υποβάλουν τα δικαιολογητικά στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και στη συνέχεια ακολουθούσε έλεγχος και έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών. Η υπηρεσία εξέταζε κάθε αίτηση και παρέπεμπε για την τελική έγκριση στο αρμόδιο συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα να αποθαρρύνει επενδύσεις και να δημιουργεί μεγάλα προσκόμματα στην ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης.

Με τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου όχι μόνο ενισχύεται η επιχειρηματικότητα, αλλά ταυτόχρονα απελευθερώνονται και πολύτιμοι ανθρώπινοι πόροι που ήταν απαραίτητοι για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Σήμερα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Δήμος Αθηναίων κάνουν το πρώτο μεγάλο βήμα για την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας.

Τι αλλάζει στις άδειες – Οι τρεις κατηγορίες

Η ανάγκη για τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, διαπιστώθηκε εξαρχής από τη Δημοτική Αρχή και τέθηκε ως προτεραιότητα στο πλαίσιο της στενής και εξαιρετικά γόνιμης συνεργασίας με την πολιτική ηγεσία και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στελέχη των δύο φορέων (Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Αττικής, Αν Στερεάς Ελλάδας &  Κυκλάδων  του ΥΠΠΟ και το τμήμα Διαχείρισης Γεωχωρικών Δεδομένων και Διευθύνση Δημοτικών Προσόδων του Δήμου Αθηναίων) συνεργάστηκαν επί μήνες προκειμένου να υπάρξει αναλυτική καταγραφή και αποτύπωση σε χάρτες τόσο των μνημείων όσο και των περιοχών που προστατεύονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της πόλης των Αθηνών (ΕΦΑΠΑ).

Συγκεκριμένα αποτυπώθηκε σε χάρτη η περιοχή προστασίας της Ακρόπολης, καθώς και περιοχές γύρω από 80 και πλέον μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, που βρίσκονται σε ολόκληρη την πόλη. Στις περιοχές αυτές καθορίστηκαν ποιες ιδιοκτησίες έχουν οπτική επαφή με τα εν λόγω μνημεία και συνεπώς εμπίπτουν σε καθεστώς προστασίας.

Μετά την αναλυτική επεξεργασία των υφιστάμενων πρακτικών οριοθέτησης κοινοχρήστου χώρου, αποτυπώθηκαν στους χάρτες οι περιοχές, στις οποίες η ΕΦΑΠΑ επιτρέπει την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Με αυτό τον τρόπο, δηλαδή με την καταγραφή και τον προσδιορισμό των χώρων στους οποίους επιτρέπονται ΚΥΕ και τραπεζοκαθίσματα, καθίσταται δυνατή η  απλοποίηση της υφιστάμενης διαδικασίας.

Συμπερασματικά, με το νέο καθεστώς, δημιουργούνται οι εξής τρεις κατηγορίες:

  • Για επιχειρήσεις που δε γειτνιάζουν με μνημεία ή επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους δε θα απαιτείται πλέον η έκδοση διαπιστωτικού ή άλλου εγγράφου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών για την έναρξη της λειτουργίας τους. Τόσο οι άδειες λειτουργίας όσο και οι άδειες τραπεζοκαθισμάτων θα δίνονται με βάση τους υπόλοιπους όρους και περιορισμούς που ισχύουν για κάθε περιοχή.
  • Οι επιχειρήσεις που συνορεύουν με μνημεία ή επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους θα λαμβάνουν πλέον απευθείας έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων της Πόλης των Αθηνών και δε θα απαιτείται η χρονοβόρα διαδικασία εξέτασης της αίτησής τους από το Τοπικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αυτό θα συμβαίνει τόσο για την άδεια λειτουργίας όσο και για τον χώρο που θα μπορεί να δοθεί για χρήση τραπεζοκαθισμάτων.
  • Σημειώνεται ότι για επιχειρήσεις που βρίσκονται στον ενοποιημένο κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο γύρω από τη Ακρόπολη, ο οποίος αποτελεί τη ζώνη προστασίας της Ακρόπολης ως Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς (τμήμα της Πλάκας και του Θησείου κ.ά.), το καθεστώς παραμένει ίδιοκαι η διαδικασία αδειοδότησης θα απαιτεί την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Συμβουλίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η κοινή προσπάθεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων για τον  δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας θα ενταθεί με πολύπλευρες παρεμβάσεις, που στόχο έχουν την απλοποίηση αδειοδότησης να αφορά στο σύνολο των επιχειρήσεων της Αθήνας.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, δήλωσε σχετικά: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, επί της συγκεκριμένης πρότασης, απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία έγκρισης για την ίδρυση και λειτουργία Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επενδυτών του χώρου, πάντα στο πλαίσιο της τήρησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, θεραπεύοντας ταυτόχρονα νομικές αστοχίες και αβλεψίες του παρελθόντος. Η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την παραπομπή των περισσότερων θεμάτων στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Αττικής, έχει κριθεί ως ιδιαίτερα χρονοβόρα και ιδιαίτερα επιβαρυντική για τους πολίτες, αλλά και για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Ιδίως, τα τελευταία χρόνια, η αύξηση του αριθμού των καταστημάτων και εν γένει των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντός του Δήμου Αθηναίων, είχε ως αποτέλεσμα την υποβολή πολύ μεγάλου αριθμού αιτημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι εντός του 2020 απεστάλησαν στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων περί τις 240 υποθέσεις, που αφορούσαν σε εγκρίσεις λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντός του αρχαιολογικού χώρου των Αθηνών. Τέτοιες περιπτώσεις πλέον θα μπορούν να αντιμετωπιστούν  απευθείας από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικού τύπου διαδικασίες. Μετά τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση απόφασης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που θα καθορίζει αναλυτικά τους όρους και τις περιοχές ισχύος τους».

 Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε: «Κάνουμε την καθημερινότητα των επαγγελματιών απλούστερη, ξεπερνάμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεκαετιών. Μετά τη στενή, πολύμηνη και γόνιμη συνεργασία μας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, επεμβαίνουμε δραστικά στη διαδικασία αδειοδότησης των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Ξεκαθαρίσαμε με απόλυτη σαφήνεια τις περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκεται η Εφορεία Αρχαιοτήτων της πόλης. Εστιατόρια, θέατρα, καφετέριες, κινηματογράφοι αποτελούν τον «σκληρό» πυρήνα της τοπικής οικονομίας του Κέντρου των Αθηνών. Και εμείς κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα για την άρση των εμποδίων ίδρυσης, για τη μείωση των χρόνων έναρξης, για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Διότι μόνο έτσι θα οδηγηθούμε σε αύξηση της απασχόλησης και άρα σε μια οικονομική ανάταξη που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω».

The post Απλοποιείται η έκδοση αδειών για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3JmiXId
via IFTTT

Νέες ρυθμίσεις για τα τουριστικά καταλύματα

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 250 Α’ 23.12.2021, ο νέος τουριστικός νόμος Ν.4875/2021 με τίτλο «Πρότυποι Τουριστικοί Προορισμοί Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού, Ιαματικές Πηγές Ελλάδας και άλλες ρυθμίσεις για την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης».

Ο εν λόγω νόμος περιλαμβάνει μια σειρά από ρυθμίσεις που αναφέρονται στα τουριστικά καταλύματα.

Εφιστάται ιδιαίτερη προσοχή στις εξής ρυθμίσεις :

  • Άρθρο 32 (παράταση μέχρι 31.12.2022 για ξενοδοχεία και camping)

Παράταση προθεσμιών κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων – Τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 6 του ν. 4276/2014

  • Άρθρο 34

Λειτουργική ενοποίηση κύριων ή μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων – Τροποποίηση του άρθρου 24 του ν. 4179/2013

  • Άρθρο 58

Παράταση και αποπληρωμή των παρόχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» – Τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 131 του ν. 4764/2020

  • Άρθρο 59

Αιτήματα πληρωμής παρόχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» που εδρεύουν σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας – Τροποποίηση του άρθρου 83 του ν. 4690/2020

  • Άρθρο 60

Μίσθωση τουριστικών καταλυμάτων για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας – Τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 121 του ν. 4790/2021

  • Άρθρο 61  (παράταση μέχρι 31.3.2021 του πιστωτικού σημειώματος  voucher– ισχύος δεκαοκτώ (18) μηνών)

Κατ’ εξαίρεση ρυθμίσεις περί καταγγελίας συμβάσεων μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων και των πελατών τους για την παροχή τουριστικών υπηρεσιών – Τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου εβδομηκοστού της από 13.4.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

  • Άρθρο 62 (παράταση μέχρι 31.3.2021 του πιστωτικού σημειώματος  voucher– ισχύος δεκαοκτώ (18) μηνών)

Κατ’ εξαίρεση ρυθμίσεις περί καταγγελίας συμβάσεων μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων – Τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου εβδομηκοστού πρώτου της από 13.4.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

  • Άρθρο 66

Θέση στάθμευσης μπροστά ή πλησίον των ξενοδοχείων – Τροποποίηση της παρ. 6 και προσθήκη παρ. 10 στο άρθρο 68 του ν. 4582/2018

 

The post Νέες ρυθμίσεις για τα τουριστικά καταλύματα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3pCQSo9
via IFTTT

Νέο εύρημα στην Επίδαυρο: Αγαλμα γυναικός με ποδήρη χιτώνα

Την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, ήλθε στο φως, στο χώρο της αγοράς της αρχαίας Επιδαύρου, ένα σημαντικό εύρημα. Πρόκειται για ένα φυσικού μεγέθους μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα πολύ καλής ποιότητας. Το άγαλμα βρέθηκε ακέραιο, με εξαίρεση τα χέρια, που ήταν πρόσθετα, και το κεφάλι, που πιθανότατα έσπασε κατά την πτώση του αφήνοντας στη θέση του τον ένθετο όλμο στερέωσής του.

Νέο εύρημα στην Επίδαυρο: Αγαλμα γυναικός με ποδήρη χιτώνα

Η εφετινή ανασκαφική περίοδος είχε λήξει, αλλά η έντονη βροχόπτωση των προηγουμένων ημερών, εμφάνισε μικρό τμήμα της πίσω όψης του αγάλματος. στο χώρο του περιβόλου, όπου οι εργασίες δεν έχουν προχωρήσει ακόμα σε βαθύτερα στρώματα. Σε συνεννόηση με την Προϊσταμένη της Εφορείας Άλκηστη Παπαδημητρίου και με προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας ανασκάφθηκε αμέσως  η περιοχή, υπό την εποπτεία του πολιτικού μηχανικού της Εφορείας Ευ. Καζολιά και του ανασκαφέα του χώρου Β. Λαμπρινουδάκη.

Επίδαυρος

Το άγαλμα παρίστανε γυναίκα η οποία φορούσε ποδήρη χιτώνα και ιμάτιο. Το ιμάτιο στερεωνόταν αριστερά στον ώμο και το χέρι, απ’ όπου κρεμόταν με πλούσιες πτυχές. Η μια του άκρη, περνούσε πίσω από την πλάτη, κάτω από τη δεξιά μασχάλη και ριχνόταν λοξά πίσω, πάνω από τον αριστερό ώμο. Στη θέση του δεξιού βραχίονα, επιφάνειες που διατηρούν τους συνδέσμους από πρόσθετα μέρη, δείχνουν ότι η μορφή έκανε τη χειρονομία της ανακάλυψης, δηλαδή, της ανάσυρσης του ιματίου με το δεξί χέρι προς τα έξω και πάνω, που ήταν χαρακτηριστική εγγάμων γυναικών, κατά την αρχαιότητα, και με την οποία συχνά απεικονιζόταν η Υγεία, σύζυγος ή κόρη του Ασκληπιού. Μια πρώτη εκτίμηση τοποθετεί το έργο στους αυτοκρατορικούς Ρωμαϊκούς χρόνους. Το άγαλμα μεταφέρθηκε σε αποθήκη στο Ασκληπιείο για φύλαξη, καθαρισμό και συντήρηση.

Στο χώρο εκτελείται από το 2015 συστηματική ανασκαφή από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών με την οικονομική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Κοντά στο θέατρο της αρχαίας πόλης («μικρό θέατρο Επιδαύρου» σήμερα), που βρισκόταν μέσα στην αρχαία αγορά, έχει αποκαλυφθεί σημαντικό οικοδόμημα Κρήνης και συνδεόμενος με αυτό περίβολος του 4ου π.Χ. αι., που στη Ρωμαϊκή εποχή απέκτησε νέα μορφή με την προσθήκη στοάς στη δυτική και θολωτού κτηρίου στη βόρεια πλευρά τους. Έχουν προκύψει στοιχεία που ενθαρρύνουν την ταύτιση του συγκροτήματος αυτού με το αναφερόμενο από τον Παυσανία τέμενος του Ασκληπιού στην πόλη της Επιδαύρου.

The post Νέο εύρημα στην Επίδαυρο: Αγαλμα γυναικός με ποδήρη χιτώνα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/32HJU8f
via IFTTT

Η εθελοντική ομάδα εργαζομένων της AEGEAN ταξίδεψε μαζί με το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, για να μοιράσει δώρα σε παιδιά που φιλοξενούνται σε επιλεγμένα ιδρύματα ανά την Ελλάδα

Τα φετινά Χριστούγεννα, η εθελοντική ομάδα εργαζομένων της AEGEAN, μαζί με το Ίδρυμα Β & Ε Γουλανδρή, ταξίδεψαν ανά την Ελλάδα προσφέροντας δώρα και στιγμές χαράς σε περισσότερα από 300 παιδιά που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από επιλεγμένα ιδρύματα και ΜΚΟ παιδικής φροντίδας. Μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε από τους ανθρώπους της AEGEAN και την επιθυμία τους  να προσφέρουν αλλά και να μοιράσουν το δικό τους μήνυμα αγάπης στα παιδιά. 

Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα τα περισσότερα από 150 μέλη του AEGEAN Santa Crew, αφού συγκέντρωσαν και τύλιξαν τα δώρα τους, ταξίδεψαν ταυτόχρονα σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Χίο, Ρόδο, Αλεξανδρούπολη και Κέρκυρα, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε δομές που είτε φιλοξενούν είτε υποστηρίζουν παιδιά που έχουν ανάγκη από υποστήριξη και φροντίδα. Μαζί τους ταξίδεψαν οι ειδικές μουσειοσκευές και οι εκπαιδευτές από το χριστουγεννιάτικο εικαστικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, που υλοποίησαν εκπαιδευτικά προγράμματα και ανέλαβαν, μαζί με τους εθελοντές της AEGEAN, την ψυχαγωγία των παιδιών, φτιάχνοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια και εικαστικές δημιουργίες, εμπνευσμένες από τη Συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος. 

Η AEGEAN και το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή ενθάρρυναν και υποστήριξαν αυτή την ξεχωριστή πρωτοβουλία αγάπης και ευχαριστούν όσους συμμετείχαν και στήριξαν την ενέργεια και κυρίως τα παιδιά από το ορφανοτροφείο Μέλισσα στη Θεσσαλονίκη, το Ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, το παιδικό Χωριό SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, την Κιβωτό του Κόσμου στη Χίο, το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου στη Ρόδο, τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία «Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» και το οργανοτροφείο Κέρκυρας, που δέχτηκαν και αγκάλιασαν με την αγάπη τους την πρωτοβουλία αυτή.  

The post Η εθελοντική ομάδα εργαζομένων της AEGEAN ταξίδεψε μαζί με το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, για να μοιράσει δώρα σε παιδιά που φιλοξενούνται σε επιλεγμένα ιδρύματα ανά την Ελλάδα appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3pAC1dU
via IFTTT

Monday, December 27, 2021

Άγαλμα των αυτοκρατορικών χρόνων αποκαλύφθηκε σε σωστική ανασκαφή στο κέντρο της Βέροιας

Στο κέντρο της αρχαίας, αλλά και της σύγχρονης Βέροιας, πολύ κοντά στον επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Παταπίου, σε σωστική ανασκαφή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας,

σε ένα από τα ελάχιστα μη ανοικοδομημένα οικόπεδα της πόλης, ήρθε στο φως την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου ένα σημαντικό, απροσδόκητο εύρημα: ένα μαρμάρινο άγαλμα με ύψος σχεδόν ένα μέτρο (περίπου 3/5 του φυσικού) που χρονολογείται στους αυτοκρατορικούς χρόνους, όταν η Βέροια, ως έδρα του Κοινού των Μακεδόνων και νεωκόρος της αυτοκρατορικής λατρείας, ήταν η πρώτη πόλη της Μακεδονίας, κέντρο των πολιτικών και πολιτιστικών εξελίξεων στην περιοχή και συγχρόνως άξονας συνοχής και σημείο αναφοράς των αρχαίων μακεδονικών παραδόσεων.

Με ριγμένη στον αριστερό ώμο χλαμύδα να τυλίγεται γύρω από το χέρι του, ο γυμνός νεαρός με το αθλητικό κορμί αναδύεται από τον όγκο του μαρμάρου, ανακαλώντας κλασικά πρότυπα, εικόνες αγαλμάτων που σχετίζονται με τον Απόλλωνα ή τον Ερμή. Πρόκειται για έργο ενός ιδιαίτερα ικανού τεχνίτη που ωστόσο είναι προφανές ότι δεν τελείωσε ποτέ. Για κάποιο λόγο, ο γλύπτης, μολονότι είχε προχωρήσει πολύ την επεξεργασία των κύριων όψεων, φθάνοντας σε σχεδόν τελικό στάδιο, αποφάσισε να εγκαταλείψει την προσπάθεια ημιτελή. Το γεγονός αυτό κάνει το μικρό άγαλμα ιδιαίτερα πολύτιμο για την μελέτη, όχι μόνο της τεχνοτροπίας, αλλά κυρίως των τεχνικών παραγωγής αυτών των έργων, πιστών αντιγράφων ή και πιο ελεύθερων επαναλήψεων διάσημων πρωτοτύπων, και μας βοηθά να προσεγγίσουμε από μια τελείως διαφορετική σκοπιά την βεροιώτικη σχολή γλυπτικής, η οποία εμφανίζεται με ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά ήδη στα ελληνιστικά χρόνια και φθάνει στο απόγαιό της την εποχή της μεγάλης ακμής της πόλης, όταν βασίλευαν οι Αντωνίνοι και οι «Φιλαλέξανδροι» Σεβήροι (2ος-αρχές 3ου αι. μ.Χ.).

Η ανασκαφή στο οικόπεδο συνεχίζεται.

The post Άγαλμα των αυτοκρατορικών χρόνων αποκαλύφθηκε σε σωστική ανασκαφή στο κέντρο της Βέροιας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/32COk0i
via IFTTT

ΕΕΕΚΕ: 4ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου

Η ΕΕΕΚΕ προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021  και ώρες 08:00-12:00 τοπική, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του  συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και την έλλειψη επενδύσεων στον τομέα της υλικοτεχνικής υποδομής.  

The post ΕΕΕΚΕ: 4ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3quEHcg
via IFTTT

Παράταση μειωμένων τελών κυκλοφορίας Τουριστικών Λεωφορείων και για το έτος 2022 μετά από παρέμβαση του Υπουργού Τουρισμού

Τις θερμές της ευχαριστίες προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια απευθύνει η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού για την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της Ομοσπονδίας για να ισχύσουν μειωμένα κατά 50% τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων και για το 2022. Το συγκεκριμένο μέτρο που ψηφίστηκε στη Βουλή συμβάλει στη μείωση των δυσμενέστατων επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στον κλάδο των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων, ο οποίος ουσιαστικά υπολειτουργεί.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση θα συνεχιστούν. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ενταθεί η συνεργασία Κυβέρνησης και επιχειρήσεων που έχει οικοδομηθεί στον τουρισμό τα τελευταία δύο χρόνια και που έχει οδηγήσει σε παγκοσμίως αναγνωρίσιμα αποτελέσματα τον ελληνικό τουρισμό. Αναμένουμε να διευρυνθούν οι παρεμβάσεις του υπουργείου Τουρισμού και σε έτερα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο να δοθούν λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα του τουριστικού κλάδου.

The post Παράταση μειωμένων τελών κυκλοφορίας Τουριστικών Λεωφορείων και για το έτος 2022 μετά από παρέμβαση του Υπουργού Τουρισμού appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/32roJYl
via IFTTT

Αναμένονται πολύ σημαντικοί πόροι για την ανθεκτικότητα του τουρισμού

Ο τουρισμός είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας. Στην Ελλάδα συνιστά έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας, καθώς μπορεί να συμβάλλει άμεσα στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος και της απασχόλησης, όπως και στη βελτίωση του ισοζυγίου πληρωμών.

Σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πρωτοφανούς πανδημίας, η συμβολή του τουρισμού αποκτά πολλαπλασιαστική αξία, γιατί στηρίζει ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς. 

Ειδικά φέτος, χάρη στο μοναδικό προϊόν που διαθέτουμε ως χώρα και στην προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα να καταστούμε ασφαλής προορισμός και να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη στους επισκέπτες μας, ο τομέας του τουρισμού αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα για τη βελτίωση των δημοσιονομικών μας μεγεθών.

Στο τέλος του 2021 είμαστε σε θέση να πούμε ότι η φετινή χρονιά μας επιφύλαξε μια θετική έκπληξη. Η ταξιδιωτική κίνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε περισσότερο από 90% σε σχέση με το 2020, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις 140%, ενώ το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 8,033 δισ. ευρώ, 5 δισ. παραπάνω από το αντίστοιχο πλεόνασμα του 2020. 

H μέση κατά κεφαλήν δαπάνη από τον κάθε επισκέπτη, των ξένων επισκεπτών φέτος αυξήθηκε πάνω από 20% με τον κάθε έναν να δαπανά παραπάνω από 600 ευρώ.

Ποσοτικοί δείκτες, με δύο απτά και σαφή ποιοτικά χαρακτηριστικά: Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους Έλληνες πολίτες και αύξηση του εισοδήματος για όλα τα επαγγέλματα τα οποία «τρέφονται» έμμεσα ή άμεσα από το τουριστικό προϊόν. 

Ποια είναι αυτά τα επαγγέλματα;

Από τους ξενοδόχους και τους εργαζόμενους σε αυτά μέχρι τους επιχειρηματίες της εστίασης και τον εμπορικό κόσμο της χώρας. Πιστεύω πραγματικά ότι η ανάδειξη των διακλαδικών σχέσεων του τουριστικού τομέα και, κυρίως, με τη μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση, αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης και ευημερίας και ταυτόχρονα την απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την κατανόηση της τουριστικής αγοράς όσο και για τη βελτίωση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μας αρκεί ότι πήγαμε καλά ως χώρα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα. Γνωρίζουμε πως αυτό απαιτεί σκληρή δουλειά, συλλογική προσπάθεια από όλους και, κυρίως, να γίνει κτήμα μας ότι ο τουρισμός είναι Εθνική Υπόθεση. 

Στο Υπουργείο Τουρισμού, από τη πρώτη ημέρα εργαζόμαστε μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία, πάνω σε τρεις άξονες, που θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στην ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. 

Πρώτον, η προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Οι πολύ σημαντικοί πόροι που αναμένεται να εισρεύσουν στην χώρα με σκοπό την ενίσχυση των επενδύσεων σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, θα δώσουν την ώθηση που χρειάζεται ο τουρισμός για να αποκτήσει ανθεκτικότητα και, κυρίως, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Δεύτερον, η ενίσχυση των υποδομών

Στα έργα του τουρισμού, οι ιδιωτικοί πόροι αναμένεται να μοχλευτούν για επενδύσεις σε σημαντικές τουριστικές υποδομές, όπου υπάρχει ανάγκη. 

Για τον σκοπό αυτόν, έχει προβλεφθεί εισαγωγή νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για την τροποποίηση και αντικατάσταση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να απλουστευθεί και να απλοποιηθεί η διαδικασία χωροταξικού σχεδιασμού, αδειοδοτήσεων και άλλων λειτουργικών θεμάτων.

Τρίτον, η διατήρηση της ποιότητας και της αυθεντικότητας

Η διαφύλαξη της ποιότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος συνδέεται με την φέρουσα ικανότητα και τους διακηρυγμένους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και αποτελεί κύρια προτεραιότητα. Ταυτόχρονα, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες διαφύλαξης της αυθεντικότητας της εμπειρίας του επισκέπτη, μέσα από τη διατήρηση και την ενίσχυση της τουριστικής μας ταυτότητας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενίσχυση και εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελεί την ψυχή του τουρισμού, με νέες δεξιότητες, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της εποχής.

Πώς θα φτάσουμε στους στόχους μας;

Για να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα αξιοποιούμε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, περισσότερα από 320.000.000 ευρώ, χωρίς τους ιδιωτικούς πόρους που αφορούν μια μεγάλη βεντάλια έργων, από τη διαχείριση των προορισμών (Destination Management) και τον ορεινό τουρισμό (Mountain Tourism) μέχρι τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, τον αγροτουρισμό και τη γαστρονομία. Στην πρώτη θέση της ατζέντας μας βρίσκεται, βεβαίως, και η αναβάθμιση τουριστικών λιμένων, όπως και τα έργα που αφορούν στην προσβασιμότητα των τουριστικών προορισμών από ΑμεΑ. 

Στο πλαίσιο αυτό, προωθούνται όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα διευκολύνουν όχι μόνο την απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και αυτές που απαιτούνται για την προστασία και την κινητροδότηση (incentivization) των ιδιωτών επενδυτών.

Οι δράσεις αυτές δεν παύουν να έχουν στο επίκεντρο την προστασία του χαρακτήρα του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος μας με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. 

Όπως ανέφερε, άλλωστε, και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μασσαλία, δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε μια στρατηγική βιώσιμου τουρισμού που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τουρισμού και θα θέτει τα ζητήματα βιοποικιλότητας στο επίκεντρο του σχεδιασμού του θαλάσσιου και παράκτιου τουριστικού σχεδιασμού, ιδίως σε ό,τι αφορά τις υπερβολικά ευάλωτες τοπικές κοινωνίες, όπως είναι τα μικρότερα νησιά μας.

Και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. 

Να παντρέψουμε τη μοναδικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την αναγκαία βιωσιμότητα και την οικονομική και κοινωνική ευημερία. 

Και αυτό θα κάνουμε.

The post Αναμένονται πολύ σημαντικοί πόροι για την ανθεκτικότητα του τουρισμού appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3mAUOUs
via IFTTT

3ο Athens Yachting Festival: Ανοίγει πανιά για τον Απρίλιο του 2022

Την πρώτη Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 3ου Athens Yachting Festival έδωσαν στις 20 Δεκεμβρίου οι συνδιοργανωτές της μεγάλης έκθεσης του Θαλάσσιου Τουρισμού – Τουριστικών σκαφών-yachting. O  Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και η Mact Media Group, παραχώρησαν  Συνέντευξη Τύπου περιγράφοντας την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 με 10 Απριλίου στην Πλατεία Νερού, στην παραλία του Τάε Κβον Ντο στο Δήμο Καλλιθέας.

Στο πάνελ της παρουσίασης μετείχαν ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κύριος Πάρις Λουτριώτης, η Γενική Γραμματέας κυρία Φωτεινή Κιταμρτζιάν, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κύριος Δημήτρης Δεληκάρης και Διευθυντής της Mact Media Group κύριος Γιώργος Καραχρήστος.  Το Athens Yachting Festival μετά δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας λόγω πανδημίας, έρχεται φέτος για 3η διοργάνωση πιο πλούσιο και με νέες δραστηριότητες. 

Το φετινό 3ο Athens Yachting Festival θα «ταράξει τα νερά» και θα δώσει ώθηση στον θαλάσσιο τουρισμό και συγκεκριμένα στο yachting. Η δραστηριότητα του yachting, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κύριος Πάρις Λουτριώτης, γνωρίζει μεν σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια, που ανεστάλη στην διετία της πανδημίας, αλλά όπως υπογράμμισε « εκμεταλλευόμαστε λιγότερο από το ένα τέταρτο των δυνατοτήτων της χώρας». Παράλληλα συμπλήρωσε πως στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα διοργανωθεί το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Yachting με κύριο σκοπό να διερευνηθούν οι καλές πρακτικές στο εξωτερικό και να έρθουν σε επαφή οι επαγγελματίες του κλάδου ανταλλάσσοντας εμπειρίες και απόψεις, και προβάλλοντας τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για τον κλάδο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Μεσόγειο. 

Ο Διευθυντής της Mact Media Group κύριος Γιώργος Καραχρήστος τόνισε ότι στόχος φέτος είναι το  Athens Yachting Festival να είναι το μεγαλύτερο event για το yachting που έχει διοργανωθεί ποτέ στη χώρα. Σε ερωτήσεις που δέχθηκε σημείωσε πως τη φετινή χρονιά το Φεστιβάλ θα είναι πλήρως αναβαθμισμένο με πολύ υψηλής ποιότητας περίπτερα και παροχές, δίνοντας με αυτό τον τρόπο και το στίγμα για τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει το yachting στη χώρα μας. Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στις παρουσίες που θα έχει το Φεστιβάλ, τονίζοντας πως οι πύλες του είναι ανοιχτές για όλους τους ανθρώπους του yachting, τους επαγγελματίες, τους προμηθευτές, τους ανθρώπους του τουρισμού, αλλά και τους ταξιδιώτες που θα μπορέσουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες για νέες μοναδικές εμπειρίες, αφού το Athens Yachting Festival θα περιλαμβάνει και την παρουσίαση προορισμών που ενδείκνυνται για Θαλάσσιο Τουρισμό. 

Παίρνοντας τον λόγο ο Έφορος Δημοσίων του ΣΙΤΕΣΑΠ και μέλος του ΔΣ κύριος Δημήτρης Δεληκάρης τόνισε ότι το Φεστιβάλ είναι κυρίαρχη δραστηριότητα του Συνδέσμου. «Είναι η γιορτή προβολής του yachting. Θέλουμε να το γνωρίσουν οι Έλληνες και οι άνθρωποι στο εξωτερικό, αλλά και να καταρρίψουμε τον μύθο ότι αφορά λίγους», υπογράμμισε, ενώ εξέφρασε δημόσια και την εμπιστοσύνη που δείχνει ο ΣΙΤΕΣΑΠ στην Mact Media Group για την άρτια διοργάνωση του Φεστιβάλ. 

Μήνυμα στήριξης του Athens Yachting Festival έστειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «Η διοργάνωση του 3ου Athens Yachting Festival , ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή γεγονότα του Yachting και του Θαλάσσιου Τουρισμού από την Μact Media Group και τον ΣΙΤΕΣΑΠ (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος), αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη των επαγγελματιών στον χώρο του Yachting και σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την επανέναρξή του. 

Τη συνέντευξη Τύπου χαιρέτισε και η πρόεδρος του ΕΟΤ κυρία Άντζελα Γκερέκου, η οποία επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το Athens Yachting Festival  αποτελεί πλέον θεσμό για τον Θαλάσσιο Τουρισμό της χώρας. Συμπλήρωσε πως φέτος ο ΕΟΤ πραγματοποίησε ειδική καμπάνια για τον Θαλάσσιο Τουρισμό και όπως τόνισε  χαρακτηριστικά για το yachting «είμαστε αποφασισμένοι να το στηρίξουμε και να το εμπλουτίσουμε», καθώς η θαλάσσια περιήγηση αποτελεί μια αυθεντική και ανεπανάληπτη εμπειρία για τους ταξιδιώτες. 

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής κύριος Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος και ο κύριος Μανώλης Κωστάκης εκ μέρους του Δήμου Καλλιθέας, οι οποίοι δήλωσαν ότι την αμέριστη στήριξή τους στο Φεστιβάλ. «Είμαστε δίπλα σας για να επιτύχει τα μέγιστα αποτελέσματα το 3o Athens Yachting Festival», δήλωσαν αμφότεροι οι ομιλητές. Σημαντική λήξαν η αναφορά του κ. Κουτσογιαννόπουλου για την σημασία του γιώτιγνκ ως τουριστικής δραστηριότητας για την νησιωτική και παράκτια περιοχή της Περιφέρειας Αττικής. 

Η μεγάλη γιορτή του yachting που έρχεται τον Απρίλιο στην Αθήνα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας, του ΕΟΤ, του Ναυτικού Επιμελητηρίου, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας. 

 

The post 3ο Athens Yachting Festival: Ανοίγει πανιά για τον Απρίλιο του 2022 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3ptaNpw
via IFTTT

UNWTO and ADB Partner for Report on Big Data and Tourism Recovery

UNWTO and the Asian Development Bank have launched a joint report on the use of big data for better tourism planning and management.

The report features examples from across the Asia and the Pacific region while also showcasing the main trends in the use of big data in tourism at the forefront of technology and innovation. The report also makes clear the the role that big data can play in recovery and the measurement of the economic, social, and environmental dimensions of tourism.

Data to empower decision makers

Tourism suffered the greatest crisis on record in 2020. International arrivals plunged by 73% in 2020. This is likely to followed by a 70% and 75% fall on 2019 levels for 2021. As the sector looks to  recover, data and market intelligence are critical to  empower destinations, businesses, and tourism workers to be better prepared in a rapidly changing landscape. The COVID-19 pandemic has also accelerated the shift toward digitalization and so further highlighted the need for relevant and reliable data and intelligence to manage tourism.

The joint UNWTO and ADB report will assist both governments and the private sector as they look to complement official statistics with big data so as to better understand changes in consumer behavior and to enhance recovery with targeted products, segments, and source markets. Big data will also be key to supporting seamless travel through the implementation of safety protocols, biosecurity technologies, and digital health certificates to enable the safe reopening of borders.
 
The report further addresses some of the key challenges standing in the way of fully realizing the potential of big data and digitalization for better tourism policy. These include ongoing concerns over privacy, skills gaps, data reliability, inadequate governance and infrastructure, the digital divide, accessibility barriers. These challenges make clear the need for comprehensive agenda to pave the way for the effective use of big data to assist tourism recovery and its transformation toward a greener, more resilient sector. Together, UNWTO and ADB will work to ensure tourism policies across the region are aimed at establishing measurement, monitoring, and management systems and frameworks, thereby ensuring harmonized, comparable, and reliable data and indicators.

The post UNWTO and ADB Partner for Report on Big Data and Tourism Recovery appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3Henhr8
via IFTTT

Saturday, December 25, 2021

Η διασωληνωμένη Εστίαση τα …ψάλλει στην Κυβέρνηση. Και του χρόνου!!!

«Να σας τα πούμε»; Μόνο που αντί για κάλαντα, θα είναι… εξάψαλμος. Όπως και πέρυσι. Λες και δεν πέρασε μια μέρα. Κι ενώ υπό άλλες συνθήκες, η περίοδος των γιορτών, τα Χριστούγεννα, αποτελούν ευκαιρία για υψηλή παραγωγικότητα, για την Εστίαση είναι από εκείνες τις μεμονωμένες στιγμές μέσα στο ημερολογιακό έτος που οι καταστηματάρχες περιμένουν μήπως και ρεφάρουν τα «σπασμένα». Όπως ακριβώς τα παιδιά περιμένουν τα κάλαντα για ένα επιπλέον χαρτζιλίκι…Αυτά, κάποιες άλλες χρονιές. Φέτος όμως κάτι εντελώς διαφορετικό από κάθε προηγούμενη χρονιά. Ανοικτή η Εστίαση, αλλά όμως, να μην διαφέρει σε τίποτα από μια τεράστια κλινική, με φοβισμένους, μασκοφορεμένους ασθενείς-πελάτες και με μαγαζάτωρες, σωστούς …αστυνομικούς, να τους ελέγχουν, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να προτιμούν την θαλπωρή του σπιτιού τους, παρά την ταπείνωση της …διασκέδασης.

Όταν όμως μιλάμε για επιχειρηματίες με επιχειρήσεις, κάνουμε λόγο για ενήλικες με ανάγκες και ευθύνες, ανθρώπους που ζουν οικογένειες, μαγαζιά που στηρίζουν όλο το οικοδόμημα που λέγεται ελληνική οικονομία. Τουλάχιστον ως τέτοιους θα περίμενε κανείς να τους αντιμετωπίζει μια κυβέρνηση και όχι σαν τα μικρά παιδιά που βγήκαν στο σεργιάνι για να κάνουν το κέφι τους…

Φτάσανε, λοιπόν, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά και ύστερα από ένα τραγικό καλοκαίρι, όπου για ακόμα μια φορά η Εστίαση κλήθηκε να πληρώσει το μάρμαρο για όλα τα στραβά της ελληνικής οικονομίας, τώρα καλείται να περιμένει στο έλεος του Θεού, το τέλος της. Ανοικτή κι ερειπωμένη. Ελαφρά τη καρδία μας κλείνετε, μας ανοίγετε, μας ξανακλείνετε, μας κυνηγάτε, μας τιμωρείτε, δίχως να σκεφτείτε εμείς τι θα απογίνουμε. Έχουμε κι εμείς οικογένειες, παιδιά που περιμένουν από εμάς τον άρτο τον επιούσιο. Δεν είναι προνόμιο δικό σας αυτό. Για δοκιμάστε κι όλοι εσείς να αφήσετε στο Κράτος τους παχυλούς μισθούς και να ζήσετε με επιστρεπτέες, να βλέπαμε τότε τι θα κάμνατε και πως θα συμπεριφερόσασταν. Κι όχι μόνο εσείς, αλλά και όσοι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ, εγκωμιάζουν τις πράξεις σας.

Προφανώς Χριστουγεννιάτικα… εσείς πετάτε “αετό”, γιατί εμείς, κύριοι, δεν μπορούμε να βουτήξουμε τα χέρια μας στο βαρέλι με το μέλι, όπως κάνετε εσείς εδώ και τόσα χρόνια. Τα βαρέλια αυτά βρίσκονται στα χωράφια σας και προστατεύονται από έναν νόμο, που τον “βαπτίσατε” όλοι σας “περί ευθύνης Υπουργών”. Κατορθώσατε τόσα χρόνια να παρουσιάζετε τους επιχειρηματίες της Εστίασης σαν τους πλέον παράνομους, που ενώ τα έξοδα για την παρασκευή ενός καφέ δεν ξεπερνούν τα 0,50 Ευρώ, αυτοί οι ΄΄κλέφτες΄΄τον πουλάνε 3 και 4 Ευρώ κι ενώ η χωριάτικη στοιχίζει το πολύ 2 Ευρώ, αυτοί την πουλάνε 8 Ευρώ. Ξεχνάτε όμως να αναφέρετε τα ΄΄κερατλίκια΄΄ που υπάρχουν σε κάθε καφέ και σε κάθε χωριάτικη. Ποια είναι αυτά; Ο Δημοτικός φόρος, οι υπέρογκες χρεώσεις των εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων, τα τεράστια πρόστιμα από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τα χαράτσια των Οργανισμών για την μουσική, το υπεράριθμο προσωπικό, η υψηλή φορολογία, ο υπερβολικά υψηλός Φ.Π.Α., οι συνεχείς και επιβεβλημένες ανακαινίσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, τα πανάκριβα ενοίκια, οι υψηλές χρεώσεις της Δ.Ε.Η., η καθημερινή ρήψη τροφίμων στους κάδους αποκομιδής, αγορά εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών, υποχρεωτικές μονώσεις, ηχομονώσεις, οι κρατήσεις από τις τράπεζες, η μείωση του μισού και πλέον πελατολογίου μας κ.α.

Φυσικά, κανείς δεν κλαίγεται. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, οι άνθρωποι της Εστίασης είναι γενναίοι. Όχι γιατί δουλεύουν σκληρότερα από άλλους ή γιατί δεν υπάρχουν το ίδιο κακά αμειβόμενοι και σε άλλους τομείς, αλλά γιατί λόγω της φύσης του επαγγέλματος, οι άνθρωποι της Εστίασης θα είναι πάλι έτοιμοι να «θάψουν» βαθιά μέσα τους τα άγχη και τα προβλήματά τους, για να εξυπηρετήσουν με χαμόγελο και καλή διάθεση.

Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι είναι και κορόιδα. Είναι επαγγελματίες που σέβονται πάνω απ’ όλα τον ιερό σκοπό της διασκέδασης, της συντροφικότητας, της ζεστασιάς και της παρέας, στοιχεία που αν αφαιρέσουμε από κάθε κοινωνία, θα μείνει ένα άδειο κουφάρι. Σε μας οι άνθρωποι έρχονται όταν γεννούν, σε μας όταν βαπτίζονται, σε μας μεγαλώνουν, σε μας αισθάνονται το πρώτο χτυποκάρδι, σε μας δίνουν όρκους αιώνιας αγάπης, σε μας παντρεύονται, σε μας γλεντούν τα γενέθλιά και τις γιορτές τους, σε μας κι όταν πεθαίνουν. Κι εσείς; Τι κάνετε γι΄αυτό; Ό, τι περνάει απ΄το χέρι σας για να σβήσει όλο αυτό. Βαλθήκατε να κάνετε Ευρωπαϊκή, την Ελληνική Εστίαση. Μόνο που απ’ την Ευρώπη επιλέγετε όσα σας συμφέρουν. Υπάρχει στην Ευρώπη κύριοι πολιτικοί μισθός 500 ευρώ; Υπάρχουν στα νοσοκομεία της Ευρώπης ράντζα; Υπάρχει στην Ευρώπη τέτοια μακροχρόνια οικονομική ύφεση; Υπάρχει κανένας Ευρωπαίος πολίτης με τόση υπομονή, όσο ο Έλληνας;

Γι’ αυτό και τα κάλαντα της Εστίασης δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Ιδιαίτερα για όσους αποφασίζουν εν μία νυκτί για το μέλλον ολάκερου του κλάδου, καταδικάζοντας χιλιάδες οικογένειες και εργαζόμενους, αλλά και για εκείνους που εύκολα θα «σταυρώσουν» τον επιχειρηματία της Εστίασης ή έναν σερβιτόρο, τα κάλαντα της Εστίασης, να είναι σίγουροι, ότι δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστα.

Γιατί σε αντίθεση με ό,τι λένε για εμάς, εμείς, οι άνθρωποι της Εστίασης, λέμε καθημερινά τα κάλαντα με σκληρή δουλειά, θάρρος και πολλή… τρέλα! Δεν βασιζόμαστε σε λόγια και υποσχέσεις, αλλά σε έργα, πράξεις, αυτοθυσία. Από τέτοια χορτάσαμε από κάθε νέα κυβέρνηση, που συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης, αφαίμαξε όσα μπορούσε από τον κλάδο της Εστίασης και τον πέταξε εξαντλημένο να προσπαθεί να επιβιώσει.

Τα καταφέρνουμε όμως… Και συνεχίζουμε μέχρι να μην μείνει ούτε ένας. Μέχρι να σερβιριστεί και ο τελευταίος καφές. Μέχρι ο κάθε πελάτης να φάει την τελευταία του μπουκιά. Όσο ακόμα μπορούμε θα «σας τα λέμε»… με την ελπίδα σύντομα να μας ακούσετε, γιατί ο κρότος θα είναι τόσο εκκωφαντικός που δεν θα τον αντέξετε. Πόσο νομίζετε μπορούμε να ανεχθούμε τα “παιχνιδάκια” σας στην πλάτη μας; Να περιμένετε πολύ σύντομα να δείτε νεκρές και θεοσκότεινες γειτονιές κι όχι για μια μέρα, όπως οι “πληρωμένοι” σας συνδικαλιστές ορίζουν που και που, αλλά για όσο αντέξουμε εμείς. Και να ‘στε σίγουροι, θα αντέξουμε πολύ. Αυτό που δεν αντέχουμε, είστε εσείς.

Αν δεν μας θέλετε εσείς κύριοι μια, εμείς δεν σας θέλουμε δέκα. Μην μας περνάτε, όμως, για ηλίθιους. Είστε ανεπιθύμητοι στα μαγαζιά μας κι ας τα βαφτίσατε δημόσιους χώρους. Στο άψε σβήσε τα κάνουμε ιδιωτικούς, καταθέτοντας τις άδειες στους Δήμους. Τα τελευταία χρόνια όλη η Εστίαση έχει μάθει να λέει «κάθε πέρσι και καλύτερα». Ωστόσο, συνεχίζει τον αγώνα της κόντρα σε θεούς και δαίμονες, ενάντια στις εισπρακτικές ορέξεις κάθε κυβέρνησης, ολομόναχη, χωρίς καμία απολύτως στήριξη, χωρίς παροχές και άλλες «κρατικές» ενισχύσεις. Μέσα σε κλίμα αμφισβήτησης, λασπολογίας, «οργανωμένης» επίθεσης από βαλτούς ή απλώς ανόητους, που νομίζουν ότι οι άνθρωποι της Εστίασης είναι η «κότα με τα χρυσά αυγά».

Σε αυτή την ιστορία όμως, δεν υπάρχουν ούτε «κότες», ούτε τίποτα χρυσό να λάμψει. Παρά μόνο άνθρωποι με οικογένειες, που μέσα σε αυτό το «εχθρικό» κλίμα κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο. Όσοι φυσικά έχουν απομείνει να παλεύουν ακόμα…

Μπορεί να μας έχετε στην ουσία κλειστούς στο όνομα της Δημόσιας υγείας, μα είμαστε ανοικτοί σε σκέψεις για όλους εσάς. Και πιστέψτε μας, δεν είναι οι καλύτερες.

Συνάδελφοι … κουράγιο!!!

Και του χρόνου…

The post Η διασωληνωμένη Εστίαση τα …ψάλλει στην Κυβέρνηση. Και του χρόνου!!! appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3Fv3iUC
via IFTTT

Thursday, December 23, 2021

Σε πλήρη λειτουργία ξανά για τους επισκέπτες το Δικταίον Άντρον, το μυθολογικό σπήλαιο Γέννησης του Δία στο Ψυχρό Οροπεδίου Λασιθίου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού με έγγραφο του ενημέρωσε τον Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη ότι είναι πλέον ανοικτό προς τους επισκέπτες και επαναλειτουργεί πλήρως το Δικταίον Άντρον.

Σε πλήρη λειτουργία ξανά για τους επισκέπτες το Δικταίον Άντρον, το μυθολογικό σπήλαιο Γέννησης του Δία στο Ψυχρό Οροπεδίου Λασιθίου.

Ειδικότερα ο προϊστάμενος της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας κύριος Ντάρλας (αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού)  έκανε γνωστό ότι, το σπήλαιο ανοίγει για το κοινό και πάλι, μετά την αναστολή λειτουργίας που είχε αποφασιστεί, λόγω του μεγάλου σεισμού στην γειτονική περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Ο ίδιος ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, προέβη σε επανεκτίμηση της κατάστασης,- αφού έτσι και αλλιώς το σπήλαιο δεν είχε παρουσιάσει ουδεμία ζημιά-  και  θεώρησε ότι είναι απολύτως δυνατή η επαναλειτουργία του Δικταίου Άντρου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης για την θετική εξέλιξη ανέφερε:

«Πρόκειται για μια πολύ καλή είδηση την οποία και αναμέναμε μετά τις σχετικές παρεμβάσεις μας προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, άλλωστε για το θέμα είχαμε και συνάντηση μαζί της. Ευχαριστούμε την Υπουργό που από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε για το όλο θέμα.  Ήταν άδικο για την τουριστική και αγροτική οικονομία να παραμένει κλειστό το σπήλαιο, το οποίο δεν παρουσίασε καμία απολύτως ζημιά από τον σεισμό. Το Δικταίο Άντρο είναι πλέον ανοικτό προς  όφελος των χιλιάδων επισκεπτών και τουριστών της περιοχής, που τους καλούμε ξανά να το επισκεφτούν φυσικά με ασφάλεια και να απολαύσουν την φιλοξενία μας».

The post Σε πλήρη λειτουργία ξανά για τους επισκέπτες το Δικταίον Άντρον, το μυθολογικό σπήλαιο Γέννησης του Δία στο Ψυχρό Οροπεδίου Λασιθίου. appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3szaUBI
via IFTTT

“Αγώνες για Ελευθερία” – Επετειακή έκθεση στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνουν επετειακή έκθεση με τίτλο “Αγώνες για Ελευθερία” με λιθογραφίες, υδατογραφίες και ιστορικά κειμήλια εποχής από  την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τους Βαλκανικούς Πολέμους και την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912 μέσα από τις ιδιωτικές συλλογές των Αλέξανδρου και Λένας Χαΐτογλου, Βασίλειου Νικόλτσιου, Γιάννη Μυλωνά.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 και η έκθεση θα διαρκέσει από 21 Δεκεμβρίου 2021 έως 11 Φεβρουαρίου 2022.

Επιμέλεια έκθεσης: 
Νικόλαος Νικόλτσιος:  μουσειολόγος   
Βασίλειος Νικόλτσιος, συνταγματάρχης ε.α.
Έρικα Κοκόζογλου, επιμελήτρια Συλλογής Α.& Λ. Χαΐτογλου
Λεόντιος Μικρόπουλος, αντισυνταγματάρχης ε.α., πρ. Δ/ντης Μουσείου Βαλκανικών Πολέμων  
Επιστημονική επιμέλεια: Ευαγγελία Πάλλα, ιστορικός

The post “Αγώνες για Ελευθερία” – Επετειακή έκθεση στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/30ZfWfC
via IFTTT

Σύμβαση δωρεάς μεταξύ ΥΠΠΟΑ και της οικογένειας Νικολάου και Ειρήνης Λαιμού για την εκπόνηση μελέτης αρχιτεκτονικού προσχεδίου της αναβάθμισης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η εκπόνηση μελέτης αρχιτεκτονικού προσχεδίου για την αναβάθμιση, ανάδειξη και υπόγεια επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, τη λειτουργία του σε συνδυασμό με το κτήριο του Ακροπόλ, καθώς και την πρόβλεψη δυνατότητας επικοινωνίας του με το συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, αποτελεί το αντικείμενο δωρεάς προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σύμφωνα με την οικεία σύμβαση, ύψους 650.000 ευρώ, η οποία υπεγράφη από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και την ΑΜΚΕ «Οικογένεια ΝΣΛ» της οικογένειας Νικολάου και Ειρήνης Λαιμού.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Θερμές είναι οι ευχαριστίες μας προς την οικογένεια Νικολάου και Ειρήνης Λαιμού για την γενναιόδωρη προσφορά τους. Η ευγενική δωρεά τους αποτελεί το πρώτο, αλλά καθοριστικό, βήμα στην έναρξη του έργου της επέκτασης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναγέννηση της ευρύτερης αυτής περιοχής του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, στο οποίο έχει αναφερθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Της εκπόνησης της μελέτης αρχιτεκτονικού προσχεδίου έπρεπε να προηγηθούν η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, καθώς και η ρύθμιση διάφορων άλλων θεσμικού χαρακτήρα θεμάτων. Στόχος μας είναι, αφενός το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο να αποκτήσει χώρους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες μουσειολογικές και μουσειογραφικές προδιαγραφές έκθεσης και φύλαξης των μοναδικών θησαυρών του, αφετέρου με τη διασύνδεσή του με το κτήριο του Ακροπόλ και τις δράσεις του ΝΠΙΔ «Ακροπόλ Ακρός» να προβάλλει και να αναδείξει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με την σύγχρονη δημιουργία. Παράλληλα, η προοπτική επικοινωνίας και συνομιλίας με το συγκρότημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δημιουργεί τις αναγκαίες συνθήκες για την ανάδειξη της περιοχής σε έναν εξαιρετικά σημαντικό πόλο Πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας».

Η διαδικασία εκπόνησης της εν λόγω μελέτης αρχιτεκτονικού προσχεδίου, με σκοπό την δωρεά αυτής στο Ελληνικό Δημόσιο θα ακολουθήσει τα οριζόμενα στην με αρ. 558074/17.11.2021 Απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΦΕΚ Β’ 5352).

 

The post Σύμβαση δωρεάς μεταξύ ΥΠΠΟΑ και της οικογένειας Νικολάου και Ειρήνης Λαιμού για την εκπόνηση μελέτης αρχιτεκτονικού προσχεδίου της αναβάθμισης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3H55UZG
via IFTTT

Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη – Μακρή για εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας & Θρησκευμάτων εκκίνησαν, για μία ακόμη φορά, την πρωτοβουλία για την παροχή έκπτωσης από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στα εισιτήρια των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν στελεχώσει τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας, για το σχολικό έτος 2021-2022 προκειμένου να διευκολυνθούν για την μετάβασή τους στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές.

Οι μόνιμοι και αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους, καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα), για το διάστημα από 22/12/2021 έως και 09/01/2022, η οποία θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από και προς το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης θα είναι η ανακοίνωση της τοποθέτησής τους για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και η σχετική Υπουργική Απόφαση που αναφέρει την πρόσληψή τους για τους αναπληρωτές καθώς και η Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών μας, οι οποίοι επιτελούν ιδιαίτερο λειτούργημα και προσφέρουν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που προσφέρουν μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι οι εξής :

  • Anek Lines
  • Blue Star Ferries
  • Superfast Ferries
  • Hellenic Seaways
  • Fast Ferries
  • GoldenStar Ferries
  • ZanteFerries

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και η Υφυπουργός Παιδείας ευχαριστούν θερμά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την, όπως πάντα, αγαστή συνεργασία και την έμπρακτη ανταπόκρισή τους, με την παροχή των προαναφερόμενων εκπτώσεων.

The post Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη – Μακρή για εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/32x6i4g
via IFTTT

Η «Ανάδειξη-Εκθεσιακή Περιήγηση στο Παλάτι των Δεσποτών στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά» εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Μουσείων

Τη μουσειογραφική μελέτη για την ανάδειξη – εκθεσιακή περιήγηση στο Παλάτι των Δεσποτών στον Αρχαιολογικό χώρο Μυστρά, με προϋπολογισμό 1,35 εκατ. ευρώ, ομόφωνα ενέκρινε το Συμβούλιο Μουσείων. Μετά την έγκριση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης για τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, δήλωσε:

«Προχωράμε, εντός του χρονοδιαγράμματος, στην ανάδειξη του ενταγμένου στον κατάλογο της UNESCO μνημειακού συνόλου του Μυστρά, που ενσωματώνει πλήθος στοιχείων του υλικού πολιτισμού, των ύστερων βυζαντινών χρόνων και της τουρκοκρατίας και την ιστορία ενός από τα σημαντικότερα διοικητικά κέντρα της Πελοποννήσου. Ο επισκέπτης, μέσα από τη μοναδική εμπειρία θέασης, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, θα βιώνει τη βυζαντινή καθημερινότητα: Από τη ζωή των αυτοκρατόρων και τη σχέση τους με τους δεσπότες, μέχρι και την αμφίεση και τη διατροφή της περιόδου. Ο επισκέπτης καλείται, με εύληπτο τρόπο,  να κατανοήσει και να προσεγγίσει τις εκφάνσεις της τελευταίας βυζαντινής περιόδου. Το πρόγραμμα των παρεμβάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη συνολική ανάδειξη και προστασία της καστροπολιτείας του Μυστρά περιλαμβάνει εργασίες για τη βελτίωση και επέκταση της επισκεψιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, εργασίες συντήρησης του ζωγραφικού διακόσμου των λίθινων στοιχείων των Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, Παντάνασσας και Ευαγγελίστριας, του Αρχαιολογικού Χώρου Μυστρά,  προϋπολογισμού σχεδόν 1 εκατ. ευρώ.  Για την συνολική θωράκισης του αρχαιολογικού χώρου, ο Μυστράς έχει περιληφθεί στο ενταγμένο έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης, για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις που αφορούν στην παρακολούθηση, ψηφιοποίηση, και στον συστηματικό έλεγχο των επιπτώσεων στον αρχαιολογικό χώρο».

Η μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη για το έργου «Ανάδειξη – Εκθεσιακή Περιήγηση στο Παλάτι των Δεσποτών στον αρχαιολογικό χώρο Μυστρά», είναι ενταγμένες στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-20120. Προβλέπουν τη διαμόρφωση των επισκέψιμων χώρων του Παλατιού των Δεσποτών. Μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις και τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών, εξειδικευμένου εσωτερικού φωτισμού, αναδεικνύονται οι διάφορες όψεις και χρήσεις του συγκροτήματος. Παράλληλα  διασφαλίζεται η προστασία του μνημείου.

Το έργο διαρθρώνεται σε τρία μέρη:

α) Λειτουργική ολοκλήρωση του συγκροτήματος του Παλατιού (οικοδομικές εργασίες, φωτισμός, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου),

β) Εξασφάλιση προσβασιμότητας και δημιουργία υποδομών εξυπηρέτησης κοινού (κατασκευή χώρων υγιεινής, διαμόρφωση διαδρομών πρόσβασης γενικού κοινού και ΑμεΑ),

γ) Εκθεσιακό πρόγραμμα που προσβλέπει στην εμπειρία των επισκεπτών.

Το έργο υλοποιείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023.

The post Η «Ανάδειξη-Εκθεσιακή Περιήγηση στο Παλάτι των Δεσποτών στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά» εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Μουσείων appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3yS6Cqn
via IFTTT

27.8 εκ. ευρώ για έρευνα και καινοτομία από το Ταμείο Ανάκαμψης

Με επιπλέον 27,8 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» ενισχύεται άμεσα η Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» (ΕΔΚ), Β΄ κύκλος, Παρέμβαση II «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς».

Πιο συγκεκριμένα, ο συνολικός προϋπολογισμός της Δράσης είναι 27,8 εκ. ευρώ και η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» ανέρχεται σε 24.72 εκ. ευρώ.

Φορέας Υλοποίησης της Δράσης έχει ορισθεί η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς ΈρευναςΤεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ).

Απευθύνεται αποκλειστικά στους δυνητικούς δικαιούχους 36 έργων της Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι προτάσεις αυτές, αν και είχαν αξιολογηθεί με πολύ υψηλή βαθμολογία και θεωρούνται άριστες, δεν χρηματοδοτήθηκαν λόγω εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καταφέρνει και στην απορρόφηση του Ταμείου Ανάκαμψης να είναι από τα πρώτα Υπουργεία, όπως ακριβώς καταφέραμε να πρωταγωνιστήσουμε στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Μέσα στο 2021 προχωράμε στην προκήρυξη για τους δυνητικούς δικαιούχους 36 έργων της Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020 έτσι ώστε όλες οι ώριμες προτάσεις να χρηματοδοτηθούν κανονικά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας δήλωσε σχετικά:

«Πήραμε συνειδητή απόφαση να αξιοποιήσουμε άμεσα τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να χρηματοδοτήσουμε ερευνητικές προτάσεις οι οποίες είχαν αξιολογηθεί με πολύ υψηλή βαθμολογία αλλά δεν είχαν χρηματοδοτηθεί επειδή είχε εξαντληθεί ο προϋπολογισμός. Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύουμε την επιστημονική αριστεία και στηρίζουμε έμπρακτα την επιστημονική και επιχειρηματική καινοτομία».

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής, δήλωσε σχετικά:

«Με τη πρόσκληση που υπογράψαμε, σήμερα, στοχεύουμε στην χρηματοδότηση ώριμων ερευνητικών προτάσεων από το Ελλάδα 2.0. Είναι η πρώτη πρόσκληση για ενισχύσεις έργων έρευνας και καινοτομίας από το Ταμείο Ανάκαμψης».

The post 27.8 εκ. ευρώ για έρευνα και καινοτομία από το Ταμείο Ανάκαμψης appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3pktLyy
via IFTTT

Monday, December 20, 2021

Messe Berlin adjusts its concept for ITB Berlin 2022 due to latest developments

 

Developments surrounding the coronavirus pandemic prevent making reliable plans for a large in-person event – ITB Berlin is focusing on a livestreamed convention and Digital Business Day in March 2022 as well as in-person ITB Berlin satellite events during 2022 – Resilience, digitisation and sustainability are key themes – Single website itb.com as an entry point for exploring the whole range of ITB brands

The in-person edition of ITB Berlin 2022 will not take place as originally planned. Owing to the latest developments and accompanying directives as a result of the coronavirus pandemic, Messe Berlin is unable to afford its exhibitors and partners the necessary planning certainty with the holding of an in-person ITB Berlin in early March. The current situation surrounding the pandemic, as well as the tightened travel restrictions and limits imposed on the numbers that can take part in large events made Messe Berlin take this step. “Naturally, we examined the possibility of postponing ITB Berlin until summer. However, after consulting with our partners we decided to retain the dates in early March. These are important for the travel industry, as the summer months are the main period for travel and tourism operations. The annual dates of ITB Berlin are deliberately chosen, as our customers mostly do business now or around March. For this reason we are strengthening the digital elements of ITB Berlin at the ITB Berlin Convention and Digital Business Day. We are doing everything to support a travel industry hard-hit by the pandemic and in 2022 are planning a series of additional services and events in virtual and in-person formats“, commented Martin Ecknig, CEO of Messe Berlin.

“We deeply regret this situation“, added David Ruetz, head of ITB Berlin. “As the organisers, we made every effort to make it possible to hold ITB Berlin as an in-person event again in the German capital. Particularly in these times, the industry needs orientation, inspiration and dialogue. However, after taking the situation surrounding the pandemic and the tightening of rules into account, it leaves us with no option but to further adjust the concept for 2022 and offer our exhibitors and visitors a clear picture and the necessary planning certainty before the Christmas break. With the livestreamed convention and Digital Business Day as well as our new regional travel events during the year, we are offering the industry a wide range of fascinating content and new business opportunities in 2022.”

Daily updates on the new concept will be available from January at itb.com. For information on the subjects of cancellation, new conditions of participation, ticketing and the Digital Business Day please refer to the FAQs.

ITB Berlin schedules the Digital Business Day and ITB Berlin Convention to go ahead in March and has plans for more industry highlights during 2022

As usual, the ITB Berlin Convention will provide important and up-to-date industry content. The international travel industry’s largest thinktank will be livestreamed in the period originally scheduled for ITB in March 2022 via itb.com from the on-site studio in Hall 5.3. The dynamic situation and change the industry and ITB are both facing is reflected in the key themes at this year’s event. Along with the pressing global challenges of digitisation and sustainability, ITB Berlin is also placing the spotlight on resilience, an important topic. Against the backdrop of more frequent crises resilience is becoming indispensable for industry actors, which is why next year’s ITB Berlin Convention is devoting time to this topic.

With its Digital Business Day on Thursday, 17 March, ITB Berlin will give tourism service providers around the world the opportunity to exchange views virtually, even without a physical stand, on itb.com and to come together for business, enabling them to generate maximum trade from any place in the world. As a virtual industry marketplace, even in these times of the pandemic and travel restrictions this event brings providers and buyers together at Speed Networking sessions from all over the world. The Digital Business Day is a further addition to the ITB brand family with the purpose of expanding an existing customer base to reach new audiences. The key themes will be networking and business and on-demand programme content. The event platform will already be available for matchmaking and scheduling appointments before the Digital Business Day on 17 March, including on mobile end devices.

The World’s Leading Tourism Trade Show goes on the road

The World’s Leading Travel Trade Show is planning to go on the road during the year with in-person satellite events at individual European destinations. Taking place as a roadshow, these will be one-day B2B events at various locations in Europe, where providers and buyers can get together. With these events, ITB Berlin is continuing the success story of the established Travel Meet Asia and ITB China Travel MeetUp events organised by the international ITB brands ITB Asia and ITB China in their respective Asian and Chinese markets.

Single website itb.com

ITB is for the first time appearing on a single website. The domains itb-berlin.de and itb-convention have been combined into a single brand website at itb.com. This new internet page offers users an entry point for exploring the whole range of ITB brands, which besides ITB Berlin includes ITB Asia, ITB China and ITB India. The website is available in English and German and features a contemporary Infinity design. Independent of ITB Berlin in March, users can access the new content platform 365 days a year to find out everything about the industry, innovations and the latest developments.

Return to an in-person format in March 2023

ITB Berlin will be back again with an in-person event. The dates for the show’s next edition in Berlin have already been set. ITB Berlin 2023 will open on 8 March and in accordance with the wishes of all market players will take place on the Berlin Exhibition Grounds.

About ITB Berlin and the ITB Berlin Convention

Since 1966, ITB Berlin has been the World’s Leading Travel Trade Show. The ITB Berlin Convention, the largest event of its kind, will be held in the period originally scheduled as an entirely virtual event on the new brand website itb.com. On 17 March the Digital Business Day will give the industry an opportunity to exchange views and do business in a virtual setting from anywhere in the world. As a virtual industry marketplace, it represents a further addition to the ITB brand family and rounds off the trade show concept. With its new concept, ITB Berlin is planning a total of two in-person satellite events in various markets in summer 2022. 3,513 exhibitors from 120 countries were represented at the virtual edition of ITB Berlin NOW 2021 for the duration of the event. Some 65,700 users visited the new online platform, around two-thirds of whom were from abroad. In 2019 around 10,000 exhibitors from 181 countries displayed their products and services to 160,000 visitors, including 113,500 trade visitors. Additional information is available at www.itb.com and from the ITB Social Media Newsroom.

Join the ITB Press Network at www.xing.de.
Become a fan of ITB Berlin at www.facebook.de/ITBBerlin.
Follow ITB Berlin on www.twitter.com/ITB_Berlin.

 

The post Messe Berlin adjusts its concept for ITB Berlin 2022 due to latest developments appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/32ps5uk
via IFTTT

Η Emirates ενισχύει τον στόλο της με την παραλαβή του 123ου εμβληματικού αεροσκάφους A380

  • Ο αερομεταφορέας που έχει αγοράσει τα περισσότερα Α380, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που δείχνει για 21 χρόνια στα μεγαλύτερα εμπορικά αεροσκάφη του κόσμου 
  • Η κορυφαία διεθνής αεροπορική εταιρεία είναι αισιόδοξη για την ανάκαμψη του κλάδου

Η Emirates παρέλαβε το 123ο αεροσκάφους Airbus A380 superjumbo. Το αεροσκάφος, εγγεγραμμένο ως A6-EVS, αποτελεί το τελευταίο μοντέλο αεροσκάφους A380 που εντάσσεται στον στόλο της Emirates, σηματοδοτώντας ένα ακόμη ορόσημο στη σταθερή 21ετή δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας στο πρόγραμμα της.

Παραλαμβάνοντας ένα ολοκαίνουριο αεροσκάφος εν μέσω της πανδημίας, η Emirates αποδεικνύει για άλλη μία φορά την αισιοδοξία της για την ανάκαμψη του κλάδου και την επιστροφή της ταξιδιωτικής ζήτησης. Στο βίντεο αποτυπώνεται το 123ο Airbus A380 της Emirates καθώς ετοιμάζεται να αναχωρήσει για Ντουμπάι.

Η Emirates ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία που ανακοίνωσε την αγορά του A380 στην Αεροπορική Έκθεση του Φάρνμπορο το 2000, όταν το αεροσκάφος εξακολουθούσε να είναι εμπορικά διαθέσιμο ως A3XX. Ακολούθησε η πρόσθετη παραγγελία 15 ακόμη αεροσκαφών στο Dubai Air Show του 2001, μια τολμηρή κίνηση δεδομένου ότι ανακοινώθηκε μόλις 6 εβδομάδες μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η εμπιστοσύνη που έδειξε η Emirates ήταν ζωτικής σημασίας για την έναρξη του προγράμματος, που συγκέντρωσε κορυφαίες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες και εκπροσώπους από την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού για να αναπτύξουν και να διαθέσουν το μεγαλύτερο εμπορικό αεροσκάφος στον κόσμο με πλήρες διπλό κατάστρωμα και ευρύχωρες καμπίνες.

Από την πρώτη του πτήση, το A380 συνεχίζει να εξάπτει τη φαντασία, να δημιουργεί ενθουσιασμό και να προσελκύει την προτίμηση των ταξιδιωτών για τους ήσυχους, ευρύχωρους και άνετους εσωτερικούς του χώρους.

Ο Sir Tim Clark, Πρόεδρος της Emirates δήλωσε: «Το A380 είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό αεροσκάφος για πολλούς λόγους. Στην Emirates, μας έδωσε την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε την ταξιδιωτική εμπειρία, να εξυπηρετήσουμε αποτελεσματικά τη ζήτηση σε αεροδρόμια που είχαν περιορισμούς και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη του δικτύου μας. Το A380 θα παραμείνει το κορυφαίο προϊόν της Emirates για τα επόμενα χρόνια και ζωτικός πυλώνας του πλάνου μας για την επέκταση του δικτύου».

«Μέσω του αεροσκάφους που παραλαμβάνουμε σήμερα θα παρέχονται τα τελευταία προϊόντα καμπίνας , συμπεριλαμβανομένου της νέας Premium Οικονομικής θέσης. Συγκριτικά με το πρώτο μας A380, που παραδόθηκε το 2008, υπάρχουν αξιοσημείωτες βελτιώσεις και αναβαθμίσεις με στόχο να διασφαλιστεί η μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία της πτήσης με ένα A380 της Emirates. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Airbus και όλους τους συνεργάτες μας που συνέβαλλαν στην προώθηση και την παρουσίαση των πολλαπλών καινοτομιών, κάνοντάς μας να καταγράψουμε στο ιστορικό μας πολλές «πρωτιές στον κλάδο» και, κυρίως, να παρέχουμε το καλύτερο δυνατό στους πελάτες μας».

«Το A380 έχει αλλάξει τα πρότυπα όσον αφορά την πτήση, αλλά και την ταξιδιωτική εμπειρία για πολλούς επιβάτες. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να το κάνει για τις επόμενες δεκαετίες με την Emirates, η οποία τις εμπλουτίζει συνεχώς με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της, ώστε οι επιβάτες της σε όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά των A380», δήλωσε ο Guillaume Faury, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus. «Εκ μέρους όλων των ομάδων της Airbus, θα ήθελα με αφορμή αυτό το ορόσημο παράδοσης, να ευχαριστήσω θερμά την Emirates, τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα A380 στον κόσμο, για την ακλόνητη εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μας. Ελπίζουμε σε πολλές ακόμη επιτυχείς προσγειώσεις!».

Το τελευταίο μοντέλο αεροσκάφους τύπου A380 που θα παραδοθεί στην Emirates παρέχει όλα τα γνώριμα προϊόντα της αεροπορικής εταιρείας, όπως τις Ιδιωτικές Σουίτες Πρώτης Θέσης και τα Shower Spa, το εξαιρετικά δημοφιλές A380 Onboard Bar, τη νέα Premium Οικονομική καμπίνα και τα πιο πρόσφατα συστήματα ψυχαγωγίας εν πτήση για μοναδικές εξατομικευμένες εμπειρίες και απεριόριστες επιλογές περιεχομένου.

Στην Αεροπορική Έκθεση στο Ντουμπάι τον Νοέμβριο του 2021, η Emirates ανακοίνωσε επίσης ένα σημαντικό πρόγραμμα αναδιαμόρφωσης, σύμφωνα με το οποίο 52 από τα υπάρχοντα αεροσκάφη της A380 θα διαθέτουν πλέον την ανανεωμένη Premium Οικονομική καμπίνα, μαζί με άλλες βελτιώσεις στον εσωτερικό χώρο, υπογραμμίζοντας τη συνεχή δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας να διασφαλίζει ότι η εμπειρία ταξιδιού στο A380 παραμένει η καλύτερη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EMIRATES

Η παρουσία της Emirates στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το 1996. Τα τελευταία 25 χρόνια, η Emirates έχει προσφέρει τις μοναδικές της υπηρεσίες σε περισσότερους από 4.5 εκατομμύρια επιβάτες στην ελληνική αγορά. Η πρώτη εταιρία που συνέδεσε απευθείας την Αθήνα με το Ντουμπάϊ, η Emirates, από το Μάρτιο του 2017 προσφέρει ακόμη τη μοναδική απευθείας, καθημερινή πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ 365 μέρες τον χρόνο. Οι επιβάτες που πετούν με την Emirates μπορούν να διασκεδάσουν με ταινίες και προγράμματα στα περισσότερα από 4.500 κανάλια του ice, του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρίας. Θα μπορούν ακόμη να απολαύσουν την άριστη φιλοξενία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει το διεθνές, πολυπολιτισμικό πλήρωμα της Emirates. Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία της με μόλις δύο αεροσκάφη το 1985, η Emirates είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική.

The post Η Emirates ενισχύει τον στόλο της με την παραλαβή του 123ου εμβληματικού αεροσκάφους A380 appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3H0hG7D
via IFTTT

«OLYMPIAN LAND»: Παρουσιάστηκε η νέα τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

«OLYMPIAN LAND», δηλαδή «Ολυμπιακή Γη» τιτλοφορείται η νέα τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Moxy» στην Πάτρα σήμερα, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021.

«Με επίκεντρο την Ολυμπία της παγκόσμιας φήμης, τη διαμαντόπετρα του στέμματος για τη Δυτική Ελλάδα, χτίζουμε το νέο τουριστικό προφίλ της περιοχής μας, αναδεικνύοντας κάθε περιοχή και κάθε δυνατότητα που υπάρχει και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τονίζοντας πως η φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίζεται η νέα τουριστική ταυτότητα αποσκοπεί σε μία επιθετική εξωστρέφεια που θα καταστήσει τη Δυτική Ελλάδα αναγνωρίσιμη, με τη δική της διακριτή ταυτότητα, σε όλο τον κόσμο.

«Εμείς που ζούμε εδώ ξέρουμε πόσα μπορεί να προσφέρει η περιοχή μας στον επισκέπτη. Θαυμάζουμε τα υπέροχα τοπία, απολαμβάνουμε τα πολλά και ποιοτικά αγροτοδιατροφικά μας προϊόντα, ξέρουμε την σημαντική γεωστρατηγική μας θέση και φυσικά, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή εδώ η γη, επί 3.000 περίπου χρόνια διηγείται την ιστορία του ελληνισμού, έχοντας μάλιστα στην επικράτειά της ένα μοναδικό παγκόσμιο σύμβολο, την Αρχαία Ολυμπία. Γνωρίζουμε επίσης όμως ότι η Δυτική Ελλάδα, μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει ένα πολύ αδύναμο στίγμα στον έξω κόσμο. Δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία ισχυρή τοπική ταυτότητα, δεν αξιοποιήσαμε τη σύγχρονη τεχνολογία και δεν πετύχαμε μία εξωστρέφεια που θα μας έφερνε πιο κοντά στη σύγχρονη τουριστική βιομηχανία. Γι’ ατό και θεμέλιος λίθος της προσπάθειάς μας από την αρχή, ήταν να θέσουμε τις βάσεις, να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, να αξιοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία, ενεργοποιώντας και προωθώντας ένα πλέγμα νέων έργων και επενδύσεων, με σκοπό την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων και των ψηφιακών, της Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακόμα, ο Περιφερειάρχης, ευχαρίστησε το Υπουργείο Τουρισμού για την αμέριστη υποστήριξή του στην προσπάθεια επανατοποθέτησης της Δυτικής Ελλάδας στον τουριστικό χάρτη της χώρας, καθώς και το σύνολο των συντελεστών της προσπάθειας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και η νέα τουριστική καμπάνια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που τιτλοφορείται «EPIC WEST» και η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την υλοποίηση θεματικών και χωρικών βίντεο, συμμετοχές σε διεθνείς και εγχώριες τουριστικές εκθέσεις και διαφημιστική προβολή με όλα τα σύγχρονα μέσα. 

«Μέσα από τη νέα καμπάνια, με επίκεντρο πάντα το παγκόσμιο σύμβολο του Ολυμπισμού, προβάλλουμε τα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, τις δαντελένιες ακρογιαλιές και την θαυμάσια ενδοχώρα με την σπάνια βιοποικιλότητα, την πλούσια τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα. Και φυσικά, τη μεγάλη δύναμη αυτού του τόπου, δηλαδή τους φιλόξενους ανθρώπους με τη δύναμη να παρέχουν μία πραγματική και ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία στους επισκέπτες μας» τόνισε ο κ. Φαρμάκης, καταλήγοντας ως εξής: «Πιστεύουμε ότι όλοι θα καταλάβουν πια ότι η Δυτική Ελλάδα είναι η κοιτίδα των πανανθρώπινων αξιών, αλλά και μία σύγχρονη γη υψηλών τουριστικών δυνατοτήτων για όλη τη διάρκεια του χρόνου, ένα αυθεντικό και πολυτάλαντο έπος. Και πάλι όμως, όχι μόνο δεν τελειώσαμε, αλλά είμαστε στην αρχή. Το ταξίδι της Δυτικής Ελλάδας στον κόσμο και στο μέλλον, μόλις ξεκίνησε. Τους επόμενους μήνες, καθώς θα ολοκληρώνονται οι παραγωγές της νέας καμπάνιας, η Δυτική Ελλάδα θα είναι σε θέση να αφηγηθεί τη δική της μοναδική και συναρπαστική ιστορία σε όλους, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης».  

Στην εκδήλωση, μίλησε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, ο οποίος τόνισε ότι με όχημα τη νέα καμπάνια «EPIC WEST» θα υλοποιηθούν οι δράσεις για την τουριστική προβολή και προώθηση της Δυτικής Ελλάδας το 2021-2023, που αφορούν τους παρακάτω 4 βασικούς άξονες: α) τη συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, β) τη διαφημιστική εκστρατεία με σκοπό την προώθηση του brand name και την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της Δυτικής Ελλάδας, γ) την ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων τελευταίας τεχνολογίας, και δ) τη διαρκή επιμόρφωση των επαγγελματιών του τουρισμού. 

Τέλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής, Λαυρέντης Βασιλειάδης, παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις τουριστικής προβολής 2021 – 2023.

Στην εκδήλωση συμμετείχε με μήνυμά της και η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία τόνισε: «Είναι πολύ σημαντική η προτεραιότητα που δίνεται στην ανάπτυξη του Τουρισμού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τρόπο συστηματικό, μεθοδικό και συντεταγμένο και ταυτόχρονη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ και του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης. Η προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να αποκτήσει μία διακριτή θέση στην ελληνικό και το διεθνή τουριστικό χάρτη είναι μία εθνική προσπάθεια, και τη στηρίζουμε όλοι μας». 

Τέλος, παρέμβαση στην παρουσίαση έκανε και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνησή του για το γεγονός πως η νέα τουριστική καμπάνια θέτει στο επίκεντρο την Ολυμπιακή Γη και σημειώνοντας πως η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί τον «κοινό τόπο» όλων των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο. Τέλος, εξέφρασε συγχαρητήρια για την ολοκληρωμένη τουριστική στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

The post «OLYMPIAN LAND»: Παρουσιάστηκε η νέα τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας appeared first on Travelling News.



from Travelling News https://ift.tt/3qgZuQg
via IFTTT